Yasmin / Midiana / Asubtela / Lesine / Vibin - wątek zbiorczy! - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-24, 20:04   #4891
vermicelli
Raczkowanie

Dot.: Yasmin / Midiana / Asubtela / Lesine / Vibin - wątek zbiorczy!

MOŻE SIĘ KTOŚ WYPOWIEDZIEĆ, KTÓ BIERZE TABLETKI VIBIN, JAK NA NIEGO ONE DZIAŁAJĄ? Z GÓRY DZIĘKUJĘ

.pomiędzy "zostaję", a "nigdy więcej" | <3

..and watchin you walk away..

WYMIANKA

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post41491354
vermicelli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 14:34   #4892
monika01011986
Zakorzenienie

hej dziewczyny

Mam do Was pytanie odnośnie Midiany i Yasminu.
Czy któraś z Was brała może Midianę a następnie przeszła na Yasmin ( lub odwrotnie) i czy zauważyła jakąś zmianę w swoim organizmie?
Ja biorę Midianę od roku i jestem z niej bardzo zadowolona ( poza pajączkami na udach które mi powychodziły) ale problem jest taki że przeprowadziłam się do Niemiec i tu nie mają Midiany moja ginekolog dała mi recepte na Yasmin. Zastanawiam się czy w praktyce jest jakaś różnica między tymi tabletkami bo teoretycznie wiem że nie. Czy któraś z Was miała już do czynienia z taką zamianą tabletek?
Pozdrawiam!

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

aktualnie jest : 66 kg

cel : 60 kg

monika01011986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 21:03   #4893
olasia99
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to olasia99

Mam problem z tabletkami Lesinelle, jako ze to jest zbiorczy wątek, a to chyba to samo co lesine
Przyjmuję je od 17 czerwca, od pierwszego dnia cyklu. Generalnie lekarka przepisała mi je na dość długie, ale bardziej nieregularne miesiączki. Wolałabym znaleźć przyczynę, zamiast zasłaniać się tabletkami, ale na razie odpuściłam.
Problem jest taki, że od 17 czerwca cały czas mam krwawienie... I o ile okres miałam zawsze długi, to raczej wydłużał się przez plamienie, a teraz? Od prawie dwóch tygodni mam krwawienie, może ostatnie 5 dni słabe, ale i tak ciągle znajduję coś na podpasce. W ulotce nic o tym nie doczytałam. Możecie mi powiedzieć, czy to normalne póki co i kiedy ten okres minie
Stary 2013-06-29, 18:01   #4894
cholerna romantyczka
Zakorzenienie

Yasmin / Midiana / Asubtela / Lesine / Vibin - wątek zbiorczy!

Pytanie z typu głupich. Odstawiłam pigułkę na trzy miesiące. Czyli kolejną mam wziąć w pierwszym dniu czwartego okresu, tak?

Sent from my iPhone using Tapatalk 2
cholerna romantyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 10:32   #4895
Lagunasun
Przyczajenie

Dot.: Yasmin

No co ty tylko przy antybiotykach niektorych antykoncepcja juz moze nie byc antykocepcja, ale co do tabletek przeciwbolowych tabletki nic nie maja.
Ja ogolnie po antykoncepcji duzo przytylam chyba z 10 kilo i tak juz mi zostalo, wiec nie polecam wam wogule zadnych tabletek. Jezeli ktos ma problem hormonalny to wtedy tak, ale mezczyzni moga sie ze swojej strony postarac nie zapladniac partnerki , i jakos tez mozna bez tabletek funkcjonowac. Mi one zmienily na trwale moja wage z czego nie jestem zadowolona i odradzam.
Lagunasun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 18:57   #4896
fiorello
Przyczajenie

Dziewczyny a ostatnio jest okres na owoce typu brzoskwinie i morele nie potrafię nigdzie znaleźć odpowiedzi na gnębiące mnie pytanie czy te owoce wpływają jakoś na tabletki antykoncepcyjne? Głupie pytanie ale blagam o pomoc... potrafię jeść je tonami....
fiorello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 19:32   #4897
quench
Are you talking to me?!

Cytat:
Napisane przez fiorello Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ostatnio jest okres na owoce typu brzoskwinie i morele nie potrafię nigdzie znaleźć odpowiedzi na gnębiące mnie pytanie czy te owoce wpływają jakoś na tabletki antykoncepcyjne? Głupie pytanie ale blagam o pomoc... potrafię jeść je tonami....
Nie wpływają. Jak czegoś nie ma w ulotce to znaczy, że nie wpływa.
Stary 2013-07-02, 17:13   #4898
dzamatasi
Wtajemniczenie

Tabletki antykocepcyjne

Witam.

Otóż zażywam od 6 dni tabletki yasmin. Do dnia dzisiejszego czułam się bardzo dobrze. Wracając z pracy do domu zaczęło mi się kręcić w głowie, nie mogłam sama dojść i troszeczkę pobolewa mnie głowa.
I mam pytanie czy to normalne jest na początku brania anty? Czy jednak powinnam już je odstawić.
Czy ktoraś z Was miała coś podobnego?
Byłabym bardzo wdzięczna za odp

AHa dodam jeszcze,że anty przepisała mi endokrynolog po zrobieniu wszystkich badań hormonalnych.

Edytowane przez dzamatasi
Czas edycji: 2013-07-02 o 17:20
dzamatasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 19:28   #4899
n924
Przyczajenie

Dot.: Tabletki antykocepcyjne

Hej.
Jestem w połowie brania 3 opakowania tabletek Lesine i jestem po prostu w szoku działań ubocznych ... Przy pierwszym opakowaniu było w miare ok ale już drugie i trzecie to tragedia. Dostałam potwornych wahań nastroju i niemalże depresji. Któraś z was się z tym spotkała ? Już zaczynam się zastanawiać czy to tabletki czy to ze mną jest coś nie tak. Oczywiście od przyszłego miesiąca zmieniam na inne. Pozdrawiam

http://corazlepszydzien.blogspot.com/
n924 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 20:37   #4900
quench
Are you talking to me?!

Cytat:
Napisane przez n924 Pokaż wiadomość
Hej.
Jestem w połowie brania 3 opakowania tabletek Lesine i jestem po prostu w szoku działań ubocznych ... Przy pierwszym opakowaniu było w miare ok ale już drugie i trzecie to tragedia. Dostałam potwornych wahań nastroju i niemalże depresji. Któraś z was się z tym spotkała ? Już zaczynam się zastanawiać czy to tabletki czy to ze mną jest coś nie tak. Oczywiście od przyszłego miesiąca zmieniam na inne. Pozdrawiam
Tak, to możliwe. Ja wahania nastroju - od szału wściekłości po niemal depresję miałam na Lesinelle.
Stary 2013-07-05, 20:46   #4901
n924
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez quench Pokaż wiadomość
Tak, to możliwe. Ja wahania nastroju - od szału wściekłości po niemal depresję miałam na Lesinelle.
O dziękuję za odpowiedź , uspokoiłaś mnie trochę. Ja to już psychologów szukać zaczynałam

http://corazlepszydzien.blogspot.com/
n924 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 00:59   #4902
AdamsM
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vermicelli Pokaż wiadomość
MOŻE SIĘ KTOŚ WYPOWIEDZIEĆ, KTÓ BIERZE TABLETKI VIBIN, JAK NA NIEGO ONE DZIAŁAJĄ? Z GÓRY DZIĘKUJĘ
Ja biorę Vibin. Przeszłam na nie z Daylette. Bardzo dobrze sie na nich czuje, przestałam mieć chwiejny nastrój.Na razie zaczęłam 3cie opakowanie Vibinu, wczesniej ponad pół roku brałam Daylette.Piersi mam takie same jak na Daylette,czyli większe niż przed stosowaniem pigułek.Waga też taka sama jak na Daylette(czyli przytycie cały czas aktualne ).A, i na Daylette ciągle bolały mnie piersi,a na tych tylko czasem zaboli.

Edytowane przez AdamsM
Czas edycji: 2013-07-06 o 01:03
AdamsM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 01:26   #4903
olasia99
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to olasia99

Cytat:
Napisane przez quench Pokaż wiadomość
U mnie po lesinelle jest ciągła depresja. Poza tym przerażają mnie skutki uboczne, chociażby rak piersi...
Mam brac tabletki dwa miesiące, może trzy, maks cztery, ale chyba zmienię na inne, bo sama ze sobą nie wytrzymuję. Poza tym może po tygodniu pojawił mi się ogromny cellulit i o ile chyba każda dziewczyna ma chociażby jak ściśnie uda, to u mnie w życiu tak nie było jak teraz, a otyła nie jestem Na serio, nie polecam tych tabletek
Stary 2013-07-06, 22:20   #4904
boskijustyn
Przyczajenie

Witam,
od tygodnia zaczęłam zażywać Yasmin, wcześniej zażywałam Yasminelle (5lat) i czułam się po nich świetnie, ale od 3 mc mimo regularnego brania totalnie rozregulował mi się okres i musiałam przejść na yasmin, czego się obawiałam.
Czy miałyście objawy takie jak stany depresyjne i totalną apatię? Nie wiem czy mój fatalny nastrój spowodowany jest hormonami czy może moją nie zaciekawą sytuacją życiową (trochę problemów na głowę zwaliło mi się w dość krótkim czasie)

Z góry dziękuję za odp
boskijustyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 23:40   #4905
lauretta1979
Raczkowanie

Yasmin to najgorsze tabsy jakie kiedykolwiek brałam...i dziwię się że wytrzymałam 6 miesięcy na nich!!!!w pewnym momencie to już myślałam że po nich zejde!To one jeszcze sa na PL rynku?bo wycofali i zabronili ich sprzedaży przecież.
Stary 2013-07-07, 10:52   #4906
boskijustyn
Przyczajenie

Skoro dostałam je od ginekologa i kupiłam w aptece to raczej ich nie wycofali i nie zabronili ich sprzedaży
Stary 2013-07-07, 12:16   #4907
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lauretta1979 Pokaż wiadomość
Yasmin to najgorsze tabsy jakie kiedykolwiek brałam...i dziwię się że wytrzymałam 6 miesięcy na nich!!!!w pewnym momencie to już myślałam że po nich zejde!To one jeszcze sa na PL rynku?bo wycofali i zabronili ich sprzedaży przecież.
Nie wycofali i nie twierdź, że są najgorsze, bo ty źle się po nich czułaś, na każdego hormony działają inaczej. Nie strasz innych.
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 12:32   #4908
oh audrey
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez n924 Pokaż wiadomość
O dziękuję za odpowiedź , uspokoiłaś mnie trochę. Ja to już psychologów szukać zaczynałam
Ja na początku, przez jakieś 6 miesięcy miałam dużo problemów - wahania nastrojów, spadek wagi, złe samopoczucie, osłabienie, często się zdarzały problemy z sercem i ciśnieniem. A, i najgorsze były nudności z rana, prawie jak w ciąży Ale to mija, teraz nic się nie dzieje
Stary 2013-07-08, 15:38   #4909
lauretta1979
Raczkowanie

[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;41674779]Nie wycofali i nie twierdź, że są najgorsze, bo ty źle się po nich czułaś, na każdego hormony działają inaczej. Nie strasz innych.[/QUOTE]
Niestety wycowali w "mądrzejszych" krajach niż PL (poszperaj trochę skoro tak się znasz i poczytaj o tym a to że po nich zmarło 190 osób to widocznie te osoby również ŹLE SIĘ PO NICH CZUŁY!Firma produkująca tabsy wypłaciła już ogromne odszkodowania rodzinom zmarłych które podały sprawę do SĄDU!a jeszcze toczą się kolejne sprawy.Więc to nie jest info wyssane z palca i skoro takie a nie inne skutki mają te tabletki TO RACZEJ ABY O TYM PISAĆ a nie tak jak twierdzisz"nie straszyć innych"!

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

a tu masz jeden z wielu podobnych linków ...dodałam jakbyś miała problem z odszukaniem http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...a_pigulki.html

Edytowane przez lauretta1979
Czas edycji: 2013-07-08 o 15:42
lauretta1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 16:35   #4910
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285
Konto usunięte

Cytat:
Niestety wycowali w "mądrzejszych" krajach niż PL (poszperaj trochę skoro tak się znasz i poczytaj o tym a to że po nich zmarło 190 osób to widocznie te osoby również ŹLE SIĘ PO NICH CZUŁY!Firma produkująca tabsy wypłaciła już ogromne odszkodowania rodzinom zmarłych które podały sprawę do SĄDU!a jeszcze toczą się kolejne sprawy.Więc to nie jest info wyssane z palca i skoro takie a nie inne skutki mają te tabletki TO RACZEJ ABY O TYM PISAĆ a nie tak jak twierdzisz"nie straszyć innych"!

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

a tu masz jeden z wielu podobnych linków ...dodałam jakbyś miała problem z odszukaniem http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...a_pigulki.html
W podanym artykule piszę "leki podnoszą ryzyko trombozy - czyli powstawania potencjalnie śmiertelnych zakrzepów w żyłach głębokich"-zwiększenie ryzyka zakrzepicy na tabletkach jest bardzo dobrze znanym faktem dlatego należy regularnie się badać, nie tylko na tych jednych tabletkach, a na każdych. Dalej "zaliczane są do najlepiej sprzedających się preparatów" czyli nie jest dziwne, że jest liczebnie więcej problemów u osób przyjmujących te tabletki niż u osób biorących inne tabsy.
I nie twierdze, że się nie można po nich źle czuć, bo można i się wtedy zmienia tabletki, a nie wchodzi na fora i twierdzi, że te tabletki to zło, bo mi nie pasowały.
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 11:12   #4911
lauretta1979
Raczkowanie

[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;41691547]W podanym artykule piszę "leki podnoszą ryzyko trombozy - czyli powstawania potencjalnie śmiertelnych zakrzepów w żyłach głębokich"-zwiększenie ryzyka zakrzepicy na tabletkach jest bardzo dobrze znanym faktem dlatego należy regularnie się badać, nie tylko na tych jednych tabletkach, a na każdych. Dalej "zaliczane są do najlepiej sprzedających się preparatów" czyli nie jest dziwne, że jest liczebnie więcej problemów u osób przyjmujących te tabletki niż u osób biorących inne tabsy.
I nie twierdze, że się nie można po nich źle czuć, bo można i się wtedy zmienia tabletki, a nie wchodzi na fora i twierdzi, że te tabletki to zło, bo mi nie pasowały.[/QUOTE]
Tak owszem tu masz rację że antyki zwiększaja ryzyko zakrzepicy itp... ale nie doczytałaś że większe zagrożenie nawet 3-4 krotne udarem i zakrzepicą jest w tabsach zawierających DROSPIRENON.A taki hormon zawiera między innymi Yasmin bo aż 3 mg.
I przeczytaj dokładnie jeszcze raz mojego posta.Napisałam w nim wyraźnie że DLA MNIE TE TABSY BYŁY NAJGORSZE.... a nie że one w ogóle są najgorsze itp.To jest forum chyba tak?więc każdy WYPOWIADA SWOJE OPINIE i tak tez zrobiłam więc nie wiem z czym masz problem.A jak przeszkadza Ci nadal coś w tym o czym piszę to nie czytaj i tyle

Edytowane przez lauretta1979
Czas edycji: 2013-07-09 o 11:14
lauretta1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 13:22   #4912
boskijustyn
Przyczajenie

Ja biorę yasminelle już prawie miesiąc i trochę mam spadek formy, jestem zmęczona i nie mam na nic siły, do tego straciłam na wadze i straciłam apetyt (ale to też może być spowodowane stresem a nie tabletkami). Na szczęście po 3tyg skończył mi się okres i trochę ustabilizował mi się nastrój, już nie chodzę taka poirytowana wszystkim
Stary 2013-07-09, 15:35   #4913
crawik15
Raczkowanie

Słuchajcie ja mam pytanie może nie konkretnie na temat tabletek ale sprawy z nimi związanej: moja ginekolog jest na tak długim urlopie, że nie jestem w stanie otrzymać recepty na tabletki a są mi one już potrzebne, zapisałam się do innego lekarza ale czy on mi je wypisze "na słowo", czyli bez mojej karty itp..? czy powinnam iść do przychodni, do której uczęszczam i poprosić o wydanie mojej karty, żebym mogła nowemu lekarzowi pokazać? i czy w ogóle takie dokumenty w rejestracji mogą mi wydać na ten 1 dzień? :|
crawik15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 16:20   #4914
Iv19
Przyczajenie

Cytat:
Tak owszem tu masz rację że antyki zwiększaja ryzyko zakrzepicy itp... ale nie doczytałaś że większe zagrożenie nawet 3-4 krotne udarem i zakrzepicą jest w tabsach zawierających DROSPIRENON.A taki hormon zawiera między innymi Yasmin bo aż 3 mg.
I przeczytaj dokładnie jeszcze raz mojego posta.Napisałam w nim wyraźnie że DLA MNIE TE TABSY BYŁY NAJGORSZE.... a nie że one w ogóle są najgorsze itp.To jest forum chyba tak?więc każdy WYPOWIADA SWOJE OPINIE i tak tez zrobiłam więc nie wiem z czym masz problem.A jak przeszkadza Ci nadal coś w tym o czym piszę to nie czytaj i tyle

udar i zakrzepicę można mieć i bez tabletek anty. Papierosy,alkohol w bardzo wielu przypadkach przyczyniają się do udaru a mimo to masę ludzi piję i pali.
A to ,że Tobie one nie pod pasowały nie oznacza ,że musisz straszyć innych i pisać ,że powinni je wycofać. Każde anty niosą za sobą jakieś skutki uboczne. Tobie yasmin zaszkodziły zas innej Diana.

Zażywam yasmin od 2 tyg i mam pytanie ile potrzeba czasu ,żeby zaczęły działać na włosy? Czy w ogóle są one wstanie zahamować wypadanie?
Od kąd zaczełam je zazywac znowu włosy leca garsciami i nie wiem czy to minie czy powinnam je odstawic?
Byłabym wdzieczna za odp.

A i jeszcze a jak mają się anty do prolaktyny? Czy one duzo ja powiekszaja?

Edytowane przez Iv19
Czas edycji: 2013-07-09 o 16:22
Iv19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 11:09   #4915
lauretta1979
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Iv19 Pokaż wiadomość
udar i zakrzepicę można mieć i bez tabletek anty. Papierosy,alkohol w bardzo wielu przypadkach przyczyniają się do udaru a mimo to masę ludzi piję i pali.
A to ,że Tobie one nie pod pasowały nie oznacza ,że musisz straszyć innych i pisać ,że powinni je wycofać. Każde anty niosą za sobą jakieś skutki uboczne. Tobie yasmin zaszkodziły zas innej Diana.
to jest wątek o tabletkach antykoncepcyjnych a nie o papierosach i alkoholu koleżanko.
I jeszcze jedno,gdzie napisałam że POWINNI je wycofać?no gdzie? najpierw czytaj ze zrozumieniem a potem komentuj.
Każdy przecież mógł dotrzeć do tych informacji o Yasmin i innych tabsach zawierających Drospirenon są to ogólno dosteopne info więc czemu miałabym o tym nie wspomnieć na tym forum skoro dotyczy właśnie tych tabletek i tu właśnie chciałam się wypowiedzieć co do mojego podejścia do nich.
Stary 2013-07-11, 11:22   #4916
Mloda1122
Przyczajenie

Długi okres przy pierwszych tabletkach, odstawic je ?

Witam wszystkich
Otóż od zeszłego piątku zaczęłam brać swoje pierwsze tabletki antykoncepcyjne- Midiana. Dziś jest czwartek i nadal mam okres, który normalnie skończyłby mi się 2-3 dni temu. Tutaj mam pytanie czy jeżeli odstawię tabletki dzisiaj to okres również się zakończy czy niekoniecznie ? Dodam, że tabletki zaczęłam brać ze względu że chciałam przesunąć sobie okres podczas wakacji, jednak mój ginekolog nie uprzedził mnie o możliwośći tak długiego okresu teraz co jakby nieco mija się z celem... Z góry dziękuję za odpowiedzi
Mloda1122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 12:36   #4917
Kolaa28
Raczkowanie

Dot.: Długi okres przy pierwszych tabletkach, odstawic je ?

Ja teraz czekam na okres i będę brać swoje pierwsze tabletki, tez się boje, że będzie długi i intensywny, a wyjeżdżam i tego nie chce :/
Kolaa28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 14:15   #4918
Serenely
Zakorzenienie

No i po co chcesz odstawiać te tabletki?! Po co je zaczynałaś brać, skoro już nie masz ochoty? Okres może różnie wyglądać, bierzesz od tygodnia hormony - one już ingerują w organizm, zastanów się - to nie jest już miesiączka.

Poza tym, masz idiotę ginekologa! Dawać na miesiąc tabletki do przesunięcia okresu! Załamka, fajnie, że Cię poinformował o skutkach ubocznych i możliwego rozpieprzenia gospodarki hormonalnej - możesz już nie mieć regularnych okresów. Hormony to nie cukierki czy witaminki, że można je sobie brać ot tak! Zmień lekarza!

Aż mi brak słów.
Serenely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 18:51   #4919
lala2506
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mloda1122 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich
Otóż od zeszłego piątku zaczęłam brać swoje pierwsze tabletki antykoncepcyjne- Midiana. Dziś jest czwartek i nadal mam okres, który normalnie skończyłby mi się 2-3 dni temu. Tutaj mam pytanie czy jeżeli odstawię tabletki dzisiaj to okres również się zakończy czy niekoniecznie ? Dodam, że tabletki zaczęłam brać ze względu że chciałam przesunąć sobie okres podczas wakacji, jednak mój ginekolog nie uprzedził mnie o możliwośći tak długiego okresu teraz co jakby nieco mija się z celem... Z góry dziękuję za odpowiedzi
Nie zakończy się. Ginekologa masz idiotę (jeśli przepisał Ci tabsy wiedząc po co je chcesz), a pomysł żeby brać tabsy tylko po to żeby przesunąć sobie okres tak o to Uprzedził Cię gin o tym, że podczas brania tabsów możesz mieć plamienia? Niby nie okres, a uciążliwe podczas wakacji. Zmień lekarza.

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Kolaa28 Pokaż wiadomość
Ja teraz czekam na okres i będę brać swoje pierwsze tabletki, tez się boje, że będzie długi i intensywny, a wyjeżdżam i tego nie chce :/
To zacznij brać przy następnym okresie i po dylemacie.
lala2506 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 22:06   #4920
Kolaa28
Raczkowanie

Tak czy siak okres mi może zepsuć wakacje :/ Bolą mnie piersi, niby do miesiaczki jeszcze 9 dni, ale może przyjść wcześniej :/ Wtedy zamiast się opalać będę leżeć w łóżku Zawsze mi się spóźniał, ale mogę mieć pecha :/
Kolaa28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości