Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v 2 3,57%
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V 3 5,36%
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V 24 42,86%
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 22 39,29%
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 5 8,93%
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V 0 0%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-11, 13:26   #2041
domii29
Zakorzenienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Witam się w 6 miesiącu i od razu tłumaczę swoją nieobecność

Moje Dziecię nr1 sie strasznie pochorowało w poniedziałek. Miała aż 41 stopni gorączki i nie dało się niczym zbic tej temperatury Leki pzreciwgorączkowe,okłady na całe ciało+kąpiel w chłodnej wodzie pomagały na chwilę,zbijaliśmy do 40 lub 39,5,po czym znów tempaeratura rosła.

Była juz spakowana i przygotowana na to,ze nas karetka weźmie.Rozmawiałam z dyspozytorem i radził mi nie panikować tylko wszelkimi sposobami zbijać gorączkę.Dopiero o 2 w nocy(a temp.była od 12 po południu)udało sie zbić do 38.Nie musze pisac jaką mieliśmy noc z tż-cała noc czuwania,zmiana okładów co 10 minut itd.Ja rano poszłam do pracy Przytomna to ja nie byłam

Na szczęscie już wszystko ok.Liluś zdrowiutka,tylko antybiotyk bierzemy do niedzieli.Matka to się martwić będzie całe życie!!!

Miki piękna fryzurka i choć już pisałam to sie powtórzę-śliczna z Ciebie dziewczyna!!!

dzidziadziumdzia ja też jestem wszystkorobiąca,ale ostatnio stwierdziłam,ze to nie ejst dobre.Trzeba facetowi dac sie wykazaćNiech sobie myśli,ze bez niego nie damy sobie rady

nemosek gratuluje 6 miesiącaMy też zaczeliśmy z synkiem we wtorek
Dobrze ze wszystko wrocilo do normy i coreczka czuje sie juz lepiej
za 6 miesiac
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 13:27   #2042
maomami
Wtajemniczenie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Rybko powoli i sukcesywnie a przeprowadzicie się na dobre
Nemosek bo my tu już umieramy z ciekawości Twojego synka
Cora całe szczęście że z Lilusią już wszystko dobrze, ale nie wiem czy ja bym tylko wytrzymała, chyba prędzej bym się znalazła na jakimś pogotowiu albo gdzieś
Peper super że wypad udany i za wybór imienia

Gratuluję wszystkich rozpoczętych tygodni i miesięcy, ale ten czas zasuwa do przodu.

Dla mamuś które mają problemy z puchnięciem nóg( z powodu nadmiaru wody w organizmie) wyczytałam dzisiaj w M jak mama że warto pić napar z pokrzywy i jeszcze zapobiega anemii.
Ja jeszcze z godzinkę i zacznę się zbierać na wizytę, ciekawe jak tam moje wyniki z glukozy, mam nadzieję że dobrze

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 13:28   #2043
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj odetchnęłam z ulgą... mamy zdrowego chłopca
Gratuluje
Stary 2013-07-11, 13:28   #2044
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
imię już wymyślone czy teraz będzie burza mózgów??

Stary 2013-07-11, 13:30   #2045
anka_85
Zakorzenienie

Dziękuje Imię już mamy od jakiegoś czasu. Gabriel teraz kombinujemy jak mu dac na drugie.

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 13:33   #2046
Margot156
Raczkowanie

Witam wszystkie mamuśki
Jechałam dzisiaj na badania krwi i moczu i oczywiście nie wzięłam pojemniczka ze sobą.... Osobisty się zdziwi jak po powrocie z pracy otworzy lodówkę

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
No dobra to wklejam tutaj Tak jak pisałam fryzura jest niedopracowana, ale mniej więcej widać jak będzie wyglądać. Góra będzie podniesiona, tył jakoś fikuśnie zrobiony, na razie nie robiła tam nic specjalnego, będzie szła na żywioł bo i tak nie uda jej się identycznie powtórzyć. Z boku będzie wpięty kwiat. Trudno było mi samej uchwycić dobrze na zdjęciach, musiałam robić do lustra Wybaczcie, że wypalcowane
Bardzo mi się podoba!!! Bardzo zwiewna delikatna fryzurka

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

Mój biust też jest ogromny (aktualnie wyrastam z H ). Ale mimo, iż nigdy nie miałam płaskiego brzucha, a wielki biust był zawsze to muszę przyznać, że po raz pierwszy biust nie jest najbardziej wystającą częścią ciała

Przepraszam ale jakośc się uśmiałam jak to przeczytałam. Może dlatego że mam tak samo. Brzuch wreszcie wyrównał mi się z piersiami

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Tak jak i Ty od początku nie miałam ochoty na słodkie. Co do tych pryszczy, mnie wysypało okropnie na ramionach i plecach a na czole choć nie było widać to jak się przejechało ręką czuć było taką "kaszkę", na początku ciąży miałam na twarzy plamy i myślałam że to pewnie na dziewczynkę (choć po cichu liczyłam na chłopca), a tu niespodzianka chłopaczek jest
Wysypało mnie dokładnie na tej samej zasadzie - głównie ramiona i plecy. Pierwszy raz w życiu jakoś bardzo mi to nie przeszkadza

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość

Hehe... te nasze TŻty to mają radoche z tych kopniaków Mój to aż mnie dziś obudził z wrażenia, bo trzymał rękę na brzuchu i mała zaczęła się ruszać
Mój jak usłyszał że maluch w końcu zaczął kopać to mnie ochrzanił dlaczego tak późno do domu wróciłam zamiast od razu wracać żeby mógł rękę przyłożyć. Teraz kiedy tylko może to przykłada rękę i puka do małego czekając na rewanż. Jakoś nie dociera do niego że jest za wcześnie żeby mógł coś wyczuć
Margot156 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 13:59   #2047
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Ładnie Ci w tej fryzurce

My dzisiaj zaczynamy 18 tydzień (wg pierwszego USG)
Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
A dzisiaj dla mnie i Syna piękny dzień 6 miesiąc zaczęty

permannetny brak czasu

I wczoraj miałam wkleić ale strasznie net zamulał

Pepper Gratki

Weronisiek Fajne te spodnie w azteckie wzory, a la mode szkoda że wszystkie te modele takie krótkie :/
za kolejne tygodnie i miesiące!

Cytat:
Gratuluję synusia

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-11, 14:07   #2048
ryba91
Zakorzenienie

Cora dobrze że z Lilą wszystko ok .
swoją droga do mnie przyjezdża Lila w przyszły weekend podobno (siostrzenica)

czy któraz dziewczyn korzysta z intenetu NETII ? albo CYFROWEGO POLSATU?bo musimy sobie internet tv wziąć a nie mam pojęcia skąd, bo osiedlowa to jakiś żart. haha

a i czy któras z Was planuje mieć te wizyty patronażowe położnej ?

Edytowane przez ryba91
Czas edycji: 2013-07-11 o 14:13
ryba91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 14:21   #2049
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

Cytat:
No dobra to wklejam tutaj Tak jak pisałam fryzura jest niedopracowana, ale mniej więcej widać jak będzie wyglądać. Góra będzie podniesiona, tył jakoś fikuśnie zrobiony, na razie nie robiła tam nic specjalnego, będzie szła na żywioł bo i tak nie uda jej się identycznie powtórzyć. Z boku będzie wpięty kwiat. Trudno było mi samej uchwycić dobrze na zdjęciach, musiałam robić do lustra Wybaczcie, że wypalcowane
rany ale ty śliczna jesteś Piękna fryzurka i piękna ty Acha witam sie w 19 tyg
Stary 2013-07-11, 14:22   #2050
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość

czy któraz dziewczyn korzysta z intenetu NETII ? albo CYFROWEGO POLSATU?bo musimy sobie internet tv wziąć a nie mam pojęcia skąd, bo osiedlowa to jakiś żart. haha

Choc nie korzystam z internetu ani z polsatu ani z netii polecam netie. Moj TZ mial juz neta z orange, polsatu i czegos tam jeszcze i cyfrowy polsat ogolnie to porazka. Tesciowa ma teraz tv z polsatu i choc termin platnosci m a do 18 kazdego miesiaca to juz od 1 wyskakuje jej informacja bez przerwy na caly ekran ze ma zaplacic :/ a to wkurzajace jest . A TZ teraz netie ma i chwali sobie. Umowa sie mu konczy niedlugo i chce przedluzyc i bedzie mial tv, internet i telefon w cenie 118zl

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-07-11 o 14:24
Stary 2013-07-11, 14:25   #2051
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

Cytat:

Ja mam z neti, płace 104 zl miesiecznie i mam telewizje, telefon(200min do wszystkich) i internet
Stary 2013-07-11, 14:33   #2052
coralady
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny Tez sie cieszę,że moje dziecku już zdrowe.

Cytat:
Gratuluje zdrowego syneczka!!

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Cora całe szczęście że z Lilusią już wszystko dobrze, ale nie wiem czy ja bym tylko wytrzymała, chyba prędzej bym się znalazła na jakimś pogotowiu albo gdzieś
maomami my bylismy z nia u lekarza jak miała 40 stopni i stwierdził zaczynająca się angine.Przy anginie dziecko moze gorączkowac wysoko nawet do 3 dni.Nas raz już karetka wzięła do szpitala i wiedziałam,że w szpitalu dobrze nam nie będzie Lila strasznie przeżyła tamtą wizytę-cewnikowanie,kroplówki,ci ągłe pobieranie krwi,ogromny to był dla niej stres!Wtedy to była inna sytuacja,bo leciała nam przez ręce,no i miała w ten dzień szczepienie,więc bano sie powikłań poszczepiennych.

Starałam sie nie panikowac tym bardziej,ze Lili byla cały czas przytomna.Choć nie powiem popłakaliśmy się z tż,miałam juz widmo sepsy,ale obserwowalam ją cały czas i oprócz temeperatury żadnych innych objawów nie było.Były dreszcze,ale to gorączkowe raczej.

Czasem trzeba przetrzymać...

Aaaaa i czuje czkawkę mojego synka od kilku dni
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski

Edytowane przez coralady
Czas edycji: 2013-07-11 o 14:34
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 14:54   #2053
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Mały Gabryś Super, gratuluję!

Cytat:

Moje Dziecię nr1 sie strasznie pochorowało w poniedziałek. Miała aż 41 stopni gorączki i nie dało się niczym zbic tej temperatury Leki pzreciwgorączkowe,okłady na całe ciało+kąpiel w chłodnej wodzie pomagały na chwilę,zbijaliśmy do 40 lub 39,5,po czym znów tempaeratura rosła.
Jak dobrze, że udało Wam się zbić jakoś tą gorączkę. Ja bym chyba w panikę wpadła... Trzymam kciuki, żeby mała wszybko wyzdrowiała.

Cytat:
Napisane przez Margot08 Pokaż wiadomość

Mój jak usłyszał że maluch w końcu zaczął kopać to mnie ochrzanił dlaczego tak późno do domu wróciłam zamiast od razu wracać żeby mógł rękę przyłożyć. Teraz kiedy tylko może to przykłada rękę i puka do małego czekając na rewanż. Jakoś nie dociera do niego że jest za wcześnie żeby mógł coś wyczuć
Ciekawe jak to jest, bo ja jak poczułam pierwszy raz ruchy i kopniaczki młodego to mąż też je poczuł pod ręką - tego samego dnia. A nie spodziwałam się, bo zawsze wszystkie pisały, że mija jakiś czas od momentu kiedy mama czuje kopniaczki do czasu kiedy są wyczuwalne przez tatę po przyłożeniu dłoni....

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 14:59   #2054
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość

Wogole dzis widzialam w pracy druzyne australijskich Rugbistòw - I myslalam ze sie obsikam matko , jak ONI sa zbudowani .. Kopara mi opadła az nie wypada babie w ciazy
to wyobraź sobie ż ja mam takiego męża z tym że On w futbol amerykański gra
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
serio, słów na wiatr nie rzucam

ja to jestem trochę taka matka wszystkorobna.
w kablach grzebię, maluję, skrobię, równam ściany; naprawiam elektroniczne zabawki, rury, podłączam sprzęty, grzebię w kompach....i gotuję, prasuję, szyję, itd itp.
choć miłość moja to kuchnia, ale czasu i sił brak, jak ciągle ktoś Cię woła

w sumie to gdybym nie miała faceta, dałabym radę ze wszystkim, poza zarobieniem odpowiedniej kasy, bo choć wykształcenie mam, to na pewno rodziny bym nie utrzymała. chyba, że pod latarnią
kobieta pracująca jesteś ale moja mama ma to samo ;]
Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Witajcie
Wczoraj niestety pokłóciłam się z moim mężem, rodzice jego do wszystkiego się wtrącają mam już tego dosyć!Teścia bardzo boli to że już nie pracuję, twierdzi że całymi dniami siedzę w domu i nic nie robię (a krasnoludki sprzątają i gotują)a moj mąż to taka ☠☠☠☠a wołowa i na wszystko im pozwala. Wczoraj teść z pretensjami do M. że poszedł po chleb!! że przecież ja powinnam to zrobić!!Zamiast zająć się swoimi dziećmi, jedno oblało studia jak narazie a drugie siedzi też w domu, to wtrącają się do nas.I przez to się kłócimy. Narazie się nie odzywamy, a mamy dziś pojechać do naszych znajomych w odwiedziny, czyli pewnie pokłocimy się po drodze...eeh..się wygadałam.Ale normalnie łzy cisną mi się do oczu.
ehh widzę że wczoraj byś jakiś dzień wkurzania przez teściów mnie też teściówka podkurzyła mimo że nie rozmawiałam z nią tylko mój TŻ
i właściwie rozmawiali o starszym bracie TŻ bo kupili samochód... znaczy popierdółkę a nie samochód i im w życiu tam się nie zmieści wózek no i się zaczęło, że oi tacy biedni, pokrzywdzeni zawsze pod górkę mają... mnie to się nikt nie żałuje że utrzymujemy się z jednej pensji, ale przynajmniej ja do naszego samochodu wsadzę 3 wózki i z 3 walizki jak nie więcej a oni nie

hejo! :P
gratuluję poznanych płci i zaczętych nowych tygodni i miesięcy!

wzięłam się za sprzątanie i nie mogę dokończyć bo bratanek śpi a nie chcę odkurzaczem łolopą hałasować
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 15:40   #2055
ryba91
Zakorzenienie

haha, wiecie co, tak sobie myślę, co by tu dobrego zjeść, kebaba z frytkami czy raczej coś zdrowszego jakieś jabłko czy cos.. inagle wpadłam na taka mysl zeby "urzadzić" w domu kolacje dla mojego meża i dla mnie, aby sie teraz na nowym mieszkaniu układało nam, bez kłótni i wiekszych problemów i tak myśle - zamarynuje mięso, na godzinke do lodówki, potem upieke na grillu elektrycznym, do tego sałatke z brokułów i młode ziemniaczki ( wiem wiem,raczej obiad niż kolacja, ale ze cały dzien bedziemy cos robić, sprzatac układac to obiadu nie bedzie pewnie) a na podwieczorek jakąś tarte z owocami i do tego mu winko a sobie kompot... pomysł super... szkoda ze póki co nie do zrealizowania nie mam lodówki i do soboty chyba nie bede miec, najwcześniej w przyszłym tyg chyba ze cos fajnego sie trafi

a co teraz zjeść nadal nie wymyśliłam.
Stary 2013-07-11, 15:43   #2056
domii29
Zakorzenienie

Zbieram się na wizytę
Napiszę wieczorem co i jak ale raczej cudów się nie spodziewajcie
USG zapewne mieć nie będę i usłysze standardowy tekst że macica ładnie urosła i maluszek ma dużo miejsca
W razie czego trzymajcie
Stary 2013-07-11, 16:27   #2057
NEWTREND
Rozeznanie

Witajcie dziewczyny ja już po weselu. Jestem padnięta ale było super, dwa dni tańców i zabawy. Myślałam że nie będę się za dobrze bawić i będę zmierzła ale nic z tego - bawiłam się doskonale i ciąża mi w tym nie przeszkodziła.
Zabieram się za nadrabianie zaleglości
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 16:55   #2058
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje Imię już mamy od jakiegoś czasu. Gabriel teraz kombinujemy jak mu dac na drugie.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 17:05   #2059
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny ja już po weselu. Jestem padnięta ale było super, dwa dni tańców i zabawy. Myślałam że nie będę się za dobrze bawić i będę zmierzła ale nic z tego - bawiłam się doskonale i ciąża mi w tym nie przeszkodziła.
Zabieram się za nadrabianie zaleglości
No to sie wybawiłaś zazdroszczę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-11, 17:19   #2060
paulinaizabela
Zakorzenienie

Hejka
Kuźwa obratłam sie autem z sąsiadką Z jej winy, bo powinna mnie przepuścić ( na jej pasie na osiedlowej drodze stał samochód zaparkowany) . U mnie prawie nic nie widać, mamy szary samochód a u niej troszkę się lakier zdarł (czerwony) i ona mi mówi, że była u mechanika zobaczyć ile będzie kosztować zalakierowanie i jej powiedział 120euro i ona by chciała, żebym to ja pokryła Niech spada!! Mąż powiedział, że to jej wina i nic od nas nie dostanie. I mi i jej się taka sytacja pierwszy raz zdarzyła, ona jeszcze mówiła że w sobotę ten samochód sprzedaje a jak nie to będzie zmieniać...no i że jak nie sprzeda to spoko, nic sie nie stało Teraz sama nie wiem co o tym myśleć, ale powiedziałam jej, ze to nie moja wina i jeszcze porozmawiam o tym z mężem.
Nerwa mam normalnie Tak naprawdę to ja powinnam od niej żądać kasę, bo to jej wina była wrr...to się będzie nam dobrze żyło po sąsiedzku

Mya a Ty gdzie zaginęłaś??

Cytat:
Świetna fryzurka a z dopiętym kwiatkiem to wogóle będzie ślicznie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Wczoraj niestety pokłóciłam się z moim mężem, rodzice jego do wszystkiego się wtrącają mam już tego dosyć!Teścia bardzo boli to że już nie pracuję, twierdzi że całymi dniami siedzę w domu i nic nie robię (a krasnoludki sprzątają i gotują)a moj mąż to taka ☠☠☠☠a wołowa i na wszystko im pozwala. Wczoraj teść z pretensjami do M. że poszedł po chleb!! że przecież ja powinnam to zrobić!!Zamiast zająć się swoimi dziećmi, jedno oblało studia jak narazie a drugie siedzi też w domu, to wtrącają się do nas.I przez to się kłócimy. Narazie się nie odzywamy, a mamy dziś pojechać do naszych znajomych w odwiedziny, czyli pewnie pokłocimy się po drodze...eeh..się wygadałam.Ale normalnie łzy cisną mi się do oczu.
teściu niech sie sobą zajmie a nie Ci gitare zawraca i się wtrąca w Wasze życie

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
ja w weekend nad morzem wypoczelam super,pogoda idealna,chwila wytchnienia-mimo wielkich tlumow,ludzi jak mrowek niestety.Super,pies sie wyspacerowal-chociaz trojmiasto jest niezbyt przyjazne pieskom:/znalazlam jakies 50-100m plazy z pozwoleniem na psa...dobre i tyle.

w zeszlym tyg.ylam na tym usg polowkowym i tak jak juz przelotem wsomnialam wczesniej,chlopczyk zostal chlpczykiem.calusienkie badanie zaslanial niestety raczkami buzie,wiec twarzy nie podpatrzylismy,ale za to cala reszte z duma prezentowal z tego co pamietam wazyl 670g (24t5d),wszystko w normie-ksiazkowo

niestety mi we wczorajszym badaniu moczu wyszly obecne leukocty(ktore chyba swiadcza o jakiejs infekcji???),w najblizszy wtorek mam wizyte wiec zobaczymy co tez tam mi wymysla.

Rybko- prosze o zamiane "synus" na TYMEK
Fajnie, że wyjazd się udał
Super, że wszystko ok z synusiem a imię mi się podoba
Oby to nic powaznego było!!

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41736390]Zgodnie z obietnicą pokazuję ostatnie zakupy Więcej zdjęć znajdziecie na moim blogu, właśnie zamieszczam wpis o zakupach ciążowych. Zapraszam http://wyznaniakosmetoholiczki.blogs...-zbiorczo.html[/QUOTE]

Swietne zakupki

Cytat:
Napisane przez iguana333 Pokaż wiadomość
2 tyg temu ważyła 288g więc teraz myślę że ok 350? Ale nic gin nie mówił teraz we wtorek, wam co wizyta mówi ile waży?
Moja w 19tc wazyła 250g a teraz w niedzielę mam wizytę i ciekawa jestem ile jej prztbyło, moja waży na każdej wizycie, ale ja chodzę prywatnie to moze dlatego

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
A dzisiaj dla mnie i Syna piękny dzień 6 miesiąc zaczęty
Gratulacje 6 miesiąca !!

Cytat:

Była juz spakowana i przygotowana na to,ze nas karetka weźmie.Rozmawiałam z dyspozytorem i radził mi nie panikować tylko wszelkimi sposobami zbijać gorączkę.Dopiero o 2 w nocy(a temp.była od 12 po południu)udało sie zbić do 38.Nie musze pisac jaką mieliśmy noc z tż-cała noc czuwania,zmiana okładów co 10 minut itd.Ja rano poszłam do pracy Przytomna to ja nie byłam

Na szczęscie już wszystko ok.Liluś zdrowiutka,tylko antybiotyk bierzemy do niedzieli.Matka to się martwić będzie całe życie!!!
Również Gratuluję 6 miesiąca

Ojej bidulka mała się wymęczyła Najważniejsze, że wszystko jest już dobrze

Anka Gratuluję zdrowego Gabrysia

Rybko coś masz pecha do ginów mam nadzieję, że we wtorek już wizyta się odbędzie...

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2013-07-11 o 17:29
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 17:48   #2061
ryba91
Zakorzenienie

paulina- oby sąsiadka się nie mściła

http://dawniejdzisiaj.pl/19440/Smaki-dziecinstwa - w nawiązaniu do niedawnego tematu z pop. wątku
Stary 2013-07-11, 18:40   #2062
ryba91
Zakorzenienie

Dziewczyny, w F&F wyprzedaże. U mnie pajace body i inne malutkie rzeczy.
5xbody tygrys kubuś puchatek itd 43 zl
3xbody tygrys kubus 26 zł
3xpajac z motywu kubuusia albo rózowe 36ł
5xpajac j/w 43zł

jest też wanienka,ale niestety cena była tak wysoko ze nie widziałam,ale była na stercie z przecenami, nocniki i maty do wanienek . Opróćz tego Z FP mata edukacyjna, ale jeszcze bezcenna, i taki bujaczekleżacze jakw zalaczniku za 84 zł . czy mamusie mogą sie wypowiedziec nt leżaczka ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg leżaczek.jpg (139,7 KB, 20 załadowań)
Stary 2013-07-11, 18:57   #2063
maomami
Wtajemniczenie

Witam się po wizycie, no cóż wszystko jest w porządku, ładnie się rozwija, przez 3 tygodnie przytyłam 1 kg więc myślę że nie jest źle. Wynik glukozy miałam na czczo 4 a po dwóch godzinach 5,02 więc jest w porządku, morfologia mi trochę spadła ale narazie nie ma żadnej tragedii. No i mam łykać magne B6 bo zaczynają mnie budzić nocne skurcze łydek.
Kolejna wizyta za 3 tygodnie, a póki co nie dostałam żadnych skierowań na badania.
A teraz wybaczcie ale musze się iść położyć bo mam wrażenie że kręgosłup - krzyże najbardziej- zaraz mi pękną tak mnie boli że nie mogę wytrzymać, a jeszcze dzisiaj jakoś mnie tak zaczęły biodra boleć, albo miednica tak jakby sie rozchodziły na boki

Stary 2013-07-11, 19:04   #2064
Azealia
Raczkowanie

Witam się jako Pani MGR

Ogólnie obrona poszła super, Nasza promotorka nawet się popłakała, 5 na obronie i na dyplomie także Pytania mi super podpasowały, ale opóźnienie było 3 godziny, więc dopiero o 17 zaczęłyśmy. Moje plecy już nie wytrzymywały po tylu godzinach w pozycji siedzącej bądź stojącej. Najważniejsze że już po i mogę się skupić wyłącznie na Ninu

Rybko
ten bujaczek kupiłam mojej chrześnicy i bardzo fajnie się sprawdzał, tyle że wtedy gdy ja go kupowałam kosztował 199zł więc za 84 zł to chyba fajna cena
Dzięki za info o tescowych wyprzach, w poniedziałek po wizycie skoczymy bo jest po drodze.

Ponadrabiam jutro, bo ledwo na oczy widzę
Stary 2013-07-11, 19:12   #2065
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, w F&F wyprzedaże. U mnie pajace body i inne malutkie rzeczy.
5xbody tygrys kubuś puchatek itd 43 zl
3xbody tygrys kubus 26 zł
3xpajac z motywu kubuusia albo rózowe 36ł
5xpajac j/w 43zł

jest też wanienka,ale niestety cena była tak wysoko ze nie widziałam,ale była na stercie z przecenami, nocniki i maty do wanienek . Opróćz tego Z FP mata edukacyjna, ale jeszcze bezcenna, i taki bujaczekleżacze jakw zalaczniku za 84 zł . czy mamusie mogą sie wypowiedziec nt leżaczka ?
Byłam wczoraj w Tesco ale nie widziałam tych body albo przeoczyłam coś.
Kupiłam tylko czapeczki 2 sztuki z 17 zł przecenione na 11,90 i trampeczki czerwone na wiosnę przecenione z 29 zł na 14zł.

Cytat:
Witam się po wizycie, no cóż wszystko jest w porządku, ładnie się rozwija, przez 3 tygodnie przytyłam 1 kg więc myślę że nie jest źle. Wynik glukozy miałam na czczo 4 a po dwóch godzinach 5,02 więc jest w porządku, morfologia mi trochę spadła ale narazie nie ma żadnej tragedii. No i mam łykać magne B6 bo zaczynają mnie budzić nocne skurcze łydek.
Kolejna wizyta za 3 tygodnie, a póki co nie dostałam żadnych skierowań na badania.
A teraz wybaczcie ale musze się iść położyć bo mam wrażenie że kręgosłup - krzyże najbardziej- zaraz mi pękną tak mnie boli że nie mogę wytrzymać, a jeszcze dzisiaj jakoś mnie tak zaczęły biodra boleć, albo miednica tak jakby sie rozchodziły na boki

za udaną wizytę
Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość
Witam się jako Pani MGR

Ogólnie obrona poszła super, Nasza promotorka nawet się popłakała, 5 na obronie i na dyplomie także Pytania mi super podpasowały, ale opóźnienie było 3 godziny, więc dopiero o 17 zaczęłyśmy. Moje plecy już nie wytrzymywały po tylu godzinach w pozycji siedzącej bądź stojącej. Najważniejsze że już po i mogę się skupić wyłącznie na Ninu

Rybko
ten bujaczek kupiłam mojej chrześnicy i bardzo fajnie się sprawdzał, tyle że wtedy gdy ja go kupowałam kosztował 199zł więc za 84 zł to chyba fajna cena
Dzięki za info o tescowych wyprzach, w poniedziałek po wizycie skoczymy bo jest po drodze.

Gratulację!

Paulina, nie ciekawa sytuacja z sąsiadką.. ale skoro to jej wina to nie rozumiem dlaczego ona się kasy domaga?Dziwna kobita... ;D

Ale dzisiaj cisza

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-07-11 o 19:22
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 19:14   #2066
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam się jako Pani MGR

Rybko

GRTULACJE PANI MAGISTER
za twoje zdrowie i dzidziusia

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
dobrze że ty i dziecie zdrowi jesteście teraz do łóżka i odpoczywac
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 19:17   #2067
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c

Jednak u nas też jest obtarte nadkole i też naprawa trochę wyniesie, na pewno więcej niż sąsiadce... Tak jak pisałam to była jej wina i ona powinna pokryć koszty naszej naprawy, ale mam nadzieję że się dogadamy i stosunki sąsiedzkie będą w miare ok

Maomami - współczuję bólu pleców, odpocznij

Azealia - Gratuluję Pani Magister, wiedziałam, że będzie 5

Lecę do koleżanki na manicure

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-07-11, 19:21   #2068
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, na tym etapie czytałam że skurcze bedą towarzyszyc nam b. często, do tego dojść mogą zylaki, bóle kręgosłupa to też wielka przypadłość prawie 7 miesiaca. poza tym cztałam że masaże z olejkami b. dobrze wpływają na kręgosłup. Poczytaj sobie jak chcesz ; na pierwszej stronie w 2 bodajże poście jest wypisane I,II,III trymestr. włącz III bo jutro zaczynamy 27 tydzień.
Cytat:
Witam się jako Pani MGR

Rybko

Gratuluje

no własnie czytałam opinie i powiem Wam że niektóre mamy porównują go do tego z FP, nie wyczytałam bardzo złych opinii ale wolałam poznać Wasze.
Stary 2013-07-11, 19:24   #2069
issia88
Zakorzenienie

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41736390]Zgodnie z obietnicą pokazuję ostatnie zakupy Więcej zdjęć znajdziecie na moim blogu, właśnie zamieszczam wpis o zakupach ciążowych. Zapraszam http://wyznaniakosmetoholiczki.blogs...-zbiorczo.html[/QUOTE]

Ta sukienka w kwiatki boska , ślicznie w niej wyglądasz a te alladynki to ja mam beżowe i to jeszcze z takim pasem gumowym, więc prawie że ciążowe i są super. Wczoraj był żar niesamowity rano i w ogóle nie było mi w nich gorąco

Cytat:
Napisane przez Firjal Pokaż wiadomość
Przyszła moja zamówiona poduszka rogal do spania i powiem wam dziewczyny jak się zastanawiacie czy kupować to można w ciemno. To były w końcu dobrze przespane dwie noce, bo ogólnie zawsze spałam na brzuchu i nie umiałam się przyzwyczaić do spania na boku - ręce to tak wykrzywiałam, że mnie strasznie bolały rano jak wstawałam.

I w końcu kupiłam pierwsze ubranko - pajaca w Pepco - uniwersalnego, beżowego.
pierwszego zakupu

Cytat:

Miki piękna fryzurka i choć już pisałam to sie powtórzę-śliczna z Ciebie dziewczyna!!!

dzidziadziumdzia ja też jestem wszystkorobiąca,ale ostatnio stwierdziłam,ze to nie ejst dobre.Trzeba facetowi dac sie wykazaćNiech sobie myśli,ze bez niego nie damy sobie rady

nemosek gratuluje 6 miesiącaMy też zaczeliśmy z synkiem we wtorek
Ojjj... to się bidulka umęczyła, ale najważniejsze, że już jest lepiej i wraca do zdrowia

Cytat:
Suuuper

Cytat:
za udaną wizytę Idź i odpoczywaj

A mnie nogi do duszy wchodzą. Mąż miał dziś spotkanie z klientem i zostawił mnie na 2,5h w Galerii i przeklęłam go za to bo teraz chodzić nie mogę. Wchodziłam do każdego sklepu żeby czas zleciał i mam dość Kupiłam tylko jedną bluzeczkę w Cubusie, książkę w Empiku "Mama w czterech ścianach" Historia z życia wzięta więc taki odmóżdżacz też dobry dla zabicia czasu i łapki niedrapki w Smyku za 12zł 3szt na promocji

Poza tym byliśmy w wielkim sklepie z wózkami dziecięcymi i chyba wybraliśmy
Powiedzieliśmy panu, że potrzebujemy wózek terenowy na kamienie. Polecił dwa: TAKO LARET i CAMARELO i na 90% jesteśmy zdecydowani na Camarelo. Bardzo leciutki, na amortyzatorach, duża gondola, regulowane dno w gondoli, spacerówka przekładana, koła pompowane itp. itd. Wózek duży, ale lekki. Mnie się podoba. Aluminiowy, więc nie robi wrażenia, że zrobiony z plastiku. No i nowy 3w1 kosztuje 1400zł i składa się raz dwa i robi się płaski
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 19:25   #2070
ryba91
Zakorzenienie

Dzastin - u nas takie promocje są zawsze gdzieś osobno, albo na POWER ALEI albo gdzieś z wielkim napisem OBNIŻKA/PROMOCJA. nigdy nie jest np. na ciuszkowych rzeczach. Tym spiochom 5x z kubusia zrobiłam zdjęcia ale jest kiepskiej jakości i nie chciałam wrzucać, zreszta nie odpakowywalam ich, tylko takie zapakowane zrobiłam zdjęcie żeby mężowi pokazać.. może jutro zrobie lepsze i wrzuce

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości