Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-10, 11:30   #3181
e_vel
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

ale mnie t. wkurzyli a rzadko się to zdarza... Wymyślili że położą płytki na schodach i na takim podeście przed drzwiami u nich (my mieszkamy na górze). No i się wczoraj orobili jak bure osły bo fuga za szybko schła i z gresu z rowkami nie szło tego domyć. No więc mówię żeby t. wzięła ode mnie dziecko to ja to będę szorować, ale ona nie. A wieczoraem do mojego TŻ t. wyskoczył, że nic nie pomogliśmy, że mieszkamy jak w hotelu. Zagotowało mnie, ale to nic. Dziś szorowanie ponowne to mówię t. - że ja to będę robić, tylko żeby się dziewczynkami zajęła to ona: "nie to ja wolę ku**już to robić, niż te dzieci bawić." No to już nie wytrzymałam i powiedziałam co myślę, żeby nie mieli pretensji, że nic nie robię, bo jak chcę pomóc to nie, a z dwójką dzieci to ja nie dam rady. Nic się nie odezwali...ale mam nadzieję że dotarło ja tak sobie nie pozwalam

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
chyba 1 zł, a jakościowo wiesz jakie?
nigdy nie wywoływałam...

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Black, pasuje Wam taki wózek
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 11:32   #3182
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Muszę wam sprzedać historyjkę, lałam dziś z tego nieźle jak mi mama opowiadała. Mojemu wujkowi wbił się kleszcz. Normalna sprawa, pod lasem mieszkają to się zdarza, tyle że wbił się pechowo bo w pachwinę. Wujek sobie nie mógł poradzić, zawołał ciotkę na pomoc i zaczęli kombinować jak go usunąć. Wujo się rozkraczył odpowiednio żeby był dobry dostęp, ciotka zaczęła majstrować i w tym momencie wpadła do pokoju kuzynka z mężem bo wujek miał imieniny i chcieli mu złożyć życzenia. Mieszkają w jednym domu i zasadniczo nie mają zwyczaju pukać w ciągu dnia, wszyscy się wszędzie kręcą. Młodzi spiekli buraka, stanęli jak wryci, przeprosili i uciekli
Informuję że nie dopytałam czy wujek był w majtkach Ale pewnie nawet jeśli tak to musiało to wyglądać jakby się ciotka do niego zaczynała dobierać. A jak był bez to już w ogóle współczuję młodym, w tak nieodpowiednim momencie przeszkodzić staruszkom...

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Hej laski, nie nadrobie Was juz chyba dzisiaj bo oczy mnie az pieka, caly wieczor odkad dziewczyny zasnely siedzialam i... zakladalam fotobloga Wielkiego pojecia jeszcze o tym nie mam ale podobno wszystkiego mozna sie nauczyc
Wiekszosc zdjec juz widzialyscie ale gdybyscie mimo wszystko chcialy zajrzec to serdecznie zapraszam http://mygorgeousmemories.blogspot.c...3482&type=POST

Black mnie sie najbardziej podoba zielony ale na drugim miejscu czerwony

Szaja super, ze wszystko ok i Dorka sie zaczyna przyzwyczajac

laurko swietne te pieluszki.

cala mina Julaska bezcenna Przylapana na wizazowaniu

Chętnie pooglądam zdjęcia

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Wiecie co? Po konsultacji z TŻem wzięliśmy jednak taki wózek - http://www.wozki-krasnal.pl/wozki-dz...arny-p-49.html Z myślą o drugim maleństwie, dlatego już z gondolą. Taka sama spacerówka jest, do tego gondola, a cena też ta sama. No i kolor - . Już zamówiony.
No i dobrze, kolor fajny

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hej no i mialam byc wczoraj wieczorem i d.pa nie mam neta. ;/
napisze w skrócie co u nas. Wiec tak, nadal jestem u t. powiem Wam, ze jestem tak zaskoczona pozytywnie, teraz mam remont na tej nowej chatce i wszystko ogarnia no mowie Wam szok pozytywny. No ale juz mysle ze od soboty bede tutaj na "SWOIM" ;p bylam z Amelka u hepatologa, no i powiedziala ze jeszcze nie ma takich najgorszych wynikow, dostalysmy skierowania na badania i mamy je zrobic dopiero w polowie sierpnia, ne moge jej wprowadzac jeszcze glutenu.. dopiero w sierpniu bo te wyniki beda niemiarodajne jesli jej nie wprowadze tego glutenu. A tak wszystko ok, szczerze myslalam ze nie zdam tej obrony, bez kitu.. nie umialam ok 15 pytan ;] nie mialam jak sie uczyc, wszystko sie na siebie nalozylo no lipa .... jakos sie na wrzesien szykowalam ale troche slabo tak ... no ale juz jakos wszystko zaczyna sie ukladac! ! ! no i otwieraja magistra, wiec ide na dzienne!!

No i moja córeczka dzis konczy 6 msc!!! ale zleciało.. wczoraj ogladalam zdjecia ze szpitala i oczywiscie chlip chlip.
No to trzymam kciuki za badania sierpniowe. Cieszę się że wszystko zaczyna się układać 1oo lat dla małej, piękna jest!

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Wybaczcie że tak się wbijam i uciekam ale -proszę dziś o kciuki ok 16 !!!!

Jak się poprawię to do Was wrócę a jeśli nie to skaczę do wisły

Mazowszanki
Ja i Charlizz proponujemy jutro spotkanie! Czika ma odpuścić więc warto skorzystać )

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hello!!!!!!
Jedziemy do Calych wlasnie!!! Wstalismy o 6, a wyjechalismy dopiero o 9.... Pietraszko dal popalic nie dalo sie nic zrobic. Na szczescie caly czas spi, tfu tfu!

Wiec ja sie zegnam chociaz watpie, zebym tyle bez was szczimala:P

Buziaki gorace jak slonce!!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Bawcie się dobrze!

Michał dziś wstał o 5.30 Illusion jak ty to znosisz? Zasnął dopiero o 8, pospał 40 min, teraz znów drzemie. Tak wygląda w nowej pieluszce
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF9705.jpg (56,8 KB, 36 załadowań)
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 11:34   #3183
e_vel
Wtajemniczenie

mam miętowo-czarną sukienkę... który kolor torebki? czarny czy miętowy? bo czarna do wszystkiego ale ten miętowy mnie kusi... http://allegro.pl/kopertowka-wieczor...359935297.html
Stary 2013-07-10, 11:43   #3184
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Dziewczyny..co jak zrobić...mały nie mieści się do gondoli już..a spacerówka za duża..znaczy pasy...a on już tak się szarpie do siadania że niebezpiecznie..i nie wiem co mam z dzieciem zrobic?

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 11:51   #3185
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny..co jak zrobić...mały nie mieści się do gondoli już..a spacerówka za duża..znaczy pasy...a on już tak się szarpie do siadania że niebezpiecznie..i nie wiem co mam z dzieciem zrobic?

a nie masz regulacji w pasach? ja tez juz przelozylam małą do spacerówki bo sie nie dawała juz wozic w gondoli. Ale i tak nie lubi jezdzic w wozku.. ;/
BLACK jaak tam? stresik przedslubny?!

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 12:02   #3186
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
a nie masz regulacji w pasach? ja tez juz przelozylam małą do spacerówki bo sie nie dawała juz wozic w gondoli. Ale i tak nie lubi jezdzic w wozku.. ;/
BLACK jaak tam? stresik przedslubny?!
mam...ale najbardziej sciagniete...są za duże

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2013-07-10, 12:07   #3187
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Dziewczyny, zielonego nie biorę pod uwagę. Pytałam, czy - czerwony, błękitny, beżowy.

Zaraz do miasta. Pewnie upał dzisiaj będzie i się ugotujemy... A potem do księdza. I cały dzień w pipę pójdzie.
już wiem, że kupiłaś, ale jakby co to beżowy ta czerwień mi nie pasowała, marchewkowa jakaś taka

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość

Domcia dziś w nocy jadła jeden raz. Brzmi nieźle co? Ale wcale tak super nie było - zamiast spać spokojnie kręciła się z 4-5 razy Zastanawia mnie bardzo co jej tak spać nie daje.
etap może znów, bo Dorotka od jakiegoś czasu tak samo!
i nie wiem też, czy zwyczajnie ona się nie drapie tym wierceniem, bo pożarta komarowo jest

Cytat:
Wiecie co? Po konsultacji z TŻem wzięliśmy jednak taki wózek - http://www.wozki-krasnal.pl/wozki-dz...arny-p-49.html Z myślą o drugim maleństwie, dlatego już z gondolą. Taka sama spacerówka jest, do tego gondola, a cena też ta sama. No i kolor - . Już zamówiony.
i dobrze

Cytat:
napisze w skrócie co u nas. Wiec tak, nadal jestem u t. powiem Wam, ze jestem tak zaskoczona pozytywnie, teraz mam remont na tej nowej chatce i wszystko ogarnia no mowie Wam szok pozytywny. No ale juz mysle ze od soboty bede tutaj na "SWOIM" ;p bylam z Amelka u hepatologa, no i powiedziala ze jeszcze nie ma takich najgorszych wynikow, dostalysmy skierowania na badania i mamy je zrobic dopiero w polowie sierpnia, ne moge jej wprowadzac jeszcze glutenu.. dopiero w sierpniu bo te wyniki beda niemiarodajne jesli jej nie wprowadze tego glutenu. A tak wszystko ok, szczerze myslalam ze nie zdam tej obrony, bez kitu.. nie umialam ok 15 pytan ;] nie mialam jak sie uczyc, wszystko sie na siebie nalozylo no lipa .... jakos sie na wrzesien szykowalam ale troche slabo tak ... no ale juz jakos wszystko zaczyna sie ukladac! ! ! no i otwieraja magistra, wiec ide na dzienne!!

No i moja córeczka dzis konczy 6 msc!!! ale zleciało.. wczoraj ogladalam zdjecia ze szpitala i oczywiscie chlip chlip.
ja też glutenu nie dałam jeszcze

gratuluję pół roku

Cytat:
Wybaczcie że tak się wbijam i uciekam ale -proszę dziś o kciuki ok 16 !!!!

Jak się poprawię to do Was wrócę a jeśli nie to skaczę do wisły

Mazowszanki
Ja i Charlizz proponujemy jutro spotkanie! Czika ma odpuścić więc warto skorzystać )
czymam

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
ale
mnie t. wkurzyli a rzadko się to zdarza... Wymyślili że położą płytki na schodach i na takim podeście przed drzwiami u nich (my mieszkamy na górze). No i się wczoraj orobili jak bure osły bo fuga za szybko schła i z gresu z rowkami nie szło tego domyć. No więc mówię żeby t. wzięła ode mnie dziecko to ja to będę szorować, ale ona nie. A wieczoraem do mojego TŻ t. wyskoczył, że nic nie pomogliśmy, że mieszkamy jak w hotelu. Zagotowało mnie, ale to nic. Dziś szorowanie ponowne to mówię t. - że ja to będę robić, tylko żeby się dziewczynkami zajęła to ona: "nie to ja wolę ku**już to robić, niż te dzieci bawić." No to już nie wytrzymałam i powiedziałam co myślę, żeby nie mieli pretensji, że nic nie robię, bo jak chcę pomóc to nie, a z dwójką dzieci to ja nie dam rady. Nic się nie odezwali...ale mam nadzieję że dotarło ja tak sobie nie pozwalam

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

nigdy nie wywoływałam...

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

żartujesz???
jaki podły tekst!
ja bym od razu wprost spytała: co ma znaczyć TE DZIECI? wnuczki się mamie nie podobają? jakiś problem mama ma?
ja pier....

Cytat:
mam miętowo-czarną sukienkę... który kolor torebki? czarny czy miętowy? bo czarna do wszystkiego ale ten miętowy mnie kusi... http://allegro.pl/kopertowka-wieczor...359935297.html

czarna

Cytat:

Dorotka bez pasów jeździ, ale ona mi się nie obraca
aczkolwiek ja bym spróbowała tak czy siak, przodem do ciebie jedzie więc cały czas go widzisz
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 12:13   #3188
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
Przepraszam, ze nie udzielam sie, ale z dnia na dzien z moim dolem jest gorzej a gdzie tu do konca wrzesnia...
Staram sie wziac w garsc, ale nie udaje mi sie. Musze cos ze soba zrobic, bo oszaleje.
Mam nadzieje, ze sie wyspalyscie. Milego dnia!
Ojej, naprawdę współczuję!!
Cytat:
Dziewczyny, zielonego nie biorę pod uwagę. Pytałam, czy - czerwony, błękitny, beżowy.

Zaraz do miasta. Pewnie upał dzisiaj będzie i się ugotujemy... A potem do księdza. I cały dzień w pipę pójdzie.
Lubię takie dni zabiegane
Cytat:
No i super, ja też często myślę żeby dla następnego było Dlatego wkurza mnie, że TŻ wszystko różowe i rożowe.
Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
czołem!!

my już czekamy na Pietraszkowych, a na 13 pędzimy do reszty dziewczyn.

buziaki, zdamy relację wieczorem!!
Ale Wam fajnie, miłego spotkania!
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
hejka!
chwalilam sie wczoraj ze spalismy do 9 to pochwale sie i dzis. spalismy do... 4 na szczescie po godz z hakiem zasnal...

idziemy dzis do lekarza. oslucha mlodego, zapytam sie o szczepienie i moze o te nozki. chociaz Szajka mnie uspokoila. ta pywatna lekarka tez ta mowila, ale wiadomo jak to matka, bede sie i tak stresowac
Kciukasy No to dał Kubul nad ranem
Cytat:

Oooo no to półroczne buziaczki dla Amelki i dla mamy za obronę!
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41717585]Dokładnie to, co wcześniej jest jako ma-ma czy ta-ta to przypadek. Tak samo, jak Dorka mówi ałaaa [/QUOTE]
Moja kiedyś kurde "powiedziała"
Cytat:
ale mnie t. wkurzyli a rzadko się to zdarza... Wymyślili że położą płytki na schodach i na takim podeście przed drzwiami u nich (my mieszkamy na górze). No i się wczoraj orobili jak bure osły bo fuga za szybko schła i z gresu z rowkami nie szło tego domyć. No więc mówię żeby t. wzięła ode mnie dziecko to ja to będę szorować, ale ona nie. A wieczoraem do mojego TŻ t. wyskoczył, że nic nie pomogliśmy, że mieszkamy jak w hotelu. Zagotowało mnie, ale to nic. Dziś szorowanie ponowne to mówię t. - że ja to będę robić, tylko żeby się dziewczynkami zajęła to ona: "nie to ja wolę ku**już to robić, niż te dzieci bawić." No to już nie wytrzymałam i powiedziałam co myślę, żeby nie mieli pretensji, że nic nie robię, bo jak chcę pomóc to nie, a z dwójką dzieci to ja nie dam rady. Nic się nie odezwali...ale mam nadzieję że dotarło ja tak sobie nie pozwalam [COLOR="Silver"]

Zazdroszczę, że potrafisz tak jasno sprawę postawić teściom! Co jej odbiło, że tak powiedziała? To trochę przykre
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Michał dziś wstał o 5.30 Illusion jak ty to znosisz? Zasnął dopiero o 8, pospał 40 min, teraz znów drzemie. Tak wygląda w nowej pieluszce
Ale genialna ta pieluszka i Michaszko też oczywiście
Cytat:
Biała też by była niczego sobie

Charlizz-gratuluję obrony Tobie również! No to pobalowałaś z redsem
Kija Historia z wujkiem-sikaaaam

Dziewczyny dzieć mi polubił nosidełko, już 3 dzień pod rząd spacerujemy przytulone Mała się rozgląda jak szalona a ludzie się tak cieszą, nie ma osoby, która nie uśmiechnęłaby się do nas a ile nas zaczepia i zagaduje! Widać mało popularne w moim miasteczku takie noszenie
Humor do przez brzydką pogodę i ciche dni (klub) Nie mam ZUPEŁNIE do kogo japy otworzyć, no może do Juliany ale ona po całym dniu już ma mnie dość
Robiłam wczoraj słoiki: ożeszty jakie to jest pieprzenie się Chyba pierwszy i ostatni raz (nie no, joke). Zrobiłam obiadki-ryż-marchew-jabłko i deserki jabłko-brzoskwinia. Musiałam zamrozić bo mi się nie zadekowały Moje pytanie: ile może stać zamrożone?????

Edytowane przez meduzza
Czas edycji: 2013-07-10 o 12:15
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 12:16   #3189
charlizz
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:

Ja odpadam - jak wiecie pracuję, więc w tygodniu nie dam rady.

jeszcze ja no ale i tak odpadam, niestety

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Deli najlepszego dla Amelki za pół roczku

ewik, wybacz! Skąd jesteś? ;>

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Black, i problem z glowy na dluzej . Wozek super

Bawcie sie dobrze laski na spotkanku !!

Ja jutro to nie dam rady sie zebrac do Warszawki
Badzia, no co Ty

Neti, liczymy na Ciebie, nie bądź jak mojego TZa babcia-dzwonimy w niedzielę, że przyjdziemy, a ona że nie sprzątane ma i włosy nie zrobione to żebyśmy we wtorek przyszli to sie akurat wyrobi
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 12:29   #3190
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

RObię kuraka w krakersach - nie dość, ze dobre, to przy okazji mam darmowy peeling dłoni kruszenie dłońmi krakersów genialnie wygładza skórę
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 12:39   #3191
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość

Badzia, no co Ty

Neti, liczymy na Ciebie, nie bądź jak mojego TZa babcia-dzwonimy w niedzielę, że przyjdziemy, a ona że nie sprzątane ma i włosy nie zrobione to żebyśmy we wtorek przyszli to sie akurat wyrobi
Żarty żartami..ale słuchajcie..ja nie mam autibusu ani pociagu blisko..muszę dojechać...a nie będę raczej mieć auta bo tz bierze...

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Pozatym..jeśli kiedyś będziecie miały chęć..zapraszam Was do mnie..jest podwórko.. Altanka...
Dużo miejsca

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41720052]RObię kuraka w krakersach - nie dość, ze dobre, to przy okazji mam darmowy peeling dłoni kruszenie dłońmi krakersów genialnie wygładza skórę [/QUOTE]

Nie mam dziś nic na obiad..szajka...:p

Stary 2013-07-10, 12:41   #3192
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013

a ja próbuje nadrobic, dziewczyny, dziekuje za pamięc i trzymanie kciuków w sprawie mojej obrony! d obrze ze juz po uffffffffffffffffff

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 12:42   #3193
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:

A nie ma w Polsce takich piankowych podkladek? Dzieki nim wozek dopasowuje sie do dziecka. Dodatkowo jeszcze amortyzuja.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 12:46   #3194
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
A nie ma w Polsce takich piankowych podkladek? Dzieki nim wozek dopasowuje sie do dziecka. Dodatkowo jeszcze amortyzuja.
Nie mam pojęcia....

Stary 2013-07-10, 12:47   #3195
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
ale mnie t. wkurzyli a rzadko się to zdarza... Wymyślili że położą płytki na schodach i na takim podeście przed drzwiami u nich (my mieszkamy na górze). No i się wczoraj orobili jak bure osły bo fuga za szybko schła i z gresu z rowkami nie szło tego domyć. No więc mówię żeby t. wzięła ode mnie dziecko to ja to będę szorować, ale ona nie. A wieczoraem do mojego TŻ t. wyskoczył, że nic nie pomogliśmy, że mieszkamy jak w hotelu. Zagotowało mnie, ale to nic. Dziś szorowanie ponowne to mówię t. - że ja to będę robić, tylko żeby się dziewczynkami zajęła to ona: "nie to ja wolę ku**już to robić, niż te dzieci bawić." No to już nie wytrzymałam i powiedziałam co myślę, żeby nie mieli pretensji, że nic nie robię, bo jak chcę pomóc to nie, a z dwójką dzieci to ja nie dam rady. Nic się nie odezwali...ale mam nadzieję że dotarło ja tak sobie nie pozwalam

Cytat:
Chętnie pooglądam zdjęcia

Sliczny chlopczyk i pieluszki swietne Tez sie powoli przymierzam do wielorazowek ale nie za bardzo wiem ile wkladow potrzeba na start. Na aukcjach daja powiedzmy po 2 do kazdej pieluszki a mnie sie wydaje, ze dziennie szlo by mi ich z 5-6 a piore 2 razy w tygodniu

Cytat:
czarna

Sylwietta a Ty jaka sukienke w koncu kupilas? Pokaz nam sie w niej koniecznie

Szaja, kurak w krakersach - pyyyycha

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 13:00   #3196
charlizz
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie

Cytat:
Żarty żartami..ale słuchajcie..ja nie mam autibusu ani pociagu blisko..muszę dojechać...a nie będę raczej mieć auta bo tz bierze...

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Pozatym..jeśli kiedyś będziecie miały chęć..zapraszam Was do mnie..jest podwórko.. Altanka...
Dużo miejsca

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Nie mam dziś nic na obiad..szajka...:p

Neti, dogadaj z mężem w takim razie kiedy będziesz miała auto Ja też niestety na łasce, do pociągu ktoś musi mnie zawieść :/

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Evel, teściowa bardzo nieładnie sie zachowala !
Stary 2013-07-10, 13:00   #3197
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Nie mam pojęcia....

Poszukaj. Polecam szczerze. My sie tak od poczatku wozimy
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 13:01   #3198
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Debrah..ja już kilkakrotnie kupowałam np 7mio paki krótkich bodziakow za ok 50 zl firmy early days...wzory są super..kolorowe..wesołe.. a nie białe (nie lubię białych)..tak samo np pajace 3szt. Za ok 50zl..wogóle firma early days ma wiele fajnych rzeczy dla dzieci..na all jest ich od groma..ja wyprobowałam już kilka razy (nowe już czekają uprane...jeszcze przyduże)... Bawełna całkiem ok...jak na, ta cenę...zerknijcie sobie dziewczyny

Ja tez sobie chwale Early Days, mam sporo ich bodziakow i na pewno sa lepsze niz np. Smykowe. Rozciagnely sie leciutko na ramionkach tylko. A tak to w super stanie.

Cytat:

No to super, ze wszystko idzie po mysli! Gratulacje!

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41717585]Dokładnie to, co wcześniej jest jako ma-ma czy ta-ta to przypadek. Tak samo, jak Dorka mówi ałaaa [/QUOTE]

U nas mowi " nieeeee" i czasami tak super trafia w moment jakby naprawde mowila nie

Cytat:

nigdy nie wywoływałam...

WTF? Te dzieci? Wnuczki jej przeszkadzaja? Wkurzylabym sie niezle...

Mamy dzieciow na Pepti - jak zaczelyscie zmieniac mleczko? jakos stopniowo czy z grubej rury od razu nowe? I pytanie z ciekawosci, co macie na recepcie ze placicie 9 zl? Ja dalam za 2 opakowania 23 zl

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 13:23   #3199
badziabadzia
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Neti, ja z Minska, ale teraz siedze na wsi u rodziców i stąd to się nie wygramole.. jak bym była u siebie to byśmy wsiadły w pociąg i włala
Stary 2013-07-10, 13:26   #3200
szklanka19
Zadomowienie

Cześć

Meneq mam nadzieję, że dół szybko minie

Lenova trzymam kciuki!

E_vel teściowa przegięła i to solidnie. Jak można tak powiedzieć o wnuczkach?

Moja Mała właśnie się obudziła po krótkiej drzemce i się tak rozkosznie przeciągała, nagle mnie zauważyła i zaczęła się uśmiechać
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 13:27   #3201
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Wygląda bosko!

Cytat:
Ciechanów

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 13:28   #3202
pstryczek84
Zakorzenienie

Wrocilismy. tesknilyscie?
mlody osluchowo czysto, teoretycznie moznaby go juz dzis zaszczepic ale poczekam jeszcze tydz, tym bardziej ze zamowilam 3 dawke pneumo to bym musiala go 2 razy szczepic. a tak bedzie kuku w jeden dzien tylko.
mowilam o tym siadaniu, a raczej niesiadaniu i o tych stopkach. wg niego wsjo jest ok. mlody ma prawdopodobnie slabe miesnie i dlatego nie spieszno mu do siadania. dostalismy skierowanie do poradni rehabiltacyjnej, do jakiejs doktorki, ma go zbadac czy ruchowo jest ok.
zadzwonilam i terminy sa na wrzesien
penis mnie szczela na ta nasza sluzbe zdrowia
ponoc ma zaczac przyjmowac prwatnie ale jeszcze sie nie zdecydowala od kiedy... ehhh
to teraz czas na odpisywanko

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 13:37   #3203
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Wrocilismy. tesknilyscie?
mlody osluchowo czysto, teoretycznie moznaby go juz dzis zaszczepic ale poczekam jeszcze tydz, tym bardziej ze zamowilam 3 dawke pneumo to bym musiala go 2 razy szczepic. a tak bedzie kuku w jeden dzien tylko.
mowilam o tym siadaniu, a raczej niesiadaniu i o tych stopkach. wg niego wsjo jest ok. mlody ma prawdopodobnie slabe miesnie i dlatego nie spieszno mu do siadania. dostalismy skierowanie do poradni rehabiltacyjnej, do jakiejs doktorki, ma go zbadac czy ruchowo jest ok.
zadzwonilam i terminy sa na wrzesien
penis mnie szczela na ta nasza sluzbe zdrowia
ponoc ma zaczac przyjmowac prwatnie ale jeszcze sie nie zdecydowala od kiedy... ehhh
to teraz czas na odpisywanko
glupie pytanie - pewnie, że tak

Fajnie, że Kubuś jest zdrowy, a co do tych mięśni to na pewno nie masz się czym martwić, ale fakt - służba zdrowia w tym kraju jest do du*py

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 13:38   #3204
pstryczek84
Zakorzenienie

a, przypomnialo mi sie... spotklam u lekarza swoj taka dalsza kuzynke z Agatka 4,5 miesiaca. byly na szczepieniu. zaszczepily sie, pakuja sie do wyjsca a mama co? sweterko-kurteczka na dlugi + welniana czapka na lepetynke
nol koment! tym bardziej ze ma synka, 5 latek.

Cytat:
ale mnie t. wkurzyli a rzadko się to zdarza...
ale dziadowa!

Cytat:
Pieknie! O! "nasze" pianinko

Cytat:
ehhh, odwieczny kobiecy problem
ja bym wziela mimo wszystko ta mietowa, sliczna jest. w razie czego kupisz sobie jakas mietowa broche co by pasowala do torebki i jeszcze nie raz jej uzyjesz

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Humor do przez brzydką pogodę i ciche dni (klub) Nie mam ZUPEŁNIE do kogo japy otworzyć, no może do Juliany ale ona po całym dniu już ma mnie dość

Cytat:

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hello!!!!!!
Jedziemy do Calych wlasnie!!! Wstalismy o 6, a wyjechalismy dopiero o 9.... Pietraszko dal popalic nie dalo sie nic zrobic. Na szczescie caly czas spi, tfu tfu!

Wiec ja sie zegnam chociaz watpie, zebym tyle bez was szczimala:P

Buziaki gorace jak slonce!!!

udanego wypoczynku!

Cytat:
Ale mi nie chodzi o świadome mówienie Wyczytałam, że teraz dzieci zaczynają gaworzyć i mówić właśnie takie sekwencje, ale nieświadomie, a moja tego nie robi albo ja nie słyszę. Dźwięki z siebie wydaje, ale bez takich połączeń.

Pstryczku
Dzia!
spox, moj ten nie mowi. tzn cos tam mowi ale nie takie powtarzajace sie sylaby a raczej same dzwieki

Cytat:

Cudownosci! Wszystkiego najlepszego Ksiezniczko!

Stary 2013-07-10, 13:45   #3205
charlizz
Zadomowienie

Badzia, a gdzie masz rodziców ? ;>
Stary 2013-07-10, 13:52   #3206
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
glupie pytanie - pewnie, że tak

Fajnie, że Kubuś jest zdrowy, a co do tych mięśni to na pewno nie masz się czym martwić, ale fakt - służba zdrowia w tym kraju jest do du*py

Cytat:

Mazowszanki
widze ze nie ma sr.ania po krzakach
ja mam jednak za daleko chyba to ze 2 godz w samochodzie w jedna strone co najmniej :/

Cytat:
Czesc!
Przepraszam, ze nie udzielam sie, ale z dnia na dzien z moim dolem jest gorzej a gdzie tu do konca wrzesnia...
Staram sie wziac w garsc, ale nie udaje mi sie. Musze cos ze soba zrobic, bo oszaleje.
Mam nadzieje, ze sie wyspalyscie. Milego dnia!

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41715750]
Dziewczyny gdzie sie Bijkora zgubila?[/QUOTE]

wczoraj wlasnie myslalam o niej
Bijkora? gdzie jestes jak Cie nie ma?

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak się pokłóciłam z mamą, że ryczę jak bóbr nie wiem kiedy będę

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41711988]już piszę - można odetchnąć, uff jeśli nózki swobodnie się tak układają, że dziecko samo je sobie tak układa i w każdej chwili sobie je rozplątuje - jest ok, robi sobie taką podpórkę do leżenia.

na reh fajnie dzisiaj, młoda nie płakała już chyba przyzwyczaiła się i poznaje tę dziwną panią, co jej się ruszać każe [/QUOTE]

ooo, to dobrze....
brawa dla Dorotki!

Stary 2013-07-10, 13:52   #3207
e_vel
Wtajemniczenie

wzięłam jednak tą czarną - bo szukałam butów i są albo "wsiurskie" ala neonowe albo za wysokie, albo za drogie i stwierdziłam, że czarną będę wykorzystywać do wszystkiego - tzn. wiadomo, eleganckiego. A miętową sobie kupię taką na codzień

I kupiłam ten wózek - mam nadzieję, ze nie będę żałować, bordowo-czarny z jabłuszkiem Dam znać jak przyjdzie, ale to pewnie w przyszłym tygodniu.

Co do T. to ona jest złota kobieta, tylko czasem ma takie teksty ze taktu wogóle też nie ma za grosz... Ale ma jedną cudowną cechę - nie wtrąca się

Moje dziecko w momencie się obraca na brzuch... nawet na spaniu ... matko, ona nigdy tak nie spała...
Stary 2013-07-10, 13:58   #3208
charlizz
Zadomowienie

Bijkora pisała, że wczasuje z Nadia i TZem u wujka na wsi
Stary 2013-07-10, 14:00   #3209
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
wiecie co, ja to juz nie wiem...
mocz wyszedł idealny, a ona dalej tak mało je (przynajmniej dla mnie)

w nocy 2x po 80 ml
rano butla 100 ml
obiadek mały nie cały
deserek mały prawie cały
i teraz niedawno butla 150
i 100 ml wody

to jej dzisiejsze jedzenie...
teoretycznie malo ale w praktyce my dorosli tez chyba mniej jemy jak taki upal. dzis zje mniej a jutro czy pojutrze nadrobi

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Co do tego jaka jesteŚ zmęczona i zalatana....pamiętasz jak mówiłaś, że już mało masz do załatwienia i będzie luz? (przytyk żaden, wszystkie tak myślimy a potem
Hah, o tym samym pomyslalam teraz na ostatnie dni to jest dopiero latansko! ale mimo wszystko takie pozytywne.
Black, chlon kazda sekunde tych przygotowan, slubu, wesela bo to wszystko tak szybko mija i potem zostana juz tylko wspomnienia.... a tych wspomnien zycze Ci przenajwspanialszych

Cytat:
cała, ja bym się nie przejmowała. Skoro tyle je, to widocznie tyle jej potrzeba. Moje Ololo też wszamało tylko jedną butlę, drugą na noc. Oprócz tego biszkopta i soku ze 200 ml moja mama jej dała. Takie dni ma, a innego dnia je więcej najwięcej u niej to 4 butle po 150 plus obiadek i 100 ml soku. Nie sugeruj się tym ile inne dzieci jedzą. Jeśli Julas jest wesoły i ma idealny mocz ( ) to znaczy,że wszystko ok. Może tak być, że czika daje się we znaki, zęby i to przez to. Nie stresuj się. Przybiera przeca na wadze ile potrzeba to co Ty babo wymyslasz poluzuj stringi

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Muszę wam sprzedać historyjkę,
O Boziu!
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
chyba się do straży pożarnej, sekcja:ratowanie kotów, zapiszę

agentka z Ciebie!
--------
nadrobilam!
dzis popoludniu znow mnie nie bedzie bo jadymy do oszoloma, zrobic zapas papu dla mlodego + zapisac sie do tej poradni bo przez tel nie zapisuja, trza byc osobiscie. jakies dziwne zwyczaje tam maja

Stary 2013-07-10, 14:05   #3210
e_vel
Wtajemniczenie

Pstryczku

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

aaa... chwalę się wygrałam róż BOURJOIS w konkursie Rossmanna mam czekac na meila kiedy będzie do odbioru
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości