Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2 - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-10, 10:41   #991
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Jak masz gdzie ustwic, to kup suszarkę (taką stojącą). W lecie trzymam na balkonie (mam powieszone sznurki, ale o wiele wygodniej jest wieszać na suszarce), a w zimie czy w brzydkie dni w mieszkaniu.

Ostatnio kupiliśmy drugą ( w Tesco, w promocji 88 zł), bo jak robię 3-4 prania to 1 nie starcza.

Zapełnisz pralkę codziennie? Ciuszki dziecięce są malutkie, więc nie zajmą dużo miejsca, a jeszcze jak podzielisz na jasne, kolory i ciemne to tym bardziej.
W tym momencie pranie jest robione praktycznie codziennie, ale to ze względu na pracę TŻ. Mam nadzieję, że nie będę musiała robić prania w każdy dzień po narodzinach malucha
Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
Właśnie wyświetlił mi się na Fb artykuł:

http://www.fronda.pl/a/niesamowita-h...omments-anchor

aż sie popłakałam czemu na tym świecie dzieją się tak okropne rzeczy
Niestety, ale ja nie mogę czytać takich rzeczy bo później mam depresję cały dzień.

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
Hej
Lecicie tak szybko a ja mam troche spraw do po załatwiania a na dokładke neta mi trzesneło i nie miałam 5 dni przez te burze.
Ja wczoraj miałam wizyte moje male szczeście wytrzymalo wszytkie niemile przygody i ma sie całkiem dobrze. Macha rączkami, nóżkami wywija ile sie da. Ma od pośladkow do czupka głowy 6 cm wiec spory juz maluszek. Wszysty tacy szczęśliwi moi rodzice, dziadki, teściowie.
Mój mąz to w siódmym niebie nie mógł sie napatrzec.
Przezronośc karkowa oki, długość tez, mózg piękny, serduszko pracuje, pępowina też. I chyba mały uparchiuszek rośnie bo nie chcialo sie pzrewrócić na badaniu, lekarz szturchał i szturchał a ono nic dopiero za ktorymś tam razem sie obruciło.
A to moje szczeście
U mnie też tak było, małe za nic na świecie nie chciało się obudzić i współpracować z lekarzem podczas USG

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Ale szok! Jaki już widoczny ładny brzuszek!
Ja jestem w 11 tygodniu i po mnie nic nie widać. Płaska jak deska....
U mnie też mało co widać, jak na prawie 15 tc

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny- trzymajcie kciuki, bo mam badania 10:40 (od godziny już nie śpię:/ )
Myślicie że wpuszczą mi tam męża?
Cytat:
Napisane przez san_g Pokaż wiadomość
Mój mąż wszedł na badanie ze mną, było tam miejsce dla jednej osoby towarzyszącej.
Myślę, że bez problemu powinni wpuścić. Chociaż kolega opowiadał mi ostatnio, że go lekarz wyprosił z USG. Powiedział, ze zmieniają lekarza, bo to niedopuszczalne
.
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ja tez bardzo prosze o kciuki dzis o 11.
W koncu doczekalam sie mojego pierwszego Usg.
Boje sie strasznie...

Od rana przywitalam sie z kibelkiem. Ostatnio mam takie rewelacje z rana. No i znowu straszny bol glowy mam.
Trzymam kciuki,że będzie ok. Koniecznie napisz co i jak po wizycie

Dzisiaj byłam zrobić badania: krew, mocz, Cytomegalia, HIV, grupa krwi - ze względu na to, że krew oznaczają u nas w wojewódzkim krwiodawstwie, wyniki mogę odebrać dopiero jutro po południu. Tak na marginesie, to co sie dzisiaj działo w przychodni to horror. Nie dość, że zaduch i gorąc, to starsze babcie i dziadkowie wykłócali się o kolejkę. Chcieli mnie jacyś dziadkowie wmanewrować, że się wepchałam, ale nie wytrzymałam i też mały raban podniosłam. Weszłam zgodnie z kolejką
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 11:03   #992
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Witam kochane trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze USG
Ale dziś duszno.... u mnie ciągle wentylator chodzi całe szczęście bo bym się chyba ugotowała. Niedługo zbieram się do mojego siostrzeńca mały ma 3 miesiące i od kilku dni ma faze na śmianie się w głos wczoraj aż się popłakałam ze śmiechu jak mały się śmiał . W takich chwilach już nie mogę doczekać się naszego maleństwa

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

W ogóle cały czas chodziło za mną leczo więc dziś będę robić na obiad ! Wczoraj wieczorem odwoziłam rodziców na pks . Wstąpiłam do marketu zrobić zakupy na leczo niestety już były resztki wszystkiego nie kupiłam ale z tego co mam też wyjdzie już aż nie mogę się doczekać !

Shiloh a nic mi nawet nie mów o kolejkach w laboratorium sama muszę iść teraz i nie mogę się zebrać . Ostatnio jak byłam to każdy pilnował swojej kolejki nawet nie wpuścili nikogo żeby sam mocz tylko podał . Każdy musiał czekać w kolejce . teraz na badania wybieram się do siebie do miasta bo to w sumie bez sensu jechać 30 km na badania skoro mogę jechać 10 km Tylko muszę poczekać aż rodzice wrócą bo nie mam pojęcia gdzie u nas jest laboratorium poza tym myślę , że na czczo nie będę bezpiecznym kierowcą
Stary 2013-07-10, 11:08   #993
gosia261282
Gang Iren

Zaraz wychodze...
Stary 2013-07-10, 11:10   #994
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Gosia mocne kciuki będzie dobrze !
Stary 2013-07-10, 11:15   #995
isia4891
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Kluska -proponuje jeść tylko ciemne pieczywo i dużo wody niegazowanej, żeby hemorojdow się nie nabawic ....bo to jest masakra...malbo słodyczy i dużo blonnika jeść
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 11:17   #996
usia198
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny!
Witam nowe mamusie a już obecnym gratuluję dobrych wyników na USG.
Dawno się nie odzywałam ale ciągle jestem jakaś zabiegana a każdą możliwą chwilę spędzamy na dworze.
Muszę przyznać że miałam małe problemy z czytaniem was wcześniej bo ciągle pisałyście o jedzeniu a ja na samą myśl miałam mdłości i zgagę ale to już za mną. Co prawda mdłości zdarzają się jeszcze a zgaga wciąż obecna ale to nic w porównaniu z tym co było.
Od jutra wg usg jestem w drugim trymestrze, dziś kończę 13 tydzień. Tak podała mi pani doktor i potwierdziła położna. Termin porodu 15.01. Dzidziuś zdrowy, ma 8,5 cm. Na usg miałam sprawdzone jedynie podstawowe rzeczy typu kość nosowa, przezierność karkowa 1,6, serduszko, nóżki, rączki. Niestety po chwili dzidziuś zaczął tak szaleć że nie dało się za nim nadążyć( to samo było z pierwszym ale w Polsce niestety 1000 razy lepszy sprzęt i miałam naraz na trzy usg robione więc dało się go poskromić). Następna wizyta 26.08 na usg połówkowym i oraz spotkanie z panem ginekologiem (co tu jest rzadkością). Teraz zostaje mi czekać na wyniki PAPPA.
Jestem na plusie 0,5 kg ale chyba poszło mi to w piersi bo mam w nich więcej o 12 cm i bolą okropnie, brzuszka nadal nie ma.

Trzymam kciuki za wasze badania.
Pozdrawiam
usia198 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 11:19   #997
patrycjja
Zadomowienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Witam kochane trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze USG
Ale dziś duszno.... u mnie ciągle wentylator chodzi całe szczęście bo bym się chyba ugotowała. Niedługo zbieram się do mojego siostrzeńca mały ma 3 miesiące i od kilku dni ma faze na śmianie się w głos wczoraj aż się popłakałam ze śmiechu jak mały się śmiał . W takich chwilach już nie mogę doczekać się naszego maleństwa

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

W ogóle cały czas chodziło za mną leczo więc dziś będę robić na obiad ! Wczoraj wieczorem odwoziłam rodziców na pks . Wstąpiłam do marketu zrobić zakupy na leczo niestety już były resztki wszystkiego nie kupiłam ale z tego co mam też wyjdzie już aż nie mogę się doczekać !

Shiloh a nic mi nawet nie mów o kolejkach w laboratorium sama muszę iść teraz i nie mogę się zebrać . Ostatnio jak byłam to każdy pilnował swojej kolejki nawet nie wpuścili nikogo żeby sam mocz tylko podał . Każdy musiał czekać w kolejce . teraz na badania wybieram się do siebie do miasta bo to w sumie bez sensu jechać 30 km na badania skoro mogę jechać 10 km Tylko muszę poczekać aż rodzice wrócą bo nie mam pojęcia gdzie u nas jest laboratorium poza tym myślę , że na czczo nie będę bezpiecznym kierowcą
Ja jak robiłam to zero kolejek. Ledwo od rejestracji odeszłam a już musiałam do gabinetu wchodzić. Nawet nie miałam czasu nastroić się psychicznie na spotkanie z igła

Cytat:
Zaraz wychodze...
3mam kciuki żeby wszystko było jak najlepiej! I czekam na relacje

Dziewczyny, błagam powiedzcie, że humorki się w końcu kończą jestem tak okropna, że wczoraj o jakąś pierdołe spakowałam się i postanowiłam o 12 w nocy jechac do rodzicow. Mąż dzielnie stał nade mna godzinę. Aż mi go szkoda, ale nie potrafię nic zrobić z moimi płaczami i tupaniem nogą. :p

I wiecie co jakiś czas temu zauwazylam? Ciemny pasek na brzucholu. Bardzo wyraźny a o czarnych włoskach wokół nie wspomnę
Stary 2013-07-10, 11:29   #998
Pomponka
Raczkowanie

GG do Pomponka

Cytat:
Napisane przez san_g Pokaż wiadomość
Mocno wierzę w to, że teraz jest w porządku i urodzi się śliczny dzidziuś

---------------------------------
wczoraj bolał mnie strasznie brzuch (takiego bólu jeszcze nie miałam), potem bolały piersi i kręgosłup w dolnym odcinku chyba siedzenie przy biurku zaczyna wpływać na mnie negatywnie.
em ma, san_g Dzięki też mocno wierzę.

A bóle w dolnym odcinku kręgosłupa też miewam coraz częściej, aż jakoś promieniują na pośladek

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość

tez wyczuwam taką kulkę, wydaje mi się że jest twarda i nie zawsze jej lokalizacja jest ta sama tzn mniej więcej wiem w kórym miejscu jest ale wydaje mi sie że się przesuwa minimalnie. ciekawe co to. Chciałam nawet mężowi wczoraj pokazać, ułożyłam się na łóżku wygodnie i się okazało że nie mogę akurat w tej chwili wyczuć tego
Ta kulka to tak w podbrzuszu umiejscowiona? Też ją czasem wyczuwam raz z prawej, raz z lewej strony

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Ja dziś idę na wizytę...mam nadzieję, że wszystko jest ok
Gosia trzymam kciuki za usg!!!
Cytat:

Ja tez bardzo prosze o kciuki dzis o 11.
W koncu doczekalam sie mojego pierwszego Usg.
Boje sie strasznie...

Od rana przywitalam sie z kibelkiem. Ostatnio mam takie rewelacje z rana. No i znowu straszny bol glowy mam.

Trzymam za Wasze wizyty !
Pomponka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 12:06   #999
ciamber
Raczkowanie

Kochane powodzenia na usg oby były same dobre wiadomości

ja dziś po raz pierwszy nałożyłam jeansy ciążowe normalnie nie będę ich ściagała hehe tz podejrzewam ze jak brzuchol urośnie to ta guma zacznie z czasem uwierać ale moze uda sie zrobić jakąś wstawkę i jeszcze trzoszkę w nich pochodze. Co do zakupów w HM to udało mi się upolować zielone spodnie ciążowe za 30 zł ale specjalnie wziełam sobie troszkę na przyszłość choć szczerze jak zbaczyłam rozmiar na metce 44 to byłam w szoku normalnie noszę jakieś 38 baa a te jeansy są 36. Kurcze mogliby zrobić jedną rozmiarówkę a nie teraz boję się kupywać rzeczy przez neta...
Stary 2013-07-10, 12:09   #1000
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
Ja jak robiłam to zero kolejek. Ledwo od rejestracji odeszłam a już musiałam do gabinetu wchodzić. Nawet nie miałam czasu nastroić się psychicznie na spotkanie z igła

Dziewczyny, błagam powiedzcie, że humorki się w końcu kończą jestem tak okropna, że wczoraj o jakąś pierdołe spakowałam się i postanowiłam o 12 w nocy jechac do rodzicow. Mąż dzielnie stał nade mna godzinę. Aż mi go szkoda, ale nie potrafię nic zrobić z moimi płaczami i tupaniem nogą. :p

I wiecie co jakiś czas temu zauwazylam? Ciemny pasek na brzucholu. Bardzo wyraźny a o czarnych włoskach wokół nie wspomnę
Humory obawiam się, że pozostaną Nam do końca ciąży. Ja mam raz większe, raz mniejsze. To zależy też jak bardzo wkurzę się na TŻ, albo co (w moim mniemaniu) zrobi bardzo złego, co mnie rozzłości
Ehh podziwiam go.

U mnie paska na brzuszku ani śladu

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość

Ja dzisiaj na obiad robię fasolkę szparagową, kalafiora, ziemniaczki i jajeczko sadzone

Co do badań to z reguły jak chodzę do przychodni, to są 2-3 osoby i wychodzę po 10 minutach. A dzisiaj nie wiem wszyscy się zmówili na badania
Jedna dziewczyna z widocznym już brzuszkiem, prosto z mostu spytała czy może bez kolejki. Co dziwne przepuścili ją! A spodziewałam się, że ją tam zlinczują

ciamber: chyba kupiłyśmy takie same spodnie w H&M zielone za 30 zł z tymże ja mam rozmiar 34 i są na brzuchu luźne. Masz takie bawełniano-lniane ze ściągaczami na kostkach?

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-07-10 o 12:11
Stary 2013-07-10, 12:19   #1001
nattalli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Pomponka Pokaż wiadomość

Ta kulka to tak w podbrzuszu umiejscowiona? Też ją czasem wyczuwam raz z prawej, raz z lewej strony

tak w podbrzuszu

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 12:19   #1002
_Kluska_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Kluska -proponuje jeść tylko ciemne pieczywo i dużo wody niegazowanej, żeby hemorojdow się nie nabawic ....bo to jest masakra...malbo słodyczy i dużo blonnika jeść
o, dzięki!
wody niegazowanej piję bardzo dużo, z pieczywem gorzej bo tż nie może ciemnego a ja przecież całego nie zjem. ale staram się.
a wzdęcia są połączone z zaparciami? bo hemoroidy chyba od zaparć?

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 12:22   #1003
nattalli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość

Ja dzisiaj na obiad robię fasolkę szparagową, kalafiora, ziemniaczki i jajeczko sadzone

ja miałam w planach ziemniaczki z maselkiem i koperkiem dla męzula ryba ja jajko sadzone plus surówka z kapusty kiszonej. Ale przeglądając w internecie propozycje na surówki z kapusty kiszonej zobaczyłam kluski śląskie co spowodowało że na kolacje robię je właśnie, i od razu wyciągnęłam mięsko do rozmrożenia na gulasz z przepisu mojej mamy, nigdy mi tak dobry nie wychodzi jak jej ale może akurat zaspokoi to moją zdjęciową potrzebę. Od dziś zero zerkania na strony z przepisami

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 12:47   #1004
ciamber
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość

ciamber: chyba kupiłyśmy takie same spodnie w H&M zielone za 30 zł z tymże ja mam rozmiar 34 i są na brzuchu luźne. Masz takie bawełniano-lniane ze ściągaczami na kostkach?
niestety moje są bez ściagacza takie jeansowate rurki i każde które mierzyłam zaczynając od 38 miały luźniejszą gume na brzuchu ale były za bardzo opięte na łydkach a ze mam dość pokaźne to doszłam tak do rozmiaru 44 które okazały się idealne pod względem łydek, ud na tyłku troszkę luźne a pas na brzuchol na razi emoge zawinąć na pół i jest ok. Później pewnie będzie idealny były jeszcze czarne ale największy rozmiar to 38 więc odpuściłam a szkoda bo jakby były większe to z pewnością też bym przygarneła w końcu 30zł za takie spodnie to śmiech. Chyba tak tanich spodni to jeszcze nie kupiłam
Stary 2013-07-10, 12:49   #1005
AgatkaL
Wtajemniczenie

Dziś zapisałam się na USG genetyczne na 30.07. Niestety w tym czasie mój lekarz ma akurat urlop i byłam zmuszona się zapisać gdzie indziej. Dziewczyny z Warszawy - może kogoś polecicie, gdzie warto iść zrobić to badanie?

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 12:49   #1006
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
o, dzięki!
wody niegazowanej piję bardzo dużo, z pieczywem gorzej bo tż nie może ciemnego a ja przecież całego nie zjem. ale staram się.
a wzdęcia są połączone z zaparciami? bo hemoroidy chyba od zaparć?
A takie "społemowskie" ? Słonecznikowy bardzo lubię. W sumie można też kupować połówki, a tam jest raptem 5 kromeczek takich małych

ciamber: to chyba wiem które, tez je przymierzałam, w udach i łydkach były za ciasne. Dużo par ich zostało, chyba uszyli spodnie na kobiety z nóżkami jak czaple i dlatego tak mało im zeszło, bo w ciąży chyba żadna takich patyczków nie ma

nattalli: no to kolacyjka szykuje się pychota u Ciebie ja nie mam pomysłu na kolację jeszcze

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-07-10 o 12:53
Stary 2013-07-10, 13:10   #1007
Negrid
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Dziś zapisałam się na USG genetyczne na 30.07. Niestety w tym czasie mój lekarz ma akurat urlop i byłam zmuszona się zapisać gdzie indziej. Dziewczyny z Warszawy - może kogoś polecicie, gdzie warto iść zrobić to badanie?
Też 30.07 mam genetyczne, tyle że z drugiej strony Polski
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 13:24   #1008
forester
Zadomowienie

Cytat:
Haha dobre, ja do rodziców mam tak daleko, że ten terror u mnie nie zadziała. Ale też wpadam w bezkresne depresje, które trwają 15 min i na szczęście dla Małża są na tyle rzadkie, że nie odbijają się na naszym małżeństwie. Hmmm a może to Małża dużo w domu nie ma to nie obrywa. Wiem, że to głupio zabrzmi, ale ja się uspokajam dla malucha przede wszytskim a potem dla mojego psa, bo jak ja płaczę to on jest w takim stresie, że się żal mi go robi.

Co do jedzenia- mam fazę na kalafiora na parze i młode ziemniaki, dziś chyba będzie też jajko. a wczoraj wieczorem o 20 stwierdziliśmy, że zabieramy się za pierogi z jagodami. Zrobiliśmy 40 szt. i wszamaliśmy ze śmietanką. Dziś będzie powtórka, bo nie mam po nich zgagi i tak pięknie mi wchodzą
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 13:27   #1009
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Na Agatowa, w zasadzie wszystko jedno do kogo. Albo Makowski na Łuckiej. Albo Roszkowski, ale on jest gburem, do tego bardzo drogim gburem.
Stary 2013-07-10, 13:35   #1010
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
Haha dobre, ja do rodziców mam tak daleko, że ten terror u mnie nie zadziała. Ale też wpadam w bezkresne depresje, które trwają 15 min i na szczęście dla Małża są na tyle rzadkie, że nie odbijają się na naszym małżeństwie. Hmmm a może to Małża dużo w domu nie ma to nie obrywa. Wiem, że to głupio zabrzmi, ale ja się uspokajam dla malucha przede wszytskim a potem dla mojego psa, bo jak ja płaczę to on jest w takim stresie, że się żal mi go robi.
ja mam całe 10km więc kazałam wczoraj mężulkowi szykować sobie rower do pracy, a ja chciałam zabrać samochód.
dzisiaj już z rana dzwonił pytał jak się czuję, czy wszystko ok. a wczoraj przyznam się- poszło o to, że nie chciał zabić pająka a ja się ich panicznie wręcz boję on tego nie potrafi zrozumieć i tłumaczy, że pająk tak mały. grrr małe, ale straszne
Stary 2013-07-10, 13:41   #1011
forester
Zadomowienie

Cytat:
ja mam całe 10km więc kazałam wczoraj mężulkowi szykować sobie rower do pracy, a ja chciałam zabrać samochód.
dzisiaj już z rana dzwonił pytał jak się czuję, czy wszystko ok. a wczoraj przyznam się- poszło o to, że nie chciał zabić pająka a ja się ich panicznie wręcz boję on tego nie potrafi zrozumieć i tłumaczy, że pająk tak mały. grrr małe, ale straszne
Dobre. Ja wczoraj też miałam walkę z pająkiem i tez sarkał, ale powiedziałam, że mi wejdzie to ust jak będę spała, bo mam zapchany nos i to sie skończy źle.
U mnie histerie raczej dotyczą jego pracoholizmu i dłuuugich godzin samotności. normalnie znoszę je lajtowo, ale jak się gorzej czuje albo buzują hormony wtedy jestem zła
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 13:42   #1012
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe - nie ma to jak humorki ciążowe
U mnie szczerze powiedziawszy nie zauważyłam. Miałam jeden dzień ciężki jak leżałam w domu cały czas. Ale to wypłakałam się i przeszło.
Stary 2013-07-10, 13:43   #1013
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:

Haha u mnie na odwrót, kiedyś pokłóciłam się z TŻ
bo....
bo...
nie chciałam zabić ćmy! chciałam jej otworzyć okno, żeby sobie wolna poszła "na swoje" Teżet oburzony wybiegł z sypialny i krzyknął " TO SOBIE Z NIĄ ŚPIJ OBROŃCO ZWIERZĄT I OWADÓW.."

Ze śmiechu nie mogłam zasnąć.
Z ćmą sobie poradziłam, poszłam po Teżeta "no.. chodź już nie ma ćmy" wziął swoją kołdrę poduszkę i z fochem położył się w sypialni. Nie odzywał się cały ranek...

Dalej nie rozwiązała się moja "stresująca sprawa" w pt mam rozmowę z szefem, bo to sprawy z pracą związane, o ciąży wie, to nie to .

ej... koleżanka na poprawę na stroju puściła mi radio rmf baby i leciało jakieś "oczka zmruż, śpij kochanie" nikogo nie było i ... normalnie mi łza pociekła ..
Stary 2013-07-10, 13:45   #1014
Muminek1991
Rozeznanie

Hey dziewczyny, nie było mnie tydzień , a wy szalejecie z tym pisaniem . Mam nadzieje ,że uda mi się wszystko jakoś nadrobić. Bo zwalniam tempo w pracy .... ufff całe szczęście. Od poniedziałku była codziennie praca od rana do 20 dzis i jutro całe szczęście wolne a potem co drugi dzień pracuję to będę nadrabiać zaległości.
Mam nadzieje ,że u was wszystko dobrze , dzidziusie rosną a wy zdrowe i bez problemów. u mnie od niedzieli mdłości a tak gadałam ,że nie mam to nagadałam. Jeszcze mnie zgada piecze a wczoraj nawet wymiotowałam .Mój TŻ się tylko śmieje chciałaś znak ,że w ciąży jesteś to masz wszystko naraz W skrócie: Dzisiaj zaczynam 8 tydzień zgodnie z USG. Szefowej o ciąży powiedziałam , nie powiem ucieszyła się(sama rodziła 2 miesiące temu) pogratulowała , w sumie pracuje jak wcześniej ale nic nie dźwigam i nie przenoszę to robią już inni a rodzice zadowoleni bardzo się cieszą, a tak się bałam im powiedzieć obie siostry tak samo, już ubranka mi składają hahaha i się śmieją że tirem muszę po to wszystko podjechać no zobaczymy. pozdrowionka
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 13:47   #1015
AgatkaL
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Na Agatowa, w zasadzie wszystko jedno do kogo. Albo Makowski na Łuckiej. Albo Roszkowski, ale on jest gburem, do tego bardzo drogim gburem.
Mi polecono NOVUM i tam zapisałam się wstępnie do niejakiego docenta Piotra Węgrzyna, ale szukam jeszcze jakiejś alternatywy do ewentualnej zmiany. Dzięki

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 13:53   #1016
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
Dobre. Ja wczoraj też miałam walkę z pająkiem i tez sarkał, ale powiedziałam, że mi wejdzie to ust jak będę spała, bo mam zapchany nos i to sie skończy źle.
U mnie histerie raczej dotyczą jego pracoholizmu i dłuuugich godzin samotności. normalnie znoszę je lajtowo, ale jak się gorzej czuje albo buzują hormony wtedy jestem zła
U mnie zwykle moje fochy dotyczą tego, że "widzi tylko komputer i czołgi" (taka gra) no i się bulwersuję wtedy i ostentacyjnie wychodzę do ogrodu, a on leci za chwile za mną haha
Stary 2013-07-10, 14:06   #1017
ciamber
Raczkowanie

jestem w szoku jakie macie humorki i szczerze współczuje Waszym tż i stwierdzam ze mój ma ze mną dobrze bo ani się nie kłuce a bardziej się cieszę ze wszystkiego a i owszem zdarza mi sie delikatnie mówiąc po wk... ale to na pracę a nie na męża. 5 minut po moim wytrzęsaniu jak to mi źle i niedobrze cieszę się jak głupia do sera moja stabilność emocjonalna jest poniżej zera
Stary 2013-07-10, 14:29   #1018
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
A to w ciąży wychodzą hemoroidy tak bez niczego?

Przy porodzie to owszem, wiadomo, skurcze parte i może wyjść.

Gosia daj znac jak na usg!!
Stary 2013-07-10, 14:31   #1019
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
A to w ciąży wychodzą hemoroidy tak bez niczego?

Przy porodzie to owszem, wiadomo, skurcze parte i może wyjść.

Gosia daj znac jak na usg!!
Mi wyszły - od silnych zaparć
Stary 2013-07-10, 14:36   #1020
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Mi wyszły - od silnych zaparć
Kurcze...kiepska sprawa, ja miałam po porodzie, wiem co to za ból...

W pierwszej ciąży nie miałam zaparć, teraz też nie zauważyłam tego u siebie, prędzej w drugą stronę u mnie, co też nie jest za przyjemne

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości