Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-11, 15:45   #3421
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zauważyłam, że Ola przekreca sie na brzuszek tylko przez lewe ramie. Przez prawe nigdy. I jak położę koło niej coś po lewej stronie to sie męczy, próbuje obrócić, ale nie skuma że przez prawe można. Czy to źle?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moj tez zdecydowanie woli lewe, na prawo tez sie przekreca ale lewe jest zdecydowanie czesciej

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
no moje oko to na bank chce siąść!

to chyba bede go teraz trzymac 24/24 w lozeczku
Co do bioderek to i ja z Mazowsza i też jedno usg tylko mieliśmy w 4 miesiącu

to my chyba jakies trefne jesteśmy

Blog to bardzo dobry pomysł.
Powinnaś jeszcze sprzedawać swój humor na allegro
ooo, to jest pomysl

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 15:47   #3422
Lenova
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
drapie mnie. a mówiłam co robi przy zasypianiu? łapie mnie za twarz (zreszta kogolwiek kto go usypia) i najchętniej za nos, do nosa a już najgorsze że pazurami za wargi łapie. Boli to i niekiedy już wkurza bo oddechu człowiek nie może złapać.NIe wiem dostymulowuje się?
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
u mnie to samo nos i wargi ! jezzuu jak to boli... podczas jedzenia też mi majda łapami po twarzy i skrobie po wszystkim.

A wczoraj zaczęła coś rzuć w buzi śmiesznie to wygląda
Moja identycznie !

Piszecie wszystko jakby o moim dzieciu

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

co do tego odruchu moro, to jak byliśmy na pierwszej wizycie u neurologa jak Filip 4 miesiące skończył, to właśnie nam mówiła, że mały ma dalej ten odruch moro, a powinien mu już zanikać; no i doszła do wniosku, że jest "za mało dojrzały jak na swój wiek" i taki nerwusek - histeryk i podaje mu syrop z magnezem i wit.B6
O kurde to mnie teraz zmartwiłaś ;/
Moja też nerwus niesamowity i to moro do tego a już ma 5 miesięcy ...
Ale nie zauważyłam żeby była mało dojrzała na swój wiek, wydawało mi się nawet że oprócz tego moro to wszystko u niej w najlepszym porządku.

Szajopedio Co Ty na to ???bo tak na tapecie był temat reh i neurologa . Jak myślisz skoro mi rehabilitantka (de facto ta co mi nie kazała Blanki przytulać) powiedziała że nie widzi podłoża neurologicznego w Blanki zachowaniu i że wszystkie odruchy ma prawidłowe to wierzyć? U neurologa nie bylysmy jeszcze bo termin odległy. Pediatra też twierdzi że z Blanką ok tylko ten odruch moro zostaje i żeby jej nie pozwalać w miarę możliwości na niego.
I jak myślisz probować przyspieszac termin u neuro czy faktycznie spokojnie czekać ???

Moję dziecko ma etap przytulasa, w sumie nie wiem czy to taki etap czy taki charakter ale ostatnio to non stop mamicórcia

a ja jeszcze w piżamie
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 15:50   #3423
pstryczek84
Zakorzenienie

Mąż zapisal mlodego do tej doktorki -rehabilitantki na 16 września
chyba musze zaczac sie szykowac bo nie wiem czy sie wyrobię

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:
. Pediatra też twierdzi że z Blanką ok tylko ten odruch moro zostaje i żeby jej nie pozwalać w miarę możliwości na niego.
I jak myślisz probować przyspieszac termin u neuro czy faktycznie spokojnie czekać ???
ze niby jak to robic?

Stary 2013-07-11, 16:02   #3424
calawdeszczu
Wtajemniczenie

moje dziecko jest z kosmosu. dałam jej tego chrupa długiego, to ona ma na niego odruch wymiotny i pluje.... ja już nie mam siły na jej żarcie... a właściwie na nie żarcie help me

wolala go pokruszyć w rączkach i wywalić za wózek niż zjeść

dziękujemy za życzenia półroczkowe!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3043.jpg (91,5 KB, 31 załadowań)

Edytowane przez calawdeszczu
Czas edycji: 2013-07-11 o 16:05
calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 16:09   #3425
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Oczywiscie (ze za darmo)
Cytat:

onaella, wzielam Cie za slowo kochana, takze no... ten... zastanow sie gdzie i kiedy by Ci pasowalo i musimy sie koniecznie jakos dogadac. Moze na privie?

Ania we wtorek lecę na miesiąc do Polandu ale po powrocie koniecznie się umówimy

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Polozylam sie obok mlodego, juz odplywalam a tu nagle mlody sie obudzil bo zachcialo mu sie bawic w wyrywanie moich wlosow
to se pospalam
taaaa, skąd ja to znam
a ostatnio pobija wszelkie rekordy przyzwoitości pluć się czorcisko nauczyło i pluciem w twarz mnie budzi

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 16:11   #3426
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

....

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2013-07-11 o 18:20
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 16:35   #3427
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Pstryczkowa, Meduzza, Little... u mnie też 3 kontrole bioderek jedna właśnie po 3. miesiącu. Kolejną mam w sierpniu.
I u mnie potrzebne było tylko skierowanie na 1. wizytę, na kolejne się umawiam bez. I to w ogóle jest zupełnie gdzie indziej, niż moja przychodnia...
Masakra co? Co miasto, przychodnia to obyczaj. Ba, nawet co lekarz! Ja już tego nie ogarniam, czuję się jak wyrodna matka a inne w ogóle nie miały i jest git. Chyba przestanę się zadręczać Chociaż i tak pójdę prywatnie na bioderka+ortopeda
Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
nooo, dziwna sprawa to jest

moj dzisiejszy półroczniaczek
Jakie oko, jaka cera!
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Cześć kochane u nas po wczorajszym szczepieniu marud niesamowity. Dziś będę znowu czytać na raty.

Widziałam że coś o usg bioderek pisałyście-właśnie na wczorajszej wizycie pytałam pediatry dlaczego jeszcze do tej pory nas nie skierował. Odpowiedział mi że jak on nie widzi żadnych wskazań neurologicznych to nie wysyła na usg bo to nie ma żadnego sensu. Dopiero po roku czasu gdy dziecko zaczyna chodzić a zachodzi taka potrzeba (bo w tym czasie dziecko narażone jest na "zniekształcenia") to wtedy wysyłają na takie badania. I powiedzcie mi o co chodzi? U was po trzy badania a u mnie nie ma potrzeby?
Dziwne to to
Cytat:
czy wasze dzieci drapią wszystko? Hania np. podczas jedzenia skrobie mnie po plecach. normalne to?
Taaak. I szarpie. Poranna pobudka: wykręcanie mi nosa
Cytat:
Ja pie**ole!! 200zł?! Kpiny? Co Ci rodzice sobie myśleli, zapomnieli?
Cytat:
Dziewczyny, zauważyłam, że Ola przekreca sie na brzuszek tylko przez lewe ramie. Przez prawe nigdy. I jak położę koło niej coś po lewej stronie to sie męczy, próbuje obrócić, ale nie skuma że przez prawe można. Czy to źle?

Juliana się nie przekręca Ale łatwiej ją turlać w jedną stronę (teraz nie pamiętam którą)

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Kurde, może i bym się nie martwiła gdyby jadła porcje odpowiednie do swojego wieku, ale ona je 70-100 ml. I jak zje 70 ml i nie chce jeść przez 3-4 godz to mnie to dziwi i martwi
Hmm ale może ona już będzie tak jadła jak ptaszek? Może już się kształtują takie cechy?
Cytat:
Moja identycznie !

Piszecie wszystko jakby o moim dzieciu

Ale nie zauważyłam żeby była mało dojrzała na swój wiek, wydawało mi się nawet że oprócz tego moro to wszystko u niej w najlepszym porządku.

Szajopedio Co Ty na to ???bo tak na tapecie był temat reh i neurologa . Jak myślisz skoro mi rehabilitantka (de facto ta co mi nie kazała Blanki przytulać) powiedziała że nie widzi podłoża neurologicznego w Blanki zachowaniu i że wszystkie odruchy ma prawidłowe to wierzyć? U neurologa nie bylysmy jeszcze bo termin odległy. Pediatra też twierdzi że z Blanką ok tylko ten odruch moro zostaje i żeby jej nie pozwalać w miarę możliwości na niego.

Moję dziecko ma etap przytulasa, w sumie nie wiem czy to taki etap czy taki charakter ale ostatnio to non stop mamicórcia

a ja jeszcze w piżamie
Kurczę, każdą z nas coś martwi, powinni nam tu na wizażu pediatrę przydzielić cobyśmy się konsultowały codziennie. A nie, czekaj. Mamy Szaję
Cytat:
Błahaha, obyś zdążyła
Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
Ania we wtorek lecę na miesiąc do Polandu ale po powrocie koniecznie się umówimy
Ojej, pierwsze co pomyślałam-oby ta wizyta nie przyniosła żadnych niemiłych niespodzianek Bo wtedy pewnie nie spędziłaś za wiele czasu z rodziną

Little, Neti-u mnie w innym mieście te bioderka są ;/ A dodzwonić się tam...
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 16:36   #3428
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
ooo, Marsi - 100 latek! Duzo zdrowia i sexu!
hehe, Marsi chyba sexu nie brakuje ale dołączam się, lepiej więcej niż mniej

Cytat:
nie mogę patreć na mój pomarszczony brzuch który kiedyś był taki super a jednocześnie nie umiem się oprzeć pokusie np lodom jeszcze mój tż mi nie pomag bo kupuje jakieś smakołyki
mam identycznie i za każdym razem obiecuję sobie, że od poniedziałku zacznę, a przychodzi poniedziałek i stwierdzam, że od jutra, i znów od jutra.....beznadziejna jestem

Cytat:
aha, chce jeszcze dodać, że koniec świata coraz bliżej, t. kupili fotelik do karmienia może jeszcze troche poczekamy z tym powrotem to nam cały pokój na nowo urządzą

aha i mój Julasek konczy dzisiaj 6 miesięcy klask i:
teściowie chyba chcą się na maksa zrehabilitować
i buziaki dla Julci za pół roczku

Cytat:
Widziałam że coś o usg bioderek pisałyście-właśnie na wczorajszej wizycie pytałam pediatry dlaczego jeszcze do tej pory nas nie skierował. Odpowiedział mi że jak on nie widzi żadnych wskazań neurologicznych to nie wysyła na usg bo to nie ma żadnego sensu. Dopiero po roku czasu gdy dziecko zaczyna chodzić a zachodzi taka potrzeba (bo w tym czasie dziecko narażone jest na "zniekształcenia") to wtedy wysyłają na takie badania. I powiedzcie mi o co chodzi? U was po trzy badania a u mnie nie ma potrzeby?
ale co mają wskazania neurologiczne do usg bioderek

Cytat:
dobrze ze my do najblizszej mamy ok 100 km
ja też tyle i jednak żałuję, bo raz na ruski rok do Krakowa jadę i wtedy tyle kasy przehulam, że głowa mała, a tak, to bym dawkowała

Cytat:
czy wasze dzieci drapią wszystko? Hania np. podczas jedzenia skrobie mnie po plecach. normalne to?
jak na macie leży, to cały czas skrobie kanapę też i wszystkie poduchy; a najlepiej mu się skrobie tapetę koło przewijaka, już wygląda jakby kota się do niej dobrała

Cytat:
drapie mnie. a mówiłam co robi przy zasypianiu? łapie mnie za twarz (zreszta kogolwiek kto go usypia) i najchętniej za nos, do nosa a już najgorsze że pazurami za wargi łapie. Boli to i niekiedy już wkurza bo oddechu człowiek nie może złapać.NIe wiem dostymulowuje się?
o masakra, naciąganie warg jest okropne

a tak mi się przypomniało: usta składają się z górnej i dolnej wargi, a mój TŻ mówi na nie dolne usto i górne usto bo warga mu się tylko ze sromową kojarzy i brzydko brzmi

Cytat:
co za idioci, porażka

Cytat:
Filip robił identycznie, tylko że przez prawe się przekręcał mówiłam o tym u neurologa i kazała jak najwięcej stymulować go z tej słabszej strony i w sumie potrafi już na dwie strony, ale jak może w obydwie, to zawsze prawą wybierze

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 16:44   #3429
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

ze niby jak to robic?
ze jak sie wkurza i płacze i zaciska łapki to zeby jej na siłę odginać i jak się tak mocno prostuje to żeby ją ściskać - ciężko wykonalne.

Dziewczyny jakbyście się nudziły to macie : http://mocnopomocni.pl/
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 16:49   #3430
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
moje dziecko jest z kosmosu. dałam jej tego chrupa długiego, to ona ma na niego odruch wymiotny i pluje.... ja już nie mam siły na jej żarcie... a właściwie na nie żarcie help me

to chyba nasze dzieci sa z tej samej palnety ja tez dzis dalam pierwszy raz chrupa to wzial go do reki poprzekladal, poprzekladal, pomachal, pomachal i wyrzucil dopiero za drugim razem zalapal ze to do jedzenia zero poszanowania dla jedzenia! a te chrupy w ciezkim boju przeciez zdobyte byly
ale jako-tako zjadl obiadek... szalu nie bylo ale przynajmniej nie zaciskal gebola na dzien dobry

buziaki dla Princessy!

Cytat:
taaaa, skąd ja to znam
a ostatnio pobija wszelkie rekordy przyzwoitości pluć się czorcisko nauczyło i pluciem w twarz mnie budzi
czyli poranny prysznic masz z glowy

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość

Hmm ale może ona już będzie tak jadła jak ptaszek? Może już się kształtują takie cechy?
Bosze, nie strasz!

Kurczę, każdą z nas coś martwi, powinni nam tu na wizażu pediatrę przydzielić cobyśmy się konsultowały codziennie. A nie, czekaj. Mamy Szaję
[COLOR="rgb(160, 82, 45)"]najlepiej w pakiecie z psychologiem i psychiatra [/COLOR]
Cytat:
ja też tyle i jednak żałuję, bo raz na ruski rok do Krakowa jadę i wtedy tyle kasy przehulam, że głowa mała, a tak, to bym dawkowała

o masakra, naciąganie warg jest okropne

to sie Wam zwierze z czegos - nigdy nie bylam w ikei
jest tu jeszcze jakas ikiejowa dziewica?

Stary 2013-07-11, 16:52   #3431
charlizz
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Domcia też na razie przekręca się tak jak Twoja Ola. Nie wiem czy to dobrze czy to źle, ale tłumaczę sobie, że skoro próbuje też przez drugie to w końcu pewnie się nauczy No chyba, że naprawdę długo by to trwało. Ja akurat mam wizytę 5 sierpnia u neurologa i jak do tego czasu nie zacznie się obracać w dwie strony to zapytam o to.
To pamiętaj o mnie i jak sie czegoś dowiesz,to daj znać moja przez drugie nawet nie próbuje..

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Pstryku, Ty to jesteś jajcarz
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 16:53   #3432
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
ze jak sie wkurza i płacze i zaciska łapki to zeby jej na siłę odginać i jak się tak mocno prostuje to żeby ją ściskać - ciężko wykonalne.

ło matko. to ja juz nie wiem bo moj generanie rzzadko placze ale musze przyobserwowac... czyli ze przy placzu cala sie napina i do tego zaciska piastki, tak?

ej, fajna ta stronka! zgadli moja postac cfaniaki!
ooo, za drugim razem nie zgadli

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2013-07-11 o 16:57
Stary 2013-07-11, 16:56   #3433
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Jesiu to to z nimi masz, chyba bym ich porządnie sklęła, albo wcale dziecka nie zostawiała, chociaż wiem że łatwo powiedzieć, czasem trzeba coś zrobić, załatwić. Wkurza mnie ta baba

Mam nadzieję że się naprostują wam relacje

Póki mam 2 to wrzuciłam do pralki z innymi rzeczami, potem będę prała osobno, mniejszy wsad ustawię w pralce i gites
No u mnie też bardzo ważna była amortyzacja wózka Mi się tylko w tym magic nie podobało to że nóżki wiszą dziecku jak śpi, Jak jest malutki to nie ma problemu ale u większych wiszą bardziej.

Mój siostrzeniec siadał właśnie tak, na boczku podpierał się na łokciu i już siedział, nie z czworaków jak zwykle dzieci siadają.

Jej co ja wczoraj widziałam. Taka malutka dziewczynka jak nasze dzieci, pod opieką dwóch dziewczynek na oko 8 - 10 lat w chodziku zapitalała po ulicy Myślałam że padnę. Dodam że nie było nikogo dorosłego w okolicy.
ludzie to jednak są nieodpowiedzialni
Cytat:
Też takie coś widziałam ostatnio!!! Jak w nosidełku noworodka niosły! A druga sytuacja-dwie 12-13 latki w Lidlu z noworodkiem też, okazało się, że to jednej syn!!!
Cytat:

ooo dołączam się do życzeń, STO lat miłości i seksu
Cytat:
cześć dziewczyny!!!

ja dzisiaj podczytuje tylko, bo od rana tak mnie łeb boli, że zaraz sie zrzygam chyba, bo już nie mogę

przez ostatnie kilka dni Julka zjadała obiadki chociaż po parę łyżeczek- dzisiaj znów strajk i odruch wymiotny, ja nie wiem już czy mam ją karmić. W koncu sie poddałam z obiadkiem i dałam jabłko z marchewką i wpierniczyła cały słoik. Czy to możliwe, że ona może tak wybrzydać z żarciem dlatego, że ja też tak wybrzydam ? (mimo, że po mnie nie widać tego)

marsi, sto lat jeszcze raz!!! bunga bunga niech Ci służy całe życie

widziałam, że życzenia sexowe to ode mnie też

co to chciałam.

ewik- kciuki za poprawę relacji z tż
gdzie jest fewcia? pojechała juz na ten urlop, czy po tej kłótni tak zamilkła?

Lady, zapraszamy w drodze powrotnej. Ilkas mamy nadzieje, że tym razem będziesz )

pstryku, padłam z tymi chrupkami

aha, chce jeszcze dodać, że koniec świata coraz bliżej, t. kupili fotelik do karmienia może jeszcze troche poczekamy z tym powrotem to nam cały pokój na nowo urządzą

aha i mój Julasek konczy dzisiaj 6 miesięcy klask i:
za pół roczku dla Julaska
co do t to chyba Ci ktoś ich podmienił, jaka zmiana

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Yae do tej pory mnie glaskala, ale od pewnego czasu szczypie mnie i mam caly dekolt w siniakach. Chetnie zamienie na skrobanie ;-)
mój też mnie szczypie i wyciąga sobie ręką pierś jak już jest najedzony

dziewczyny, wiecie że schizuję, że Kubuś się nie przewraca? Jak leży na brzuszku to tak się chwieje i leci tak jakby upadał (ale nie upada) czy to jest znak, że niedługo coś się podzieje w kwestii przewracania? I moje pytanie, czy skoro 3 razy się przewrócił sam to czemu teraz w ogóle się nie przewraca?
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 16:57   #3434
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde, może i bym się nie martwiła gdyby jadła porcje odpowiednie do swojego wieku, ale ona je 70-100 ml. I jak zje 70 ml i nie chce jeść przez 3-4 godz to mnie to dziwi i martwi
aha, no to Filip zjada 180ml; to rzeczywiście mało, ale zawsze tak jadła czy teraz jej się odwidziało? może chwilowe

Cytat:
ale tak nic nic nic?
no jak lezy na płasko, to nie za bardzo, tylko tak z półleżącej pozycji się dźwiga

Cytat:
ale nie denerwuj się od razu; z tą niedojrzałością to nie chodziło o to, że wolniej się rozwija czy coś takiego, tylko o to, że jeszcze taki "dziecinny" jest jak na te 4 miesiące - głupio to brzmi , bo to małe dziecko przecież, ale nie wiem jak to inaczej ująć; że mu zostały takie noworodkowe zachowania

Cytat:

hehe, Filip to aż się trzęsie na widok chrupek; rzeczywiście Julcię trudno zadowolić

Cytat:
taaaa, skąd ja to znam
u mnie to był krótki okres i mu fascynacja pluciem przeszła, więc jest nadzieja

Stary 2013-07-11, 16:58   #3435
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
t

czyli poranny prysznic masz z glowy
za to poobiedni mam przymusowy, bo Wiciulas jak już zaczyna się najadać to zbiera jedzenie w policzki po czym z rozbryzgiem wszystko wypluwa

14.08.2010
baby
Stary 2013-07-11, 17:04   #3436
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
wymiekłam przy 23 pytaniu, bo myślałam, że tak w nieskończoność będą pytać ale widzę, że Pstryku do końca dotarł ,to jeszcze raz spróbuję

Cytat:

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

haha, nie zgadł, chodzilo mi o Elmirkę, a powiedział, że mała Mi

Stary 2013-07-11, 17:05   #3437
e_vel
Wtajemniczenie

po łebkach Was przeleciałam, jak coś minęłam to wybaczcie
My wogóle nie miałyśmy usg bioderek, bo pediatra stwierdził, że jest ok - przy starszej córeczce też tak miałam

Zaszalałam dziś na lumpkach i kupiłam sobie treginsy, leginsy w kwiatki i spodnie takie ala dresowe - na spacer czy podwórko jeszcze Mai 2 pary spodenek, i Karince tuniko-sukienkę i rybaczki

i Majusia ma od dziś kolczyki na uszkach, słodko wygląda

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wyprosilam kilka fotek z wczorajszej sesji...ale są niepoobrabiane.. Co mi tam nie mogłam się doczekać... Ale to i tak nie te na które czekałam..
noooo.... na 3 przynajmniej uczesany super fotki
Cytat:
Wiem, że ślub niczego nie naprawi i wcale na to nie liczę. Po prostu nie mam jaj, żeby to wszystko teraz odwoływać, poza tym ślub ma być z chrzcinami. Wiem, dziecinada z mojej strony, skoro mam takie odczucia. Ku**a, się porobiło beznadziejnie
a dlaczego Wy się przez sms-y dogadujecie?
Cytat:
mam pytanko odnosnie siadania...
poniewaz jak doskonale wiecie bo zale sie Wam średnio co 3,5 min ze mlody nie siedzi i my z tym tematem daleko w czarnej jesteśmy to czy jak lezy na boczku i tak lapie sie jedna raczka o krawedz lozeczka i podciaga sie jakby chcial zobaczyc co jest nad ta krawedzia to moze swiadczyc to o jakichś mini mini probach, checiach siadania? [COLOR="Silver"]
dzieć Ci się rwie do siadania jak talala... A jak go posadzisz to sam nie usiedzi przypadkiem? czy nigdy tak nie zrobiłaś?
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Jej co ja wczoraj widziałam. Taka malutka dziewczynka jak nasze dzieci, pod opieką dwóch dziewczynek na oko 8 - 10 lat w chodziku zapitalała po ulicy Myślałam że padnę. Dodam że nie było nikogo dorosłego w okolicy.

Cytat:

i ja się dołączam do tych życzeń
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 17:08   #3438
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

ja wole tego slowa na czerwono nie pisac, bo jak napisze to Amelka tak mi da popalic ze nie odpoczne sobie do jej 18nastki

ale wiecie co, jak sie przeprowadze to chyba bede robic ogórki korniszone nigdy nic nie robilam takiego w domu ;p jak znam zycie wyjdą mi zakalcowe ogóraski

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 17:18   #3439
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:

Gratulacje a Julka coraz ladniejsza...

Cytat:
Ok, to milego wypoczynku Bede czekac

Dziewczyny, ja narazie tak na szybkosci bo zbieramy sie na spacer. Chcialam sie tylko podzielic nowym wpisem http://mygorgeousmemories.blogspot.co.uk/

Bede pewnie wieczorkiem jak dziewczyny zasna

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 17:23   #3440
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
dziewczyny, wiecie że schizuję, że Kubuś się nie przewraca? Jak leży na brzuszku to tak się chwieje i leci tak jakby upadał (ale nie upada) czy to jest znak, że niedługo coś się podzieje w kwestii przewracania? I moje pytanie, czy skoro 3 razy się przewrócił sam to czemu teraz w ogóle się nie przewraca?

cos sie dzieje bo nie lezy jak kloda tylko cos tam probuje wydziwiac

Cytat:
no jak lezy na płasko, to nie za bardzo, tylko tak z półleżącej pozycji się dźwiga
aha, no to tak jak u nas

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość

Zaszalałam dziś na lumpkach i kupiłam sobie treginsy, leginsy w kwiatki i spodnie takie ala dresowe - na spacer czy podwórko jeszcze Mai 2 pary spodenek, i Karince tuniko-sukienkę i rybaczki

Jesu, a co to?
i Majusia ma od dziś kolczyki na uszkach, słodko wygląda

poka
noooo.... na 3 przynajmniej uczesany super fotki
he he

dzieć Ci się rwie do siadania jak talala... A jak go posadzisz to sam nie usiedzi przypadkiem? czy nigdy tak nie zrobiłaś?
lejesz miod na moje oczy jak to czytam
jak go niby posadze to jest taki wiotki, posiedzi ze 2-3 sekundy i bach

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2013-07-11 o 17:30
Stary 2013-07-11, 17:24   #3441
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
ale wiecie co, jak sie przeprowadze to chyba bede robic ogórki korniszone nigdy nic nie robilam takiego w domu ;p jak znam zycie wyjdą mi zakalcowe ogóraski
a jakie to są

Cytat:
Dziewczyny, ja narazie tak na szybkosci bo zbieramy sie na spacer. Chcialam sie tylko podzielic nowym wpisem http://mygorgeousmemories.blogspot.co.uk/
jak zwykle cudnie a te tła mnie zastanawiają, bo nie uwierzę, że masz takie różne tapety i podłogi w domu

Stary 2013-07-11, 17:27   #3442
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

o mamuniu! jakie to ostatnie zdjecie jest cuuuuuuuuuuuuudne! zakochalam sie!

a te na tym futerku to u Ciebie w domu? podloga i sciana to twoje wlasne osobiste czy to jest gotowe tło?

Stary 2013-07-11, 17:29   #3443
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

cos sie dzieje bo nie lezy jak kloda tylko cos tam probuje wydziwiac

aha, no to tak jak u nas
dzięki pstryku za pocieszenie, może faktycznie, niedługo coś się zacznie
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 17:33   #3444
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Sprzedam wam jeszcze wczorajszego hita
z Kuba bylam tylko raz na bioderkach, wszystko bylo ok, wpis w ksiazeczce jest, ze dalsza kontrola nie jest wymagana itd...
no ale Wy chodzilyscie po 3/4 razy wiec se mysle, dla swietego spokoju mego zadzwonie i sie zapisze. moze uda sie jeszcze w tym roku
po kilku dniach w koncu wczoraj sie dodzwonilam, mowie ze chcialam zapisac syna na kontrol a ta ze mna gada jakbym dzwonila po raz pierwszy...
no to jej mowie ze my juz bylismy, ze niby wszystko jest ok ale mimo to chcialam sprawdzic te bioderka.
a ta do mnie ze o takiej kontroli to decyduje lekarz a nie pani! nosz ku.wa mac! przeca nie chodzi mi o wymuszenie operacji na otwartym sercu tylko o kontrol bioderek! ja pier.ole, co za chore zasady w tym naszym kraju!
no i nie moze mnie zapisac. czujecie to? skoro lekarz stwerdzil ze 4 miesiace temu wszystko bylo dobrze to na pewno tak jest!
i takim ku.wa sposobem musze szukac bioderkolekarza prywatnie!
Masakra

Cytat:
bylismy wczoraj na tych zakupach i chcialam kupic mlodemu te chrupki kukurydziane.
no wiec poszlismy na ten "dzial" z czipsami a ze jest razem z pifskiem to wyobraźcie sobie jak pieknie wygladalismy tam razem we trojke z Kubusiem
no i szukamy, szukamy - sa! ostatnia paczka! malo tego na samej samiutenienienieńkiej gorze
se mysle - no tatus pokaz co potrafisz! a ten stoi i stoi i duma
no to mu mowie Podskocz! a ze ta paczka tak wystawala na polowe wiec wystarczy ze by wyciagnal reke i po problemie. ta.............
jak sie rozpedzil, jak sie zamachnal, jak podskoczyl to jak dotknal ta paczke to tylko posunal ja bardziej w glab polki myslalam ze sie posikam, serio!
juz mialam wizje ze kupuje mlodemu lejsy cebulowe bo akurat byly obok, na wyciagniecie reki
stoimy tak jak te dwie siroty i myslimy co tu zrobic. nagle patrzymy a niedaleko na polce lezy śrobokret taki konkret, z pol metra mial. widac nie tylko my mielismy taki problem z chrupkami
Genialni jesteście

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
heloł lasencjos!!!

Na spotkaniu mega sympatycznie!!!!! Dziewczyny są przecudowne!!! Bobaski jeszcze cudowniejsze!!! Może w drodze powrotnej też zajedziemy bo mój małż z małżem Całej dogadali się podobno rewelacyjnie i nawet numerami gg się wymienili dobrze, że półlitrówki nie obalili
Pietraszko był bardzo zmęczony i trochę dał popalić, ale czika była i tyle osób to mu się nie dziwę

wysłanie smsa stąd to masakieros i mam neta tylko na lapie mężowym więc wpadam i wypadam

MARSI KOCHANA STO LAAAAAAAAAAAT!!!!!!!!!!

Buziaki, będę tęsknić!!!!!
(tak, też jestem uzależniona)
A czy Ty nie miałaś szlabanu na neta ?

Cytat:
Dziewczyny u mnie też znów wypłynął temat ortopedy. Teściowa twierdzi, że jej znajoma z dzieckiem w wieku Julianny była już 3 razy na bioderkach i na innych badaniach też. Poczułam się jak wyrodna matka Moja pediatra nic mi nie mówi, zaglądałam wczoraj do książeczki a tam kontrola po 3 miesiącuCzyli 2 miesiące w plecy a zanim gdzieś się dostanę to jeszcze dłużej. Na pewno nic jej nie jest ale wiecie jak się teraz czuję ;/ Beznadzieja. Tą moją lekarkę o kant rozbić, wszystkiego muszę się sama domyślać.

Byłam dziś u gina, pierwszy raz po porodzie Wszystko ok ale dalej nie wiem dlaczego tak mnie napitala podbrzusze
Poza tym wisielczy humor, pada, nic mi się nie chce
Spokojnie Kochana, my też byliśmy tylko raz, następną wizytę mamy pod koniec sierpnia .

Cytat:
Insolito do 15.09 mam oddać pracę i wyznaczą termin obrony..

Kurdę Dawid mi dziś śpi po 15 minut a myślałam że coś odeśpię
To mam nadzieję, że uda Ci sie skontaktować z promotorka

Cytat:
Też takie coś widziałam ostatnio!!! Jak w nosidełku noworodka niosły! A druga sytuacja-dwie 12-13 latki w Lidlu z noworodkiem też, okazało się, że to jednej syn!!!

Cytat:
cześć dziewczyny!!!

ja dzisiaj podczytuje tylko, bo od rana tak mnie łeb boli, że zaraz sie zrzygam chyba, bo już nie mogę

przez ostatnie kilka dni Julka zjadała obiadki chociaż po parę łyżeczek- dzisiaj znów strajk i odruch wymiotny, ja nie wiem już czy mam ją karmić. W koncu sie poddałam z obiadkiem i dałam jabłko z marchewką i wpierniczyła cały słoik. Czy to możliwe, że ona może tak wybrzydać z żarciem dlatego, że ja też tak wybrzydam ? (mimo, że po mnie nie widać tego)

marsi, sto lat jeszcze raz!!! bunga bunga niech Ci służy całe życie

widziałam, że życzenia sexowe to ode mnie też

co to chciałam.

ewik- kciuki za poprawę relacji z tż
gdzie jest fewcia? pojechała juz na ten urlop, czy po tej kłótni tak zamilkła?

Lady, zapraszamy w drodze powrotnej. Ilkas mamy nadzieje, że tym razem będziesz )

pstryku, padłam z tymi chrupkami

aha i mój Julasek konczy dzisiaj 6 miesięcy
i dla Julaska
Oby głowa przestała boleć

No no teście zaskakują nas coraz bardziej

Marsi , wszystkiego najlepszego kochana

Czemu nikt mi nie powiedział, że załatwi pozwolenia na budowę zajmuję tyle czasu i jest takie upierdliwe

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 17:36   #3445
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
a jakie to są

nie wiesz jakie to sa ogórki korniszone?! :O a kiszone?:O o losie

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

Czemu nikt mi nie powiedział, że załatwi pozwolenia na budowę zajmuję tyle czasu i jest takie upierdliwe
dlugo czekasz? ja jestem na etapie przegladania projektu.. juz mapke bede miec na dniach i trzeba projekt kupic aj

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 17:39   #3446
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje a Julka coraz ladniejsza...

Ok, to milego wypoczynku Bede czekac

Bede pewnie wieczorkiem jak dziewczyny zasna

klask i:

14.08.2010
baby
Stary 2013-07-11, 17:45   #3447
ania13.03
Zadomowienie

Dzieki dziewczyny tak, to tla niestety, chociaz baaardzo bym chciala miec takie podlogi i tapety w domu

Czekamy na Tzta bo pojechal na skip ze starym materacem

18.01.2013 - Lili

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-11, 17:46   #3448
e_vel
Wtajemniczenie

ania13.03 boskie te fotki, a Lili cuuuudna
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 17:53   #3449
insolito
Zadomowienie

Cytat:

PIEKNA

Cytat:
Cześć kochane u nas po wczorajszym szczepieniu marud niesamowity. Dziś będę znowu czytać na raty.

dla Oskarka

Cytat:

Cytat:
A jaką kare dostali, mandat 200 zł za takie coć, toć to śmich

Cytat:
t

Ja też jeszcze nie tknięta w tej kwestii Byłabym chętna na rozdziewiczenie, ale jakos nie ma okazji

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

dlugo czekasz? ja jestem na etapie przegladania projektu.. juz mapke bede miec na dniach i trzeba projekt kupic aj
Niby nie aż tak długo, ale już miało być wszystko cacy za ok miesiąc maiło byc pozwolenie, a się okazało, że jeszcze trza działkę wyłączyć z produkcji rolnej Architekt i geodeta muszę sporządzić po jeszcze jednej mapce Później procedura wyłączenia ze dwa tyg i dopiero będą rozpatrywać wniosek o pozwolenie Zę nie wspomnę już, że 600 zł nie nasze

Pokasz projekty, które się Wam podobają

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 17:58   #3450
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Szok... jak mozna byc tak bezdusznym, glupim czlowiekiem

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
ania13.03 boskie te fotki, a Lili cuuuudna

18.01.2013 - Lili
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości