|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
za wizytę, samo się rozkręci, po co masz cierpiećCytat:
może coś z tego będzie, ja też dzisiaj jakaś nie teges jestem![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1772 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Muszę Wam coś napisać
Dzwoni mój TŻ: Ja- halo TŻ- Witam, dzwonię z Instytutu Meteorologii i Gospodarki Wodnej. Chciałem zapytać o stan wód płodowych u Pani... Ja- eee.... powodzi brak, wody nadal stoją w brzuchuTakie tam nasze pogawędki telefoniczne
|
#1773 |
|
Zakorzenienie
|
no to dajcie typy waszych lampek??? bo ja sama nie wiem, szukam i bładzę
|
|
|
|
#1774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1775 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Fajnego masz Tżta ![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|||
|
|
|
#1776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1777 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Katarzynka gratuluję porodu
![]() ![]() ![]() U nas wczoraj masakra - miałam zastój chyba w piersi, bo bolało jak cholera i miałam temperaturę, ale rozgrzewam, masuję, odciągam lub przystawiam Małego i potem okłady z białej kapusty i dzisiaj jest o niebo lepiej, wczoraj nie umiałam ruszać ręką, bo mnie tak pierś bolała :/ Poza tym odpadł nam kikut <jupi> Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1778 |
|
Zakorzenienie
|
moj Tz lezy obok mnie na lozku i nagle słyszę:
Tz: Kochaj życie, zbieraj kaskę, ruchaj każdą fajną laskę Moja mina: ![]() Tz: a taka tam prawda życiowa ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41737936]Katarzynka gratuluję porodu ![]() ![]() ![]() U nas wczoraj masakra - miałam zastój chyba w piersi, bo bolało jak cholera i miałam temperaturę, ale rozgrzewam, masuję, odciągam lub przystawiam Małego i potem okłady z białej kapusty i dzisiaj jest o niebo lepiej, wczoraj nie umiałam ruszać ręką, bo mnie tak pierś bolała :/ Poza tym odpadł nam kikut <jupi> Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] za kikuta no i mam nadzieję, że będzie coraz lepiej i nie będą piersi bolały
|
|
|
|
#1779 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41737936]Katarzynka gratuluję porodu
![]() ![]() ![]() U nas wczoraj masakra - miałam zastój chyba w piersi, bo bolało jak cholera i miałam temperaturę, ale rozgrzewam, masuję, odciągam lub przystawiam Małego i potem okłady z białej kapusty i dzisiaj jest o niebo lepiej, wczoraj nie umiałam ruszać ręką, bo mnie tak pierś bolała :/ Poza tym odpadł nam kikut <jupi> Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] dobrze, ze dzisiaj już lepiej jest z piersiom za kikuta, buziaki dla ArturkaCytat:
mam takie bezbolesne skurcze brałyście na takie no -spę?
|
|
#1780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1781 |
|
Zakorzenienie
|
ja brałam no-spę tylko na te bolesne, ale mozesz spokojnie wziac zeby brzuch sie rozluźnił i tak nie napinał
Ja właśnie mam takie bolesne teraz raz po raz
|
|
|
|
#1782 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
En wtryniam się w kolejke bo mam dość (jak większość z was).
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1784 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, żeby wszystko było ok i w miarę szybko żebyś wyszła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41737936]Katarzynka gratuluję porodu ![]() ![]() ![]() U nas wczoraj masakra - miałam zastój chyba w piersi, bo bolało jak cholera i miałam temperaturę, ale rozgrzewam, masuję, odciągam lub przystawiam Małego i potem okłady z białej kapusty i dzisiaj jest o niebo lepiej, wczoraj nie umiałam ruszać ręką, bo mnie tak pierś bolała :/ Poza tym odpadł nam kikut <jupi> Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Trzymam za odblokowanie piersi za kikuta![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1785 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
http://www.ikea.com/pl/pl/search/?query=SP%C3%96KA co do pieluch wielorazowych ja bede uzywac na przemian z pampersami bo moja siostra od roku uzywa po domu i jest sprawdzaja sie bardzo dobrze
|
|
#1786 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41737936]Katarzynka gratuluję porodu
![]() ![]() ![]() U nas wczoraj masakra - miałam zastój chyba w piersi, bo bolało jak cholera i miałam temperaturę, ale rozgrzewam, masuję, odciągam lub przystawiam Małego i potem okłady z białej kapusty i dzisiaj jest o niebo lepiej, wczoraj nie umiałam ruszać ręką, bo mnie tak pierś bolała :/ Poza tym odpadł nam kikut <jupi> Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] za kikuta, oby juz z laktacja bylo tylko lepiej
|
|
|
|
#1787 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:brzydal :Cytat:
---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- A no i właśnie- Surka- gdzie ten Twój niby flak?? ![]() Schowałaś go chyba do szafy! super wyglądasz!
|
||
|
|
|
#1788 |
|
Zakorzenienie
|
a wlasnie, odnosnie przewijania
jak przewijac dziecko w nocy? w sensie po jedzeniu?sprawdzac pieluche? rozbudzac dziecko?czy na szybiocha i na spiocha?? |
|
|
|
#1789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1790 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie
dziecko malenkie karmione piersia moze robic NAWET CO 10 DNI Lilo tez nie robi codzien, czasem co 3-4 dni ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1791 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie wstałam po 2,5h snu
Pierwszy raz mi się zdarzyło spać w dzień. Ale skoro już nabrałam sił to jadę do Ikei ![]() Dzoan- bo mi nie zacytowało wcześniej- dialog z lekarzem Cytat:
Cytat:
![]() Bardzo ładny. Taki delikatny Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Która pisała o pierwszej stronie ![]() ![]() Z mam lipcowych jestem na 1 miejscu Po co ja tam zaglądałam
|
|
#1792 |
|
Zakorzenienie
|
i jeszcze jedno pytanie do mamusiek:
ile pieluszek uzywacie na dobe? ile wam idzie? czy nadal jestescie na rozmiarze 1?? czy juz 2? |
|
|
|
#1793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja pisałam
|
|
#1794 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W szpitalu położne noworodkowe mówiły, żeby przewijać dziecko zawsze przed jedzeniem, żeby nim nie tarmosić już po, żeby np. nie zwróciło ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1795 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale przykro trochę tak, że gdzie indziej pisze a nam znać bezpośrednio nie da i gdyby nie szpieg Domcia to bysmy nic nie wiedziały![]() Cytat:
za wizytę i może się coś samo rozkręci![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam zwykłą lampkę z biedronki tylko po prostu Tż włoży inną żarówkę, o małej mocy co nie świeci zbyt jasno i będzie git.Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41737936] U nas wczoraj masakra - miałam zastój chyba w piersi, bo bolało jak cholera i miałam temperaturę, ale rozgrzewam, masuję, odciągam lub przystawiam Małego i potem okłady z białej kapusty i dzisiaj jest o niebo lepiej, wczoraj nie umiałam ruszać ręką, bo mnie tak pierś bolała :/ Poza tym odpadł nam kikut <jupi> Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Brawa za kikuta ![]() i oby problemy z piersiami całkowicie minęły ![]() Cytat:
Mnie już coraz częściej pobolewa brzuch jak na @, staram się nie brać no-spy tylko np dodatkowy magnez no ale jak po jakimś czasie nie przestaje boleć to łykam i no-spę |
|||||||
|
|
|
#1796 | |||
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Po 1 dlatego, że mój Synio robi prawie za każdym razem kupkę, po 2 - przewijanie go rozbudza, inaczej by mi usnął przy cycku czy butli. I ja przewijam zawsze przed karmieniem, po karmieniu boję się go tak intensywnie ruszać, żeby nie ulał albo zwymiotował. Cytat:
Cytat:
Ja jestem na 1, ale Artuś jest maleńki, więc jeszcze trochę będziemy na nich. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#1797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1798 |
|
Zakorzenienie
|
Neni, pamiętam jak szukałaś cukierniczki z dziurką na łyżeczkę... i faktycznie to jest problem! szukam jakiegoś serwisu obiadowo- kawowego i wszędzie jest zwykła cukierniczka z przykrywką bez miejsca na łyżeczkę
a ja wiem, że ta dziurka jest przydatna i potrzebna ![]() kurdeeee, dlaczego producenci o tym nie myślą
|
#1799 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio
jejku, ja nic nie wiem
((jestem taka zagubiona z tym przewijaniem, pieluchami, karmieniem, matko ![]() a ja juz 8 w kolejce do porodu (zaczynam panikowac |
|
|
|
#1800 | ||
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie
Cytat:
![]() Cytat:
A karmienie - ułoży się, najlepiej karmić piersią, ja bym bardzo chciała, ale mój Mały jest za mały i trzeba dokarmiać flachą (ale z moim mlekiem) - tak czy siak wszystko wyjdzie w praniu i będziesz wszystko umiała zrobić. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:54.

za wizytę, samo się rozkręci, po co masz cierpieć
może coś z tego będzie, ja też dzisiaj jakaś nie teges jestem

, żeby wszystko było ok i w miarę szybko żebyś wyszła 
dziecko malenkie karmione piersia moze robic NAWET CO 10 DNI
Pierwszy raz mi się zdarzyło spać w dzień. Ale skoro już nabrałam sił to jadę do Ikei
dobrze jej powiedziałaś! kurcze wyrwane z brzucha. ona pewnie będzie rodzić lotosowo, żeby dusza dziecku nie uciekła po odcięciu pępowiny
i gdyby nie szpieg Domcia to bysmy nic nie wiedziały