Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-09, 23:21   #3121
nancykenator
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Chyba jestem za leniwa. Pozatym jak się doliczy częstotliwość prania..prąd...wodę..to pewnie wyjdzie więcej i to sporo..ja kupilabym sama pieluszkę..dla wyglądu..bo piękne są na nich wzory..i zakładalabym na pampersa.. :p jak powiedziałam o tym tzowi ... To zrobił dziwna minę i powiedział że to ciekawszy z moich pomysłów ostatnio

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
a mojego tż nie musiałam wcale namawiać jedynie cena go przeraziła
Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
podobno były robione obliczenia i właśnie wyszlo, że nie zapłacisz więcej mimo zuzycia prądu i wody, a pieluchy możesz prac tez z innymi rzeczami.
a na pampersa zakładać nie polecam, bo w pampersie skóra nie oddycha a jak jeszcze dołożysz na to taką kieszonkę to już w ogóle... masakra...

jedno dziecko zużywa 1,5 tony pampersów, które się rozkłądają 500 lat..
no właśnie ja najbardziej współczuję mojemu Kubuniowi, że cały dzień musi w tych pampersach paradować, gorąco musi być w tym strasznie, mam nadzieję, że to wielorazówki spełnią moje oczekiwania

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Cytat:
Może i masz rację... Może wyprobuję... Tylko boję się że nie będę konsekwentna..i wrócę do pampersów... Ale te 1,5 tony mnie przeraziło... A pozatym już widzę minę tesciowej..i nawet mojej mamy..że babram sie skoro są takie udogodnienia jak pampersy

myślę, że nasze mamy miały jeszcze gorzej bo na początku kilka razu zatetrowałam Kubusia to był dopiero hardkor, ledwo założyłam a on się już darł bo miał mokro. Masakra :/
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 23:24   #3122
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
neti- ja wlaśne miałam pytać bo kiedyś czytałam, jak pisałaś, że Twoj maluch ma problem z zaparciami, przeszło?
bo pisałaś o tych czopkach,że używasz, moja koleżanka ma niezle jazdy z dzieckiem po czopkach, dziecko nie potrafilo samo się załatwić i gdzieś jeździli po specjalistach
podnoć lekarze zalecają czopki jako ostateczność, mi powiedzieli jak mały cierpiał w 2-3 miesiącu, że max 2-3 razy w miesiącu można

a u Was jak sprawa wygląda?
Marsi..my wciąż mieliśmy problemy, zmieniliśmy mleko..pod razu po zmianie była kupa .a potem znow nic i co 3-4 dni czopek.czasem męczyłam małego nóżkami..masowaniem brzuszka...dawalismy sok z marchwi..z jabłka.. Łyżkę surowego soku z buraka.. I nic..dostawał czopek..nie mogłam mu go przytrzymać w tylku żeby się rozpuścił..w, zasadzie po kilku sekundach wypadał czopek a za nim kupa od razu szła..i najpierw twarda..a potem tak jakby się odetkalo i szkła normalna ładna kupka... No ale ile tak można..po 2 tygodniach znow u lekarza....i dała nam (bierzemy już miesiąc prawie) jakiś syrop..i jest kupa prawie codziennie..nawet mega kupa...dziś nie było więc jutro może być ostro
A syrop mamy brać do 15 lipca ..wtedy idziemy na szczepienie i zobaczymy co dalej...

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-07-09 o 23:30
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 23:27   #3123
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Może i masz rację... Może wyprobuję... Tylko boję się że nie będę konsekwentna..i wrócę do pampersów... Ale te 1,5 tony mnie przeraziło... A pozatym już widzę minę tesciowej..i nawet mojej mamy..że babram sie skoro są takie udogodnienia jak pampersy

podobno przy wielorazowym pieluchowaniu kryzys jest rzeczą normalną, bo jednak przy wielorazówkach jest robota.

musi byc dobrze założona, żeby nie przeciekała itp.

ja narazie sobie chwalę, myślę, że przez całe lato bede z nich korzystać, a w zimie to zobacze jak to będzie schło. jak Julce zdejmuję to ma taką fajną dupkę, a nie taką ukiszoną jak w pampie. pozatym skład tych pieluch jednorazowych ponoć nie jest ujawniany na światło dzienne, bo one zawierają jakieś substancje rakotwórcze itp.

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

myślę, że nasze mamy miały jeszcze gorzej bo na początku kilka razu zatetrowałam Kubusia to był dopiero hardkor, ledwo założyłam a on się już darł bo miał mokro. Masakra :/
w tych jest o tyle fajnie, że jest to poczucie suchości, bo wszystko przez ten polarek w gatkach przelatuje do wkładu a on zostaje suchy

i przez ten materiał PUL skóra oddycha.

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 23:28   #3124
Lubcia
Zadomowienie

Cytat:
A, wogóle to jestem zła i mi przykro..bo przez to że tyle mnie nie było..top się od Was oddalilam..nie pamiętam i nie znam Was jak kiedyś...nie nadążam i nie raz nie kumam o czy piszecie..czuję się wyalienowana :banghead:

Jeju..chyba okres mi się zbliża..jakaś placzliwa się robię..

Głowa do góry ja też się czuje kiepsko bo ostatnio zaniedbałam wizaż Do tego doszedł urlop trzy tygodnie a nawet i trochę więcej i czuję się tak samo jak ty nie jestem na bieżąco nie mogę wbić się w temat i czuje że oddaliłam się od dziewczyn Nawet już nie mam dostępu do klubu ale mam nadzieję że mi go przywrócą bo chciałabym pooglądać wasze zdjęcia i dodać fotki z jutrzejszego spotkania z dziewczynami Mam nadzieję że jakoś dojdę do ładu i składu i znowu powrócę do wizażu
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 23:34   #3125
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Marsi..my wciąż mieliśmy problemy, zmieniliśmy mleko..pod razu po zmianie była kupa .a potem znow nic i co 3-4 dni czopek.czasem męczyłam małego nóżkami..masowaniem brzuszka...dawalismy sok z marchwi..z jabłka.. Łyżkę surowego soku z buraka.. I nic..dostawał czopek..nie mogłam mu go przytrzymać w tylku żeby się rozpuścił..w, zasadzie po kilku sekundach wypadał czopek a za nim kupa od razu szła..i najpierw twarda..a potem tak jakby się odetkalo i szkła normalna ładna kupka... No ale ile tak można..po 2 tygodniach znow u lekarza....i dała nam (bierzemy już miesiąc prawie) jakiś syrop..i jest kupa prawie codziennie..nawet mega kupa...dziś nie było więc jutro może być ostro

szkoda, że ten hipp Wam nie pomógł. u nas sie momentalnie odkorkowało bo bebilonie który mega zatwardzał. ile czasu macie brać ten syrop? w sumie to chyba też jakaś ingerencja w przemiane nie?

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Głowa do góry ja też się czuje kiepsko bo ostatnio zaniedbałam wizaż Do tego doszedł urlop trzy tygodnie a nawet i trochę więcej i czuję się tak samo jak ty nie jestem na bieżąco nie mogę wbić się w temat i czuje że oddaliłam się od dziewczyn Nawet już nie mam dostępu do klubu ale mam nadzieję że mi go przywrócą bo chciałabym pooglądać wasze zdjęcia i dodać fotki z jutrzejszego spotkania z dziewczynami Mam nadzieję że jakoś dojdę do ładu i składu i znowu powrócę do wizażu

Grunt, że się nie pogniewałaś za ograniczenie wejścia do klubu i chcesz być razem z nami!!! bo były przypadki fochów

Wracaj do nas na bieżąco i ty i neti i będzie git

Stary 2013-07-09, 23:35   #3126
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
szkoda, że ten hipp Wam nie pomógł. u nas sie momentalnie odkorkowało bo bebilonie który mega zatwardzał. ile czasu macie brać ten syrop? w sumie to chyba też jakaś ingerencja w przemiane nie?
No napisalam..do 15 lipca..i na, razie nic więcej nie dajemy..żadnych słoiczków..nic kaszek...bo ma pic surowe żeby to sranko było..zobaczymy..bo ileż można... A, znowu zmieniać mleko na kolejne?hipp nie dość że mniej tłusty to tańszy..zostanie nam bebiko w gownianych małych paczkach i bebilon..no i enfamil..ale ten to wogóle drogi.. 15tego się okaże co dalej

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2013-07-09, 23:36   #3127
calawdeszczu
Wtajemniczenie

ja już mówię Dobranoc.
wiecie musze rano wstać zrobić perfekcyjny porządek jak u fewci bo Lady przyjeżdza

swoją drogą

fewcia, odezwij się...

Stary 2013-07-09, 23:38   #3128
Debrah
Zakorzenienie

Co do wielo jeszcze (znowu się oderwałam od pisania jakże inspirującej pracy o zaburzeniach pamięci ) - ja tak się zastanawiam, żeby mieć może tak z 5 sztuk np i zakładać jak jest największa czika... nie wiem niestety czy bym dała radę jechać tylko na wielo, już i tak mi się wydaje, że ciągle piorę, bo ciągle suszarka rozłożona i non stop pralka chodzi, jakoś mi się to skomplikowane wydaje. Ale tak żeby mieć parę sztuk na upał to może może... zainteresuję się.

Cała - ty tylko na wielo jedziesz?

I fakt, przepiękne są, aż szkoda ubranko zakładać

Przyszły mi wreszcie bodziaki z allegro, kiedyś wam dawałam linka do kupiłam. Tylko, że jedne mają inne wzory niż mieć miały (miały być w zwierzątka, jasne takie), a są dziewczyńsko różowe znowu, bo był błąd w aukcji i tych nie różowych w Amelci rozmiarze nie było... (i pani inne zaproponowała), no trudno.
Ale ładne są, strasznie lubię firmę babaluno w dziecięcych ciuszkach. Ciuchy trochę drogie, ale bodziaki czy pajace w 3pakach się opłacają, ja dałam 31.90 za 3 sztuki to chyba nie jest źle.
W każdym razie miało nie być różowo a znowu jest, yh.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 23:38   #3129
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
No napisalam..do 15 lipca..i na, razie nic więcej nie dajemy..żadnych słoiczków..nic kaszek...bo ma pic surowe żeby to sranko było..zobaczymy..bo ileż można... A, znowu zmieniać mleko na kolejne?hipp nie dość że mniej tłusty to tańszy..zostanie nam bebiko w gownianych małych paczkach i bebilon..no i enfamil..ale ten to wogóle drogi.. 15tego się okaże co dalej

aha, to sorki, nie widziałam w poprzednim poście żebyś napisała, że do 15 ślepota

no to w takim razie za Antka, żeby się kupsztyle unormowały!!

Stary 2013-07-09, 23:40   #3130
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
ja już mówię Dobranoc.
wiecie musze rano wstać zrobić perfekcyjny porządek jak u fewci bo Lady przyjeżdza

swoją drogą

fewcia, odezwij się...
To ja też mowie dobranoc..jutro przyjeżdżą do nas fotograf na mini sesyjke w domku..i od razu chrzciny z nim ..z nią raczej-1373405973500.jpg obgadam..branoc dziewczynki.. p.s. Buziak od Antosia dla cioć

Stary 2013-07-09, 23:41   #3131
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Co do wielo jeszcze (znowu się oderwałam od pisania jakże inspirującej pracy o zaburzeniach pamięci ) - ja tak się zastanawiam, żeby mieć może tak z 5 sztuk np i zakładać jak jest największa czika... nie wiem niestety czy bym dała radę jechać tylko na wielo, już i tak mi się wydaje, że ciągle piorę, bo ciągle suszarka rozłożona i non stop pralka chodzi, jakoś mi się to skomplikowane wydaje. Ale tak żeby mieć parę sztuk na upał to może może... zainteresuję się.

Przyszły mi wreszcie bodziaki z allegro, kiedyś wam dawałam linka do kupiłam. Tylko, że jedne mają inne wzory niż mieć miały (miały być w zwierzątka, jasne takie), a są dziewczyńsko różowe znowu, bo był błąd w aukcji i tych nie różowych w Amelci rozmiarze nie było... (i pani inne zaproponowała), no trudno.
Ale ładne są, strasznie lubię firmę babaluno w dziecięcych ciuszkach. Ciuchy trochę drogie, ale bodziaki czy pajace w 3pakach się opłacają, ja dałam 31.90 za 3 sztuki to chyba nie jest źle.
nie jade tylko na wielo, bo nie mam ich tyle.
mam ich 6 i jak już je zużyje w ciągu dnia to zakładam pampa. no ale kilka godzin skóra odpoczywa od pampersa.

też się nie zapieram, że bede ich używać zimą i już tylko ich. Kupiłam je właśnie z myślą cziki i teraz sprawdzają sie super, a co bedzie później to nie wiem

Stary 2013-07-09, 23:48   #3132
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:

Debrah..ja już kilkakrotnie kupowałam np 7mio paki krótkich bodziakow za ok 50 zl firmy early days...wzory są super..kolorowe..wesołe.. a nie białe (nie lubię białych)..tak samo np pajace 3szt. Za ok 50zl..wogóle firma early days ma wiele fajnych rzeczy dla dzieci..na all jest ich od groma..ja wyprobowałam już kilka razy (nowe już czekają uprane...jeszcze przyduże)... Bawełna całkiem ok...jak na, ta cenę...zerknijcie sobie dziewczyny

Stary 2013-07-09, 23:52   #3133
ania13.03
Zadomowienie

Hej laski, nie nadrobie Was juz chyba dzisiaj bo oczy mnie az pieka, caly wieczor odkad dziewczyny zasnely siedzialam i... zakladalam fotobloga Wielkiego pojecia jeszcze o tym nie mam ale podobno wszystkiego mozna sie nauczyc
Wiekszosc zdjec juz widzialyscie ale gdybyscie mimo wszystko chcialy zajrzec to serdecznie zapraszam http://mygorgeousmemories.blogspot.c...3482&type=POST

Black mnie sie najbardziej podoba zielony ale na drugim miejscu czerwony

Szaja super, ze wszystko ok i Dorka sie zaczyna przyzwyczajac

laurko swietne te pieluszki.

cala mina Julaska bezcenna Przylapana na wizazowaniu

18.01.2013 - Lili

Edytowane przez ania13.03
Czas edycji: 2013-07-10 o 00:11
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 00:23   #3134
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Debrah..ja już kilkakrotnie kupowałam np 7mio paki krótkich bodziakow za ok 50 zl firmy early days...wzory są super..kolorowe..wesołe.. a nie białe (nie lubię białych)..tak samo np pajace 3szt. Za ok 50zl..wogóle firma early days ma wiele fajnych rzeczy dla dzieci..na all jest ich od groma..ja wyprobowałam już kilka razy (nowe już czekają uprane...jeszcze przyduże)... Bawełna całkiem ok...jak na, ta cenę...zerknijcie sobie dziewczyny

Masz jakiegoś sprawdzonego użytkownika na all?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 01:07   #3135
ilkas
BAN stały

ufff..nadrobiłam

Szczepienie przeżyłyśmy nawet dobrze. Potem o 19 obie padłyśmy. I spałam do 23. I co ja teraz będę robić w nocy? A rano miałam wstać wcześniej żeby iść poćwiczyć. Zobaczymy czy mi się uda

Swoją drogą cieszę się na jutrzejsze spotkanie dziewczyny
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 02:49   #3136
badziabadzia
Zakorzenienie

Hej Dziolchy . Nadrabiam od tylu wiec pospamuje troche no chyba ze usne z nosem w tabie..

Nati, ja dokarmiam moja mala enfamilem i kupuje mala puszke (400g) za 23 zl takze tragedii nie ma trzeba tylko znalezc dobre zrodlo

Widze, ze na tapecie temat pieluszek wielo lece się zaglębić, bo strasznie mnie ostatnio jaraja

---------- Dopisano o 02:37 ---------- Poprzedni post napisano o 02:26 ----------

Black, ja bym zielony brala

---------- Dopisano o 02:49 ---------- Poprzedni post napisano o 02:37 ----------

ellmi, do strazy pozarnej jak nic bylabyś czolowym ratowaczem kotów

Kija,
Stary 2013-07-10, 02:57   #3137
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Czesc!
Przepraszam, ze nie udzielam sie, ale z dnia na dzien z moim dolem jest gorzej a gdzie tu do konca wrzesnia...
Staram sie wziac w garsc, ale nie udaje mi sie. Musze cos ze soba zrobic, bo oszaleje.
Mam nadzieje, ze sie wyspalyscie. Milego dnia!
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 03:05   #3138
badziabadzia
Zakorzenienie

Cala, Julasek boska jest!!

Charlizz, Deli gratulacje

Fewciu,

Kurcze Dziewczyny, tragicznie moja Zosia ostatnio spi.. kręci sie, poplakuje przez sen, budzi sie co chwila.. ja nie wiem, moze gorne jedynki ida? A teraz spiewa?! Nie ma litosci dla matki..
No nic nadrabiam dalej
Stary 2013-07-10, 03:59   #3139
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Masz jakiegoś sprawdzonego użytkownika na all?
Debrah.. Nie mam, ale jak już czegoś potrzebuje szukam najtaniej z dostawą...patrze na komentarze..i ryzyk fizyk ale naprawdę fajne są rzeczy tej firmy.. Nawet mam śliczne śliniaczki

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1373421493105.jpg (62,5 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1373421514446.jpg (84,6 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1373421537612.jpg (74,7 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1373421570373.jpg (68,2 KB, 6 załadowań)

Stary 2013-07-10, 05:57   #3140
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Neti ten syrop na zaparcia to laktuloza?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 06:16   #3141
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41715680]Neti ten syrop na zaparcia to laktuloza?[/QUOTE]

Tak ... A co?

Stary 2013-07-10, 06:36   #3142
ilkas
BAN stały

Już dawno nie było tak okropnej nocy...i to nie przez Emilkę
Przez to, że się wsypałam kręciłam się jak głupia i zasnąć nie mogłam. Wiecie koło której zasnęłam....? Koło 3 dopiero....a o 6 wstałam na karmienie Milci. I pie*rzę to..zbieram się i idę na siłownie.
Jestem jak zooombi
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 07:00   #3143
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Neti a nic, tak z cekawosci, moze ktorejs mamie nazwa sie przyda.
Dziewczyny gdzie sie Bijkora zgubila?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 08:15   #3144
ezzo
Zadomowienie

Tu taka cisza, czy mi sie jakos posty z ostatniej godziny nie laduja?

Dzien dobry

U nas dzisiejsza noc do d.u.py, bo mlody caly czas do cycka przyssany, budze chwile po 4 meza zeby zajal sie malym bo juz nie mam sily, pospalam dobie 2 godzinki wstaje i dziekuje, ze dal mi odespac, a ten na to, ze jak mam byc taka zadowolona jak wczoraj to on moze wcale nie spac, ja oczy wytrzeszczam, a ten kontynuuje i mowi, wczoraj bylas taka fajna, ze nawet raz nie zagderalas na mnie

meneq dobre fluidy wysylam, a twoja mama kiedy cie odwiedza?
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 08:35   #3145
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dziewczyny, zielonego nie biorę pod uwagę. Pytałam, czy - czerwony, błękitny, beżowy.

Zaraz do miasta. Pewnie upał dzisiaj będzie i się ugotujemy... A potem do księdza. I cały dzień w pipę pójdzie.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 08:39   #3146
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Hej laski, nie nadrobie Was juz chyba dzisiaj bo oczy mnie az pieka, caly wieczor odkad dziewczyny zasnely siedzialam i... zakladalam fotobloga Wielkiego pojecia jeszcze o tym nie mam ale podobno wszystkiego mozna sie nauczyc
Wiekszosc zdjec juz widzialyscie ale gdybyscie mimo wszystko chcialy zajrzec to serdecznie zapraszam http://mygorgeousmemories.blogspot.c...3482&type=POST
Aniu, super że się zdecydowałaś założyć bloga Może i na zarabianie na swoim talencie się odważysz kiedyś?
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
Przepraszam, ze nie udzielam sie, ale z dnia na dzien z moim dolem jest gorzej a gdzie tu do konca wrzesnia...
Staram sie wziac w garsc, ale nie udaje mi sie. Musze cos ze soba zrobic, bo oszaleje.
Przykro mi strasznie i nawet nie umiem Cię pocieszyć bo nie wyobrażam sobie nawet tak długiego rozstania z mężem. To musi być okropne... Ja najdłużej nie widziałam męża 1 dzień i noc i miejsca niemogłam sobie znaleźć a co dopiero tyle...A kiedyś jak jeszcze byliśmy parą, nawet nie narzeczeństwem jeszcze to mieliśmy kilka razy że nie widzieliśmy się tydzień bo mój wtedy jeszcze chłopak studiował AWF i raz w roku jeździli na obozy sportowe w ramach zaliczenia roku...to dopiero była katorga. No ale przy tym co Ty przeżywasz to mi się teraz wydaje śmieszne...i cokolwiek bym nie napisała to i tak Cię nie pocieszę pewnie. Pisz z nami jak najczęściej, wychodź na spacery, może poznasz jakąś fajną mamusię z dzieckiem w podobnym wieku i czas szybciej będzie leciał. A macie chociaż możliwość porozmawiania i "zobaczenia się" przez SKYPE ?
Cytat:
Debrah.. Nie mam, ale jak już czegoś potrzebuje szukam najtaniej z dostawą...patrze na komentarze..i ryzyk fizyk ale naprawdę fajne są rzeczy tej firmy.. Nawet mam śliczne śliniaczki
Ooo jak fajnie, zaraz po Julasku calej teraz Antoś neti będzie miał najwięcej fotek na forum Dobrze, równowaga płci musi być
Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
U nas dzisiejsza noc do d.u.py, bo mlody caly czas do cycka przyssany, budze chwile po 4 meza zeby zajal sie malym bo juz nie mam sily, pospalam dobie 2 godzinki wstaje i dziekuje, ze dal mi odespac, a ten na to, ze jak mam byc taka zadowolona jak wczoraj to on moze wcale nie spac, ja oczy wytrzeszczam, a ten kontynuuje i mowi, wczoraj bylas taka fajna, ze nawet raz nie zagderalas na mnie
No widzisz, robisz postępy... a jednak da się i to nieświadomie do tego Jak tak dalej pójdzie to do ślubu będziesz aniołem

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zielonego nie biorę pod uwagę. Pytałam, czy - czerwony, błękitny, beżowy.
no to beżowy lub czerwony.

I żebyście szybko pozałatwiali wszystko
Stary 2013-07-10, 08:49   #3147
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Muszę wam sprzedać historyjkę, lałam dziś z tego nieźle jak mi mama opowiadała. Mojemu wujkowi wbił się kleszcz. Normalna sprawa, pod lasem mieszkają to się zdarza, tyle że wbił się pechowo bo w pachwinę. Wujek sobie nie mógł poradzić, zawołał ciotkę na pomoc i zaczęli kombinować jak go usunąć. Wujo się rozkraczył odpowiednio żeby był dobry dostęp, ciotka zaczęła majstrować i w tym momencie wpadła do pokoju kuzynka z mężem bo wujek miał imieniny i chcieli mu złożyć życzenia. Mieszkają w jednym domu i zasadniczo nie mają zwyczaju pukać w ciągu dnia, wszyscy się wszędzie kręcą. Młodzi spiekli buraka, stanęli jak wryci, przeprosili i uciekli
Informuję że nie dopytałam czy wujek był w majtkach Ale pewnie nawet jeśli tak to musiało to wyglądać jakby się ciotka do niego zaczynała dobierać. A jak był bez to już w ogóle współczuję młodym, w tak nieodpowiednim momencie przeszkodzić staruszkom...
wyobrażam sobie miny jednych i drugich

Cytat:
Oj tak, moja tesciowa to wszystkich bybna diecie trzymala, wszystkichnpoza mna...bo ja karmie wiec mam jesc i chodzi za mna a to z ciasteczkiem a to z lodzikiem, a tz gada, ze ma za duzy brzuch a ten chudzina i zrozum to babe

Ja to ostatnio codziennienna wadze staje i ciesze sie jak dziecko z kazdego grama mniej

Dziewczyny- zdolniachy gatulacje za obrony

Mialam dzisiaj super dzien, dawno sie tak dobrze nie bawilam, wzielam dzisiaj malego rano na spacer i wrocilam po 10 godzinach, odwiedzialam dobra znajoma, potem polysmy do kumpla, ktory mial dzisiaj urodziny i tam biesiadowalismy, plotkowalismy, jak za starych dobrych czasow, oni sobie drinkowali, troche mi szkoda bylo, ale i tak bawilismy sie swietnie. Potem przyjechal maz, zabral troche rzeczy ode mnie i poszlismy znowu spacerkiem do naszego mieskanka zjesc sobie kolacyjke na balkonie, goscie z tz sobie pizzowali a ja grzecznie ( Ewik ) zajadalam sie salatka grecka, przyjechalismy do domku, szybka kapiel, karmienie i dziecko padlo i spi grzecznie jak nigdy

A teraz korzystajac z dobego nastroju i mocnego snu synalka ide balamucic meza
Dobranoc

Coś Ty, na pizzę się nie skusiłaś? Szacun kobieto

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!

Dzisiaj pewnie też cisza będzie na wątku

neti Antoś jest fajniutki

Domcia dziś w nocy jadła jeden raz. Brzmi nieźle co? Ale wcale tak super nie było - zamiast spać spokojnie kręciła się z 4-5 razy Zastanawia mnie bardzo co jej tak spać nie daje.

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 08:52   #3148
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Tu taka cisza, czy mi sie jakos posty z ostatniej godziny nie laduja?

Dzien dobry

meneq dobre fluidy wysylam, a twoja mama kiedy cie odwiedza?
Za tydzien przyjezdza.
Bedzie jeden stres wiecej
Stary 2013-07-10, 08:54   #3149
BlackSanctum
Zakorzenienie

Wiecie co? Po konsultacji z TŻem wzięliśmy jednak taki wózek - http://www.wozki-krasnal.pl/wozki-dz...arny-p-49.html Z myślą o drugim maleństwie, dlatego już z gondolą. Taka sama spacerówka jest, do tego gondola, a cena też ta sama. No i kolor - . Już zamówiony.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 09:04   #3150
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Aniu, super że się zdecydowałaś założyć bloga Może i na zarabianie na swoim talencie się odważysz kiedyś?

Przykro mi strasznie i nawet nie umiem Cię pocieszyć bo nie wyobrażam sobie nawet tak długiego rozstania z mężem. To musi być okropne... Ja najdłużej nie widziałam męża 1 dzień i noc i miejsca niemogłam sobie znaleźć a co dopiero tyle...A kiedyś jak jeszcze byliśmy parą, nawet nie narzeczeństwem jeszcze to mieliśmy kilka razy że nie widzieliśmy się tydzień bo mój wtedy jeszcze chłopak studiował AWF i raz w roku jeździli na obozy sportowe w ramach zaliczenia roku...to dopiero była katorga. No ale przy tym co Ty przeżywasz to mi się teraz wydaje śmieszne...i cokolwiek bym nie napisała to i tak Cię nie pocieszę pewnie. Pisz z nami jak najczęściej, wychodź na spacery, może poznasz jakąś fajną mamusię z dzieckiem w podobnym wieku i czas szybciej będzie leciał. A macie chociaż możliwość porozmawiania i "zobaczenia się" przez SKYPE ?

Ooo jak fajnie, zaraz po Julasku calej teraz Antoś neti będzie miał najwięcej fotek na forum Dobrze, równowaga płci musi być

No widzisz, robisz postępy... a jednak da się i to nieświadomie do tego Jak tak dalej pójdzie to do ślubu będziesz aniołem

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

no to beżowy lub czerwony.

I żebyście szybko pozałatwiali wszystko
Dzieki. Duzo mi daje takie wsparcie.
Na mnie za duzo spadlo w jednym momencie i nie daje sobie rady. Wczoraj rozmawialam z tz. Zaledwie chwile, zasnal podczas rozmowy.
Zostaje mi wizaz, bo o spacerach moge zapomniec. Niech ktos wymysli w koncu maszyne do podrozy w czasie!

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Wiecie co? Po konsultacji z TŻem wzięliśmy jednak taki wózek - http://www.wozki-krasnal.pl/wozki-dz...arny-p-49.html Z myślą o drugim maleństwie, dlatego już z gondolą. Taka sama spacerówka jest, do tego gondola, a cena też ta sama. No i kolor - . Już zamówiony.
Zapobiegliwi jestescie

Edytowane przez meneq
Czas edycji: 2013-07-10 o 09:42
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości