|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipco
ciekawe jak tam nasze szpitalne dziewczyny !!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#1802 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
Trochę przykre, bo wszystkie się tu martwimy...Ja właśnie skończyłam prasować
|
|
|
|
|
#1803 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
z tego co widzialam to jej mieszasz kp i mm. Na piersi nie musi codziennie robić Cytat:
ja mam lampke kwiat z ikea i jest idealna. Daje lekkie swiatlo Cytat:
:cojest : [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41737936]Katarzynka gratuluję porodu ![]() ![]() ![]() U nas wczoraj masakra - miałam zastój chyba w piersi, bo bolało jak cholera i miałam temperaturę, ale rozgrzewam, masuję, odciągam lub przystawiam Małego i potem okłady z białej kapusty i dzisiaj jest o niebo lepiej, wczoraj nie umiałam ruszać ręką, bo mnie tak pierś bolała :/ Poza tym odpadł nam kikut <jupi> Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] super ze kikut odpadl Cytat:
ja mala biore do przebrania przed każdym karmieniem, w nocy tez i akurat sie rozbudza Cytat:
zamowilam prowansje ![]() ![]() Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Sorki- zuzylam 3 paczki pampow po 43 szt i biedronkowe ![]() Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#1804 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
Chętnie odstąpię miejsce w kolejce za niewielką opłatą Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Podobno dziecko przybiera 150-300g na tydzień. Tż zabronił mi się już obżerać Tylko u niego wychodzi akurat troska o zdrowie dziecka przy porodzie sn.Malaczarna- jak to jest z dużymi dziećmi? Tż boi się że uszkodzi się dziecko podczas sn (zwłaszcza przeżywa uszkodzenie splotu barkowego) Cytat:
Cytat:
Lanie się należy. Teraz nie będę spać po nocach
|
|
#1805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1806 |
|
Zakorzenienie
|
eee tam, odeśpisz w ciągu dnia
|
#1807 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurczę przy Wojciechu ciężko było go wypchnąć chociaż miał 3450, Mała mnie po prostu przeraża Wczoraj lekarka która mnie badała (z mojego szpitala) powiedziała że ostatnio mieli poród sn dziecka 4700g. Jak dla mnie zakrawa to już na głupotę że dali rodzić tak duże dziecko sn a nie zrobili cc.---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Dobra zmykam bo mi Ikeę zamkną jak będę się tak szybko zbierać
|
|
#1808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że mój Fi będzie malizną. Mam podobną sylwetkę do mojej mamy, mnie rodziła z wagą 2800 g i mnie wypychali naciskając ręką na brzuch... |
|
|
|
|
#1809 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny po porodach mam pytanie: Ile z was miało opłaconą swoją położną? Moja mama mnie namawia, TŻ uważa, że to niepotrzebne. Ale co on może wiedzieć - w końcu to nie on się będzie tam męczył w razie co
Przydała się?Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41737936]Katarzynka gratuluję porodu ![]() ![]() ![]() U nas wczoraj masakra - miałam zastój chyba w piersi, bo bolało jak cholera i miałam temperaturę, ale rozgrzewam, masuję, odciągam lub przystawiam Małego i potem okłady z białej kapusty i dzisiaj jest o niebo lepiej, wczoraj nie umiałam ruszać ręką, bo mnie tak pierś bolała :/ Poza tym odpadł nam kikut <jupi> [/QUOTE] za kikut A z karmieniem dojdziecie do ładu na pewno.
|
|
#1810 |
|
Zakorzenienie
|
Nie nadrabiałam przyznam szczerze
Rzuciło mi się tylko w oczy pytanie Domi o pieluchy ![]() W nocy też tylko sprawdzam i jak ma dużo nasikane albo kupa to przebieram... ostatnio robi takie kleksiki zamiast coś porządnego to przebieramy częściej Jedynek zużyliśmy 3 paczki z biedronki (chyba po 28sztuk?) i używaliśmy aż kikut odpadł- bo do wtedy je podwialiśmy, a dwójeczki są troszkę wyższe i ciężko się zawijało, ale nie są dużo większe i teraz nic nie przecieka ![]() Teraz ma drugi raz założona wielorazówkę- ale ma za cienkie nóżki i niestety przy nóżkach są za szerokie (jakoś siusie przechodzą bokiem) Musimy czekać aż mu się utyje
|
#1811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będę rodzić w szpitalu, w którym nikogo nie znam, idę na żywioł bez położnej. Kobiety najczęściej boją się zmiany i tego, że trafią na jakiegoś buraka. W sumie ważna jest atmosfera na sali porodowej, ale... położna, nawet ta opłacona nie będzie z Tobą caluteńki czas. Najczęściej będzie wpadać tylko kontrolnie + badanie. A tak, to będzie siedziała w dyżurce, żeby zapewnić Ci jak największą intymność. Więc moim zdaniem zupełnie się nie opłaca. A podczas porodu właściwego, czyli parcia i tak nie będziesz zwracała uwagi na położną. Każda wtedy jest mniej przyjemna, zdecydowana i krzycząca - żeby dotrzeć do rodzącej :P |
|
|
|
|
#1812 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale miałam Tż, który mi się przydał ![]() Podawał mi wodę, jak mi wody odeszły to podał mi z torby podkład, żebym nie musiała się schylać a potem jak zaczęła się ii faza to trzymałam go za rękę A no i wołał położna jak się skończyła kroplówka itp. Więc jeżeli będziesz miała kogoś przy porodzie to ja bym sobie położną darowała... ale jak będziesz sama to wtedy będzie przynajmniej ktoś do kogo można gębunię otworzyć Bo samemu siedzieć parę godzin to nudno![]() Perse brawa za kikutka... a z karmieniem sobie poradzicie ![]() My też walczymy i zobaczymy co z tego wyniknie ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
![]() Co chwilę powtarzała "Pięknie rodzisz, pięknie... Jeszcze raz tak samo )" Więc nie mam na co narzekać
|
|
#1813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1814 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41737936]Katarzynka gratuluję porodu ![]() ![]() ![]() U nas wczoraj masakra - miałam zastój chyba w piersi, bo bolało jak cholera i miałam temperaturę, ale rozgrzewam, masuję, odciągam lub przystawiam Małego i potem okłady z białej kapusty i dzisiaj jest o niebo lepiej, wczoraj nie umiałam ruszać ręką, bo mnie tak pierś bolała :/ Poza tym odpadł nam kikut <jupi> Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] za/dla kikuta ![]() oj..dobrze, że szybko zadziałałaś i sobie poradziłaś ![]() Cytat:
tylko nie 'każdą'
|
|||
|
|
|
#1815 |
|
Zakorzenienie
|
Lachryma,dotka: u mnie rozwarcie na palce przez ponad 2tyg się utrzymywalo..poszlo tak naprawdę dopiero w poniedziałek wieczorem przy skurczach mocnych
Aremagalos: mix rogalem mega wygodnie ) chociaz mozna tez poduszki,czy koca uzyc. Ale rogal fajnie się trzyma.Domciatko: oj miałam te same obawy i powiem ci ze w 3dobie życia igorka juz widzę duza poprawę..dasz sobie na pewno rade! Lachryma: fajny pokoik ![]() Co do położnej to ja nie miałam. Póki co mogę koleżankom z trójmiasta szczerze polecić szpital na zaspie. Mega profeska,super pomoc zarówno na sali porodowej jak i teraz na oddziale (tutaj akurat kazda ma przeszkolenie z lakacji,wiec dla mnie osobiście jest to mega pomoc) Kalisto się coś odzywała? Kocuurek poprzednim razem chyba do roxi pisała..moze teraz też tylko nie ma nam jak przekazać...?
|
#1816 |
|
Zakorzenienie
|
a ja ostatnio jak bylam na wizycie bylam u poloznej, ale nie mojej, bo moja sobie na wakacje pojechala.
ale trafilam na taka fajna, ze teraz zaluje ze nie mialam jej od poczatku!! to ona mnie na ten porod w wodzie namowila. |
|
|
|
#1817 |
|
Zakorzenienie
|
Kejt: u mnie to samo z położna było jak u margosi..boska kobieta! Do tego miałam też studentkę i też była super..zagladala pytała podpowiadała..no i maz! Spisał się cudownie i nawet w rezultacie pepowine przecinał. Po wszystkim stwierdził ze byłam bardzo dzielna i ze to było cudowne przeżycie dla niego,chociaż widział ze mnie boli.
|
#1818 | |||
|
Zakorzenienie
|
My już po obiadku
Dziś klasyka-kotlety z cycków, ziemniaki i mizeria z koperkiem -pyszności! Magolina - po rozłożeniu czuć je było drewnem, osobiście bardzo lubię ten zapach, ale po ok 3 dniach już go nie było Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-07-11 o 15:17 |
|||
|
|
|
#1819 |
|
Zakorzenienie
|
Opis porodu splodze jak wrócę do domu,chociaż naprawdę poszło tak szybko ze nie wiem co pisać..
Aa co do biegunki i mdlosci....mdlosci miałam przez tydzień..biegunki w ogóle. Idziemy bo tata przyjechał
|
#1820 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny u mnie dalej upaly jeszcze sie nie roztopilam hehehe ale wracamy do walki z urzedami i mam dosc nie otrzymalam swiadectwa konczacego prace i nie moga mi przyznac macierzynskiego dopokigo nie bede miala wiec znow 2 tyg zyjemy z zasilku meza a rachunki wzywajja no i reszta wyprawki nie gotowa wiec kiepsko no nic mam nadzieje ze to ruszy bo mam dosc
|
#1821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mówisz, że przestane tak często prać swoje ubrania?:P
|
|
#1822 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41737936]Katarzynka gratuluję porodu ![]() ![]() ![]() U nas wczoraj masakra - miałam zastój chyba w piersi, bo bolało jak cholera i miałam temperaturę, ale rozgrzewam, masuję, odciągam lub przystawiam Małego i potem okłady z białej kapusty i dzisiaj jest o niebo lepiej, wczoraj nie umiałam ruszać ręką, bo mnie tak pierś bolała :/ Poza tym odpadł nam kikut <jupi> [/QUOTE] Brawo za kikuta i opanowane zapalenia
|
||
|
|
|
#1823 | |
|
Zakorzenienie
|
nie czułam partych więc sobie parłam kiedy chciałam
Cytat:
żeby wszystko się ułożyłoEch a mój Tż ostatnio pracuje codziennie 8-20
|
|
#1824 | |
|
Zakorzenienie
|
Tylko 2x - chyba nie ma to wplywu
![]() Dopoki brzusio nie boli, mala sie nie prezy i nie krzyczy, a kupka jak juz wyjdzie jest jasnobrazowo-zolta i ma prawidlowa konsystencje - nic sie nie martw [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41739036] Seriooooooooo???? Artuś robi średnio 6 kup na dzień. [/QUOTE] A to tez prawidlowo Lilo leci seriami - w jeden dzien 3-4, potem kilka dni nic Cytat:
Dwa dni z Sarenką i bedziesz juz doswiadczona mloda mama ![]() Mialam pytac, Margo - dokarmiacie sie juz MM? Ile Piotrus przybral na wadze, ze zaistnialo takie wskazanie? I o ile za malo?
|
|
#1825 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co,
myśląc o NASZEJ przyszłości, to czy po wszystkich porodach macie zamiar przenieść się na "ODCHOWALNIE" na wizaż?? jakoś kontakt utrzymywać?? czy nie? |
|
|
|
#1826 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no proszę, czyli dobry adres im podałam, szybko zrobili najazd ![]() Ale widzę, że nie jestem najgorsza, mi nie zdążyli wcisnąć ulotek Pakuj, pakuj, bo później będzie latanie po domu na wariackich papierach, pamiętam jak my się przeprowadzaliśmy w lutym dobrze, że mamy sporego kombiaka, bo zabraliśmy się na raz, ale i tak wyglądaliśmy jak Rumuni po łowach Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale się wkurzyłam zabrali mi prąd na 2h i to w momencie, w którym wyszłam z wanny ), ani jak cokolwiek porobić w domu![]() tak więc hałda prania jak leżała, tak leży, nie poodkurzałam, a za godzinę wraca tż nie lubię tak. Za to natchnęło mnie na pierogi z mięsem![]() lecę do biedry! p.s. dzisiaj będzie szał, kupię colę
|
|
#1827 |
|
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41737936]Katarzynka gratuluję porodu
![]() ![]() ![]() U nas wczoraj masakra - miałam zastój chyba w piersi, bo bolało jak cholera i miałam temperaturę, ale rozgrzewam, masuję, odciągam lub przystawiam Małego i potem okłady z białej kapusty i dzisiaj jest o niebo lepiej, wczoraj nie umiałam ruszać ręką, bo mnie tak pierś bolała :/ Poza tym odpadł nam kikut <jupi> Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Brawa za kikuta .Co do zastoju- oby przeszło jak najszybciej Z tego co wiem to jak nawet opłacisz położną- nie będziesz jej miała non stop przy sobie. A w ogóle to ostatnio na majówkach był poruszany ten temat- poszukaj, bo sporo dziewczyn się wypowiedziało, tylko w sumie nie wiem czy do końca Ci to coś pomoże: te, które miały położną- chwaliły, te które nie miały- twierdziły, że niczego im nie brakowało... Ale może jak poczytasz to coś więcej z tego wyciągniesz
|
#1828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W nocy była sama pierś bo mi się buntuje po butelce i nie chce cycka zassać Więc mu ograniczam tą butelkę![]() No przybrał niewiele bo w 2 tygodnie tylko 20g ![]() Jak je to mi z 2 cycka kapie więc mleko mamy... Nie wiem co on taki wybredny w tym tyciu :P (wcześniej przez tydzień przytył 150g) ![]() Ale po karmieniu nie marudzi i ładnie śpi... zobaczymy za tydzień, jak znów nie wyrobi normy to będzie trzeba przejść na to mm konkretnie co by Dziecka nie zagłodzić a teraz jeszcze kombinujemy
|
|
#1829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1830 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
I zostanę tam sama zupełnie![]() No i się pokłóciliśmy o to Usłyszałam, że gdyby wiedział, że tak będę się zachowywać to nie chciałby tego dziecka. Ja mu powiedziałam, że ja mogę chcieć tuzin dzieci jak będę mogła w czasie porodu stać na korytarzu, a ktoś inny będzie się męczył. I żeby nie liczył na drugie dziecko... Ku..wa![]() Cytat:
Dziwię się twojemu TŻ, że nic nie robi, żeby znaleźć jakąkolwiek pracę
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.

I na pewno cos narobiła ....
eee.... powodzi brak, wody nadal stoją w brzuchu
Chętnie odstąpię miejsce w kolejce za niewielką opłatą 
Wczoraj lekarka która mnie badała (z mojego szpitala) powiedziała że ostatnio mieli poród sn dziecka 4700g. Jak dla mnie zakrawa to już na głupotę że dali rodzić tak duże dziecko sn a nie zrobili cc.

żeby wszystko się ułożyło
dobrze, że mamy sporego kombiaka, bo zabraliśmy się na raz, ale i tak wyglądaliśmy jak Rumuni po łowach