|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,57% |
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
3 | 5,36% |
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
24 | 42,86% |
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
22 | 39,29% |
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
5 | 8,93% |
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
0 | 0% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2041 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2042 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Rybko powoli i sukcesywnie a przeprowadzicie się na dobre
![]() Nemosek bo my tu już umieramy z ciekawości Twojego synka Cora całe szczęście że z Lilusią już wszystko dobrze, ale nie wiem czy ja bym tylko wytrzymała, chyba prędzej bym się znalazła na jakimś pogotowiu albo gdzieś Peper super że wypad udany i ![]() Gratuluję wszystkich rozpoczętych tygodni i miesięcy, ale ten czas zasuwa do przodu. Dla mamuś które mają problemy z puchnięciem nóg( z powodu nadmiaru wody w organizmie) wyczytałam dzisiaj w M jak mama że warto pić napar z pokrzywy i jeszcze zapobiega anemii. Ja jeszcze z godzinkę i zacznę się zbierać na wizytę, ciekawe jak tam moje wyniki z glukozy, mam nadzieję że dobrze ![]()
#2043 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2044 |
Wtajemniczenie
|
![]()
#2045 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje
![]() ![]()
#2046 | ||||
Raczkowanie
|
Witam wszystkie mamuśki
![]() Jechałam dzisiaj na badania krwi i moczu i oczywiście nie wzięłam pojemniczka ze sobą.... Osobisty się zdziwi jak po powrocie z pracy otworzy lodówkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2047 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2048 |
Zakorzenienie
|
Cora dobrze że z Lilą wszystko ok .
![]() swoją droga do mnie przyjezdża Lila w przyszły weekend podobno ![]() czy któraz dziewczyn korzysta z intenetu NETII ? albo CYFROWEGO POLSATU?bo musimy sobie internet tv wziąć a nie mam pojęcia skąd, bo osiedlowa to jakiś żart. haha a i czy któras z Was planuje mieć te wizyty patronażowe położnej ?
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-07-11 o 14:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2049 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2050 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-07-11 o 14:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2051 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2052 | |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Gratuluje zdrowego syneczka!! Cytat:
![]() Starałam sie nie panikowac tym bardziej,ze Lili byla cały czas przytomna.Choć nie powiem popłakaliśmy się z tż,miałam juz widmo sepsy,ale obserwowalam ją cały czas i oprócz temeperatury żadnych innych objawów nie było.Były dreszcze,ale to gorączkowe raczej. Czasem trzeba przetrzymać... ![]() Aaaaa i czuje czkawkę mojego synka od kilku dni ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2013-07-11 o 14:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2053 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#2054 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() i właściwie rozmawiali o starszym bracie TŻ bo kupili samochód... znaczy popierdółkę a nie samochód i im w życiu tam się nie zmieści wózek no i się zaczęło, że oi tacy biedni, pokrzywdzeni zawsze pod górkę mają... mnie to się nikt nie żałuje że utrzymujemy się z jednej pensji, ale przynajmniej ja do naszego samochodu wsadzę 3 wózki i z 3 walizki jak nie więcej a oni nie ![]() hejo! :P gratuluję poznanych płci i zaczętych nowych tygodni i miesięcy! ![]() wzięłam się za sprzątanie i nie mogę dokończyć bo bratanek śpi a nie chcę odkurzaczem łolopą hałasować ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2055 |
Zakorzenienie
|
haha, wiecie co, tak sobie myślę, co by tu dobrego zjeść, kebaba z frytkami czy raczej coś zdrowszego jakieś jabłko czy cos.. inagle wpadłam na taka mysl zeby "urzadzić" w domu kolacje dla mojego meża i dla mnie, aby sie teraz na nowym mieszkaniu układało nam, bez kłótni i wiekszych problemów i tak myśle - zamarynuje mięso, na godzinke do lodówki, potem upieke na grillu elektrycznym, do tego sałatke z brokułów i młode ziemniaczki ( wiem wiem,raczej obiad niż kolacja, ale ze cały dzien bedziemy cos robić, sprzatac układac to obiadu nie bedzie pewnie) a na podwieczorek jakąś tarte z owocami i do tego mu winko a sobie kompot... pomysł super... szkoda ze póki co nie do zrealizowania
![]() a co teraz zjeść nadal nie wymyśliłam.
#2056 |
Zakorzenienie
|
Zbieram się na wizytę
![]() Napiszę wieczorem co i jak ale raczej cudów się nie spodziewajcie ![]() USG zapewne mieć nie będę i usłysze standardowy tekst że macica ładnie urosła i maluszek ma dużo miejsca ![]() W razie czego trzymajcie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2057 |
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny ja już po weselu. Jestem padnięta ale było super, dwa dni tańców i zabawy. Myślałam że nie będę się za dobrze bawić i będę zmierzła ale nic z tego - bawiłam się doskonale i ciąża mi w tym nie przeszkodziła.
![]() Zabieram się za nadrabianie zaleglości |
![]() ![]() |
![]() |
#2058 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2059 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2060 | |||||
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Kuźwa obratłam sie autem z sąsiadką ![]() ![]() ![]() Nerwa mam normalnie ![]() ![]() Mya a Ty gdzie zaginęłaś?? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Super, że wszystko ok z synusiem a imię mi się podoba ![]() Oby to nic powaznego było!! [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41736390]Zgodnie z obietnicą pokazuję ostatnie zakupy ![]() ![]() Swietne zakupki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ojej bidulka mała się wymęczyła ![]() ![]() Anka ![]() Rybko coś masz pecha do ginów ![]() Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-07-11 o 17:29 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2061 |
Zakorzenienie
|
paulina- oby sąsiadka się nie mściła
http://dawniejdzisiaj.pl/19440/Smaki-dziecinstwa - w nawiązaniu do niedawnego tematu z pop. wątku
#2062 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, w F&F wyprzedaże. U mnie pajace body i inne malutkie rzeczy.
5xbody tygrys kubuś puchatek itd 43 zl 3xbody tygrys kubus 26 zł 3xpajac z motywu kubuusia albo rózowe 36ł 5xpajac j/w 43zł jest też wanienka,ale niestety cena była tak wysoko ze nie widziałam,ale była na stercie z przecenami, nocniki i maty do wanienek . Opróćz tego Z FP mata edukacyjna, ale jeszcze bezcenna, i taki bujaczekleżacze jakw zalaczniku za 84 zł . czy mamusie mogą sie wypowiedziec nt leżaczka ?
#2063 |
Wtajemniczenie
|
Witam się po wizycie, no cóż wszystko jest w porządku, ładnie się rozwija, przez 3 tygodnie przytyłam 1 kg więc myślę że nie jest źle. Wynik glukozy miałam na czczo 4 a po dwóch godzinach 5,02 więc jest w porządku, morfologia mi trochę spadła ale narazie nie ma żadnej tragedii. No i mam łykać magne B6 bo zaczynają mnie budzić nocne skurcze łydek.
Kolejna wizyta za 3 tygodnie, a póki co nie dostałam żadnych skierowań na badania. A teraz wybaczcie ale musze się iść położyć bo mam wrażenie że kręgosłup - krzyże najbardziej- zaraz mi pękną ![]() ![]()
#2064 |
Raczkowanie
|
Witam się jako Pani MGR
![]() Ogólnie obrona poszła super, Nasza promotorka nawet się popłakała, 5 na obronie i na dyplomie także ![]() ![]() Rybko ten bujaczek kupiłam mojej chrześnicy i bardzo fajnie się sprawdzał, tyle że wtedy gdy ja go kupowałam kosztował 199zł więc za 84 zł to chyba fajna cena ![]() Dzięki za info o tescowych wyprzach, w poniedziałek po wizycie skoczymy bo jest po drodze. Ponadrabiam jutro, bo ledwo na oczy widzę ![]()
#2065 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kupiłam tylko czapeczki 2 sztuki z 17 zł przecenione na 11,90 i trampeczki czerwone na wiosnę przecenione z 29 zł na 14zł. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Paulina, nie ciekawa sytuacja z sąsiadką.. ale skoro to jej wina to nie rozumiem dlaczego ona się kasy domaga?Dziwna kobita... ;D Ale dzisiaj cisza ![]() ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-07-11 o 19:22 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2066 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
GRTULACJE PANI MAGISTER ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2067 |
Zakorzenienie
|
Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c
Jednak u nas też jest obtarte nadkole
![]() ![]() Maomami - współczuję bólu pleców, odpocznij ![]() Azealia - ![]() ![]() Lecę do koleżanki na manicure ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2068 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no własnie czytałam opinie i powiem Wam że niektóre mamy porównują go do tego z FP, nie wyczytałam bardzo złych opinii ale wolałam poznać Wasze. ![]()
![]() |
#2069 | |||
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41736390]Zgodnie z obietnicą pokazuję ostatnie zakupy
![]() ![]() Ta sukienka w kwiatki boska ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Suuuper ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A mnie nogi do duszy wchodzą. Mąż miał dziś spotkanie z klientem i zostawił mnie na 2,5h w Galerii i przeklęłam go za to ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Poza tym byliśmy w wielkim sklepie z wózkami dziecięcymi i chyba wybraliśmy ![]() Powiedzieliśmy panu, że potrzebujemy wózek terenowy na kamienie. Polecił dwa: TAKO LARET i CAMARELO i na 90% jesteśmy zdecydowani na Camarelo. Bardzo leciutki, na amortyzatorach, duża gondola, regulowane dno w gondoli, spacerówka przekładana, koła pompowane itp. itd. Wózek duży, ale lekki. Mnie się podoba. Aluminiowy, więc nie robi wrażenia, że zrobiony z plastiku. No i nowy 3w1 kosztuje 1400zł ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2070 |
Zakorzenienie
|
Dzastin - u nas takie promocje są zawsze gdzieś osobno, albo na POWER ALEI albo gdzieś z wielkim napisem OBNIŻKA/PROMOCJA. nigdy nie jest np. na ciuszkowych rzeczach. Tym spiochom 5x z kubusia zrobiłam zdjęcia ale jest kiepskiej jakości i nie chciałam wrzucać, zreszta nie odpakowywalam ich, tylko takie zapakowane zrobiłam zdjęcie żeby mężowi pokazać..
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.