|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
3 | 9,09% |
| Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
|
2 | 6,06% |
| Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
|
0 | 0% |
| Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
2 | 6,06% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
14 | 42,42% |
| Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
|
2 | 6,06% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
dzięki za odpowiedzi w sprawie maty
w końcu kupiłam tę: http://allegro.pl/show_item.php?item=3369495228 właśnie Elusiek też pomyślałam, że fajnie żeby była ograniczona, bo moja już tak pełza, że jak ją zostawiam na kocyku z jednej strony, idę na chwilkę do kuchni to ona już jest na jego drugim końcu ![]() podejście do spaceru part. 2 ! ![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- a Justi fajna ta mata z bright stars tylko po dłuższej analizie stwierdziłam, że chce żeby była większa... (ta z bs jest 75x75, ja zamówiłam 114x106), myślę, że większa na dłużej się przyda, a jak będzie to zobaczymy mam nadzieję, że w ogóle spodoba się jej nowa zabawka bo już bolą mnie ręcę od zabawiania , na żyrandolu zawiesiłam taki pałąk z maskotkami i cieszy do niego pół dnia
|
#1742 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Dziękujemy wszystkim za gratulacje
Lekarze już nie potrafili sobie poradzić z moim ciśnieniem. Poza tym do zatrucia ciążowego doszła cholestaza więc nie mogli już czekać dłużej Szkoda- bo zabrakło tych kilku dni i pewnie Młody nabrałbym trochę "ciałka" ale dzielnie teraz nadrabia i je pięknie ![]() Przedstawiam Adasia
Nasze małe, niespełnione Szczęście 07.10.2012 "Zrozumiałem - by żyć musisz chwytać dzień..."Edytowane przez cynamon_owa Czas edycji: 2013-07-11 o 12:37 |
|
|
|
#1743 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
śliczny ! i wcale nie taki mały, ciałka ma dosyć, nim się obejrzysz, urośnie mu druga broda ![]() Cytat:
|
|
|
#1744 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Leca ze mnie niewyobrazalne ilosci krwi. Schaltowalam kumpla bo trace troszke sily. Wyjme nuve-moze to to. Ale po pawie 2tyg takie akcje? W pologu tyle ze mbie nie lecialo
Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wage sprzed ciazy juz dawno mam, chyba nawet troche mniej, ale przy tych stresach to chyba zadna niespodzianka... no i teraz ulubiona rozrywka malego to lazenie po schodach u mamusi na rekach, wiec sport tez mam o keglu zapominam wiecznie
|
|
|
|
|
#1746 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1747 |
|
Zakorzenienie
|
karolina, domek jest super!
niunka, kciuki masz zapewnione ![]() axella, pamietaj tylko: teraz nie daj sie sprowokowac, badz zawsze opanowana i spokojna. na wszelkie "brudy" on by musial miec dowody, a nawet jak by jakies znalazl - za piwo ci dziecka nie zabiora. za alkoholizm juz tak, ale tego chyba ci nie ma jak zarzucic ![]() no i jeszcze cos chcialam komentowac, ale juz nie pamietam... ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- aaa, color, Tymek naprawde swietnie trzyma glowke! moj tez juz trzyma, ale jak nerw go wezmie, to mu ta glowa lata jak u kurczaka i trzeba lapac ![]() ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- jest przeuroczy! faldeczki sie zrobia moj mial - male bo male, ale byly - ale po operacji wisiala juz na nim skora, wygladala jak u slonia a przy wycieraniu dupcji bylo czuc kazda kosteczke. ale teraz juz go podtuczylam i ma takie malutkie faldki i dupcie w koncu z tapicerka ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- axella, niech kumpel auto bierze, zuzke w fotelik i smigacie do szpitala, ale to juz! |
|
|
|
#1748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1749 |
|
Wtajemniczenie
|
niunka- powodzenia w Norwegii ! i 3mam kciuki, żeby Wam się wszystko pięknie ułożyło
![]() axella- dobra robota z tym pozwem ![]() to dziwne, że leci Ci tak strasznie dużo krwi ... może zadzwoń go gina?color- Tymek naprawdę ślicznie trzyma główkę cynamonowa- Adaś jest śliczny mój też byl taki maleńki ... a teraz druga broda, fałdki i dobre 6kg na liczniku ![]() atena- super, że już jesteście w domku ja na rota nie mam zamiaru szczepić... diabli- ale słodkie te maluchy w poczekalni Nelka zrobiła wśród nich furorę![]() powodzenia w ćwiczeniu mięśni
|
|
|
|
#1750 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny. Dawno mnie tu nie było, nie mam czasu, ale może uda mi się włączyć
|
|
|
|
#1751 | |||
|
Wtajemniczenie
|
bylismy dziś na drugiej kontroli bioderek, nadal wszystko ok
Przemek zasnął podczas 30sekundowego badania jednego bioderka zdecydowanie mamy kluchę ![]() wkurzyłam się dziś ... dostał kiedyś takie śliczne body, duże 62 - co jakiś czas przykładałam do niego ale było za duże - dziś w końcu zalożyłam i co? ledwie się dopięło Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ale on już duży i śliczny faktycznie kurczaczek malutki ale jaki fajny taki malusi ![]() Axella pięknie że napisałaś, teraz WALCZ O SWOJE I ZU !!! va co do tego że może Ci ją odebrać - nie ma szans, przecież on się nią nie zajmie ![]() btw moje dziecko nadal nie lubi być u mnie na rękach jedyne co toleruje to przy jedzeniu albo jak go trzymam pleckami do siebie, żeby p0dziwiał świat ja czasem nie wiem jak mam mu zapewnić to poczucie bliskości jak on nie chce
|
|||
|
|
|
#1752 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
|
|
|
|
|
#1753 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Pochwalimy sie "prawie zabkami"
wybaczcie jakosc ale nie chcialam Mlodego meczyc a i tak za ktoryms razem uchwycilam w miare widoczne ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1754 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1755 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() "stara czarownica" ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1757 |
|
siedzę i myślę
|
czy ktores z forumowych dzieciaczków ma skazę białkową?
|
#1758 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stanelam dzisiaj na wadze i zostało 3,5kg do zrzucenia ![]() ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cytat:
po co się truc? przypomniałaś mi, ze kilka dni temu widziałam jak ze sklepu wychodzila babcia z malutkim może 2-3letnim wnuczkiem. maly wybral sobie piękny niebieski "smerfowy" napoj - czyli powerrade |
||
|
|
|
#1759 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a zabki fajowe
Edytowane przez cloche Czas edycji: 2013-07-10 o 19:07 |
||
|
|
|
#1760 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Brawa za bioderka.na fotki zerkne później na kompie bo w tel nie widzę:-/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1761 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego duuuzo czasu spędzamy na spacerkach ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
wakacyjne dziecko "all inclusive" milej pracy i wracaj z gora kasiory!
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-07-10 o 19:48 |
||||
|
|
|
#1762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1763 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wszystko się da...jakos szkoda mi czasu na siedzenie z mala w domu, skoro pogoda cudna, wokół tyle fajnych miejsc do zwiedzenia. chrześniak ma wakacje od przedszkola, wiec tez motywuje do działania, bo jego mamusia ma wolne i musimy mu czas umilic. u nas chyba bardziej panikowal tatuś "uważaj na mala, jak wozkiem będzie trzeslo to zrezygnuj" "uwaga na pszczoly, komary, kleszcze" - bez moskitiery na pewno nie puscilby nas w las :Ptrochę mu odowadniam, ze dziecko wcale nie musi zmieniac naszego zycia - ma być pozytywniej niż było i z niczego rezygnować nie musimy. ok, jeśli w tym roku nie plaza w tropikach to chociaż kilka dni nad Baltykiem itd. czytałam niedawno artykul o rodzicach, którzy podrozuja z dziecmi po całym swiecie i zachwycilo mnie ich podejście. jak znajde to wrzuce, bo to piekna sprawa ![]() Cytat:
zaprzyj się i już. mnie tez wyganiali z porodówki, ale postanowiłam, ze urodze i odwrotu nie było ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
jeszcze trochę i do domu. a znając nasze polskie szpitalne realnia za moment w Twoje sali będzie stadko nowych dzieci i z czteroosobowej sali zrobia osmio ![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
ale Nelka ma dlugi tyl glowy i widocznie niewygodnie jej tak było :P a teraz musimy pilnować żeby miesnie trochę się ponaciagaly. szkoda, ze basen od 3 miesiąca, bo poszłabym już...chyba zadzwonię do znajomego instruktora i zapytam czy nie moglybysmy zacząć zajec wcześniej.
|
|||||
|
|
|
#1764 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A Adaś wcale nie wygląda na kruszynkę. Poza tym jest przesłodki! Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1765 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
![]() ps. czy mi się wydaje, czy tez macie fajna karnacje? :P ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Axella, pamiętaj, ze on teraz może każdego smsa wykorzystać przeciw Tobie. kazda wiadomość mailowa...uważaj na słowa, bo dyktafon to tez obecnie nie problem. i w sumie lepiej unikaj z nim kontatu żeby sobie syfu nie narobić jak się odezwie to ok, ale sama nie rob nic na sile, nie strasz, ze składasz wniosek. PO CO?i może sama zacznij szukac dowodow na to, ze było zle. masz jakiś swiadkow? może smsy? ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
tapicerka bez pampersa? zachwycałam się niedawno malutkimi spodenkami i myslalam jak to jest, ze one takie wąziutkie w dupce a to przecież dla dziecka bez pieluszki ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
a dzieciaki faktycznie były urocze coraz częściej mysle, ze posiadanie gromadki dzieci to pelnia szczęścia! szpitalna znajoma "mamusia siedmioraczków" jak to mowi moja mama napisala mi w mailu piękne zdanie "czasami chciałoby się we wszystkim uczestniczyć jednocześnie. bo to nasze życie jest tak wielobarwne i ciekawe, a każde dziecko inne i fascynujące, więc trochę szkoda, że doba ma 24 godz i że kiedyś trzeba spać" naprawdę zazdroszczę jej zwariowanego zycia. szkoda, ze polskie realia sa takie straszne dla rodzin wielodzietnych... ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
pojawilas się sciagneta myślami. co u Was? przyzwyczailas się do nowego niezwykłego zycia? opowiadaj
|
|||||
|
|
|
#1766 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() my na piotrowicką, i te badanie trwało 10 sec, po 5 sec na biodro nie wiem czy to normalne
|
|
|
#1767 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za bioderka.Cytat:
ciotka kazala nam uwieczniać kazda fajna stylizacje tez boje się, ze polowe rzeczy przegapimy, bo mam je niby posegregowane rozmiarami i poupychane gdzie się da :P ale co z tego wyjdzie...---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
myslalam, ze gorne jedyneczki, a to dolne ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
i jest cudnie, prawda? a kilogramy leca w dol... ![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- zapomniałam napisac, mamy prawie 7 tygodni i Nelcia wazy 5100 tydzień temu 4900, wiec waga chyba przestajemy się przejmować.
|
||||
|
|
|
#1768 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale będą zębiska ![]() Cytat:
Jejciu jakie pogodne dziecko ![]() Padam. Jeżdżę na szmacie, grabiach, kosiarce, aucie, pralce i zmywarce Wszystko z kuśtykającą nogą, ale już nie boli prawie w ogóle I czekamyyyy na gości, mają być o 1
|
|
#1769 |
|
Zakorzenienie
|
ejjjj, 21.00 a ja już wszystko nadrobiłam. nie wstyd Wam?
mam isc spac? przyzwyczaiłam się już do wieczorno-nocnej lektury.Bielsko wlasnie nawiedzila fajna burza. bryza jak nad morzem. oby to tylko orzeźwienie, a nie zapowiedz załamania pogody. pytałam już kiedyś, ale chyba nie było odzewu JAK CZYSCICIE DZIECIAKOM USZY? |
|
|
|
#1770 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bartek póki co cieszy się do nas, lubi karuzelę a inne zabawki olewa ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- patyczkiem przecieram małżowinę |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:48.

tylko po dłuższej analizie stwierdziłam, że chce żeby była większa... (ta z bs jest 75x75, ja zamówiłam 114x106), myślę, że większa na dłużej się przyda, a jak będzie to zobaczymy
mam nadzieję, że w ogóle spodoba się jej nowa zabawka bo już bolą mnie ręcę od zabawiania
, na żyrandolu zawiesiłam taki pałąk z maskotkami i cieszy do niego pół dnia

07.07.2012
moj tez juz trzyma, ale jak nerw go wezmie, to mu ta glowa lata jak u kurczaka i trzeba lapac 

może zadzwoń go gina?

, a dziś byliśmy na szczepieniu. Wybraliśmy refundowane; a pielęgniarki jeszcze przed namawiały na skojarzone
właśnie zjadłam pól paczki piegusek i ciastek jakiś milkowych z niemiec, ehh nie mam silnej woli, pochłaniam słodycze jak odkurzacz
nie wiem czy to normalne