Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 3 9,09%
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 1 3,03%
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 2 6,06%
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 0 0%
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 2 6,06%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 0 0%
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 1 3,03%
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 14 42,42%
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. 2 6,06%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-10, 16:52   #1741
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

dzięki za odpowiedzi w sprawie maty
w końcu kupiłam tę:
http://allegro.pl/show_item.php?item=3369495228

właśnie Elusiek też pomyślałam, że fajnie żeby była ograniczona, bo moja już tak pełza, że jak ją zostawiam na kocyku z jednej strony, idę na chwilkę do kuchni to ona już jest na jego drugim końcu

podejście do spaceru part. 2 !

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

a Justi fajna ta mata z bright stars tylko po dłuższej analizie stwierdziłam, że chce żeby była większa... (ta z bs jest 75x75, ja zamówiłam 114x106), myślę, że większa na dłużej się przyda, a jak będzie to zobaczymy mam nadzieję, że w ogóle spodoba się jej nowa zabawka bo już bolą mnie ręcę od zabawiania , na żyrandolu zawiesiłam taki pałąk z maskotkami i cieszy do niego pół dnia
Stary 2013-07-10, 17:13   #1742
cynamon_owa
Zadomowienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Dziękujemy wszystkim za gratulacje

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Gratuluję!!! I jestem ciekawa dlaczego wywoływaliście....
Lekarze już nie potrafili sobie poradzić z moim ciśnieniem. Poza tym do zatrucia ciążowego doszła cholestaza więc nie mogli już czekać dłużej
Szkoda- bo zabrakło tych kilku dni i pewnie Młody nabrałbym trochę "ciałka" ale dzielnie teraz nadrabia i je pięknie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
gratulacje! drobinek 49cm czekamy na fotki!
Przedstawiam Adasia

Edytowane przez cynamon_owa
Czas edycji: 2013-07-11 o 12:37
cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 17:40   #1743
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość

Lekarze już nie potrafili sobie poradzić z moim ciśnieniem. Poza tym do zatrucia ciążowego doszła cholestaza więc nie mogli już czekać dłużej
Szkoda- bo zabrakło tych kilku dni i pewnie Młody nabrałbym trochę "ciałka" ale dzielnie teraz nadrabia i je pięknie

Przedstawiam Adasia

śliczny ! i wcale nie taki mały, ciałka ma dosyć, nim się obejrzysz, urośnie mu druga broda

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Po takim czasie juz musialam. Od poczatku roku bylo zle i musialam sobie radzic sama. 7mcy gdy tylko bywalo dobrze. Ciaza-mial mnie w dupie, wyzywal sie na mnie.. To samo po porodzie.. Jesli nie dojrzal do roli taty postawiony przed faktem to juz nic sie nie zmieni. Tylko Zuzanki szkoda

Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2

Axella, gratuluje decyzji. Zuzki szkoda ? eee szkoda by jej było jakbys tkwiła w tym związku.
Stary 2013-07-10, 17:41   #1744
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

Leca ze mnie niewyobrazalne ilosci krwi. Schaltowalam kumpla bo trace troszke sily. Wyjme nuve-moze to to. Ale po pawie 2tyg takie akcje? W pologu tyle ze mbie nie lecialo

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 17:54   #1745
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
hej kochane przyjechala do mnie mama i mam malo dla Was czasu..jak na razie nasmazyla mi 2 garnki kotletów (z 3 kg miesa), mam zupe, jutro będę miala drugą, pomyla mi okna i wyprała firanki.. zapisałysmy juz finalnie malego do złobka zrobilysmy zakupy, zrobilam morfologie.. a i wczoraj znowu przebiegłam sobie 4 km i waga w koncu po miesiącu się ruszyła i pokazała +2,5 kg do wagi z przed ciązy takze jest dla mnie nadzieja.. zostało mi 7,5 kg do zrzucenia...
a jak wasze cwiczonka?? mięsnie Kegla wycwiczone??
ale fajnie tak z mama i mamusinym jedzonkiem!
ja wage sprzed ciazy juz dawno mam, chyba nawet troche mniej, ale przy tych stresach to chyba zadna niespodzianka... no i teraz ulubiona rozrywka malego to lazenie po schodach u mamusi na rekach, wiec sport tez mam o keglu zapominam wiecznie
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 17:58   #1746
Magiusa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V

Cytat:
Leca ze mnie niewyobrazalne ilosci krwi. Schaltowalam kumpla bo trace troszke sily. Wyjme nuve-moze to to. Ale po pawie 2tyg takie akcje? W pologu tyle ze mbie nie lecialo

Ty do szpitala jedz!!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 18:07   #1747
cloche
Zakorzenienie

karolina, domek jest super!
niunka, kciuki masz zapewnione uda sie, musi sie udac! najwazniejsze to sie nie poddawac. czy to ciaza, czy choroba maluszka - tutaj widze ze obie mamy odpowiednie nastawienie. duzo mozna przyjac na klate, jak sie baaardzo mocno pragnie
axella, pamietaj tylko: teraz nie daj sie sprowokowac, badz zawsze opanowana i spokojna. na wszelkie "brudy" on by musial miec dowody, a nawet jak by jakies znalazl - za piwo ci dziecka nie zabiora. za alkoholizm juz tak, ale tego chyba ci nie ma jak zarzucic

no i jeszcze cos chcialam komentowac, ale juz nie pamietam...

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

aaa, color, Tymek naprawde swietnie trzyma glowke! moj tez juz trzyma, ale jak nerw go wezmie, to mu ta glowa lata jak u kurczaka i trzeba lapac

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Cytat:
Przedstawiam Adasia
jest przeuroczy!
faldeczki sie zrobia moj mial - male bo male, ale byly - ale po operacji wisiala juz na nim skora, wygladala jak u slonia a przy wycieraniu dupcji bylo czuc kazda kosteczke. ale teraz juz go podtuczylam i ma takie malutkie faldki i dupcie w koncu z tapicerka

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

axella, niech kumpel auto bierze, zuzke w fotelik i smigacie do szpitala, ale to juz!
Stary 2013-07-10, 18:09   #1748
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:

Jedź na ip! To nie jest normalne. Krwawienia małe,plamienia to może i tak ale nie krwotoki!!!

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
karolina, domek jest super!
niunka, kciuki masz zapewnione uda sie, musi sie udac! najwazniejsze to sie nie poddawac. czy to ciaza, czy choroba maluszka - tutaj widze ze obie mamy odpowiednie nastawienie. duzo mozna przyjac na klate, jak sie baaardzo mocno pragnie
axella, pamietaj tylko: teraz nie daj sie sprowokowac, badz zawsze opanowana i spokojna. na wszelkie "brudy" on by musial miec dowody, a nawet jak by jakies znalazl - za piwo ci dziecka nie zabiora. za alkoholizm juz tak, ale tego chyba ci nie ma jak zarzucic

no i jeszcze cos chcialam komentowac, ale juz nie pamietam...

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

aaa, color, Tymek naprawde swietnie trzyma glowke! moj tez juz trzyma, ale jak nerw go wezmie, to mu ta glowa lata jak u kurczaka i trzeba lapac

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

jest przeuroczy!
faldeczki sie zrobia moj mial - male bo male, ale byly - ale po operacji wisiala juz na nim skora, wygladala jak u slonia a przy wycieraniu dupcji bylo czuc kazda kosteczke. ale teraz juz go podtuczylam i ma takie malutkie faldki i dupcie w koncu z tapicerka

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

axella, niech kumpel auto bierze, zuzke w fotelik i smigacie do szpitala, ale to juz!
he he ale on cały czas tak tej główki nie trzyma. Tu akurat się udało,ale też mu głowa lata jak pijaczkowi i nie raz w zęby dostałam z główki

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 18:13   #1749
Veronic
Wtajemniczenie

niunka- powodzenia w Norwegii ! i 3mam kciuki, żeby Wam się wszystko pięknie ułożyło

axella- dobra robota z tym pozwem
to dziwne, że leci Ci tak strasznie dużo krwi ... może zadzwoń go gina?

color- Tymek naprawdę ślicznie trzyma główkę

cynamonowa- Adaś jest śliczny taki mały kurczaczek.
mój też byl taki maleńki ... a teraz druga broda, fałdki i dobre 6kg na liczniku

atena- super, że już jesteście w domku
ja na rota nie mam zamiaru szczepić...

diabli-
ale słodkie te maluchy w poczekalni Nelka zrobiła wśród nich furorę
powodzenia w ćwiczeniu mięśni
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 18:38   #1750
barwineczek
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny. Dawno mnie tu nie było, nie mam czasu, ale może uda mi się włączyć
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 18:46   #1751
vil84
Wtajemniczenie

bylismy dziś na drugiej kontroli bioderek, nadal wszystko ok Przemek zasnął podczas 30sekundowego badania jednego bioderka w poczekalni była taka mała niunia, pięknie się uśmiechała, takie żywe spojrzenie miała - okazało się że ma 4 miesiące, ale gabarytowo jak Przemo ponad miesiąc temu zdecydowanie mamy kluchę
wkurzyłam się dziś ... dostał kiedyś takie śliczne body, duże 62 - co jakiś czas przykładałam do niego ale było za duże - dziś w końcu zalożyłam i co? ledwie się dopięło

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Serduszka moje Kochane, gratuluje wam wszystkim szczęśliwego rozpakowania, trzymajcie się ciepło i proszę o kciuki bo wyjeżdżam w poniedziałek do Norwegii i jak wracam to mamy zielone światło od Pani doktor mojej kochanej na staranki. Wiedzcie że prawie codziennie do was wpadam i podczytuje co tam nowego u was niestety nie jestem tożsama z waszymi problemami narazie więc się tak nie udzielam ale już wiem gdzie będę bić za rok z problemami
trzymam za Was kciuki, odzywaj się koniecznie !!! powodzenia

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Hej
oj dawno mnie niebyło.....
widze ze maluszki juz prawie wszystkie sie urodziły
niedawałam znaku zycia bo byłam z Natalką na tydzień u rodzicóm odpoczac, spedzac czas na spacerkach, niestety na week trafiliśmy do szpitala na odział zakaźny jesteśmy już w domu i jak tylko bede miałą wiecej czasu tak wam napisze coś wiecej......najważniejsze że jest już wszystko ok a na odział zakaźny w sumie niemusieliśmu trafić bo okazało sie że mała niema wirusa, a było podejrzenie rotawirusa....a do szpitala trafiliśmy bo kikut pępowinowy który nam jeszcze ciągle nieodpadł zaczął ropieć, okazało sie że była bakteria, plęśniawki miałą straszne pomimu ponad 3 tyg leczenia antybiotykiem który niezadziałał, ale w szpitalu wkońcu dobrali lek i zadziałał no i biegunki miała które dawału podejrzenie zakazenia rotawirusem........ale teraz juz ok i oby tak było dalej
w tym tyg miałam mała szczepic ale za tydzien pojdziemy i musze podjac decyzje co do szczepioen na rota, i teraz juz wiem ze tez po szczepieniach dzieci choruja na rota wiec niewiem czy bede szczepic, bo na odziale było kilka dzieci które pomimo szczepienia i tak ciezko przechodziły zakazenie i spedzały ponad tydzien na odziale.....
moja Natalke wymeczyli troszke, pokuli w główke, nózki,rece....az bidulka płakała przez sen, ale na szczescie juz jestesmy od wczorej w domu.
jak bede miec wiecej czasu to wpadne i napisze cos wiecej
buzki
biedna kruszynka ... najważniejsze że już wszystko ok ...

Cytat:
już po szczepieniu dzisiaj tylko wzw, za 2 tygodnie zrobimy skojarzona. Nelcia miała niezle wsparcie starszych dzieci w poczekalni wyogladlay ja z wszystkich stron, wypytaly dlaczego nie ma zebow, a gdy już pan doktor zawolal mala pacjentke uslyszalysmy "bądź dzielna Neluniu" było troche krzyku, ale bączuś dał radę. pan doktor od razu zauwazyl to co my - glowka glownie na lewym boczku. stwierdził przykurcz miesni i mamy dzialac żeby uniknąć rehabilitacji glowka powinna być trzymana na wprost. w naszym przypadku, gdzie glowka jest z tylu sporo wysunieta dziecko dla wygody kladzie glowke na boku. trzeba pilnować żeby zmienialo boczki, a jeśli woli jedna strone to profilaktycznie podkladac woreczki wypelnione ryzem po obu stronach glowki, wszystkie kolorowe zabawki na druga strone itd. Biore się za szycie woreczków - zrobimy sobie jakies szpanerskie
znalazłam cos takiego, może ktoras tez skorzysta http://www.dlarodzinki.pl/niemowle/z...,334_2275.html
dzielna

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Mama trzyma do odbicia a ja tak trzymam główkę:-D
ale on już duży i śliczny

Cytat:

Przedstawiam Adasia
faktycznie kurczaczek malutki ale jaki fajny nie potrafię uwierzyć teraz że Przemek był
taki malusi

Axella pięknie że napisałaś, teraz WALCZ O SWOJE I ZU !!! va co do tego że może Ci ją odebrać - nie ma szans, przecież on się nią nie zajmie

btw moje dziecko nadal nie lubi być u mnie na rękach jedyne co toleruje to przy jedzeniu albo jak go trzymam pleckami do siebie, żeby p0dziwiał świat ja czasem nie wiem jak mam mu zapewnić to poczucie bliskości jak on nie chce

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 18:55   #1752
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Witam

Dzisiaj przychodzę się pochwalić naszym domkiem w ten piątek będą okna, a za tydzień drzwi zewnętrzne może w tym roku uda się wprowadzić
zazdroszczę domku, pięknych terenow i braku bliskich sasiadow
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 18:56   #1753
vil84
Wtajemniczenie

Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

Pochwalimy sie "prawie zabkami" wybaczcie jakosc ale nie chcialam Mlodego meczyc a i tak za ktoryms razem uchwycilam w miare widoczne

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1373475317626.jpg (33,7 KB, 51 załadowań)

Stary 2013-07-10, 18:57   #1754
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
dziecko mi oszalało, od rana budzi sie tylko na karmienie i przewinięcie tyłka potem zasypia błogo, a matka się nudzi, posprzątałam, zrobiłam ciasto, dwudaniowy obiad a on dalej sobie śpi
zazdroszcze, mnie w dzień śpi tylko w wózku lub w leżaczku w czasie bujania, albo samochodzie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
, dziś chciałam wziąć przykład Ciebie odnośnie spacerków i wybyłam z małą o 10:20 o 10:25 już się obudziła byłyśmy w aptece trochę pobujałam ją w cieniu i przed 11:00 był już lekki płacz, więc zdecydowałam, że wrócimy do domu bo może jej gorąco, wchodzę do klatki a ta w śmiech w środowisku domowym była już zadowolona na całego mam nadzieję, że to przez pogodę

Fajnie, że przylatuje rodzinka i planujecie ślub 3mam kciuki żeby z chrzcinami się wszystko ułożyło i za operację będzie dobrze, musi być a sukienkami sobie nie zawracaj głowy

laski, doradźcie! zaczęłam oglądam maty edukacyjne i przepadłam
którą wybrałybyście (nie patrząc na cenę tylko na funkcje itd.)

1. http://allegro.pl/bright-starts-akty...359198412.html

- fajne kolory

2. http://allegro.pl/mata-edukacyjna-dl...364243747.html

- wydaje się, że ma dużo gadżetów (polecała ją Vil )

3. http://allegro.pl/bright-starts-mata...369271561.html

- jest większa niż poprzednie 100x80
- ma stolik, który można potem wykorzystać
- ma bajer w postaci "stópek" - dziecko w nie uderza i wydobywają się dźwięki

4. http://allegro.pl/tiny-love-mata-edu...364437052.html

- ma dużo zawieszek i aż 7 melodii
- można fajnie te pałąki montować, tak żeby maluch miał wygodnie do patrzenie nie tylko na plecach ale i na brzuszku

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

ciekawe może po prostu po jakimś tam czasie (w naszym przypadku ponad 2 miechy) tak się dzieje
u nas spacerki trwaja prawie cały dzień w przerwami w domu na karmienie
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 18:57   #1755
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Wczoraj Wiktorek skończył 6 tygodni , a dziś byliśmy na szczepieniu. Wybraliśmy refundowane; a pielęgniarki jeszcze przed namawiały na skojarzone Wiktorek po jednej szczepionce ma brzydki ślad, bo stara czarownica brzydko się wbiła i strasznie krew leciała Mały płakał, ale nie wiemy czy tylko z głodu (bo przed wejściem do lekarza jadł i musieliśmy przerwać) czy też z bólu.Teraz od godziny śpi, a jutro idziemy znowu do lekarza - tym razem do chirurga obejrzeć jąderko

Może uda mi się coś ponadrabiać
o to dzisiaj faktycznie dzień szczepien
"stara czarownica" u nas tatuś wrocil do domu i pytal "Nelusia ukul cie okropny pan doktor smrodek?"
Stary 2013-07-10, 18:58   #1756
vil84
Wtajemniczenie

dubel, sorry
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1373475509142.jpg (33,7 KB, 11 załadowań)

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-07-10 o 19:01
Stary 2013-07-10, 18:59   #1757
karolina2121
siedzę i myślę

czy ktores z forumowych dzieciaczków ma skazę białkową?
Stary 2013-07-10, 19:02   #1758
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
ja chyba nigdy nie schudne właśnie zjadłam pól paczki piegusek i ciastek jakiś milkowych z niemiec, ehh nie mam silnej woli, pochłaniam słodycze jak odkurzacz
nie kupuj to nie będziesz jadla
stanelam dzisiaj na wadze i zostało 3,5kg do zrzucenia nie spodziewałam się, ze tak gładko pozbede się nadprogramowej dwudziestki

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Cytat:
Ja sie zywie tylko slodyczami. Stres mnie teoche dopadl i moje menu to:kawa, energetyki, ciasta, czekolada.. Czasem jakis jogurt ale rzadko
Brzuch juz mam ok jak stoje. Ale jak usiade to sie wylewa wszędzie xD

Dzis zjadlam pieguski sztuk 2,kawa i energetyk. Ptzynajmniej na zarcie zaoszczedze xD

Z 5dni temu jadlam chinszCyzne a z 3tosta.poza tym nic normalnego i tez nigdy nie zgubie opony faszeryjac sie ciastkami 400kcla /100g i energy 150kcal puszka. Ale kawy nie slodze bo sie "odchudzam"

odrzuc chociaż te energetyki po co się truc? przypomniałaś mi, ze kilka dni temu widziałam jak ze sklepu wychodzila babcia z malutkim może 2-3letnim wnuczkiem. maly wybral sobie piękny niebieski "smerfowy" napoj - czyli powerrade biedna babcia zupełnie nie zorientowana, jedyny komentarz to "musimy poczekać bo zimne"
Stary 2013-07-10, 19:06   #1759
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny. Dawno mnie tu nie było, nie mam czasu, ale może uda mi się włączyć
wlaczyc sie zawsze da, my tu sie borykamy z podobnymi problemami, wiec grupa wsparcia dziala!
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
btw moje dziecko nadal nie lubi być u mnie na rękach jedyne co toleruje to przy jedzeniu albo jak go trzymam pleckami do siebie, żeby p0dziwiał świat ja czasem nie wiem jak mam mu zapewnić to poczucie bliskości jak on nie chce
hmm... moze po prostu nacieszyl sie toba w ciazy
a zabki fajowe

Edytowane przez cloche
Czas edycji: 2013-07-10 o 19:07
Stary 2013-07-10, 19:12   #1760
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
bylismy dziś na drugiej kontroli bioderek, nadal wszystko ok Przemek zasnął podczas 30sekundowego badania jednego bioderka w poczekalni była taka mała niunia, pięknie się uśmiechała, takie żywe spojrzenie miała - okazało się że ma 4 miesiące, ale gabarytowo jak Przemo ponad miesiąc temu zdecydowanie mamy kluchę
wkurzyłam się dziś ... dostał kiedyś takie śliczne body, duże 62 - co jakiś czas przykładałam do niego ale było za duże - dziś w końcu zalożyłam i co? ledwie się dopięło

trzymam za Was kciuki, odzywaj się koniecznie !!! powodzenia

biedna kruszynka ... najważniejsze że już wszystko ok ...

dzielna

ale on już duży i śliczny

faktycznie kurczaczek malutki ale jaki fajny nie potrafię uwierzyć teraz że Przemek był
taki malusi

Axella pięknie że napisałaś, teraz WALCZ O SWOJE I ZU !!! va co do tego że może Ci ją odebrać - nie ma szans, przecież on się nią nie zajmie

:-*
Brawa za bioderka.na fotki zerkne później na kompie bo w tel nie widzę:-/

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2013-07-10, 19:52   #1761
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
, dziś chciałam wziąć przykład Ciebie odnośnie spacerków i wybyłam z małą o 10:20 o 10:25 już się obudziła byłyśmy w aptece trochę pobujałam ją w cieniu i przed 11:00 był już lekki płacz, więc zdecydowałam, że wrócimy do domu bo może jej gorąco, wchodzę do klatki a ta w śmiech w środowisku domowym była już zadowolona na całego mam nadzieję, że to przez pogodę
u nas wystarczy, ze wozek przekroczy prog i mala już spi...a jak wracamy wystarczy wjechać do bloku i momentalnie oczy jak 5zl dlatego duuuzo czasu spędzamy na spacerkach

Cytat:
Fajnie, że przylatuje rodzinka i planujecie ślub 3mam kciuki żeby z chrzcinami się wszystko ułożyło i za operację będzie dobrze, musi być a sukienkami sobie nie zawracaj głowy

Cytat:
laski, doradźcie! zaczęłam oglądam maty edukacyjne i przepadłam
którą wybrałybyście (nie patrząc na cenę tylko na funkcje itd.)
jedyneczka

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Serduszka moje Kochane, gratuluje wam wszystkim szczęśliwego rozpakowania, trzymajcie się ciepło i proszę o kciuki bo wyjeżdżam w poniedziałek do Norwegii i jak wracam to mamy zielone światło od Pani doktor mojej kochanej na staranki. Wiedzcie że prawie codziennie do was wpadam i podczytuje co tam nowego u was niestety nie jestem tożsama z waszymi problemami narazie więc się tak nie udzielam ale już wiem gdzie będę bić za rok z problemami
zaciskam kciuki żeby wszystko poukladalo się po Waszej myśli. a może male norwedziatko? wakacyjne dziecko "all inclusive" milej pracy i wracaj z gora kasiory!

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-07-10 o 19:48
Stary 2013-07-10, 19:53   #1762
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
u nas wystarczy, ze wozek przekroczy prog i mala już spi...a jak wracamy wystarczy wjechać do bloku i momentalnie oczy jak 5zl dlatego duuuzo czasu spędzamy na spacerkach

jedyneczka
U nas ze spacerami to samo;-) tylko włożę do wózka to śpi jak zabity, wejde do sklepu czy domu to oczy wielkie

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2013-07-10, 20:08   #1763
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
jak super!! kurczaczki też chce być taka mamą, że dziecko bede brała bez obaw wszedzie gdzie sie da, mam nadzieje, ze nie bede panikowac, ze to źle, to nie dobrze tam nie itd
bardziej obawialam się, ze utkne gdzies w lesie i nie dam rady wypchać wozka na szczyt ale wszystko się da...jakos szkoda mi czasu na siedzenie z mala w domu, skoro pogoda cudna, wokół tyle fajnych miejsc do zwiedzenia. chrześniak ma wakacje od przedszkola, wiec tez motywuje do działania, bo jego mamusia ma wolne i musimy mu czas umilic. u nas chyba bardziej panikowal tatuś "uważaj na mala, jak wozkiem będzie trzeslo to zrezygnuj" "uwaga na pszczoly, komary, kleszcze" - bez moskitiery na pewno nie puscilby nas w las :P
trochę mu odowadniam, ze dziecko wcale nie musi zmieniac naszego zycia - ma być pozytywniej niż było i z niczego rezygnować nie musimy. ok, jeśli w tym roku nie plaza w tropikach to chociaż kilka dni nad Baltykiem itd. czytałam niedawno artykul o rodzicach, którzy podrozuja z dziecmi po całym swiecie i zachwycilo mnie ich podejście. jak znajde to wrzuce, bo to piekna sprawa

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
nawet mnie nie denerwuj, że mam jeszcze do sierpnia sie kulać z tym moim brzuchem. Jak jutro którys lekarz mi powie, ze moze miałam date porodu źle obliczona to sie chyba spakuje i pójde do domu
ciężarnej się nie odmawia, wykorzystaj to zaprzyj się i już. mnie tez wyganiali z porodówki, ale postanowiłam, ze urodze i odwrotu nie było

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Hej
oj dawno mnie niebyło.....
widze ze maluszki juz prawie wszystkie sie urodziły
niedawałam znaku zycia bo byłam z Natalką na tydzień u rodzicóm odpoczac, spedzac czas na spacerkach, niestety na week trafiliśmy do szpitala na odział zakaźny jesteśmy już w domu i jak tylko bede miałą wiecej czasu tak wam napisze coś wiecej......najważniejsze że jest już wszystko ok a na odział zakaźny w sumie niemusieliśmu trafić bo okazało sie że mała niema wirusa, a było podejrzenie rotawirusa....a do szpitala trafiliśmy bo kikut pępowinowy który nam jeszcze ciągle nieodpadł zaczął ropieć, okazało sie że była bakteria, plęśniawki miałą straszne pomimu ponad 3 tyg leczenia antybiotykiem który niezadziałał, ale w szpitalu wkońcu dobrali lek i zadziałał no i biegunki miała które dawału podejrzenie zakazenia rotawirusem........ale teraz juz ok i oby tak było dalej
w tym tyg miałam mała szczepic ale za tydzien pojdziemy i musze podjac decyzje co do szczepioen na rota, i teraz juz wiem ze tez po szczepieniach dzieci choruja na rota wiec niewiem czy bede szczepic, bo na odziale było kilka dzieci które pomimo szczepienia i tak ciezko przechodziły zakazenie i spedzały ponad tydzien na odziale.....
moja Natalke wymeczyli troszke, pokuli w główke, nózki,rece....az bidulka płakała przez sen, ale na szczescie juz jestesmy od wczorej w domu.
jak bede miec wiecej czasu to wpadne i napisze cos wiecej
buzki
biedna Natalka, ze tez ja tak wszystko naraz dopadlo. i te igly brrrr. najważniejsze, ze rotawirus wykluczony.

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
No nie wiem ale wydaje mi sie ze niekoniecznie. Przeciez wiekssosc osob pije piwo przed 18rz. Gorzej jak bralas jakies narkotyki ale jesli i on to robil to mozess to tez powiedziec i powiedziec ze obecnie tego nie robisz.
Axela uwierz w siebie. Po pierwsze moze w ogole nie odwali takiej akcji bo pamietaj ze on niby sie odgraza ale widziss jak traktuje Zu i az tak glupi nie jest by sobie nie zdawac sprawy ze jak ja odbierze to bedzie mial milion obow.wiecej a chyba to nie jest typ ktory by tefo chcial. Wiec pewnie znow tylko gada.
Po drugie matki maja wieksze szanse w sadzie i naprawde Ty masz milion zalet. Jestes obrotna, pracowita i naprawde pamietaj o tym wszystkim co sama praktycznie zrobilas przez cala ciaze i po urodzeniu.

Hm...zostalam sama w 4os pokoju.2 dziewczyny wypisali, jedna poszla pietro nizej do sali z lozkiem i powiem wam ze odkrywam ze wole gdy ktos ze mna jest. Tzn. W 4os w tej klitce bylo zle ale tak 1 by mi sie przydala do towarzystwa. Wiecie stresuje sie i badaniami Mlodego i tym jak czasami placze a ja na rozne sposoby przez 2h nie umiem go uspokoic i po takich jazdach po prostu przydaje sie ktos komu mozna sie wygadac. Nawet na inne tematy ale gadac a samej to jednak caly stres siedzi w czlowieku.

gadaj do nas az Ci się będzie pod paluchami kopciło! jeszcze trochę i do domu. a znając nasze polskie szpitalne realnia za moment w Twoje sali będzie stadko nowych dzieci i z czteroosobowej sali zrobia osmio

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Moj tylko na wprost trzyma znaczy odwraca tez ale glownie na wprost i spi tez na wprost hmm
i tak powinno być ale Nelka ma dlugi tyl glowy i widocznie niewygodnie jej tak było :P a teraz musimy pilnować żeby miesnie trochę się ponaciagaly. szkoda, ze basen od 3 miesiąca, bo poszłabym już...chyba zadzwonię do znajomego instruktora i zapytam czy nie moglybysmy zacząć zajec wcześniej.
Stary 2013-07-10, 20:09   #1764
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:

Ale siłacz!

Cytat:

Przedstawiam Adasia
Gratuluję serdecznie, bo nie miałam jeszcze okazji!
A Adaś wcale nie wygląda na kruszynkę. Poza tym jest przesłodki!

Cytat:
Pochwalimy sie "prawie zabkami" wybaczcie jakosc ale nie chcialam Mlodego meczyc a i tak za ktoryms razem uchwycilam w miare widoczne

Nasze pierwsze wizażowe ząbki!

Cytat:
U nas podobnie, aczkolwiek w tamtym tygodniu Mały narobił nam extra rabanu w Stokrotce

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 20:26   #1765
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
nasz upodobal sobie prawy bok tj jak go kładę na brzuszek to chwilę trzyma prosto potem odrazu na prawo, w lewo nie spojrzy, jak śpi to przez sen czasami też sobie kladzie ten lepek na prawy bok, więc mu zawsze jakoś blokuje te manewry, za tydzien w środę idziemy na szczepienie i spytam pediatrę o to
my tez kombinowaliśmy, ale ona uparcie obracala glowe na ten swój ulubiony boczek. czasem na brzuszku spala na drugim. powiedz pediatrze, ze zauwazylas "lepszy boczek", niech na to zerknie. ja powiedziałam pielęgniarce już podczas mierzenia i powiedziała o woreczkach z ryzem. weszłam do pediatry, a on sam od razu zauwazyl, ze jedne miesnie sa sztywniejsze i mowil żeby zwrocic na to uwagę, bo po co nam później rehabilitacja.

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Cytat:

Przedstawiam Adasia
eee myslalam, ze wstawisz jakiegoś chudziutkiego dzidziusia, a tu już maly umięśniony facet! zupełnie nie widać po nim, ze jest taki drobniutki. mamuska niezle karmi
ps. czy mi się wydaje, czy tez macie fajna karnacje? :P

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Axella, pamiętaj, ze on teraz może każdego smsa wykorzystać przeciw Tobie. kazda wiadomość mailowa...uważaj na słowa, bo dyktafon to tez obecnie nie problem. i w sumie lepiej unikaj z nim kontatu żeby sobie syfu nie narobić jak się odezwie to ok, ale sama nie rob nic na sile, nie strasz, ze składasz wniosek. PO CO?
i może sama zacznij szukac dowodow na to, ze było zle. masz jakiś swiadkow? może smsy?

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
jest przeuroczy!
tapicerka bez pampersa? zachwycałam się niedawno malutkimi spodenkami i myslalam jak to jest, ze one takie wąziutkie w dupce a to przecież dla dziecka bez pieluszki

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
diabli- ale słodkie te maluchy w poczekalni Nelka zrobiła wśród nich furorę
powodzenia w ćwiczeniu mięśni
dzięki.
a dzieciaki faktycznie były urocze coraz częściej mysle, ze posiadanie gromadki dzieci to pelnia szczęścia! szpitalna znajoma "mamusia siedmioraczków" jak to mowi moja mama napisala mi w mailu piękne zdanie "czasami chciałoby się we wszystkim uczestniczyć jednocześnie. bo to nasze życie jest tak wielobarwne i ciekawe, a każde dziecko inne i fascynujące, więc trochę szkoda, że doba ma 24 godz i że kiedyś trzeba spać"

naprawdę zazdroszczę jej zwariowanego zycia. szkoda, ze polskie realia sa takie straszne dla rodzin wielodzietnych...

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Cytat:
aaaa! myslalam o Tobie pojawilas się sciagneta myślami. co u Was? przyzwyczailas się do nowego niezwykłego zycia? opowiadaj
Stary 2013-07-10, 20:29   #1766
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:
bylismy dziś na drugiej kontroli bioderek, nadal wszystko ok Przemek zasnął podczas 30sekundowego badania jednego bioderka
gdzie jezdzicie na bioderka ?
my na piotrowicką, i te badanie trwało 10 sec, po 5 sec na biodro nie wiem czy to normalne
Stary 2013-07-10, 20:36   #1767
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Wy macie małego mezczyzne za bioderka.

Cytat:
hehe dlatego my robimy zdjęcia, duuuuzo zdjęć ciotka kazala nam uwieczniać kazda fajna stylizacje żeby zal nie było, jak już się okaze, ze drugi raz nie uda się zalozyc tez boje się, ze polowe rzeczy przegapimy, bo mam je niby posegregowane rozmiarami i poupychane gdzie się da :P ale co z tego wyjdzie...

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Cytat:

maly króliczek myslalam, ze gorne jedyneczki, a to dolne niesamowite! pierwsze zabki na forum! kurcze czy Wy zawsze będziecie pionierami?! :P

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Cytat:
u nas spacerki trwaja prawie cały dzień w przerwami w domu na karmienie
u nas tez i jest cudnie, prawda? a kilogramy leca w dol...

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

zapomniałam napisac, mamy prawie 7 tygodni i Nelcia wazy 5100 tydzień temu 4900, wiec waga chyba przestajemy się przejmować.
Stary 2013-07-10, 20:49   #1768
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:

Przedstawiam Adasia
Ale słodziak

Cytat:

łooo kurcze Ale będą zębiska

Cytat:

Jejciu jakie pogodne dziecko

Padam. Jeżdżę na szmacie, grabiach, kosiarce, aucie, pralce i zmywarce Wszystko z kuśtykającą nogą, ale już nie boli prawie w ogóle I czekamyyyy na gości, mają być o 1

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 20:55   #1769
diabli
Zakorzenienie

ejjjj, 21.00 a ja już wszystko nadrobiłam. nie wstyd Wam? mam isc spac? przyzwyczaiłam się już do wieczorno-nocnej lektury.
Bielsko wlasnie nawiedzila fajna burza. bryza jak nad morzem. oby to tylko orzeźwienie, a nie zapowiedz załamania pogody.

pytałam już kiedyś, ale chyba nie było odzewu
JAK CZYSCICIE DZIECIAKOM USZY?
Stary 2013-07-10, 20:58   #1770
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

a Justi fajna ta mata z bright stars tylko po dłuższej analizie stwierdziłam, że chce żeby była większa... (ta z bs jest 75x75, ja zamówiłam 114x106), myślę, że większa na dłużej się przyda, a jak będzie to zobaczymy mam nadzieję, że w ogóle spodoba się jej nowa zabawka bo już bolą mnie ręcę od zabawiania , na żyrandolu zawiesiłam taki pałąk z maskotkami i cieszy do niego pół dnia
no faktycznie, malutka:/
Bartek póki co cieszy się do nas, lubi karuzelę a inne zabawki olewa

Cytat:

Przedstawiam Adasia
śliczny!! no i nie taki chudy
Cytat:
co u Was?
Cytat:

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
gdzie jezdzicie na bioderka ?
my na piotrowicką, i te badanie trwało 10 sec, po 5 sec na biodro nie wiem czy to normalne
u nas tak samo

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Cytat:
pytałam już kiedyś, ale chyba nie było odzewu
JAK CZYSCICIE DZIECIAKOM USZY?
patyczkiem przecieram małżowinę

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości