|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
2 | 6,06% |
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
0 | 0% |
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
2 | 6,06% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
14 | 42,42% |
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
2 | 6,06% |
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1891 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma
Cytat:
![]() dzisiaj zwiększyłam do 10 kropli , Młody spokojnie wypił z piersi (wczesniej odciagnełam 20ml) i zasnął.... ![]() podobno nie można więcej niż 12 kropli (tak jest napisane na ulotce) muszę zamówić kolejne opakowania- bo używam 2,5 dnia a już ok pól butli zuzyte ![]() tylko czy jak zamowie 5 opakowań to mi wystarczy ?? ktoś wie??>> |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1892 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() ![]() Veronic my zużylismy jakieś 7-8 opakowań, ale zaczęliśmy podawać Przemciowi jak miał 4 tyg. teraz zostało nam jedno opakowanie i dajemy 2-3 razy dziennie po 2-3 krople do mleka, a problemów już nie ma więc już więcej raczej nie kupimy. wcześniej dawaliśmy po 6 kropli do 130 ml. byłam u gina, wszystko ok, jak okresu po pół roku nie będzie mam przyjść po luteinę na wywołanie ;] Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-07-11 o 14:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1893 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1894 |
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Axela ty pedem lec te dokumenty zglosic na policje jesli nie masz bo skoro on jest tak szurniety to moze sporo nablaganic.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1895 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---- wyglądam jak czlowiek, pasemka, ścięłam się na boba, kupiłam marynarkę ![]() mały został z tatusiem na 4 h, od nichcenia, zmęczenia i głodu wypił 100 ml ale nerwa miał że cycusia nie było, ale i tak nie zasnął ![]() ![]() ![]() ![]() jeden wypad do fryzjera a baterie mam naładowane chyba na miesiąc ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1896 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzuch
Do buzi? Bo w ulotce jest chyba ze do mleka?
#1897 |
Wtajemniczenie
|
czy któras z Was tak miała?
jestem 6 tyg po porodzie, w 6 dobie dostalam krwotok, nie wiadomo od czego bo wszystko było wyczyszczone, dostawalam oxytocynę na obkurczanie macicy, po mega mocnym krwawieniu przez 3 tygodnie, plamiłam na żółto, tak że niby koniec, po 3 dniach znowu zaczęłam krwawić do dziś żywą krwią, czasem skrzepy i krwawię tak jak słaby okres cały czas, to normalne ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1898 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wysz
Tak do buzi, do mleka to się dodaje jak się mm karmi. Ja czasem wyciskałam trochę mleka na łyżeczkę i mieszałam.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1899 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzuch
Cytat:
---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Dzieki to teraz do buzi dam moze jak soe daje do mleka to gorzej dziala? Hmmm
![]() |
#1900 |
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Banka ja sama nie wiem. Nam pomagał przez tydzień a później znowu to samo było, więc już nie daję i jest dużo lepiej niż z delicolem.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1901 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V
Cytat:
![]() |
#1902 | ||
Wtajemniczenie
|
vil, kinga - dzieki za info
![]() ![]() Cytat:
nie mam do niej zaufania w ogole nie mam zaufania do lekarzy... przez to,ze pracowałam w szpitalu i widziałam wszystko ![]() nie chce rezygnowac z karmienia... ![]() na razie stosuje delicol, jest lepiej i mam nadzieje, ze z kazdym dniem bedzie coraz lepiej delicol daje prosto do buzi ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
ja tez!!!!!!!!!! ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1903 |
Wtajemniczenie
|
Veronic to faktycznie nieciekawy pediatra :/ a nie masz możliwości przejść się prywatnie do jakiegoś innego?
a moze spróbuj jedno karmienie np jakieś w nocy zamienic z bezlaktozowym mm i zobaczyc czy rano tez się będzie prężył i meczył z robieniem kupki? bo on ataki ma zawsze rano? |
![]() ![]() |
![]() |
#1904 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale to jest jakaś myśl z tym , żeby na noc mu dawać bezlaktozowe mleko... tak najgorzej jest u niego nad ranem no i do południa, potem czasami pod wieczór, a czasami cały dzien ma ataki i płacze i się prezy praktycznie cały czas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1905 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1906 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
to skoro z tesciowa podobny gust macie, to pewnie sie super dogadujecie? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() fajnie masz, u mnie Mieszko bedzie mial problem, zeby znalezc kolegow do piłki Cytat:
jaka witamina przy mm? zapomnialam, a polozna mowila, chyba tylko K????
![]() |
#1907 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() -- zjadłam 3 kawałki ciasta i dalej mi mało ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
![]() mój mały czasami i pół godz leży sobie sam i piszczy, gada po swojemu i cieszy się z tego ze coraz głosniej może piszczeć ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1908 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1909 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
wiesz że urodziłyśmy tego samego dnia chłopcow o tej samej wadze i długości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1910 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1911 |
Zakorzenienie
|
Melduję tylko, że żyję
![]() ![]() ![]()
#1912 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze się dogadujemy ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1913 |
Wtajemniczenie
|
a nie boisz się że się rozbudzi i zamiast siedzieć z farba na glowie będziesz musiała go buajać i cyckować?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1914 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() |
#1915 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() edit: chyba jednak ja czytam bez zrozumienia ![]() Edytowane przez happy blue Czas edycji: 2013-07-11 o 16:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1916 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() odciagam mleczko przed karmieniem- cała muszla mleczka, to chyba wystarczy?? za chwile ide do dentysty na przegląd wiec skocze do apteki === paa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1917 |
Raczkowanie
|
![]() Na początek wybaczcie, ale nie jestem w stanie Was nadrobić... Kilka dni mnie nie bylo, a tu szok... 40 stron więcej ![]() ![]() ![]() Baaaaardzo dziękujemy za wszystkie gratulacje, miłe słowa, no i wszystkie zaciśnięte kciuki ![]() ![]() Cynamonku, gratuluję!!! ![]() Od soboty jesteśmy w domu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeszcze dzisiaj lub jutro napiszę opis porodu, który był dla mnie drogą przez mękę... ![]() Postaram się byc już na bieżąco z forum ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1918 |
Zadomowienie
|
dziewczyny, jak Wasze dzieciaczki mają problemy z brzuszkiem, to próbujcie je jak najwięcej kłaść na brzuchu. to pomaga mięśniom się szybciej rozwijać. Helena od 3 tygodnia w dzień leżała cały czas na brzuszku. u nas po 2 miesiącach skończyły się w końcu problemy z brzuszkiem, jem już wszystko, łącznie z nabiałem (była stwierdzona alergia) i nic się nie dzieje małej. a może to też być efekt podawania biogai od 3 tygodnia codziennie. któraś z Was pisała, że działa długofalowo i przyspiesza rozwój układu pokarmowego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1919 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.