Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 19! - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-10, 07:31   #1111
Agrafka86
Wtajemniczenie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Kocurek nie daj im się. Symulantka, też coś! Trzymam mocno kciuki , dasz radę!

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 07:34   #1112
skylie
Wtajemniczenie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Dzień Dobry

Teso- wracajcie oboje do zdrowia
Roxi- biedny Norbert Może zmieńcie laryngologa skoro raczej nie radzi sobie z jego chorobom?
Perse- Arturek śliczny
Fiazo- może zapytaj na obchodzie kiedy Cię wypuszczą do domu?
Ghia- cieszę się że udało Wam się zwalczyć ulewanie
Dotka- ja z chęcią. Możemy też się wyrwać jeszcze w 2paku
Rokyy- fajny miałaś poród
Czarowniczko- za to Ty się nacierpiałaś
Anulka- czekamy na Twój opis ekspresowego porodu

Dzisiaj idę na KTG i wizytę. Tyle że nie do mojego lekarza tylko zastępcy. Zobaczymy co słychać u Małej

WOJTUŚ

Edytowane przez skylie
Czas edycji: 2013-07-10 o 07:37
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 07:40   #1113
sammi24
Zadomowienie

Agrafka zakupy udane ale ja ledwo łażę
Paulinka za zwolnienie no i pana dr
dzoan szkoda pieska. Pechowo u Was ostatnio z tymi psiakami

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny.
Wracamy z Antosiem powoli do rzeczywistości. Koszmar trwający od czwartku wygląda na to że się wreszcie kończy. Antoś już nie wymiotuje pomógł infacol i moja dieta. Wreszcie mogę się nacieszyć moim skarbem bo tak to ryczałam razem z nim.
Gratuluję wszystkim świeżo upieczonym mamusiom
Mam nadzieję, że będę już mogła częściej zaglądać
Trzymam kciuki za Brzuchatki.
Zmykam bo mój królewicz sie obudził paaaa

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Wybaczcie, dziś nie nadrabiam, idę do łóżka, bo czuję się jakbym miała grypę - połamana (psychicznie też)

Widzę nowe maluszki, więc gratulacje

Dzięki En (i Dotka) za przekazanie info - już piszę epopeję o "cudownym" 9 lipca

Co za do dupy dzień!
Przepraszam ale w d.pe kopnąć takiego lekarza
Co do Norberta - strasznie mi go szkoda. Mój Tż ma perforację bębenka od dziecka (wynik głupich zabaw) i coroczne zapalenie ucha, z wypływającą wydzieliną wymieszaną z krwią to norma..Widzę jak jego to boli, a jak ma to znieść taki mały chłopiec fajnie, że Wam się tak pomyślnie złożyło z tą lekarką.

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
super że jesteście już w domku a

maluszek waży 2800, bedzie wysoki po mamie i tacie , główka wielkości takiej jaka powinnna być w 35 tyg i coś jeszcze też, ale nie mam pojęcia co bo jak tylko zobaczyłam mojego wiercącego sie szkraba to kompletnie odpłynełam ale wszystko jest w jak najlepszym porządku.Dostałam skierowanie na paciora(w czwartek robie też morfologie i mam oddać siuśki). A co do płci to mój super "specjalista" , oczywiście nie zauważył jaka jest , potem zapytał czy nie mówił na wcześniejszym usg , więc mówię że powiedział że mignęło mu coś na dziewczynke ale pewny nie jest , na to on dzisiaj "skoro wtedy tak mówiłem to RACZEJ będzie dziewczynka" , nosz cholery idzie dostać , w każdym razie nastawiam sie na dziewczynkę, niech sie dzieje co chce
za wizytę i chyba dziewczynkę

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość

Sammi to ty naprawde blisko mieszkasz.
Tak, a dzisiaj wyobraź sobie będę na terenie u Was, bo jadę do koleżanki z Pabianic

Cytat:
Napisane przez rasha90 Pokaż wiadomość

Mama przed chwilą do mnie dzwoniła, czy mamy zapasowe kule (mężulo używa stale), bo brat zleciał w pracy z drabiny i na nogę ustać nie może, w tej chwili w szpitalu siedzą i do lekarza wchodzą, jeszcze nie wiadomo czy złamana czy co... trzymajcie parę kciuków
Tryzmamy kciuki bardzo mocno

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Gratuluje kolejnych dzieciaczkow.po obchodzie nic sie nie dowiedzialam.zrobili mi mocz,krew,posiew,usg,bada nie gin i ogolnie ok
Oby Cię wypuścili w tym tygodniu

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Na dobranoc - Lala' lato 2008 - znalezione na kompie - no MUSIALAM Wam to wkleic
Ale słodka urocze ubranko

Ja wlazłam jednak rano na wizaż jadę na 10.00 do przyjaciółki, posiedzimy, zgram sobie zdjęcia z jej ślubu (byłam świadkiem) i film może wreszcie a jak znajdę siły to do Ikei jeszcze wejdę. Mam konkretne cele, wiem gdzie co jest i łudzę się szybko to załatwię.

Madi dzisiaj rano myslałam o Tobie, chciałabym Cię zapytać, czy zanim zaczęłaś brać Fenoterol to brzuch twardniał Ci w takim kosmicznym, nienaturalnym kształcie? np był wygięty dziwnie z jednej strony

Mam nadzieję, że Enle uda się z netem podziałać

Życzę Wam miłego dnia, potem zajrzę jak znajdę siły

ps. śniło mi się, że leczyłam dr. Housa

---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ----------

Agrafka za 35 tc

Skylie
kciuki za KTG

Kocurek olej system i lekarzy, Ty jestes teraz najważniejsza. Niech sobie myślą co chcą

Teraz zmykam
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 07:44   #1114
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
My znowu w szpitalu.
Skurcze byly okropne i wrocilam..nafaszerowali mnie czyms i usnelam

Teraz bol powraca, ale w nocy rozwarcie bez zmian

Traktuja mnie jak symulantke jakas..mam dosc
biedulko namęczysz się, oby w końcu rozwarcie się zrobiło, widać Marcelek chce jeszcze posiedzieć u mamy w brzuszku
Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość

Dzisiaj idę na KTG i wizytę. Tyle że nie do mojego lekarza tylko zastępcy. Zobaczymy co słychać u Małej
powodzenia na wizycie
Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość

ps. śniło mi się, że leczyłam dr. Housa

---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Witajcie.
Dziś zaczynam 35tc .
Noc minęła spokojnie. Tylko strasznie ciężko chodzić mi po schodach, sapię jak stary chłop.
Wszystkim gratuluję tygodni i Twede Tobie również, bo to w końcu ten sam co ja.
Za wszystkie trzymam kciuki i czekam na dalsze Maluszki.
za 35 tydzień

jajecznica zjedzona- dostałam od teścia takie wiejskie jajka, rarytas normalnie

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 07:55   #1115
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Dziecko moje przespalo dzis ciagiem 5h

I ja też
I ja też

Ale jak tu spać jak mam wieści prosto z porodówki - Katarzynkajg właśnie dostaje oxy i potrzebne jest dużo kciuków Będzie maluszek
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 07:57   #1116
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
I ja też

Ale jak tu spać jak mam wieści prosto z porodówki - Katarzynkajg właśnie dostaje oxy i potrzebne jest dużo kciuków Będzie maluszek
trzymam mocne kciuki super, że będzie maluszek

Łukaszek
Stary 2013-07-10, 08:00   #1117
Neni1984
Zakorzenienie

Zmykam jeszcze do łóżka, jak będę coś wiedziała - dam znać
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 08:01   #1118
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
I ja też

WOJTUŚ
Stary 2013-07-10, 08:05   #1119
sarna405
Zadomowienie

Witamy się z ANTOSIEM wierci się od rana WczoraJ jak się ruszał to tak mi pępek wypychał pierwszy raz tak, taki szpic się robił i chował
Kocurku trzmaj się tam...co za dupy z nich skurcze są rozwarcia nie ma niech dają kroplówe. Mi wywoływali bo po terminie ale tez skurcze były a rozwarcia nie było

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Katarzynkajg
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 08:07   #1120
kooocur
Zakorzenienie

Leze i rycze..mowia ze tak moze byc bo macica sie przygotowuje.

Tylko ja sie zwijam z bolu..

Pewnie znowu powiedza, ze mam do domu jechac.

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 08:09   #1121
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:

jejku współczuję

Łukaszek
Stary 2013-07-10, 08:12   #1122
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
[

Madi dzisiaj rano myslałam o Tobie, chciałabym Cię zapytać, czy zanim zaczęłaś brać Fenoterol to brzuch twardniał Ci w takim kosmicznym, nienaturalnym kształcie? np był wygięty dziwnie z jednej strony

Teraz zmykam
Hej Sammi...moje początki z fenoterolem były z tego względu, że od dłuższego czasu strasznie mnie brzuch jakby ...ciągnął... i jak chodziłam to było to bardzo nieprzyjemne....Na wizycie okazało się, że to szyjka mi się skracała i założył mi pessar....

Potem odstawiłam Fenoterol...i fakt jak nie zazywałam (nie wiem czy to od tego...) i wylądowałam w szpitalu to mały siedział mi dziwnie po prawej stronie brzucha u góry...no i plus te plecy na dole po prawej strasznie bolały...Stwierdzili, ze to byc może dlatego, ze za szybko odstawiłam Fena...Teraz znów go zażywam i jest ok....
Wizytę mam mieć 19 i mam nadz. ze znów bede odstawiać bo ja chce już małego!!! najwyzszy czas!!!

Dziś moje drogie mamy 37 td...czyli wkroczyliśmy w 38 tydzien ciąży!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!! Wczoraj mąż mi też pyknął kilka fotek to coś Wam wybiorę z brzuchatkiem może to będzie ostatnia przed porodem...tak się tu jakoś u nas to przyjęło

A tak wogole to DZIEN DOBRY!!!!

PS> Nie mogłam wczoraj zasnąć....bleeee
Musze nadrobić wczorajszy dzień i odnieść się do kilku postów...

Wczoraj byłam w tej Ikei i Sammi...nie znalazłam tych organizatorów w promocji :///// ale kupiłam sobie taki 1 pojedynczy i jest ok

W szoku byłam, bo podeszliśmy do kasy pierwszeństwa a tam tłumy....i Panowie z końca mówią...Pani niech idzie na sam przód.... ludzie tylko spojrzeli,ale nikt nic nie skomentował...miłe to było

28.07.2013r.

Edytowane przez madi82
Czas edycji: 2013-07-10 o 08:13
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 08:17   #1123
kayka11
Raczkowanie

Witam się z rana!kooocurek-bardzo Ci współczuje i trzymam kciuki żeby Marcel jak najszybciej przyszedł na świat!
Katarzynkajg-
kayka11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 08:32   #1124
magdalennne
Wtajemniczenie

Witajcie

Przeszłam wczoraj trzecią fazę kryzysu i przepłakałam cały wieczór Dzisiaj już lepiej.

Cytat:
Na dobranoc - Lala' lato 2008 - znalezione na kompie - no MUSIALAM Wam to wkleic
Nie zmienił się jej w ogóle wyraz twarzy Od razu widać, że na zdjęciu jest ona

Cytat:
Od lekarzy to sie nic dowiedzieć nie da.wpadaja na obchodzie i wypadaja.

---------- Dopisano o 01:36 ---------- Poprzedni post napisano o 01:32 ----------

Polozna z tej zmiany powiedziala ze jak wszystko dobrze bedzie to mnie wypisza w tym tyg
Gnęb tych lekarzy, niech ci coś powiedzą. Przecież masz prawo wiedzieć.

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Nie moge spac Stresuje sie przed tym szpitalemj ak chole**ra. Budze sie co tylko przysne co jakies pol godz eh do dup**y taka noc,a tak chcialam sie wyspac przed tym wszystkim,niestety nerwy mnie zjadaja Dobrze ze do 8.00 blizej niz dalej.
Wszystko będzie dobrze

Cytat:
Dzień dobry!

I ja też

Cytat:
My znowu w szpitalu.

Znaczy, że z tymi skurczami cię do domu wypuścili? No niech sobie jaj nie robią. Są lekarzami, chyba mogą jakoś zadziałać?

Cytat:
Katarzynka
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 08:33   #1125
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

katarzynkajg - trzymam kciuki!!!

kocoor -bardzo wspolczyje bólu, to bedzoesz sie pewnie musiala faszerowac przeciwbolowo..

dzis rano rozmawialam z pediatra.. super babka-jak na 2 usg plodu nie bylo uszczerbku w serduchu to nie ma sensu konsultacja kardiologa- nosz myslalam ze jej strzele!!
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 08:35   #1126
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Hej żabki :
heeeejjjj!!!!!!

Wpadaj do nas w miarę możliwośći.
Czekam na jakies jeszcze foty Laurencji!!!!

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
hej
w ogole nic jeszcze nie mamy kupione... jak myslicie co? dodam ze kwiatki chyba nie bo w domu ma tez kwiaciarnie ;/
WWiesz co zrób..zamiast jakichś prezentów, które by ją nie uciesyzły, przygotuj jakieś łądne zdjęcie z Toba mężem i dzidzią i kup ładną ramkę, mysle, ze to byłby fajny prezent...

Albo wogóle jakiś taki kolaż zdjęć

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
hej

w ogole to 21 mamy isc na 90lecie babci tz i mam dylemat co zrobic czy isc czy nie? tam beda same ciotki i bede mi do dziecka podchodzic i niedaj boze jakby jeszcze chcialy go brac na rece, niedoscy ze taki maly to wiecie ile roznych bakerii itp ;/ z drugiej str nie chcialabym robic babci przykrosci i chociaz zlozyc jej zyczenia, co byscie zrobily??
w ogole nic jeszcze nie mamy kupione... jak myslicie co? dodam ze kwiatki chyba nie bo w domu ma tez kwiaciarnie ;/
ja bym zadzwoniła z zyczeniami do babi i powiedziała, że przyjedziecie np. dzien po czy coś bo dziecko albo Ty się źle czujecie i finał...nie będą się inne ciotki rzucały na takie maleństwo...

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość

nie cytuję bo ciągle mi myszka odmawia posłuszeństwa i mnie wkurza, miałam kiepską noc, znowu od 2 do 4 bezsenność, duszno mi było. Do tego ledwo się przekręcam z boku na bok, ten 9 miesiąc już nie jest taki super. Przepraszam za marudzenie ale jakiś gorszy dzień mam dzisiaj, do tego byłam z autem u mechanika i poszło łożysko w kole wiec pewnie ok 200-300 zł pójdzie na naprawę i jeszcze te głupie pierogi muszę iść zaraz robić
a jak dzisiejsza nocka, lepiej?
te wydatki sa najgorsze....jakbyś miała teraz ich mało...echhhh

Cytat:
Dopiero po narodzinach Lili sie odezwal, zgrywa na szczesliwego dziadka byl bardzo przejety, codzien dzwonil do szpitala do mnie, ale nie odwiedzil nas w szpitalu, bo mial kater i cos tam.
Gorzej, ze potem TEZ nas nie odwiedzil, choc byl zapraszany... raz mnie olal i w ogole nie przyszedl, raz napisal esa ze jednak go nie bedzie, bo jedzie do przyjaciolki do innego miasta "zeby mi nie psuc porzadku dnia" , manipulator.
Wiec z mojej rodziny NIKT Lili nie widzial, bo tylko ojca tutaj na miejscu mam... tylko i az... BARDZO mnie to ubodlo i zniesmaczylo, szczegolnie po tym, jak sie emocjonowal i cieszyl przez tel.
współczuję...mógłby tato ruszyć zadek i przybyć choć na chwilkę...chyba nie musi specjalnego zaproszenia...echhh....
Pewnie będzie chciał przybyć jak Wam nie bedzie pasowało.....

Cytat:
Więc ja jestem jakaś dziwna Bo szczerze mówiąc wolałabym jeszcze kilka miesięcy pochodzić w tej ciąży niż iść jutro na wywoływanie. Bardzo się boję porodu i połogu, to samo mówiłam wczoraj tż, stwierdził że gdyby mógł to by urodził za mnie,ale niestety...
bądź dzielna trzymam mocno kciuki !!!! DASZ RADĘ!!!!!!

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
ooo matko, madi szacun
Ja jestem ikejowskim potworem
Ale obejście tego kolosa to dla mnie makabra ciąży
naiwność
powiem Ci, że troszke pochodzliśmy po tym sklepie (dziecięce +co się napatoczyło )...o mamo jakie to wielkie...nie umiem tego obejsc, w każdym razie byłam niezłym testerem kanap hehehehe

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Dostałam wyniki posiewu - nie mam paciora ani innych dziwnych rzeczy
brawo!!!
Paciorom dziękujemy!

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość

A tak w ogole to w weekend juz sie przeprowadzamy do rodzicow Tzta.. no ale za to polowa czynszu za miesiac bedzie nam zwrocona, chociaz tyle. Ryczec mi sie chce jak pomysle, ze musze opuscic moje mieszkanko, no ale juz sie do tego w jakis tam sposob przygotowałam. Przeraza mnie tylko teraz to całe pakowanie rzeczy i potem aklimatyzacja na wsi
Współczuję pakowania....a potem rozpakowywania....
A co do wsi...ja uwielbiam jeżdzić do rodziców tam jakoś tak wypoczywam i Tobie też tego zyczę...a jak zatęsknisz za Krakiem to przecież zabierzesz na kilka dni Tomcia i do mamy przyjedziesz

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Wróciłam od tej dermatolog..

ć.
do d...taki specjalista....oby Ci gin pomógł, albo inny dermatolog....
KCIUKI!!!

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
ja zaglądam na pierwszą stronę a tak "poczekalnia" się kurczy, jejku jaką już długa listę dzieciaczków mamy, ale jazda!
Ja sobie uświadomiłam, ze lada dzień możemy mieć na wątku kryzys...bo dużo dziewczynek juz będzie miało dzieciaczki i będą się docierać, dopiero potem będą konsultacje z nami

Na szczęście tak to w czasie jest rozłożone, ze już niektóre mają dzieci i mogą się z nami dzielić swoją wiedzą i to jest bardzo cenne!!!!

28.07.2013r.
Stary 2013-07-10, 08:36   #1127
magdalennne
Wtajemniczenie

A i zaczynamy 41 tydzień
Stary 2013-07-10, 08:55   #1128
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
I ja też

Kciuki

Cytat:

Zrób awanturę jesteś w ciaży, cierpisz i nalezy ci się dobra opieka!
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 08:57   #1129
yevele
Zadomowienie

cześć

Cytat:
Dziś zaczynam 35tc .
.

Cytat:
My znowu w szpitalu.

czyli w między czasie jeszcze Cię wypuścili ?
współczuję bardzo, trzymajcie się dzielnie

Cytat:

Cytat:

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
A i zaczynamy 41 tydzień
oj to lepiej brawa nie biję, a trzymam
Stary 2013-07-10, 08:59   #1130
arrabbiata
Zadomowienie

Częstuję wszystkie wirtualnym urodzinowym tortem

Ogarnę trochę chatkę i jadę z mamą na zakupy, potem na SR, a później mężu mnie gdzieś zabiera.. hm kolejny zalatany dzień, moja skracająca się szyjka nie będzie zadowolona
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 09:02   #1131
madi82
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41716340]katarzynkajg - trzymam kciuki!!!

kocoor -bardzo wspolczyje bólu, to bedzoesz sie pewnie musiala faszerowac przeciwbolowo..

dzis rano rozmawialam z pediatra.. super babka-jak na 2 usg plodu nie bylo uszczerbku w serduchu to nie ma sensu konsultacja kardiologa- nosz myslalam ze jej strzele!! [/QUOTE]

ale pipa!

Cytat:
I ja też

wreszcie !!!! Katarzynka KCiUKI WIELKIE!!!

Cytat:
My znowu w szpitalu.

trzymam bardzo kcuki!!
Może już tym razem wyjdziecie z synkiem!!!

Cytat:
Dzień dobry!

I ja też

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
Hania to widzę niezła agentka jest!!!
Dałą mamci wypocząć, kochana córeczka!!!

Cytat:
jaka wystrojona

Cytat:
Gratuluje kolejnych dzieciaczkow.po obchodzie nic sie nie dowiedzialam.zrobili mi mocz,krew,posiew,usg,bada nie gin i ogolnie ok
Fiazo jak jak byłam w spzitalu to o tyle się dowiedziałam, ze najbardziej kumaci lekarze chodza rano, tzn bardziej szczegółowy obchód więc wtedy ich atakuj pytaniami....

Jak tam dzisiaj???

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
i tak z dzisiejszej wizyty

:
brawa za wizytę Kiss

Cytat:

Witajcie. Ja szybko nadrobiłam i idę zobaczyć moją niespodziankę rocznicową.
Buziaki.
a co to za niespodzianka??????????

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41710853]po krotce co u nas.. leo s jest na innym pietrze obserwuja go caly czas..wyszlo zema poczatkowe stadium zapalenia pluc wiec ma antybiotyk i maly wylew krwi do mozgu ktory sie wchlonie..

a moze sama do niego pojde ;-) hmmm
Leonek jest spokojny, usmiecha sie czasem duzo spi..
![/QUOTE]

kciuki za Leonka!!!
Wszystko będzie dobrze!!!!
Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość

Drugi dzisiejszy dramat to wizyta u gina -
WYSZŁAM. Nosz ku*wa mać, dobrze, że mnie zbadał, obejrzał balony na stopach itp. bo jeszcze "mógłby zostać oskarżony, że nie dba jak trzeba o pacjentki...". Wizyta trwała jakieś 3 minuty... Nawet nie wiem, czy mi się rozwarcie jakieś nie robi Fachowiec - specjalista ginekolog-położnik, jak z koziej du.py trąbka

Mogę mieć dość?????
możesz....

Faktycznie dba o pacjentki ten gin nie ma co....
W głowie się nie mieści jak Cie olał....

A za Norbercika trzymam kciuki by wszystko się dobrze skończyło z uszkami!!!!

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Wstawiam jedno foto
Wróciłam z taaaakim bólem brzucha! Ale wzięłam no-spę, bo znajomi wpadają, więc nie ma co się wygłupiać :P już jest super
Super, że zapuszczasz włoski, super sukienka no i piękna fota na łonie natury!

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Nooo ekipa super. opis porodu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Czarowniczka dzięki za opis...Ty bidulka to też przeszłaś:/
Jak czytam o morfinie to aż mnie skręca...to tak silny lek, ze hej...jak byłam mała to mój dziadek to zażywał...i pamiętam, ze juz silniejszego leku nie było...brrr aż mii ciarki przeszły....

Cytat:
Przyszedł mąż i pyta czy jego mama wspomniała jeszcze o Rudym (to ich kundelek podwórkowy), a ja że nie..a co z nim? Nie żyje, został potrącony na wiosce Popłakałam się momentalnie. Mężowi też przykro.. powiedział, że wkurzał go ten mały szmaciarz, ale strasznie szkoda, bo był taki wesoły, rezolutny..no i po prostu był. Biedny piesiulek, teraz się zastanawiają jak to przekazać najmłodszej siostrze.. ona to dopiero przeżyje..ehh
uuuuu biedny pieseczek!

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny.
Wracamy z Antosiem powoli do rzeczywistości. Koszmar trwający od czwartku wygląda na to że się wreszcie kończy.
dobrze, że małemy się już poprawiło, będziesz spokojniejsza!!

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Z kapustą na piersiach opisze Wam swój porodzik .

taka pozytywna osóbka, nie mogła mieć innego porodu!!!
SUPER, oby i u nas też tak było.

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość

Wczoraj też się zbuntowałam po południu i poszłam odpoczywać. Zabrałam ze sobą laptopa i czytałam książkę. Powiedziałam TŻ, że nie chcę widzieć ŻADNYCH gości. W zamian dostałam bukiecik żółtych różyczek oraz pierwszy raz w życiu kolacje do łóżka.

Chociaż tyle na dobry początek.
brawo CHARLI!!!!!! Idziesz ku dobremu!
A jak już będą goście..to poprostu się wycofuj, odpoczywaj....itp!

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Cytat:
A i zaczynamy 41 tydzień
nie wiem czy gratulować czy trzymać kciuki by to był ostatni td z brzuszkiem???

chyba to 2

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość

Ogarnę trochę chatkę i jadę z mamą na zakupy, potem na SR, a później mężu mnie gdzieś zabiera.. hm kolejny zalatany dzień, moja skracająca się szyjka nie będzie zadowolona
STO LAT !!!!

ZDRÓWKA I DUŻO sił na zbliżające się dni!!!!

Mela
ale mi narobiłaś smaka ta wiejska kiełbaska...zjadłabym taka

28.07.2013r.
Stary 2013-07-10, 09:04   #1132
dzoan
Zakorzenienie

Hej Dziewczynki!
Nie napiszę 'dzień dobry', bo zaraz oszaleję z tej swędziawki.. nie mogę przestać się drapać, swędzi mnie między paluchami, ciągle nimi przebieram, ocierając o siebie, ale wtedy i tak jeszcze rozjuszam swędzenie... już nawet dłonie poważnie zaatakowane.. czuję te krosty pomiędzy paluchami, jakbym piasek tam miała..ogólnie całe dłonie i stopy obsypane, już nawet od spodu paluchów Ja nie wiem..jak mi ten gin dzisiaj nie pomoże to chyba sobie poupierd.lam stópki i dłonie, bo do porodu nie wytrzymam! Niech mi choć powie czy mam kupić ten specyfik mądrej pani dermatolog, może mi ulży, nie szkodząc przy tym dziecku. Czuję się jak trędowata

Cytat:
Nie moge spac Stresuje sie przed tym szpitalemj ak chole**ra. Budze sie co tylko przysne co jakies pol godz eh do dup**y taka noc,a tak chcialam sie wyspac przed tym wszystkim,niestety nerwy mnie zjadaja Dobrze ze do 8.00 blizej niz dalej.
też tak mam przed jakimś ważnym dniem, zasnąć się nie da, mysli po głowie buszują..

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41715633]A mój Młody nakarmiony śpi i się wierci niespokojnie, a mnie boli pierś okropnie, próbuję ściągać, ale też boli ;(

Artuś ślicznie dziękuje za miłe słowa od e-ciotek
[/QUOTE] e-ciotka śle buziaczki

Cytat:
Wysypiałyście się w szpitalnych łóżkach?bo ja to jak połamana.wszystko mnie boli.miejsca se znalezc nie moge
ja ostatnio słyszałam jakie materace są na łóżkach w naszym szpitalu.. wyjdę stamtąd połamana na bank.. jak się usiądzie na środku, to się boki dźwigają

Cytat:
Witajcie.
Dziś zaczynam 35tc .

Cytat:
My znowu w szpitalu.

jejku to co oni tak długo z Tobą robią i to bez efektu...

Cytat:

Cytat:
I ja też

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Dziś moje drogie mamy 37 td...czyli wkroczyliśmy w 38 tydzien ciąży!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!! Wczoraj mąż mi też pyknął kilka fotek to coś Wam wybiorę z brzuchatkiem może to będzie ostatnia przed porodem...tak się tu jakoś u nas to przyjęło

W szoku byłam, bo podeszliśmy do kasy pierwszeństwa a tam tłumy....i Panowie z końca mówią...Pani niech idzie na sam przód.... ludzie tylko spojrzeli,ale nikt nic nie skomentował...miłe to było
za tydzień!

Ja byłam w szoku, gdy wczoraj przy rejestracji w przychodni zostałam wywołana 'zapraszam panią ciężarną' przeskoczyłam o kilka miejsc.. służba zdrowia czuwa

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41716340]
dzis rano rozmawialam z pediatra.. super babka-jak na 2 usg plodu nie bylo uszczerbku w serduchu to nie ma sensu konsultacja kardiologa- nosz myslalam ze jej strzele!! [/QUOTE] jakaś nienormalna

Cytat:
A i zaczynamy 41 tydzień
spokojnie..w tym tygodniu na pewno urodzisz.. kciukasy za to

arrabbiata zdrówka Kochana! i lekkiego porodu

Edytowane przez dzoan
Czas edycji: 2013-07-10 o 09:06
dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 09:07   #1133
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:

Kurczę nie poważni są w tym szpitalu Nie mogą podłączyć Cię pod oxy?

Dzoan- jak wysypka? Lepiej?

En- właśnie dobrze Madi napisała- przyjeżdżaj do mamy to będziemy śmigać razem na spacery po naszym wypasionym parku

Magdalenne- mam nadzieję że kryzys szybko minie. Ja miałam wczoraj. Bez do mnie się wczoraj nie podchodziło

Gratuluję nowych tc!

WOJTUŚ
Stary 2013-07-10, 09:10   #1134
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Dziewczynki!
Nie napiszę 'dzień dobry', bo zaraz oszaleję z tej swędziawki.. nie mogę przestać się drapać, swędzi mnie między paluchami, ciągle nimi przebieram, ocierając o siebie, ale wtedy i tak jeszcze rozjuszam swędzenie... już nawet dłonie poważnie zaatakowane.. czuję te krosty pomiędzy paluchami, jakbym piasek tam miała..ogólnie całe dłonie i stopy obsypane, już nawet od spodu paluchów Ja nie wiem..jak mi ten gin dzisiaj nie pomoże to chyba sobie poupierd.lam stópki i dłonie, bo do porodu nie wytrzymam! Niech mi choć powie czy mam kupić ten specyfik mądrej pani dermatolog, może mi ulży, nie szkodząc przy tym dziecku. Czuję się jak trędowata

:
kurde to moze faktycznie ten FENSTIL by Ci pomógł chociazby na swędzenie....bidulka!

28.07.2013r.
Stary 2013-07-10, 09:15   #1135
fiazo
Zakorzenienie

Kciuki dla potrzebujących.brawa za tyg.sto lat za urodzinki

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 09:15   #1136
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:

Wszystkiego najlepszego Kochana

dzis rano rozmawialam z pediatra.. super babka-jak na 2 usg plodu nie bylo uszczerbku w serduchu to nie ma sensu konsultacja kardiologa- nosz myslalam ze jej strzele!! [/QUOTE]

Co za ci.pa! Ja nie wiem skąd się biorą tacy lekarze! A prywatnie nie mówiła żeby przyjść...

Cytat:
Hej Dziewczynki!
Fenistil nie pomaga? Spróbuj może posmarować wysypkę miętową pastą do zębów- trochę powinno złagodzić swędzenie, albo pastę z sody oczyszczonej

Biedulka jesteś

WOJTUŚ
Stary 2013-07-10, 09:17   #1137
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

witam i ja z rana!

kooocur- czyli jak nie masz rozwarcia to znaczy, ze mimo skurczy porod nie postepuje?
co sie robi w takich wypadkach? jakie sa opcje najlepsze dla dziecka?
bo rozumiem, ze to wstrzymanie i nie ingerowanie ma na celu dobro dziecka tak?
nie podaja nic na przyspieszenie, nie przebijaja worka owodniowego, nie robią cc, bo to lepsze dla dziecka tak?
czy mowili Ci jakie jest postepowanie w takich sytuacjach?
jakie masz opcje?
i na co czekasz?
czy tylko na rozwarcie???

tak sie tylko zastanawiam, czym kieruja sie lekarze i moze "maja w tym jakis ukryty cel"

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 09:18   #1138
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:

Wszystkiego najlepszego Dużo słonka i powodów do radości, lekkiego porodziku, a potem wspaniałych chwil we trójkę

A ty dziewczyno masz jeszcze czas na poród, więc lepiej tą szyjkę oszczędzaj! Może jednak te zakupy i sprzątanie sobie odpuść?

Cytat:
Hej Dziewczynki!
Biedna Nie umiem ci nic doradzić na to Oby gin pomógł
Stary 2013-07-10, 09:20   #1139
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

dziewczyny, ja dzis mialam dziwny sen.
w snie:
wstaje sobie rano, patrze w dół a tam brzucha nie mam, tylko taka mała rana cięta po boku, jakby po cesarce, jakieś 10 cm, ale dziecka w brzuchu nie mam.
wiec sie rozgladam po pokoju za kolyska, w kuchni, lazience, ale dziecka brak.
wiec sie pytam, gdzie jest Sara, a ktos mi mowi, ze w szpitalu bo po cc to dzieci w szpitalu zostaja.
i ja mowie ze ja do niej ide, ze chce ja zobaczyc, a oni mi mowia, ze nie moge.
wiec ja mowie ze im zaplace, mam czekolade moge im dac, tylko zeby mi pozwolili do niej wrocic.
a oni, ze nie moge.
wiec ja mowie, to chociaz przez szybe, okno bym chciala popatrzec.....
a oni ze nie moge.........
normalnie az sie przez sen poryczałam...

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 09:25   #1140
magolina
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Moje dziecko tak się wiercilo w nocy, że dziś mam cały brzuch obolały generalnie to ułozył się jakoś dziwnie bo uciska mnie na coś i to boli

Gratuluję wszystkich nowych tygodni

Trzymam kciuki za wizyty, wizyty, ktg i co kto sobie życzy

Cytat:
Napisane przez rasha90 Pokaż wiadomość
Mama przed chwilą do mnie dzwoniła, czy mamy zapasowe kule (mężulo używa stale), bo brat zleciał w pracy z drabiny i na nogę ustać nie może, w tej chwili w szpitalu siedzą i do lekarza wchodzą, jeszcze nie wiadomo czy złamana czy co... trzymajcie parę kciuków
zdrówka dla brata

Cytat:
Mam nadzieję, że będzie ok i szybko Cię wypuszczą do domku

Cytat:
Spać nie mogę Młody tak szaleje, że przechodzi sam siebie
U mnie wczoraj było to samo....

Cytat:
Będzie dobrze, trzymam kciuki

Cytat:
Dzień dobry!

I ja też

Cytat:
My znowu w szpitalu.

Koocurku kochana ale się wymęczysz nie mogą dać Ci oxy?? albo załozyć ten balonik na rozwarcie??? dlaczego traktują Cię jak symulantkę??? na ktg skurcze żadne nie wychodzą???? ehh mam nadzieję, że coś ruszy

nie rozumiem tego, powinni to skontrolować, skoro w ciązy na początku było podejrzenie

Cytat:

Wszystkiego najlepszego zdrówka, spełnienia marzeń, lekkiego porodu i zdrowego Malucha

Dzoan mam nadzieję, że gin cos poradzi. Współczuję Ci i trzymam kciuki, żeby coś pomogło

Trzymam mocno kciuki za Katarzynkę oby oxy pomogła i sprawnie urodziła

Kiss brawa za wizytę
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości