|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.III
Cześć!
Nie było mnie kilka dni. Miałam intensywnie rodzinny czas, ale też okropne emocjonalne fazy i częste poczucie, że jestem w nie swojej bajce... ![]() Teraz dla przeciwwagi sama w domu ogarnę sprzątanie wreszcie. Chodzi mi po głowie zdanie Lasub, że (...) oznacza, że trzeba się bardziej postarać. Na tapecie mam więc intencjonalny wysiłek, wolę "postarania się" - takie coś mi się rzadko zdarza (choć pracuję sporo...). Cytat:
Dziękuję Ci za przesyłkę ![]() Mam nadzieję, że sobie z mężem wyjaśnicie wiszące kwestie i oczyścicie atmosferę. I trzymam kciuki za telefon z pozytywną odpowiedzią. Cytat:
![]() Po opryszczce został maleńki ślad - super szybko się wszystko goiło od trzeciego dnia - czyli od momentu, gdy zeszła opuchlizna. Na nią nie było sposobu jednak niestety... Czyli zamknęło się to wszystko w tygodniu. I dobrze. Polecam Wam, tak przy okazji, retimax - maść ochronną, super przyspiesza gojenie i regenerację skóry. Świetnie też działa na skórę w ogóle - odżywczo i nawilżająco (ale na twarzy jest oleista, więc ewentualnie na noc). Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
To nie jest de Mello? |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4592 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Potrzebuję dopasować chciałabym do realnych możliwości, zejście na ziemię krótko mówiąc. Cierpię na 4 zł na koncie. Dosłownie lekka jestem jak motyl. Kwestia postarania się jest bardzo ważna w mojej "walce", nawet, a może przede wszystkim do tych zwykłych, normalnych, codziennych rzeczy. **************** ![]() ![]() **************** Możliwe, że gdzieś mógł jej użyć, to funkcjonuje jako chińska bajka.
FILIŻANKA ![]() Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4593 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny...
(Niestety) Poziomka okazała się chłopcem ![]() Na szczęście pierwsza wizyta u weta przebiegła wzorcowo, Poziomka nawet nie drgnęła podczas przycinania pazurków. Zakupy z Tż zrobione-trzy pary bermudów i prawie 250 złotych...Eh...Dobrze, że takie zakupy robi się raz na pół roku:P. Nebula Ej, bo już mnie kciuki bolą od tego trzymania:P. Wiem Nebulko jak to jest dostać ''kosza'' i ponieść porażkę. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że niezależnie od tego, jak mocno człowiek sobie tłumaczy na chłodno, że kolejna ''oblana'' rozmowa kwalifikacyjna czy niezaliczony egzamin to nie jest koniec świata, to i tak wyciszenie negatywnych emocji nie jest do końca możliwe... +++++++++++++++++++++++++ +++++++++++++++ Wymyśliłam sobie(a raczej wróciłam do tego bo kiedyś tam w dawnych czasach już o tym myślałam) Uniwersytet Warszawski...Lingwistyka stosowana II stopnia...Dzienne...I miotam się straszliwie bo z jednej strony pieniądze, niepewność, 2 lata wycięte z życiorysu (bo wiem, że jeśli bym się zdecydowała, to tylko i wyłącznie z codziennymi dojazdami), nie ten wiek (27 lat i studia dzienne?).A z drugiej strony pragnienia i marzenia i wręcz obsesja na tym punkcie...Warszawa jest jednocześnie i tak blisko i tak daleko... Hm... Spadam dalej do literatury ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4594 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale to chyba nie jest duży powód do zmartwień, co? ![]()
![]() |
#4595 |
Zadomowienie
|
Tygrysie, tęsknię za Tobą. Mam nadzieję, że to letnie przyjemności pochłonęły Cię całą.
![]() Zrobione: * czytanie Dawkinsa * ściąganie warstw od K. * wieelki omlet biszkoptowy z jagodami ![]() * zmywanie * zupa fasolkowa * mycie garów * ściąganie warstw od G. * praca nad zleceniem (pod_m2) * słodko-ziołowa kolacja * pogaduchy z M. * sałatka makaronowa z kozim serem
- Underground nuclear testing in China, and, hey! Your perfume! Edytowane przez czerwieclipiec Czas edycji: 2013-07-09 o 23:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#4596 |
Wtajemniczenie
|
Co za stres... Idę dziś zmiażdżyć moją zabe. Trzymajcie kciuki, przydadzą się
![]() milego dnia ![]()
#4597 |
Zakorzenienie
|
MOnii trzymam kciuki
![]() Nebulo będzie dobrze z tą pracą - tak myśle ... Cieżko jest na rynku - trzymajcie się jakoś ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4598 |
Rozeznanie
|
Odp: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.III
Moni, bedzie dobrze, masz kopa na szczescie.
Ja wczoraj zdalam egzamin na pilota wycieczek ![]() Patri, to podejscie o tym, ze wybralabym podobnego partnera bardzo do mnie przemawia. Chcialabym miec faceta rozrywkowego i gadatliwego, a fascynuja mnie milczki zamkniete w sobie. Tez pomyslalam o Tygrysie. Moze spotkanie w niedziele? Kto moze?
#4599 |
Raczkowanie
|
Echhhh, smutno mi jakos
![]() Moni, kciuki trzymane. ![]() Co do niedzieli - nei wiem jeszcze, ale raczej nie wieczorem, raczej po poludniu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4600 |
Zadomowienie
|
#4601 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4602 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, dzieki za gratulacje
![]() Po 16tej dzwonie do babki z biura podrozy, trzymajcie kciuki ![]() Fairy, czemu jestes z sie niezadowolona? Osiagnelas co chcialas, podziekuj sobie i postaw kolejny cel. Jest jakis powod, ze jestes smutna? Ja dzis jestem smetna, po jodze rozbolala mnie glowa, nie mam tego powera co pare dni temu, ale byl on spowodowany adrenalina przed egzaminem.
#4603 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z Tygrysem koniecznie. ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
Patrzę na Ciebie tak, jakbyś wyskoczyła z trampoliny i zatrzymała się gdzieś wysoko i machała teraz do mnie. ![]() ![]() ![]() Gratuluję Kochana! To naprawdę szybko poszło! Trzymam kciuki za licencjat!!!!!!! Cytat:
![]() Teoretycznie mogę. Teść ma wpaść, ale siedząc radzą sobie dobrze również beze mnie. ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
Przytulam. ![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
Własnie Fairy... Joga, chcę zacząć ćwiczyć jogę. (To zacznij do cholery) Taaaaa, jak ze wszystkim... bliah, chyba jestem własną kulą u własnej nogi. ![]()
FILIŻANKA ![]() Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4604 |
Rozeznanie
|
Pani ma spotkanie, jestesmy umowione na jutro.
Patri, czekam na spotkanie ![]() Z zaliczenia jestem dumna, bylam na wszystkich zajeciach cialem i duchem, uczylam sie do egzaminu, co prawda 4 dni, ale inaczej nie umiem, chyba zaakceptuje w koncu ten fakt zamiast siebie besztac i zaczne z niego korzystac. Tez mam poczucie nowej energii. Rozpisz sobie co Cie hamuje przed joga, moze wyjsc cos czego nie podejrzewasz! Polecam! Jak pisalam, mi to znioslo kilka blokad. Ja niedz mam wolna, o dowolnej porze mozemy sie spotkac. Dalam pomysl niedzieli, bo Nebula przyjezdza. A spotkanie z tesciem nie zabrzmialo dobrze. Jakas zadre odtracenia czuje.
#4605 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.III
Cytat:
Piją piwo, rozmawiają o rzeczach, na których się nie znam, albo dyskutują nad tym jak dać nauczkę kolejnemu kurierowi, który przyjechał 15 minut po czasie. Czasem jestem i słucham, czasem nie. Chyba, że coś innego miałaś na myśli, to napisz. ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4606 |
Wtajemniczenie
|
Inga 86--gratulacje
![]() ![]() dzięki za trzymanie kciuków, obroniłam się ![]() ![]() zadanie na dziś: lenić się do wieczora ![]()
if that is tragic… then give me tragedy. ![]() Edytowane przez Monii07 Czas edycji: 2013-07-10 o 18:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4607 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I strasznie fajne zadanie na dziś ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4609 |
Zakorzenienie
|
Monii - gratulacje!!
Ja na szybciutko dwie info dla Was - Niedziela u mnie odpada. ustalilismy, ze wieczorem spotkamy sie z rodzicami meza wyjasnic pare kwestii odnosnie wesela i pozostawic 'pozytywne' wrazenie na pozniej. Apropos pracy TZ - koles, ktory mial podjac decyzje wzial urlop i bedzie spowrotem w pracy w piatek. wtedy sie dowiemy. Szkoda, ze wczesniej tego nie powiedzial. ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- INGA - gratuluje zdania egzaminu!! Pani przewodnik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4610 |
Zadomowienie
|
Zrobione dziś:
* sałatka z grillowaną karkówką * praca nad zleceniem (pod_m3) * zmywanie * przycinanie amarylisa i fikusa * odżywka - paznokcie * czytanie Dawkinsa * odbieranie książki * pomoc ojcu z kompem * kluski naleśnikowe z dżemem * korespondencja allegrowa * reorganizacja szafy - przestawianie półek * pakowanie ubrań w worki próżniowe * "pranie" kwiatków * przesadzanie rozchodnika * porządek na parapecie * porządek w herbatkach i dodatkach * dekoracja z suszonych kwiatów * praca nad zleceniem (pod_m4) * jedzenie moreli prosto z drzewa * porządek w lodówce * zmywanie * kanapkowa kolacja * upload wyników pracy
- Underground nuclear testing in China, and, hey! Your perfume! Edytowane przez czerwieclipiec Czas edycji: 2013-07-10 o 23:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4611 |
Zakorzenienie
|
Inga Moni gratuluje
![]() Mi tez coś smutno i źle .... Wczoraj cały wieczór marudziłam zupełnie bez powodu - fajny facet mi się trafił że dobrze to znosi ... Prawdopodobnie to po prostu PMS i zejście stresu ....Wiec w końcu będzie lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4612 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć!
Wreszcie poczułam, że jest lato i w jakimś sensie "wakacje". Ale ogólnie czuję się dość mocno zrezygnowana. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4613 |
Zakorzenienie
|
dzis ide na pobranie krwi... o ile nie uciekne z krzykiem, placzem albo zemdleje w miedzyczasie.
Dobra informacja jest taka, ze agencja w Mediolanie jest bardzo zadowolona z pracy mojej siostry i zaprosili ja na Fashion Week! to chyba najlepszy fashion week zaraz po nowojorskim i londynskim. Jestem z niej taka dumna ![]() Edytowane przez Nebula Czas edycji: 2013-07-11 o 08:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4614 | |
Zadomowienie
|
Dłubiąc jak w serniku za rodzynkami postaram się poodpisywać na Wasze posty
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4615 | |||
Zakorzenienie
|
Inga - gratulacje!
![]() ![]() Resetowa - faktycznie masz przepiękne loki ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziękuję za zainteresowanie Dziczku ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Gdzie jest Cindy a propos? ![]() Czyli jednak Poziomek? ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4616 | |
Raczkowanie
|
Eh, nie wiem co to za smutki mi się wzięły. Być może: brak wystarczajacej satysfakcji z pracy, niechęć do siebie za brak motywacji do samorozwoju, niezadowolenie z pewnych aspektów mojego związku, nawracające kłopoty ze zdrowiem. Tudzież PMS.
![]() Poza tym zdenerwowałam się, bo do mojej mamy dzwonili z kliniki, gdzie wykonywala mammografie i co prawda powiedzieli, zeby sie nie martwic, ale poprosili o zdjecia z ostatniego badania do porównania (sprzed dwóch lat), które teraz próbujemy z mamą telefonicznie zlokalizować, bo szpital (poprzedni, inny) je zatrzymał. No to mogliby cos powiedziec, a nie tylko zeby sie nie martwic. ![]() Emilka: Cytat:
Przegląd żab: - drzwi (ekhem) - umówione zakupy ich na niedziele ![]() - oddanie samochodu do mechanika przed przeglądem - umówiłam się na telefon na niedzielę z osobą, która ma pogadać o wolnych terminach ze swoim znajomym mechanikiem ![]() - przegląd - czeka, najpierw muszę oddać samochód do mechanika - sprawy stowarzyszeniowe - protokół nie ruszony, artykuł nie ruszony - sobota? ![]() - plany na wakacje - nie ruszone ![]() - francuski - nie ruszony - dziś? ![]() - sport - nie chciało mi się ![]() Idę pod mentalną kołdrę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4617 | ||
Rozeznanie
|
Wczoraj wysłałam dwie aplikacje do pracy i nawet nieźle się czułam. Idąc za ciosem wstałam dziś rano, ale zmógł mnie poranny ból zatok. Nadal nie puszcza. Głupie przeciągi i klimatyzacje wiejące prosto na głowę.
![]() Do sportu mogę się przyłączyć. ![]() Myślę, że nie ma się na razie co przejmować. Jakby na zdjęciu coś wyraźnie było nie tak, to stare nie byłoby im potrzebne. Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4618 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pomyślnego badania ![]() Cytat:
![]() Sprawa ze szpitalem faktycznie niefajna. O drzwiach coś wczoraj słyszałam od Halimki ![]() Cytat:
Współczuję, okropne to jest. Polecam jeszcze inhalacje, np. olejkiem z drzewka herbacianego. No tak, właśnie długo to trwa i zupełnie nie wiem, co z tym zrobić. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4619 |
Rozeznanie
|
Buteleczka z Ibupromem zatoki właśnie mi się kończy... Wygooglowałam dziś poradnię specjalistyczną, która robi taki nieinwazyjny zabieg. Chyba zrobię podejście do laryngologa nr 2.
Trochę ogarnęłam (gość ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też idę na polowanie ciuchowe zaraz. W sumie jednak wiem, co zrobić. Żeby przyspieszyć metabolizm - a analogia do mojego stanu wydaje mi się oczywista - trzeba się zacząć ruszać (wysiłek) i dobrze się karmić... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:12.