Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 3 9,09%
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 1 3,03%
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 2 6,06%
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 0 0%
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 2 6,06%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 0 0%
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 1 3,03%
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 14 42,42%
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. 2 6,06%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-11, 14:42   #1891
Veronic
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Ze pisala ze nie moze sobie rady dac z Zu ! ? To wcale nie swiadczy przeciwko niej ja mam 2 i tez rady.nie dawalam gorzej od AXeli co druga dziewczyna tu byla przestraszona na poczatku...

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Veeonik ile kropli delicolu dajesz ? Dajesz wg wieku czy ilosci mleka? Wyzucilam pudelko i ulotke i nie wiem ile moge dac najwiecej a chce zwiekszyc
dawałam po 8 , wczoraj jednak mnie coś podkusiło i przez 2-3 karmienia dawałam po 5 ,
dzisiaj zwiększyłam do 10 kropli , Młody spokojnie wypił z piersi (wczesniej odciagnełam 20ml) i zasnął....
podobno nie można więcej niż 12 kropli (tak jest napisane na ulotce)

muszę zamówić kolejne opakowania- bo używam 2,5 dnia a już ok pól butli zuzyte
tylko czy jak zamowie 5 opakowań to mi wystarczy ?? ktoś wie??>>
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 14:43   #1892
vil84
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Wasze dzieci tez tak malo spia w dzien ? noc przespi, jedna pobudka o 3 na jedzenie, potem o 6 i tak pospi z przerwami na jedzenie mniej wiecej do 12, a potem spi po jedzeniu maksymalnie pol godziny ... a wieczorem juz jest mega zmeczony i strasznie marudny
heh no dzień Przemka wygląda z reguły tak: ostateczna pobudka 6-7, i od tego czasu co 3-4 godziny robi sobie pół h drzemki (albo i mniej) i tak do 20-21 ciesz się że Ci śpi z przerwami do tej 12

Veronic my zużylismy jakieś 7-8 opakowań, ale zaczęliśmy podawać Przemciowi jak miał 4 tyg. teraz zostało nam jedno opakowanie i dajemy 2-3 razy dziennie po 2-3 krople do mleka, a problemów już nie ma więc już więcej raczej nie kupimy. wcześniej dawaliśmy po 6 kropli do 130 ml.

byłam u gina, wszystko ok, jak okresu po pół roku nie będzie mam przyjść po luteinę na wywołanie ;]

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-07-11 o 14:47
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 14:43   #1893
Kinga_20
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
dawałam po 8 , wczoraj jednak mnie coś podkusiło i przez 2-3 karmienia dawałam po 5 ,
dzisiaj zwiększyłam do 10 kropli , Młody spokojnie wypił z piersi (wczesniej odciagnełam 20ml) i zasnął....

Ja stosowałam Delicol - dawałam 8 kropli przed każdym karmieniem, butelka starczała na 5 i pół dnia

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 14:47   #1894
Magiusa
Zakorzenienie

Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

Axela ty pedem lec te dokumenty zglosic na policje jesli nie masz bo skoro on jest tak szurniety to moze sporo nablaganic.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 14:48   #1895
ankaaa206
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Wasze dzieci tez tak malo spia w dzien ? noc przespi, jedna pobudka o 3 na jedzenie, potem o 6 i tak pospi z przerwami na jedzenie mniej wiecej do 12, a potem spi po jedzeniu maksymalnie pol godziny ... a wieczorem juz jest mega zmeczony i strasznie marudny
tak samo jest u nas, przyzwyczaiłam się do tego schematu, tylko u nas mala różnica że sen do 13-14, potem długo długo nic, male kimono na spacerze o ile wózek przez chwile nie przestanie bujać 19.30 kąpu kąpu i mega marudzenie w między czasie a potem błogi sen
Cytat:
hej

wczoraj było super , dzisiaj znów sie W pogorszyło, nie jest tak zle jak kiedys ale jednak .... delicol troche pomaga, musze zwiekszy ilosc podawanych kropelek..
3mam go na rekach, ciagle jezdzi mu w brzuszku, nie moze spac ...

az sie poryczałam...

moim zdaniem ma mocna nietolerancje laktozy, rozwazam rezygnacje z karmienia piersia i przejscie na enfamil bezlaktozowy...
nie wiem jak ja to przezyje
nie rezygnuj z kp, przejdz się do pediatry i opowiedz mu o wszytskim, nawet jakby to był nietolerancja to i tak nie przestawaj karmić, najczęściej robi się tygodniowy post od cyca, podaje modyfikowane bezlaktozowe, jelitka goją sie i próbuje się znowu karmić cycem

----
wyglądam jak czlowiek, pasemka, ścięłam się na boba, kupiłam marynarkę i odżyłam!!
mały został z tatusiem na 4 h, od nichcenia, zmęczenia i głodu wypił 100 ml ale nerwa miał że cycusia nie było, ale i tak nie zasnął dopiero jak wrociłam, pocyckowałam, potuliłam, padł jak zaczarowany a ja w między czasie z powerem wysprzątałam cale mieszkanie, dokończyłam ciasto i zrobilam obiad o 18 tesciowa wpadnie
jeden wypad do fryzjera a baterie mam naładowane chyba na miesiąc

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 14:52   #1896
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzuch

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Ja stosowałam Delicol - dawałam 8 kropli przed każdym karmieniem, butelka starczała na 5 i pół dnia
Do buzi? Bo w ulotce jest chyba ze do mleka?
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 14:52   #1897
ankaaa206
Wtajemniczenie

czy któras z Was tak miała?
jestem 6 tyg po porodzie, w 6 dobie dostalam krwotok, nie wiadomo od czego bo wszystko było wyczyszczone, dostawalam oxytocynę na obkurczanie macicy, po mega mocnym krwawieniu przez 3 tygodnie, plamiłam na żółto, tak że niby koniec, po 3 dniach znowu zaczęłam krwawić do dziś żywą krwią, czasem skrzepy i krwawię tak jak słaby okres cały czas, to normalne ?

Julka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-11, 14:54   #1898
Kinga_20
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wysz

Cytat:
Do buzi? Bo w ulotce jest chyba ze do mleka?
Tak do buzi, do mleka to się dodaje jak się mm karmi. Ja czasem wyciskałam trochę mleka na łyżeczkę i mieszałam.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Stary 2013-07-11, 15:05   #1899
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzuch

Cytat:

Acha i do buzi czy na lyzeczce?

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Cytat:
banka ja też płakałam na początku, ale prawnicy potrafią być bezwzględni, a zresztą....
Oczywiscie ale post ze rady sobie nie daje dziecko plavze nie wiem co mu jest to o niczym nie swiadczy

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Cytat:
Tak do buzi, do mleka to się dodaje jak się mm karmi. Ja czasem wyciskałam trochę mleka na łyżeczkę i mieszałam.

Dzieki to teraz do buzi dam moze jak soe daje do mleka to gorzej dziala? Hmmm
Stary 2013-07-11, 15:13   #1900
Kinga_20
Zakorzenienie

Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

Banka ja sama nie wiem. Nam pomagał przez tydzień a później znowu to samo było, więc już nie daję i jest dużo lepiej niż z delicolem.

Stary 2013-07-11, 15:16   #1901
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V

Cytat:
Banka ja sama nie wiem. Nam pomagał przez tydzień a później znowu to samo było, więc już nie daję i jest dużo lepiej niż z delicolem.

No wlasnie mi tez te srodki pomagaja na jakis czas a potem zmiwniam na innw i znowu wracam masakraa ja chce.zeby tonjuz sie skonczylo!!!!!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-11, 15:21   #1902
Veronic
Wtajemniczenie

vil, kinga - dzieki za info

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
tak samo jest u nas, przyzwyczaiłam się do tego schematu, tylko u nas mala różnica że sen do 13-14, potem długo długo nic, male kimono na spacerze o ile wózek przez chwile nie przestanie bujać 19.30 kąpu kąpu i mega marudzenie w między czasie a potem błogi sen

nie rezygnuj z kp, przejdz się do pediatry i opowiedz mu o wszytskim, nawet jakby to był nietolerancja to i tak nie przestawaj karmić, najczęściej robi się tygodniowy post od cyca, podaje modyfikowane bezlaktozowe, jelitka goją sie i próbuje się znowu karmić cycem

----
wyglądam jak czlowiek, pasemka, ścięłam się na boba, kupiłam marynarkę i odżyłam!!
mały został z tatusiem na 4 h, od nichcenia, zmęczenia i głodu wypił 100 ml ale nerwa miał że cycusia nie było, ale i tak nie zasnął dopiero jak wrociłam, pocyckowałam, potuliłam, padł jak zaczarowany a ja w między czasie z powerem wysprzątałam cale mieszkanie, dokończyłam ciasto i zrobilam obiad o 18 tesciowa wpadnie
w tej mojej wsi mam pediatre z d u p y wzieta ... ktora twierdzi,ze mlody płacze bo ma 'taki humor i ze jest facetem'... oraz ze budzi sie z krzykiem o 4-5 w nocy 'bo chce jesc'...
nie mam do niej zaufania
w ogole nie mam zaufania do lekarzy... przez to,ze pracowałam w szpitalu i widziałam wszystko ich podejscie, ich cała prace itp....

nie chce rezygnowac z karmienia...
na razie stosuje delicol, jest lepiej i mam nadzieje, ze z kazdym dniem bedzie coraz lepiej

delicol daje prosto do buzi

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Cytat:
No wlasnie mi tez te srodki pomagaja na jakis czas a potem zmiwniam na innw i znowu wracam masakraa ja chce.zeby tonjuz sie skonczylo!!!!!!!

ja tez!!!!!!!!!!:pros i:
Stary 2013-07-11, 15:25   #1903
ankaaa206
Wtajemniczenie

Veronic to faktycznie nieciekawy pediatra :/ a nie masz możliwości przejść się prywatnie do jakiegoś innego?
a moze spróbuj jedno karmienie np jakieś w nocy zamienic z bezlaktozowym mm i zobaczyc czy rano tez się będzie prężył i meczył z robieniem kupki? bo on ataki ma zawsze rano?

Julka
Stary 2013-07-11, 15:34   #1904
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Veronic to faktycznie nieciekawy pediatra :/ a nie masz możliwości przejść się prywatnie do jakiegoś innego?
a moze spróbuj jedno karmienie np jakieś w nocy zamienic z bezlaktozowym mm i zobaczyc czy rano tez się będzie prężył i meczył z robieniem kupki? bo on ataki ma zawsze rano?
niestety nie mam namiaru na jakiegos dobrego pediatre... ale moze poszukam

ale to jest jakaś myśl z tym , żeby na noc mu dawać bezlaktozowe mleko...

tak najgorzej jest u niego nad ranem no i do południa, potem czasami pod wieczór, a czasami cały dzien ma ataki i płacze i się prezy praktycznie cały czas
Stary 2013-07-11, 15:34   #1905
Magiusa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:

----
Wow..to ale zmiana z dlugich do pasa na boba . Mnie kusi i sciecie i zapuszczanie wiec na razoe nic nie roboe

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-11, 15:36   #1906
komiksowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
ja jutro ide i biore malego ze soba, musze jakoś na chrzcie wygladac. Najlepsze, ż tesciowa kupila taka sama sukienke jak ja i to ona pierwsza na szczescie dogadalysmy sie i zalozy co innego

Axella czemu tak sie stalo? pamietam, ze po porodzie byliscie szczesliwi...

pytanie do dziewczyn po cesarce.
Czy macie jakies bole brzucha? Mnie cały czas pobolewa jak przed @ lub owulacją, trwa to kilkanascie sekund do minuty, ale jes bardzo czeste, oprócz tego powłoki mnie bolą przy dotyku
mnie boli przy karmieniu, nie mocno, ale wlasnie taki dziwny ból jak na okres
to skoro z tesciowa podobny gust macie, to pewnie sie super dogadujecie?

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ale piszesz o dopajaniu czyms czy o mm? Bo 60ml x3 dziennie wody to chyba za duzo wiec chyba piszess o mm, tak?
U mnie poki co nie wychodzi niedozywienie bo wczoraj rano mial 4220 a dzis 4290, tak wiec przybiera niezle ( a raczej przybieral bo czuje ze po tym stresie tutaj wlasnie mleczka bedzie coraz mniej i gorzej z tym przybieraniem). Ale twierdza ze w moczu cos tam wychodzi co moze wskazywac ze picia mu brakuje.
Wiec sie zastanawiam jak mu to wode podawac, kiedy i ile skoro on ma za chwile ledwo miesiac. No bo wybudzac go miedzy karmieniami to bez sensu. A jednoczesnie nie chce np.woda zapelniqc glodu. Masakra.
Gdyby nie to ze po mm podobno bywaja gorsze wzdecia to bym w cholere to rzucila i przeszla na mm bo normalnie za duzy stres.
A polecacie jakies mm jako szczegolnie wyroznione?

no mm ofkors ale musze powiedziec, ze mi laktacja sie chyba rozbujala, bo potrafi nawet z piersi kapac, a przedtem tak nie bylo, no i nawet troche urosly to molziwe tak w 4 tyg?

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Ja dostałam zaświadczenie od tej gin która mi prowadzila ciaze od 20tyg.
W razie czego wzielam xero karty od poprzedniej i tyle.
To zaświadczenie to może ci nawet internista wystawić jak pokazesz mu dokumenty (usg,ksizeczka prowadzenia ciąży)

co za doopek
o super, nie wiedzialam, ze internista tez moze, sękju

Cytat:
moj chlopak je co 3 godziny, czasem co 2, nawet przy dokarmianiu mm - dokarmiam tak co 4 godz.

Cytat:
u nas kazdy dzien jest inny, jedynie powtarza sie godzina kąpania po 19 i przed kapiela staram sie zeby nie spał ok 1,5h. Nikoś w domu rzadko kiedy śpi więcej niż pół godziny, za to na dworze potrafi dużo więcej nawet 4. Do tego nie ma mowy żeby zajął się sam sobą dłużej niz 15 min, trzeba go bawić, gadać, nosić

własnie w tempie błyskawicznym jem zupę bo udalo mi się go uspić na chwilę
ja zawsze jem w tempie blyskawicznym

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
halooo
wieki mnie tu nie było w zeszłym tygodniu mała nie dała mi ani chwili "wolnego" a od niedzieli jestem u rodziców. Widzę same plusy pobytu tutaj:
- wychodzę przed klatkę i jest mnóstwo znajomych z dziećmi (średnio 20 dzieciaków w przedziale wiekowym od urodzenia do 10 lat). Czasami można naliczyć nawet 40 dzieciaków (serio! w szoku byłam) jak się zejdą z pobliskich bloków. Więc na prawdę jest wesoło.
- dużooooooo ławek (a nie pół godz w jedną stronę żeby chwilę usiąść i to w słońcu)
- mamusia + tatuś + braciszek z rodzinką
i dużo by tak wymieniać, tylko TŻta mi tutaj brakuje

I chwalę się że staram się małą przestawić żeby nie spała na rękach tylko na łóżku. Pierwszy dzień był ciężki i gdyby nie to że tu nie mam jak z nią spać na rękach bo mi niewygodnie to pewnie z 10 razy bym dała za wygraną. Wczoraj już było lepiej, ale jeszcze płakała a dziś to jest jeszcze lepiej. Więc powoli powoli do przodu.
I kupiłam kieckę na chrzciny, tzn mamusia kupiła na ciuchach za całe 1 zł (w sumie kupiła 8 sukienek, każda za złotówkę)
Poczytam was trochę
ale kolekcja
fajnie masz, u mnie Mieszko bedzie mial problem, zeby znalezc kolegow do piłki

Cytat:
jestem 6 tyg po porodzie, w 6 dobie dostalam krwotok, nie wiadomo od czego bo wszystko było wyczyszczone, dostawalam oxytocynę na obkurczanie macicy, po mega mocnym krwawieniu przez 3 tygodnie, plamiłam na żółto, tak że niby koniec, po 3 dniach znowu zaczęłam krwawić do dziś żywą krwią, czasem skrzepy i krwawię tak jak słaby okres cały czas, to normalne ?
to moze byc pseudo miesiaczka, polozna mi o tym dzisiaj mowila, zebym czasem sie nie wystraszyla...potem okres moze byc po kilku miesiacach dopiero

jaka witamina przy mm? zapomnialam, a polozna mowila, chyba tylko K????
Stary 2013-07-11, 15:43   #1907
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
niestety nie mam namiaru na jakiegos dobrego pediatre... ale moze poszukam

ale to jest jakaś myśl z tym , żeby na noc mu dawać bezlaktozowe mleko...

tak najgorzej jest u niego nad ranem no i do południa, potem czasami pod wieczór, a czasami cały dzien ma ataki i płacze i się prezy praktycznie cały czas
to wysyłaj tż po mleko i sprawdź a i odciągaj jeszcze przy kp to pierwsze mleko bo ono ma najwiecej laktozy, oby już mały się nie męczył

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Cytat:
Wow..to ale zmiana z dlugich do pasa na boba . Mnie kusi i sciecie i zapuszczanie wiec na razoe nic nie roboe

e tam włosy nie zęby, odrosną a zawsze jakaś zmiana jest

--
zjadłam 3 kawałki ciasta i dalej mi mało a mały dalej śpi.. chyba tatuś go ostro wymęczył

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Cytat:
u nas kazdy dzien jest inny, jedynie powtarza sie godzina kąpania po 19 i przed kapiela staram sie zeby nie spał ok 1,5h. Nikoś w domu rzadko kiedy śpi więcej niż pół godziny, za to na dworze potrafi dużo więcej nawet 4. Do tego nie ma mowy żeby zajął się sam sobą dłużej niz 15 min, trzeba go bawić, gadać, nosić

własnie w tempie błyskawicznym jem zupę bo udalo mi się go uspić na chwilę
hehe każde dziecko to zupełnie inny egzemplarz, Twój kocha spanie na dworze
mój mały czasami i pół godz leży sobie sam i piszczy, gada po swojemu i cieszy się z tego ze coraz głosniej może piszczeć

Julka
Stary 2013-07-11, 15:49   #1908
Innocence_89
Rozeznanie

Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Pochwalimy sie "prawie zabkami" wybaczcie jakosc ale nie chcialam Mlodego meczyc a i tak za ktoryms razem uchwycilam w miare widoczne

wow

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 15:53   #1909
ankaaa206
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
wow
wiesz że urodziłyśmy tego samego dnia chłopcow o tej samej wadze i długości tak teraz patrze

Julka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-11, 15:54   #1910
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:

----
ja idę z Nikosiem do fryzjera
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 15:54   #1911
nuna2
Zakorzenienie

Melduję tylko, że żyję U nas od wczoraj masakra.. Drze się co po chwilę, tylko do południa jest spokój Tak mi jej szkoda Wczoraj odpadały mi ręce, czuje cały kark spięty... Nie wiem, czy ja robię coś nie tak... Nie jem nic nowego, a ona i tak ma problemy z brzusiem... Najchętniej to non stop by była na rękach albo przy cycku,,,, A mleko jest.
Stary 2013-07-11, 15:58   #1912
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość

?
k się daje przy piersi, D przy mieszankach

dobrze się dogadujemy

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Melduję tylko, że żyję U nas od wczoraj masakra.. Drze się co po chwilę, tylko do południa jest spokój Tak mi jej szkoda Wczoraj odpadały mi ręce, czuje cały kark spięty... Nie wiem, czy ja robię coś nie tak... Nie jem nic nowego, a ona i tak ma problemy z brzusiem... Najchętniej to non stop by była na rękach albo przy cycku,,,, A mleko jest.
jak to mówi moja mama, może się chce poprzytulać
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 16:01   #1913
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
ja idę z Nikosiem do fryzjera
a nie boisz się że się rozbudzi i zamiast siedzieć z farba na glowie będziesz musiała go buajać i cyckować?

Julka
Stary 2013-07-11, 16:01   #1914
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość

no mm ofkors ale musze powiedziec, ze mi laktacja sie chyba rozbujala, bo potrafi nawet z piersi kapac, a przedtem tak nie bylo, no i nawet troche urosly to molziwe tak w 4 tyg?

o super, nie wiedzialam, ze internista tez moze, sękju

moj chlopak je co 3 godziny, czasem co 2, nawet przy dokarmianiu mm - dokarmiam tak co 4 godz.

ja zawsze jem w tempie blyskawicznym

ale kolekcja
fajnie masz, u mnie Mieszko bedzie mial problem, zeby znalezc kolegow do piłki

to moze byc pseudo miesiaczka, polozna mi o tym dzisiaj mowila, zebym czasem sie nie wystraszyla...potem okres moze byc po kilku miesiacach dopiero

jaka witamina przy mm? zapomnialam, a polozna mowila, chyba tylko K????
Przy mm podajesz tylko wit.D;-)

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 16:02   #1915
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
ja tak miałam chyba do 8 tygodnia, ale nie byłam z tym u gina.

Cytat:

ale to banka ma do pasa

edit: chyba jednak ja czytam bez zrozumienia

Edytowane przez happy blue
Czas edycji: 2013-07-11 o 16:09
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 16:04   #1916
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
to wysyłaj tż po mleko i sprawdź a i odciągaj jeszcze przy kp to pierwsze mleko bo ono ma najwiecej laktozy, oby już mały się nie męczył
dzieki
odciagam mleczko przed karmieniem- cała muszla mleczka, to chyba wystarczy??
za chwile ide do dentysty na przegląd wiec skocze do apteki

===
paa
Stary 2013-07-11, 16:10   #1917
joooasia
Raczkowanie

Na początek wybaczcie, ale nie jestem w stanie Was nadrobić... Kilka dni mnie nie bylo, a tu szok... 40 stron więcej Wy

Baaaaardzo dziękujemy za wszystkie gratulacje, miłe słowa, no i wszystkie zaciśnięte kciuki

Cynamonku, gratuluję!!!

Od soboty jesteśmy w domu Jaś jest po prostu złotym dzieckiem Prawdziwy płacz słyszałam do tej pory w sumie tylko jeden raz - przy pierwszej kąpieli w domu. A tak - śpi, je i robi w pieluchę Jak się budzi, to woła mnie mówiąc "E!". Za każdym razem się z tego śmieję Karmię go piersią, od soboty do wtorku przybrał na wadze 400 g Generalnie jeszcze się siebie uczymy, ale idzie nam coraz lepiej
Jeszcze dzisiaj lub jutro napiszę opis porodu, który był dla mnie drogą przez mękę... Na szczęście sprawdza się to, co mówicie - każdego dnia coraz bardziej zapomina się o trudach porodu.

Postaram się byc już na bieżąco z forum

Pozdrawiam

Jaś
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 16:14   #1918
happy blue
Zadomowienie

dziewczyny, jak Wasze dzieciaczki mają problemy z brzuszkiem, to próbujcie je jak najwięcej kłaść na brzuchu. to pomaga mięśniom się szybciej rozwijać. Helena od 3 tygodnia w dzień leżała cały czas na brzuszku. u nas po 2 miesiącach skończyły się w końcu problemy z brzuszkiem, jem już wszystko, łącznie z nabiałem (była stwierdzona alergia) i nic się nie dzieje małej. a może to też być efekt podawania biogai od 3 tygodnia codziennie. któraś z Was pisała, że działa długofalowo i przyspiesza rozwój układu pokarmowego.
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 16:30   #1919
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
Wy macie małego mezczyzne za bioderka.

hehe dlatego my robimy zdjęcia, duuuuzo zdjęć ciotka kazala nam uwieczniać kazda fajna stylizacje żeby zal nie było, jak już się okaze, ze drugi raz nie uda się zalozyc tez boje się, ze polowe rzeczy przegapimy, bo mam je niby posegregowane rozmiarami i poupychane gdzie się da :P ale co z tego wyjdzie...

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

maly króliczek myslalam, ze gorne jedyneczki, a to dolne niesamowite! pierwsze zabki na forum! kurcze czy Wy zawsze będziecie pionierami?! :P

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

u nas tez i jest cudnie, prawda? a kilogramy leca w dol...

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

zapomniałam napisac, mamy prawie 7 tygodni i Nelcia wazy 5100 tydzień temu 4900, wiec waga chyba przestajemy się przejmować.

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
ejjjj, 21.00 a ja już wszystko nadrobiłam. nie wstyd Wam? mam isc spac? przyzwyczaiłam się już do wieczorno-nocnej lektury.
Bielsko wlasnie nawiedzila fajna burza. bryza jak nad morzem. oby to tylko orzeźwienie, a nie zapowiedz załamania pogody.

pytałam już kiedyś, ale chyba nie było odzewu
JAK CZYSCICIE DZIECIAKOM USZY?
płatkiem kosmetycznym i przegotowaną wodą codziennie przed kapielą

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
powodzenia kochana trzymaj sie cieplutko

statystycznie w wiekszosci dzieci zostaja z matka musialabys byc naprawde wyrodna zeby ci sad odebral Z i oddal ojcu tylko tak jak pisza dziewczyny pilnuj sie bo może posunąć cie do roznych świnstw

dziewczyny mojemu Kubusiowi ciagle ropieją oczka już od miesiaca z przerwami mamy juz drugie krople i nie przechodzi wczoraj poczytalam w necie i chyba to sa zatkane kanaliki lzowe bo nawet lezki mu nie wyplywaja yulko ma szlace oczy i jak mu uciskam w roku oka to pelno tej ropy wychodzi a te kropelki sa na zapalenie spojowek ale wedlug mnie to nie to miala ktoras z was do czynienia z zatkanymi kanalikami lzowymi?

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 16:32   #1920
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
dziewczyny, jak Wasze dzieciaczki mają problemy z brzuszkiem, to próbujcie je jak najwięcej kłaść na brzuchu. to pomaga mięśniom się szybciej rozwijać. Helena od 3 tygodnia w dzień leżała cały czas na brzuszku. u nas po 2 miesiącach skończyły się w końcu problemy z brzuszkiem, jem już wszystko, łącznie z nabiałem (była stwierdzona alergia) i nic się nie dzieje małej. a może to też być efekt podawania biogai od 3 tygodnia codziennie. któraś z Was pisała, że działa długofalowo i przyspiesza rozwój układu pokarmowego.
Mojemu podawalam biogaje miesiac i roznicy nie zauwazylam .... Od 2 dni zapominam upss
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości