Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-09, 21:16   #3061
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Aga, mam. Ale jest tragiczny, ma beznadziejne kółeczka, siedziska się nie przekłada, a moja królewna czasem ma taki kaprys, że nie chce jechać przodem do jazdy, bo mnie nie widzi i płacze wtedy... Gondolkę już odrzuciła, fotelik też powoli za mały się robi, bo ona długa jest... Więc wózek niedługo nie będzie już wielofunkcyjny, a sama spacerówka jest beznadziejna. Stąd decyzja o zakupie nowego, który też będzie dobry na zimę, na tę moją wiochę. Bo my nie mieszkamy w mieście.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 21:16   #3062
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Laurko, eeee tam. Może wtedy tak, ale miałaś 100% racji.

Chyba wezmę błękitną...
a bierz, Oliwa bedzie miała jak w niebie

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 21:17   #3063
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Laurko, a jaki kupiłaś wózek? Na pewno pisałaś, ale przeoczyłam pewnie... Ja też już właśnie kupuję.

Laski, doradźcie. Błękitny, czerwony czy beżowy? http://allegro.pl/wozek-spacerowy-sp...385331299.html

Czarny jest przepiękny , ale mała mi się w nim usmaży latem, także no... Jakiś kolorowy wezmę.
Co do tego jaka jesteŚ zmęczona i zalatana....pamiętasz jak mówiłaś, że już mało masz do załatwienia i będzie luz? (przytyk żaden, wszystkie tak myślimy a potem Co do wózka - czarny piękny, beżowe niby lubię ale tu jest ryzyko, że to będzie taki brzydki zimny szarobury odcień i bałabym się trochę. Chyba czerwony - niebieskiego nie lubię.

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Nie zauważyłam dopisku że czarny nie i miałam pytać jak to się stało że nie czarny Czerwony będzie się gryzł z różowymi ubrankami jeśli takie masz. A z tych dwóch to nie wiem, mnie się zawsze podobały niebieskie ale ten cappucino też fajny. Choć chyba wolałabym niebieski
ciekawe kryterium doboru, żeby pasował do ciuchów

Fewcia: jejj, o co wam poszło?
Sylwietta : co znów małż gad jeden zmalował? myślałam, że u was ok..

Jakie ładne te pieluszki wielorazowe są <3 - aż mnie zaczynacie kusić, ale nic o tym nie wiem i trochę mi się to uciążliwe wydaje.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 21:19   #3064
insolito
Zadomowienie

Hej, dziewczyny Ja jestem Narobiła sobie zaległości w weekend i nie mogę nadgonić Tak jak pisałam, Piotrek ostatnio maruda ale odkryliśmy, że tylko w domu, wiec jeżdżę z nim do rodziców na wieś, bo moja mam ma już wakacje. Tam sobie leży na trawce i podziwia listki na drzewach No a mama przez to nie wyrabia z wizazem

Brawa dla dzieciaczków za skończone miesiące, nowe zęby i umiejętności

Deli, Charliz, gratuluje obrony

yellow, super, że w ZUS się udało

Zaraz jeszcze doczytam dzisiejszy dzień

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 21:22   #3065
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

Jakie ładne te pieluszki wielorazowe są <3 - aż mnie zaczynacie kusić, ale nic o tym nie wiem i trochę mi się to uciążliwe wydaje.
dla mnie nie jest, tylko najpierw trzeba zakupic wsio co potrzebne. a potem to juz tylko wrzucasz do pralki i suszysz i cieszysz oczka na pupci malucha

Stary 2013-07-09, 21:22   #3066
BlackSanctum
Zakorzenienie

Debrah, taaak, pamiętam, ale nie kłamałam wtedy. Teraz latamy za takimi drobiazgami, a że mieszkamy pod miastem, to zebranie się z małą i dojazd zajmuje nam trochę, w dwie strony jeszcze dłużej, także małe sprawy do załatwienia, ale niestety czasochłonne...

A co do wózka, to ja właśnie też nie lubię niebieskiego. Ale ten jest taki słodki dla mnie, taki... jak niebo trochę, no śliczny mi się wydaje.

A kryterium doboru pod ubranka mnie rozwaliło nieco.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 21:26   #3067
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Aga, mam. Ale jest tragiczny, ma beznadziejne kółeczka, siedziska się nie przekłada, a moja królewna czasem ma taki kaprys, że nie chce jechać przodem do jazdy, bo mnie nie widzi i płacze wtedy... Gondolkę już odrzuciła, fotelik też powoli za mały się robi, bo ona długa jest... Więc wózek niedługo nie będzie już wielofunkcyjny, a sama spacerówka jest beznadziejna. Stąd decyzja o zakupie nowego, który też będzie dobry na zimę, na tę moją wiochę. Bo my nie mieszkamy w mieście.
I wsio jasne
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 21:29   #3068
ILLUSION
Wtajemniczenie

karusia widzę Cię, dawno Cię nie było, co tam u Was?
Stary 2013-07-09, 21:29   #3069
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość

No przeca kupiłaś nową brykę - czyż nie?
Laurko, już dawno miałam Ci powiedzieć - ładna z Ciebie kobitka, masz taką simpatiko twarz, uwierzyłabym w każde jedno Twoje słowo

Laski, tak jak zapowiedziałam - piję se do wizażu
zakupiłam reddsa ananasowego (niedobre to, pierwszy raz próbuję) i małego żurawinowego (też jeszcze nie piłam )
Jej, kochana jesteś, dziękuję za komplement
Szkoda że mnie nikt w tej bryce nie będzie woził
O jacie, przypomniałaś mi, wiecie co ja od jakiegoś czasu namiętnie piję? Malinowe karmi :ślina: Schłodzone, i mam namiastkę piwka, pyszne jest Pij pij, należy Ci się

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41711988]już piszę - można odetchnąć, uff jeśli nózki swobodnie się tak układają, że dziecko samo je sobie tak układa i w każdej chwili sobie je rozplątuje - jest ok, robi sobie taką podpórkę do leżenia.
[/QUOTE]

Uff, no Michał też czasem tak nózie układa

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość

ona szuka birdsów na pupalolo
Linka jej wysłałam

Cytat:
wiecie co, ja to juz nie wiem...
mocz wyszedł idealny, a ona dalej tak mało je (przynajmniej dla mnie)

w nocy 2x po 80 ml
rano butla 100 ml
obiadek mały nie cały
deserek mały prawie cały
i teraz niedawno butla 150
i 100 ml wody

to jej dzisiejsze jedzenie...
A wygląda na głodną? Płacze, nie śmieje się? Mało siusia? Nie przybiera na wadze? Jak odpowiedzi są przeczące, to nie szukaj dziury w całym Takie maluchy mają maleńkie żołądeczki Michał na cycu, ale jak odciągam i mu z butelki daję to zjada ok 100 ml na jedno posiedzenie.

Dziewczyny, mi tez się pieluszki bardzo spodobały, piękne żywe kolorki!
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 21:31   #3070
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

w nocy 2x po 80 ml
rano butla 100 ml
obiadek mały nie cały
deserek mały prawie cały
i 100 ml wody

no dzisiaj faktycznie mało, ale może kwestia upałów? a może zwyczajnie - niektóre dzieci jedzą mniej.

Laurko, a Dorotka 90% czasu tak nóżki układa
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 21:32   #3071
karusia_2007
Raczkowanie

Hej mamuśki.
Przepraszam za moją nieobecność ale ciągle cos się dzieje i mam mało czasu a nawet jak mam chwilę i poczytam Was trochę to nie umiem się wbić.
W ostatni week czerwca byliśmy na weselu i było super, szaleliśmy chyba do 5. Teraz tż miał urlop do wczoraj więc spędzaliśmy razem sporo czasu, odwiedzaliśmy znajomych, rodzinkę, byliśmy nad wodą. A teraz niby wszystko wrociło do normy ale i tak nie mam czasu bo uczę się do obrony.

Właśnie dziewczyny za obrony
Maluszki za skończone miesiące.
Pozdrawiam. I niedługo wrócę
karusia_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 21:32   #3072
Kija80
Zadomowienie

Ellmi, Evel jak sama nazwa wskazuje w Dinozatorlandzie czyli w Zatorze Niedaleko Wadowic. Kawałek dalej w Inwałdzie jest jeszcze Dinolandia ale nie wiem jak tam jest. W Inwałdzie jest za to Park Miniatur i tam byliśmy kiedyś, dwa lata temu bodajże. Na ulotce z Zatora napisali że to jeden z pięciu największych parków rozrywki w Europie ale nie wiem czy to prawda... Fakt że co roku go powiększają o nowe atrakcje. A w zimie jest tam jeszcze Kraina Św. Mikołaja, Grześ był z przedszkolem

Szaja a co Wam ta obsługa zrobiła? Bo ja nie miałam zastrzeżeń, z tym że byliśmy indywidualnie a nie grupowo więc obsługę widzieliśmy tylko na bramkach. A w Parku Bajek to już w ogóle była przemiła pani, może dlatego że go w tym roku otworzyli i się muszą starać o klientów
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 21:34   #3073
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Kija, wiesz, podejrzewam że z grupą szkolną też inaczej to wygląda - ogólnie niesympatyczni i tyle, burkliwa obsługa taka. PRL
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 21:37   #3074
charlizz
Zadomowienie

Cytat:

w nocy 2x po 80 ml
rano butla 100 ml
obiadek mały nie cały
deserek mały prawie cały
i 100 ml wody

cała, ja bym się nie przejmowała. Skoro tyle je, to widocznie tyle jej potrzeba. Moje Ololo też wszamało tylko jedną butlę, drugą na noc. Oprócz tego biszkopta i soku ze 200 ml moja mama jej dała. Takie dni ma, a innego dnia je więcej najwięcej u niej to 4 butle po 150 plus obiadek i 100 ml soku. Nie sugeruj się tym ile inne dzieci jedzą. Jeśli Julas jest wesoły i ma idealny mocz ( ) to znaczy,że wszystko ok. Może tak być, że czika daje się we znaki, zęby i to przez to. Nie stresuj się. Przybiera przeca na wadze ile potrzeba to co Ty babo wymyslasz poluzuj stringi
Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
charlizz

Cytat:
a bierz, Oliwa bedzie miała jak w niebie
patrzcie, cała zaczyna swoje grypsy sypać
Cytat:
Debrah, taaak, pamiętam, ale nie kłamałam wtedy. Teraz latamy za takimi drobiazgami, a że mieszkamy pod miastem, to zebranie się z małą i dojazd zajmuje nam trochę, w dwie strony jeszcze dłużej, także małe sprawy do załatwienia, ale niestety czasochłonne...

A co do wózka, to ja właśnie też nie lubię niebieskiego. Ale ten jest taki słodki dla mnie, taki... jak niebo trochę, no śliczny mi się wydaje.

Yellow ma blękitny i jest prze śli czny! właśnie taki słodki i piękny jak niebo :p
Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
I wsio jasne
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 21:40   #3075
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
cała, ja bym się nie przejmowała. Skoro tyle je, to widocznie tyle jej potrzeba. Moje Ololo też wszamało tylko jedną butlę, drugą na noc. Oprócz tego biszkopta i soku ze 200 ml moja mama jej dała. Takie dni ma, a innego dnia je więcej najwięcej u niej to 4 butle po 150 plus obiadek i 100 ml soku. Nie sugeruj się tym ile inne dzieci jedzą. Jeśli Julas jest wesoły i ma idealny mocz ( ) to znaczy,że wszystko ok. Może tak być, że czika daje się we znaki, zęby i to przez to. Nie stresuj się. Przybiera przeca na wadze ile potrzeba to co Ty babo wymyslasz poluzuj stringi
Stary 2013-07-09, 21:41   #3076
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karusia_2007 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki.
Przepraszam za moją nieobecność ale ciągle cos się dzieje i mam mało czasu a nawet jak mam chwilę i poczytam Was trochę to nie umiem się wbić.
W ostatni week czerwca byliśmy na weselu i było super, szaleliśmy chyba do 5. Teraz tż miał urlop do wczoraj więc spędzaliśmy razem sporo czasu, odwiedzaliśmy znajomych, rodzinkę, byliśmy nad wodą. A teraz niby wszystko wrociło do normy ale i tak nie mam czasu bo uczę się do obrony.

a kiedy masz obronę? to będziemy trzymać kciuki te wizażowe mają moc
Stary 2013-07-09, 21:42   #3077
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

Aaa!! Co ja mam zrobić z moim dzieciem? Kładę go na podłodze na pleckach, w ciągu sekundy jest na brzuchu. Trochę poleży, podnosi się, po 15 minutach się zmęczy i w płacz, ale się nie obróci, chociaż potrafi obracam go, a on znów na brzuchu i tak w kółko.
Daję go do bujaka to probuje usiąść i po 5 minutach płacz bo się denerwuje. Po za tym jest zmęczony; poszedł spać wczoraj po 22, dzisiaj o 6 pobudka, pospał do 7,30 i nie śpi wcale. Idę na dwór, może zaśnie, boję się iść do tego parku co mam pod nosem a nie mam zbytnio wyboru :/
Piotrek też tak ma

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

Dziewczyny skąd najlepiej filmy ściągać, albo na czym oglądać za free?
Na iitv są różne linki do wyboru, jeszcze na anyfiles można bezpłatnie oglądać

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
co do jego "plam". Po masci sterydowej znow zeszly. Zobaczymy na jak dlugo....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Oby już nie wróciły

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
hej chciałam tylko zameldować że godzine temu wróciliśmy ze szpitala Bartuś nie jest do końca zdrowy nadal ma podrażnione błony uszków i gardła ale nie musimy być w szpitalu.

Postaram się wieczorem chociaż troche was nadrobić bo całości na pewno nie dam rady.

P.S. co ja się tam na oglądałam w tym szpitalu, niektóre mamy to serio ....
Super, że już w domku, szybkiego powrotu do zdrowia

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak się pokłóciłam z mamą, że ryczę jak bóbr nie wiem kiedy będę
Ojej

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Ty to masz pamięć Pewnie Cię nieźle wtedy wkurzyłam Ja w mojej spacerówce miałam przednie koło piankowe i wymieniałam na pompowane bo mnie szlag trafiał

Lady, może jakoś namówisz męża, trzymam kciuki, albo jak oparcie się podniesie to będzie się lepiej prowadził. Ja podziwiam, bo bez skrętnych kół nie dałabym rady.

Aaa nie pochwaliłam się, dziś do mnie przyszły dwie pieluszki wielorazowe Już wyprane i wyschły, jutro testujemy
Ale cuda przepiękne

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41711988]już piszę - można odetchnąć, uff jeśli nózki swobodnie się tak układają, że dziecko samo je sobie tak układa i w każdej chwili sobie je rozplątuje - jest ok, robi sobie taką podpórkę do leżenia.

na reh fajnie dzisiaj, młoda nie płakała już chyba przyzwyczaiła się i poznaje tę dziwną panią, co jej się ruszać każe [/QUOTE]

Dobrze, że wszystko ok i że Dorka grzeczna na reh.

Cytat:

w nocy 2x po 80 ml
rano butla 100 ml
obiadek mały nie cały
deserek mały prawie cały
i 100 ml wody

Może to przez pogodę ?

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 21:42   #3078
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

Ja sporo czytałam o nich jeszcze przed ciążą i jak już w ciąży byłam, bardzo chciałam. Ale w zimie mi się to zbyt uciążliwe wydawało, poza tym maluszki ciągle kupki robią. Mąż też nieprzekonany był. Teraz postanowiłam spróbować i jak mi się spodoba to być może dokupię i się przerzucimy

Aaaa dziewczyny od grupowego zamówienia wielorazówek, jak już dostaniecie i przetestujecie dajcie znać co i jak. Do ewentualnego kolejnego zamówienia się dołączę

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41712429]no dzisiaj faktycznie mało, ale może kwestia upałów? a może zwyczajnie - niektóre dzieci jedzą mniej.

Laurko, a Dorotka 90% czasu tak nóżki układa [/QUOTE]

Szaja, bo pewnie jej tak wygodniej

Cytat:
Napisane przez karusia_2007 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki.

Ucz się pilnie i wracaj niebawem
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 21:43   #3079
calawdeszczu
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41712429]no dzisiaj faktycznie mało, ale może kwestia upałów? a może zwyczajnie - niektóre dzieci jedzą mniej.
[/QUOTE]

i tak by sie jej zmieniło? jeszcze jakis tydzien temu albo ponad zjadała 4 butle po 100.

szaja, miło słyszeć, że Dorka nie płacze na reh. i dla Ciebie stresu mniej...

Cytat:

powiem tak:

nie widzę, żeby była chora, sika normalnie, śmieje się, bawi, jest aktywna, nie marudzi w ciągu dnia.... a przeca lekarka powiedziała ostatnio, że za mało przybrała i kazała siki zrobić. a Julas ma siki jak książka pisze...

szaja, a może ona faktycznie bedzie niejadek jak Twoja Agu?

charlizz Ty na grzędzie już łoisz te trunki czy gdzie?

a i nie mam stringów tylko barchany

Edytowane przez calawdeszczu
Czas edycji: 2013-07-09 o 21:44
Stary 2013-07-09, 21:53   #3080
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
i tak by sie jej zmieniło? jeszcze jakis tydzien temu albo ponad zjadała 4 butle po 100.

szaja, miło słyszeć, że Dorka nie płacze na reh. i dla Ciebie stresu mniej...

powiem tak:

nie widzę, żeby była chora, sika normalnie, śmieje się, bawi, jest aktywna, nie marudzi w ciągu dnia.... a przeca lekarka powiedziała ostatnio, że za mało przybrała i kazała siki zrobić. a Julas ma siki jak książka pisze...

szaja, a może ona faktycznie bedzie niejadek jak Twoja Agu?

charlizz Ty na grzędzie już łoisz te trunki czy gdzie?

a i nie mam stringów tylko barchany
złociutka, ale ju przecie było mówione, że dziecko w jednym miesiącu przybiera mniej a w innym potrafi więcej, więc keep calm and poczekaj do następnego ważenia.

jeszczem w opakowaniu i wielki błąd zrobiłam, że się najpierw nie wykąpałam, bo teraz to najbardziej sowite baty będą miały problem, by mnie z wyra przegonić :<
Stary 2013-07-09, 21:59   #3081
Kija80
Zadomowienie

Cytat:

No co, skoro można dobierać samochód pod kolor torebki to brykę dla dziecka tym bardziej

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41712479]Kija, wiesz, podejrzewam że z grupą szkolną też inaczej to wygląda - ogólnie niesympatyczni i tyle, burkliwa obsługa taka. PRL [/QUOTE]

Wycieczki szkolne to chyba generalnie nigdzie nie są zbyt lubiane przez obsługę, pamiętam co nieco z lat szkolnych
Stary 2013-07-09, 22:02   #3082
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
złociutka, ale ju przecie było mówione, że dziecko w jednym miesiącu przybiera mniej a w innym potrafi więcej, więc keep calm and poczekaj do następnego ważenia.

jeszczem w opakowaniu i wielki błąd zrobiłam, że się najpierw nie wykąpałam, bo teraz to najbardziej sowite baty będą miały problem, by mnie z wyra przegonić :<

to idz zmien stringi i siadaj na grzede jajca grzac

Stary 2013-07-09, 22:03   #3083
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
to idz zmien stringi i siadaj na grzede jajca grzac
przewrócę tylko na lewą stronę - szybciej będzie
Stary 2013-07-09, 22:06   #3084
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
przewrócę tylko na lewą stronę - szybciej będzie
w sumie racja, trzeba oszczedzac i dbać o środowisko.

tylko żebyś nie była bardziej pijana niż po tych trunkach jak Ci czad całodniowy pójdzie nie wiadomo ile tam bąków żeś nahodowała przez cały dzien

Stary 2013-07-09, 22:08   #3085
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
w sumie racja, trzeba oszczedzac i dbać o środowisko.

tylko żebyś nie była bardziej pijana niż po tych trunkach jak Ci czad całodniowy pójdzie nie wiadomo ile tam bąków żeś nahodowała przez cały dzien
tyle, że już zażółkłam z tego wszystkiego - nie muszę się opalać, skórę oszczedzam przy tym
Stary 2013-07-09, 22:12   #3086
Kija80
Zadomowienie

Muszę wam sprzedać historyjkę, lałam dziś z tego nieźle jak mi mama opowiadała. Mojemu wujkowi wbił się kleszcz. Normalna sprawa, pod lasem mieszkają to się zdarza, tyle że wbił się pechowo bo w pachwinę. Wujek sobie nie mógł poradzić, zawołał ciotkę na pomoc i zaczęli kombinować jak go usunąć. Wujo się rozkraczył odpowiednio żeby był dobry dostęp, ciotka zaczęła majstrować i w tym momencie wpadła do pokoju kuzynka z mężem bo wujek miał imieniny i chcieli mu złożyć życzenia. Mieszkają w jednym domu i zasadniczo nie mają zwyczaju pukać w ciągu dnia, wszyscy się wszędzie kręcą. Młodzi spiekli buraka, stanęli jak wryci, przeprosili i uciekli
Informuję że nie dopytałam czy wujek był w majtkach Ale pewnie nawet jeśli tak to musiało to wyglądać jakby się ciotka do niego zaczynała dobierać. A jak był bez to już w ogóle współczuję młodym, w tak nieodpowiednim momencie przeszkodzić staruszkom...
Stary 2013-07-09, 22:13   #3087
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
tyle, że już zażółkłam z tego wszystkiego - nie muszę się opalać, skórę oszczedzam przy tym
od bąków? dziwna sprawa nie wiedziałam, że po gazociągach sie żółknie

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Cytat:
Muszę wam sprzedać historyjkę, lałam dziś z tego nieźle jak mi mama opowiadała. Mojemu wujkowi wbił się kleszcz. Normalna sprawa, pod lasem mieszkają to się zdarza, tyle że wbił się pechowo bo w pachwinę. Wujek sobie nie mógł poradzić, zawołał ciotkę na pomoc i zaczęli kombinować jak go usunąć. Wujo się rozkraczył odpowiednio żeby był dobry dostęp, ciotka zaczęła majstrować i w tym momencie wpadła do pokoju kuzynka z mężem bo wujek miał imieniny i chcieli mu złożyć życzenia. Mieszkają w jednym domu i zasadniczo nie mają zwyczaju pukać w ciągu dnia, wszyscy się wszędzie kręcą. Młodzi spiekli buraka, stanęli jak wryci, przeprosili i uciekli
Informuję że nie dopytałam czy wujek był w majtkach Ale pewnie nawet jeśli tak to musiało to wyglądać jakby się ciotka do niego zaczynała dobierać. A jak był bez to już w ogóle współczuję młodym, w tak nieodpowiednim momencie przeszkodzić staruszkom...

: hahaha:

Stary 2013-07-09, 22:15   #3088
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:

cala, charlizz idę już spać bo mi już brzuch przez Was boli (bynajmniej nie od bąków a ze śmiechu ) Do jutra
Stary 2013-07-09, 22:16   #3089
elllmi
Zakorzenienie

chyba się do straży pożarnej, sekcja:ratowanie kotów, zapiszę
młody usnął,to poleciałam wołać tą kotę paskudną, a ona już w rynnie siedziała i czaiła się na gołębia na dachu ten świerk rośnie zaraz koło domu sąsiada, także miała jeszcze wybór zejść na balkon ,ale gdzie tam, musiała wybrać wyższą miejscówkę; i najlepsze, że ten dom jest dużo wyższy od naszego, gdzieś na wysokości 4 piętra siedziała myślałam, że na zawał zejdę, jak zamiast na drzewo z powrotem wejść, to ona w drugą stronę rynną wędruje wzięłam wędkę, przywiązałam do końca kawałek reklamówki i zaczęłam tłuc tym po gałęziach i łaskawie się zainteresowała i wróciła na drzewo, a potem zaczęła schodzić; ale jak się gałęzie skończyły, to ni hu hu dalej po gołym pniu, tylko się wraca do góry to ja fik po ogrodzeniu na to drzewo (w japonkach ) i ją za ogon wytargałam na dół zeszłam z kotą pod pachą, kładę ją na trawie, a ona znów na to drzewo oderwałam ją w ostatniej chwili od pnia i zamknęłam na cztery spusty

a najlepsze było to, że jak stałam na drzewie, to tak komary cięły, że myślałam, że się wścieknę, a nie mogłam ich pacnąć, bo jakbym się puściła gałęzi, to bym spadła

cała, Ty Julaska już w uzależnienie wizażowe wpędzasz

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
a ile dajesz tej sliwki ??? i w ogole jak sobie jeszcze radzisz z tym zatwardzeniem?
przeciez nie odstawie calkiem marchewki bo co to za zupka mi wyjdzie - poki co wprowadzilam marchewke ziemniaka i pietruszke i tyle.....
no właśnie marchewka jest praktycznie w każdej zupce, a już się przekonałam, że jak zje za dużo, to ma problemy z kupką, raz tak strasznie płakał biedulek mój; i staram się zawsze po 2-3 dniach czegoś z marchewką podać na deser śliwkę albo jabłko (śliwki zjada tak większe pół dużego słoiczka) i odpukać, nie było już problemów

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Aaa nie pochwaliłam się, dziś do mnie przyszły dwie pieluszki wielorazowe Już wyprane i wyschły, jutro testujemy
śliczne są a na tej aukcji, co podałaś link tyle takich ładnych kurde, tak mi się podobają, ale moje lenistwo wygrywa i raczej nie chciałoby mi się z tym bawić;
ale tak sobie myślę, że może są takie ładne majtasy, które można na pampersa założyć jak jest gorąco i dzieć może w samej koszulce i takich ładnych majtach szyku zadawać

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41711988]już piszę - można odetchnąć, uff jeśli nózki swobodnie się tak układają, że dziecko samo je sobie tak układa i w każdej chwili sobie je rozplątuje - jest ok, robi sobie taką podpórkę do leżenia. [/QUOTE]

to super

Cytat:
Ellmi, Evel jak sama nazwa wskazuje w Dinozatorlandzie czyli w Zatorze Niedaleko Wadowic. Kawałek dalej w Inwałdzie jest jeszcze Dinolandia ale nie wiem jak tam jest. W Inwałdzie jest za to Park Miniatur i tam byliśmy kiedyś, dwa lata temu bodajże. Na ulotce z Zatora napisali że to jeden z pięciu największych parków rozrywki w Europie ale nie wiem czy to prawda... Fakt że co roku go powiększają o nowe atrakcje. A w zimie jest tam jeszcze Kraina Św. Mikołaja, Grześ był z przedszkolem
nazwa mi nic nie mówiła, bo nawet nie wiedziałam, że coś takiego jak Zator istnieje tylko o Parku Miniatur wiem

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 22:16   #3090
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
o nie
Cytat:
od bąków? dziwna sprawa nie wiedziałam, że po gazociągach sie żółknie

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

: hahaha:
cała, bo z mojego pupalolo to gazociąg fest, nie jakieś tam wypierdki a z Olą w duecie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości