|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
. Cytat:
![]() Dzisiaj byłam zrobić badania: krew, mocz, Cytomegalia, HIV, grupa krwi - ze względu na to, że krew oznaczają u nas w wojewódzkim krwiodawstwie, wyniki mogę odebrać dopiero jutro po południu. Tak na marginesie, to co sie dzisiaj działo w przychodni to horror. Nie dość, że zaduch i gorąc, to starsze babcie i dziadkowie wykłócali się o kolejkę. Chcieli mnie jacyś dziadkowie wmanewrować, że się wepchałam, ale nie wytrzymałam i też mały raban podniosłam. Weszłam zgodnie z kolejką
|
|||||||
|
|
|
#992 |
|
Zakorzenienie
|
Witam kochane trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze USG
![]() Ale dziś duszno.... u mnie ciągle wentylator chodzi całe szczęście bo bym się chyba ugotowała. Niedługo zbieram się do mojego siostrzeńca ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- W ogóle cały czas chodziło za mną leczo więc dziś będę robić na obiad ! Wczoraj wieczorem odwoziłam rodziców na pks . Wstąpiłam do marketu zrobić zakupy na leczo niestety już były resztki wszystkiego nie kupiłam ale z tego co mam też wyjdzie już aż nie mogę się doczekać ! Shiloh a nic mi nawet nie mów o kolejkach w laboratorium sama muszę iść teraz i nie mogę się zebrać . Ostatnio jak byłam to każdy pilnował swojej kolejki nawet nie wpuścili nikogo żeby sam mocz tylko podał . Każdy musiał czekać w kolejce . teraz na badania wybieram się do siebie do miasta bo to w sumie bez sensu jechać 30 km na badania skoro mogę jechać 10 km Tylko muszę poczekać aż rodzice wrócą bo nie mam pojęcia gdzie u nas jest laboratorium poza tym myślę , że na czczo nie będę bezpiecznym kierowcą
|
|
|
|
#993 |
|
Gang Iren
|
Zaraz wychodze...
|
#995 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Kluska -proponuje jeść tylko ciemne pieczywo i dużo wody niegazowanej, żeby hemorojdow się nie nabawic ....bo to jest masakra...malbo słodyczy i dużo blonnika jeść
|
|
|
|
#996 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny!
Witam nowe mamusie a już obecnym gratuluję dobrych wyników na USG. Dawno się nie odzywałam ale ciągle jestem jakaś zabiegana a każdą możliwą chwilę spędzamy na dworze. Muszę przyznać że miałam małe problemy z czytaniem was wcześniej bo ciągle pisałyście o jedzeniu a ja na samą myśl miałam mdłości i zgagę ale to już za mną. Co prawda mdłości zdarzają się jeszcze a zgaga wciąż obecna ale to nic w porównaniu z tym co było. Od jutra wg usg jestem w drugim trymestrze, dziś kończę 13 tydzień. Tak podała mi pani doktor i potwierdziła położna. Termin porodu 15.01. Dzidziuś zdrowy, ma 8,5 cm. Na usg miałam sprawdzone jedynie podstawowe rzeczy typu kość nosowa, przezierność karkowa 1,6, serduszko, nóżki, rączki. Niestety po chwili dzidziuś zaczął tak szaleć że nie dało się za nim nadążyć( to samo było z pierwszym ale w Polsce niestety 1000 razy lepszy sprzęt i miałam naraz na trzy usg robione więc dało się go poskromić). Następna wizyta 26.08 na usg połówkowym i oraz spotkanie z panem ginekologiem (co tu jest rzadkością). Teraz zostaje mi czekać na wyniki PAPPA. Jestem na plusie 0,5 kg ale chyba poszło mi to w piersi bo mam w nich więcej o 12 cm i bolą okropnie, brzuszka nadal nie ma. Trzymam kciuki za wasze badania. Pozdrawiam |
|
|
|
#997 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() 3mam kciuki żeby wszystko było jak najlepiej! I czekam na relacje ![]() Dziewczyny, błagam powiedzcie, że humorki się w końcu kończą jestem tak okropna, że wczoraj o jakąś pierdołe spakowałam się i postanowiłam o 12 w nocy jechac do rodzicow. Mąż dzielnie stał nade mna godzinę. Aż mi go szkoda, ale nie potrafię nic zrobić z moimi płaczami i tupaniem nogą. :pI wiecie co jakiś czas temu zauwazylam? Ciemny pasek na brzucholu. Bardzo wyraźny a o czarnych włoskach wokół nie wspomnę
|
|
#998 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
też mocno wierzę.A bóle w dolnym odcinku kręgosłupa też miewam coraz częściej, aż jakoś promieniują na pośladek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Trzymam za Wasze wizyty ! |
||||
|
|
|
#999 |
|
Raczkowanie
|
Kochane powodzenia na usg
oby były same dobre wiadomości ![]() ja dziś po raz pierwszy nałożyłam jeansy ciążowe normalnie nie będę ich ściagała hehe tz podejrzewam ze jak brzuchol urośnie to ta guma zacznie z czasem uwierać ale moze uda sie zrobić jakąś wstawkę i jeszcze trzoszkę w nich pochodze. Co do zakupów w HM to udało mi się upolować zielone spodnie ciążowe za 30 zł ale specjalnie wziełam sobie troszkę na przyszłość choć szczerze jak zbaczyłam rozmiar na metce 44 to byłam w szoku normalnie noszę jakieś 38 baa a te jeansy są 36. Kurcze mogliby zrobić jedną rozmiarówkę a nie teraz boję się kupywać rzeczy przez neta...
|
#1000 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ehh podziwiam go. U mnie paska na brzuszku ani śladu ![]() Cytat:
Co do badań to z reguły jak chodzę do przychodni, to są 2-3 osoby i wychodzę po 10 minutach. A dzisiaj nie wiem wszyscy się zmówili na badania ![]() Jedna dziewczyna z widocznym już brzuszkiem, prosto z mostu spytała czy może bez kolejki. Co dziwne przepuścili ją! A spodziewałam się, że ją tam zlinczują ![]() ciamber: chyba kupiłyśmy takie same spodnie w H&M zielone za 30 zł z tymże ja mam rozmiar 34 i są na brzuchu luźne. Masz takie bawełniano-lniane ze ściągaczami na kostkach? Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-07-10 o 12:11 |
||
|
|
|
#1001 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wody niegazowanej piję bardzo dużo, z pieczywem gorzej bo tż nie może ciemnego a ja przecież całego nie zjem. ale staram się. a wzdęcia są połączone z zaparciami? bo hemoroidy chyba od zaparć?
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#1003 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja miałam w planach ziemniaczki z maselkiem i koperkiem dla męzula ryba ja jajko sadzone plus surówka z kapusty kiszonej. Ale przeglądając w internecie propozycje na surówki z kapusty kiszonej zobaczyłam kluski śląskie co spowodowało że na kolacje robię je właśnie, i od razu wyciągnęłam mięsko do rozmrożenia na gulasz z przepisu mojej mamy, nigdy mi tak dobry nie wychodzi jak jej ale może akurat zaspokoi to moją zdjęciową potrzebę. Od dziś zero zerkania na strony z przepisami
|
|
#1004 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
były jeszcze czarne ale największy rozmiar to 38 więc odpuściłam a szkoda bo jakby były większe to z pewnością też bym przygarneła w końcu 30zł za takie spodnie to śmiech. Chyba tak tanich spodni to jeszcze nie kupiłam
|
|
#1005 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziś zapisałam się na USG genetyczne na 30.07. Niestety w tym czasie mój lekarz ma akurat urlop i byłam zmuszona się zapisać gdzie indziej. Dziewczyny z Warszawy - może kogoś polecicie, gdzie warto iść zrobić to badanie?
|
|
#1006 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ciamber: to chyba wiem które, tez je przymierzałam, w udach i łydkach były za ciasne. Dużo par ich zostało, chyba uszyli spodnie na kobiety z nóżkami jak czaple i dlatego tak mało im zeszło, bo w ciąży chyba żadna takich patyczków nie ma ![]() nattalli: no to kolacyjka szykuje się pychota u Ciebie ja nie mam pomysłu na kolację jeszcze
Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-07-10 o 12:53 |
|
|
|
|
#1007 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1008 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ale też wpadam w bezkresne depresje, które trwają 15 min i na szczęście dla Małża są na tyle rzadkie, że nie odbijają się na naszym małżeństwie. Hmmm a może to Małża dużo w domu nie ma to nie obrywa. Wiem, że to głupio zabrzmi, ale ja się uspokajam dla malucha przede wszytskim a potem dla mojego psa, bo jak ja płaczę to on jest w takim stresie, że się żal mi go robi.Co do jedzenia- mam fazę na kalafiora na parze i młode ziemniaki, dziś chyba będzie też jajko. a wczoraj wieczorem o 20 stwierdziliśmy, że zabieramy się za pierogi z jagodami. Zrobiliśmy 40 szt. i wszamaliśmy ze śmietanką. Dziś będzie powtórka, bo nie mam po nich zgagi i tak pięknie mi wchodzą
|
|
|
|
|
#1009 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Na Agatowa, w zasadzie wszystko jedno do kogo. Albo Makowski na Łuckiej. Albo Roszkowski, ale on jest gburem, do tego bardzo drogim gburem.
|
#1010 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc kazałam wczoraj mężulkowi szykować sobie rower do pracy, a ja chciałam zabrać samochód.dzisiaj już z rana dzwonił pytał jak się czuję, czy wszystko ok. a wczoraj przyznam się- poszło o to, że nie chciał zabić pająka a ja się ich panicznie wręcz boję
|
|
#1011 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie histerie raczej dotyczą jego pracoholizmu i dłuuugich godzin samotności. normalnie znoszę je lajtowo, ale jak się gorzej czuje albo buzują hormony wtedy jestem zła |
|
|
|
|
#1012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie szczerze powiedziawszy nie zauważyłam. Miałam jeden dzień ciężki jak leżałam w domu cały czas. Ale to wypłakałam się i przeszło.
|
|
|
#1013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haha u mnie na odwrót, kiedyś pokłóciłam się z TŻ bo.... bo... nie chciałam zabić ćmy! chciałam jej otworzyć okno, żeby sobie wolna poszła "na swoje" Ze śmiechu nie mogłam zasnąć. Z ćmą sobie poradziłam, poszłam po Teżeta Dalej nie rozwiązała się moja "stresująca sprawa" w pt mam rozmowę z szefem, bo to sprawy z pracą związane, o ciąży wie, to nie to .ej... koleżanka na poprawę na stroju puściła mi radio rmf baby i leciało jakieś "oczka zmruż, śpij kochanie" nikogo nie było i ... normalnie mi łza pociekła ..
|
|
#1014 |
|
Rozeznanie
|
Hey dziewczyny, nie było mnie tydzień , a wy szalejecie z tym pisaniem . Mam nadzieje ,że uda mi się wszystko jakoś nadrobić. Bo zwalniam tempo w pracy
Mam nadzieje ,że u was wszystko dobrze , dzidziusie rosną a wy zdrowe i bez problemów. u mnie od niedzieli mdłości a tak gadałam ,że nie mam to nagadałam. Jeszcze mnie zgada piecze a wczoraj nawet wymiotowałam .Mój TŻ się tylko śmieje chciałaś znak ,że w ciąży jesteś to masz wszystko naraz W skrócie: Dzisiaj zaczynam 8 tydzień zgodnie z USG. Szefowej o ciąży powiedziałam , nie powiem ucieszyła się(sama rodziła 2 miesiące temu) pogratulowała , w sumie pracuje jak wcześniej ale nic nie dźwigam i nie przenoszę to robią już inni a rodzice zadowoleni bardzo się cieszą, a tak się bałam im powiedzieć obie siostry tak samo, już ubranka mi składają hahaha i się śmieją że tirem muszę po to wszystko podjechać no zobaczymy. pozdrowionka
|
|
|
|
#1015 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1016 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1017 |
|
Raczkowanie
|
jestem w szoku jakie macie humorki
i szczerze współczuje Waszym tż i stwierdzam ze mój ma ze mną dobrze bo ani się nie kłuce a bardziej się cieszę ze wszystkiego a i owszem zdarza mi sie delikatnie mówiąc po wk... ale to na pracę a nie na męża. 5 minut po moim wytrzęsaniu jak to mi źle i niedobrze cieszę się jak głupia do sera moja stabilność emocjonalna jest poniżej zera
|
#1018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przy porodzie to owszem, wiadomo, skurcze parte i może wyjść. Gosia daj znac jak na usg!!
|
|
|
|
|
#1019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1020 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze...kiepska sprawa, ja miałam po porodzie, wiem co to za ból...
![]() W pierwszej ciąży nie miałam zaparć, teraz też nie zauważyłam tego u siebie, prędzej w drugą stronę u mnie, co też nie jest za przyjemne |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:53.

Ciuszki dziecięce są malutkie, więc nie zajmą dużo miejsca, a jeszcze jak podzielisz na jasne, kolory i ciemne to tym bardziej.

Tylko muszę poczekać aż rodzice wrócą bo nie mam pojęcia gdzie u nas jest laboratorium poza tym myślę , że na czczo nie będę bezpiecznym kierowcą