Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 19! - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-09, 20:09   #1051
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

teso
trzymaj się dzielnie i zdrowiej! a już niedługo będziesz razem z leonkiem!

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

malaczarna
fajna fotka w plenerze, nawet nie widac ze upal byl)
ja co na dwor wychodze to zaraz spocona jak swinia i ciemnie ze mnie hahaha
a Ty jak z katalogu, jak juz ktoras to napisała

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 20:09   #1052
tweedledee
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

czarownica o matko, też się nieźle nacierpiałaś, chociaz niby do porodu nie doszło, bidaku grunt, że już jesteś po, a antonio na pewno na dniach będzie już mógł wyjśc do domku

Roxi rzeczywiście ten dzień to jakaś masakra. Mam tylko nadzieję, że u norberta nie wykryja nic gorszego i oby jednak nie zbiegło ci sie to z porodem
A co do gina, to brak słów jak można byc takim ignorantem, żeby przy l4 mówic o dbaniu o pacjentki, a nawet nie zbadac jakis kompletny idiota, moze to i lepiej, ze za 2 tyg bedziesz musiala podejsc do swojego

My z tż już wciągnęliśmy obiad, w razie czego polecam z pyzy z mięsem z lidla Mega są, aż byłam w szoku, bo kosztują tylko 5zł, a skład mają niezły, mniam
Stary 2013-07-09, 20:12   #1053
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

a ja wlasnie WYBLAGALAM mojego tz aby jutro powiesił półki i moje guzikowe obrazki w pokoiku naszej Sary! no w koncu!! ruszy dupe ten moj chlop.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 20:12   #1054
Neni1984
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41710853]po krotce co u nas.. leo s jest na innym pietrze obserwuja go caly czas..wyszlo zema poczatkowe stadium zapalenia pluc wiec ma antybiotyk i maly wylew krwi do mozgu ktory sie wchlonie..
karmilam juz go raz, jadl super teraz na drugie karmienie mialam goraczke wiec mi nie pozwolili i dostal mm..
nie wiem za bardzo co robic z tym karmieniem jak bede miala caly czas goraczke.. nie dojde jeszcze tam sama wiec ktos bedzie mnie musial zawiesc .. pogadam potem z polozna..
pierwszy raz wstalam o 12 i bylo masakrycznie, potem znow po dwoch godzinach z tz i bylo juz lepiej, teraz juz sama chodze wykapalam sie i jest git
a moze sama do niego pojde ;-) hmmm
Leonek jest spokojny, usmiecha sie czasem duzo spi..
nie moge sie doczekac jqk bedziemy razem
ja znow mam wysoka goraczke ktora zbijaja i okazuje sie ze moj termometr do ucha browna jest jedynym dobrym na oddziale oprocz jednego rteciowego.. niezle co :-\
buziaki.dla Was cioteczki
gratulacje dla anulki i elaine !!![/QUOTE]

Teso dochodź szybciutko do siebie
A Leoś na pewno szybko się zregeneruje Moja chrzestnica też miała po urodzeniu milion chorób, w tym właśnie wylew krwi do mózgu i zapalenie płuc, a jest teraz zdrową i fajną dziewczynką
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 20:23   #1055
paulinka777
Raczkowanie

Dziewczyny muszę się pochwalić- od gina miałam zwolnienie do dnia dzisiejszego, no jak widać nie urodziłam, a nie chciałam tracić tych dni, bo coś czuję, że córka to do weekendu nie zechce wyskoczyć, więc zapisałam się dziś w lux medzie do internisty- i pani dr dała mi zwolnienie do 16 lipca czyli do dnia, kiedy w razie czego mam się zgłosić na IP
Ale Pani aż nadgorliwa... Oni w lux medzie prowadzą kartotekę w komputerze każdego pacjenta.. i ona zamiast wpisać w jednym zdaniu po co przyszłam, to kazała mi wymieniać wszyyystkie dolegliwości jakie mam, ja wymieniłam 3, a ona dalej sama wymyślała i pytała czy mnie to dotyczy i wszystko skrupulatnie wpisała w tą kartotekę"duszno Pani, ciężko, trudno się oddycha, gorąco, wszystko boli, kręgosłup dokucza, problemy ze snem...." i taki monolog, a ja tylko przytakiwałam...

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Z kapustą na piersiach opisze Wam swój porodzik .
Tylko 4 słowa- JA TEŻ TAK CHCĘ!

A z tym radiem maryja- coś w tym musi być... Mi Pani kiedyś w kolejce w lidlu kazała wziąć obrazem Jezusa na porodówkę, bo tak samo poradziła koleżance córki i jej pomogło

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Umyłam jeszcze podłogi w mieszkaniu :P Mąż poszedł po chińczyka
Wypogodziło się, więc później zmykamy na sesję do parku
Nas też dziś odwiedził chińczyk

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Opisik:
Wymęczyłaś się Kochana za wszystkie czasy! Żebyś już teraz mogła tylko się cieszyć tymi pięknymi chwilami

Cytat:
Wstawiam jedno foto
Wróciłam z taaaakim bólem brzucha! Ale wzięłam no-spę, bo znajomi wpadają, więc nie ma co się wygłupiać :P już jest super
Ślicznie!

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Wybaczcie, dziś nie nadrabiam, idę do łóżka, bo czuję się jakbym miała grypę - połamana (psychicznie też)

Widzę nowe maluszki, więc gratulacje

Dzięki En (i Dotka) za przekazanie info - już piszę epopeję o "cudownym" 9 lipca
Co za lekarz G*wno nie lekarz... No tak dba jak cholera...
Stary 2013-07-09, 20:24   #1056
d0tkaaa
Zakorzenienie

teso to zycze zdrowka przede wszystkim!Leos napewno zdrow jak ryba bedzie) trzymamy kciuki:-**

roxi faktycznie ale dzien...mam madzieje ze z Norbertem okaze sie.ze wszystko wporzadku i to tylko badania ktore nic nie wykaza..

odpocznij troszku:-*a gin..ojezu co za de b i l...jak mogl Cie nie.zbadac w takim tyg ciazy?:-/

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 20:25   #1057
tysia222
Raczkowanie

Witajcie. Nie było mnie cały dzień, zaczęłam nadrabiać co u Was ale stwierdziłam, że się przywitam bo zanim to nadrobię to trochę zleci tyle naspamowałyście
Ja dziś od rana miałam paskudny humor, drugą noc z kolei nie spałam przez okropną zgagę oraz wyprawy do toalety Jeszcze musiałm pojechać do dentysty na kontrole bo musze mieć wpis w karcie ciąży, a upał taki, ze myślałam, że padne na twarz. Plus taki, że póki co nie widać, żeby Młody narabił mi jakiś dentystycznych problemów A jutro wizyta u gina
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 20:26   #1058
magolina
Wtajemniczenie

Czarowniczko nacierpiałaś się kochana, ale najważniejsze, że Antoni na świecie i wszystko ok. A ekipe miałaś fajną

Cytat:
Wstawiam jedno foto
Wróciłam z taaaakim bólem brzucha! Ale wzięłam no-spę, bo znajomi wpadają, więc nie ma co się wygłupiać :P już jest super
ślicznie

Cytat:

Co za do dupy dzień!

Mogę mieć dość?????
Każdy by miał dość Roxi
Lekarz straszny palant, żeby nawet nie zbadać
No i nie za wesoło z Norbertem, ale trzymam kciuki, żeby nie było tak źle jak to wygląda. Trzymaj się kochana

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41710853]po krotce co u nas.. leo s jest na innym pietrze obserwuja go caly czas..wyszlo zema poczatkowe stadium zapalenia pluc wiec ma antybiotyk i maly wylew krwi do mozgu ktory sie wchlonie..
karmilam juz go raz, jadl super teraz na drugie karmienie mialam goraczke wiec mi nie pozwolili i dostal mm..
nie wiem za bardzo co robic z tym karmieniem jak bede miala caly czas goraczke.. nie dojde jeszcze tam sama wiec ktos bedzie mnie musial zawiesc .. pogadam potem z polozna..
pierwszy raz wstalam o 12 i bylo masakrycznie, potem znow po dwoch godzinach z tz i bylo juz lepiej, teraz juz sama chodze wykapalam sie i jest git
ja znow mam wysoka goraczke ktora zbijaja i okazuje sie ze moj termometr do ucha browna jest jedynym dobrym na oddziale oprocz jednego rteciowego.. niezle co :-\

Z całego serduszka życzę Leosiowi zdrówka niech dochodzi do siebie.
No i trzymam kciuki, żeby spadła Twoja gorączka i wszystko było ok.
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 20:27   #1059
d0tkaaa
Zakorzenienie

paulinko fajnie ze dala ci l4jeszcze..ja w piatek ide po nastepne bo mam tylko do tp czyli 13.07...a nie chce sie martwoc jeszcze o l4 jakby co...

bo to jedt tak ze jak sie ma l4 i np bym urodzila i lezala.w szpitalu,a l4sie skonczy to od dnia porodu mam macierzynski czy ze szpitala jeszcze l4mam wziasc a macierzynski od dnia wyjscia ze szpitala..?(wiadomo-l4jest 100% )...

Zuza

Razem
Stary 2013-07-09, 20:30   #1060
paulinka777
Raczkowanie

Zdrówka życzę Tobie Teso i Leosiowi... Obyście mogli być jak najszybciej już razem
Stary 2013-07-09, 20:33   #1061
Neni1984
Zakorzenienie

Paulinka bardzo fajnie z tym zwolnieniem Ci się udało
Ja też mam aż do 30 lipca zwolnienie, a wiem, że mało który lekarz tak daje

Zmykam, do jutra
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 20:33   #1062
paulinka777
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
paulinko fajnie ze dala ci l4jeszcze..ja w piatek ide po nastepne bo mam tylko do tp czyli 13.07...a nie chce sie martwoc jeszcze o l4 jakby co...

bo to jedt tak ze jak sie ma l4 i np bym urodzila i lezala.w szpitalu,a l4sie skonczy to od dnia porodu mam macierzynski czy ze szpitala jeszcze l4mam wziasc a macierzynski od dnia wyjscia ze szpitala..?(wiadomo-l4jest 100% )...

Macierzyński jest od dnia porodu i jesli np ja urodziłabym 12 lipca, a zwolnienie mam do 16 lipca to i tak ono by mi się anulowało od 12 i "zmieniło" w macierzyński- tak mi się wydaje.
Stary 2013-07-09, 20:37   #1063
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
Macierzyński jest od dnia porodu i jesli np ja urodziłabym 12 lipca, a zwolnienie mam do 16 lipca to i tak ono by mi się anulowało od 12 i "zmieniło" w macierzyński- tak mi się wydaje.
wsumie to tez mi sie tak wydaje...no ale z drugiej strony z kad moga woedziec ile nam wyplacic skoro mamy 14dni na napisanie wniosku o urlop jaki i na ile %?:-P

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

a wogole to jak np wody odejda itp to w szpitalu wchodzi sie przez ip nie?i co mowi ?:-P "rodze?"poza kolejka o ile jedt tam jakas kolejka?:-P

Zuza

Razem
Stary 2013-07-09, 20:39   #1064
Agrafka86
Wtajemniczenie

Sammi no to widzę, że zakupy z siostrą się udały.

Czarowniczko wytrzymaj Bidulko.

Yevele, Mela za tygodnie.

ANULKA KOCHANA GRATULACJĘ JAK SIĘ CIESZĘ!

ELAIN I TY TEŻ JAK CUDOWNIE!! GRATULACJE!

Iwonka teraz będziesz Ty, wierzę w to.

Kayka super kącik.

En wiem jak ciężko Ci zmienić miejsce.

Sarna za wybranie imienia!

Witajcie. Ja szybko nadrobiłam i idę zobaczyć moją niespodziankę rocznicową.
Buziaki.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 20:41   #1065
paulinka777
Raczkowanie

Cytat:
wsumie to tez mi sie tak wydaje...no ale z drugiej strony z kad moga woedziec ile nam wyplacic skoro mamy 14dni na napisanie wniosku o urlop jaki i na ile %?:-P

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

a wogole to jak np wody odejda itp to w szpitalu wchodzi sie przez ip nie?i co mowi ?:-P "rodze?"poza kolejka o ile jedt tam jakas kolejka?:-P
Myślę, że to jest tak, że w razie gdyby za dużo Ci wypłacili, to w następnej transzy potrącą Ci tyle ile się należy :P Oni już do swojego dojdą na pewno

Ja będę rodzić w szpitalu ginekologiczno- położniczym więc na IP same ciężarne, ale rodzące wchodzą poza kolejką. Już raz na IP tam byłam i widziałam jak to działa- rodzące wchodzą od razu i nikt nic nie gada. Mało tego- jak jedna przyjechała to usiadła i czekać chciała to my ją 5 minut namawiałyśmy, żeby weszła w końcu do tego gabinetu (ale to było jej trzecie dziecko, więc większe doświadczenie miała)
Stary 2013-07-09, 20:42   #1066
kiss12550
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez strawberry162 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki Od sobotyjesteśmy w domku Miałyśmy wyjść w piątek ale przez to że Antosia nie przybierała na wadze wyszłyśmy dopiero w sobote. Mała jest ogromnym śpiochem i jak bylyśmy w szpitalu to potrafiła przespać 5,5h! Jak ją karmiłam to ssała 5 min i zasypiała a ja w żaden sposób nie byłam w stanie jej dobudzić. Zapadł decyzja że trzeba zacząć ją dokarmiać i ja musze ściągać pokarm co dwie godziny i karmić butalka. Wiecie jak się czułam, jak wyrodna matka która nie potrafi nakarmić wlasnego dziecka. A jak usłyszałam o dokarmianiu mm to myślałam że mi serce pęknie. No bo po co dokarmiać skoro ja pokarm mam i mała potrafi ładnie ssać? Dla mnie to było jak wyrok. Załamałam się totalnie. Odciągałam mleczko co 2,5 godz i za pierwszym razem było 30 ml a z każdym kolejnym odciąganiem było go coraz więcej. Położna jak zobaczyła taką ilość to była w szoku ale mała i tak dwa razy dostała mm. Przez noc mała przybrała 60 gram więc wiedziałam już że wyjdziemy Po obchodzie okazało się że Antosia ma podwyższoną bilirubinę i znowu znak zapytania nad wyjciem do domu. Ale na szczęście udało sie i cieszymy się sobą w domku Mała jest cudowna, prawie w ogóle nie płacze, ładnie je i śpi Dziennie przybiera 45gram więc myśle że nie jest źle a ja od soboty mam nawał mleczny i z mojego skromnego B zrobiło się coś po miiędzy E-F Czuje sie jak Pamela Anderson. A mleka mam tyle ze ciągle mnie zalewa. Z jednej piersi karmię a z drugiej leci ciurkiem tak, że przemaka wkładka, stanik usztywniany i cała bluzka jest mokra. Swoją drogą nie polecam wkładek z Jonsona. Przeciekają i przyklejają się do sutka który jest mega obolały od dziąsełek i na dodatek zostawiają kłaczki;/
W ogóle to chyba będę odciągać pokarm (tu bardzo polecam ręczny laktator z Tommee Tippee, rewelacja!) i karmić butelka (również polecam Tommee Tippee). Wtedy przynajmniej wiem ile mała zjadła no i nie cierpie tak z powodu bólu brodawek.
Jak już tak polecam to super są też pieluszki z dady. Niczym się nie różnią od hagisów natomiast te z babydream są dość sztywne. Sprawdzą się dla dzieci które mają problem z bioderkami bo są szerokie. I fajnie zaopatrzyć się też w żel antybakteryjny najlepiej z pompką i tu polecam Carex z aloesem. Stoi sobie na przewijaku na łóżeczku i przed każdą zmianą pieluchy jest używany tak samo przed każdym braniem małej na ręce
Troche mi tego wyszło;p wybaczcie;p
I gratuluje nowych maluszków
super że jesteście już w domku a malutka jest taka grzeczna
ja własnie też mam pieluszki z dady no i dzisiaj kupiłam wkładki z johnsona, szkoda ze nei przeczytałam wcześniej Twojego posta...

dziekuje Wam kochane za kciuki

i tak z dzisiejszej wizyty

maluszek waży 2800, bedzie wysoki po mamie i tacie , główka wielkości takiej jaka powinnna być w 35 tyg i coś jeszcze też, ale nie mam pojęcia co bo jak tylko zobaczyłam mojego wiercącego sie szkraba to kompletnie odpłynełam ale wszystko jest w jak najlepszym porządku.Dostałam skierowanie na paciora(w czwartek robie też morfologie i mam oddać siuśki). A co do płci to mój super "specjalista" , oczywiście nie zauważył jaka jest , potem zapytał czy nie mówił na wcześniejszym usg , więc mówię że powiedział że mignęło mu coś na dziewczynke ale pewny nie jest , na to on dzisiaj "skoro wtedy tak mówiłem to RACZEJ będzie dziewczynka" , nosz cholery idzie dostać , w każdym razie nastawiam sie na dziewczynkę, niech sie dzieje co chce
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 20:45   #1067
d0tkaaa
Zakorzenienie

kiss brawo za wizyte...

fajnie ze lekarz nie dojrzal co pomiedzy nogami

to wyprawke chyba neutralna macie he

Zuza

Razem
Stary 2013-07-09, 20:50   #1068
rasha90
Raczkowanie

dłuuuugi dzień
nie mam siły cytować, dlatego zbiorowe gratulacje dla wszystkich Mamuś i Maluszków

Byliśmy w Smykolandzie oglądnąć łóżeczka i dostałam w prezencie masę ulotek i smoczek na butelkę (pasujący idealnie, bo wcześniej taką butlę od chrzestnej dostałam) i tak szukamy łóżeczka z opuszczanym bokiem, ale w końcu Toruń jest taką metropolią, że skończy się na zamówieniu przez internet zdecydowała się może któraś z Was na takie?

Moje stopy żyją własnym życiem, wyć mi się chce na myśl o kolejnym chodzonym dniu jutro, latanie znowu od rana do popołudnia się szykuje, bo siostrzenica męża (ze swoją liczbą kontaktów i znajomych objęła stanowisko głównodowodzącej akcją 'wyprawka') dała mi zakaz kupienia samodzielnie proszku do prania (1,8 kg) i muszę na nią czekać do popołudnia z chodzeniem, więc i prańsko ślicznych prezencików musi poczekać... kochana jest a rano laboratorium...
Stary 2013-07-09, 20:51   #1069
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
Eweeve się odezwała, mam więc dla Was niespodziankę:

Aleks we własnej osobie:
Jaki sliczny!!

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41698348]leos urodzil sie o 22.45 wazy 3400 ma 52 cm dostal 10 punktow. mialam cc bo wyszedl stan zapalny. karmilam go przez chwilke i wz jest cudny i najglosniejszy ze wszystkich maluchow..[/QUOTE]

Poszlo ekspresowo i fajnie, ze lekarze w pore zareagowali. Kuruj sie i ciesz sie chwilami z Leosiem. Raz jeszcze gratuluje

Asiunia, sliczne zdjecia slubne

Kocurku, biedactwo, trzymaj sie Kurcze, tak dlugo to u Ciebie trwa

Agrafka, za rocznice

Yevele, Mela, Rasha, za tygodnie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
UWAGA !!!

O 4:55 na świat przyszedł Michaś Anulki, 2900 g i 53 cm

Gratuluję kochana

P.S. wysłałam do niej sms-a z gratulacjami od nas.
Anulka, raz jeszcze serdecznie gratuluje!! Witamy Michasia

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
9.07 o godz. 6 30 pojawił się z nami Igorek. 56cm i 3560g

o 3 50 zostałam przyjęta do szpitala,wiec poszło szybko.

Gratulacje dla anulki i teso!!
No i w koncu Ty sie doczekalas. Gratuluje raz jeszcze Igorek, witamy

Katarzynko, aby akcja sie rozkrecila

Oliath, ja bym pewnie wybrala nosidelko, mam wrazenie, ze starczyloby go na dluzej

En, to fajnie, ze pozwola Ci rodzic sn i beda nadzorowac co i jak A co do smsa to dalas czadu

Kayka, za kacik dla malenstwa, bardzo sliczny
Sliczna masz corunie

Domciatko, sliczny kacik ma Sara

Perse, Twoj synus jest cudowny

Rocky, dzieki za opis, super, ze poszlo Ci tak szybko. Chyba wplyw na to mialo tez Twoje nastawienie

Ghia, super, ze Antos zaczal normalnie przyswajac mleczko

Czarownico, jaki piekny opis porodu. Mam wrazenie, ze chce mi sie plakac za kazdym razem gdy czytam opis jednej z nas, po prostu tak bardzo wczuwam sie w sytuacje Oczywiscie pierwszej czesci porodu nie zazdroszcze, biedna sie wymeczylas, ale cale szczescie, ze mialas cc i jako tako oszczedzono Ci dalszych cierpien. Teraz tylko sie wypisac i w domu cieszyc chwilami we troje

Kejt, super fotka

Roxi, no to lekarz sie nie popisal A za Norberta trzymam aby wyniki wyszly dobre i nie musial klasc sie do szpitala
Stary 2013-07-09, 20:57   #1070
sammi24
Zadomowienie

Wracam i padam.

Rocky
super opis mega pozytywny. Pozazdrościć takiego porodu

Czarowniczko
kochana nasza nacierpiałaś się ale jaka piękna nagroda Cię spotkała

Teso trzymam kciuki za Was, żebyś szybko nabierała sił i Leoś również

Kejt super session

Ja zmykam spać, jutro nadrobię jak wrócę od koleżanki, jadę na kawę na 10.00
Całuję wszystkie, paa
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 21:02   #1071
kiss12550
Zadomowienie

Cytat:
kiss brawo za wizyte...

fajnie ze lekarz nie dojrzal co pomiedzy nogami

to wyprawke chyba neutralna macie he
w sumie wstrzymywałam sie z zakupem np pościeli do łóżeczka czy ciuszków bo liczyłam że dzisiaj mój doktorek coś powie no ale teraz to chyba zostają mi faktycznie wszystkie kolory oprócz niebieskiego i różowego

czarownica
- faktycznie trochę wycierpiałaś , ale masz już swojego Skarba blisko , duzo zdrówka dla Was

teso - moje gratulację buziaki dla Leosia

Anulka - gratulację również , masz już swojego Michałka po drugiej stronie

elaine-blath- kochana ogromne gratulację i uściski dla Ciebie i maleństwa

Perse - ale masz cudownego maluszka
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 21:21   #1072
czarownica1
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

ANULA, ELAINE gratulacje! Sorry ze dopiero teraz ale nadrabiam na raty, pisze jak mam chwile.
Ciesze sie ze kolejne Mamusie sa juz po

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

No wycierpialam sie. Powiem Wam, ze dzis mowilam Tz ze mialam w planach przemeblowanie pokoju przed moim powrotem by nic mi nie przypominalo tego bolu, ktory przeszlam.

Tz zdazyl jeszcze przed porodem zrobic mi zdjecia brzucha ale chowam je gleboko. Moze kiedys wroce do nich.

Niektorzy pewnie pomysla ze malo odporna jestem na bol i histeryzowalam... Ze wszystko da sie przejsc... Owszem da sie.

czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 21:32   #1073
mela1234
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Jutro mamy zrobić IgE w surowicy (alergologiczne) i badania słuchu - impedancję i badanie tonalne i sama jestem ciekawa jak to wyjdzie, bo generalnie tonalnego w tym wieku nie robią, bo dzieci nie umieją współpracować (trzeba naciskać przycisk kiedy słyszy się ton podany do słuchawki).
Wiesz co Małgosia miała to badanie w grudniu czyli jak miała równo 4 latka. I bardzo dobrze to wyszło, dobrze reagowała i rozumiała kiedy trzeba przyciskać. Może jednak twój mały da radę.
A co do gina... szkoda słów. Że też mu nic nie powiedziałaś na temat dbania o pacjentki!

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41710853]Leonek jest spokojny, usmiecha sie czasem duzo spi..
Poodpoczywaj sobie póki możesz, produkuj pokarm bo małemu potrzebny i się nie stresuj. Mojego kuzyna dzieciak miał zapalenie płuc zaraz po porodzie. Teraz ma 14 lat, 180 wzrostu i jest chłop jak dąb praktycznie nie chorujący.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 21:35   #1074
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

co jest dobre na zgage?? juz mnie meczy kilka dni non stop ;( mam dosyc, nachyle sie i od razu....na dodatek skoro jest zgaga to maly jest pewnie jeszcze wysoko ;( mam doscy ciazy, dosyc wszystkiego... co chwile pytania czy juz, czy rodze... na doatek tz robi na dole u tesciow remont i mu sie przeciaga, a ich meble z jednego naszego pokoju maja byc wziete i my czekamy tylko na zwolnienei pokoju zeby miec tam salon, bo ten zestaw wypoczynkowy przywioza nam z dnia na dzien

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 21:41   #1075
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Niektorzy pewnie pomysla ze malo odporna jestem na bol i histeryzowalam... Ze wszystko da sie przejsc... Owszem da sie.

Kochana miałam kolkę nerkową w poprzedniej ciąży i wiem jaki to ból jak kroku nie możesz zrobić!

Sammi to ty naprawde blisko mieszkasz.
Stary 2013-07-09, 21:42   #1076
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Kurcz już sama nie wiem co mam kupić.. Babka przepisała mi Dexapolcort w aerozolu.. na ulotce nie polecany w ciąży. Na razie nie wykupiłam. A udało mi się dodzwonić do rejestracji do gina.. jutro na 16:40 wizytę z ktg będę miała, zobaczymy czy on coś stwierdzi mądrego czy też to zleje.
A no i babka nic o grzybku nie mówiła..wg niej to nie to. Ale cholera wie tak naprawdę.

Jeszcze, zeby tego było mało, to w poczekalni smsa dostałam.. od kuzynki męża.. że jeśli mi się nudzi, to może wpaść na kawę..znowu?! Napisałam, że może i mi się nudzi, ale w poczekalni do lekarza.
A od kiedy weszłam do domu już 3 tel od teściowej Nie odbieram.. pierdzielę.. Jeszcze będzie chciała wpaść albo co... nie mam siły na żadne odwiedziny. Idę zaraz spać, oczy mi się zamykają. Jak dodzwoni się do męża, to on nie wie, że wróciłam, niech mówi, że u lekarza jestem. Rany jaka ja dzisiaj jestem niedobra, zła, rozbita..do bani..wszystko mnie drzaźni
A skąd ona moze wiedziec czy do nie jest grzybek czy cos innego. Porządna Derma powinna wziąć wycinek skory i zrobic test.

To jest takie wciskanie ludziom byle g zeby znów przyszli i cos mozna wcisnąć
I jeszcze dała lek niepolecany dla ciężarnych

Zapytaj gina. Jeśli on to oleje to ja bym sie udała do innego lekarza jeszcze.

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Mały za mało przybrał i mamy go dokarmić mm...

A jak wtedy ściągałam to 7oml to mi tak z 15-20 minut zajęło więc niby mleko mamy
No nic Gluciątko najważniejsze

Jak łazi to niech do mnie przyjdzie Ale musimy zrobić dwa jedno dla mnie i drugie dla niego
:
za maluszka i dokarmianie

Hehe ta dwa, a on mi potem z nim przylezie do domu i ja be musiała sie zajmować. O nie nie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
ale powiem Wam nieskromnie, ze jest jeden wielki plus wziecia ze soba Tzta na IP, mimo, że co 2 sekundy słyszałam głośne wzdychanie
Zobaczył, że kobiety w ciąży zazwyczaj nie wyglądają jak Adriana Lima i chyba trochę mnie docenił, bo mógł sobie porównać kobiety, które rzeczywiście o siebie nie dbają, a mnie, która mimo wszystko stara się jak może
Moj Tz ze mną od początku chodzi do gina. Ostatnio ja leże na stole nogi V gin mi trzyma palca w kapie i gada se z Tz gdzie pracuje co robi i takie tam. Śmiali sie sobie itd. Mysle zara bedą flaszkę pic tak im wesoło.

No i fakt jak popatrze na niektore ciężarówki to se mysle OMG . No,ale to juz chyba od początku taka trzeba murza niedbaluchem byc

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość

Sam...jesteś genialna!!!!
Dziękuje

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Ciebie też uwielbiam za te teskty, o matko ...

skurcz .... aaa.... serio mnie złapał, chyba będę pierwsza co ze śmiechu urodziła

no własnie, mój jak był ze mna to potem mi komplementy prawi tylko czasami nie potrzebnie dodaje cos glupiego, raz mowi ,,ładnie wyglądasz w tej sukience" (ja juz szczesliwa), a on do tego ,,jak na ciężarną to łądnie"
Dziękuje

moze opatetntuje moje teksty jako przyspieszacz porodow

No tak grunt to szczerość

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
a do mnie wlasnie dotarł materac
włożyłam do łóżeczka, troche śmierdzi, poczekam kilka dni może przejdzie.
Ciekawe masz łóżeczko. Bardzo sie mnie spodobało

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Dopiero po narodzinach Lili sie odezwal, zgrywa na szczesliwego dziadka byl bardzo przejety, codzien dzwonil do szpitala do mnie, ale nie odwiedzil nas w szpitalu, bo mial kater i cos tam.
Gorzej, ze potem TEZ nas nie odwiedzil, choc byl zapraszany... raz mnie olal i w ogole nie przyszedl, raz napisal esa ze jednak go nie bedzie, bo jedzie do przyjaciolki do innego miasta "zeby mi nie psuc porzadku dnia" , manipulator.
Wiec z mojej rodziny NIKT Lili nie widzial, bo tylko ojca tutaj na miejscu mam... tylko i az... BARDZO mnie to ubodlo i zniesmaczylo, szczegolnie po tym, jak sie emocjonowal i cieszyl przez tel.
Zeby nie bylo, ma do mnie 30-40 minut komunikacja miejska.
Wstyd i zenada, olalam, nie dzwonie i nie zapraszam juz.

Nawiasem mowiac, w weekend przyjezdza tesciowa na Bog wie ile czasu - ale maz ma mnie poprzec w kwestii, ze nie dluzej jak 2-3 tygodnie, bo bedziemy totalnie uziemieni (tesciowa schorowana, jak sie w weekend zainstaluje u nas na 3 p. bez windy, tak wyjdzie na dwor dopiero na pociag powrotny do Tricity). Nawet na Rodos nie pojdziemy w trakcie jej odwiedzin . To przekochana kobieta jest, ale nic mimo checi nie pomoze, a zadbac o nia trzeba i co gorsza sprzatac 5x czesciej, bo cierpi na drastyczna luszczyce i - co tu owijac w bawelne - sypie sie z niej, niestety Ja juz przywyklam, nie jej wina, ale gdyby zaczela te luszczyce LECZYC, to by az tak strasznie to nie wygladalo.
Czuje sie strasznie winna, ze tak mnie to jednak mimo wszystko obrzydza
Bo to bardzo dobra i zyciowo madra kobieta jest, choc bez wyksztalcenia.
Nie wiem co rodzice wtedy myślą, ze nie wiedza, ze moga nas zranic? Przykre to jest

Moi rodzice sa w Pl. Nie przelewa sie im. Wczesniej im duzo pomagalam. Placilas za chate i splacilam ich długi. Mam brata 29lat on mieszkał w UK i ani funta nie pomógł. Mimo wszystko to najkochanszy synek mojej mamy. Zrobił im w życiu wiele przykrości,ale wciąż kochany. Ja przestałam im pomagać. Nie stać mnie juz i poczułam sie wykorzystywana. Od razu stałam sie, ze jaka to ja zła jestem. Moj brat potrafi swoja wypłatę w 2dni przebalowac,ale co tam bo on biedny taki.
Ma swojego synka gdzies i ciagle gra mu na uczuciach. Jego żona nie mieszkają razem od prawie początku slubu. Wzięli slub tylko dlatego, ze moj brat powiedział, ze benkarta chować nie bedzie

Mojego brata żona to najlepsza psiapsiola mojej mamy. Obie lubią sobie pobalowac. Moja siostra średnia ma chorego synka 2latka to moja matka powiedziała, ze 5dzieci urodziła,ale do takiego dzieciaka nie ma scierpienia. Żal jak ch.
Kiedyś to była kochana kobieta. Dzis to jest dla mnie obca wyrachowana osoba. Nawet zasranej pieluszki nie kupili mojemu małemu na pamiątkę , ze cos ma od dziadków bo nie maja $. Szkoda, ze na papierosy im jest nie żal wydawać.

Przykro z powodu tesciowej choroby
Nie probowaliscie moze jej jakoś pomoc , wytłumaczyć , moze sie wstydzi poprostu? Współczuje Tobie

Cytat:
Inkubator mam w pokoju i moge sie sama nim zajmowac.
Chodze i poplakuje bo Antos tak w tym pudle smutno wyglada.

Biedny Antos
Oby jak najszybciej wracał w ramiona mamusi

Lecę dalej czytać

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 21:43   #1077
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
co jest dobre na zgage??
Zimne mleko.
Stary 2013-07-09, 21:45   #1078
rasha90
Raczkowanie

Czarowniczko, jesteś bardzo dzielna że to wszystko zniosłaś i rozniosłabym każdego kto by powiedział, że wszystko da się przejść (zwłaszcza że pewnie byłby to jakiś facet)

Mama przed chwilą do mnie dzwoniła, czy mamy zapasowe kule (mężulo używa stale), bo brat zleciał w pracy z drabiny i na nogę ustać nie może, w tej chwili w szpitalu siedzą i do lekarza wchodzą, jeszcze nie wiadomo czy złamana czy co... trzymajcie parę kciuków
Stary 2013-07-09, 21:49   #1079
tysia222
Raczkowanie

strawberry- super, że jesteście już w domku i dzięki za rady
surka- witamy w domku
domciatko- bardzo mi się podoba fotka- taka inna
enlevee- biedna, tyle się naczekałaś
Eweeve- śliczności! Ja też już chce!!!!

teso- witamy Leosia
Anulka- witamy Michasia
elaine-blath- witamy Igorka
Ale urodzaj
Perse- zakochałam się taka słodka minka
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 21:54   #1080
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Opisik:

2 lipca bylam na wizycie i ktg i posiewie w szpitalu. Lekarz jeden i drugi powiedzial ze jesli chce wytrzymac do 9 lipca to mam sie oszczedzac. No i tak poczynilam.
3lipiec - lezalam z 1,5 h na lewym boku w lozku i wstajac zlapal mnie taki bol na linii nerki ze myslalam ze ducha wyzione. Trzymalo dziadostwo. Po jakims czasie przestalo ale wracalo i bol byl nie do zniesienia. Zadzwonilam do gina a on zeby wziac nospe i scopolan bo jest ucisk na nere i dlatego boli i to jie porod. No i tak zrobilam. Bol nie przechodzil wrecz bylo gorzej. Wisialam na lozeczku Antosia glowa i wylam. Tel. Do gina i w samochod i na IP.
Podlaczyli ktg i nic. Dostalam zastrzyk bol zelzal. Zadzwonil gin i kazal mnie zostawic. Kroplowki na noc prochy czopki i o 2 zasnelam. O 4 powoli sie zaczynalo od nowa. Wytrzymalam do 7 i dzwonek po siostre. Lekarz zlecil kolejne kroplowy. Na obchodzie dowiedzialam sie ze mocz zly i kolka jest. Antybiotyk. Tz przyjechal a ja dalej w bolach. Wyczerpalam wszystkie mozliwe przeciwbolowe. Wisialam na Tz. Zimne oklady na czolo to rurka od stojaka na kroplowke... O 12 przyszla mloda doktor i wziela mnie na wozku na badanie gin. Tam sie nieprzytomna zryczalam wiec ona ze idzie do starszyzny rozmawiac i napatoczyl sie ordynator ktory spojrzal na mnie i ...za 6 h zlecil cc.
A ja dalej w bolach + nowa atrakcja... Torsje.
Nic nie jadlam i nie pilam. Jedyne co mi przychodzilo do glowy to to ze te stare przescieradla nie wytrzymaja mojej wagi przy wieszaniu sie.
O 18 wjechalam na przedporodowa. Ktg a polozna do mnie przeciez pani ma skurcze. Czyli zaliczac zaczelam dodatkowo porod sn. Cewnik. I tak do 19.20 lezalam i czekalam po czym przyszli po mnie........c.d.n.

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

C.d.....
19.30 pani anestezjolog szykuje mnie do znieczulenia a w miedzy czasie okazuje sie ze... Nie ma komu mnie operowac bo jedni ida do domu drudzy jeszcze z domu nie wyjechali. Poleciala, przyleciala i mowi do mnie: ania znieczulam cie idzie lekarz. Znieczulenie ok nie bolalo. W miedzy czasie jeszcze troche pytan i papierologii. Anestezjolog i ja zartowalysmy sobie. A ja co... Odlot. Szybka reakcja p.doktor cos w zyle i jestem wsrod zywych. Zaczyna sie akcja. Czuje szarpanie jakbym z calym stolem sie ruszala. Ale nic nie bolalo. W pewnym momencie zalozyly mi maske z tlenem i kazaly duzo oddychac dopingujac: ania to dla antka oddychaj. Prawie krzyczaly jak na meczu. I za chwile slysze: zobacz.
Patrze nad parawan i szukam i za chwilke co widze?
Najpiekniejsze na swiecie dupsko z jajami. Ja w ryk. Zaczelam szlochac. Litry lez mi wyplywaly z oczu. Lekarz znad parawanu wyjrzal a ja: jjjaaaa ttttak ze wzruszenia... Tyle powiedzialam.
Zaczelam zartowac do lekarza zeby mi troche tluszczu odessal. A jak uslyszalam: podaj skore" to zapytalam czy i zmarszczek mi nie wypraduje. Powiedzial ze na nfz sie tu nie da. Potem polecialy kolejne zarty. Kurna bylo milo jak na towarzyskim spotkaniu a ja caly czas zerkalam na bok bo tam w kaciku noworodka lezal ON.Pozniej postawila go w kuwecie kolo mojej twarzy i tak do niego ciagle cos mowilam. Potem pojechal do tatusia i z nim spedzil 30 min w takim pokoiku.
Mnie zawiezli na pooperacyjna....

Cytat:
C.d.
Potem lezalam. Znieczulenoe schodzilo powoli. Bolalo ale dostawalam morfine, paracetamol i inne kroplowki. Bylam juz jak ćpun. Tz ze mna troche rozmawial. Jeszcze Antos przyszedl do mnie. Lezal na mnie troche. Nastepnego dnia bolalo. O 6 rano wstalam w bolach ale tak trzeba. Umyla mnie polozna. O 14 bylam juz na swojej sali a raczej pokoiku bo mam jedynke.
Co do personelu wypowiem sie kiedys, za duzo by pisac. Generalnie ekipa operacyjna w moim guscie bo z humorem. Niektore polozne to anioly.
I tak sobie zyjemy w naszych 4 scianach z Antosiem i zakochujemy sie z minuty na minute w sobie. I nie mozemy sie doczekac zeby wyjsc.
Pokarm sie rozkreca. Mam juz plamy na koszuli. Cycki bola.

Cytat:
Nooo ekipa super. Trafil swoj na swego. Lekarz dwa dni pozniej jak mu dziekowalam za mila atmosfere powiedzial: nooo rozrywkowo bylo i reke mi wysciskal a potem na kolanach nozyczkami na korytarzu przecinal mi linke od szwu zeby mniej mnie ciagnela. Ja kiece w gore a on ciap
Tam na sali operacyjnej mimo bolu ogromnego przed, strachu i zmeczenia dzieki nim potrafilam sie smiac i w tak cudownej atmosferze przywitac mojego Lokatorka na swiecie.

Zal mi ze Tz nie byl z nami. Pielegniarka postraszyla go lozyskiem jak wynosila z sali do lodowki. Myslala ze zemdleje a on zaczal sie smiac

Az sobie zacytowalam po calosci pierwszy opis porodu na watku, przy ktorym nie wiedziec czemu zbeczalam sie jak durna. Na zmiane beczalam i sie smialam. No nie wiem, jest tu kilka dziewczyn, ktore sa mi szczegolnie bliskie, w tym Ty, Aniu-Czarownico. Moze dlatego . Nie umiem slowami wyrazic swojej radosci, ze Antos jest juz z Toba!!!

Bardzo wspolczuje, ze Was rozdzielili i mocne za Leo, zeby natychmiast zaczal zdrowiec, i za Ciebie Teso, zeby podla goraczka odpuscila ALE JUZ!!!
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2013-07-09 o 22:05
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości