Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 10 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-10, 17:46   #1981
WhiteCherry
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 10

Cytat:
Napisane przez Lemmy is God Pokaż wiadomość
Ja to zawsze marzyłam o tym żeby nigdzie nie wyjeżdżać. Nie znosiłam tego, a zwłaszcza koloni czy obozów. Tak, można nie lubić wyjazdów na wakacje i się na nich męczyć.
no dobra, ale teraz o wyjazdach dziecięcych rozprawiamy. Czy Twoja córka powiedziała, że NIE CHCE jechać? i na siłę ją wysyłasz?
Stary 2013-07-10, 17:47   #1982
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Ja mialam ubezpieczenie od alimentow. Poza tym, to nie chodzi o to, ze masz je wychowac. Chodzi o to, ze obowiazkiem opiekuna jest zadbac o to, zeby seksu nie bylo.

Mialam kiedys na kolonii dwoje dzieci (rodzenstwo), ktore nie dostalo NIC (ale to byl akurat naprawde WYJATKOWY przypadek, rodzicow bylo stac, ale to dluga i smutna historia). Moja grupa poszla na lody, a chlopcy stali i patrzyli. Potem dzieciaki im sie zrzucily na lody.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dobrze, ze jest takie ubezpieczenie. Widzialam kiedys jak cpali na kolonii, skoro nawet tego nie jest sie w stanie upilnowac do konca to co dopiero inne sprawy. Pamietam jak ja sobie urzadzilam wycieczke noca na plaze z pracownikami stolowki. Wiecie jak na mnie z podziwem patrzyli jak wrocilam? heheh W kazdym razie jako gowniara 16letnia noca na plazy z facetami moglam zrobic wszystko i nikt by o tym nie wiedzial.

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
candycotton ja pamiętam, jak za dzieciaka, w przedszkolu albo 1 klasie podstawówki mówiło się "ooo jak wygram w totka... to pojadę na wyspy kanaryjskie" a teraz taka wycieczka jakoś nie powala na kolana (co innego np wycieczka do chin, japonii, czy RPA... ale kanary, czy coś? łe )

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Taka fuertaventura w regularnych cenach - http://www.itaka.pl/wczasy/wyspy_kan...tura/index.php
nic nieosiągalnego finansowo.

Ale np
http://www.rainbowtours.pl/rpa-botsw...rbz#2013-08-04

oooohhh shieeeet http://www.rainbowtours.pl/zatopione...kjk#2013-11-09
Mam znajomych, ktorzy jezdza na Karaiby, do Chin, Indii.
Granice otwarte to ludzie jezdza. Samochodem wjedziesz na autobane, za 3h bedziesz na drugim koncu Niemiec, chwila i jestes we Wloszech/Francji, gdzie tam chcesz. Bilet do Londynu kosztuje ok. 100 zł tanimi liniami, chociaz lecialam za 80, do Wloch jakies 280zl. Tydzien w Egipcie jak tylko ktos komus znowu przyleje w Kairze to jakies 900zl all inclusive, a ze leja sie ciagle...
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 17:47   #1983
201604181004
Konto usunięte

Jasne że na siłę, córka pewnie zaparła się nogami i powiedziała ze nigdzie nie jedzie i trzeba było jej grozić by się zgodzila i córka pewnie strasznie płakała jak te 30 zł dostawała i krzyczała że nie chce.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 17:49   #1984
201604191001
Konto usunięte

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;41724815]Też znam te uczucie, głupia wycieczka szkolna inni kupuja masę jakichś wyrobów rękodzielniczych, cudne bransoletki i wisiorki a mi nawet nie starczyło na mały gliniany garnuszek. Albo na spacerze po parku, inni brali wielkie porcje lodów a ja tylko taki najmniejszy rożek, to było cholernie przykre.[/QUOTE]

I takie pukawki z korkiem, solne wisiorki z Wieliczki, jakieś takie druciki połączone, z których układało się różne kształty, borze, takie totalne bzdury. Ale nie mogłam. Yh.
Siostro <3

Lemmy, a to ja ci powiem co z takiego dziecka może ci wyrosnąć. Kupowanie co się chce "bo mam" i kij z tym, że mogę nie mieć zaraz. Nie pójście gdzieś jak nie mam n razy więcej bo a jak coś będę chciała i nie będę mogła i będzie mi głupio.
Zauważ, że ty jesteś zupełnie inna niż rodzice cię wychowali. A twoje dziecko może być zupełnie inne niż ty chcesz żeby było. Właśnie przez skrajność. Widzi dziecko jak to matka zamiast raz na ruski rok walnąć sobie obiad w knajpie to wpiernicza konserwy, i to najtańsze i jagódki po lesie każe zbierać i dziecko sobie myśli "no kurde, choćbym się miała zes... to będę co roku na Teneryfę jeździć".
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 17:50   #1985
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Jasne że na siłę, córka pewnie zaparła się nogami i powiedziała ze nigdzie nie jedzie i trzeba było jej grozić by się zgodzila i córka pewnie strasznie płakała jak te 30 zł dostawała i krzyczała że nie chce.
co za zwyczaje, żeby dziecko tak pyskowało dorosłym i sprzeciwiało się woli starszych. Do Korei Północnej na wycieczkę bym wysłała takiego bachora, niech się nauczy życia w posłuszeństwie.
Stary 2013-07-10, 17:51   #1986
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Kurczę, piszę na forum w swoim imieniu, to czemu mam pisać oni, oni, oni

Wychowuję dziecko tak jak uważam za dobre i słuszne, nie dlatego by się różnić od swojej matki. Kurczę mam podejście do kasy takie, a nie inne i nie nakłaniam nikogo by żył na moją modłę, jego forsa jego sprawa.
Lemmy is God jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 17:52   #1987
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Lemmy, ja rozumiem, ze ty w domu masz takie zasady ale czy nie uważasz, że czasami można trochę poluzować tą naciągniętą gumę bo inaczej w końcu pęknie (ja to jestem burżuj bo wydałam dzisiaj 6 zł na lody w lodziarni)
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 17:52   #1988
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
co za zwyczaje, żeby dziecko tak pyskowało dorosłym i sprzeciwiało się woli starszych. Do Korei Północnej na wycieczkę bym wysłała takiego bachora, niech się nauczy życia w posłuszeństwie.
Ja bym wycieczkę do Korei Płn wzięła z pocałowaniem ręki, kiedyś oglądałam dokument to francuzi z 10 000 euro wydali od osoby
Stary 2013-07-10, 17:53   #1989
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
bo piszemy o dziecku na wycieczce, a nie o Lemmy is God na wycieczce.
Stary 2013-07-10, 17:53   #1990
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lemmy
a nie inne i nie nakłaniam nikogo by żył na moją modłę, jego forsa jego sprawa.
swoją córkę nakłaniasz. I tak jak tysiąc mówi, ty starasz się bardzo na siłę pokazać jakie to masz luźne podejście do kasy i może ci się to odbić czkawką jak dziecko kiedyś weźmie kredytów na kilkadziesiąt tysięcy żeby kupić sobie to wszystko czego nie miała bo mamusia mówiła że za złotówkę dziennie to się przez miesiąc przeżyje jak się chce
Stary 2013-07-10, 17:56   #1991
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:

Wychowuję dziecko tak jak uważam za dobre i słuszne, nie dlatego by się różnić od swojej matki. Kurczę mam podejście do kasy takie, a nie inne i nie nakłaniam nikogo by żył na moją modłę, jego forsa jego sprawa.
No nakłaniasz, córkę wiem, że Twoim zdaniem ona nie ma swojej forsy póki jej nie zarobi, ale tak nie powinno być. Dzieci od małego się uczy odpowiedzialności finansowej dając im dysponować jakąś rozsądną kwotą, bo jak inaczej mają się dowiedzieć w jaki sposób zarządzać kasą. Problem w tym, że Twoja córa nie ma się jak nauczyć, skoro dajesz jej tylko jakieś minimum które z założenia wiadomo, że prawie na nic nie starczy. Już takie dziecko powinno móc podjąć decyzję czy woli wydać, czy wydać mniej, żeby coś zaoszczędzić i odłożyć. Twoja nie ma z czego i pewnie musi bardzo uważać, żeby na podstawowe przyjemnostki jej starczyło.

Później wyrasta pokolenie nowych wizażanek które krzyczą, że one to od 13 roku życia musiały na swoje potrzeby pracować, wyprowadziły się jak miały 17 i w ogóle robią dwa kierunki i ciągną półtorej etatu. Tylko czemu mam wrażenie, że z tych postów zazwyczaj wcale nie przebija duma, tylko jakieś takie...rozgoryczenie
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 17:57   #1992
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to zawsze marzyłam o tym żeby nigdzie nie wyjeżdżać. Nie znosiłam tego, a zwłaszcza koloni czy obozów. Tak, można nie lubić wyjazdów na wakacje i się na nich męczyć.

A kwestia wybierania ciuchów przez dzieci nie jest wcale taka oczywista, gros koleżanek mojej córki nie ma wpływu na to jakie ciuchy mają, rodzice i kupują i tyle.

To są zasady które panują w moim domu ponieważ uznałam je za dobre i słuszne. Między zmuszaniem, a zasadami widzę różnicę. Może to dla was jest dziwne podejście, dla mnie jest słuszne i oczywiste. I ja sama też tak postępuje, że jeśli dziś kupię grę to jeśli zachoruję pod koniec miesiąca to może mi na leki nie starczyć.
W tym wypadku pomiędzy zasadai z zmuszaniem nie ma żadnej różnicy.
Może Twoi rodzice mieli zasady, że dzieci jeżdżą na kolonie i pieniądze można przepieprzać na pierdoły? No to jak, zmuszali czy mieli zasady?
Ty dajesz dzieciakowi 30 złotych na dziesięć dni. Wcale jej nie zmuszasz to żałowania każdej wydanej złotówki, Ty po prsotu masz zasady. Tylko że jakoś one nie przeszkadzały Ci wysłać dziecka na tak znienawidzone przez Ciebie w dzieciństwie kolonie.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 17:57   #1993
201604191001
Konto usunięte

Cytat:

Nie oni tylko ona (to córka, tak?). Bo to o nią chodzi. Nie ważne co ty kiedyś lubiłaś, czego nie lubiłaś, ważne jak ona chce spędzić te wakacje. A ty mierzysz ją swoją miarą.
Stary 2013-07-10, 17:58   #1994
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Nie no, czasem luzuję i idziemy na jakiś obiad, lody w lodziarni czy co. Ale rzadko jednak bo nie sprawia mnie i mężowi większej frajdy, córka to lubi więc dla niej wyłazimy. Sami to byśmy nie chodzili.

A na wakacje tak nie chciałam jeździć że w histerię wpadałam, zwłaszcza jak na kolonie miałam jechać. Potrafiłam nie jeść i zaczynała mi się zaostrzać astma. I wyjazdy na wakacje to mi się traumatycznie kojarzą. Nie każdy się nadaje na takie imprezy.

Na kolonie pojechała bo chciała, czyli znowu wychodzi że nie przymuszam jej do tego co sama lubię robić bądź nie.

Edytowane przez Lemmy is God
Czas edycji: 2013-07-10 o 18:00
Stary 2013-07-10, 18:00   #1995
201604181004
Konto usunięte

Czasem luzuję i idę na lody ja nie wiem. Dla mnie jesteś tak skąpa że mi się to nie mieści w głowie. Lody nie sprawiają ci przyjemności? To co sprawia, jedzenie ziemi?
Stary 2013-07-10, 18:01   #1996
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:

A na wakacje tak nie chciałam jeździć że w histerię wpadałam, zwłaszcza jak na kolonie miałam jechać. Potrafiłam nie jeść i zaczynała mi się zaostrzać astma. I wyjazdy na wakacje to mi się traumatycznie kojarzą. Nie każdy się nadaje na takie imprezy.
no dobra, ale jakie to ma znaczenie? widzisz, moja mama też jest totalną domatorką, najchętniej by poza granice miasta nie wyjeżdżała, nie sprawia jej to frajdy. Ja jestem jej totalnym przeciwieństwem, kręci mnie zwiedzanie świata, poznawanie innych kultur. Najchętniej to bym cały świat zwiedziła, ale nie mam tyle kasy

i jak sama widzisz - jedzie na kolonie BO CHCE, tak więc jakie to ma znaczenie, że Ty w dzieciństwie nie lubiłaś?
Stary 2013-07-10, 18:01   #1997
201604191001
Konto usunięte

zbieranie jagódek
Stary 2013-07-10, 18:01   #1998
lapida
Wtajemniczenie

Cytat:
Z tym że ja nie napisałam nic o miejscowości turystycznej. Jest w wiosce na lubelszczyźnie. I mają całodzienny dostęp do wody pitnej.

Dla mnie fajność wakacji to nie ilość zeżartych lodów, gofrów czy wydanej kasy na pierdoły. Serio dla mnie wyjazd na którym by były takie "atrakcje" to byłby dla mnie koszmar. Raz byłam na czymś takim, godzina "na mieście" plus cały dzień siedzenia w ośrodku. Nie dla mnie takie spędzanie czasu.

Dla was sknerstwo, dla mnie normalność.
ale to w końcu kto pojechał na te kolonie? Ty czy córka? :ke:

Cytat:
Napisane przez panna mati_ Pokaż wiadomość
Za 10 zł obiad dla kilku osób? Kilogram ziemniaków kosztuje 2 zł, a mięso każde około 15- 20 zł, a gdzie surówka?
o, przepraszam, tu muszę się zgodzić
jak w czerwcu przepierdzieliłam kasę i w połowie miesiąca zostało mi tyle, co zwykle na pięć ostatnich dni... to trzeba było dać radę

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Dobrze. Chwali się oszczędność.
Oby tylko Twoja córka dobrze się bawiła na wyjeździe i nie porównywała się innych/inni jej nie porównywali do siebie. Dzieci to dzieci jednak.
dokładnie

Cytat:

mój dzisiejszy obiad:

pierś z kurczaka 7,5 zł
przyprawy 5 zł (curry, słodka papryka, shoarma)
paczka frytek aviko 3,99zł - w promocji
surówka colesław 1,58 zł
Drabi, ja mam dzisiaj żurek - trzeci dzień z rzędu
ugotowałam dużo
i wczoraj zapytałam: "A nie będzie ci przeszkadzać, jak jutro też bęęęędzie?"
powiedział tylko: "Jeno z jajcem, ziemniaki to rozrzutność"

nie no, jaja sobie robie, powiedział, że ok
i takim sposobem mam trzydniowy obiad za.. 5 zł
nom, ale dla dwóch osób

Cytat:
Wyjazd pod namiot to wapno, węgiel, etopiryna,maść z witaminą E plastry, bandaże, gencjana, latarka+baterie, świece. Kremów do opalania nie używam, na komary nić nie kupuje bo i tak mnie żrą. Na dwie osoby to koło stówy na tydzień nam wychodzi. I tak dla nas to fajny wyjazd, i nie nie robię tego ze skąpstwa tylko tak lubię

I zbieram jagody, grzyby, orzechy, dzikie jabłka i szczaw. Kurcze, rośnie to czemu mam nie zbierać, zwłaszcza że lubię zbierać rożne rzeczy.
Niesiołowski byłby z Ciebie dumny

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
A wiecie, ja byłam tym biednym dzieckiem, co miało mało i musiało się trzy razy zastanowić zanim coś kupi. Rodzice starali się żeby mi nie zabrakło ale było jak było. I do tej pory pamiętam to uczucie, kiedy dzieciaki brały lody 4 gałki z polewą i posypką a ja mogłam tylko dwie łyse i w mniejszym wafelku. Ja byłam tym dzieckiem co nadrabiało miną i potrafiło wmówić innym, że tyle mi wystarczy ale co czułam to moje. I to nie była wina moich rodziców, taką mieliśmy sytuację finansową i już. Więc nie wyobrażam sobie móc dać więcej i nie dać. No za cholerę, nie. Nie mówię o tych 350zł ale 3zł na dzień jak można dać dychę... o losie.
Cytat:
No nie mogę, przypomniało mi się to wszystko i tak mi się przykro zrobiło Jak to w człowieku siedzi jednak
no weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeź
bo mi też sie przypomniało

ja też dużo nie dostawałam
i w takim macu (co to za czasów podstawówkowych był istnym szaaałem) brało się małe frytki, i kolegom zamawiającym zestawy z zabawkami wmawiało się, że "nieee, w sumie ja nie lubię, ja tylko frytki lubie"
Ale co się czuło, to już sama wiem

Cytat:
Napisane przez M917 Pokaż wiadomość
Slodki borze. Podjechalam po pracy po przyjaciolke, ktora czeka wlasnie na rozmowe kwalifikacyjna. Juz nie wazne, ze w holu jest jakies 20 kobiet, wszystkie umowione na 16

Ale jak one wygladaja!
Rozmowa na stanowisko asystentki zarzadu, laseczki ubrane w kolorowe, nawet neonowe sukienki, gole nogi, sandalki, jedna ma japonki, inna platformy i mini jestem w szoku tak wielkim, ze po raz pierwszy uskutecznilam wiadomosc przez mobilna aplikacje

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
wiesz, u mnie ostatnio były rozmowy kwalifikacyjne
i miałam cały przekrój: od szpilek takich jak w top model kiedyś mialy sesje, że ledwo w nich stały, poprzez koturny, aż do adidasów (tak, przyszła gwiazda w dresie, w adidasach :facepalm: )
Stary 2013-07-10, 18:02   #1999
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Czasem luzuję i idę na lody ja nie wiem. Dla mnie jesteś tak skąpa że mi się to nie mieści w głowie. Lody nie sprawiają ci przyjemności? To co sprawia, jedzenie ziemi?
Szczawiu. I jagód. I innych rzeczy, które są za darmo chyba, to może próbki w supermarketach w weekendy?

No Lemmy, mówiąc, że nie wszyscy się nadają chcesz powiedzieć, że TY się nie nadajesz. Ale jaki to ma związek z Twoją córką i jej potrzebami/zachciankami/pragnieniami? Ona chce chodzić na lody najwyraźniej więc nie jest taka, em, ascetyczna jak ty więc może jednak nie powinnaś jej przymuszać do niewydawania więcej niż 3zł dziennie na przyjemności, bo TY to za tyle byś przeżyła tydzień.
Stary 2013-07-10, 18:03   #2000
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
zbieranie jagódek
i przerzucanie czarnoziemu
Stary 2013-07-10, 18:03   #2001
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Do lodziarni chodzić nie lubię, gdyby to ode mnie zależało to bym kupiła lody w dużym pojemniku i zeżarła je w chałupie czytając książkę. I to mi sprawia przyjemność, łażenie po knajpach, wyjazdy czy łażenie na zakupy to jest dla mnie koszmar i jeśli nie muszę to tego nie robię.
Stary 2013-07-10, 18:05   #2002
201604181004
Konto usunięte

Jasne. Najlepiej zamknąć się w domu, mrozić wodę z syropem i potem to lizać czytajac ksiązkę z biblioteki, ale twoja córka ma inne potrzeby co sama stwierdzasz. Naprawdę, teraz nie wiem czy to problem psychiczny czy aż tak bardzo się kreujesz na domatorkę, bo to zakrawa o śmieszność.
Stary 2013-07-10, 18:06   #2003
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:
I takie pukawki z korkiem, solne wisiorki z Wieliczki, jakieś takie druciki połączone, z których układało się różne kształty, borze, takie totalne bzdury. Ale nie mogłam. Yh.
Siostro <3
Albo jak była moda na te jajeczka(tamagotchi?)lub na zbieranie kolorowych karteczek do segregatora i nawet na to nie było mnie stać bo w domu żyło 5 osób, które musiały żyć z jednej pensji i renty. Ostatnio mama mi mówiła, że ona widziała co miały inne dzieci w moim wieku i sama czuła się okropnie z tym, że nie mogła mi dać tego samego.
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 18:06   #2004
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no, czasem luzuję i idziemy na jakiś obiad, lody w lodziarni czy co. Ale rzadko jednak bo nie sprawia mnie i mężowi większej frajdy, córka to lubi więc dla niej wyłazimy. Sami to byśmy nie chodzili.
A w tej lodziarni to zostawiacie wszystkiego 9 zł? Bo córka ma sobie tego loda dziennie kupić za 3.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 18:07   #2005
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Do lodziarni chodzić nie lubię, gdyby to ode mnie zależało to bym kupiła lody w dużym pojemniku i zeżarła je w chałupie czytając książkę. I to mi sprawia przyjemność, łażenie po knajpach, wyjazdy czy łażenie na zakupy to jest dla mnie koszmar i jeśli nie muszę to tego nie robię.
ale mając dziecko powinnaś wiedzieć, że nie liczą się tylko Twoje zachcianki. Dziecko to odrębny człowiek a nie Twój klon, który tak samo jak Ty nie będzie lubił wyjazdów wakacyjnych i tak samo jak Ty byłby w stanie przeżyć 10 dni żywiąc się powietrzem.
Stary 2013-07-10, 18:07   #2006
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Nie mówimy o Tobie! Mówimy o Twojej córce!
Stary 2013-07-10, 18:09   #2007
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Jestem śmieszna bo nie lubię wychodzić z domu. No okej, twoja sprawa że tak uważasz. Jestem samotnikiem który nie lubi łazić po lokalach i najlepiej wypoczywa siedząc na tyłku w chałupie. Moja córka jest inna, więc jeździ na kolonie, spotyka się ze znajomymi i by gadała non stop.
Stary 2013-07-10, 18:09   #2008
201604191001
Konto usunięte

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;41725398]Albo jak była moda na te jajeczka(tamagotchi?)lub na zbieranie kolorowych karteczek do segregatora i nawet na to nie było mnie stać bo w domu żyło 5 osób, które musiały żyć z jednej pensji i renty. Ostatnio mama mi mówiła, że ona widziała co miały inne dzieci w moim wieku i sama czuła się okropnie z tym, że nie mogła mi dać tego samego.[/QUOTE]

Ja w tej kwestii byłam sponsorowana przez babcię, ciocię itd. Ale jak już byłam odrobinę starsza i te tamagotchi nie były takim szałem, były tańsze a my mieliśmy lepszą sytuację to naciągnęłam ich na trzy Musiałam sobie odbić
Stary 2013-07-10, 18:10   #2009
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Jestem śmieszna bo nie lubię wychodzić z domu. No okej, twoja sprawa że tak uważasz. Jestem samotnikiem który nie lubi łazić po lokalach i najlepiej wypoczywa siedząc na tyłku w chałupie. Moja córka jest inna, więc jeździ na kolonie, spotyka się ze znajomymi i by gadała non stop.
Nie, śmieszne jest to jak bardzo się nakręcasz na tryb oszczędzania i nienawidzenia wszystkiego co nowoczesne - lody to w domu z ksiązką, wyjście nie, jak miałam wyjechać ze swojej wiochy i zobaczyć świat to ryczałam, 3 zł dziennie na wakacjach to ogromne szaleństwo, lubię jeść konserwy turystyczne i grzyby przez tydzień, a moja córka musi się dostosować. I ty nie widzisz tego że ustawiasz córkę pod siebie.
Stary 2013-07-10, 18:12   #2010
201604191001
Konto usunięte

Furby. Nigdy nie miałam. Damn. Kupię sobie

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Sprawdziłam ceny na allegro i odwołuję to co napisałam

Edytowane przez 201604191001
Czas edycji: 2013-07-10 o 18:14
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości