Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 19! - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-10, 09:32   #1141
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
dziewczyny, ja dzis mialam dziwny sen.
w snie:
wstaje sobie rano, patrze w dół a tam brzucha nie mam, tylko taka mała rana cięta po boku, jakby po cesarce, jakieś 10 cm, ale dziecka w brzuchu nie mam.
wiec sie rozgladam po pokoju za kolyska, w kuchni, lazience, ale dziecka brak.
wiec sie pytam, gdzie jest Sara, a ktos mi mowi, ze w szpitalu bo po cc to dzieci w szpitalu zostaja.
i ja mowie ze ja do niej ide, ze chce ja zobaczyc, a oni mi mowia, ze nie moge.
wiec ja mowie ze im zaplace, mam czekolade moge im dac, tylko zeby mi pozwolili do niej wrocic.
a oni, ze nie moge.
wiec ja mowie, to chociaz przez szybe, okno bym chciala popatrzec.....
a oni ze nie moge.........
normalnie az sie przez sen poryczałam...
ale durny sen...bleee

Ja jak dobrze śpię i się budzę to sprawdzam czy mam brzuch

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 09:33   #1142
d0tkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

czesc

Arrabita wszystkiego najlepszego,zdrowka szczescia lekkiego porodu i spelnienia marzen:-*

trzymam kciuki za kocurka i katarzynke!! i wszystkie co tego potrzebuja...
gratuluje nowych tyg(chociaz tych 41niema co gratulowac:-P)hehe

i trzymam kciuki za wizyty...

ja jakos mialam lepsza nocke dzis troche mi smutno bo za 3dni tp a tu ani widu ani slychu:-( ... jutro ktg boje sie ze bezsensownie zostawia mnie w szpitalu bo mam termin na sobote..a w piatek mam wizyte u gin i misze l4wziasc...

i tyle z mojego marudzenia niebawem sie zboeram i idziemy na plac kupie szparagi moze malin zobaczy sie..

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 09:33   #1143
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Witajcie

Przeszłam wczoraj trzecią fazę kryzysu i przepłakałam cały wieczór Dzisiaj już lepiej.

oj przytulam oby humor się poprawił
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41716340]katarzynkajg - trzymam kciuki!!!

kocoor -bardzo wspolczyje bólu, to bedzoesz sie pewnie musiala faszerowac przeciwbolowo..

dzis rano rozmawialam z pediatra.. super babka-jak na 2 usg plodu nie bylo uszczerbku w serduchu to nie ma sensu konsultacja kardiologa- nosz myslalam ze jej strzele!! [/QUOTE]
mam nadzieję jednak, że jednak skonsultują serduszko dla świętego spokoju
Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
a jak dzisiejsza nocka, lepiej?
te wydatki sa najgorsze....jakbyś miała teraz ich mało...echhhh

no nie bardzo lepiej dzisiaj, chyba mam jakiś kryzys emocjonalny, spać te nie mogę
Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość

Częstuję wszystkie wirtualnym urodzinowym tortem

Ogarnę trochę chatkę i jadę z mamą na zakupy, potem na SR, a później mężu mnie gdzieś zabiera.. hm kolejny zalatany dzień, moja skracająca się szyjka nie będzie zadowolona
wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka, szczęścia, spełnienia marzeń i lekkiego porodu

odprowadziłam auto do mechanika i wstawiłam pranie. Jak sypałam proszek (trzymam go normalnie w opakowaniu tylko spinam klamerkami) to gdzieś poleciała klamerka, myślałam, że na podłogę. Włączyłam pralkę i słyszę jak coś w niej wali, chyba musiała wpaść miedzy bęben teraz tz chyba będzie musiał ją rozkręcić całą bo to ładowana od góry, już słyszę to gadanie...

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 09:34   #1144
shestiger
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
I ja też

Ale jak tu spać jak mam wieści prosto z porodówki - Katarzynkajg właśnie dostaje oxy i potrzebne jest dużo kciuków Będzie maluszek
czekamy na maleństwo
Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Leze i rycze..mowia ze tak moze byc bo macica sie przygotowuje.

Tylko ja sie zwijam z bolu..

Pewnie znowu powiedza, ze mam do domu jechac.
A nie masz możliwości zmienić szpitala skoro traktują Cię nie poważnie??

Cytat:
A i zaczynamy 41 tydzień
gratki :
Cytat:

Wszystkiego najlepszego
Cytat:
w snie:
wstaje sobie rano, patrze w dół a tam brzucha nie mam, tylko taka mała rana cięta po boku, jakby po cesarce, jakieś 10 cm, ale dziecka w brzuchu nie mam.
wiec sie pytam, gdzie jest Sara, a ktos mi mowi, ze w szpitalu bo po cc to dzieci w szpitalu zostaja.
wiec ja mowie ze im zaplace, mam czekolade moge im dac, tylko zeby mi pozwolili do niej wrocic.
a oni, ze nie moge.
Straszny koszmar..mi do tej pory tylko 2 razy śnił się sam poród. Czytałam w necie i że to niby nasz organizm na wszelkie sposoby przygotowuje się do "tego" wydarzenia i analizuje wszelkie opcje.

Mi to się wczoraj ząb ułamał z tyłu przy jedzeniu paluszków :/ Jak tylko urodzę nie odpuszcze dentyście póki mi wszystkich ząbków nie sprawdzi bo ja tamten miałam zaplombowany normalnie i nagle takie coś oO
Co do rozstępów to widziałyście reklamę Bio Oil?? Czytałam w necie opinie i jest sporo pochlebnych opinii, może warto będzie kupić taki olejek ^^
U mnie to nawet skurczyki od dołu ucichły, wczoraj wieczorem trochę twardniał brzuch ale też bolało jelitko czyli raczej od mojej choroby to było..
Tż mówił mi wczoraj że tak czuje że do końca tygodnia będzie porodzik hehe coś w to wątpie ale dobrze ze się już nastawia
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 09:34   #1145
fiazo
Zakorzenienie

Po obchodzie.zostaje.na ktg wyszly regularne skurcze ktorych nie czuje.te same leczenie 2l kroplowy,pompa i 3x zastrzyki w tyłek

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 09:35   #1146
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
czesc

Arrabita wszystkiego najlepszego,zdrowka szczescia lekkiego porodu i spelnienia marzen:-*

trzymam kciuki za kocurka i katarzynke!! i wszystkie co tego potrzebuja...
gratuluje nowych tyg(chociaz tych 41niema co gratulowac:-P)hehe

i trzymam kciuki za wizyty...

ja jakos mialam lepsza nocke dzis troche mi smutno bo za 3dni tp a tu ani widu ani slychu:-( ... jutro ktg boje sie ze bezsensownie zostawia mnie w szpitalu bo mam termin na sobote..a w piatek mam wizyte u gin i misze l4wziasc...

i tyle z mojego marudzenia niebawem sie zboeram i idziemy na plac kupie szparagi moze malin zobaczy sie..
jak to mówią:

Dotka bądź twarda a nie "mieeentka"

28.07.2013r.
Stary 2013-07-10, 09:36   #1147
fiazo
Zakorzenienie

Poki skorcze sie nie skoncza to mnie nie wypisza

Synek
Stary 2013-07-10, 09:37   #1148
dzoan
Zakorzenienie

No właśnie nie kupiłam tego Fenistilu.. wczoraj patrzyłam na niego w aptece, ale stwierdziłam, że na razie spróbuję ten Octenisept + Calcium + mąka ziemniaczana. Poza tym skoro już muszę kasiorkę wydać, to chciałabym na coś co leczy, a nie tylko łagodzi objawy, gdzie to cholerstwo się ciągle rozrasta Ale jak mi gin nic nie poradzi albo zleci na początek tylko badania laboratoryjne, to kupię coś łagodzącego..nawet ten Fenistil.. byle tylko do kolejnego dnia dotrwać i nie zwariować

domciatko dobrze, że to tylko sen

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 09:37   #1149
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Po obchodzie.zostaje.na ktg wyszly regularne skurcze ktorych nie czuje.te same leczenie 2l kroplowy,pompa i 3x zastrzyki w tyłek
ale hmmm...na co te zastrzyki i ta pompa? popytaj może położne hmmm?

28.07.2013r.
Stary 2013-07-10, 09:42   #1150
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:

Ogarnę trochę chatkę i jadę z mamą na zakupy, potem na SR, a później mężu mnie gdzieś zabiera.. hm kolejny zalatany dzień, moja skracająca się szyjka nie będzie zadowolona
100 lat!!
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki!
Nie napiszę 'dzień dobry', bo zaraz oszaleję z tej swędziawki.. nie mogę przestać się drapać, swędzi mnie między paluchami, ciągle nimi przebieram, ocierając o siebie, ale wtedy i tak jeszcze rozjuszam swędzenie... już nawet dłonie poważnie zaatakowane.. czuję te krosty pomiędzy paluchami, jakbym piasek tam miała..ogólnie całe dłonie i stopy obsypane, już nawet od spodu paluchów Ja nie wiem..jak mi ten gin dzisiaj nie pomoże to chyba sobie poupierd.lam stópki i dłonie, bo do porodu nie wytrzymam! Niech mi choć powie czy mam kupić ten specyfik mądrej pani dermatolog, może mi ulży, nie szkodząc przy tym dziecku. Czuję się jak trędowata
Jejku biedactwo Nie potrafię Ci nic więcej doradzić, bo i mi nikt nie pomógł Moja wysypka dziś też gorzej nie wiadomo czemu

Koocur, ale Cię męczy A lekarze jacyś bez serca Ci się trafili

Lecę pod prysznic, po 12 zbieram się na KTG
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 09:42   #1151
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
jak to mówią:

Dotka bądź twarda a nie "mieeentka"
Jakby nie bylo jestem...ale musze chodzic na okolo osiedla bo jak ide to przez "promenade"do sklepu czy cos to co chwile musze odpowiadac na durne pytania "nie urodzilas?" niewoem czy nrzucha lidzie.nie.widza czy cos...:-/ jakis kryzys trza sobie zrobic brewki zapodac husteczke vichy i moze pomaluje paznokcie u nog bo z moja opuchlizna te zielone.z brokatem wcale mi sie az tak nie podobaja hahhaahahah)

she ja juz.od dawna.strosuje bio oil kest super nakladam go tez na buzie tzn nakladalam zanim chyba Neni polecila olejek z soraya do buzki ...i jest super na brzuch cycki itp.tylko tam pisze ze na.czas ciazy to min 3miesiace trzeba stosowac ale.to nic po ciazy tez mozna nie zostawia tlustych plam ani nic..(przy czym w pl jest drogi i sie go wsumie malo oplaca chociaz jest wydajny..ja go zamawiam i kolezanka mi wysyla z uk jak jest promocja w bootsie bo jeden za 20funow 200ml i drugi za darmo a u nas ten najmniejszy chyba kosztuje 40zl jak jest promocja.ale.i tak sie oplaca ja go lubie.

Zuza

Razem
Stary 2013-07-10, 09:42   #1152
tweedledee
Zakorzenienie

kocurku
alez mi ciebie szkoda Może nie przyspieszają akcji, bo masz jeszcze trochę czasu do tp, a skurczybyki żadne nie wychodzą? Nie mniej powinni COKOLWIEK zrobić, nie pojawiasz się tam pierwszy raz, jakiś koszmar

dzoan
, mam nadzieję, że ginek będzie bardziej ogarnięty, wątpie, żeby kazał ci śmigać z taką swędzącą wysypką, przecież to jest też niebezpieczne

Gratuluje wszystkich nowych tygodni (nawet tych powyżej 40tc, ale trzymam kciuki, żeby to były już ostatnie)

Agrafka

I sama witam się już w 35tc

Zdałam sobie właśnie sprawę, że bardzo chciałabym urodzić za 3 tygodnię, ale średnio mogę! Mój tż na początku sierpnia ma prowadzić szkolenie, którego lepiej będzie, jak nie opuści więc ani to rodzić na początku sierpnia, chyba że uda mu się przełożyć, to za 4 tyg Alik może się wykluwać No dobra jeszcze 4 tyg JAKOŚ zniosę, ale nie więcej

Zaraz wstawię do prania wszystkie pierdółki Alkowe do odświeżenia (prześcieradła, mata, bujaczek, etc.) i wtedy będę już całkiem gotowa
Stary 2013-07-10, 09:44   #1153
paulinka777
Raczkowanie

Dzień dobry! Ale sobie dziś pospałam Dawno nie wstałam z łóżka później niż 7.30, a dziś dopiero o 9 .

Witam się w 41 tc czyli 10 miesiącu ciąży czyli IV trymestrze

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Nie moge spac Stresuje sie przed tym szpitalemj ak chole**ra. Budze sie co tylko przysne co jakies pol godz eh do dup**y taka noc,a tak chcialam sie wyspac przed tym wszystkim,niestety nerwy mnie zjadaja Dobrze ze do 8.00 blizej niz dalej.
Oj Kochana, ja zazwyczaj mam takie noce przed "ważnym dniem"... Stres robi swoje

Cytat:
My znowu w szpitalu.
Skurcze byly okropne i wrocilam..nafaszerowali mnie czyms i usnelam

Teraz bol powraca, ale w nocy rozwarcie bez zmian

Traktuja mnie jak symulantke jakas..mam dosc
No nie wierzę.. jak oni mogą Ci pozwolić tak się męczyć. Podają Ci w ogóle coś na przyspieszenie porodu? Czy tylko przeciwbólowo coś?

Cytat:
Ale jak tu spać jak mam wieści prosto z porodówki - Katarzynkajg właśnie dostaje oxy i potrzebne jest dużo kciuków Będzie maluszek
Aaaa..... Zaciskam kciuki, zaciskam

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41716340]
dzis rano rozmawialam z pediatra.. super babka-jak na 2 usg plodu nie bylo uszczerbku w serduchu to nie ma sensu konsultacja kardiologa- nosz myslalam ze jej strzele!! [/QUOTE]

Eee... A ja myślałam, że kardiolog zawsze sprawdza noworodka... Kochana, jak wyjdziecie ze szpitala to najwyżej sami umówicie się na konsultację

Cytat:

Sto lat sto lat!!!! Sprawnego i bezbolesnego porodu

Cytat:
w snie:
a oni, ze nie moge.
Wyobrażam sobie jak się wymęczyłaś podczas tego snu Ale z tą czekoladą mnie rozwaliłaś
Stary 2013-07-10, 09:44   #1154
d0tkaaa
Zakorzenienie

Ok ide zrobic sniadanko jakies

Zuza

Razem
Stary 2013-07-10, 09:45   #1155
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
w snie:
a oni, ze nie moge.
Sen straszny, ale uśmiałam się jak nie wiem z pogrubionego
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 09:47   #1156
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

no jest czekolada, jest impreza hahaha)))

ja dzis na 16 mam wizyte u poloznej, ciekawe co mi powie nowego.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 09:47   #1157
dzoan
Zakorzenienie

fiazo kurcze, jak to chodzi o skurcze, tzn. że jesteś na podtrzymaniu ciąży? bo to jeszcze parę tygodni Ci zostało do donoszenia. Trzymaj się..byle skurczyki ustąpiły i żebyś mogła w domciu przed rozwiązaniem posiedzieć

Nie chcę nic mówić, ale siostra do mnie jedziecie No ale ona mi w niczym nie przeszkadza.. jest samodzielna i potrafi się sobą zająć.. jest tv, komp, czasami wystarczy zagadać i ona jest zadowolona.. takich gości to ja lubię
A ja w tym czasie dokończę dla nas dwukolorową galaretkę (wczoraj jedną warstwę zdążyłam zrobić), upiekę chleb (od weekendu przeciągam) i będę kapę szykować do gina

Stary 2013-07-10, 09:49   #1158
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

she
ja mam bio oil, rowniez zamiennie uzywam Palmersa, póki c nie mam rozstępów, ale wierze, że to geny, bo u mnie ani mama, ani kuzynki ze strony mamy nie mają rozstępów.

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Cytat:
Ok ide zrobic sniadanko jakies
u mnie dziś biały twaróg ze szczypiorkiem i chlebkiem ze słonecznikiem

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 09:51   #1159
shestiger
Rozeznanie

Cytat:

she ja juz.od dawna.strosuje bio oil kest super nakladam go tez na buzie tzn nakladalam zanim chyba Neni polecila olejek z soraya do buzki ...i jest super na brzuch cycki itp.tylko tam pisze ze na.czas ciazy to min 3miesiace trzeba stosowac ale.to nic po ciazy tez mozna nie zostawia tlustych plam ani nic..(przy czym w pl jest drogi i sie go wsumie malo oplaca chociaz jest wydajny..ja go zamawiam i kolezanka mi wysyla z uk jak jest promocja w bootsie bo jeden za 20funow 200ml i drugi za darmo a u nas ten najmniejszy chyba kosztuje 40zl jak jest promocja.ale.i tak sie oplaca ja go lubie.
A tylko rozjaśnia czy usuwa takie płytkie?Ja to mam rozstępy z czasó jak miałam 16 lat bo pakowali we mnie sterydy nie mówiąc że się tyje a chudzina byłam. Wtedy mama mi czymś smarowała i rozjaśniały a chcę spróbować je dalej redukować. Zresztą Igorek zostawił po sobie ślad w ilości 3 malutkich kreseczek na brzuchu ^.^ z drugiej strony są jakieś 3 po porodzie małej
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 09:52   #1160
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

hej
co u Kocuurka? bo chhyba zadnych wiesci nie ma? ;/
ja przed chwila wstalam, cos jakby zaczynala mnie bolec glowa ;/ kurde tylko nie migrena!!
w ogole czuje sie dziwnie ;/ dzis moze bede sieobiekowac moja trzyletnia chrzesnica moze tak mnie wymeczy ze od razu na porodowke pojade

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 09:53   #1161
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Lecę pod prysznic, po 12 zbieram się na KTG
kciukasy

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
I sama witam się już w 35tc

Zdałam sobie właśnie sprawę, że bardzo chciałabym urodzić za 3 tygodnię, ale średnio mogę! Mój tż na początku sierpnia ma prowadzić szkolenie, którego lepiej będzie, jak nie opuści więc ani to rodzić na początku sierpnia, chyba że uda mu się przełożyć, to za 4 tyg Alik może się wykluwać No dobra jeszcze 4 tyg JAKOŚ zniosę, ale nie więcej
za tydzień
Mój mąż mi powiedział, że mogę rodzić za tydzień po jego skończonej robocie..mój łaskawca

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
Witam się w 41 tc czyli 10 miesiącu ciąży czyli IV trymestrze
za IV trymestr

Cytat:

ja dzis na 16 mam wizyte u poloznej, ciekawe co mi powie nowego.

Stary 2013-07-10, 09:54   #1162
enlevee
Zakorzenienie

Hej laski!
Witamy się w nudnym dwupaku (jak zwykle )

Z nadrabiania, bo wczoraj dopiero późno w nocy miałam neta:
za wszystkie ktg, za wszystkie wizyty+ dla nowych tygodni!

Arrabiata- Najlepszego! zdrowia, szczęścia, łatwego porodu i spełnienia wszelkich marzeń!

Czarownica- nieźle się namęczyłaś.. naprawdę jesteś bardzo silną kobietką!

Teso- wszystko będzie z Malutkim w porządku i jestem tego pewna, chociaż postawa Pani lekarz, która odmówiła konsultacji z kardiologiem jest po prostu przerażająca

Fiazo- trzymam mocno kciuki zeby Ci się polepszyło i żeby Cię stamtąd wypuścili! nie denerwuj się mała, a o wszystko pytaj lekarzy, to ich święty obowiązek Cię informować o stanie Twojego zdrowia !

Katarzynka- szykuje się porodzik, teraz to już na pewno mocne !

Oliath- cudna Lala, cudna Lilo.. jeszcze Izy nam nie pokazywałaś, chociaż tu myślę, że pewnie córa musiałaby zgodę wyrazić bo już obyta w internecie

Madi, Skylie- nie no, może to źle w sumie zabrzmiało, no ale wieś to jest, jakby nie było mam do mamy 20 km w jedna strone, a teraz miałam 15km przez miasto... no ale ja te km inaczej odczuwam jak jade przez jakies pola, a przez centrum

Dzoan- mam nadzieję, że ginek cos zaradzi paskudnie musi Cię to swędzieć, biedaku

A tak w ogóle wczoraj jak się połozylismy spac z Tztem to on do mnie mówi, zebym sie troche przesunęła, więc ja się przesuwam, a on: "Wystarczy zebys sie przesunęła o 10cm, a Tobie juz się włącza EL SAPO (w sensie, że sapię )
I w ogóle to stwierdził, że ja dziś albo jutro urodzę, więc trzymam go za słowo
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 09:57   #1163
dzoan
Zakorzenienie

En coś poważna ta awaria, że jeszcze nie wróciłaś..pospiesz tam kogo trzeba

Dobra, to ja mykam już. Mam nadzieję, że zdążę zajrzeć przed ginem. Jakby co to proszę o kciuki, żeby pomógł i zainteresował się swędziawką.. no i za ktg..niech skurczyki wyjdą i mogę rodzić no i żeby mi wypatrzył rozwarcie, o ile będzie chciał mi w krocze spojrzeć.. no to tak kciuki razy 4 od każdej proszę

Papapa

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

ooo.. jesteś En ! a ja tak na odchodne o Tobie pomyślałam

No to jeszcze raz papa

Stary 2013-07-10, 09:58   #1164
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
A tylko rozjaśnia czy usuwa takie płytkie?Ja to mam rozstępy z czasó jak miałam 16 lat bo pakowali we mnie sterydy nie mówiąc że się tyje a chudzina byłam. Wtedy mama mi czymś smarowała i rozjaśniały a chcę spróbować je dalej redukować. Zresztą Igorek zostawił po sobie ślad w ilości 3 malutkich kreseczek na brzuchu ^.^ z drugiej strony są jakieś 3 po porodzie małej
Wsumie to noewiem bo ja mialam na tylku lekki rozstep i wsumie mniej go widac ale to pewnie.tez dlatego ze jestem corka.mlynarza teraz..a jak sie opale to go wogole nie widze ale tz ma dwie male.bluzny na buzi takie po pryszczykach i jak smarowal to byly jasniejsze.poczytaj bio oil ma duzo zastosowan..

Zuza

Razem
Stary 2013-07-10, 09:59   #1165
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Nie moge spac Stresuje sie przed tym szpitalemj ak chole**ra. Budze sie co tylko przysne co jakies pol godz eh do dup**y taka noc,a tak chcialam sie wyspac przed tym wszystkim,niestety nerwy mnie zjadaja Dobrze ze do 8.00 blizej niz dalej.
dobrze będzie!
Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Dziecko moje przespalo dzis ciagiem 5h
I ja też

Cytat:
My znowu w szpitalu.
Skurcze byly okropne i wrocilam..nafaszerowali mnie czyms i usnelam

Teraz bol powraca, ale w nocy rozwarcie bez zmian

Traktuja mnie jak symulantke jakas..mam dosc
Nie mogą podać Ci oxytocyny? Co za dziwaki w tym szpitalu...
Skoro masz skurcze i nawet nie porodowe, to powinnaś jechać na lekach p/rozkurczowych, a jak nie pomaga, to już oxy powinni Ci dać...
Cytat:
I ja też

Powodzenia!!

Cytat:
A i zaczynamy 41 tydzień
Oby ten był ostatni

dzoan nawet nie wiesz jak Ci współczuję
arrabbiata Wszystkiego najjjjjlepszego!

Cytat:
w snie:
a oni, ze nie moge.
Faktycznie dziwnie... Sny się sprawdzają na opak, więc szykuj się na SN i na Sarę od razu przy sobie

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
Mi to się wczoraj ząb ułamał z tyłu przy jedzeniu paluszków :/ Jak tylko urodzę nie odpuszcze dentyście póki mi wszystkich ząbków nie sprawdzi bo ja tamten miałam zaplombowany normalnie i nagle takie coś oO
Do porodu, szczególnie jak masz mieć cc powinnaś mieć wszystkie zęby wyleczone - jest to najszybsza droga dla bakterii. Więc na Twoim miejscu bym tego dopilnowała, szczególnie, że czasu coraz mniej. Nie ma co ryzykować zdrowiem.
Jak miałam pacjentki na patologii ciąży, to miały załatwiane wizyty u dentysty i jechały transportem medycznym pod moją opieką, żeby tylko zęby były zdrowe.

Dzień dobry! Ja na razie zaczynam od lenistwa. Nabiegałam się po arbuzie w nocy do wc

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 10:03   #1166
enlevee
Zakorzenienie

A no i Kocurku- biedaku, męczysz się, a oni nic nie robią? Niech albo przestanie boleć, albo niech ten poród postępuje tego Ci życzę!

Kejt- zapomniałam napisać, ślicznie wyglądasz na zdj które wczoraj wstawiłaś!

Ja wczoraj zrobiłam pyszne pulpeciki wieprzowo- wołowe w sosie pomidorowo- paprykowym z domieszką imbiru ale dzisiaj juz nic nie ma, wiec muszę znowu wymyslic coś nowego

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-10, 10:03   #1167
d0tkaaa
Zakorzenienie

http://m.youtube.com/#/watch?v=yyDUC...%3DyyDUC1LUXSU

na poprawe humoru ) smieszneeee))

Zuza

Razem
Stary 2013-07-10, 10:04   #1168
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
A tak w ogóle wczoraj jak się połozylismy spac z Tztem to on do mnie mówi, zebym sie troche przesunęła, więc ja się przesuwam, a on: "Wystarczy zebys sie przesunęła o 10cm, a Tobie juz się włącza EL SAPO (w sensie, że sapię )
I w ogóle to stwierdził, że ja dziś albo jutro urodzę, więc trzymam go za słowo
hahahahahah, padłam

Trzymam kciuki, żeby słowa tżta były prorocze (nawet pomimo przeprowadzki)

U nas to tak samo wygląda, najlepiej kiedy w krótkim odstępie czasu tż prosi, żebym obróciła się na drugi bok (bo np. mnie drapie), a ja mówię, że nie ma bata, bo 5min temu się obracałam
Końcówka ciąży to masakra

Dobra idę na jakieś śniadanko i wstawię to pranie, póki mamy słoneczko na balkonie
Stary 2013-07-10, 10:07   #1169
fiazo
Zakorzenienie

Pompa i zastrzyki to na skurcze bo sie podpytalam troche.a jak sie uwolnie od kroplowek to pogadam z lekarzem

Synek
Stary 2013-07-10, 10:09   #1170
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
hahahahahah, padłam

Trzymam kciuki, żeby słowa tżta były prorocze (nawet pomimo przeprowadzki)

U nas to tak samo wygląda, najlepiej kiedy w krótkim odstępie czasu tż prosi, żebym obróciła się na drugi bok (bo np. mnie drapie), a ja mówię, że nie ma bata, bo 5min temu się obracałam
Końcówka ciąży to masakra

Dobra idę na jakieś śniadanko i wstawię to pranie, póki mamy słoneczko na balkonie
hahaha zgadza się
nie pomyśl o mnie sobie źle, ale ja Cię podziwiam, że jeszcze masz 6 tygodni to tp.. ja już myślę nad tym czym go przekupić żeby wylazł, a Ty jeszcze tyle
Chociaż z drugiej strony jestes w ciazy o te X tygodni mniej niż ja, więc w sumie to logiczne

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Pompa i zastrzyki to na skurcze bo sie podpytalam troche.a jak sie uwolnie od kroplowek to pogadam z lekarzem
No to chociaż tyle wiesz, teraz trzymam kciuki zeby sie udało z nim porozmawiac!! Trzymaj sie!

Tomuś
3470g, 54cm
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości