|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
3 | 9,09% |
| Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
|
2 | 6,06% |
| Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
|
0 | 0% |
| Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
2 | 6,06% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
14 | 42,42% |
| Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
|
2 | 6,06% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() Cytat:
dziewczyny mojemu Kubusiowi ciagle ropieją oczka już od miesiaca z przerwami mamy juz drugie krople i nie przechodzi wczoraj poczytalam w necie i chyba to sa zatkane kanaliki lzowe bo nawet lezki mu nie wyplywaja yulko ma szlace oczy i jak mu uciskam w roku oka to pelno tej ropy wychodzi a te kropelki sa na zapalenie spojowek ale wedlug mnie to nie to miala ktoras z was do czynienia z zatkanymi kanalikami lzowymi? |
||
|
|
|
#1772 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
Dziewczyny chciały dać Ci wolny wieczór ![]() ![]() Szczerze? To jeszcze nie czyściłam, bo kurcze wyglądają czysto...Chyba ze tą małżowinę wewnątrz...
|
|
#1773 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1774 |
|
Zadomowienie
|
ankaaa206 masuje od wczoraj ale z tego co mowisz to strasznie dlugo trwa 4 miesiace
diabli ja czyszcze tylko małżowinę wacikiem przy kazdym myciu buzi wieczorem tam gleboko w srodku nie ruszam |
|
|
|
#1775 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Diabli jak to byl odzew pisalysmy o uszkach ja tez patyczkiem na zewnatrz... ![]() Niunka udanego wyjazdu i udanego zafasolkowania czekamy na Ciebie ![]() Axela jak Twoje krwawienie>>?? i co wyjelas krazek?
|
|
#1777 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1778 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1779 |
|
Wtajemniczenie
|
podczytałam trochę lipcówki i aż mi sie łza zakręciła w oku, ahh te emocje z porodówki, skurcze, rozwarcia
chyba jestem dziwna ale znowu bym chciala być w ciąży, czuć kopniaki i głaskać brzuch, z Tż zaczęliśmy myśleć już o rodzeństwie dla Nikosia
|
|
|
|
#1780 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki, my tez już myslalam, ze jest jakiś cudowny specyfik o którego istnieniu nie mam pojęcia |
|
|
|
#1781 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1782 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za bioderkaamoj tez rak nie toleruje tylko do odbicia.... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mihas spi na spiocha po 20 zjadl ... ciekawe do ktorej pospii.. a w sklepie tez tak ma ostatnio w realu taka jazde zrobil ze maskra heheh a dzisij lidla zaliczylismy i przespal calego tylko w aucie oczy otworzyl ale o dziwo nie darl sie ... a co spania w dzien to dolaczam do grona moj takze tylko wsadze go w fotelik i wepne w stelaz i spi dzisij nawet turlac go nei musialam stal a ja z kolezanka na trzepaku fikolki robilysmy eheh bo jak wiecie moje dziecie nie toleruje gondoli a w domu przysypia na lezaczku i spi po 5 min 15 min no max 30 min ... a na noc odkladam do lozeczka i spi
|
|
#1783 |
|
Raczkowanie
|
Czy wasze Maluszki miały już szczepienia robione w 2 miesiącu życia? - i na jakie się zdecydowałyście? - te bezpłatne 3 wkłucia z NFZ czy wykupywałyście 5w1 lub 6w1? Warto wykupywać, czy nie i dlaczego?
Moja Kruszynka ma mieć szczepienie jutro i nie wiem, czy kupić jej te płatne, czy przecierpieć wraz z nią 3 wkłucia - na samą myśl jak będzie płakać, sama mam łzy w oczach ![]() I jeszcze jedno pytanie - czy u waszych Maluszków były jakieś efekty uboczne po szczepieniu i jakie?- np. gorączkowały, itp.? Czy kupić na wszelki wypadek coś na zbicie gorączki? - jaki lek ewentualnie można podać? |
|
|
|
#1784 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hej, malo sie udzielam ale czytam na biezaco i postanowilam Ci odpowiedziec bo moja coreczka miala spory problem z ropiejacym oczkiem po porodzie. W szpitalu dostala recepte na krople z antybiotykiem, w ulotce wyczytalam ze dorosli moga je stosowac 3razy na dobe a nam zalecili 6 .. wcale jej nie pomogly tylko strasznie podraznily oczy.. Przeczytalam ze pomaga przemywanie herbata ze swietlika, z niedowierzaniem kupilam.. odstawilismy krople i przemywalismy trzy razy dziennie swietlikiem plus masaz po ok 4 dniach przeszlo i jak do tej pory z oczkami zero problemow jesli nie probowalas to proponuje sprawdzic zawsze to cos naturalnego i jesli nie pomoze to na pewno nie zaszkodzi zabieg odtykania jest podobno bardzo bolesmy i chyba powinna to byc ostatecznosc pozdrawiam wszystkie mamy i przepraszam za brak pl znakow
|
|
|
#1785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1786 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() mojemu nic nie bylo A co do srodkow na goraczke to zawsxe przy takim maluszku powinny byc w domu wiec sie zaopatrz zeby w razie ci tfu tfu szybko dzialac ![]() Dla maluszkow eferalgan w czopkach 50mg lub 80 wtedy polowke albo 1/3 mozesz dac ja odpowiadalam na temat uszu ale nie pamietam komu hiiii---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
super ze pomoglo
|
|
#1787 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i raczej zaszczepimy skojarzona, chyba, ze mi się jeszcze odmieni i zdecyduje się na refundowana, ale ja tez wtedy podzieliłabym na raty żeby dziecka nie obciazac wszystkim naraz i nie kluc jak stado komarow. Nelka i tak dzisiaj była dzielna, bo krzyczała tylko na pol przychodni hehe. dzidziuś przed nami strasznie się zanosil, bezdech itd. wiec pielegniarka probowala moja mala już wcześniej rozzloscic, ale nie wyszlo ![]() efektow ubocznych nie zauwazylam. spi jak zwykle ![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
a wyczytałam to...na forum chomikowym! gryzoniom często ropieją oczka i swietlik jest najlepszym lekarstwem
|
||
|
|
|
#1788 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1789 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Matka debil. Nie dosc ze trafilismy do szpitala z jakimis bakteriami (ciagle czekamy na posiew) to wymyslilam ze skoro mamy te chustecxki huggies to zaczne ich uzywac bo do tej pory byl wacik+woda na to linomag. I co? I po dniu mamy czerwona dupke i Mlodego placzacego przy przebieraniu. No szlag!!! Gowniane chusteczki, mam nadzieje ze sudocrem szybko pomoze.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sam stwierdził, ze za dwa...i nie robil problemu. znajoma była u niego tydzień temu i sam odroczyl skojarzona, bo dziecko za bardzo plakalo po zoltaczce, poza tym chudziutkie, wiec chce poczekać az nabierze trochę ciałka i miesni i tak podsunęli mi pomysl o rozlozeniu szczepien na raty.za skojarzonymi przemawia do mnie te liczba komorek (acelularna bezkomorkowa, pelnokomorkowa) http://www.neonatologia.ujastek.pl/szczepienia.html wydaje mi się, ze przeczytałam już wszystko na temat szczepien i trochę glupieje ![]() pamiętaj, ze to Twoje dziecko i Ty decydujesz czym i jak szczepic. |
|
|
|
|
#1791 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 02:01 ---------- Poprzedni post napisano o 01:54 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1792 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Hejo:-D
Ale u mnie dzisiaj chmurzyska. Bleee UWAGA UWAGA:-D Z szoku wyjść nie mogę. Tymek jak wczoraj zasnął po 22 tak obudził się dopiero ok 6.20!!!! Matko i córko. Jak zaczął marudzić i zerknęłam za okno,że już jasno,a potem na zegarek to mało z łóżka nie spadłam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1793 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem nieprzytomna. A dzien dopiero sie zaczyna.. Byla policja. Oskarzenie o porwanie. Wlecial tz i byl gnoj. Ucieklam. Nie wie gdzie jestem i soe nie dowie. Kumpel ten co sie baeil z Z strasznie mi pomogl. Nie mam chaty. Musze zatrudnic zaraz na juz przeprowadzki i w trybie natychmiastowym zgarnac z tamtat rzeczy.
I nie bedzie wyglaskanego pozwu o alimenty. Chcialam dobrze. Dogadac sie. A ten zatrudnił moja mame, swoja mame, policje, adwokatoe i wlasciciela chaty. Ucieklam z Z i zrobie wszystko by noe mial do niej praw, nigdy jej nie sktzywdzil jak mnie. Z strasznie przezyla. Mega mi jej zal. Nie mam tu prawie wcale jej rzeczy Najgorsze jest to ze wszyscy sa daleko, nie mam z kim zostawic Z by doprowadzic to do konca. Dluga historia. Nierealnie nienormalna Z odsypia teraz. Tak bardzo ja tulilam cala noc.. Jak sobie pomysle ze moglabt trafic do niego.. Eh.. Dobrze ze jest to forum! Laski! Dzieki niemu przypomne sobie wszystkie jazdy i nie omieszkam o tym powiedziec w sadzie. Dzis dzien placenia za mieszkanie. M powiedzial ze jest JEGO wiec kaske mam w kieszeni jego mama trzyma jego strone. No m biedny taki.. FACET MUSI MIEĆ JAJA I BYC ODPOWIEDZIALNYM ZA RODZINE. RODZINE KTOREJ NIGDY NIE STWORZY. Nie zasluguje na szczescie jakim jest dziecko. Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1794 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V
Cytat:
|
|
#1795 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Dziękuję wam Kochane
Cloche kto jak nie my nie jesteśmy w stanie inwestować w przeszłość ale przyszłość??? będzie dobrze bo musi w końcu być Cytat:
|
|
|
|
|
#1796 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzuch
Cytat:
Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#1797 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V
Cytat:
|
|
#1798 |
|
Wtajemniczenie
|
Axella
co to za człowiek? i na co mu to wszystko, przecież on by się dzieckiem nie zajął nawet?! nic się nie martw, masz multum świadków w postaci nas jakby doszło do rozprawy. pojadę przez pół Polski żeby udupić gnoja ![]() Color gratki dla Tymusia ![]() P. niby wstał ale jakiś nieprzytomny jest, gadać nie chce, ziewa ... położyłam go koło siebie to może przyśnie jeszcze. |
|
|
|
#1799 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma
![]() Niunka- powodzenia tam w Norwegii i po powrocie trzymam za Wad mocnooo i czekam aż do nad dolaczysz z Wasza pociecha Color- dla Tymusia, zazdroszczę takiej nocki i wyczekuje kiedy W. Mi taksówką sprezentuje ![]() Miałam wiecej poodpowiadac ale zapomnialam Lecę poczytać, może mały mi pozwoli |
|
|
|
#1800 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moj nie ma wrazliwej na szczescie uzywam roznych chustwczek i z biedrony i x tesco tylko biore bezzapachowe ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:50.

mam isc spac? przyzwyczaiłam się już do wieczorno-nocnej lektury.

nie wiem czy to normalne

za bioderkaa
07.07.2012 
i czekam aż do nad dolaczysz z Wasza pociecha