|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 10
no dobra, ale teraz o wyjazdach dziecięcych rozprawiamy. Czy Twoja córka powiedziała, że NIE CHCE jechać? i na siłę ją wysyłasz?
|
#1982 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Granice otwarte to ludzie jezdza. Samochodem wjedziesz na autobane, za 3h bedziesz na drugim koncu Niemiec, chwila i jestes we Wloszech/Francji, gdzie tam chcesz. Bilet do Londynu kosztuje ok. 100 zł tanimi liniami, chociaz lecialam za 80, do Wloch jakies 280zl. Tydzien w Egipcie jak tylko ktos komus znowu przyleje w Kairze to jakies 900zl all inclusive, a ze leja sie ciagle... |
||
|
|
|
#1983 |
|
Konto usunięte
|
Jasne że na siłę, córka pewnie zaparła się nogami i powiedziała ze nigdzie nie jedzie i trzeba było jej grozić by się zgodzila
i córka pewnie strasznie płakała jak te 30 zł dostawała i krzyczała że nie chce.
|
|
|
|
#1984 |
|
Konto usunięte
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;41724815]
Też znam te uczucie, głupia wycieczka szkolna inni kupuja masę jakichś wyrobów rękodzielniczych, cudne bransoletki i wisiorki a mi nawet nie starczyło na mały gliniany garnuszek. Albo na spacerze po parku, inni brali wielkie porcje lodów a ja tylko taki najmniejszy rożek, to było cholernie przykre.[/QUOTE]I takie pukawki z korkiem, solne wisiorki z Wieliczki, jakieś takie druciki połączone, z których układało się różne kształty, borze, takie totalne bzdury. Ale nie mogłam. Yh. Siostro <3 Lemmy, a to ja ci powiem co z takiego dziecka może ci wyrosnąć. Kupowanie co się chce "bo mam" i kij z tym, że mogę nie mieć zaraz. Nie pójście gdzieś jak nie mam n razy więcej bo a jak coś będę chciała i nie będę mogła i będzie mi głupio. Zauważ, że ty jesteś zupełnie inna niż rodzice cię wychowali. A twoje dziecko może być zupełnie inne niż ty chcesz żeby było. Właśnie przez skrajność. Widzi dziecko jak to matka zamiast raz na ruski rok walnąć sobie obiad w knajpie to wpiernicza konserwy, i to najtańsze i jagódki po lesie każe zbierać i dziecko sobie myśli "no kurde, choćbym się miała zes... to będę co roku na Teneryfę jeździć". |
|
|
|
#1985 |
|
Zakorzenienie
|
co za zwyczaje, żeby dziecko tak pyskowało dorosłym i sprzeciwiało się woli starszych. Do Korei Północnej na wycieczkę bym wysłała takiego bachora, niech się nauczy życia w posłuszeństwie.
|
#1986 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurczę, piszę na forum w swoim imieniu, to czemu mam pisać oni, oni, oni
Wychowuję dziecko tak jak uważam za dobre i słuszne, nie dlatego by się różnić od swojej matki. Kurczę mam podejście do kasy takie, a nie inne i nie nakłaniam nikogo by żył na moją modłę, jego forsa jego sprawa. |
|
|
|
#1987 |
|
Konto usunięte
|
Lemmy, ja rozumiem, ze ty w domu masz takie zasady ale czy nie uważasz, że czasami można trochę poluzować tą naciągniętą gumę bo inaczej w końcu pęknie (ja to jestem burżuj bo wydałam dzisiaj 6 zł na lody w lodziarni
|
|
|
|
#1988 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
|
bo piszemy o dziecku na wycieczce, a nie o Lemmy is God na wycieczce.
|
#1990 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1991 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
wiem, że Twoim zdaniem ona nie ma swojej forsy póki jej nie zarobi, ale tak nie powinno być. Dzieci od małego się uczy odpowiedzialności finansowej dając im dysponować jakąś rozsądną kwotą, bo jak inaczej mają się dowiedzieć w jaki sposób zarządzać kasą. Problem w tym, że Twoja córa nie ma się jak nauczyć, skoro dajesz jej tylko jakieś minimum które z założenia wiadomo, że prawie na nic nie starczy. Już takie dziecko powinno móc podjąć decyzję czy woli wydać, czy wydać mniej, żeby coś zaoszczędzić i odłożyć. Twoja nie ma z czego i pewnie musi bardzo uważać, żeby na podstawowe przyjemnostki jej starczyło.Później wyrasta pokolenie nowych wizażanek które krzyczą, że one to od 13 roku życia musiały na swoje potrzeby pracować, wyprowadziły się jak miały 17 i w ogóle robią dwa kierunki i ciągną półtorej etatu. Tylko czemu mam wrażenie, że z tych postów zazwyczaj wcale nie przebija duma, tylko jakieś takie...rozgoryczenie
|
|
|
|
|
#1992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może Twoi rodzice mieli zasady, że dzieci jeżdżą na kolonie i pieniądze można przepieprzać na pierdoły? No to jak, zmuszali czy mieli zasady? Ty dajesz dzieciakowi 30 złotych na dziesięć dni. Wcale jej nie zmuszasz to żałowania każdej wydanej złotówki, Ty po prsotu masz zasady. Tylko że jakoś one nie przeszkadzały Ci wysłać dziecka na tak znienawidzone przez Ciebie w dzieciństwie kolonie.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#1993 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1994 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie no, czasem luzuję i idziemy na jakiś obiad, lody w lodziarni czy co. Ale rzadko jednak bo nie sprawia mnie i mężowi większej frajdy, córka to lubi więc dla niej wyłazimy. Sami to byśmy nie chodzili.
A na wakacje tak nie chciałam jeździć że w histerię wpadałam, zwłaszcza jak na kolonie miałam jechać. Potrafiłam nie jeść i zaczynała mi się zaostrzać astma. I wyjazdy na wakacje to mi się traumatycznie kojarzą. Nie każdy się nadaje na takie imprezy. Na kolonie pojechała bo chciała, czyli znowu wychodzi że nie przymuszam jej do tego co sama lubię robić bądź nie. Edytowane przez Lemmy is God Czas edycji: 2013-07-10 o 18:00 |
|
|
|
#1995 |
|
Konto usunięte
|
Czasem luzuję i idę na lody
|
|
|
|
#1996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i jak sama widzisz - jedzie na kolonie BO CHCE, tak więc jakie to ma znaczenie, że Ty w dzieciństwie nie lubiłaś?
|
|
#1997 |
|
Konto usunięte
|
zbieranie jagódek
|
|
|
|
#1998 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() jak w czerwcu przepierdzieliłam kasę i w połowie miesiąca zostało mi tyle, co zwykle na pięć ostatnich dni... to trzeba było dać radę Cytat:
Cytat:
ugotowałam dużo i wczoraj zapytałam: "A nie będzie ci przeszkadzać, jak jutro też bęęęędzie?" powiedział tylko: "Jeno z jajcem, ziemniaki to rozrzutność" ![]() nie no, jaja sobie robie, powiedział, że ok i takim sposobem mam trzydniowy obiad za.. 5 zł ![]() nom, ale dla dwóch osób ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
bo mi też sie przypomniało ja też dużo nie dostawałam i w takim macu (co to za czasów podstawówkowych był istnym szaaałem) brało się małe frytki, i kolegom zamawiającym zestawy z zabawkami wmawiało się, że "nieee, w sumie ja nie lubię, ja tylko frytki lubie" Ale co się czuło, to już sama wiem Cytat:
i miałam cały przekrój: od szpilek takich jak w top model kiedyś mialy sesje, że ledwo w nich stały, poprzez koturny, aż do adidasów (tak, przyszła gwiazda w dresie, w adidasach :facepalm: )
|
|
#1999 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
No Lemmy, mówiąc, że nie wszyscy się nadają chcesz powiedzieć, że TY się nie nadajesz. Ale jaki to ma związek z Twoją córką i jej potrzebami/zachciankami/pragnieniami? Ona chce chodzić na lody najwyraźniej więc nie jest taka, em, ascetyczna jak ty |
|
|
|
|
#2000 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2001 |
|
Wtajemniczenie
|
Do lodziarni chodzić nie lubię, gdyby to ode mnie zależało to bym kupiła lody w dużym pojemniku i zeżarła je w chałupie czytając książkę. I to mi sprawia przyjemność, łażenie po knajpach, wyjazdy czy łażenie na zakupy to jest dla mnie koszmar i jeśli nie muszę to tego nie robię.
|
|
|
|
#2002 |
|
Konto usunięte
|
Jasne. Najlepiej zamknąć się w domu, mrozić wodę z syropem i potem to lizać czytajac ksiązkę z biblioteki, ale twoja córka ma inne potrzeby co sama stwierdzasz. Naprawdę, teraz nie wiem czy to problem psychiczny czy aż tak bardzo się kreujesz na domatorkę, bo to zakrawa o śmieszność.
|
|
|
|
#2003 |
|
Konto usunięte
|
Albo jak była moda na te jajeczka(tamagotchi?)lub na zbieranie kolorowych karteczek do segregatora i nawet na to nie było mnie stać bo w domu żyło 5 osób, które musiały żyć z jednej pensji i renty. Ostatnio mama mi mówiła, że ona widziała co miały inne dzieci w moim wieku i sama czuła się okropnie z tym, że nie mogła mi dać tego samego.
|
|
|
|
#2004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#2005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2006 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2007 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem śmieszna bo nie lubię wychodzić z domu. No okej, twoja sprawa że tak uważasz. Jestem samotnikiem który nie lubi łazić po lokalach i najlepiej wypoczywa siedząc na tyłku w chałupie. Moja córka jest inna, więc jeździ na kolonie, spotyka się ze znajomymi i by gadała non stop.
|
|
|
|
#2008 |
|
Konto usunięte
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;41725398]Albo jak była moda na te jajeczka(tamagotchi?)lub na zbieranie kolorowych karteczek do segregatora i nawet na to nie było mnie stać bo w domu żyło 5 osób, które musiały żyć z jednej pensji i renty. Ostatnio mama mi mówiła, że ona widziała co miały inne dzieci w moim wieku i sama czuła się okropnie z tym, że nie mogła mi dać tego samego.[/QUOTE]
Ja w tej kwestii byłam sponsorowana przez babcię, ciocię itd. Ale jak już byłam odrobinę starsza i te tamagotchi nie były takim szałem, były tańsze a my mieliśmy lepszą sytuację to naciągnęłam ich na trzy Musiałam sobie odbić
|
|
|
|
#2009 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2010 |
|
Konto usunięte
|
Furby. Nigdy nie miałam. Damn. Kupię sobie
![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Sprawdziłam ceny na allegro i odwołuję to co napisałam Edytowane przez 201604191001 Czas edycji: 2013-07-10 o 18:14 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:37.

)
i córka pewnie strasznie płakała jak te 30 zł dostawała i krzyczała że nie chce.
Też znam te uczucie, głupia wycieczka szkolna inni kupuja masę jakichś wyrobów rękodzielniczych, cudne bransoletki i wisiorki a mi nawet nie starczyło na mały gliniany garnuszek. Albo na spacerze po parku, inni brali wielkie porcje lodów a ja tylko taki najmniejszy rożek, to było cholernie przykre.[/QUOTE]

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Kilogram ziemniaków kosztuje 2 zł, a mięso każde około 15- 20 zł, a gdzie surówka?

Musiałam sobie odbić