|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Karolajn ale fajnie widać na filmiku, jak Hania walczy ze snem. Jest kochaaana. I jak się fajnie uśmiecha
Ja chcę mojego syncia |
|
|
|
#1322 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
![]() co prawda doczytałam, że wypompowałaś również..co skojarzyło mi się jedynie z wypompowaniem pęcherza Cytat:
![]() Masz rację mnie też głupota i zakuty łeb nie bolą .. całe szczęście, bo bym często miała masakryczne migreny Cytat:
wiem jak wyją pawie na całe szczęście dziecko a początku głuchawe chyba jest i nie będzie zwracać uwagi na takie dźwięki |
|||
|
|
|
#1323 |
|
Zadomowienie
|
En dość egzotyczna ta wieś
Kiss a macie imiona dla obu płci jakby co? ![]() Agrafka to mój syn z kolei dzisiaj leniwy. Ale mnie dzisiaj tez się nic nie chce i też wróciłam od koleżanki więc piona
|
|
|
|
#1324 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
albo na odwrót wgl nie dociera do mnie że za niecały miesiąc mam termin ![]() Pewnie wczoraj Raduś się wyspał i dzisiaj nadrabia co by mama była zadowolona |
|
|
|
|
#1325 |
|
Zadomowienie
|
Idzia ja kupiłam też Aventu ręczny ale Natural. A ten isis super się sprawdza, moja koleżanka używała w tym roku i chwaliła sobie
|
|
|
|
#1326 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do reszty ![]() ![]() ![]() Rozumiem, że analizujesz teraz pozytywy mieszkania u teściów? Hahahah, a z pawiami będziesz miałą wesoło, bezik będzie dorastała naprawdę close to the nature ![]() Cytat:
że nie wspomnę o co najmniej 5 czkawkach dziennie![]() Wesołe chłopaki z 21 ![]() Cytat:
Wszamałam właśnie serek ze śniadania, druga kawka zbożowa wypita i w sumie nic nie mogę robić tylko siedzieć Obiadu nie tykam póki co, bo zapomniałam rano wyciągnąć mięsa z zamrażarki, więc mam dalej zbitą bryłę![]() A sprzątać tego bajzlu na razie nie mam siły, bo ciągle mnie podbrzusze kuje jak wstaje ![]() Grunt, że opłacało się lecieć jak wariat, bo materacyk jest na prawdę fajny
|
|
#1327 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1328 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie, imiona macie wybrane jak coś i dla chłopca i dla dziewczynki? ![]() Cytat:
![]() Znając moje szczęście mój syn będzie miał słuch doskonały juz od 1 dnia zycia ![]() taaaa ![]() Co masz na obiad dobrego? bo mówiłaś, ze bedziesz jeść.. podzieliłabyyyyyś się!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
||
|
|
|
#1329 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1330 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Mieszkanie tam jest jak dziecko" Ja: Tzn? "Niby wiesz, że ma nastąpić, ale jakoś trudno sobie to wyobrazić" Na co stwierdził, ze na dziecko to chociaz 9 msc mógł sie przygotowywać, a tutaj niecałe 2 tyg i Rodzinko witaj Mój materac też jakos tak mało capił w sumie tego samego wieczora dałam przescieradło na niego Cytat:
|
||
|
|
|
#1331 | |
|
Raczkowanie
|
Melduję się po wizycie.
Serduszko ładnie biło, ciśnienie ok, Mikołaj nadal główką w dół, nisko w kanale. Rozwarcia brak, szyjka trochę skrócona. Miałam badanie na paciora, wyniki w piątek. Samo badanie średnio przyjemne- poczułam takie uszczypnięcie. W ogóle to teraz źle się czuję, brzuch mi twardnieje i w środku boli po badaniu- ostatnio też tak miałam ![]() Zaraz ide się kimnąć bo o 18 SR. Te upały są okropnie męczące. ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1332 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę i ładne ułożenie Mikiego! ![]() A Ty sobie odpocznij teraz!
|
|
|
|
|
#1334 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W dodatku- JA NIGDY NIE LEŻAŁAM W SZPITALU i przerażają mnie 2 dni po porodzie, a co jeszcze jak przed będę musiała leżeć ![]() Dlatego w związku z tym, że DOSKONALE rozumiem co czujesz zaciskam za Ciebie kciuki 5 razy mocniej, żeby jednak dzidziuś sam postanowił do jutra ewakuować się z Twojego brzuszka Cytat:
W dodatku nie może wyjść z podziwu, że TAK WCZEŚNIE wstaje, bo ona na 2 tyg przed urodzeniem mnie spała 20godzin na dobę- nie była w stanie funkcjonowaćCytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() ![]() kla ski:![]() Ja zrobiłam 3/4 obiadu- reszta za 40 min- jak TŻ będzie wracać z pracy. Ale dawno się tak nie zmęczyłam ![]() Cytat:
|
|
#1335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę.. Masz rację, odpocznij teraz, zdrzemnij się. Poczujesz się lepiej |
|
|
|
|
#1336 |
|
Zakorzenienie
|
wysikałam się.. i znowu mi sie chce sikać. bosko
|
|
|
|
#1337 |
|
Wtajemniczenie
|
no właśnie ja chce Kindla
udało mi się zrobić obiad jedną ręką, bo Hankę nosiłam do odbicia zaraz się zbieramy do pediatry, żeby ocenił naszą żółtaczkę..
|
|
#1338 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dzię-ku-je-my
|
|
|
|
|
#1339 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazwyczaj siadał okrakiem i wszystko było widać Tylko raz skrzyżował nóżki ![]() Także też nie uwierzyłabym w teorię o dziewczyncę i dzięki bogu, bo już tak jestem na faceta nastawiona, że szok ![]() Cytat:
Pamiętajcie, że to tylko chwilowe rozwiązanie, nic stałego ![]() Taak? Dobrze wiedzieć, bo też właśnie pomyślałam w pierwszej chwili, że jak tylko wyschnie mi prześcieradło, to nałoże, ale w drugiej pomyślałam, że to za szybko Fajnie, znając mnie dzisiaj będę miała dla Alka gotowe łoże![]() Stwierdziłam tak poza tym, że od dzisiaj hartuję brodawki ![]() Już bolą jak cholera, a jak sobie pomyślę, że ta mała pijawa za niedługo będzie z nich mleko piła ![]() Także siedzę teraz z cyckami na wierzchu, nałożyłam maść i mam ogromną nadzieję, że to cokolwiek da
|
|
#1340 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizytęmnie to czeka jutro ... a miałaś wymaz tylko z "przodu" czy z "tyłu" też ? |
|
|
|
|
#1341 |
|
Zakorzenienie
|
Ten no..co to są KINDLE ?
![]() Ja chciałam zrobić pyzy z mięsem (zrobić znaczy rozmrozic i do tego cebulka z tłuszczem ).. Mąż jak zobaczył 'nie, on tego nie będzie jadł, nie lubi'..wylałam wodę z garnka i usiadłam.. zrobił nam parówki |
|
|
|
#1342 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- jakbym czytała o sobie ![]()
|
|
|
|
|
#1343 |
|
Wtajemniczenie
|
to jest czytnik książek- ebooków
świetna sprawa, moja mama ma i kiedyś jej ukradłam
|
|
#1344 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę A teraz najlepiej się połóż![]() Cytat:
Nie ma co się obawiać pobytu, bo przynajmniej wiesz, że w razie czego jesteś pod stałą kontrolą A przecież jak jest wsio ok, to po 2 dniach wychodzisz![]() Skąd ja to znam ![]() ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() Nawet mój tż spróbował i pochwalił, a on ma manię zdrowego żarcia i czytania składów ![]() Tak piszecie o prezencikach za poród ![]() U nas nie będzie kaski na szaleństwa, ale tż dostał od brata na święta m.in. bon na 200zł do apartu, to muszę mojego naprowadzić na to, że mógłby go zużyć na mnie ![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Taka tam dyskusja prowadzona ze sobą ![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Widać, że tylko ja nie mam co robić podczas wietrzenia cycków
|
|
#1345 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A ja będę mykać.. Za godz. muszę być u ginka, jeszcze muszę wyszukać jakieś wdzianko, wziąć prysznic, podjechać po kocie żarcie do weta i dopiero na wizytę. A później do rodziców na barszcz czerwony wpaść ![]() Do wieczorka....dam znać co tam i jak tam |
||
|
|
|
#1346 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
możemy załozyć Klub
|
|
|
#1347 |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha, dzięki karolajn, chociaż ty
![]() Ale z drugiej strony ty to robisz w słusznym celu, a ja ot tak świecę cyckami
|
#1348 |
|
Zakorzenienie
|
Spoko Twee, ja też nie mam co robić podczas siedzenia na kanapie
![]() Co chwilę tylko w ramach rozrywki chodzę do łazienki na szybkiego siczka, po to żeby wrócić tam nie dalej niż 15 minut później
|
|
|
|
#1349 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hartuj cycki Mała ![]()
|
|
|
#1350 |
|
Zakorzenienie
|
do tego mój syn włożył mi girę między żebra i przysięgam dochodzę do wniosku, że jak się już zdecyduje wyleźć to mu oddam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.

Ja chcę mojego syncia 

no to ja rura z tego banku, bo materac, "dobiegłam" (to oczywiście zbyt duże słowo, bo już nawet nie potrafię szybciej maszerować) na przystanek, weszłam zlana potem do tramwaju i jakaś babeczka młoda z dzieckiem chciała mi ustapic miejsca, ale jakas starsza baba z torba juz zaczela sie do tego wolnego przeciskac i chciala siadac, kiedy ta mama do dziewczynki powiedziała głosno i dobitnie "chodź, ustąpimy PANI W CIĄŻY"
wniósł mi go do góry, chociaż leciutki jest jak piróko, ale inaczej chyba sturlałabym się z nim ze schodów. Aaa no i po drodze odkryłam, że jest jeden oddział mojego banku dużo bliżej niż ten do którego jechałam, ale cóż. Grunt, że głupota i zakuty łeb nie bolą 
.

W dodatku- JA NIGDY NIE LEŻAŁAM W SZPITALU i przerażają mnie 2 dni po porodzie, a co jeszcze jak przed będę musiała leżeć 

klask i: