|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Kocurek nie daj im się
. Symulantka, też coś! Trzymam mocno kciuki , dasz radę!
|
#1112 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Dzień Dobry
Teso- wracajcie oboje do zdrowia Roxi- biedny Norbert Może zmieńcie laryngologa skoro raczej nie radzi sobie z jego chorobom?Perse- Arturek śliczny Fiazo- może zapytaj na obchodzie kiedy Cię wypuszczą do domu? Ghia- cieszę się że udało Wam się zwalczyć ulewanie Dotka- ja z chęcią. Możemy też się wyrwać jeszcze w 2paku Rokyy- fajny miałaś poród ![]() Czarowniczko- za to Ty się nacierpiałaś Anulka- czekamy na Twój opis ekspresowego porodu ![]() Dzisiaj idę na KTG i wizytę. Tyle że nie do mojego lekarza tylko zastępcy. Zobaczymy co słychać u Małej
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-07-10 o 07:37 |
|
|
|
#1113 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Agrafka zakupy udane ale ja ledwo łażę
![]() Paulinka za zwolnienie no i pana dr ![]() dzoan szkoda pieska. Pechowo u Was ostatnio z tymi psiakami Cytat:
![]() Cytat:
Co do Norberta - strasznie mi go szkoda. Mój Tż ma perforację bębenka od dziecka (wynik głupich zabaw ) i coroczne zapalenie ucha, z wypływającą wydzieliną wymieszaną z krwią to norma..Widzę jak jego to boli, a jak ma to znieść taki mały chłopiec Cytat:
za wizytę i chyba dziewczynkę ![]() Tak, a dzisiaj wyobraź sobie będę na terenie u Was, bo jadę do koleżanki z Pabianic ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
urocze ubranko ![]() Ja wlazłam jednak rano na wizaż jadę na 10.00 do przyjaciółki, posiedzimy, zgram sobie zdjęcia z jej ślubu (byłam świadkiem) i film może wreszcie a jak znajdę siły to do Ikei jeszcze wejdę. Mam konkretne cele, wiem gdzie co jest i łudzę się szybko to załatwię.Madi dzisiaj rano myslałam o Tobie, chciałabym Cię zapytać, czy zanim zaczęłaś brać Fenoterol to brzuch twardniał Ci w takim kosmicznym, nienaturalnym kształcie? np był wygięty dziwnie z jednej strony Mam nadzieję, że Enle uda się z netem podziałać ![]() Życzę Wam miłego dnia, potem zajrzę jak znajdę siły ![]() ps. śniło mi się, że leczyłam dr. Housa ![]() ---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- Agrafka za 35 tcSkylie kciuki za KTG Kocurek olej system i lekarzy, Ty jestes teraz najważniejsza. Niech sobie myślą co chcą ![]() Teraz zmykam |
||||||
|
|
|
#1114 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za 35 tydzieńjajecznica zjedzona- dostałam od teścia takie wiejskie jajka, rarytas normalnie
|
|
#1115 |
|
Zakorzenienie
|
I ja też
Ale jak tu spać jak mam wieści prosto z porodówki - Katarzynkajg właśnie dostaje oxy i potrzebne jest dużo kciuków Będzie maluszek |
|
|
|
#1116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1117 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam jeszcze do łóżka, jak będę coś wiedziała - dam znać
|
|
|
|
#1118 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1119 |
|
Zadomowienie
|
Witamy się z ANTOSIEM
wierci się od rana WczoraJ jak się ruszał to tak mi pępek wypychał pierwszy raz tak, taki szpic się robił i chował![]() Kocurku trzmaj się tam...co za dupy z nich skurcze są rozwarcia nie ma niech dają kroplówe. Mi wywoływali bo po terminie ale tez skurcze były a rozwarcia nie było ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Katarzynkajg
|
#1120 |
|
Zakorzenienie
|
Leze i rycze..mowia ze tak moze byc bo macica sie przygotowuje.
Tylko ja sie zwijam z bolu.. Pewnie znowu powiedza, ze mam do domu jechac. |
|
|
|
#1121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potem odstawiłam Fenoterol...i fakt jak nie zazywałam (nie wiem czy to od tego...) i wylądowałam w szpitalu to mały siedział mi dziwnie po prawej stronie brzucha u góry...no i plus te plecy na dole po prawej strasznie bolały...Stwierdzili, ze to byc może dlatego, ze za szybko odstawiłam Fena...Teraz znów go zażywam i jest ok.... Wizytę mam mieć 19 i mam nadz. ze znów bede odstawiać bo ja chce już małego!!! najwyzszy czas!!! Dziś moje drogie mamy 37 td...czyli wkroczyliśmy w 38 tydzien ciąży!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!! może to będzie ostatnia przed porodem...tak się tu jakoś u nas to przyjęło![]() A tak wogole to DZIEN DOBRY!!!! PS> Nie mogłam wczoraj zasnąć....bleeee Musze nadrobić wczorajszy dzień i odnieść się do kilku postów... Wczoraj byłam w tej Ikei i Sammi...nie znalazłam tych organizatorów w promocji :///// ale kupiłam sobie taki 1 pojedynczy i jest ok ![]() W szoku byłam, bo podeszliśmy do kasy pierwszeństwa a tam tłumy....i Panowie z końca mówią...Pani niech idzie na sam przód.... ludzie tylko spojrzeli,ale nikt nic nie skomentował...miłe to było
Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-07-10 o 08:13 |
|
|
|
|
#1123 |
|
Raczkowanie
|
Witam się z rana!kooocurek-bardzo Ci współczuje i trzymam kciuki żeby Marcel jak najszybciej przyszedł na świat!
Katarzynkajg-
|
#1124 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() Przeszłam wczoraj trzecią fazę kryzysu i przepłakałam cały wieczór Dzisiaj już lepiej.Cytat:
Od razu widać, że na zdjęciu jest ona![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1125 |
|
Konto usunięte
|
katarzynkajg - trzymam kciuki!!!
kocoor -bardzo wspolczyje bólu, to bedzoesz sie pewnie musiala faszerowac przeciwbolowo.. dzis rano rozmawialam z pediatra.. super babka-jak na 2 usg plodu nie bylo uszczerbku w serduchu to nie ma sensu konsultacja kardiologa- nosz myslalam ze jej strzele!!
|
|
|
|
#1126 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
heeeejjjj!!!!!!
Wpadaj do nas w miarę możliwośći. Czekam na jakies jeszcze foty Laurencji!!!! Cytat:
Albo wogóle jakiś taki kolaż zdjęć ![]() Cytat:
Cytat:
te wydatki sa najgorsze....jakbyś miała teraz ich mało...echhhh Cytat:
Pewnie będzie chciał przybyć jak Wam nie bedzie pasowało..... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Paciorom dziękujemy! Cytat:
A co do wsi...ja uwielbiam jeżdzić do rodziców tam jakoś tak wypoczywam i Tobie też tego zyczę...a jak zatęsknisz za Krakiem to przecież zabierzesz na kilka dni Tomcia i do mamy przyjedziesz ![]() do d...taki specjalista....oby Ci gin pomógł, albo inny dermatolog.... KCIUKI!!! Cytat:
![]() Na szczęście tak to w czasie jest rozłożone, ze już niektóre mają dzieci i mogą się z nami dzielić swoją wiedzą i to jest bardzo cenne!!!! |
|||||||||
|
|
|
#1127 |
|
Wtajemniczenie
|
A i zaczynamy 41 tydzień
|
#1128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zrób awanturę jesteś w ciaży, cierpisz i nalezy ci się dobra opieka!
|
|
#1129 | |||
|
Zadomowienie
|
cześć
![]() Cytat:
współczuję bardzo, trzymajcie się dzielnie Cytat:
![]() Cytat:
![]() oj to lepiej brawa nie biję, a trzymam
|
|
#1130 |
|
Zadomowienie
|
Częstuję wszystkie wirtualnym urodzinowym tortem Ogarnę trochę chatkę i jadę z mamą na zakupy, potem na SR, a później mężu mnie gdzieś zabiera.. hm kolejny zalatany dzień, moja skracająca się szyjka nie będzie zadowolona
|
|
|
|
#1131 | |||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41716340]katarzynkajg - trzymam kciuki!!!
kocoor -bardzo wspolczyje bólu, to bedzoesz sie pewnie musiala faszerowac przeciwbolowo.. dzis rano rozmawialam z pediatra.. super babka-jak na 2 usg plodu nie bylo uszczerbku w serduchu to nie ma sensu konsultacja kardiologa- nosz myslalam ze jej strzele!! [/QUOTE]ale pipa! Cytat:
Cytat:
Może już tym razem wyjdziecie z synkiem!!! Cytat:
Dałą mamci wypocząć, kochana córeczka!!! Cytat:
![]() Cytat:
Jak tam dzisiaj??? brawa za wizytę Kiss ![]() Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41710853]po krotce co u nas.. leo s jest na innym pietrze obserwuja go caly czas..wyszlo zema poczatkowe stadium zapalenia pluc wiec ma antybiotyk i maly wylew krwi do mozgu ktory sie wchlonie.. a moze sama do niego pojde ;-) hmmm Leonek jest spokojny, usmiecha sie czasem duzo spi.. ![/QUOTE] kciuki za Leonka!!! Wszystko będzie dobrze!!!! Cytat:
Faktycznie dba o pacjentki ten gin nie ma co.... W głowie się nie mieści jak Cie olał.... A za Norbercika trzymam kciuki by wszystko się dobrze skończyło z uszkami!!!! Cytat:
Cytat:
Jak czytam o morfinie to aż mnie skręca...to tak silny lek, ze hej...jak byłam mała to mój dziadek to zażywał...i pamiętam, ze juz silniejszego leku nie było...brrr aż mii ciarki przeszły.... Cytat:
![]() Cytat:
![]() taka pozytywna osóbka, nie mogła mieć innego porodu!!! SUPER, oby i u nas też tak było. Cytat:
A jak już będą goście..to poprostu się wycofuj, odpoczywaj....itp! ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- nie wiem czy gratulować czy trzymać kciuki by to był ostatni td z brzuszkiem??? chyba to 2 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
ZDRÓWKA I DUŻO sił na zbliżające się dni!!!! Mela ale mi narobiłaś smaka ta wiejska kiełbaska...zjadłabym taka
|
|||||||||||||
|
|
|
#1132 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki!
Nie napiszę 'dzień dobry', bo zaraz oszaleję z tej swędziawki.. nie mogę przestać się drapać, swędzi mnie między paluchami, ciągle nimi przebieram, ocierając o siebie, ale wtedy i tak jeszcze rozjuszam swędzenie... już nawet dłonie poważnie zaatakowane.. czuję te krosty pomiędzy paluchami, jakbym piasek tam miała..ogólnie całe dłonie i stopy obsypane, już nawet od spodu paluchów Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41715633]A mój Młody nakarmiony śpi i się wierci niespokojnie, a mnie boli pierś okropnie, próbuję ściągać, ale też boli ;( Artuś ślicznie dziękuje za miłe słowa od e-ciotek ![]() [/QUOTE] e-ciotka śle buziaczki Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
za tydzień!Ja byłam w szoku, gdy wczoraj przy rejestracji w przychodni zostałam wywołana 'zapraszam panią ciężarną' przeskoczyłam o kilka miejsc.. służba zdrowia czuwa [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41716340] dzis rano rozmawialam z pediatra.. super babka-jak na 2 usg plodu nie bylo uszczerbku w serduchu to nie ma sensu konsultacja kardiologa- nosz myslalam ze jej strzele!! [/QUOTE] jakaś nienormalna spokojnie..w tym tygodniu na pewno urodzisz.. kciukasy za to ![]() ![]() arrabbiata zdrówka Kochana! i lekkiego porodu Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2013-07-10 o 09:06 |
||||||
|
|
|
#1133 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzoan- jak wysypka? Lepiej? En- właśnie dobrze Madi napisała- przyjeżdżaj do mamy to będziemy śmigać razem na spacery po naszym wypasionym parku ![]() Magdalenne- mam nadzieję że kryzys szybko minie. Ja miałam wczoraj. Bez do mnie się wczoraj nie podchodziło ![]() Gratuluję nowych tc!
|
|
#1134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1136 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41716340] dzis rano rozmawialam z pediatra.. super babka-jak na 2 usg plodu nie bylo uszczerbku w serduchu to nie ma sensu konsultacja kardiologa- nosz myslalam ze jej strzele!! [/QUOTE]Co za ci.pa! Ja nie wiem skąd się biorą tacy lekarze! A prywatnie nie mówiła żeby przyjść... Cytat:
Biedulka jesteś
|
|
#1137 |
|
Zakorzenienie
|
witam i ja z rana!
kooocur- czyli jak nie masz rozwarcia to znaczy, ze mimo skurczy porod nie postepuje? co sie robi w takich wypadkach? jakie sa opcje najlepsze dla dziecka? bo rozumiem, ze to wstrzymanie i nie ingerowanie ma na celu dobro dziecka tak? nie podaja nic na przyspieszenie, nie przebijaja worka owodniowego, nie robią cc, bo to lepsze dla dziecka tak? czy mowili Ci jakie jest postepowanie w takich sytuacjach? jakie masz opcje? i na co czekasz? czy tylko na rozwarcie??? tak sie tylko zastanawiam, czym kieruja sie lekarze i moze "maja w tym jakis ukryty cel" |
|
|
|
#1138 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ty dziewczyno masz jeszcze czas na poród, więc lepiej tą szyjkę oszczędzaj! Może jednak te zakupy i sprzątanie sobie odpuść? Cytat:
Nie umiem ci nic doradzić na to Oby gin pomógł
|
|
#1139 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, ja dzis mialam dziwny sen.
w snie: wstaje sobie rano, patrze w dół a tam brzucha nie mam, tylko taka mała rana cięta po boku, jakby po cesarce, jakieś 10 cm, ale dziecka w brzuchu nie mam. wiec sie rozgladam po pokoju za kolyska, w kuchni, lazience, ale dziecka brak. wiec sie pytam, gdzie jest Sara, a ktos mi mowi, ze w szpitalu bo po cc to dzieci w szpitalu zostaja. i ja mowie ze ja do niej ide, ze chce ja zobaczyc, a oni mi mowia, ze nie moge. wiec ja mowie ze im zaplace, mam czekolade moge im dac, tylko zeby mi pozwolili do niej wrocic. a oni, ze nie moge. wiec ja mowie, to chociaz przez szybe, okno bym chciala popatrzec..... a oni ze nie moge......... normalnie az sie przez sen poryczałam... |
|
|
|
#1140 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Moje dziecko tak się wiercilo w nocy, że dziś mam cały brzuch obolały generalnie to ułozył się jakoś dziwnie bo uciska mnie na coś i to boli![]() Gratuluję wszystkich nowych tygodni ![]() Trzymam kciuki za wizyty, wizyty, ktg i co kto sobie życzy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
U mnie wczoraj było to samo.... ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
nie mogą dać Ci oxy?? albo załozyć ten balonik na rozwarcie??? dlaczego traktują Cię jak symulantkę??? na ktg skurcze żadne nie wychodzą???? ehh mam nadzieję, że coś ruszy[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41716340] dzis rano rozmawialam z pediatra.. super babka-jak na 2 usg plodu nie bylo uszczerbku w serduchu to nie ma sensu konsultacja kardiologa- nosz myslalam ze jej strzele!! [/QUOTE] nie rozumiem tego, powinni to skontrolować, skoro w ciązy na początku było podejrzenieWszystkiego najlepszego Dzoan mam nadzieję, że gin cos poradzi. Współczuję Ci i trzymam kciuki, żeby coś pomogło Trzymam mocno kciuki za Katarzynkę oby oxy pomogła i sprawnie urodziłaKiss brawa za wizytę
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.

. Symulantka, też coś! Trzymam mocno kciuki
, dasz radę!

Może zmieńcie laryngologa skoro raczej nie radzi sobie z jego chorobom?

za zwolnienie no i pana dr 
) i coroczne zapalenie ucha, z wypływającą wydzieliną wymieszaną z krwią to norma..Widzę jak jego to boli, a jak ma to znieść taki mały chłopiec

, manipulator.