Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 19! - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-10, 12:23   #1231
jakierka
Zadomowienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Baloniku, nie martw sie, wszystko bedzie dobrze
za porod i ciekawe dlaczego TZta nie wpuscili?

Agrafko, za 35tc

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
My znowu w szpitalu.
Skurcze byly okropne i wrocilam..nafaszerowali mnie czyms i usnelam

Teraz bol powraca, ale w nocy rozwarcie bez zmian

Traktuja mnie jak symulantke jakas..mam dosc
Kurcze, czy oni nic z tym nie moga zrobic?? Czy bedziesz rodzic 2 tygodnie? Trzymaj sie tam

Skylie, Neni, za ktg

Katarzynko, Przyj!!!

Madi, za 38tc i duze brawa dla panow z Ikei

Magdalenne, za 41tc

Arrabiata, sto lat, sto lat!!!! Oby Twoj porod byl lekki i bezproblemowy

Dzoan, moze ginekolog cos zaradzi na to swedzenie?

Tweed, za 35tc
Ja kiedys ze swiadkami pogadalam jakies pol godziny ( a moze i dluzej) i potem nie moglam sie od nich odpedzic, zaczeli przylazic co tydzien

Paulinka, za 41tc

Idzia, za 38tc i prawdopodobne pozegnanie czopa

Teso, fajnie, ze doszliscie do siebie Oby jak najszybciej do domu

Domi, dzieki za slowa otuchy! Nie chodzilo mi o kupno rzeczy, tylko o remont, przeprowadzke i doprowadzenie nowego mieszkania do stanu uzytkowego abym mogla wiedziec co, gdzie i jak. Przyznaje, ze nieco mnie to stresuje, bo moge urodzic w kazdej chwili i przyjsc z dzieckiem do nowego domu, gdzie nie bede wiedziala co gdzie lezy, jak z dzieckiem funkcjonowac itp. Wiem, ze panikuje i ze wszystko bedzie dobrze, czasami po prostu miewam ataki paniki
A Twoj sen wyraznie mowi, ze juz Ci teskno za Sara i chcesz ja miec przy sobie

Marionette, o jej, jaka kruszynka byla z tej Wiktorii i jak fajnie czytac o takih historiach, oby mala rosla zdrowa i piekna

Mela, niezla laska z Ciebie A brzuszek nie jest duzy jak na 38tc, bardzo zgrabny

Elaine, ciesze sie, ze z Igorkiem wszystko w porzadku a Ty dochodzisz do siebie i fajnie, ze do nas zajrzalas

Czarownico, to dalej trzymamy aby jednak naswietlenie szybciej poszlo
Stary 2013-07-10, 12:24   #1232
Marionette18
Raczkowanie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
ja to mam wrazenie, ze mojego syna to nawet Dalajlama by nie ruszył

Czarowniczko wspolczuje, jak dlugo jestescie w szpitalu? Miejmy nadzieje, ze jutro uslyszysz dobre wiesci i niedlugo bedziecie sie tulic w domowym zaciszu.

Nie opuszcze az do smierci

Aparatka :
gora: 09. 2011
dol: 01. 2012

Dietkuje!!!
Marionette18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 12:28   #1233
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Zalaczam
.
Iza jest piekna i jak bardzo wszystkie dziewczynki do siebie podobne
Stary 2013-07-10, 12:28   #1234
enlevee
Zakorzenienie

Oliath- ja Cię pindolę, czy każda z Was musi być taka ładna?
Potem mój syn w przyszłości będzie miał dylematy jak takie kobiety będą po świecie łaziły

, naprawdę córy Ci się udały!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 12:28   #1235
Marionette18
Raczkowanie

Oliath alez ladna panienka z tej twojej najstarszej latorosli. Pewnie chlopaki sobie oczy wypatruja Wedlug mnie wszystkie siostry podobne do siebie jak 2 krople wody, przpraszam 3 Moze kiedys Frania tam do Ciebie podesle na podryw

Aparatka :

Dietkuje!!!

Edytowane przez Marionette18
Czas edycji: 2013-07-10 o 12:30
Stary 2013-07-10, 12:29   #1236
enlevee
Zakorzenienie

ej wiecie co? śniło mi się dzisiaj, że pobiłam własną babcię i ją do tego dusiłam
Tak mi było głupio jak się obudziłam, że aż do Niej zadzwoniłam i jutro do niej pojadę

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-10, 12:31   #1237
Rockyyy
Zakorzenienie

Hej żabcie

Co tam jak tam? Wczoraj miałam gosci i nie dałam rady zajrzec a o 24 nie działał mi net

Dzis Laurka przespała ładnie nocke,budziła sie tylko 2 razy Ale nie spała do 24 bo jej mądra mamę głowa bolała i Apap nie pomogł wiec o 18 wypiła kawe i dziecko było pobudzone teraz juz WIEM ze to za pozno i ze kawka za mocna była.....

Pani połozna odwiedziła nas dzisiaj i zdjęła szwy

Wczoraj plakałam wieczorem bo padnieta byłam.Zarzuciłam sobie za szybkie tempo,chciałam miec obiad,posprzątane,spędzic czas z Laurą no i jeszcze poświęcic go futrzakom......przegięłam wiec wrzucam na luzik
Dzis tylko obiados i pranie.Mam odpoczywac po tym zdjęciu szwów.
Stary 2013-07-10, 12:34   #1238
Marionette18
Raczkowanie

Cytat:
ej wiecie co? śniło mi się dzisiaj, że pobiłam własną babcię i ją do tego dusiłam
Tak mi było głupio jak się obudziłam, że aż do Niej zadzwoniłam i jutro do niej pojadę
No wiesz co En... Jednak w Tobie drzemie jakas 2 ukryta natura... Oby sie nie obudzila

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Hej żabcie

Co tam jak tam? Wczoraj miałam gosci i nie dałam rady zajrzec a o 24 nie działał mi net

Dzis Laurka przespała ładnie nocke,budziła sie tylko 2 razy Ale nie spała do 24 bo jej mądra mamę głowa bolała i Apap nie pomogł wiec o 18 wypiła kawe i dziecko było pobudzone teraz juz WIEM ze to za pozno i ze kawka za mocna była.....

Wczoraj plakałam wieczorem bo padnieta byłam.Zarzuciłam sobie za szybkie tempo,chciałam miec obiad,posprzątane,spędzic czas z Laurą no i jeszcze poświęcic go futrzakom......przegięłam wiec wrzucam na luzik
czlowiek uczy sie na bledach Poza tym brawka ze tak sobie swietnie radzicie z Laura. I nie forsuj sie za bardzo!!!

Aparatka :

Dietkuje!!!
Stary 2013-07-10, 12:37   #1239
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Hej żabcie

Nooo kochana nie za duzo od siebie wymagasz chwilę po porodzie?
Zaczynacie się uczyć siebie nawzajem z Laurką, ale super

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
No wiesz co En... Jednak w Tobie drzemie jakas 2 ukryta natura... Oby sie nie obudzila
boję się o to każdej nocy

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

dziewczyny pytanie odnosnie becikowego- bo ja karte ciazy miałam założoną dopiero w 12 tygodniu, ale oczywiscie wczesniej byłam u gina. Czy takie zaswiadczenie od niego, ze przed 10 tygodniem bylam pod opieka wystarczy, czy to musi byc wpisane w karte ciazy?

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-10, 12:39   #1240
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny.
Wracamy z Antosiem powoli do rzeczywistości. Koszmar trwający od czwartku wygląda na to że się wreszcie kończy. Antoś już nie wymiotuje pomógł infacol i moja dieta. Wreszcie mogę się nacieszyć moim skarbem bo tak to ryczałam razem z nim.
Gratuluję wszystkim świeżo upieczonym mamusiom
Mam nadzieję, że będę już mogła częściej zaglądać
Trzymam kciuki za Brzuchatki.
Zmykam bo mój królewicz sie obudził paaaa
super ze się układa Ja przepłakałam poł nocy z niedz. na pon. jak laura nie chciała jesc...OMG to straszne uczucie jak dziecko cierpi....
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
rocky super ten opisik.dobrze mowisz..podejscie jest bardzo wazne nie ma co soe nastawiac na bol itp...)

boje sie ze tez z nerwow bedr gadac glupoty hahahaha tak mam..na stres

rocky a wkleisz nam to zdjecie z polozna?:-P super.
Wkleje,jutro sie postaram bo Tz jeszcze czytnika nie kupił ;/ ale wkleje na pewno jeszcze Laure obfotkuje w roznych pozach bo na razie ma duzo fot jak spi i stają sie juz nudne
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Przyszedł mąż i pyta czy jego mama wspomniała jeszcze o Rudym (to ich kundelek podwórkowy), a ja że nie..a co z nim? Nie żyje, został potrącony na wiosce Popłakałam się momentalnie. Mężowi też przykro.. powiedział, że wkurzał go ten mały szmaciarz, ale strasznie szkoda, bo był taki wesoły, rezolutny..no i po prostu był. Biedny piesiulek, teraz się zastanawiają jak to przekazać najmłodszej siostrze.. ona to dopiero przeżyje..ehh
biedny Piesiolek
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Wstawiam jedno foto
Wróciłam z taaaakim bólem brzucha! Ale wzięłam no-spę, bo znajomi wpadają, więc nie ma co się wygłupiać :P już jest super
modelka z małym modelem w brzuszku
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41710853]po krotce co u nas.. leo s jest na innym pietrze obserwuja go caly czas..wyszlo zema poczatkowe stadium zapalenia pluc wiec ma antybiotyk i maly wylew krwi do mozgu ktory sie wchlonie..
karmilam juz go raz, jadl super teraz na drugie karmienie mialam goraczke wiec mi nie pozwolili i dostal mm..
nie wiem za bardzo co robic z tym karmieniem jak bede miala caly czas goraczke.. nie dojde jeszcze tam sama wiec ktos bedzie mnie musial zawiesc .. pogadam potem z polozna..
pierwszy raz wstalam o 12 i bylo masakrycznie, potem znow po dwoch godzinach z tz i bylo juz lepiej, teraz juz sama chodze wykapalam sie i jest git
a moze sama do niego pojde ;-) hmmm
Leonek jest spokojny, usmiecha sie czasem duzo spi..
nie moge sie doczekac jqk bedziemy razem
ja znow mam wysoka goraczke ktora zbijaja i okazuje sie ze moj termometr do ucha browna jest jedynym dobrym na oddziale oprocz jednego rteciowego.. niezle co :-\
buziaki.dla Was cioteczki
gratulacje dla anulki i elaine !!![/QUOTE]
3mam kciuki niech sie wszystko unormuje
Stary 2013-07-10, 12:39   #1241
roxi1980
Zakorzenienie

Wybaczcie, że ja znów z doskoku...
ale mam sporo jeżdżenia

byliśmy w laboratorium, Norbert super dzielnie poszedł z tatą i bez zająknięcia dał sobie pobrać krew, więc byli w środku dosłownie 2-3 minutki Zrobiłam mu od razu za jednym wkłuciem morfologię, bo chyba ze 2,5 roku nie miał nic robionego.
Potem pojechałam na to badanie słuchu. Muszę powiedzieć, że mam super cierpliwe dziecko, bo to wszystko trwało ponad godzinę. Najpierw próbowała zrobić bad. tympanometryczne (badanie ciśnienia w trąbkach słuchowych), były problemy z uszczelnieniem się ucha na takiej gumeczce, która wchodzi do ucha, więc poszliśmy robić ten audiogram - i tu jestem dumna - pół godziny pięknej współpracy! Niestety wynik nieciekawy - przewodnictwo kostne ok, niestety powietrzne na -30 decybelach (powinno oscylować ok. 0). Jednak to jest do leczenia lub drenażu, więc są szanse na wyleczenie. Gorzej gdyby kostne było nie takie, bo wtedy już tylko aparat słuchowy Potem robiliśmy drugie podejście do tympanometrii, niestety finalnie badania nie udało się wykonać... Cóż zobaczymy, co Pani dr powie we wtorek na te wyniki.

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Roxi- biedny Norbert Może zmieńcie laryngologa skoro raczej nie radzi sobie z jego chorobom?
Skylie - Pani dr ta do której trafiliśmy to dla Norberta nowa Pani dr - mam nadzieję, że sobie poradzi, ja z nią pracowałam, wiem, że jest dobra, a teraz dodatkowo pracuje w najlepszym dziecięcy szpitalu w regionie. Liczę na nią bardzo.

Kurde nie wiem, czy wieści z wczoraj od Niunia20 dotarły? Jest w szpitalu, marowarcie na palec, bóle krzyżowe i czop jej odchodził. Potemprzpiszę Wam całego sms, bo długi, a ja muszę wyjść z domu, choć dopiero wróciłam Może już urodziła???

Znów wpadnę wieczorem, dziś czuję się lepiej, więc posiedzę mam nadzieję.

Buźki dla Was.

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 12:39   #1242
tweedledee
Zakorzenienie

paulinka za mną chodzą domowe hamburgery od dawna, wczoraj kupiłam kg mięsa, to zrobię w tym tygodniu Na dzisiaj mam jeszcze mielone zaplanowane, bo kapusty to mi na dwa obiady zostało

Oliath Ale laleczka z Izy Wcale się nie dziwię, że taka dumna z dziewczyn jesteś, jak każda z nich jest taka śliczna

jakierka, małaczarna Najgorsze jest to, że ja wiem, że z nimi nie ma co dyskutować, sama nie wiem, gdzie swoje chamskie oblicze schowałam kejt, że też twojemu mężowi chce się ich "szkolić" Chociaż pewnie i dla niego takie dyskusje są ciekawe

mela ale z ciebie laseczka a brzuszek masz malutki tak samo jak z małgosią

Ja sie dopiero nieco ogarnęłam Trzasnęłam foteczki brzucha, także wstawiam wam do klubu, bo dzisiaj nie wyglądam, więc publicznie nie wstawię i lecę do tego banku cholernego
Stary 2013-07-10, 12:40   #1243
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
Hej żabcie

Nie wymagaj od siebie za duzo, rob tyle ile mozesz i nie wiecej
Stary 2013-07-10, 12:44   #1244
Rockyyy
Zakorzenienie

Roxi pochrzanilo sie ale w koncu musi byc dobrze a tego gina bym tak w łeb,dziad jeden ....

Czarownico
dzieki za opisik,łezka mi popłynęła.Wycierpiałąś sie mocno ale Lokatorek Antonio jest juz z Tobą i bedzie tylko lepiej

Kiss
za wizyte
Stary 2013-07-10, 12:48   #1245
surka
Zakorzenienie

Cześć słoneczka

Baloniku trzymam za porodzik Gabi ładną wagę osiągnęła

Powiem wam, że ja jeszcze się nie ogarniam w domu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00049.jpg (59,8 KB, 69 załadowań)
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 12:49   #1246
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

jakierka
każda z nas może urodzić w każdej chwili, i każda z nas ma obawy czy zdązy, ja też jeszcze bym chciała i półki przykręcić i jeszcze coś domalować, dopieścić.
wiem, że twój remont z moimi półkami to głupie porównanie, ale to tak bywa, że chyba tak na 100% to nigdy żadna z nas nie będzie miała wszystkiego gotowe.
ale pomyśl 40 dni to ponad miesiąc, jestem pewna, że na końcówce remontu się wyrobicie, bo będzie większa mobilizacja.
poza tym możesz urodzić szybciej, ale i później prawda??

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

surka
ale masz cudownego aniołka przy sobie, no sama słodycz!!!!!

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 12:51   #1247
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Nadaje prosto z porodowki,Gabi wazy 4.100 i czekam na decyzje czy zrobia cc czy zakladaja balonik plus oksy i wywolujemy. Maja zrobic drugie usg,by sie upewnic co i jak. Tz tu ze mna nie wpuscili,dlatego mam tym wiekszego stresa,wolalabym zeby ze mna byl.
Trzymam

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41718883]

przed chwilą bylam u ptysia go nakarmic ;-) , ocena po wizycie pediatry bardzo dobra, bedzie dostawal antybiotyk a tak to wszystko dobrze dzisiaj jest juz o niebo lepiej jest o wiele spokojniejszy
czekamy jeszcze na wynik posiewu i czy zoltaczka nie wyjdzie..
jesu cudny!! i bardzo podobny do brata

czuje sie dobrze, chodze bez problemu, rana juz prawoe nie boli wiec super!
buziaki dla was[/QUOTE]

super, że z Leosiem już lepiej

Cytat:
C
n
Ah mialam wam napisac, ze moja kuzynka urodzila w weekend majowy coreczke, a miala termin na koniec lipca, ale bardzo skoczylo jej cisnienie i malej grozilo uduszenie. Zrobili cc. Malutka wazyla tylko 500g i walka o zycie sie zaczela... Na szczescie wszystko ok. Wazy juz 1500 i lekarze powiedzieli, ze jak jeszcze 100g przytyje to wypisuja ja do domku Strasznie sie ucieszylam z tych wiesci dzisiejszych. A dali jej na imie Wiktoria czyli zwyciestwo
Najważniejsze, że udało się malutką uratować i że tak ladnie daje sobie radę

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Zalaczam wam 38tydzień.
Bardzo ładnie, zgrabniutko wyglądasz

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
dzień dobry! Zaczynam od końca czytać bo pewnie nie nadrobie wszystkiego..

Igorekjest slodziakiem I bardzo grzecznym dzieckiem. Właściwie to je i śpi. Udaje nam karmić piersią. Ja niewiele spis bo emocje nie odpuścimy. Krocze trochę boli,bo popekalam,ale tragedii nie ma. Pozdrawiamy ciocie wizazowe!
super, że u Was ok. Ucałuj Igorka

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Dobry...
My kiblujemy dalej w szpitalu i marne szanse na wyjscie jutro.
Antos dalej sie opala. Mnie dzis na obchodzie lekarz zdjal szwy. Jeden ruch reka i o sprawie.
Tyle z wiesci...troche malo optymistyczne no ale coz...
wierzę, że z każdym dniem będzie tylko i wyłącznie lepiej

Cytat:
Hej żabcie

za ściągniete szwy.
I nie narzucaj już sobie takie tempa dopiero co urodziłaś kochana

Cytat:

dziewczyny pytanie odnosnie becikowego- bo ja karte ciazy miałam założoną dopiero w 12 tygodniu, ale oczywiscie wczesniej byłam u gina. Czy takie zaswiadczenie od niego, ze przed 10 tygodniem bylam pod opieka wystarczy, czy to musi byc wpisane w karte ciazy?
wystarczy zaświadczenie, nie musisz mieć wpisane w kartę ciąży

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
ale mam sporo jeżdżenia

byliśmy w laboratorium, Norbert super dzielnie poszedł z tatą i bez zająknięcia dał sobie pobrać krew, więc byli w środku dosłownie 2-3 minutki Zrobiłam mu od razu za jednym wkłuciem morfologię, bo chyba ze 2,5 roku nie miał nic robionego.
Potem pojechałam na to badanie słuchu. Muszę powiedzieć, że mam super cierpliwe dziecko, bo to wszystko trwało ponad godzinę. Najpierw próbowała zrobić bad. tympanometryczne (badanie ciśnienia w trąbkach słuchowych), były problemy z uszczelnieniem się ucha na takiej gumeczce, która wchodzi do ucha, więc poszliśmy robić ten audiogram - i tu jestem dumna - pół godziny pięknej współpracy! Niestety wynik nieciekawy - przewodnictwo kostne ok, niestety powietrzne na -30 decybelach (powinno oscylować ok. 0). Jednak to jest do leczenia lub drenażu, więc są szanse na wyleczenie. Gorzej gdyby kostne było nie takie, bo wtedy już tylko aparat słuchowy Potem robiliśmy drugie podejście do tympanometrii, niestety finalnie badania nie udało się wykonać... Cóż zobaczymy, co Pani dr powie we wtorek na te wyniki.

Kurde nie wiem, czy wieści z wczoraj od Niunia20 dotarły? Jest w szpitalu, marowarcie na palec, bóle krzyżowe i czop jej odchodził. Potemprzpiszę Wam całego sms, bo długi, a ja muszę wyjść z domu, choć dopiero wróciłam Może już urodziła???
Brawa dla Norberta, że ładnie dal sobie zrobić badania i współpracował
Życzę mu dużo zdrówka.

Trzymam kciuki za Niunię, jeżeli jeszcze nie urodziła

Oliath Iza śliczna dziewczyna
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 12:51   #1248
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Na dobranoc - Lala' lato 2008 - znalezione na kompie - no MUSIALAM Wam to wkleic

Cytat:
Nie moge spac Stresuje sie przed tym szpitalemj ak chole**ra. Budze sie co tylko przysne co jakies pol godz eh do dup**y taka noc,a tak chcialam sie wyspac przed tym wszystkim,niestety nerwy mnie zjadaja Dobrze ze do 8.00 blizej niz dalej.
trzymaj sie kochana,bedzie dobrze,nastaw sie pozytywnie
Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Dziecko moje przespalo dzis ciagiem 5h

I ja też

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
moje tylko 3 i az 3
Cytat:
W nocy wstałam tylko 2 razy na siku. Drugi raz bym nie wstała, ale koło 4 mój mąż wracając z łazienki zahaczył kuchnię i ukroił sobie kawałek pachnącej swojskiej kiełbasy no i nie wytrzymałam! Musiałam wstać, siusiu i gryz kiełbaski
Teraz chwila i Małgosię budzę do przedszkola. W pon mają zakończenie roku więc niech sobie pochodzi jeszcze.
Juro wizytuję!
Jak była w ciazy to Tz jadł po 5 sniadanie i po drodze do wc podłączałam mu sie do sniadanka
Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
My znowu w szpitalu.
Skurcze byly okropne i wrocilam..nafaszerowali mnie czyms i usnelam

Teraz bol powraca, ale w nocy rozwarcie bez zmian

Traktuja mnie jak symulantke jakas..mam dosc
Kocurku nie daj sie,nie mozesz tak cierpiec,przeciez sie wykonczysz! A nie moga porodziku rozkręcić/Marcelek donoszony jest !!!! Co za czemu nic nie robią?
Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
I ja też

Ale jak tu spać jak mam wieści prosto z porodówki - Katarzynkajg właśnie dostaje oxy i potrzebne jest dużo kciuków Będzie maluszek
Katarzynka 3maj sie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!
Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Dziś moje drogie mamy 37 td...czyli wkroczyliśmy w 38 tydzien ciąży!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!! Wczoraj mąż mi też pyknął kilka fotek to coś Wam wybiorę z brzuchatkiem może to będzie ostatnia przed porodem...tak się tu jakoś u nas to przyjęło

)

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość

Częstuję wszystkie wirtualnym urodzinowym tortem

Ogarnę trochę chatkę i jadę z mamą na zakupy, potem na SR, a później mężu mnie gdzieś zabiera.. hm kolejny zalatany dzień, moja skracająca się szyjka nie będzie zadowolona

Sto lat kochana.Zdrówka i szybkiego porodziku bez zbędnych ceregieli
Stary 2013-07-10, 12:53   #1249
magolina
Wtajemniczenie

Surka Lila jest prześliczna
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 12:54   #1250
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:

Nie musi być w karcie ciąży. Jak ktoś będzie sprawdzał, czy byłaś pod opieką lekarską, to w dokumentacji będą szukać, a nie w karcie

Niunia, w takim razie !

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 12:57   #1251
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
ale mam sporo jeżdżenia

Skylie - Pani dr ta do której trafiliśmy to dla Norberta nowa Pani dr - mam nadzieję, że sobie poradzi, ja z nią pracowałam, wiem, że jest dobra, a teraz dodatkowo pracuje w najlepszym dziecięcy szpitalu w regionie. Liczę na nią bardzo.

Znów wpadnę wieczorem, dziś czuję się lepiej, więc posiedzę mam nadzieję.

Buźki dla Was.
dla Norberta no i w dalszym ciagu ogromne zeby jednak sie okazało, ze wszystko jest super i w porzadku!!

Właśnie wczoraj nie dostawałam w ogóle tresci o Niuni co mi wysyłałas, wiec mocne za nią i malenstwo!

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Cześć słoneczka

Oh jaka ona śliczna!

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
wystarczy zaświadczenie, nie musisz mieć wpisane w kartę ciąży
o super, dzieki

Nastepne pytanie z cyklu tych madrych czy jak nie chce karmic piersia to mam zapakowac juz swoje butelki do torby??

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-10, 13:01   #1252
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Nadaje prosto z porodowki,Gabi wazy 4.100 i czekam na decyzje czy zrobia cc czy zakladaja balonik plus oksy i wywolujemy. Maja zrobic drugie usg,by sie upewnic co i jak. Tz tu ze mna nie wpuscili,dlatego mam tym wiekszego stresa,wolalabym zeby ze mna byl.
3mam kciuki
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41718883]mam ich gdzies czy laskawie skonsultuja serducho tutaj czy nie to jak wyjdziemy umawiamy sie na konsultacje prywatne do kukawczynskiej, to oczywiste

przed chwilą bylam u ptysia go nakarmic ;-) , ocena po wizycie pediatry bardzo dobra, bedzie dostawal antybiotyk a tak to wszystko dobrze dzisiaj jest juz o niebo lepiej jest o wiele spokojniejszy
czekamy jeszcze na wynik posiewu i czy zoltaczka nie wyjdzie..
jesu cudny!! i bardzo podobny do brata

czuje sie dobrze, chodze bez problemu, rana juz prawoe nie boli wiec super!
buziaki dla was[/QUOTE]
buziak dla Was
Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
dzień dobry! Zaczynam od końca czytać bo pewnie nie nadrobie wszystkiego..

Igorekjest slodziakiem I bardzo grzecznym dzieckiem. Właściwie to je i śpi. Udaje nam karmić piersią. Ja niewiele spis bo emocje nie odpuścimy. Krocze trochę boli,bo popekalam,ale tragedii nie ma. Pozdrawiamy ciocie wizazowe!
!

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Dobry...
My kiblujemy dalej w szpitalu i marne szanse na wyjscie jutro.
Antos dalej sie opala. Mnie dzis na obchodzie lekarz zdjal szwy. Jeden ruch reka i o sprawie.
Tyle z wiesci...troche malo optymistyczne no ale coz...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Oliathpiękne masz te córy

Fiazo3maj sie

Tweed za tc

Dzoan niech świąd ustapi!!!!!!!!

Ciesze sie ze Wam sie opisik podobał Napisałam jak było Jestem sama z siebie dumna ze tak wszystko zniosłam,
Dziewczyny nie wahajcie sie brac Tza do porodu.To ogromne wsparcie A zawsze mozecie poprosic aby wyszedł w pewnym momencie

Wczoraj płakałam popoludniu bo Tz pojechał na zakupy.Dłuuugo go nie było.Jak wrócił to okazało sie ze kupił Laurce termometr laserowy,obcinaczki ,butelke,witaminke K+D i inne rzeczy ktorych nam brakowało a nie było kaski.Jest taki kochany zajmuje sie małą a jak mielismy kryzys z jedzeniem bo nosił ją poł nocy i uspokajał jak ja juz wyłam załamana.Jejuuuu jak ja ich kocham !!!!!!!!!!!:l ove::lo ve::lov e:
Stary 2013-07-10, 13:07   #1253
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Nastepne pytanie z cyklu tych madrych czy jak nie chce karmic piersia to mam zapakowac juz swoje butelki do torby??
Jeną spakowałabym, choć nawet jak odciągałam swój pokarm i zanosiłam go w butli na noworodki to oni i tak moje mleko przelewali do swoich.
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 13:09   #1254
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:

Ahaaa EL SAPO mnie rozwaliło na łopatki
Cytat:
Nooo kochana nie za duzo od siebie wymagasz chwilę po porodzie?
Zaczynacie się uczyć siebie nawzajem z Laurką, ale super

boję się o to każdej nocy

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Ja mam karte od 10/11 tc i tez sie nad tym zastanawiałam ale byłam w 8/9 tc wogole obadac czy to ciąża no i w karcie jest to zaznaczone wiec mysle ze nie bedzie problemu i gin doczyta ze juz wczesniej byłam
Cytat:
Cześć słoneczka

sliczna księżniczka
Cytat:

Ja bym tam zabrała na wszelki wypadek

Roxi dla syna za cierpliwosc Dzielny chłopczyk
Stary 2013-07-10, 13:11   #1255
iwona335
Zakorzenienie

Cześć dziewuszki

jakos od rana nie moge tu zasiasc bo ciagle cos robie, i raczej dzisiaj nie nadrobie Was- no chyba, ze wieczorkiem.

Jako ze jutro uciekam na ewakuacje Zuzi wiec dzisiaj jeszcze raz zaścieliłam łóżeczko, przygotowałam szafke i koszyczki z pampkami i róznymi pierdołkami. No i jeszcze chce dwie szuflady ogarnąć- ale juz mi sie nie chce. A podejrzewam, że jak wróce juz do domu i wyciagne swoje ciuchyw moim rozmiarze (przynajmniej mam nadzieje, ze w niektóre wejde ) to przyda mi sie miejsce.
No i Tzta dzisiaj molestuje bo dziś ostatni dzień przed wielkim postem.

Ehh nie tak to miało wyglądać, wieczorem chyba zmówie różaniec o odejscie wód czy skurcze bo nie chce tkwic w szpitalu z wielką niewiadomą czy oxy zadziałą czy nie,czy zaczna od jutra czy od piatkuczy niewiadomo kiedy, nie lubie niezaplanowanych spraw
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 13:13   #1256
paulinka777
Raczkowanie

Cytat:
Magdalenne, Paulinka no to 10mieisac rozpoczety. Wykurzajcie malenstwo, niech juz wychodzi

Ah mialam wam napisac, ze moja kuzynka urodzila w weekend majowy coreczke, a miala termin na koniec lipca, ale bardzo skoczylo jej cisnienie i malej grozilo uduszenie. Zrobili cc. Malutka wazyla tylko 500g i walka o zycie sie zaczela... Na szczescie wszystko ok. Wazy juz 1500 i lekarze powiedzieli, ze jak jeszcze 100g przytyje to wypisuja ja do domku Strasznie sie ucieszylam z tych wiesci dzisiejszych. A dali jej na imie Wiktoria czyli zwyciestwo
Ja już chyba użyłam wszystkich sposobów, których mogłam... Od wczoraj wrzuciłam na luz i na razieśmieję się z tego, zobaczymy jak długo
Co do Wiktorii- cudownie, że wszystko idzie w tak dobrym kierunku... Doskonałe imię wybrali rodzice

Cytat:
Zalaczam wam 38tydzień.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Jeju... to można tak wyglądać w 38tc?

Cytat:
jak Ty się czujesz jak słonica to ciekawe jak ja mam się czuć
Ty pewnie czujesz się jak ja- jak słonica w ciąży

Cytat:
Hehehehe... ja kiedyś TŻta obudziłam, żeby go opieprzyć, jak w nocy mi się przyśniło, że mnie zdradza Sny czasami są za bardzo realistyczne

Cytat:
Odpoczywaj Kochana i ciesz się Malutką

Cytat:

Wystarczy zaświadczenie, oni nie patrzą w książeczkę. W ogóle to ponoć każdy lekarz może takie zaświadczenie wypisać, nawet internista (tylko oni to robią na podstawie książeczki, więc Ty będziesz musiała się udać do swojego gina) Chociaż u mnie w książeczce mam okienko, gdzie wpisana jest data pierwszej wizyty (chociaż zakładana była na drugiej wizycie), może u Ciebie też masz coś takiego?

Cytat:
Cześć słoneczka

Śliczna!!!!!
Stary 2013-07-10, 13:16   #1257
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Cześć dziewuszki

jakos od rana nie moge tu zasiasc bo ciagle cos robie, i raczej dzisiaj nie nadrobie Was- no chyba, ze wieczorkiem.

Jako ze jutro uciekam na ewakuacje Zuzi wiec dzisiaj jeszcze raz zaścieliłam łóżeczko, przygotowałam szafke i koszyczki z pampkami i róznymi pierdołkami. No i jeszcze chce dwie szuflady ogarnąć- ale juz mi sie nie chce. A podejrzewam, że jak wróce juz do domu i wyciagne swoje ciuchyw moim rozmiarze (przynajmniej mam nadzieje, ze w niektóre wejde ) to przyda mi sie miejsce.
No i Tzta dzisiaj molestuje bo dziś ostatni dzień przed wielkim postem.

Ehh nie tak to miało wyglądać, wieczorem chyba zmówie różaniec o odejscie wód czy skurcze bo nie chce tkwic w szpitalu z wielką niewiadomą czy oxy zadziałą czy nie,czy zaczna od jutra czy od piatkuczy niewiadomo kiedy, nie lubie niezaplanowanych spraw
juz zaciskam wody-chluśnijcie!!!!!!!!! skurczyki-złapcie!!!!

Mykam,do pozniej
Stary 2013-07-10, 13:21   #1258
idzia111
Zakorzenienie

Oli dziekuje
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 13:23   #1259
Marionette18
Raczkowanie

Mam cos dla WAs
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

Aparatka :

Dietkuje!!!
Stary 2013-07-10, 13:24   #1260
dzoan
Zakorzenienie

Przed chwilą była moja mama..po siostrę i jeszcze zrobiła mi z mąki ziemniaczanej krochmal..wymoczyłam stopy i dłonie w kisielu i teraz mi schną Może domowe sposoby choć trochę mi ulżą.

A no i ok. 10 znowu sms od kuzynki męża x3 .. Standardowo, że znowu lata po mieście i jak coś to może wpaść. Odpisałam, że ostatnio nie mam czasu się nudzić i dzisiaj znowu mam napięty grafik.

Chlebek upieczony, kapa ogolona.. makijaż w trakcie, włosy schną.. może jeszcze jakieś pranko nastawię i te pyzy z mięsem ugotuję. No i nic tylko czekać na wizytę u gina.
Mąż mnie trochę zdenerwował, pytając czy nie mogę sama jechać do lekarza. Zależało mi, żeby ze mną był, wiedział o tym.. zamiast wstać i wcześniej do pracy wyjść, by czasowo wyrobić, to on sobie drzemkował. W końcu z fochem powiedział, że wróci wcześniej, zrobi mniej dzisiaj, ale jutro i po będzie miał zapiernicz. To wysłałam mu smsa, że teraz niech mi łaski nie robi, nie chcę go takiego przy sobie i niech robi ile chciał, bo choćby wrócił szybciej, to ja i tak sama pojadę, tak zdecydowałam. Ciekawe jak postąpi, ale już naprawdę wolę sama. Myślałam po prostu, że mu zależy...myliłam się.

Edytowane przez dzoan
Czas edycji: 2013-07-10 o 13:25
dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości