|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
Ja jak dobrze śpię i się budzę to sprawdzam czy mam brzuch
|
|
|
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
czesc
Arrabita wszystkiego najlepszego,zdrowka szczescia lekkiego porodu i spelnienia marzen :-*trzymam kciuki za kocurka i katarzynke!! i wszystkie co tego potrzebuja... gratuluje nowych tyg(chociaz tych 41niema co gratulowac:-P)hehe i trzymam kciuki za wizyty... ja jakos mialam lepsza nocke dzis troche mi smutno bo za 3dni tp a tu ani widu ani slychu:-( ... jutro ktg boje sie ze bezsensownie zostawia mnie w szpitalu bo mam termin na sobote..a w piatek mam wizyte u gin i misze l4wziasc... i tyle z mojego marudzenia niebawem sie zboeram i idziemy na plac kupie szparagi moze malin
|
|
|
|
#1143 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41716340]katarzynkajg - trzymam kciuki!!! kocoor -bardzo wspolczyje bólu, to bedzoesz sie pewnie musiala faszerowac przeciwbolowo.. dzis rano rozmawialam z pediatra.. super babka-jak na 2 usg plodu nie bylo uszczerbku w serduchu to nie ma sensu konsultacja kardiologa- nosz myslalam ze jej strzele!! [/QUOTE]mam nadzieję jednak, że jednak skonsultują serduszko dla świętego spokoju Cytat:
Cytat:
odprowadziłam auto do mechanika i wstawiłam pranie. Jak sypałam proszek (trzymam go normalnie w opakowaniu tylko spinam klamerkami) to gdzieś poleciała klamerka, myślałam, że na podłogę. Włączyłam pralkę i słyszę jak coś w niej wali, chyba musiała wpaść miedzy bęben
|
|
#1144 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czekamy na maleństwo Cytat:
gratki : ![]() ![]() Wszystkiego najlepszego Cytat:
Mi to się wczoraj ząb ułamał z tyłu przy jedzeniu paluszków :/ Jak tylko urodzę nie odpuszcze dentyście póki mi wszystkich ząbków nie sprawdzi bo ja tamten miałam zaplombowany normalnie i nagle takie coś oO Co do rozstępów to widziałyście reklamę Bio Oil?? Czytałam w necie opinie i jest sporo pochlebnych opinii, może warto będzie kupić taki olejek ^^ U mnie to nawet skurczyki od dołu ucichły, wczoraj wieczorem trochę twardniał brzuch ale też bolało jelitko czyli raczej od mojej choroby to było.. Tż mówił mi wczoraj że tak czuje że do końca tygodnia będzie porodzik hehe coś w to wątpie ale dobrze ze się już nastawia
|
|||
|
|
|
#1145 |
|
Zakorzenienie
|
Po obchodzie.zostaje.na ktg wyszly regularne skurcze ktorych nie czuje.te same leczenie 2l kroplowy,pompa i 3x zastrzyki w tyłek
|
|
|
|
#1146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dotka bądź twarda a nie "mieeentka"
|
|
|
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie nie kupiłam tego Fenistilu..
wczoraj patrzyłam na niego w aptece, ale stwierdziłam, że na razie spróbuję ten Octenisept + Calcium + mąka ziemniaczana. Poza tym skoro już muszę kasiorkę wydać, to chciałabym na coś co leczy, a nie tylko łagodzi objawy, gdzie to cholerstwo się ciągle rozrasta Ale jak mi gin nic nie poradzi albo zleci na początek tylko badania laboratoryjne, to kupię coś łagodzącego..nawet ten Fenistil.. byle tylko do kolejnego dnia dotrwać i nie zwariować ![]() domciatko dobrze, że to tylko sen
|
|
|
|
#1149 |
|
Zakorzenienie
|
ale hmmm...na co te zastrzyki i ta pompa? popytaj może położne hmmm?
|
|
|
|
#1150 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie potrafię Ci nic więcej doradzić, bo i mi nikt nie pomógł Moja wysypka dziś też gorzej nie wiadomo czemu ![]() Koocur, ale Cię męczy A lekarze jacyś bez serca Ci się trafili Lecę pod prysznic, po 12 zbieram się na KTG |
||
|
|
|
#1151 |
|
Zakorzenienie
|
Jakby nie bylo jestem...ale musze chodzic na okolo osiedla bo jak ide to przez "promenade"do sklepu czy cos to co chwile musze odpowiadac na durne pytania "nie urodzilas?" niewoem czy nrzucha lidzie.nie.widza czy cos...:-/ jakis kryzys trza sobie zrobic brewki zapodac husteczke vichy i moze pomaluje paznokcie u nog bo z moja opuchlizna te zielone.z brokatem wcale mi sie az tak nie podobaja hahhaahahah
)she ja juz.od dawna.strosuje bio oil kest super nakladam go tez na buzie tzn nakladalam zanim chyba Neni polecila olejek z soraya do buzki ...i jest super na brzuch cycki itp.tylko tam pisze ze na.czas ciazy to min 3miesiace trzeba stosowac ale.to nic po ciazy tez mozna nie zostawia tlustych plam ani nic..(przy czym w pl jest drogi i sie go wsumie malo oplaca chociaz jest wydajny..ja go zamawiam i kolezanka mi wysyla z uk jak jest promocja w bootsie bo jeden za 20funow 200ml i drugi za darmo a u nas ten najmniejszy chyba kosztuje 40zl jak jest promocja.ale.i tak sie oplaca ja go lubie.
|
|
|
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
kocurku alez mi ciebie szkoda Może nie przyspieszają akcji, bo masz jeszcze trochę czasu do tp, a skurczybyki żadne nie wychodzą? Nie mniej powinni COKOLWIEK zrobić, nie pojawiasz się tam pierwszy raz, jakiś koszmar![]() dzoan, mam nadzieję, że ginek będzie bardziej ogarnięty, wątpie, żeby kazał ci śmigać z taką swędzącą wysypką, przecież to jest też niebezpieczne ![]() Gratuluje wszystkich nowych tygodni (nawet tych powyżej 40tc, ale trzymam kciuki, żeby to były już ostatnie )Agrafka ![]() ![]() I sama witam się już w 35tc ![]() Zdałam sobie właśnie sprawę, że bardzo chciałabym urodzić za 3 tygodnię, ale średnio mogę! Mój tż na początku sierpnia ma prowadzić szkolenie, którego lepiej będzie, jak nie opuści więc ani to rodzić na początku sierpnia, chyba że uda mu się przełożyć, to za 4 tyg Alik może się wykluwać No dobra jeszcze 4 tyg JAKOŚ zniosę, ale nie więcej![]() Zaraz wstawię do prania wszystkie pierdółki Alkowe do odświeżenia (prześcieradła, mata, bujaczek, etc.) i wtedy będę już całkiem gotowa
|
#1153 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry! Ale sobie dziś pospałam
.Witam się w 41 tc czyli 10 miesiącu ciąży czyli IV trymestrze ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41716340] dzis rano rozmawialam z pediatra.. super babka-jak na 2 usg plodu nie bylo uszczerbku w serduchu to nie ma sensu konsultacja kardiologa- nosz myslalam ze jej strzele!! [/QUOTE]Eee... A ja myślałam, że kardiolog zawsze sprawdza noworodka... Kochana, jak wyjdziecie ze szpitala to najwyżej sami umówicie się na konsultację Sto lat sto lat!!!! Sprawnego i bezbolesnego porodu Cytat:
|
|
#1154 |
|
Zakorzenienie
|
Ok ide zrobic sniadanko jakies
|
|
|
|
#1155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1156 |
|
Zakorzenienie
|
no jest czekolada, jest impreza hahaha
)))ja dzis na 16 mam wizyte u poloznej, ciekawe co mi powie nowego. |
|
|
|
#1157 |
|
Zakorzenienie
|
fiazo kurcze, jak to chodzi o skurcze, tzn. że jesteś na podtrzymaniu ciąży? bo to jeszcze parę tygodni Ci zostało do donoszenia. Trzymaj się..byle skurczyki ustąpiły i żebyś mogła w domciu przed rozwiązaniem posiedzieć
![]() Nie chcę nic mówić, ale siostra do mnie jedziecie ![]() A ja w tym czasie dokończę dla nas dwukolorową galaretkę (wczoraj jedną warstwę zdążyłam zrobić), upiekę chleb (od weekendu przeciągam) i będę kapę szykować do gina |
|
|
|
#1158 |
|
Zakorzenienie
|
she
ja mam bio oil, rowniez zamiennie uzywam Palmersa, póki c nie mam rozstępów, ale wierze, że to geny, bo u mnie ani mama, ani kuzynki ze strony mamy nie mają rozstępów. ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- u mnie dziś biały twaróg ze szczypiorkiem i chlebkiem ze słonecznikiem
|
|
|
|
#1159 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1160 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() co u Kocuurka? bo chhyba zadnych wiesci nie ma? ;/ ja przed chwila wstalam, cos jakby zaczynala mnie bolec glowa ;/ kurde tylko nie migrena!! w ogole czuje sie dziwnie ;/ dzis moze bede sieobiekowac moja trzyletnia chrzesnica moze tak mnie wymeczy ze od razu na porodowke pojade
|
|
|
|
#1161 | |
|
Zakorzenienie
|
kciukasy
![]() Cytat:
za tydzieńMój mąż mi powiedział, że mogę rodzić za tydzień po jego skończonej robocie..mój łaskawca za IV trymestr
|
|
|
|
|
#1162 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski!
Witamy się w nudnym dwupaku (jak zwykle Z nadrabiania, bo wczoraj dopiero późno w nocy miałam neta: za wszystkie ktg, za wszystkie wizyty+ dla nowych tygodni!Arrabiata- Najlepszego! zdrowia, szczęścia, łatwego porodu i spełnienia wszelkich marzeń! Czarownica- nieźle się namęczyłaś.. naprawdę jesteś bardzo silną kobietką! Teso- wszystko będzie z Malutkim w porządku i jestem tego pewna, chociaż postawa Pani lekarz, która odmówiła konsultacji z kardiologiem jest po prostu przerażająca ![]() Fiazo- trzymam mocno kciuki zeby Ci się polepszyło i żeby Cię stamtąd wypuścili! nie denerwuj się mała, a o wszystko pytaj lekarzy, to ich święty obowiązek Cię informować o stanie Twojego zdrowia ! Katarzynka- szykuje się porodzik, teraz to już na pewno mocne !Oliath- cudna Lala, cudna Lilo.. jeszcze Izy nam nie pokazywałaś, chociaż tu myślę, że pewnie córa musiałaby zgodę wyrazić bo już obyta w internecie ![]() Madi, Skylie- nie no, może to źle w sumie zabrzmiało, no ale wieś to jest, jakby nie było mam do mamy 20 km w jedna strone, a teraz miałam 15km przez miasto... no ale ja te km inaczej odczuwam jak jade przez jakies pola, a przez centrum Dzoan- mam nadzieję, że ginek cos zaradzi paskudnie musi Cię to swędzieć, biedaku ![]() A tak w ogóle wczoraj jak się połozylismy spac z Tztem to on do mnie mówi, zebym sie troche przesunęła, więc ja się przesuwam, a on: "Wystarczy zebys sie przesunęła o 10cm, a Tobie juz się włącza EL SAPO (w sensie, że sapię ) ![]() I w ogóle to stwierdził, że ja dziś albo jutro urodzę, więc trzymam go za słowo
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#1163 |
|
Zakorzenienie
|
En coś poważna ta awaria, że jeszcze nie wróciłaś..pospiesz tam kogo trzeba
![]() Dobra, to ja mykam już. Mam nadzieję, że zdążę zajrzeć przed ginem. Jakby co to proszę o kciuki, żeby pomógł i zainteresował się swędziawką.. no i za ktg..niech skurczyki wyjdą i mogę rodzić Papapa ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- ooo.. jesteś En ! a ja tak na odchodne o Tobie pomyślałam ![]() No to jeszcze raz papa |
|
|
|
#1164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1165 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze będzie!![]() Cytat:
Skoro masz skurcze i nawet nie porodowe, to powinnaś jechać na lekach p/rozkurczowych, a jak nie pomaga, to już oxy powinni Ci dać... Cytat:
Powodzenia!!Oby ten był ostatni ![]() dzoan nawet nie wiesz jak Ci współczuję arrabbiata Wszystkiego najjjjjlepszego! Cytat:
![]() Cytat:
Jak miałam pacjentki na patologii ciąży, to miały załatwiane wizyty u dentysty i jechały transportem medycznym pod moją opieką, żeby tylko zęby były zdrowe. Dzień dobry! Ja na razie zaczynam od lenistwa. Nabiegałam się po arbuzie w nocy do wc
|
|||||
|
|
|
#1166 |
|
Zakorzenienie
|
A no i Kocurku- biedaku, męczysz się, a oni nic nie robią?
Niech albo przestanie boleć, albo niech ten poród postępuje tego Ci życzę!Kejt- zapomniałam napisać, ślicznie wyglądasz na zdj które wczoraj wstawiłaś! Ja wczoraj zrobiłam pyszne pulpeciki wieprzowo- wołowe w sosie pomidorowo- paprykowym z domieszką imbiru ale dzisiaj juz nic nie ma, wiec muszę znowu wymyslic coś nowego
|
|
|
|
#1167 |
|
Zakorzenienie
|
http://m.youtube.com/#/watch?v=yyDUC...%3DyyDUC1LUXSU
na poprawe humoru ) smieszneeee ))
|
|
|
|
#1168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki, żeby słowa tżta były prorocze (nawet pomimo przeprowadzki) ![]() U nas to tak samo wygląda, najlepiej kiedy w krótkim odstępie czasu tż prosi, żebym obróciła się na drugi bok (bo np. mnie drapie ), a ja mówię, że nie ma bata, bo 5min temu się obracałamKońcówka ciąży to masakra ![]() Dobra idę na jakieś śniadanko i wstawię to pranie, póki mamy słoneczko na balkonie
|
|
#1169 |
|
Zakorzenienie
|
Pompa i zastrzyki to na skurcze bo sie podpytalam troche.a jak sie uwolnie od kroplowek to pogadam z lekarzem
|
|
|
|
#1170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie pomyśl o mnie sobie źle, ale ja Cię podziwiam, że jeszcze masz 6 tygodni to tp.. ja już myślę nad tym czym go przekupić żeby wylazł, a Ty jeszcze tyle ![]() Chociaż z drugiej strony jestes w ciazy o te X tygodni mniej niż ja, więc w sumie to logiczne ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- No to chociaż tyle wiesz, teraz trzymam kciuki zeby sie udało z nim porozmawiac!! Trzymaj sie!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

Dzisiaj już lepiej.

Będzie maluszek
czekamy na maleństwo 

)
.

zdrowia, szczęścia, łatwego porodu i spełnienia wszelkich marzeń!
) 
ale dzisiaj juz nic nie ma, wiec muszę znowu wymyslic coś nowego