Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 10 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-11, 13:30   #2191
mary_poppins
sissy that walk

Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 10

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
tanie linie, nie wiem jak lufthansa XD ogólnie płacz, krzyki, muzyka z telefonu, gierki, kopanie w krzesło z przodu
a lądowanie takie ze rzuca na boki i się trzeba trzymać dobrze żeby głowy nie rozbic
Dzieki Bogu za moje szczescie Lecialam rok temu WizzAirem, pierwszy w zyciu lot nieczarterowy, i w drodze powrotnej bylo jedno dziecko ok. 3 lata grzeczne jak aniolek, jeszcze sie usmiechalismy do siebie No i jeszcze pare starszych, ogarnietych juz. Widze, ze mialam farta Muzyki z telefonu tez nie bylo, dzieciaki rysowaly albo ogladaly cos, albo gadaly z rodzicami i bylo git. Jedyny zgrzyt byl zwiazany z tym, ze pani obok mnie co jakis czas sie zegnala Ladowanie tez bylo ok. Czyli trzeba trafic
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 13:32   #2192
Suvia
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 10

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
candycotton niedługo pierwszy raz lecę samolotem

boże to już za tydzień z hakiem o.O straszysz mnie.

To będzie taki trening przed koloniami ;p

hue hue hue HUE

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 13:34   #2193
201708160922
Konto usunięte

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 10

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Ale żywić się głównie tym tak z tydzień to nie bardzo.
Trudno byloby sie zywic grzybami i poziomkami jednoczesnie, bo poziomki rosna w czerwcu, a grzyby jesienia :p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 13:51   #2194
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
A poleć z trójką dzieci, juz mniejsza o platnosc.
Z reszta, jesli wzieli nawet odpowiednia liczne opiekunow to tym bardziej nie powinni probowac ludzi zwalic z miejsca 'na dziecko'.
Doplata za pierwszenstwo w kolejce nie jest taka duza, zwykle jak ktos wlasnie z bobasem leci to wsiada pierwszy.

25e to ja rajanerem za caly bilet place xD
Ja się bałam podróży z jednym dzieckiem, trójka to dla mnie kosmos i głupio by mi było ludzi wywalać z miejsc.

2ystem1645 - no to głupie jest, ale co zrobić

W ogóle...niechcący zniesmaczyliśmy w samolocie jakąś panią...bo młoda zrobiła dość śmierdzącą dwójeczkę . Mąż siedział bliżej wyjścia, to zabrał małą do wc, Jak wrócił, to pani siedziała gdzie indziej .

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Jak lecieliśmy pierwszy raz, to niestety za plecami się nasłuchałam tekstów typu "mam nadzieję, że bachor nie będzie ryczeć" .
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 13:52   #2195
201604200942
Konto usunięte

Monika, gdzie Twój blog w podpisie? :c
czytałam go sobie, ale nie pamiętam adresu
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 13:54   #2196
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
Monika, gdzie Twój blog w podpisie? :c
czytałam go sobie, ale nie pamiętam adresu
Zaraz będzie
Stary 2013-07-11, 13:56   #2197
2ystem1645
Zadomowienie

Cytat:
ludziżebyk produkuja dzieci żeby socjal mieć, pewnie nie wszystkie ich

jak masz pierwszeństwo to wsiadasz pierwsza do samolotu i łatwo miejsce wybierasz, masz pewność ze dzieci będą koło ciebie
a lot 2h na kolanach matki to krzyk i płacz cała drogę, te samoloty tam są jak przedszkola

tanie linie, nie wiem jak lufthansa XD ogólnie płacz, krzyki, muzyka z telefonu, gierki, kopanie w krzesło z przodu
a lądowanie takie ze rzuca na boki i się trzeba trzymać dobrze żeby głowy nie rozbic

Przyznam, że nigdy nie leciałam samolotem ale myślałam naiwnie, że w XXI wieku jest to jakoś inaczej zorganizowane. Ale jak tak pomyśleć, to co z robić z kilkoma takimi matkami i ich pociechami? Wiadomo, że jak małe lub niewychowane to zrobi sajgon na pokładzie. Ale przecież stewardessa nie podejdzie i nie zaknebluje.

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Gdzie Ty szukasz pomocy? Nie na porządnym forum (...), tylko w siedzibie zła - na wizażu.
2ystem1645 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 14:00   #2198
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 2ystem1645 Pokaż wiadomość
(...)Ale przecież stewardessa nie podejdzie i nie zaknebluje.
był kiedyś taki cykl dokumentów o małych tajemnicach różnych zawodów i w jednym odcinku tam pani stewardessa twierdziła, że na bardzo wkurzającego dzieciaka miała stały sposób - kilka kropli alkoholu do butelki z mlekiem. Ale nie wiem na ile to jej wymysły, przecież takie rzecz to chyba mają rodzice z sobą? A nawet jak nie mają, to skąd pewność, ze rodzic z chęcią zaakceptuje akurat takie mleko samolotowe dla swojego dziecka

chyba ze dodawała to alko jak jej rodzice dawali napój dziecka do podgrzania czy coś

~ Hank Moody
Stary 2013-07-11, 14:02   #2199
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Przyznam, że nigdy nie leciałam samolotem ale myślałam naiwnie, że w XXI wieku jest to jakoś inaczej zorganizowane. Ale jak tak pomyśleć, to co z robić z kilkoma takimi matkami i ich pociechami? Wiadomo, że jak małe lub niewychowane to zrobi sajgon na pokładzie. Ale przecież stewardessa nie podejdzie i nie zaknebluje.
Nie wiem...dla mnie podróżowanie tanimi liniami samej z więcej, niż jednym dzieckiem, to kosmos. Znajoma zaraz leci z malutką córeczką i kilkulatkiem, który nie umie usiedzieć na miejscu. Współczuję i podziwiam, że się na to zdecydowała.

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
był kiedyś taki cykl dokumentów o małych tajemnicach różnych zawodów i w jednym odcinku tam pani stewardessa twierdziła, że na bardzo wkurzającego dzieciaka miała stały sposób - kilka kropli alkoholu do butelki z mlekiem. Ale nie wiem na ile to jej wymysły, przecież takie rzecz to chyba mają rodzice z sobą? A nawet jak nie mają, to skąd pewność, ze rodzic z chęcią zaakceptuje akurat takie mleko samolotowe dla swojego dziecka
pogratulować braku mózgu, żeby dziecku do butelki dawać alkohol. Na szczęście można mieć na pokładzie własne jedzenie dla dziecka.
Stary 2013-07-11, 14:02   #2200
2ystem1645
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez makaron91 Pokaż wiadomość
Trochę się spóźniłam, nadrabiam wątek i muszę coś napisać...

Lemmy Czytam Twoje posty, o tej kasie dla Twójej córki na kolonię i jestem w szoku. Myślałam, że tylko moja matka jest taka skąpa
Byłam raz w życiu na kolonii, na 2 tygodnie dostałam 20 zł i uwierz mi, byłomi przykro, że inne dzieci mogły pozwolić sobie na tego gofra, loda czy jakiś wisiorek z tych straganów, a ja muszę wyliczać co do złotówki kasę, którą dostałam...
Tak jak tu inne dziewczyny pisały też tłumaczyłam się koleżankom, że ja gofrów nie lubię, kiedy ślina mi ciekła po kostki :P
Nie, moim rodzicom kasy nie brakowało.
Oj przesadzacie. Przecież jej dziecko nie jedzie gdzieś w kurorty tylko na wioskę, gdzie pewnie na oczy nie zobaczy gofra żadne z dzieci
Rozumiem, że dziecko musi mieć jakieś zasady, sama coś takiego lubię w wychowywaniu. Ale co to za wychowanie, dać dziecku 30zł (3zł na dobę) i wymagać od niego poszanowania pieniądza? Przecież jak malec kiedyś dostanie więcej to nie będzie wiedziało na co wydać. W podnieceniu kupi bez namysłu wszystko na co będzie go w tej chwili stać. Lub co gorsze, nadal będzie sobie odmawiać, bo przecież mama tak go wychowała. Po drugie skąpstwo skąpstwem, ale chyba Lemmy nie wiesz jakie są cenny w sklepach? Przecież głupia woda, podpaski (ile lat ma mała?), czy lody to często więcej niż 3zł. A kup jeszcze pocztówki.. no ale tak maluch będzie na wsi to pewnie nawet o pocztówkach nie ma co myśleć. Wakacje życia.

Cytat:
Gdzie Ty szukasz pomocy? Nie na porządnym forum (...), tylko w siedzibie zła - na wizażu.
Stary 2013-07-11, 14:04   #2201
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
o właśnie o tego typu programach miałam ostatnio pisać.

Z jednej strony fajnie, że ktoś tam opowiada o tajemnicach zawodu, ale na jakiej zasadzie to działa? Biorą sobie aktorów, czy prawdziwych pracowników?
Bo jakoś ciężko mi sobie wyobrazić, że ktoś mógłby publicznie oczernić swoje miejsce pracy, chwalić się co złego zrobił. Przeciez to jest rzyganie do swojego koryta.
Stary 2013-07-11, 14:05   #2202
Suvia
Zakorzenienie

no, nikt nie twierdzi, ze pomysł super

Ale i tak wydaje mi się to naciągane. W dokuemntach dotyczacych pomocy domowej, jedna laska twierdziła, ze za każdym razem jak sprzątała czyjś dom to dzwoniła do chłopaka i on w te pędy leciał przez pół miasta, żeby z nią uprawiać seks na czyimś łóżku no nie wiem...

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
o właśnie o tego typu programach miałam ostatnio pisać.

Z jednej strony fajnie, że ktoś tam opowiada o tajemnicach zawodu, ale na jakiej zasadzie to działa? Biorą sobie aktorów, czy prawdziwych pracowników?
Bo jakoś ciężko mi sobie wyobrazić, że ktoś mógłby publicznie oczernić swoje miejsce pracy, chwalić się co złego zrobił. Przeciez to jest rzyganie do swojego koryta.
Albo osoby już niepracujące w zawodzie albo podstawieni. Też mi się wydaje mało prawdopodobne, żeby ktoś tak lekko opowiadał jak oszukuje klientów/pracodawcę

~ Hank Moody
Stary 2013-07-11, 14:06   #2203
2ystem1645
Zadomowienie

Cytat:

chyba ze dodawała to alko jak jej rodzice dawali napój dziecka do podgrzania czy coś
Chryste! Alkohol dziecku?! Nawet jeśli zmyślała, to jak coś takiego mogli puścić w telewizji?! Świat mnie zadziwia.

Cytat:
Stary 2013-07-11, 14:08   #2204
201604200942
Konto usunięte

Cytat:

Albo osoby już niepracujące w zawodzie albo podstawieni. Też mi się wydaje mało prawdopodobne, żeby ktoś tak lekko opowiadał jak oszukuje klientów/pracodawcę
czasem były osoby podpisane "były pracownik" a czasem "pracownik"
Stary 2013-07-11, 14:09   #2205
201604250941
Konto usunięte

Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 10

w samolocie jak w autobusie, tylko nie czuć ze się poruszasz
dzieciaki hałasują niestety a rodzice nawet nie próbują ich uspokajać
ale to też specyfika lotów między UK, tam jest polskich dzieci na potęgę
bardziej mnie wkurza jak tatus bachora siada sobie na drugim końcu żeby mieć spokój, zostawia wszystko na głowie matki i idzie w kime

samolot kosztuje teraz tyle co pociąg więc nie ma co się spodziewać szlachty

201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 14:10   #2206
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Chryste! Alkohol dziecku?! Nawet jeśli zmyślała, to jak coś takiego mogli puścić w telewizji?! Świat mnie zadziwia.
Wniosek na przyszłość...próbować wszystkiego, co ktoś obcy będzie chciał dać dziecku . W ogóle, jak można wpaść na tak chory pomysł?
Stary 2013-07-11, 14:12   #2207
Suvia
Zakorzenienie

Ooo, albo jedna pani co to miała niby gabinet kosmetyczny i nie robiła depilacji brazylijskiej woskiem. Ale jak klientka poprosiła (bo myślała, że to standardowy zabieg w tym gabinecie), to jednak zrobiła. I że niby wyrwała jej kawałek skóry i udawał głupią, że "tak musi być i ze przy oddawaniu moczu będzie dyskomfort".

Po pierwsze sama macham woskiem różne kawałki ciała i jeszcze mi się nie udało się AŻ tak skrzywdzić, po drugie- już widzę właścicielkę gabinetu, która na luzie takie bzdury gada, pokazując twarz

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
czasem były osoby podpisane "były pracownik" a czasem "pracownik"
W rozmowach w toku też masz przeróżne podpisy Ten sam facet (ale z inna peruką) raz jest z Warszawy, a potem z Pitolic Małych. Raz jest dresem, a raz lekarzem ginekologiem

~ Hank Moody
Stary 2013-07-11, 14:13   #2208
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Jeszcze, co do płaczących dzieci w samolocie. Moja na szczęście spokojna (jedynie trochę buczała przy starcie i lądowaniu samolotu), ale były takie, co nie dały się uspokoić przez godzinę lotu. Rodzice próbowali wszystkiego....spokój na 5 sekund i dalej buczenie. Żal mi było tych rodziców, bo pewnie się nasłuchali i nadenerwowali.
Stary 2013-07-11, 14:13   #2209
makaron91
Zadomowienie

Cytat:
Oj przesadzacie. Przecież jej dziecko nie jedzie gdzieś w kurorty tylko na wioskę, gdzie pewnie na oczy nie zobaczy gofra żadne z dzieci
.
Z tymi goframi to taki przykład

Ajjj tam. Najlepiej wysyłać dziecko do lasu, niech z patyków i trawy skonstruuje maszynę do przędzenia lnu i niech sobie samo przędzie ubrania, o!
Przy okazji takiej wyprawy można wyprodukować papier na kartki do zeszytu
Stary 2013-07-11, 14:14   #2210
mm444
Władca Wizażu

Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 10

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 14:15   #2211
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez makaron91 Pokaż wiadomość
Z tymi goframi to taki przykład

Ajjj tam. Najlepiej wysyłać dziecko do lasu, niech z patyków i trawy skonstruuje maszynę do przędzenia lnu i niech sobie samo przędzie ubrania, o!
Przy okazji takiej wyprawy można wyprodukować papier na kartki do zeszytu
Przypomniała mi się zielona szkoła w Dusznikach Zdroju, jak w Muzeum Papiernictwa czerpaliśmy papier .
Stary 2013-07-11, 14:15   #2212
sayurii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Ale to jak to jest w samolocie? Wiezie dwojke dzieci i przysluguje jej jedno siedzenie? I tak ma sie przypiac z dwojka dzieci ?
No tak Za małe dziecko chyba nie trzeba płacić, albo płaci się mniej, ale wtedy nie ma jakby zaklepanej miejscówki i trzeba dziecko trzymać na kolanach. Dokładnie nie wiem, bo dzieci nie mam Myślę, że na krótki lot z jednym dzieckiem taka opcja jest ok, ale żeby zabierać w ten sposób dwójkę czy trójkę?

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Zaraz będzie
Wklejaj Ja zaglądam często na blogi w podpisach w tym na Twój, ale nie zapamiętuję adresów Czemu w ogóle usunęłaś link?
sayurii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 14:16   #2213
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Po pierwsze sama macham woskiem różne kawałki ciała i jeszcze mi się nie udało się AŻ tak skrzywdzić, po drugie- już widzę właścicielkę gabinetu, która na luzie takie bzdury gada, pokazując twarz

W rozmowach w toku też masz przeróżne podpisy Ten sam facet (ale z inna peruką) raz jest z Warszawy, a potem z Pitolic Małych. Raz jest dresem, a raz lekarzem ginekologiem
no właśnie, albo kelner opowiadający, że napluł komuś do zupy.

Nie wiem jak jest w RwT bo nie oglądam tego, ale jak tak jest to cholera, czy jest coś jeszcze prawdziwego w tej telewizji?
Stary 2013-07-11, 14:18   #2214
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

A jak się ma bliźniaki albo dzieci z różnicą roku między sobą, które są akurat w przedziale 0-2 lata? Sama na bank bym się nie wybrała samolotem .
Stary 2013-07-11, 14:19   #2215
2ystem1645
Zadomowienie

Cytat:
Ooo, albo jedna pani co to miała niby gabinet kosmetyczny i nie robiła depilacji brazylijskiej woskiem. Ale jak klientka poprosiła (bo myślała, że to standardowy zabieg w tym gabinecie), to jednak zrobiła. I że niby wyrwała jej kawałek skóry i udawał głupią,
Oglądałam to! Choć trochę się nie dziwię, że tak to rozegrała Wolałabym jednak na taką nie trafić.

Cytat:
Stary 2013-07-11, 14:20   #2216
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem jak jest w RwT bo nie oglądam tego, ale jak tak jest to cholera, czy jest coś jeszcze prawdziwego w tej telewizji?
w takich typowo dokumentalnych telewizjach to myślę, że tak. Ale te wszystkie fabularyzowane dokumenty np. w babskich telewzijach to o kant... rozbić. Ten o którym ja mówiłam to chyba na TVN style 100 lat temu lecial

~ Hank Moody
Stary 2013-07-11, 14:23   #2217
2ystem1645
Zadomowienie

Cytat:
Zauważyłam, że na TVN na pewno nie. Już nawet głupia Bitwa o Dom, Top Model i inne to jakaś jedna wielka ustawka. Ci ludzie niby tacy naturalni a jak dla mnie to część dialogów mają wyreżyserowaną.

Cytat:
Stary 2013-07-11, 14:23   #2218
201604250941
Konto usunięte

Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 10

ale ogólnie co za podstawa, proszę wyjść i szukać sobie miejsca bo mam dziecko, ale już!
to są rozkazy a nie prośby

201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 14:24   #2219
201708160922
Konto usunięte

Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 10

Cytat:
Napisane przez sayurii Pokaż wiadomość
No tak Za małe dziecko chyba nie trzeba płacić, albo płaci się mniej, ale wtedy nie ma jakby zaklepanej miejscówki i trzeba dziecko trzymać na kolanach. Dokładnie nie wiem, bo dzieci nie mam Myślę, że na krótki lot z jednym dzieckiem taka opcja jest ok, ale żeby zabierać w ten sposób dwójkę czy trójkę?

Wklejaj Ja zaglądam często na blogi w podpisach w tym na Twój, ale nie zapamiętuję adresów Czemu w ogóle usunęłaś link?
No wlasnie zdziwilo mnie to, ze mozna na jednego doroslego wziac wiecej niz jedno dziecko.

201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 14:27   #2220
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 10

Cytat:
ale ogólnie co za podstawa, proszę wyjść i szukać sobie miejsca bo mam dziecko, ale już!
to są rozkazy a nie prośby

Mega buractwo...nie zależy to niestety od portfela, ilości dzieci, miejsca zamieszkania czy włosów na głowie. Jak ktoś jest chamem to nim pozostanie. W życiu bym nie powiedziała tak do kogoś. Co innego jest grzecznie się spytać a co innego mieć postawę roszczeniową.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości