Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz. XII - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: 13! część nadchodzi, a na jej nazwę wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 1 1,92%
Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci 3 5,77%
Dzień za dniem szybciutko leci, już za miesiąc pierwsze dzieci 9 17,31%
Za niecałe dwa miesiące urodzą się pierwsze brzdące 4 7,69%
Sexy foczki - my mamusie, a za miesiąc pierwsze dzidziusie 8 15,38%
Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! 27 51,92%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-10, 09:32   #1891
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mam

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
matal ja bym sie nie dala i odpisalabym.im jeszcze raz
teraz wszystkie firmy wykrecaja sie tym.niby zalaniem

jak kiedys walczylam o garsonke w simple to wyslalam pismo przez biuro prawne i od razu zmienili front
kupilam caly komplet garsonka plus bluzka i okazalo sie ze poszewka marynarki farbuje bluzke wiec chcialam to zwrocic q pierony
a oni mi najpierw ze to wina mojego dziwnego skladu potu, to im.odpisalam ze.na metce nie ma informacji jaki sklad potu jest dopuszczalny zeby moc zakupic u nich ciuchy, to oni ze po przebadaniu organoleptycznie (buahaha) to wina mojego dezodorantu wiec napisalam pismo przez prawnika i zwrocili kase 3dni po otrzymaniu pisma
zero dyskusji, tylko jeszcze oficjalne pismo z przeprosinami

mysle ze jak chodzi o 2.5kola to warto powalczyc

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
O matko ale przeboje.

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 09:33   #1892
tassia
Zakorzenienie

Odp: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.

mysle ze nie ma co kupowac plynow do.plukania
im mniej chemii tym.lepiej

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 09:33   #1893
ja-ika
Zakorzenienie

Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Wpadaj do mnie, mam trochę sprzątania
Ja też i przeprowadzkę za pasem

Jadę zaraz do endokrynologa, zobaczymy czy zmieni mi dawkę euthyroxu
Stary 2013-07-10, 09:33   #1894
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-

Cytat:
u mnie upal potworny

a co do zajecia to moge ci znalezc
np. sprzatanie u mnie w salonie
prasowanie
na szczescie zrobilam wczoraj wieczorem.leczo wiec chociaz gotowanie mi dzis odpada

U mnie coś chmury wyszły teraz Według pogody ma przejść burza z deszczem... W weekend też ma być brzydko Zawsze jak mam wolne...

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 09:34   #1895
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Ja też i przeprowadzkę za pasem

Jadę zaraz do endokrynologa, zobaczymy czy zmieni mi dawkę euthyroxu
widze ze masz takie same wycieczki jak ja
endo, diabetolog, gin ehhh
moze nam to malopolskie powietrze nie sluzy

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 09:34   #1896
ewacia85
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Pisze po USG - babka powiedziala, ze wzorcowe maly lezy glowka do dolu. Ze wszystkich wymiarow nadal sie potwierdza, ze przyspieszyl na 34tc. Bede jutro o tym gadac z gin pod katem np.odstawienia fenka.

MATAL - wpisz prosze wage 2.260 kg, ale zostawmy poki co ten 32tc.

Wod nadal tyle samo afi=21, czyli sporo, ale skoro nie uroslo, to nie ma powodow do paniki.

Logoasia - trzymaj sie.
E
wow!!!: oklaski:Jejjku to mój w 31t2d 1600, siostra szwagra urodziła 04.07 z wagą 2,450 i to było dzidzi donoszone
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 09:35   #1897
Brydzia_
Zakorzenienie

Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.

dzisiaj mam wizytę u gina

ja też myślałam nad kupnem jakiejś książki... ale tyle tego jest że nie wiadomo co brać

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-10, 09:35   #1898
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
ja płynów przestałam używać kilka lat temu, tak samo proszków. Teraz płyny do prania różne Persil, Formil l Lidla, Kłębuszek z Biedronki i Biały Jeleń. Wszystkie są jednakowo dobre
Stary 2013-07-10, 09:35   #1899
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.

KAROLSON ale to nie ten komp ten był tz, zamienilismy się jakiś czas temu, bo tz potrzebuje lepszego procesora

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 09:36   #1900
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
widze ze masz takie same wycieczki jak ja
endo, diabetolog, gin ehhh
moze nam to malopolskie powietrze nie sluzy

Tak tak mnie załatwiła skawińska elektrownia a Ciebie Łęg dodatkowo dobił nas Czarnobyl
Stary 2013-07-10, 09:39   #1901
matallewar
Zakorzenienie

Zjadlam jedną kanapkę i nie mam miejsca na druga

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-10, 09:40   #1902
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez bojatoja

Mój też bierze cały urlop po porodzie Więc te 2 tygodnie będziemy razem
A właśnie przysługuje jakieś wolne mężowi jak urodzi się dziecko? Np. dzień, dwa dni
No mój ma jeszcze 2 tyg urlopu, ale nie może wziąć całego bo potem trzeba paszport dziecku załatwić i będzie musiał wziąć.Więc tak ze 3 dni mniej.
A w DE nie ma chyba okolicznościowych
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 09:41   #1903
matallewar
Zakorzenienie

A jeszcze dziś czeka mnie szczepienie Edzika

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
No mój ma jeszcze 2 tyg urlopu, ale nie może wziąć całego bo potem trzeba paszport dziecku załatwić i będzie musiał wziąć.Więc tak ze 3 dni mniej.
Zazdroszczę Wam
Mój ponieważ ma firmę, to na 99% będzie miał max. 2 dni wolnego

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-10, 09:42   #1904
butterfly20
Zakorzenienie

Zjadłam toffi, co ta mała wyprawia w moim brzuchu

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Ja zamierzam kupić:
http://selkar.pl/pierwszy-rok-zycia-dziecka-miekka

O tą Ci chodzi?
Mam "W oczekiwaniu na dziecko" i mi podeszła, więc kupię dalszą część
Tak, o tę mi chodzi. Tę pierwszą też mam

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
No obronę
Wtedy pojechał i promotor nie.dojechał, odwołali. Dzwonił do tz, ale on mial nieczynny numer przez przenoszenie do t-mobile. Więc przelozyli na dziś.

A z.komputerem jak pech, to pech można jeszcze pół roku kłócić się z samsungiem, ze nie był zalany i ma błąd produkcyjny...

Aaaa takie buty. To kciukam!

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Pisze po USG - babka powiedziala, ze wzorcowe maly lezy glowka do dolu. Ze wszystkich wymiarow nadal sie potwierdza, ze przyspieszyl na 34tc. Bede jutro o tym gadac z gin pod katem np.odstawienia fenka.

MATAL - wpisz prosze wage 2.260 kg, ale zostawmy poki co ten 32tc.

Wod nadal tyle samo afi=21, czyli sporo, ale skoro nie uroslo, to nie ma powodow do paniki.

Logoasia - trzymaj sie.
E
Jaki duży! Nie mogę uwierzyć! Wow, zbieram szczenę z podłogi!Czyli wypada dwa tygodnie starszy?

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Mam i przeczytałam obie. Niedawno pisałam tutaj o "Najszczęśliwszym niemowlęciu w okolicy" - moim zdaniem fajna książka o "wyłączaniu" płaczu dziecka, fajnym językiem napisana, mam zamiar stosować się do porad Karp'a czyli do 5S
"Pierwszy rok życia dziecka" mam pożyczoną, po prostu masz po kolei opisany każdy miesiąc życia dziecka, jego zachowanie, nabywane umiejętności itd. Poza tym są też w tej książce porady jak kąpać maluszka, jak ubierać, trzymać, karmić piersią itd. Ja mam stare wydanie - to nowsze jest podobno jeszcze lepsze. Generalnie obie książki są warte polecenia.
Ooo dzięki za opinię

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 09:45   #1905
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Okk. Już widzę siebie obładowaną tobołkami A orientuje się ktoś czy proszki są z loveli na tej promocji i do koloru i do białego? One są chyba po 17,99? A co z płynami do płukania z loveli? O ile dobrze pamiętam Ladan kupowała...
W gazetce jest widoczny do kolorów. Ale jak będzie też do białego to kupuje dwa. Są za 17,99
Na razie płynów do płukania nie kupuje.

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość

i coś takiego jest jak opieka nad żoną chyba mąż mi mówił, zaraz zgłębie info w
Daj znać
Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
U mnie coś chmury wyszły teraz Według pogody ma przejść burza z deszczem... W weekend też ma być brzydko Zawsze jak mam wolne...
U mnie też zapowiadają brzydki weekend. A chciałam się gdzieś wybrać z mężem
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 09:47   #1906
Diorisha
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013

Cytat:

Popieram Ja kupiłam tak jak i poprzednio jedynie proszek dzidziusiowy. Płynu zacznę używać jak mała skończy z pół roczku. Przy Natalce używałam Lenor sensitive i się sprawdził więc teraz zapewne również go kupię.

Cytat:
DIORISHA no właśnie kilka kropel to może jeszcze Edi mógł, ale to nie ma wpływu na procesor czy cd, a tu się całość sypie do tego serwis jest w mieszkaniu na pradze, generalnie szemrana dzielnica, mogli sami zalać, serio.

Pisałaś,że komputer ma dopiero 6 miesięcy więc podlega pod gwarancję producenta i to serwis producenta jest w jakimś mieszkaniu prywatnym ? Jak żyję nie słyszałam o czymś takim.
Niestety jakiekolwiek ślady zalania na obudowie/pod klawiatura/na płycie/gdziekolwiek są dla każdego serwisu podstawa do odmowy uznania reklamacji, a usterka może zupełnie nie mieć związku z zalaniem

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Dżizys fakin hrajst, konfrontacje z księgową i szefostwem mojego zakładu pracy zahartują mnie na całe życie
Z cyklu moich kolejnych przebojów - dostałam niepodpisane przez nikogo przedłużenie umowy i nawet bez wzmianki, że "na tych samych warunkach finansowych" czy cokolwiek w tym stylu. Sama mogłabym sobie takie coś wydrukować
Nagadałam się przez telefon i jeszcze panna mnie poinformowała przy okazji, że "przecież nie należy mi się urlop macierzyński, bo umowa wygasa z dniem porodu"

Od ZUSu póki co szczęśliwie otrzymałam niecałą połowę wynagrodzenia za jeden miesiąc - a jestem na zwolnieniu od 9.05. Podejrzewam, że to przez to, że księgowa nie ogarnia dawania wszystkich niezbędnych dokumentów na czas. Z resztą panienka z ZUSu co zadzwoniła w celu wyjaśnienia ze mną czy w ogóle pracuję (bo u niej się wyświetla, że nie) też nie emanowała kompetencją.

Ja pierniczę, czy ludzie naprawdę nie czują się odpowiedzialni za swoją pracę? Mnie by było głupio.

Ech, idę odreagować na jakichś zakupach.

Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 09:47   #1907
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
mój małż na mnie mówi żyd, dżud, izraelitka itd. bo ja po wypłacie od razu pociskam kasę na oszczędności i mówię, że nie ma tej kasy, że to kasa widmo
kurde, a może się ubiorę i kopsnę do roska jednka, bo tak gnić cały dzień znowu- dotlenimy się z Misiem

Diorisha mój bierze te 2 tygodnie, a że on potrafi wszystko ugotować to ja się już wysilac nie będę już się jarał, że będzie mi robił takie jedzonko, żeby Mika brzuszek nie bolał lubię go fajny jest
hahaha ja ostatnio mojego nazwalam "krolem izraelitow" po tym jak bylismy w 2 sklepach i w kazdym ogladal klej (za 1 euro wiec majatek ) ale nie kupil, po czym przyszedl do domu i chcial cos kleic i okazalo sie ze w starym jest koncowka.... i nastepnego dnia mialam wycieczke po klej

a moj maz zwykl mowic do brzuszka "Bartosz twoja mama jest Zydowka, przepraszam Cie, ja nie wiedzialem"

Cytat:
wlasnie lipa z tym nio nie ;/ kolega ostatnio dostal w pracy 2 dni jakiegos urlopu za urodzenie, a maz jak pytal czy cos takiego jest to mu powiedzieli ze wg prawa ponoc 1 dzien... a kurde juz nie ma jakos strasznie duzo urlopu... a chcemy jeszcze na swieta i teraz przeprowadzka... a nie wyobrazam sobie jak dam rade sama z dzieckiem :P a mama nie przyjedzie bo przyjezdza w pazdzierniku bo maz musi jechac na targi do Polski...

a wiesz cos moze o tym czy dostaje sie jakies becikowe? chyba tez nie no nie?
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 09:49   #1908
vea7
Zakorzenienie

Niniejszym uwalniam prawa autorskie do Ogóra

kaska, Ogórowi jak zwykle przeciągnęło się spotkanie, ale po co wysłać żonie SMS A nie odbierał telefonu, bo po co, przecież zaraz przyjedzie
Bo pasa nie można nosić non stop, ale tak dwie-trzy godziny dziennie Nam mówiła położna, że jak najbardziej nosić
I proszę passion nie straszyć, można, ale trzeba uważać Nawet wklejałam w którymś z wątków artykuły na temat

No, ale dojechał w końcu, za to w LuxMed przeczekałam ponad godzinę, bo dziunie z recepcji, po tym jak odwołały mi wizytę, nie raczyły wpisać na konkretną godzinę, tylko jako dodatek A że lekarz nie widzi, ile taki "dodatek" czeka... to się wysiedziałam

Gin mnie wzięła na samolot i tak: z szyjką "na rękę" ok, zamknięta, twarda, ale brzuch się trochę stawia - jak będzie stawiał się bardziej, to dostanę Fenka Za to mocz jak nie u ciężarnej - idealny - co po ostatnich cudach typu bakterie, ketony i inne, bardzo mnie cieszy. Serducho Młodemu ładnie bije 145 ud/min Wkurzonej mamusi podskoczyło ciśnienie i oficjalnie można mówić do mnie słoniku.... 82 na liczniku... a będzie więcej
Za dwa tygodnie zobaczę Jaśka na usg III trymestru

Diorisha, kulki fajne są

bajko, czytam tak o Twoich płytkach, czytam... wiesz co, jak tak dalej pójdzie, to jest szansa, że dostaniesz jakieś płytki gratis

boja, o kurcze, a Ty się dokładnie obejrzałaś?

Lola, nie kupowałam, bo dostałam, ale znajome bardzo chwalą

Asiek

passion, jeśli masz prostą, równą drogę, to czemu nie? Zresztą zobaczysz sama, czy Ci będzie wygodnie - jeśli brzucha nie będziesz obijała i nie za daleko, to spokojnie możesz jeździć

Angelikada, bardzo fajny brzuszek

ladan, 34 to ja w podstawówce nosiłam (bo gimnazjum jeszcze nie było) Ależ Ty drobniutka jesteś
A w sukience ślicznie wyglądasz - pokazywałaś, więc wiemy

niebede, dobrze, że już jesteście w domku Uważaj na siebie

motylku, ale Ty zgrabniutka jesteś
Króliś fajny, ale Kota ładniejsza

Samba

logoasia

katarzyna
, bosz, co za głupia baba Może trzeba jej wyraźnie powiedzieć NIE !!!

Snow

Na skurcze jak najbardziej odgięcie w drugą stronę, ewentualnie, jeśli jest bardzo silny trzeba nakłuć mięsień i to wcale nie tak delikatnie, ale dosyć mocno - np. dźgnąć się wykałaczką albo wsuwką - mięsień w odruchu obronnym się rozkurczy Jeśli łapie w łydce, albo noga do góry, złapać za palce i naciągnąć na siebie, albo stanąć na podłodze i prostując w kolanie silnie rozciągnąć, po puszczeniu skurczu rozmasować.
Eh, wiedza bezcenna ze studiów na AWF

Dobra, lecę do lumpka oddać tą wczorajsza kiece - jednak mi nie podeszła... ale dzisiaj maja dostawę, wiec pewnie co innego przywlokę
I będę dzisiaj po raz pierwszy w życiu piekła ciacho drożdżowe

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 09:50   #1909
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
A jeszcze dziś czeka mnie szczepienie Edzika

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Zazdroszczę Wam
Mój ponieważ ma firmę, to na 99% będzie miał max. 2 dni wolnego

Mój też ma firmę, ale będzie musiał coś wymyślić, bo nie dam sobie sama rady po cc. Pracownicy będą musieli się bardziej zaangażować, on będzie pod telefonem. Ale byle w domu. Ma mi jedzonko robić i pomagać

Stary 2013-07-10, 09:52   #1910
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość

a wiesz cos moze o tym czy dostaje sie jakies becikowe? chyba tez nie no nie?
No w sumie becikowe to nie.Ale Kindergeld i Elterngeld
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 09:53   #1911
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
W ogóle to chyba na początek kupię książki: "Najszczęśliwsze niemowle w okolicy" (jakoś sposoby tej Hogg mi się nie widzą) i "Pierwszy rok życia dziecka". Miała któraś z was?
Mam "Pierwszy rok życia dziecka". Kupiłam kilka dni temu wydanie 2013 w Auchan za 45zł (cena z tyłu okładki 55). Wg mnie jest tam sporo cennych rad odnośnie karmienia, kąpieli, szczepień, rozwoju dziecka itp... Na pewno się przyda

Co do proszku do prania to przy okazji zakupów u rp kupiłam 3kg Dzidziusia do koloru. Po praniu włączam jeszcze raz samo płukanie i wirowanie coby się dobrze wszystko wypłukało. Mojej bratowej synek był wyjątkowym alergikiem i tylko Dzidziuś mu przypasował, więc mam nadzieję że i mojemu nic po nim nie będzie
Stary 2013-07-10, 09:53   #1912
agusiamaskota
Wtajemniczenie

No to już sama nie wiem czy kupować ten płyn z loveli czy nie

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 09:54   #1913
angelikada
Wtajemniczenie

jejku kobitki ja zaraz szału chyba dostane...mój mąż dzisiaj wraca z trasy jak ruszy w poniedziałek tak dzisiaj będzie ale mi tak już nudno w tym domu ze koszmar jakiś... dzisiaj położna ma przyjść niech już przyjdzie
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-10, 09:54   #1914
butterfly20
Zakorzenienie

Vea super,że po wizycie ok. Obyś nie musiała Fenka. A jaka waga małego?

Ciacho drożdżowe uuuuuuuuuuuuuuuuu zjadłabym ,ale nie wiem, czy podołam z pieczeniem. Ale mi zrobilaś ochotę, masakra

Stary 2013-07-10, 09:54   #1915
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
No w sumie becikowe to nie.Ale Kindergeld i Elterngeld
Nio o tym to wiem, ale mi jeszcze malo hahaha
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 09:56   #1916
marysia_258
Zadomowienie

Maja się zabawiła więc idę posprzątać
Jak większość z was nie mam na nic siły ani ochoty. A tu dopiero przedpołudnie Ryczeć mi się chce

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 09:56   #1917
niebede
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
dobrze dziewuszki, trzymajcie kciuki, jadę na IP, skrzep krwi na bieliźnie

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
to jest obowiązkowe badanie Posiew w kierunku paciorkowców b-hemolizujących

tutaj masz to co znalazłam na innym forum

Ważne jest zdiagnozowanie tej bakterii w posiewie odpowiednio wcześnie, aby zastosowac antybiotyki. Jeśli wykryty jest za poźno to antybotyk dostaje sie dozylnie podczas porodu, a dziecko urodzone naturalnie mimo ze moze byc zdrowe róznież powinno dostac antybiotyk po porodzie. Ja mialam badanie w 31 tygodniu ciazy pobrane.
Paciorkowce te wystepujace w pochwie podczas porodu zarazaja dziecko i czesto powoduja wiele groznych chorob w tym SEPSE!

Proście swoich lekarzy by zrobili wam badania posiewu , a jak nie to zrobcie sami prywatnie.
Ja na szczescie mam super lekarke i zrobila mi te badania i na szczescie posiew wyszedl ujemny, wiec jest super. Jednak przeczytalam wiele informacji niezbyt milych, a wrecz tragicznych z powodu tego co sie wydarzylo z powodu braku jednego takiego badania.

To badanie wykonuje się w 34 tygodniu ciąży, tak powiedział lekarz. Ale z powodu zamieszania jakie jest z miomi tygodniami to stwierdził, że już można zrobić
ja mam właśnie paciorkowca i dobrze zrobić jest to badanie dla świętego spokoju. powiedzieli mi, że przed porodem dostanę antybiotyk i będzie dobrze. dzidziusiowi ogólnie to nie zagraża. koleżanka wypytała jeszcze swoją lekarkę i ta mówiła, że to nie jest aż tak straszne i żeby nie czytać głupot na internecie, bo można się przestraszyć. więc lepiej pogadać ze swoim lekarzem

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
wow!!!: oklaski:Jejjku to mój w 31t2d 1600, siostra szwagra urodziła 04.07 z wagą 2,450 i to było dzidzi donoszone
mój maluch w 25tc ważył 690, a koleżanka z którą leżałam i miała termin 2 dni po mnie, miała malucha już ponad kilogramowego. natomiast inna dziewczyna przeterminowana tydzień miała badanie 2 tygodnie przed i mała ważyła 3,800. ostatecznie urodziła się z wagą 4,5kg przez cc.

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-10, 09:59   #1918
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
jejku kobitki ja zaraz szału chyba dostane...mój mąż dzisiaj wraca z trasy jak ruszy w poniedziałek tak dzisiaj będzie ale mi tak już nudno w tym domu ze koszmar jakiś... dzisiaj położna ma przyjść niech już przyjdzie
Mój wyjeżdża na tydzień lub dwa Zależy jak mu ułożą trasę.
Niestety ja też nie mogę się do tego przyzwyczaić, ale w dzisiejszych wspaniałych czasach "coś za coś"

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013

Edytowane przez marysia_258
Czas edycji: 2013-07-10 o 10:04
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 10:02   #1919
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Vea gratki a wage znasz? to ja tez jestem słonikiem 83 kg
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 10:02   #1920
papalinka83
Zakorzenienie

Cześć

Logoasia - trzymam kciuki za ciebie. Nie daj się zbyć tym razem.

Matal - masakra z tymi gwarancjami, nie wiem jak takie poważne firmy mogą sobie pozwolić na takie lekceważące zachowania

Snow - super, że na usg wszystko ok. Ale masz już dużego dzidziola

Angel - masakra normalnie z twoim pracodawcą i z ZUSem. Nieodpowiedzialni są ci ludzie po prostu

Katarzyna, Ewacia
- współczuję niedomyślnych i wygodnickich znajomych i rodziny

No na razie tyle, więcej nie pamiętam Idę się zaraz ogarnąć, bo o 16 gin
Trzymam kciuki za pozostałe dzisiejsze wizyty

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości