|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() tylko pytanka mam ![]() - razem się pierze pieluszki z wkładami? - jak już się je założy dzieciowi to kiedy się je pierze? Po sikaniu? Czy tylko po kupie? (wiem, że pytanie głupie ale ja nie wiem) hej mała wizażanko [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41711988]już piszę - można odetchnąć, uff jeśli nózki swobodnie się tak układają, że dziecko samo je sobie tak układa i w każdej chwili sobie je rozplątuje - jest ok, robi sobie taką podpórkę do leżenia. a pij, niech ci będzie ![]() zdrowiejcie prędko! ojjj biedaczysko byłam z dzieciakami kiedyś, średnio mi się podobało z powodu obsługi żywa, ruchliwa reklama dady ![]() a widzisz ![]() zarąbiste są ![]() ----------------- na reh fajnie dzisiaj, młoda nie płakała już chyba przyzwyczaiła się i poznaje tę dziwną panią, co jej się ruszać każe [/QUOTE]super, że wszystko dobrze i fajnie, że Dorce zaczyna się podobać
|
|||
|
|
|
#3093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- takich trzech, jak Was dwie, to nie ma ani jednej nie do podrobienia jesteście
|
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
Cała, Charliz, rozwalacie mnie - oplułam się herbatką (mam przerwę przed pisaniem pracy to sobie wizażuje chwilę, i tak wiem, że zarwę nockę dzisiaj..).
Powiedzcie, mądre głowy - ile kosztuje taka jedna sztuka "gotowej" pieluchy wielo, z wkładem jakimś dobrym? tak wszystko razem już do założenia na dziecia, ile sztuka wychodzi? |
|
|
|
#3095 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
weź ją lepiej na smycz bo Ci zaraz znów ucieknie
|
||
|
|
|
#3096 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
hahaha, wyobraziłam to sobie a Julas chce się z ciotkami zapoznać ![]() ![]() Cytat:
ja pitole, to Wy razem wzięte jak broń nuklearna
|
|
|
#3097 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze wam coś ciekawego powiem: mam du.pę jak pawian
tak mnie słońce dzisiaj spiekło, bo takie blade lico pierwszy raz wystawiłam co mnie podkusiło żeby strój kąpielowy zakładać, mogłam jak do tej pory nogi w miniówkach opalać, ale nie, chciałam na wesele sobie wyrównać, to mam![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------
|
#3098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3099 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeśli dziecko zrobi kupe a wkład jest suchy to nie musisz zmieniać pod warunkiem, że masz papierki do kupy http://nappy.pl/bambino-mio-bibulki-...0-szt-p-1.html wtedy tylko papierek wyrzucasz z kupą do wc. wkładki wyjmujesz z kieszonki oczywiscie Cytat:
Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2013-07-09 o 22:27 |
||
|
|
|
#3100 | |
|
Zakorzenienie
|
Debrah mi wyszło niecałe 30 zł. za 1 pieluszkę z dwoma wkładami
![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3101 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny- zdolniachy gatulacje za obrony ![]() Mialam dzisiaj super dzien, dawno sie tak dobrze nie bawilam, wzielam dzisiaj malego rano na spacer i wrocilam po 10 godzinach, odwiedzialam dobra znajoma, potem polysmy do kumpla, ktory mial dzisiaj urodziny i tam biesiadowalismy, plotkowalismy, jak za starych dobrych czasow, oni sobie drinkowali, troche mi szkoda bylo, ale i tak bawilismy sie swietnie. Potem przyjechal maz, zabral troche rzeczy ode mnie i poszlismy znowu spacerkiem do naszego mieskanka zjesc sobie kolacyjke na balkonie, goscie z tz sobie pizzowali a ja grzecznie ( Ewik ) zajadalam sie salatka grecka, przyjechalismy do domku, szybka kapiel, karmienie i dziecko padlo i spi grzecznie jak nigdy ![]() A teraz korzystajac z dobego nastroju i mocnego snu synalka ide balamucic meza ![]() Dobranoc |
||
|
|
|
#3102 |
|
Wtajemniczenie
|
elllmi co za poświęcenie
![]() Idę idę bo już mi się gęba drze Jeszcze chwilę bym posiedziała a zaczęłaby się faza tarcia oczu jak u synka
|
#3103 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no jak już morky wkład, zafajdany mozna maksymalnie 3 dni trzymać, bo im dłuzej tym strasznie smierdzi, ja mam kilka tych pieluch i kupiłam sobie wiadro z pokrywą i tam je kisze apotem przerzucam do pralki, a do wiadra najlepiej wkropić trochę olejku lawendowego, bo on zabija bakterie
|
|
|
#3104 |
|
Zadomowienie
|
ellmi ale się uśmiałam
cała o to to, jak uruchamiamy gazociąg to istna strzelanina pod jeżewem |
|
|
|
#3105 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Ale to za kazdym razem po użyciu przez dziecko muszę prac i wkład i pieluche? Czyli trzeba ich dużo mieć jakby sie chciało na wielo być cały czas. No i przechować jakoś te brudne, żeby nie prac w pralce co chwilę 1 sztuki? Chyba że w rękach prac od razu, na bieżąco...
A taki wkład to się zużywa, nie? Niszczy? Na ile starcza to to? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3106 | ||
|
Wtajemniczenie
|
debrah, popatrz sobie tutaj
http://nappy.pl/pieluszki-wielorazowe-c-1.html to mozna skompletować wszystko ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
Cytat:
nie musisz wymieniać kieszonki jeśli uważasz, że wkład nie był mocno zasikany. ja wymieniam zawsze, bo wydaje mi się to bardziej higieniczne. Niektórzy używają jednej kieszonki na dwa cykle. Czytałam, że żeby być tylko na wielo i prać max do 3 dni to musisz mieć ok 30 wkładów i ok. 20 kieszonek. Ale tutaj niech się wypowiedzą bardziej doświadczone mika i lenova ![]() mi jak dojdą te z ibeja to bede miała akurat tak zeby 2-3 dni mała była na samych wielo, bez używania pampów
|
|
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki tak Was podczytuje co jakiś czas... I właśnie trafiłam na temat o pieluchach wielorazowych...faktyczni e jest to oszczędniejsze? Czy te pieluchy mają różne rozmiary..do nich się fdokupuje wklady na sranko i siusianko..to tych wkładów trzeba mieć sporo..hmmm?a jak się tak ostro osra..to wtedy i pieluchę się pierze..jak wyrośnie to większy rozmiar..czy to faktycznie oszczędność?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3109 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny, tęskniłyście chociaż troszkę?
bo ja to Was tak kocham,że bez Was czasem czuję się jak na glodzie padam, ale mam teraz taki zapierdziel w robocie,że muszę się troszkę wyżylować, dziś miałam wyjazd i do 17 bez maluszka ciężko mi było,przyjechałam- Gargulec śmiał się do mnie po czym possał cycka 3 minuty i zainteresował się czymś innym ![]() w czwartek znow mnie nie bedzie za to w piątek biorę wolne byle do urlopu gratulacje dla bohaterek dnia- Charlizz i Delicjanka, jesteście wielkie
|
|
|
|
#3110 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pielucha jest jest, rośnie z dzieckiem nie ma osobnych wkładów do kupy i do siuśków. do kupy tylko kupujesz takie papierki i wkładasz jeśli przewidujesz kupe ![]() jak sie ostro osra to spłukujesz wszystko pod bieżącą wodą i pierzesz jak zwykle. podobno do okresu przejścia na nocik wydamy na pampy ok 5 tys. a w pieluchy wielo inwestujesz raz. marsi, no jak za Tobą nie tesknic ![]() charlizz poszłas jednak stringi przeprać? boś coś zamilkła... spotkanie WRO zorganizowane, blogerko, tylko od Ciebie nie mamy wieści??? daj znać
Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2013-07-09 o 22:55 |
|
|
|
|
#3111 |
|
Zadomowienie
|
marsi za Tobą tęsknię jak za
czyli bardzo ![]() cała przemicowałam na lewą stronę i idę spać Do jutra dziołszki |
|
|
|
#3112 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o żesz w ![]() :brzyda l:
|
|
|
#3113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() weź mnie nie nakręcaj bo moj TZ jest dziś nie do wyjęcia- łoi na konsoli a dziad siedzi z klatą gołą i mnie kusi ![]() a sexu mi się chce jak nie wiem co :P chyba sobie pojde zjeść coś słodkiego na pocieszenie
|
|
|
|
|
#3114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak tam Leoś? Lepiej? Cytat:
|
||
|
|
|
#3115 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-07-09 o 23:09 |
|
|
|
|
#3116 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
podobno były robione obliczenia i właśnie wyszlo, że nie zapłacisz więcej mimo zuzycia prądu i wody, a pieluchy możesz prac tez z innymi rzeczami. a na pampersa zakładać nie polecam, bo w pampersie skóra nie oddycha a jak jeszcze dołożysz na to taką kieszonkę to już w ogóle... masakra... jedno dziecko zużywa 1,5 tony pampersów, które się rozkłądają 500 lat..
|
|
|
#3117 |
|
Zakorzenienie
|
A, wogóle to jestem zła i mi przykro..bo przez to że tyle mnie nie było..top się od Was oddalilam..nie pamiętam i nie znam Was jak kiedyś...nie nadążam i nie raz nie kumam o czy piszecie..czuję się wyalienowana :banghead:
Jeju..chyba okres mi się zbliża..jakaś placzliwa się robię.. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3118 |
|
Zakorzenienie
|
neti- ja wlaśne miałam pytać bo kiedyś czytałam, jak pisałaś, że Twoj maluch ma problem z zaparciami, przeszło?
bo pisałaś o tych czopkach,że używasz, moja koleżanka ma niezle jazdy z dzieckiem po czopkach, dziecko nie potrafilo samo się załatwić i gdzieś jeździli po specjalistach podnoć lekarze zalecają czopki jako ostateczność, mi powiedzieli jak mały cierpiał w 2-3 miesiącu, że max 2-3 razy w miesiącu można a u Was jak sprawa wygląda? |
|
|
|
#3119 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3120 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas tez były problemy z zaparciami i też dawałam czopki, ale starałam się jak najmniej. teraz Julka robi sama wiec nic jej to nie zaszkodziło. i co specjaliści robili w takiej sytuacji? ciekawe...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.

Na pewno pisałaś, ale przeoczyłam pewnie... Ja też już właśnie kupuję.
Błękitny, czerwony czy beżowy?
ciekawe kto ją ściagnie
Pewnie Cię nieźle wtedy wkurzyłam 

[/QUOTE]
) i ją za ogon wytargałam na dół
zeszłam z kotą pod pachą, kładę ją na trawie, a ona znów na to drzewo
kurde, tak mi się podobają, ale moje lenistwo wygrywa i raczej nie chciałoby mi się z tym bawić;
a z Olą w duecie 

Super, że waga ruszyła w dół 

Jeszcze chwilę bym posiedziała a zaczęłaby się faza tarcia oczu jak u synka