|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Skaczę sobie na piłce, może coś wyskaczę :P chociaż czopa by się przydało :P
Jutro mój mąż ma urodziny, chyba gdzieś zjemy na mieście, bo nic innego nie wymyślę, nie chce mi się siedzieć w kuchni :P Nie wiem nawet, czy dostanie prezent, bo dziś mi napisali, że została paczka wysłana, priorytetem (nie było możliwości kurierem), mimo, że zamawiałam w piątek... |
|
|
|
#1382 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|||
|
|
|
#1383 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
4 dni później nic mi nie wyszło niestety, nie wiem czy dobre czy nie dobre- tylko sie psychicznie nie nastawiaj na szybki poród- rozczarownaie potem jest ogromne (bede ostrzegać Was wszystkie przed tym) no i zabraniam Ci rodzić przede mną!!
|
|
|
|
|
#1384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem, z miła chcecia przekaze kolejną informacje na czerwono
|
|
|
|
|
#1385 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1386 |
|
Zakorzenienie
|
tak w ogóle to nasze wątkowe brzuszkowe dziewczynki się strasznie obijają (słyszysz Zuzia?
) ... 8 ostatnich dzieciaczków to chłopcy
|
|
|
|
#1387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To Ty się bierz za rodzenie, a nie mnie straszysz |
|
|
|
|
#1388 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Normalnie cały dzień tu siedzicie
I jak wchodzę po kilku godzinach przerwy to kolejne strony do czytania...Iza podobna do Lali Cytat:
![]() Norbert jest bardzo dzielny. Należą mu się . Oby się okazało, że wszystko jest do ogarnięcia![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czytałam, że TŻ się zreflektował i przyjechał wcześniej. Ma chłopina szczęście, bo nieładnie się zachował. Cytat:
Cytat:
za wizytę.Ale super Cytat:
![]() Ciekawe czemu jednak cesarka czyżby poród trwał za długo...
|
|
#1389 |
|
Zakorzenienie
|
nie wkurzaj mnie
![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- magdalene nie powiedzieli na którą mam przyjsc, ale rano sie ogarne, zjem sniadanie (tak na zapsa) i pojade |
|
|
|
#1390 |
|
Zakorzenienie
|
Co do skurczów to potwierdzam, juz trzy tyg temu wychodzily mi na ktg takie na 50-70%, a kilka razy nawet 90-99%, tydzien temu tez miałam na 90%
iwonka a nie powinnas byc na czczo? |
|
|
|
#1391 |
|
Zakorzenienie
|
Magdalennne a jak tam Twój humorek? mam nadzieję, że kryzys poszedł precz?
![]() Ciekawe co u Kallisto i małego Dominiczka, szkoda, że się nie odzywa
|
|
|
|
#1392 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:Ja od pół godz próbowałam małą moją pobudzić bo dziś coś leniwa i właśnie coś się troszkę powypinała ze 3-4 razy. Szału nie ma i się zaczynam denerwować. Jutro wizyta to może trochę odetchnę. Naprawdę będę błagała o ten masaż szyjki! Ja dłużej nerwowo nie wytrzymam! A teraz idę poszukać zdjęcia Izy Oliath bo na tel nie widziałam. A za wszelkie komplementy dziękuję. W sumie w ciąży nabrałam trochę ciała i podobno wyglądam wreszcie jak kobieta. Dlatego chciałabym, żeby te 5 kg po mi zostało, bo tak to taki suchy wieszak jestem i strasznie mi to przeszkadza.
|
|
#1393 |
|
Zadomowienie
|
Tysia
za wizytę. Mały juz w ujśćiu a narazie nic sie nie dzieje moj nad ujśćiemjeszcze a ja panikowałam bo tez nisko. I tez czuje dyskomfort teraz po wizytach. A ty na kiedy masz termin.Pisze z telefonu ale cos sie zamula weszłam na 1 stronę i cię nie widziałam.Karolajn śliczny śpioszek z twojej córci.
|
#1394 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
gratulacje kochana, witamy Szymonka na świecie
|
|
#1395 |
|
Zakorzenienie
|
katarzynka gratulacje bidulko
![]() ale juz masz przy sobie synka i to najwazniejsze! gratulacje |
|
|
|
#1396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Surka ale masz śliczną córeczkę Karolajn Hania mnie rozbraja normalnie, ale fajnie się budziła ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- ciekawe co z Niunią? było jakieś info od niej?
|
|
#1397 |
|
Zadomowienie
|
Kasia gratulacje...no i jest kolejny chłopiec.
|
#1398 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam od położnej.
i tak.... postanowiłam po rozmowie i konsultacjach rodzic w wodzie w basenie )zobaczymy ajk mi to pójdzie. jeśli nie urodzę do wtorku czyli do 16 lipca jestem umówiona na masaż krocza i tam tego wszystkiego może po tym masażu się coś ruszy.poza tym nogi bez zmian, ale proteiny i ciśnienie w normie, serce Sary pięknie bije, ja rozmiarowo na 39 tydzien (jestem 39) wiec wszystko ok )i tyle z wizyty |
|
|
|
#1399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby miała dobrą opiekę, nie tylko lekarzy ale też i psychologa
|
|
|
|
|
#1400 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale już coraz bliżej wyjścia do domku Cytat:
Kupiłam dziś w Biedronce tę torbę z przewijakiem i termoopakowaniem na butelkę, co kiedyś były - przeceniona z 35 zł na 14 zł ![]() I to jeszcze ostatnia ładna mi się trafiła - brązowa ![]() A te kolorowe noże re-we-la-cja!! Kupiliśmy wczoraj 2 i dziś pojechaliśmy dokupić i były wykupione A wczoraj pełno ich było! Objechaliśmy 3 Biedronki i dorwałam jeszcze jeden jedyny |
||
|
|
|
#1401 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath naprawdę śliczne masz wszystkie 3 córy.
A co do wielkości brzuszka i porodówki... W poprzedniej ciąży jak poszłam się zapisać na szkołę rodzenia pani pytała w którym tyg jestem (nie pamiętam który to był, ale wiem, że na SR się nadawałam już bo oni od któregoś wtedy przyjmowali) i pani położna na mnie tylko popatrzyła i z niesmakiem "Taaa następna chce wcześniej SR zaliczyć". Zdziwiła się jak mnie zobaczyła po jakimś czasie na porodówce, co prawda 8 dni przed terminem ale z donoszoną ciążą! Karolajn mała słodka, aż już bym chciała swoją mieć tutaj . Surka słodkości
|
#1402 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ogólnie złapała mnie wczoraj deprecha, bo mój TŻ całymi dniami przed kompem siedzi I albo gra, albo pisze te swoje programy, a ja w tym czekaniu na małego zostałam sama. Na dodatek po porodzie ma miesiąc być z nami w domu i jak sobie pomyślałam, że będzie ten miesiąc siedział przed kompem, to w nosie to mam i niech idzie sobie do pracy... Niby jak chcę iść na spacer, to ze mną idzie, na działkę - jedzie, do sklepu - jedzie. Na wizytach wszystkich był ze mną, ale jakoś mi tak daleko do niego było. Wszystko mu powiedziałam i dzisiaj prawie nie siadł do kompa Do tego - pewnie głupio to zabrzmi, ale chyba jestem o to dziecko zazdrosna Bo u nas było tak, że TŻ bardziej chciał mieć dziecko już teraz i nie może się doczekać na niego. Ciągle tylko opowiada jak to będzie chodził z nim na spacery, kąpał, bawił się... I boje się, że nie będzie go dla mnie Straszna matka ze mnie I tak się zbiera we mnie i wybucha co jakiś czas...
|
|
#1403 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę, mnie też czasami po wizycie boli i dyskomfort odczuwam Cytat:
powodzenia na wizycieCytat:
Cytat:
dla tz, oby iPad przypadł TobieCytat:
tz śpi, może potem uda mi się go na spacer wyciągąć
|
|
#1404 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za zakupy!Cytat:
to jest trudny czas bo nie dosc, ze hormony buzują to też często oczekujemy czego innego od partnera niz tak naprawdę dostajemy. Mam nadzieję, że te ciemne chmury przegonisz raz, a dobrze i wszystko wróci do normy. Odnosnie zazdrosci- no cóż, myślę, a nawet wiem, że kazdej z nas zycie juz nie bedzie wygladało tak jak do tej pory, ale zwiazek przejdzie na inny etap- nie znaczy to, ze gorszy.. po prostu inny ![]() Nieraz pewnie u Was, u nas bedzie ciężko, bo to nowa sytuacja do której trzeba sie przyzwyczaic ale na pewno wszystko bedzie w porzadku ![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Neni, a czułaś te skurcze? bolały Cię? bo mi wczoraj jak wyszły na ktg to połozna pytała czy je czuję. Tak z ciekawości w sumie pytam, bo ja każdy z nich czułam, a z tego co dziewczyny piszą to nie jest reguła
|
|||
|
|
|
#1405 |
|
Zadomowienie
|
Nadrabiam z opóźnieniem "lekkim" czarownica- witamy Antosia Kallisto- Kochana... lepszych rodziców Dominiczek nie mógł sobie wymarzyć... ![]() eve- witamy Aleksa teso- witamy Leosia Anulka- witamy Michasia elaine- witamy Igorka katarzynajg- witamy Szymonka Baloniku- trzymam ogromne kciuki za Ciebie ![]() kocur- oby Cię już nie męczyli- za rozwój akcji ![]() Widziałam zdjęcia niezłych Lachonów na wątku- ślicznie Kobietki wyglądacie! ![]() Tak na szybko ode mnie: Pampersy (nie pamiętam już nazwy dokładnie ale nie warto jej zapamiętywać )- takie z siateczką. Totalna porażka- siateczka przyklejała się do pupy Młodego i do jego klejnotów jak jeszcze smółkę mieliśmy- nie polecam Na pogryzione brodawki- smarować maścią lub własnym mlekiem później po każdym karmieniu- natłuszczać. Pierwsze dni (a całe 5 za nami Polecam laktator ręczny Tommee tippee- jak się rozbuja już laktacja to super sprawa Przepraszam, że nie nadrabiam dokładniej ale i Młody
Nasze małe, niespełnione Szczęście 07.10.2012 "Zrozumiałem - by żyć musisz chwytać dzień..."Edytowane przez cynamon_owa Czas edycji: 2013-07-10 o 17:34 |
|
|
|
#1406 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratki dla niej tak sobie czytam i się zastanawiam czy tylko ja nie chodzę na ktg nawet nic nie miałam wspomniane o tym..
|
|
#1407 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Melduje ze my juz po wizycie u pediatry. Niestety zoltaczka dalej trzyma, ale widac ze juz mnie. Za tydzień na pobranie krwi i wizyta znowu. Przeraza mnie za to tempo przybierania na wadze Hani : wczoraj 4050g po karmieniu, dzis na glodnego 4200g
Dziecko zas wisi na cycku wiec biore sie za czytanie ![]() Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#1408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonku to
zeby nie bolało!!!! ![]() Mama Tzta dzwoni.. o dziwo dzisiaj pierwszy raz, wczoraj łącznie telefonów było 12 do mnie i jeszcze do Tzta dzwoniła i za kazdym razem pytanie jak się czuje. Lubię kobietę, ale jak mogę się czuć w odstępach średnio co 30 minut?Teraz nie odebrałam.. okropna jestem, no ale nie mam ochoty znowu na to pytanie. Najwyzej powiem pozniej, ze spałam i juz. ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
za wizytę!No i gdzie Hania mogłaby byc indziej jak nie na cycku u Mamusi
|
|
|
|
|
#1409 |
|
Zakorzenienie
|
ja też nie chodzę i nic mi ginka nie mówiła, że będę chodzić, tylko w terminie porodu mam się zgłosić do szpitala jak dotrwam i tam mnie zbadają to pewnie i ktg zrobią
|
#1410 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.

Na KTG wyszły mi 3 skurcze w ciągu 15 min - dwa ok 30% i jeden na 90%, ale lekarz skomentował tylko "Super zapis, super-poprzytulać się z mężem" 

I jak wchodzę po kilku godzinach przerwy to kolejne strony do czytania...
. Oby się okazało, że wszystko jest do ogarnięcia
czyżby poród trwał za długo...

klask i: