|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
|
2 | 3,57% |
| Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
|
3 | 5,36% |
| Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
|
24 | 42,86% |
| Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
|
22 | 39,29% |
| Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
|
5 | 8,93% |
| Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
|
|
|
|
#1922 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
peggy-super, chcialas chlopczyka?
Cytat:
![]() Ja dzis zrobilam paski z indyka,podsmazane z pieczarkami, szczypiorem, a sosik z serka kremowego, podsmazonego z imbirem, miodem, sokiem pomaranczowym i odrobina smietany. Do tego dolozylam troche curry i pasty chilli oraz 2 lyzki miodu. Pyszne Moja sasiadka urodzila.Wreszcie. 4500 kg 59 cm. Porod 2 godzinny. Ja tez tak chce Popralam i poprasowalam reszte firan (bagatela 9 okien ) popracowalam w ogrodku, pozmywalam podlogi, zrobilam zakupy, upieklam ciasto, nawoskowalam plytki w kabinie prysznicowej ,mam nadzieje, ze to cos da. A jutro beda mi usuwac druga kabine, po poprzednich wlascicielach. A we wtorek juz bede miala nowa Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-07-10 o 19:58 |
|
|
|
|
#1923 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na samą myśl o tym "gimnastykowaniu" się zrobiło mi się słabo choć jak powiedziałam TŻtowi ostatnio że w czwartek wizyta i że będzie musiał mi pomóc to był bardzo chętny a tu dzisiaj umyślałam sobie że zrobimy sobie dzień przerwy od siebie... i będę musiała sobie radzić sama Cytat:
![]() Wrrr jestem wściekła, upatrzyłam sobie na tablicy przepiękny kombinezon zimowy ![]() A co do kombinezonu I TAK GO KUPIĘ jak mnie zapytał dlaczego się tak uparłam to mu wykrzyczałam że chcę właśnie ten i koniec kropka
|
||
|
|
|
#1924 |
|
Raczkowanie
|
O matko jak mnie rozbolałaaa głooowaaa
Poszłam z Mamą na cmentarz podlać kwiatki u dziadków, jakieś pół kilometra w obie strony, po powrocie mega ból głowy i boli do teraz ![]() Któraś pytała czy bronie się w tym roku Ja się bronię JUTRO ![]() Niestety mit o żelku zamiast mózgu uważam za potwierdzony. Nauka mi nie poszła, będę jutro sapać i wypinać brzuch wzbudzając litość ![]() Gratuluję kolejnego chłopaczka Adaś to śliczne imię ![]() Nemosku mi się z wymienionych najbardziej Tymoteusz podoba, ale to z osobistych względów bo i tak wołać można Tymek :P De dla mnie 4kg to już granica bezwzględna chyba by mnie na pół rozerwało z moją wąską dupiną
Edytowane przez Azealia Czas edycji: 2013-07-10 o 20:05 |
|
|
|
#1925 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratuluję kochana! Będzie mały, śliczny Adaś ![]() Cytat:
Wszystkie nas w depresję wpędzisz :PKurcze 2 godzinki to super, aż się wierzyć nie chce przy takim dużym dzieciaczku ![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
![]() Mój to się cieszy jak coś kupię okazyjnie używanwgo czy w promocji, mówi, że zaradna jestem ![]() Trzymam kicuki mocno, mocno! Już nie myśl, nie stresuj się odpocznij sobie, weź kąpiel albo jakiś odmóżdżający film obejrzyj. Będzie dobrze!
|
|
#1926 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powinien się cieszyć że nie wołam pieniędzy od niego tylko sobie sama radzę a nie jeszcze narzeka ![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1927 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Odmóżdżacz zaraz będzie na Polsacie- Rok Pierwszy, coś jak Rrrrrrr- oglądałyście Rrrrr? Prawdę mówiąc olewam tą obronę ciepłym moczem. To nie jest dla mnie powód do stresu. Stres teraz to dla mnie kolejna wizyta, aby Ninusia była cała i zdrowa. A obrona przy tym to wielkie NIC. Mimo to NIEdziękuję Wam za miłe słowa
|
|
#1928 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c
Azealia powodzenia jutro
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rrrr uwielbiam ten film choć jest mega głupi przekonałaś mnie już włączam TV i będę oglądać ten "Rok pierwszy" ![]() Podoba mi się Twoje podejście tak trzymać ! ale i tak wiem że dasz sobie jutro radę
|
|
|
|
|
#1930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
Cytat:
NEMOSEK- Julian I Gabriel - to moje typy .. Nie pisałam Wam jeszcze jak mnie dziś wena naszła jak zaczełam kolezance opowiadać o Pukaczu no więc .. " Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku " ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Majeczka KCIUKI DLA ANI ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-07-10 o 20:39 |
|
|
|
|
#1931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1932 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też miałam dwa połówkowe USG- najpierw lekarz stwierdził, że dobrze serca nie widzi i zalecił kolejne, ale raczej mu chodziło o to że serce za mało rozwinięte, bo to było w 18 tygodniu i przez to nie może sprawdzić wszystkich parametrów, no ale oczywiście stresu troszkę miałam. Na szczęście na kolejnym połówkowym wyszło wszystko ok, więc pewnie i ty się wkrótce uspokoisz Cytat:
![]() Dziewczyny tak narzekacie na brzuchy, że nie możecie się golić, malować paznokci itp., ja jak na razie nie zaobserwowałam takich problemów, w sumie brzuch mam nie taki duży na razie, ale co mnie mega irytuje to mój biust, który jest o wiele bardziej wystający od brzucha - jak się schylę to piersi mi się wbijają w brzuch, mam wrażenie że cały czas się powiększają tak jakby ciąża się tam rozwijała ![]()
|
|
#1933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1934 |
|
Raczkowanie
|
Halo cześć dziewczyny jeszcze chya sie nie witałam w nowym wątku, ale czytam Was na bieżaco. Własnie dzisiaj poczułam ruchy dziecka. Obudziłam się rano i poczulam delikatne smyranie poniżej pępka
To było fantastyczne Po południu oczywiscie drzemka i po pobudce również coraz bardziej intensywne bąbelki i coś jakby pukanie. Wg usg termin przesunął mi sie na 6 grudnia wiec jestem dopiero w 19 tyg. A jeśli chodzi o natroje Peggy to mi się zdarza to naprawde rzadko ale wczoraj własnie mialam jeden taki dzień i niestety poryczałam się bo mi nie smakowała sałatka którą zrobiłam hehe Tak sie na nią nastawiłam a ona była jakaś nie taka hehe. Mój TŻ stwierdzil tylko że powinnam się zatrudnić jako płaczka na pogrzebach ![]() ![]() Poza tym gratuluję poznanych płci. Moja wizyta dopiero 30 lipca na ostatniej nie pytałam nawet bo jakaś szybka była. De podziwiam Cie za Twoją energię. Ja czasami mogłabym góry przenosić ale z reguły nie mam siły na nic.
Edytowane przez ania_cz79 Czas edycji: 2013-07-10 o 20:33 |
|
|
|
#1935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tym ostatnim zdaniem rozłożyłaś mnie na łopatki, przepraszam ale nie mogę przestać się śmiać |
|
|
|
|
#1937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1938 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1939 |
|
Zakorzenienie
|
Zostałam sama w domu i zachowuję się jakbym miała 10 lat i jakbym została po raz pierwszy sama. Nacieszyć się nie mogę. Wparowałam do łóżka rodziców i zamierzam tu zostać aż do jutrzejszego ranka
Zapraszam na imprezę ! Stawiam mleko !
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-07-10 o 20:46 |
|
|
|
#1940 | ||
|
Wtajemniczenie
|
POWODZENIA
![]() Cytat:
, a Rrr oglądałam "zaraz będzie ciemno, -zamknij się" Cytat:
|
||
|
|
|
#1941 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
|
|
|
|
#1942 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny trzymajcie kciuki bo jutro rano o 8.15 mam wizytę. Mam nadzieję poznać w końcu płeć a raczej utwierdzić się w przekonaniu że to syn
Poza tym liczę na 2 tygodnie zwolnienia...
|
|
|
|
#1943 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1944 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi net chodzi koszmar jakiś jak w zwolnionym tempie
Nie mogę cytować bo się wiesza ![]() Cytat:
![]() Beatka,Nena kyte,Lineczka Dziękuję
|
|
|
|
|
#1945 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już po wizycie
![]() Dziś odbyła się bez USG bo lekarka stwierdziła,że zrobimy następnym razem.. w sumie było mi to obojętne bo i tak 2 tyg temu widziałam Naszego szkraba.. więc nie wiem ile waży itd. Morfologię mam idealną, szyjka ok, no i kazała zrobić glukozę do następnej wizyty...,także już dziś ją zakupiłam w aptece i za jakieś 1,5 tyg się wybiorę do labo... ![]() Rybka,wpisz mi następną wizytę na 31.07, g.16.00. Zauważyłam,że chyba ogólnie więcej chłopaczków się rodzi bo w sklepach wszystko dla chłopczyków poprzebierane a dla dziewczynek od koloru do wyboru ![]() Peggy, gratuluję synka
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#1946 |
|
Zakorzenienie
|
Weronisiek to piękne zakupki
A stanik kup koniecznie,polecałabym raczej stacjonarnie,ale wiem że nie masz za bardzo jak wyskoczyć na miasto. Ja ostatnio zakupiłam felinę i dalię ale stacjonarnie Paulina ją się piszę na kawałek i oczywiście STO LAT DLA MĘŻA ![]() Ktosiula No powiem Ci że pomysł masz dobry,może się która się zgłosi na ochotnika ![]() Maomami Wkleję na pewno ale dzisiaj w ogóle mi net nie chodzi,tzn teraz .Odpisuję już chyba z godzinę na kilka postów. Też miałam z Eveline ten różowy i używałam Peggy Gratki ![]() Za chwilę mnie trafi Brrrrr |
|
|
|
#1947 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tak być nie może ![]() tylko nas nie rozczaruj :brzyda l:![]()
|
|
|
|
|
#1948 |
|
Rozeznanie
|
Ja dziś zaczynam 21 tc
Wczoraj byliśmy u lekarza i wszystko jest ok, ciąża mówi że jest ułożona o 1cm niżej niż przeważnie, ale powiedział że nic to nie znaczy...a wcześniej jak byliśmy na tym 4d to coś wspomniał o przednim ułożoniu łożyska ale mówił że wszystko super i książkowo to ja już nie wiem ??Wczoraj gin powiedział ze szyjka długa, dziecko ładnie się rozwija, malutka już taka grubsza mi się wydawała na tym usg no i powiedział że jest prosta pępowina co o niczym nie świadczy najważniejsze że jest 3 naczyniowa. Chodzi o to że pępowina ma jeden skręt poza tym jest taka prosta i rzeczywiście było to widać. On powiedział że o niczym to nie świadczy ale ktoś gdzieś opisał że powinna mieć ileś tam skrętów ale nigdzie tego w książkach medycznych nie ma i on też z niczym złym się nie spotkał w takim przypadku... i bądź tu człowieku mądry powiedział że może jest grzeczna i jej nie skręca... nie mam pojęcia... poza tym od ostatniej wizyty przytyłam kilo 58,2 ważę, ale wydaje mi się że wszystko w brzuszek idzie zrobię zdjęcie to wstawię brzuchola ale jakiś bardzo wielki to nie jest
"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest; nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi." Jan Paweł II ...bo dobro wraca... Córeczka Nikola ![]() 9.11.2013 godz. 21.30 3KG 54CM Edytowane przez iguana333 Czas edycji: 2013-07-10 o 21:35 |
|
|
|
#1949 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1950 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c
Ktosiula tak, Witold
.Ja bym Wam poszyła te kocyki. Nawet ręcznie, bo maszynę mogę tylko pożyczyć z tych wiekowych .W zasadzie żadna filozofia, chyba ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:00.

Nie rozumiem siebie. 
Chłopaków znowu więcej 

Poszłam z Mamą na cmentarz podlać kwiatki u dziadków, jakieś pół kilometra w obie strony, po powrocie mega ból głowy i boli do teraz
Ja się bronię JUTRO 

Ja musiałam wrócić do picia bo mam niskie ciśnienie i gdybym nie piła pewnie też migrena nie opuszczałaby mnie