Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 19! - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-10, 14:06   #1291
dzoan
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
teso pisałas, że Twój termometr Barun okazał się bardzo dobry, o którym modelu mówisz. Nie mam termometru elektronicznego jeszcze, a chce taki do ucha.
podpinam się pod pytanie

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 14:08   #1292
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość

A mnie tak jakoś niedobrze.. jakbym miała haftnąć, ale to nie postępuje. Może jakiegoś wewnętrznego stresa czuję ? Gardło takie ściśnięte.

W tv widziałam reklamę z facetem jedzącym kolbę kukurydzy.. też chcę
zrób sobie laleczkę voodoo, przyklej zdjecie kuzynki męża to od razu przestaniesz czuć się zestresowana.. jakby mi ktoś czatował dzien i noc pod drzwiami tez bym była cała znerwicowana

Tez bym zjadła, mniam!

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
En moze cos zaczyna si dziac?? mnie tez od rana boli tam na dole jakby igly jakby cos sie rozchodzilo ale surcze sa tylko ze takie twardnienia znow ;/ no i sa nieregularne wiec dupcia
tylko ja od paru dni tak mam mocniej.. tylko na piłce mi dobrze
Nie chce się nakręcać bo i tak d*pa z tego wyjdzie, mój syn chce się urodzić i juz mieszkac na wsi, zamiast korzystac z luksusow miastowych, niestety
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 14:08   #1293
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
hejka! my już po spacerku, na 16 znów wizyta u pediatry..idziemy leżeć i się karmić więc sobie was poczytam
wrzucam gratisik
https://www.youtube.com/watch?v=fTXi...e_gdata_player
Normalnie mam lzy w oczach..jaka ona.cudowna ..jakie.minki szczela i wogole
sliczniutka!

en ja lubie chodzic spacerowac itp hehe

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 14:09   #1294
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Normalnie mam lzy w oczach..jaka ona.cudowna ..jakie.minki szczela i wogole
sliczniutka!

en ja lubie chodzic spacerowac itp hehe
zeby nie było- ja tez lubię i zwierzęciem domowym nigdy nie byłam.. ale teraz to zdycham normalnie fizycznie+ ta pogoda mnie dobija

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-10, 14:12   #1295
fiazo
Zakorzenienie

Balonik kciuki.
To nie jest tak ze nie mowia.tylko mowia pod nosem ze nie slysze.zreszta to moj 1x to jeszcze sie poznaje ze szpitalem

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 14:13   #1296
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
zeby nie było- ja tez lubię i zwierzęciem domowym nigdy nie byłam.. ale teraz to zdycham normalnie fizycznie+ ta pogoda mnie dobija
u mnie też masakra, duchota straszna, nawet mąż powiedział, ze sam pojedzie na zakupy, bo nie mam co wychodzić. Kochany jest. A ja dziś mam lenia.. :P

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 14:13   #1297
kiss12550
Zadomowienie

dzień dobry

udało mi się nadrobić

Agrafka86- za tydzień, idziemy łeb w łeb
Oj ja też teraz ledwo coś zrobie i już dysze

Kooocur
- współczuję ze wszytsko się tak przeciąga ... 3maj się dzielnie

Skylie- za wizytę

sammi24
- haha zabiłąś mnie leczeniem dr. Housa
a co planujesz kupić w IKEI ? Ja do jakieo sklepu ni epojde choćbym miała konkretnie zaplanowane co kupić, to i tak zawsze wpadnie jakiś „gratis”

Katarzynkajg
– ogromniaste będzie kolejna dzidzia

madi82 - za 38 tydzień , poważnie się zrobiło,
fajnie ze udało Ci się trafić na takich ludzi, rzadkościa jest ze kobieta w ciaży jest przepuszczana przez innych

magdalennne – nie ma co płakać , niedługo będziesz miałą swoją dzidzię na świecie

arrabbiata – wszystkiego najlepszego , lekkiego porodu i cudownego zdrowego maleństwa

Dzoan
- mam nadzieję ze gin coś poradzi na to swędzenie, nie zazdroszcze mnie też czasami dopada takie swędzenie tylko że WSZĘDZIE na szczęćie zbyt długo nie trwa bo inaczej bym chyba oszalała
Aaa i co do Twojego wcześniejszego posta to w sumie zawsze marzył mi się pierwszy chłopiec wiec bym się nie obraziła no ale teraz to już najważniejsze żeby maluszek był zdrowy bez względu na płeć .
Jej ta kuzynka męża przechodzi już samą siebie

Magolina – to pewnie nie wyspałaś się za bardzo … no cóż w brzuszku rośnie Ci mały akrobata

d0tkaaa – tp już niedługo ale może akurat wszystko się rozkręci
trzymam kciuki

stokrotka24 – lepiej żeby Tż faktycznie zajrzał do pralki , bo ten spinacz jeszcze coś uszkodzi, oj tam jesteś w stanie błogosławionym Tż nie ma prawa marudzić

shestiger – przez jakiś czas stosowałam bio-oil i w sumie mam mieszane uczucia, sóra była nawilzona to fakt ,sam preparat w miare szybko się wchłaniał , ale co z tego jak rozstępy i tak wyszły :sciana:
Tż już pewnie nie może doczekać się maluszka

Tweedledee - brawa za tydzień,ja od przyszłego tygodnia zaczynam akcję „wielkie pranie” , a wczoraj zamówiliśmy łóżeczko
Jehowi to najgorsze co może być , oczywiście nie wszyscy bo są tacy którzy odpuszczają jak się im powie ze nei jest się zainteresowanym,ale niektórzy to jakaś tragedia

paulinka777- jak to mówi moja mama śpij póki możesz, bo później już tak łatwo nie będzie

enlevee – EL SAPO podoba mi się to określenie
zobaczymy czy Twój Tz nadaje się na wróżke
haha świetny sen
i mam nadzieję że e bóle szybko przejdą biedna, Ty to się namęczysz…

idzia111 - za tydzień i trzymam za jutrzejszą wizyte

czerwony_balonik – duza ta Twoja malutka szkoda ze nie wpuścili Tżta , na pewno byłoby Ci raźniej

teso- supar wiadomości , cieszę się ze Ty też lepiej się czujesz i nie boli

Marionette18 – bardzo ładne imię kuzynka dała malutkiej , ale jejku 500g ? Super że malutka doszła do siebie

mela1234
– super brzuszek , a jaki malutki , egl nie widać ze to już 38 tyd

elaine-blath
– super ze karmisz piersią a malutki jest taki grzeczny dużo zdrówka dla Was

Oliath
– czemu Ty masz takie ładne te córki, to nie sprawiedliwe !

Rockyyy – no tak sezon na gości uważam za otwarty
Tak tak , odpoczywaj , na wszystko jeszcze przyjdzie pora
Super się czyta takie posty , Twoje szczęście „wali” na kilometr
dla wspaniałego Tżta ,

roxi1980 - dla dzielnego synka

surka – cudowna malutka

Kathe– to normalne że boisz się szpitala , ale pamiętaj ile kciuków masz od nas wszystkich więc wszystko na pewno pójdzie dobrze

Karolajn – słodka malutka, a jak się usmiecha i ile ma włosków
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 14:14   #1298
kiss12550
Zadomowienie

Cytat:
podpinam się pod pytanie
i ja też
Stary 2013-07-10, 14:17   #1299
enlevee
Zakorzenienie

a ja chciałam się pochwalić Tztem, bo w konkursie w pracy wygrał Ipada
Ostatnim razem wygrał iPoda, ale sprzedał bo ma muzykę w swoim Iphonie i stwierdził ze po co mu, a teraz iPada.. ciekawe czy tez ma zamiar sprzedac, czy moze w ramach prezentu z okazji urodzenia dziecka by podarował swojej cudownej kruszynce, czyli MI

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-10, 14:21   #1300
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnim razem wygrał iPoda, ale sprzedał bo ma muzykę w swoim Iphonie i stwierdził ze po co mu, a teraz iPada.. ciekawe czy tez ma zamiar sprzedac, czy moze w ramach prezentu z okazji urodzenia dziecka by podarował swojej cudownej kruszynce, czyli MI
fajna praca, że takie konkursy!
Ale mi przypomniałaś, że też wygrałam iPada... tylko ten kupon cholerny zagubiony :P

Filipiśko

Stary 2013-07-10, 14:22   #1301
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Musisz mu zasugerowacsam sie nie.domysli napewno hahahaha))

Zuza

Razem
Stary 2013-07-10, 14:23   #1302
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
fajna praca, że takie konkursy!
Ale mi przypomniałaś, że też wygrałam iPada... tylko ten kupon cholerny zagubiony :P
no ja w swojej pracy to mogłam wygrac co najwyzej wolną niedzielę, która i tak mi się należała

Cytat:
Musisz mu zasugerowacsam sie nie.domysli napewno hahahaha))
Nie omieszkałam mu wysłać smsa w tej sprawie, spokojnie

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-10, 14:26   #1303
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
dla TZta i oby nie zapomnial o swej kruszynce

Lece na miasto pospacerowac dopoki mam jeszcze sily na lazenie
Stary 2013-07-10, 14:35   #1304
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
zrób sobie laleczkę voodoo, przyklej zdjecie kuzynki męża to od razu przestaniesz czuć się zestresowana.. jakby mi ktoś czatował dzien i noc pod drzwiami tez bym była cała znerwicowana

Tez bym zjadła, mniam!

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Nie chce się nakręcać bo i tak d*pa z tego wyjdzie, mój syn chce się urodzić i juz mieszkac na wsi, zamiast korzystac z luksusow miastowych, niestety
dobry pomysł
Bezik będzie towarzyski dużo ludzi, psów, komarów

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Balonik kciuki.
To nie jest tak ze nie mowia.tylko mowia pod nosem ze nie slysze.zreszta to moj 1x to jeszcze sie poznaje ze szpitalem
ja też mam stresa przed szpitalem.. ostatnio leżałam w wieku przedszkolnym.. a tak to nigdy więcej. W ogóle to mam większego stresa zastanawiając się jak tam wszystko wygląda, co zrobic z torbą, czy ona za mną chodzi? gdzie mnie będą przenosić..czy torba nadal za mną będzie szła? co jak mnie będą siuśki i kupcia cisnąć..mam co skurcz do kibelka latać? i mogę? i nadal podręczna torba z chusteczkami będzie przy mnie? czy wypada mi się podmalować w szpitalu czy raczej powinnam sie skupić jedynie na dziecku.. czy w łazience będzie dość miejsca dla mnie i innych mamusiek.. kabin wystarczy..lusterek? W głowie mnóstwo pytań.. ale mniej tyczących się porodu, bólu i personelu

Cytat:
u mnie też masakra, duchota straszna, nawet mąż powiedział, ze sam pojedzie na zakupy, bo nie mam co wychodzić. Kochany jest. A ja dziś mam lenia.. :P
dla męża.. ja się zapocę w aucie bez klimy jadąc do lekarza.. i nawet nie tylko z tego, że bez klimy, ale ostatnio stresuje mnie troszkę jazda autem

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość

Dzoan
- mam nadzieję ze gin coś poradzi na to swędzenie, nie zazdroszcze mnie też czasami dopada takie swędzenie tylko że WSZĘDZIE na szczęćie zbyt długo nie trwa bo inaczej bym chyba oszalała
Aaa i co do Twojego wcześniejszego posta to w sumie zawsze marzył mi się pierwszy chłopiec wiec bym się nie obraziła no ale teraz to już najważniejsze żeby maluszek był zdrowy bez względu na płeć .
Jej ta kuzynka męża przechodzi już samą siebie
ale ładnie nadrabiasz

Ja w wieku szkolnym też zawsze marzyłam by był pierwszy chłopiec..taki opiekun/obrońca dla następnej córeczki A jak się okazało, że to się ziściło, to pozazdrościłam wszystkich sukienuś
Ale wiadomo..ostatecznie i najważniejsze by dzidziuś był zdrowy i tylko to się liczy.. nie żadna płeć

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Mąż właśnie wszedł.. Stwierdził, że choć chciał, to nie da rady zrobić więcej.. pojedzie ze mną..wow!

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 14:39   #1305
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:

Mąż właśnie wszedł.. Stwierdził, że choć chciał, to nie da rady zrobić więcej.. pojedzie ze mną..wow!
no to super

Filipiśko

Stary 2013-07-10, 14:44   #1306
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
To musisz szybko Tomaszka wypchnac zeby nie zdążył sprzedać :p

Mój się pytał ostatnio co chce za Hania- tablet, Kindle czy biżuterię

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2013-07-10, 14:50   #1307
d0tkaaa
Zakorzenienie

En ciekawe co ci odp:-P hahahah...

dzoan ja tez mam takie rozkminy ...niewiem czy torba ma za mna chodzic?:-P hahahahaha...

karolajn to chociaz tyle ze maz sie zapytal,moj tz to jak mu powiedzialam ze chce perfumy za wypchniecie Zuzy to stwierdIl ze sama sobie kupie jak dostane becikowe hahahhaahhaah......

kejt jak widze reklame sphinxa czy jak to sie tam pisze to mysle o Tobie hahaha

Zuza

Razem
Stary 2013-07-10, 14:53   #1308
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:

i co sobie zażyczyłaś?
Ja powiedziałam, że chcę złote kolczyki, ale chyba małż kasy nie ma

Cytat:

o, jak mi miło, że o mnie myślisz

Filipiśko

Stary 2013-07-10, 14:53   #1309
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:

ja też mam stresa przed szpitalem.. ostatnio leżałam w wieku przedszkolnym.. a tak to nigdy więcej. W ogóle to mam większego stresa zastanawiając się jak tam wszystko wygląda, co zrobic z torbą, czy ona za mną chodzi? gdzie mnie będą przenosić..czy torba nadal za mną będzie szła? co jak mnie będą siuśki i kupcia cisnąć..mam co skurcz do kibelka latać? i mogę? i nadal podręczna torba z chusteczkami będzie przy mnie? czy wypada mi się podmalować w szpitalu czy raczej powinnam sie skupić jedynie na dziecku.. czy w łazience będzie dość miejsca dla mnie i innych mamusiek.. kabin wystarczy..lusterek? W głowie mnóstwo pytań.. ale mniej tyczących się porodu, bólu i personelu

hahahahahahaha uśmiałam się strasznie, no ale cóż.. mam te same problemy co i Ty

Cytat:

Na początku przeczytałam "Kinder" i mysle "Kinder niespodzianke Jej dał do wyboru obok tableta?? naiwny chłop jak mysli ze to wybierze"

Cytat:
En ciekawe co ci odp:-P hahahah...

dzoan ja tez mam takie rozkminy ...niewiem czy torba ma za mna chodzic?:-P hahahahaha...

karolajn to chociaz tyle ze maz sie zapytal,moj tz to jak mu powiedzialam ze chce perfumy za wypchniecie Zuzy to stwierdIl ze sama sobie kupie jak dostane becikowe hahahhaahhaah......

No właśnie nic nie odp... zignorował chamidło wredne

ja to myślę, że Kejt juz nigdy w zyciu nie pojdzie do sphinxa

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-10, 14:54   #1310
sammi24
Zadomowienie

Baloniku, katarzynka
Czarowniczko są dobre wieści, pozbyłaś się szwów,a do wyjścia do domku już coraz bliżej
Fiazo kciukam za Ciebie też
Teso super, że u Was dobre wieści

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Hej Sammi...moje początki z fenoterolem były z tego względu, że od dłuższego czasu strasznie mnie brzuch jakby ...ciągnął... i jak chodziłam to było to bardzo nieprzyjemne....Na wizycie okazało się, że to szyjka mi się skracała i założył mi pessar....

Potem odstawiłam Fenoterol...i fakt jak nie zazywałam (nie wiem czy to od tego...) i wylądowałam w szpitalu to mały siedział mi dziwnie po prawej stronie brzucha u góry...no i plus te plecy na dole po prawej strasznie bolały...Stwierdzili, ze to byc może dlatego, ze za szybko odstawiłam Fena...Teraz znów go zażywam i jest ok....
Wizytę mam mieć 19 i mam nadz. ze znów bede odstawiać bo ja chce już
Aha...bo ja byłam przekonana, ze typowo na twardnienie ten F. (bo ja na to miałam go dostać). Pytam bo mi brzuch szaleje ostatnio i nie wiem czy dociągne czy gince gadać...wtedy bankowo szpital.
To trzymam kciuki żeby gin Ci odstawił na tej wizycie F.
A jeśli chodzi o organizery, to jeśli chcesz mogę Ci kupić i wysłać, bo ja dzisiaj nie dotarłam do Ikei, sił zabrakło. A podjechać chcę i tak w najbliższym czasie ten który masz też mi się podobał i też go chyba kupię, bo fajna sprawa

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
A i zaczynamy 41 tydzień
Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość

Częstuję wszystkie wirtualnym urodzinowym tortem a

STO LAT, WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!!

Cytat:
Hej Dziewczynki!
Nie napiszę 'dzień dobry', bo zaraz oszaleję z tej swędziawki.. nie mogę przestać się drapać, swędzi mnie między paluchami, ciągle nimi przebieram, ocierając o siebie, ale wtedy i tak jeszcze rozjuszam swędzenie... już nawet dłonie poważnie zaatakowane.. czuję te krosty pomiędzy paluchami, jakbym piasek tam miała..ogólnie całe dłonie i stopy obsypane, już nawet od spodu paluchów Ja nie wiem..jak mi ten gin dzisiaj nie pomoże to chyba sobie poupierd.lam stópki i dłonie, bo do porodu nie wytrzymam! Niech mi choć powie czy mam kupić ten specyfik mądrej pani dermatolog, może mi ulży, nie szkodząc przy tym dziecku. Czuję się jak trędowata
Oby gin pomógł i zaradził

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość

odprowadziłam auto do mechanika i wstawiłam pranie. Jak sypałam proszek (trzymam go normalnie w opakowaniu tylko spinam klamerkami) to gdzieś poleciała klamerka, myślałam, że na podłogę. Włączyłam pralkę i słyszę jak coś w niej wali, chyba musiała wpaść miedzy bęben teraz tz chyba będzie musiał ją rozkręcić całą bo to ładowana od góry, już słyszę to gadanie...
Może wpadnie do tego filtra co zbiera śmieci, ja często wyjmuję z niego monety, nawet po 5 zł

Cytat:
Twee, mój mąż jest z wykształcenia teologiem, jak on wyjdzie do jehowych, to przepada na godzinę :P a skubani są tacy cwani, że wysyłają co i rusz nowych świadków do nas na przeszkolenie, żeby z kimś mądrym mieli do czynienia

Ja wróciłam z wojaży u mojej friend. Prała ubranka dla małej akurat na Ikeę nie znalazłam sił fajnie było, pogadałyśmy, o ciąży i nie tylko. Jest w 32 tc a prawie nie ma brzucha Lecę coś zjeść bo padnę z głodu
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 14:54   #1311
enlevee
Zakorzenienie

EJ SŁUCHAJCIE, teraz brawa dla mnie- odkurzyłam całe mieszkanie i wymopowalam również

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-10, 14:56   #1312
tweedledee
Zakorzenienie

Wróciłam

Cytat:
A no i ok. 10 znowu sms od kuzynki męża x3 .. Standardowo, że znowu lata po mieście i jak coś to może wpaść. Odpisałam, że ostatnio nie mam czasu się nudzić i dzisiaj znowu mam napięty grafik.

Chlebek upieczony, kapa ogolona.. makijaż w trakcie, włosy schną.. może jeszcze jakieś pranko nastawię i te pyzy z mięsem ugotuję. No i nic tylko czekać na wizytę u gina.
Mąż mnie trochę zdenerwował, pytając czy nie mogę sama jechać do lekarza. Zależało mi, żeby ze mną był, wiedział o tym.. zamiast wstać i wcześniej do pracy wyjść, by czasowo wyrobić, to on sobie drzemkował. W końcu z fochem powiedział, że wróci wcześniej, zrobi mniej dzisiaj, ale jutro i po będzie miał zapiernicz. To wysłałam mu smsa, że teraz niech mi łaski nie robi, nie chcę go takiego przy sobie i niech robi ile chciał, bo choćby wrócił szybciej, to ja i tak sama pojadę, tak zdecydowałam. Ciekawe jak postąpi, ale już naprawdę wolę sama. Myślałam po prostu, że mu zależy...myliłam się.
Jezu, ta kuzynka to jakaś masakra, może napisz jej wprost, że nie masz ochoty na codzienne odwiedziny, może wtedy połączy informacje? Niecierpię takich namolnych ludzi

Co do tż, to bardzo dobrze zrobiłaś Zrobiłabym dokładnie to samo, łaski bez, jeszcze wygląda na to, że miał do ciebie pretensje, że będzie musiał intensywniej pracować Daj sobie spokój i jedź sama Ja już od połowy ciąży jeżdżę sama, nawet nie chciałoby mi się jechać z tż
Cytat:
hejka! my już po spacerku, na 16 znów wizyta u pediatry..idziemy leżeć i się karmić więc sobie was poczytam
wrzucam gratisik
korlajn, ona jest tak nieziemsko rozkoszna, że mogę ten filmik oglądać x razy przesłodka, prześliczna i przezabawna z tymi półuśmieszkami przez sen
Cytat:

Hahaha, dobry pomysł z voodoo!

En, kolejna maruda w kolejce? Skacz na piłce i nie marudź i tak masz już przecież po ptakach, bo nawet, gdybyś urodziła teraz, to póki wyjdziesz ze szpitala, to już będziecie u teściów

No, a teraz elaborat

Przyszykowałam się do wyjścia, 1000 razy zastanawiając się czy wszystko mam. Po wyjściu z domu 0okazało się, że nie wzięłam kluczy od domu ( a drzwi mamy na zatrzask, czyli już było po robocie ). Szybko zadzwoniłam do tżta czy jest w pracy i czy moge podjechać po klucz (pracuje po drodze), wskoczyłam szybko do mega nagrzanego tramwaju, gdzie oczywiście każdy obrócił głowę, jak tylko zobaczył mój brzuch, ale pomyślałam sobie, że mam ich w doopie wszyskich i stanęłam chociaż w zacienionym miejscu, gdzie trochę chociaż wiało. Szybko poleciałam do tżta (przez napieranie młodego oczywiscie musiałam leciec do toalety, bo inaczej bym sie posikałą po drodze ze 3 razy). Znowu w tramwaj na 3 przystanki (akurat udało mi się trafić na jeszcze gorszą puszkę. Szybko poleciałam do banku, załatwiłam co trzeba, a w trakcie zadzwonił kurier, że stoi pod domem z materacem no to ja rura z tego banku, bo materac, "dobiegłam" (to oczywiście zbyt duże słowo, bo już nawet nie potrafię szybciej maszerować) na przystanek, weszłam zlana potem do tramwaju i jakaś babeczka młoda z dzieckiem chciała mi ustapic miejsca, ale jakas starsza baba z torba juz zaczela sie do tego wolnego przeciskac i chciala siadac, kiedy ta mama do dziewczynki powiedziała głosno i dobitnie "chodź, ustąpimy PANI W CIĄŻY" Stara się szybko wycofała, ja usiadłam, a ta stanęła koło mnie trzymając się rurki i sapałą mi nad uchem Ale miałam ją gdzieś bo myślałam, że zemdleję już chyba. W 10min dojechałam, później znowu próbowałam szybko pomaszerować do domu, ale mały zaczął tak napierac, że myślałam, że mi krocze pęknie (już tak bolało, że myślałam, że nie dojdę). Jak tylko podeszłam pod blok, podjechał gosciu z pimpikowym materacem wniósł mi go do góry, chociaż leciutki jest jak piróko, ale inaczej chyba sturlałabym się z nim ze schodów. Aaa no i po drodze odkryłam, że jest jeden oddział mojego banku dużo bliżej niż ten do którego jechałam, ale cóż. Grunt, że głupota i zakuty łeb nie bolą
A wniosek jest taki, że ni chu.ja nie wychodzę więcęj w taką pogodę z domu spociłam się jak stary dzik, aż mi było wstyd

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:
EJ SŁUCHAJCIE, teraz brawa dla mnie- odkurzyłam całe mieszkanie i wymopowalam również
coś cię fantazja ułańska ponosi przed porodem
Stary 2013-07-10, 14:57   #1313
sammi24
Zadomowienie

Aha!!!

Surka sliczna jest ta kruszynka Twoja

Karolajan
za tyle godzin snu

Elaine
cieszę się, że u Was wszystko dobrze

Rocky
dla Was też i powiedz, jak psiaki reagują na Laurkę?
Stary 2013-07-10, 14:59   #1314
Katerine2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
I ja też

Ale jak tu spać jak mam wieści prosto z porodówki - Katarzynkajg właśnie dostaje oxy i potrzebne jest dużo kciuków Będzie maluszek
Zaciskamy kciuki jeśli jeszcze sa potrzebne, a może już niunio na swiecie??

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość

Częstuję wszystkie wirtualnym urodzinowym tortem

Ogarnę trochę chatkę i jadę z mamą na zakupy, potem na SR, a później mężu mnie gdzieś zabiera.. hm kolejny zalatany dzień, moja skracająca się szyjka nie będzie zadowolona
Sto lat sto lat, spełnienia marzen lekkiego i szybkiego porodu

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Nadaje prosto z porodowki,Gabi wazy 4.100 i czekam na decyzje czy zrobia cc czy zakladaja balonik plus oksy i wywolujemy. Maja zrobic drugie usg,by sie upewnic co i jak. Tz tu ze mna nie wpuscili,dlatego mam tym wiekszego stresa,wolalabym zeby ze mna byl.
Duza niunka się uhodowala co by nie było to trzymam kciuki żeby było bezboleśnie i szybko

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Zalaczam wam 38tydzień.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Fajnie wyglądasz a brzusio zgrabniutki

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Wybaczcie, że ja znów z doskoku...
ale mam sporo jeżdżenia

byliśmy w laboratorium, Norbert super dzielnie poszedł z tatą i bez zająknięcia dał sobie pobrać krew, więc byli w środku dosłownie 2-3 minutki Zrobiłam mu od razu za jednym wkłuciem morfologię, bo chyba ze 2,5 roku nie miał nic robionego.
Potem pojechałam na to badanie słuchu. Muszę powiedzieć, że mam super cierpliwe dziecko, bo to wszystko trwało ponad godzinę. Najpierw próbowała zrobić bad. tympanometryczne (badanie ciśnienia w trąbkach słuchowych), były problemy z uszczelnieniem się ucha na takiej gumeczce, która wchodzi do ucha, więc poszliśmy robić ten audiogram - i tu jestem dumna - pół godziny pięknej współpracy! Niestety wynik nieciekawy - przewodnictwo kostne ok, niestety powietrzne na -30 decybelach (powinno oscylować ok. 0). Jednak to jest do leczenia lub drenażu, więc są szanse na wyleczenie. Gorzej gdyby kostne było nie takie, bo wtedy już tylko aparat słuchowy Potem robiliśmy drugie podejście do tympanometrii, niestety finalnie badania nie udało się wykonać... Cóż zobaczymy, co Pani dr powie we wtorek na te wyniki.

Skylie - Pani dr ta do której trafiliśmy to dla Norberta nowa Pani dr - mam nadzieję, że sobie poradzi, ja z nią pracowałam, wiem, że jest dobra, a teraz dodatkowo pracuje w najlepszym dziecięcy szpitalu w regionie. Liczę na nią bardzo.

Kurde nie wiem, czy wieści z wczoraj od Niunia20 dotarły? Jest w szpitalu, marowarcie na palec, bóle krzyżowe i czop jej odchodził. Potemprzpiszę Wam całego sms, bo długi, a ja muszę wyjść z domu, choć dopiero wróciłam Może już urodziła???

Znów wpadnę wieczorem, dziś czuję się lepiej, więc posiedzę mam nadzieję.

Buźki dla Was.
Masz dzielnego syna.

Trzymam kciuki za NIUNIE20

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Cześć słoneczka

Baloniku trzymam za porodzik Gabi ładną wagę osiągnęła

Powiem wam, że ja jeszcze się nie ogarniam w domu
Ladniutka coreczka

Cytat:
wrzucam gratisik
Zajefajny filmik, malutka walczy w snie i wielkie przeciąganie na koniec
Katerine2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 15:05   #1315
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
No, a teraz elaborat

Przyszykowałam się do wyjścia, 1000 razy zastanawiając się czy wszystko mam. Po wyjściu z domu 0okazało się, że nie wzięłam kluczy od domu ( a drzwi mamy na zatrzask, czyli już było po robocie ). Szybko zadzwoniłam do tżta czy jest w pracy i czy moge podjechać po klucz (pracuje po drodze), wskoczyłam szybko do mega nagrzanego tramwaju, gdzie oczywiście każdy obrócił głowę, jak tylko zobaczył mój brzuch, ale pomyślałam sobie, że mam ich w doopie wszyskich i stanęłam chociaż w zacienionym miejscu, gdzie trochę chociaż wiało. Szybko poleciałam do tżta (przez napieranie młodego oczywiscie musiałam leciec do toalety, bo inaczej bym sie posikałą po drodze ze 3 razy). Znowu w tramwaj na 3 przystanki (akurat udało mi się trafić na jeszcze gorszą puszkę. Szybko poleciałam do banku, załatwiłam co trzeba, a w trakcie zadzwonił kurier, że stoi pod domem z materacem no to ja rura z tego banku, bo materac, "dobiegłam" (to oczywiście zbyt duże słowo, bo już nawet nie potrafię szybciej maszerować) na przystanek, weszłam zlana potem do tramwaju i jakaś babeczka młoda z dzieckiem chciała mi ustapic miejsca, ale jakas starsza baba z torba juz zaczela sie do tego wolnego przeciskac i chciala siadac, kiedy ta mama do dziewczynki powiedziała głosno i dobitnie "chodź, ustąpimy PANI W CIĄŻY" Stara się szybko wycofała, ja usiadłam, a ta stanęła koło mnie trzymając się rurki i sapałą mi nad uchem Ale miałam ją gdzieś bo myślałam, że zemdleję już chyba. W 10min dojechałam, później znowu próbowałam szybko pomaszerować do domu, ale mały zaczął tak napierac, że myślałam, że mi krocze pęknie (już tak bolało, że myślałam, że nie dojdę). Jak tylko podeszłam pod blok, podjechał gosciu z pimpikowym materacem wniósł mi go do góry, chociaż leciutki jest jak piróko, ale inaczej chyba sturlałabym się z nim ze schodów. Aaa no i po drodze odkryłam, że jest jeden oddział mojego banku dużo bliżej niż ten do którego jechałam, ale cóż. Grunt, że głupota i zakuty łeb nie bolą
A wniosek jest taki, że ni chu.ja nie wychodzę więcęj w taką pogodę z domu spociłam się jak stary dzik, aż mi było wstyd

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

coś cię fantazja ułańska ponosi przed porodem
przy Twoich opisach nie muszę pamiętać o ćwiczeniu mięśni Kegla, bo one i tak nie wytrzymują, hahahahahahahahahahahaha
Nie wiem, który fragment mi się najbardziej podoba, bo chyba ogólnie sobie to skopiuję i zapiszę- mniej więcej moje wychodzenie w taką pogodę wygląda identycznie

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

a no i zapomniałam Wam napisać- jeden pies u Teściów tak piłuje mordę, że ocipieć idzie.. ma taki histeryczny szczek () ze ma sie go ochotę zabic.. do tego słychać go chyba 3 wsie dalej i to bardzo często sobie tak szczeka dla samego szczekania, więc to już w ogóle
Na dokładkę za to.. 3 domy dalej jakiś turbo idiota hoduje PAWIE.. tak, dobrze czytacie- PAWIE, które non stop wydają takie dźwięki: http://www.youtube.com/watch?v=GEvzNFxA5ek
Więc.. ja chyba nawet wolę być na wakacjach w szpitalu trochę dłużej niż 2 doby, bo jak mi ten pies i pawie będą na przemian budzić Tomka to nie będę zbyt miła

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-10, 15:07   #1316
sammi24
Zadomowienie

Enle, Tweed tak zbiorowo dla Was - za sprzątanie i za załatwienie tylu spraw

Oliath ależ Ty masz piękne te córy

Mela szczuplak z brzuszkiem

I chciałam jeszcze, również grupowo/zbiorowo pogratulować wszystkich rozpoczętych tygodni i trzymam kciuki za wizyty, ktg etc

Roxi buziaki dla Norberta, małego, dzielnego podczas badań zucha
Stary 2013-07-10, 15:10   #1317
iwona335
Zakorzenienie

arrabita widze, ze masz urodziny
sto lat i wszystkiego co najlepsze i czego sobie życzysz!!!!
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 15:10   #1318
Agrafka86
Wtajemniczenie

Katarzynka ogromne !

Arabiata no to Kochana wszystkiego naj naj naj!

Baloniku mocne kciukasy zaciskam !

Mela jak ślicznie wyglądasz w tej sukieneczce!

Czarowniczko jeszcze wytrzymaj, już niedługo będziecie się sobą cieszyć.

Surka śliczności Twoje!

Iwonko trzymam kciuki . Niech będzie jak chcesz żeby było! Powodzenia!

Kathe spokojnie Kochana, będzie dobrze !

Kiss mi się wydaje, że ja będę na szarym końcu z moim Dzieciem.

En no to brawa dla mężusia! To się chwali!

Byłam u koleżanki, wróciłam do domku, ale jakoś mi się nic nie chce. Jakaś taka słaba jestem dzisiaj. Pewnie pogoda, strasznie u mnie duszno. Ale najważniejsze, że Radusiowi nie przeszkadza i szaleje w brzuszku. Wczoraj troszkę mało się ruszał i stresował matkę.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 15:11   #1319
karolajn1987
Wtajemniczenie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41718883]mam ich gdzies czy laskawie skonsultuja serducho tutaj czy nie to jak wyjdziemy umawiamy sie na konsultacje prywatne do kukawczynskiej, to oczywiste

przed chwilą bylam u ptysia go nakarmic ;-) , ocena po wizycie pediatry bardzo dobra, bedzie dostawal antybiotyk a tak to wszystko dobrze dzisiaj jest juz o niebo lepiej jest o wiele spokojniejszy
czekamy jeszcze na wynik posiewu i czy zoltaczka nie wyjdzie..
jesu cudny!! i bardzo podobny do brata

czuje sie dobrze, chodze bez problemu, rana juz prawoe nie boli wiec super!
buziaki dla was[/QUOTE]
no to super!

Cytat:
dziekuje dziewczyny za kciuki napewno sie przydadza. miednica ok wiec chca wywolywac sn,najpierw balonik vel cewnnik faleya czy jak to tam sie zwie,ok 16 zaloza, a rano oksy. jak sie nie uda,powiedzieli ze cc. zobaczymy,jesli bede rodzic sn to nie bedzie latwo pewnie.

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Zalaczam wam 38tydzień.

ale laseczka z Ciebie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
dzień dobry! Zaczynam od końca czytać bo pewnie nie nadrobie wszystkiego..

Igorekjest slodziakiem I bardzo grzecznym dzieckiem. Właściwie to je i śpi. Udaje nam karmić piersią. Ja niewiele spis bo emocje nie odpuścimy. Krocze trochę boli,bo popekalam,ale tragedii nie ma. Pozdrawiamy ciocie wizazowe!
oby tak dalej
Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Dobry...
My kiblujemy dalej w szpitalu i marne szanse na wyjscie jutro.
Antos dalej sie opala. Mnie dzis na obchodzie lekarz zdjal szwy. Jeden ruch reka i o sprawie.
Tyle z wiesci...troche malo optymistyczne no ale coz...

trzymam kciuki zeby spadła...
Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Wczoraj gadałam z koleżanką i jednak zdecydowałam się kupić laktator, tylko teraz jaki??? Jednak stwierdziłam, że muszę go mieć, jak mi będzie zbędny sprzedam, najwyżej trochę na tym stracę. Macie jakieś pomysły. Kurcze tylko ja chcę dobry i nie masakrycznie drogi, hehe
ja mam ten co Oliath. Avent isis i jest super
Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
A co do laktatora, to karolajn zachwalała ręczny avent ja chcę zwykłego baby ono, bo jest najtańszy, a nie wiem, jak to u mnie będzie wyglądało. A i moja siostra była zadowolona, więc szkoda mi kasy Najwyżej coś później się dokupi
gdyby nie szwagierka to bym kupiła ten sam tylko używany, bo koszt to jakieś 50 zł a i tak to wygotowuje
Cytat:
Nadaje prosto z porodowki,Gabi wazy 4.100 i czekam na decyzje czy zrobia cc czy zakladaja balonik plus oksy i wywolujemy. Maja zrobic drugie usg,by sie upewnic co i jak. Tz tu ze mna nie wpuscili,dlatego mam tym wiekszego stresa,wolalabym zeby ze mna byl.
no kawał kobietki mocne
Stary 2013-07-10, 15:15   #1320
kiss12550
Zadomowienie

Cytat:
ale ładnie nadrabiasz

Ja w wieku szkolnym też zawsze marzyłam by był pierwszy chłopiec..taki opiekun/obrońca dla następnej córeczki A jak się okazało, że to się ziściło, to pozazdrościłam wszystkich sukienuś
Ale wiadomo..ostatecznie i najważniejsze by dzidziuś był zdrowy i tylko to się liczy.. nie żadna płeć

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

o jak mi się miło zrobiło

tak właśnie też zawsze tak myslałam , najpierw chłopiec później dziewczynka , ale zobaczymy jak to będzie, na pewno miałąbym niezła minę gdyby jednak okazało się ze urodzę chłopca
Oczami wyobraźni już widzę:

Po porodzie:
lekarz: Gratuluję , ma pani synka!
ja: Ale to nie moze byc moje dziecko, ja mam mieć dziewczynkę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości