|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
3 | 9,09% |
| Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
|
2 | 6,06% |
| Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
|
0 | 0% |
| Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
2 | 6,06% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
14 | 42,42% |
| Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
|
2 | 6,06% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma
Cytat:
dzisiaj zwiększyłam do 10 kropli , Młody spokojnie wypił z piersi (wczesniej odciagnełam 20ml) i zasnął.... ![]() podobno nie można więcej niż 12 kropli (tak jest napisane na ulotce) muszę zamówić kolejne opakowania- bo używam 2,5 dnia a już ok pól butli zuzyte tylko czy jak zamowie 5 opakowań to mi wystarczy ?? ktoś wie??>> |
|
|
|
|
#1892 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
ciesz się że Ci śpi z przerwami do tej 12 ![]() Veronic my zużylismy jakieś 7-8 opakowań, ale zaczęliśmy podawać Przemciowi jak miał 4 tyg. teraz zostało nam jedno opakowanie i dajemy 2-3 razy dziennie po 2-3 krople do mleka, a problemów już nie ma więc już więcej raczej nie kupimy. wcześniej dawaliśmy po 6 kropli do 130 ml. byłam u gina, wszystko ok, jak okresu po pół roku nie będzie mam przyjść po luteinę na wywołanie ;] Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-07-11 o 15:47 |
|
|
|
|
#1893 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma
Cytat:
|
|
|
|
|
#1894 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Axela ty pedem lec te dokumenty zglosic na policje jesli nie masz bo skoro on jest tak szurniety to moze sporo nablaganic.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1895 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
19.30 kąpu kąpu i mega marudzenie w między czasie a potem błogi sen ![]() Cytat:
---- wyglądam jak czlowiek, pasemka, ścięłam się na boba, kupiłam marynarkę mały został z tatusiem na 4 h, od nichcenia, zmęczenia i głodu wypił 100 ml ale nerwa miał że cycusia nie było, ale i tak nie zasnął dopiero jak wrociłam, pocyckowałam, potuliłam, padł jak zaczarowany a ja w między czasie z powerem wysprzątałam cale mieszkanie, dokończyłam ciasto i zrobilam obiad o 18 tesciowa wpadnie ![]() jeden wypad do fryzjera a baterie mam naładowane chyba na miesiąc |
||
|
|
|
#1896 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzuch
Do buzi? Bo w ulotce jest chyba ze do mleka?
|
#1897 |
|
Wtajemniczenie
|
czy któras z Was tak miała?
jestem 6 tyg po porodzie, w 6 dobie dostalam krwotok, nie wiadomo od czego bo wszystko było wyczyszczone, dostawalam oxytocynę na obkurczanie macicy, po mega mocnym krwawieniu przez 3 tygodnie, plamiłam na żółto, tak że niby koniec, po 3 dniach znowu zaczęłam krwawić do dziś żywą krwią, czasem skrzepy i krwawię tak jak słaby okres cały czas, to normalne ? |
|
|
|
#1898 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wysz
Tak do buzi, do mleka to się dodaje jak się mm karmi. Ja czasem wyciskałam trochę mleka na łyżeczkę i mieszałam.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1899 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzuch
Cytat:
---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Dzieki to teraz do buzi dam moze jak soe daje do mleka to gorzej dziala? Hmmm
|
|
#1900 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Banka ja sama nie wiem. Nam pomagał przez tydzień a później znowu to samo było, więc już nie daję i jest dużo lepiej niż z delicolem.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1901 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V
Cytat:
|
|
#1902 | ||
|
Wtajemniczenie
|
vil, kinga - dzieki za info
Cytat:
nie mam do niej zaufania w ogole nie mam zaufania do lekarzy... przez to,ze pracowałam w szpitalu i widziałam wszystko nie chce rezygnowac z karmienia... ![]() na razie stosuje delicol, jest lepiej i mam nadzieje, ze z kazdym dniem bedzie coraz lepiej delicol daje prosto do buzi ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
ja tez!!!!!!!!!! :pros i:
|
||
|
|
|
#1903 |
|
Wtajemniczenie
|
Veronic to faktycznie nieciekawy pediatra :/ a nie masz możliwości przejść się prywatnie do jakiegoś innego?
a moze spróbuj jedno karmienie np jakieś w nocy zamienic z bezlaktozowym mm i zobaczyc czy rano tez się będzie prężył i meczył z robieniem kupki? bo on ataki ma zawsze rano? |
|
|
|
#1904 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale to jest jakaś myśl z tym , żeby na noc mu dawać bezlaktozowe mleko... tak najgorzej jest u niego nad ranem no i do południa, potem czasami pod wieczór, a czasami cały dzien ma ataki i płacze i się prezy praktycznie cały czas
|
|
|
|
|
#1905 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1906 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to skoro z tesciowa podobny gust macie, to pewnie sie super dogadujecie? ![]() Cytat:
ale musze powiedziec, ze mi laktacja sie chyba rozbujala, bo potrafi nawet z piersi kapac, a przedtem tak nie bylo, no i nawet troche urosly to molziwe tak w 4 tyg?Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() fajnie masz, u mnie Mieszko bedzie mial problem, zeby znalezc kolegow do piłki Cytat:
jaka witamina przy mm? zapomnialam, a polozna mowila, chyba tylko K????
|
|
#1907 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
a zawsze jakaś zmiana jest -- zjadłam 3 kawałki ciasta i dalej mi mało a mały dalej śpi.. chyba tatuś go ostro wymęczył ![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
![]() mój mały czasami i pół godz leży sobie sam i piszczy, gada po swojemu i cieszy się z tego ze coraz głosniej może piszczeć
|
|||
|
|
|
#1908 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
|
|
|
|
|
#1909 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
wiesz że urodziłyśmy tego samego dnia chłopcow o tej samej wadze i długości
tak teraz patrze
|
|
|
|
#1910 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1911 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję tylko, że żyję
U nas od wczoraj masakra.. Drze się co po chwilę, tylko do południa jest spokój Tak mi jej szkoda Wczoraj odpadały mi ręce, czuje cały kark spięty... Nie wiem, czy ja robię coś nie tak... Nie jem nic nowego, a ona i tak ma problemy z brzusiem... Najchętniej to non stop by była na rękach albo przy cycku,,,, A mleko jest.
|
#1912 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze się dogadujemy ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1913 |
|
Wtajemniczenie
|
a nie boisz się że się rozbudzi i zamiast siedzieć z farba na glowie będziesz musiała go buajać i cyckować?
|
|
|
|
#1914 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
|
|
|
#1915 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() edit: chyba jednak ja czytam bez zrozumienia
Edytowane przez happy blue Czas edycji: 2013-07-11 o 17:09 |
||
|
|
|
#1916 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
odciagam mleczko przed karmieniem- cała muszla mleczka, to chyba wystarczy?? za chwile ide do dentysty na przegląd wiec skocze do apteki === paa |
|
|
|
|
#1917 |
|
Raczkowanie
|
Na początek wybaczcie, ale nie jestem w stanie Was nadrobić... Kilka dni mnie nie bylo, a tu szok... 40 stron więcej Wy ![]() Baaaaardzo dziękujemy za wszystkie gratulacje, miłe słowa, no i wszystkie zaciśnięte kciuki Cynamonku, gratuluję!!! ![]() Od soboty jesteśmy w domu Jaś jest po prostu złotym dzieckiem Jak się budzi, to woła mnie mówiąc "E!". Za każdym razem się z tego śmieję Generalnie jeszcze się siebie uczymy, ale idzie nam coraz lepiej Jeszcze dzisiaj lub jutro napiszę opis porodu, który był dla mnie drogą przez mękę... Na szczęście sprawdza się to, co mówicie - każdego dnia coraz bardziej zapomina się o trudach porodu. Postaram się byc już na bieżąco z forum ![]() Pozdrawiam
|
|
|
|
#1918 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, jak Wasze dzieciaczki mają problemy z brzuszkiem, to próbujcie je jak najwięcej kłaść na brzuchu. to pomaga mięśniom się szybciej rozwijać. Helena od 3 tygodnia w dzień leżała cały czas na brzuszku. u nas po 2 miesiącach skończyły się w końcu problemy z brzuszkiem, jem już wszystko, łącznie z nabiałem (była stwierdzona alergia) i nic się nie dzieje małej. a może to też być efekt podawania biogai od 3 tygodnia codziennie. któraś z Was pisała, że działa długofalowo i przyspiesza rozwój układu pokarmowego.
|
|
|
|
#1919 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.

07.07.2012 

co za doopek
Wy
Generalnie jeszcze się siebie uczymy, ale idzie nam coraz lepiej
za bioderka.