Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v 2 3,57%
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V 3 5,36%
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V 24 42,86%
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 22 39,29%
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 5 8,93%
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V 0 0%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-11, 09:34   #2011
naan0007
Raczkowanie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
No dobra to wklejam tutaj Tak jak pisałam fryzura jest niedopracowana, ale mniej więcej widać jak będzie wyglądać. Góra będzie podniesiona, tył jakoś fikuśnie zrobiony, na razie nie robiła tam nic specjalnego, będzie szła na żywioł bo i tak nie uda jej się identycznie powtórzyć. Z boku będzie wpięty kwiat. Trudno było mi samej uchwycić dobrze na zdjęciach, musiałam robić do lustra Wybaczcie, że wypalcowane

Fryzura piękna i Ty piękna !!! A jaka sukienka do tego?

Rybko dopisz mi proszę córeczkę

Edytowane przez naan0007
Czas edycji: 2013-07-11 o 09:42
naan0007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 09:43   #2012
motylek85
Zakorzenienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Rybko lodówkę poszukaj w ogłoszeniach my kupiliśmy za 200zł używaną side-by-side czyli mega dużą i bardzo praktyczną z tym, że to już leciwe bardzo urządzenie ale działa a jak będziemy szli na swoje to się nową kupi wy też do czyjegoś mieszkania to nie kupujcie nowych rzeczy bo w swoim własnym mieszkanku i tak będziesz chciała wszystko nowe wiem z doświadczenia;D

Co do kołderki to tak, jedna wystarczy przecież będziesz miała jeszcze kocyki i ten śpiworek

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Rybka tak się jeszcze zastanawiam patrząc na pierwszą stronkę i tam gdzie jest podane w którym tygodniu zaczyna się kolejny miesiąc i tak myślę co z pełnymi tygodniami? tzn 21t6d to 5 miesiąc a 22t1d do 6 miesiąc a co jeśli jest równo 22t ok czepiam się

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11

Edytowane przez motylek85
Czas edycji: 2013-07-11 o 09:45
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 09:55   #2013
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
Rybko lodówkę poszukaj w ogłoszeniach my kupiliśmy za 200zł używaną side-by-side czyli mega dużą i bardzo praktyczną z tym, że to już leciwe bardzo urządzenie ale działa a jak będziemy szli na swoje to się nową kupi wy też do czyjegoś mieszkania to nie kupujcie nowych rzeczy bo w swoim własnym mieszkanku i tak będziesz chciała wszystko nowe wiem z doświadczenia;D

Co do kołderki to tak, jedna wystarczy przecież będziesz miała jeszcze kocyki i ten śpiworek

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Rybka tak się jeszcze zastanawiam patrząc na pierwszą stronkę i tam gdzie jest podane w którym tygodniu zaczyna się kolejny miesiąc i tak myślę co z pełnymi tygodniami? tzn 21t6d to 5 miesiąc a 22t1d do 6 miesiąc a co jeśli jest równo 22t ok czepiam się

Kochana, długo sie nad tym zastanawiałam. Jak było rozpisane - 1-4 miesiąc to tyle i tyle tygodni to był nieporozumienia od kiedy tak naprawdę liczyć. Znalazłam inne, wkleiłam potem zobaczyłam że nie ma właśnietakich pełnych tygodni.. przejrzałam kilka różnych wątków mamusiowych i większość miała tak. Więc uznałam, że chyba 22 to znaczy skończyłam 22 tydzien a jutro zaczynam 23 i tyle. bo serio nie mam pojęcia zielonego a nie znalazłam odpowiedzi
Stary 2013-07-11, 10:01   #2014
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Kochana, długo sie nad tym zastanawiałam. Jak było rozpisane - 1-4 miesiąc to tyle i tyle tygodni to był nieporozumienia od kiedy tak naprawdę liczyć. Znalazłam inne, wkleiłam potem zobaczyłam że nie ma właśnietakich pełnych tygodni.. przejrzałam kilka różnych wątków mamusiowych i większość miała tak. Więc uznałam, że chyba 22 to znaczy skończyłam 22 tydzien a jutro zaczynam 23 i tyle. bo serio nie mam pojęcia zielonego a nie znalazłam odpowiedzi
hehe no może i tak;D a napisałam bo we wtorek byłam między 5 a 6 miesiącem i tak się zastanawiałam patrząc na tą tabelkę ale już mam 22t i 2 dni więc już jestem pewna, że to 6 miesiąc zaczełam

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 10:05   #2015
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iguana333 Pokaż wiadomość
Ja dziś zaczynam 21 tc
Wczoraj byliśmy u lekarza i wszystko jest ok, ciąża mówi że jest ułożona o 1cm niżej niż przeważnie, ale powiedział że nic to nie znaczy...a wcześniej jak byliśmy na tym 4d to coś wspomniał o przednim ułożoniu łożyska ale mówił że wszystko super i książkowo to ja już nie wiem ??
Wczoraj gin powiedział ze szyjka długa, dziecko ładnie się rozwija, malutka już taka grubsza mi się wydawała na tym usg no i powiedział że jest prosta pępowina co o niczym nie świadczy najważniejsze że jest 3 naczyniowa. Chodzi o to że pępowina ma jeden skręt poza tym jest taka prosta i rzeczywiście było to widać. On powiedział że o niczym to nie świadczy ale ktoś gdzieś opisał że powinna mieć ileś tam skrętów ale nigdzie tego w książkach medycznych nie ma i on też z niczym złym się nie spotkał w takim przypadku... i bądź tu człowieku mądry powiedział że może jest grzeczna i jej nie skręca... nie mam pojęcia... poza tym od ostatniej wizyty przytyłam kilo 58,2 ważę, ale wydaje mi się że wszystko w brzuszek idzie zrobię zdjęcie to wstawię brzuchola ale jakiś bardzo wielki to nie jest jak chodze w fartuchu w pracy to nawet nie widać no chyba że ktoś wie
za wizytę

Cytat:
No dobra to wklejam tutaj Tak jak pisałam fryzura jest niedopracowana, ale mniej więcej widać jak będzie wyglądać. Góra będzie podniesiona, tył jakoś fikuśnie zrobiony, na razie nie robiła tam nic specjalnego, będzie szła na żywioł bo i tak nie uda jej się identycznie powtórzyć. Z boku będzie wpięty kwiat. Trudno było mi samej uchwycić dobrze na zdjęciach, musiałam robić do lustra Wybaczcie, że wypalcowane
Piękna fryzurka i piękna Ty!

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Dziewczyny takie podkłady o których wczoraj rozmawiałyśmy z Dzastin będą w najbliższych dniach w promocji w Rossmanie. Za 9.99 za 10 sztuk. Promo wchodzi od jutra. Regularna cena to chyba 13 bez grosza.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
O dobrze,że piszesz... zamówię mniej u tego sprzedawcy a jutro się jeszcze przejdę na obczaikę do Rossa.

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
No mają radoche niesamowitą

Mi też Rybko wpisz wizyte 31.07 na 19:15
O mamy wizytę w ten sam dzień... wtedy (mam nadzieję) się dowiemy ile Nasze łobuzy ważą

Ryba, Ty to masz pecha z tymi lekarzami...
za dzisiejsze wizyty!

Dzień Dobry

U Nas dziś pogoda kiepska...,chłodno... ale co tam... jeden dzień bez upałów nie zaszkodzi
Idę sobie zaraz zrobić latte karmelowe:P

No i zaczęlo teraz ostrooo gibać w Pń...

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-07-11 o 10:10
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 10:41   #2016
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Miki ładnemu we wszystkim ładnie, ale fryzurka bardzo zwiewna, delikatna. Ladna

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

piękny brzunio

aleś Ty śliczna!
dryzurka super
moja przyjaciółka próbuje właśnie różne fryzury na ślub, każda po 2-3 godzinach wygląda okropnie a przeciez nie tańczy w niej jak na weselu. Teraz sie zastanawia czy to wina jej włosów czy fryzjerki

Na próbnych na ogół używają mniej lakieru i nie przykładają się tak do fryzury. Mi też ta wczorajsza nie wytrzymała jakoś bardzo długo, później już loki zaczynały się rozprostowywać.

Liczę, że włosy wytrzymają takie tortury. Wczoraj kręciła mi prostownicą i nie używała żadnej termoochrony tylko pryskała lakierem

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

Miki, bardzo ładna fryzura A pierwsze zdjęcie prześliczne!

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Tak jak i Ty od początku nie miałam ochoty na słodkie. Co do tych pryszczy, mnie wysypało okropnie na ramionach i plecach a na czole choć nie było widać to jak się przejechało ręką czuć było taką "kaszkę", na początku ciąży miałam na twarzy plamy i myślałam że to pewnie na dziewczynkę (choć po cichu liczyłam na chłopca), a tu niespodzianka chłopaczek jest

Piękna fryzurka
U mnie też potwierdza się, że to wszystko jedna wielka ściema Nie miałam ochoty na słodkie, cera mi się poprawiła i raczej jest dziewczynka Jeszcze pojedziemy po ślubie prywatnie na USG żeby potwierdzić.

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41732408]bardzo ładna- miałam podobną na własnym ślubie z tym, że miałam włosy zebrane na bok i pokręcone a górę na gładko- z tyłu miałam stroik we włosach z motywem z sukni ślubnej i półdługi welon podczepiony pod stroikiem. Nic mi się nie rozleciało przez noc, następnego dnia jeszcze miałam świetną fryzurę ;p[/QUOTE]

U mnie niestety nie miała dużego pola do popisu, bo zależało mi żeby uszy były zakryte Będę miała wpięty stroik z którejś strony Jutro pewnie go kupię jak będę na przymiarce.

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Witajcie

Śliczna fryzurka ale ty jaka piękna!!

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

Miki Naturalna fryzurka,zwiewna .Tą uniesioną górę bym jeszcze dopracowała znaczy się nie Ty tylko fryjerka
Na pewno dopracuje, teraz tylko taką prowizorkę zrobiła

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość

Fryzurka sliczna. Mialam podobna, tylko czesciowo upieta.

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość

Ale Ty ładna jesteś Pasuje Ci to uczesanie. Fryzurka faktycznie taka trochę niedopracowana, ja bym się bała, że mi się rozklekota na weselu. Bardziej mi się podobają włosy upięte w kok nawet luźny na boku na przykład, ale pamiętam, że chcesz uszy zasłonić A wpinasz coś we włosy? Kwiatek/welon/stroik? Wtedy to nabierze takiego odświętnego charakteru.
Ślubna na pewno będzie bardziej dopracowana Mi koki też się podobają, ale niestety taka opcja odpada Będę miała wpięty kwiatek

Cytat:

Miki pięknie wyglądasz ale jak któraś już napisała, ładnemu we wszystkim ładnie

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 10:49   #2017
24Kasiula24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
za wizytę

O dobrze,że piszesz... zamówię mniej u tego sprzedawcy a jutro się jeszcze przejdę na obczaikę do Rossa.

O mamy wizytę w ten sam dzień... wtedy (mam nadzieję) się dowiemy ile Nasze łobuzy ważą

Ryba, Ty to masz pecha z tymi lekarzami...
za dzisiejsze wizyty!

Dzień Dobry

U Nas dziś pogoda kiepska...,chłodno... ale co tam... jeden dzień bez upałów nie zaszkodzi
Idę sobie zaraz zrobić latte karmelowe:P

No i zaczęlo teraz ostrooo gibać w Pń...
No dowiemy sie Mówił, że go zważy To ciekawe czy idą łeb w łeb
gibie i to ostro..;/
24Kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-11, 10:50   #2018
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość

jakie Ty masz boskie oczy hehe... fryzurka super, bardzo Ci w niej ładnie

Cytat:

Miki pięnka fryzura i i ty też piękna

Cytat:
Napisane przez naan0007 Pokaż wiadomość
Fryzura piękna i Ty piękna !!! A jaka sukienka do tego?
Suknię i dodatki tutaj pokazywałam https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3059

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość

Wczoraj zgrzeszyłam Pojechaliśmy z Tż na kebaby, zjadłam ogromną porcję

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 11:09   #2019
Azealia
Raczkowanie

Witam się przedobronowo
Stresu zero, ale pogoda mnie dobija. Wczoraj ponad 30 i patelnia, a dzisiaj ledwo 15. Chodzę jak śnięta ryba (Rybko wybacz ) A do tego sukienka, która tydzień temu była na mnie dobra, którą dzisiaj ubieram obecnie jest już tak opięta że jak siądę to mi suwak pójdzie po samą dupę

Przeleciałam Was na szybko i GDZIE FOTKI KTOSIKA NEMOSKU!?

Miki jesteś tak piękną dziewczyną, że nawet w miotle na głowie byłoby Ci do twarzy Fryzurka fajna

Dzidzia
Witek mi się bardzo widzi Mamy bliskiego znajomego Witka i fajny z niego gość
Stary 2013-07-11, 11:10   #2020
peppermint patty
Rozeznanie

Witajcie,
jakos moze uda mi sie wrocic do Was,ale niecaly tydzien przerwy i nawet nie proboje nadrabiac :/
trudno,najwyzej cos przegapilam i moze sie polapie w trakcie.mam tylko nadzieje,ze u wszystkich mamus i wszystkich maluszkow zdrowie dopisuje

ja w weekend nad morzem wypoczelam super,pogoda idealna,chwila wytchnienia-mimo wielkich tlumow,ludzi jak mrowek niestety.Super,pies sie wyspacerowal-chociaz trojmiasto jest niezbyt przyjazne pieskom:/znalazlam jakies 50-100m plazy z pozwoleniem na psa...dobre i tyle.

w zeszlym tyg.ylam na tym usg polowkowym i tak jak juz przelotem wsomnialam wczesniej,chlopczyk zostal chlpczykiem.calusienkie badanie zaslanial niestety raczkami buzie,wiec twarzy nie podpatrzylismy,ale za to cala reszte z duma prezentowal z tego co pamietam wazyl 670g (24t5d),wszystko w normie-ksiazkowo

niestety mi we wczorajszym badaniu moczu wyszly obecne leukocty(ktore chyba swiadcza o jakiejs infekcji???),w najblizszy wtorek mam wizyte wiec zobaczymy co tez tam mi wymysla.

pozatym...zaczyna mi przeszkadzac brzuch przy schylaniu czuje,ze jeszcze z miesiac i maloznek bedzie zatrudniony do pomocy przy zapinaniu/wiazaniu butow

Rybko- prosze o zamiane "synus" na TYMEK
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 11:14   #2021
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
Witajcie,
jakos moze uda mi sie wrocic do Was,ale niecaly tydzien przerwy i nawet nie proboje nadrabiac :/
trudno,najwyzej cos przegapilam i moze sie polapie w trakcie.mam tylko nadzieje,ze u wszystkich mamus i wszystkich maluszkow zdrowie dopisuje

ja w weekend nad morzem wypoczelam super,pogoda idealna,chwila wytchnienia-mimo wielkich tlumow,ludzi jak mrowek niestety.Super,pies sie wyspacerowal-chociaz trojmiasto jest niezbyt przyjazne pieskom:/znalazlam jakies 50-100m plazy z pozwoleniem na psa...dobre i tyle.

w zeszlym tyg.ylam na tym usg polowkowym i tak jak juz przelotem wsomnialam wczesniej,chlopczyk zostal chlpczykiem.calusienkie badanie zaslanial niestety raczkami buzie,wiec twarzy nie podpatrzylismy,ale za to cala reszte z duma prezentowal z tego co pamietam wazyl 670g (24t5d),wszystko w normie-ksiazkowo

niestety mi we wczorajszym badaniu moczu wyszly obecne leukocty(ktore chyba swiadcza o jakiejs infekcji???),w najblizszy wtorek mam wizyte wiec zobaczymy co tez tam mi wymysla.

pozatym...zaczyna mi przeszkadzac brzuch przy schylaniu czuje,ze jeszcze z miesiac i maloznek bedzie zatrudniony do pomocy przy zapinaniu/wiazaniu butow

Rybko- prosze o zamiane "synus" na TYMEK
O widzę,że w weekend też byłaś nad morzem... my w ndz wieczorem wróciliśmy z łeby,a wy gdzie byliście?

za udaną wizytę. Tymki zauważyłam,że ostatnio są na modzie

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-07-11, 11:16   #2022
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Zgodnie z obietnicą pokazuję ostatnie zakupy Więcej zdjęć znajdziecie na moim blogu, właśnie zamieszczam wpis o zakupach ciążowych. Zapraszam http://wyznaniakosmetoholiczki.blogs...-zbiorczo.html
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 11:17   #2023
aaby
Zakorzenienie

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41736390]Zgodnie z obietnicą pokazuję ostatnie zakupy Więcej zdjęć znajdziecie na moim blogu, właśnie zamieszczam wpis o zakupach ciążowych. Zapraszam http://wyznaniakosmetoholiczki.blogs...-zbiorczo.html[/QUOTE]
O nieeeeeee Wredna Ty!
Na takie spodnie właśnie czekam

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 11:25   #2024
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
O nieeeeeee Wredna Ty!
Na takie spodnie właśnie czekam
Toż to chamstwo! Iść na urlop i Ci ich nie wysłać!

Mój mąż wszystkie zakupy pochwalił, a na te spodnie się roześmiał i powiedział tylko "śmieszne!".

A mi w nich tak fajnie i wygodnie
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 11:26   #2025
naan0007
Raczkowanie

Cytat:

Suknię i dodatki tutaj pokazywałam https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3059

Wczoraj zgrzeszyłam Pojechaliśmy z Tż na kebaby, zjadłam ogromną porcję

Przepiękna sukienka i tak dyskretnie zasłania brzuszek, będziesz cudownie wyglądać!
naan0007 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-11, 11:30   #2026
Dzastin08
Wtajemniczenie

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41736390]Zgodnie z obietnicą pokazuję ostatnie zakupy Więcej zdjęć znajdziecie na moim blogu, właśnie zamieszczam wpis o zakupach ciążowych. Zapraszam http://wyznaniakosmetoholiczki.blogs...-zbiorczo.html[/QUOTE]

A mnie ta bluzeczka biała na zdjęciu nr 3 bardzo się podoba

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-07-11, 11:32   #2027
ktosiula
Wtajemniczenie

Śliczne ubrania Na te spodnie właśnie chyba też zapoluję w sobotę, widziałam je u nas na bazarku. Takie przewiewne i napewno mega wygodne

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 11:35   #2028
aaby
Zakorzenienie

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41736568]Toż to chamstwo! Iść na urlop i Ci ich nie wysłać!
[/QUOTE]
Wysłał, ale jakąś inną szmatę. I teraz czekam

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 11:43   #2029
ryba91
Zakorzenienie

podoba mi sie ta pierwsza spódnica
Stary 2013-07-11, 11:47   #2030
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Ładnie Ci w tej fryzurce

My dzisiaj zaczynamy 18 tydzień (wg pierwszego USG)
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 11:49   #2031
iguana333
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Coś mi się zdaje, że moje Maleństwo w końcu postanowiło skopać mamusię. Od kilku dni praktycznie codziennie przez parę minut czułam smyranie, a dziś jak siedziałam na tarasie i miałam rękę na brzuchu to było czuć lekkie pukanie pod ręką
Ja pierwszy raz poczułam moją małą w 16 tc i było to takie pojedyncze pyknięcie od środka od 18 tc czuję już ją codziennie, a teraz zaczełam 21tc i czuję ją prawie non stop, szczególnie jak się położę na plecach albo jak siedzę

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
super, że wszystko ok z córcią, a ile już waży??
2 tyg temu ważyła 288g więc teraz myślę że ok 350? Ale nic gin nie mówił teraz we wtorek, wam co wizyta mówi ile waży?

Cytat:
a jaki to film RRRRRR? bo nie w temacie jestem
ja kiedyś oglądałam film "RRRrrr" ale taki porąbany ale śmieszny był http://w555.wrzuta.pl/film/9pLRizgWK...dubbing_polski

Cytat:
już nie mogłam się doczekać, bo od pierwszego smyrania minęło już sporo czasu. Ciekawe kiedy zacznę narzekać że mnie w nocy budzi
No mnie jeszcze nie budzi ale w ciągu dnia nieźle kopie, ale mój tż nie może się wczuć

Córeczka Nikola
9.11.2013 godz. 21.30
3KG 54CM

Edytowane przez iguana333
Czas edycji: 2013-07-11 o 11:51
iguana333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 12:01   #2032
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iguana333 Pokaż wiadomość

No mnie jeszcze nie budzi ale w ciągu dnia nieźle kopie, ale mój tż nie może się wczuć
Mój na razie też nie, ale na razie jest bardzo delikatne wszystko
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 12:20   #2033
iguana333
Rozeznanie

Cytat:
Mój na razie też nie, ale na razie jest bardzo delikatne wszystko
Tak my to dodatkowo czujemy od środka a raz na jakiś czas się zdarzy że tak mocno kopnie że brzuch się zatrzęsie

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Dziewczyny o co tu chodzi skąd te rozbieżności i co to te centyle ?

Waga maluszków w poszczególnych tygodniach

22 tc 374 gram (10 centyl) 575 gram (50 centyl) 754 gram (90 centyl)

Córeczka Nikola
9.11.2013 godz. 21.30
3KG 54CM
iguana333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 12:33   #2034
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Ale się u nas rozlało

Cytat:

Za kilka godzin moje dziecię wraca

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mama cała w skowronkach

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
Witam mamuśki

Wkońcu trochę chłodniej, jest czym oddychać uff
Wczoraj leżeliśmy wieczorem z Tż w łóżku, przyłożył rękę do brzuszka i nie mineła minutaa a Marcelek zaczął tak kopać, że Tż aż się papa śmiała, był taki zadowolony,że wkońcu go poczuł
O ja fajnie moje małe dalej nie chce skopać tatusia

Kyte Tak i jeszcze może będziesz ich sprzątaczka i praczką ,paranoja!

Cytat:
Nemosek, moje typy były bardzo podobne Ja stawiałam albo na Juliusza (i mam zamiar zdrabniać na Julianka choć to od Juliana ale mi się podoba) albo Gabriela ale zostało to pierwsze bo jakoś tak od razu wszystkim podpasowało
Wiem pamiętam bo mi Juliusz też się podoba ale w razie wu wolę Juliana czyli Julka

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
jak kupisz i dostaniesz to zdaj relacje bo też bym kupiła jak znajde rozmiar bo jeszcze ine patrzłam

Witaj

Sorki że wczoraj nie pisałam nic, ale teraz od soboty do poniedziałku mnie nie będzie, znaczy MOŻE coś napiszę, jak znajdę czas.

Gratuluje poznanych płci, nemosek-dopisałam, ale ktoś jeszcze chce dopisać? Gratuluje tym którym płcie sie nie zmieniły
za wizyty i piękne zakupki i za piękną fryzurkę ślubną Miki

Trzymam kciuki za wizyty te które będą jak mnie nie będzie
gratuluje kopniaków!!!

A wczoraj nie odzywalam sie bo mamy tą przeprowadzkę.. mÓwicie niektóre ze nie warto brac mieszkania jak takie problemy robi ? Hm.. moze i racja ale mamy bardzo konkretnie skonstruowaną umowę, zrobione zdjęcia tego mieszkania zanim je wynajeliśmy, zgodę na malowanie/tapetowanie/odświeżanie. i dokladnie spisane co i jak gra/nie gra. Nawet mamy wpisane ze suzarka na bielizne nie ma jednego szczebelka

Tak sie wczoraj zdenerwowałam, bo siostra ma teraz wolne i imprezuje i mówie jej zeby przyszła nam pomóc bo ja dzwigać nie mogę a maż sam nie da rady... a ta wróciła wczorajsza z imprezki polozyła sie na chwile i zasnęłą tak ze obudzic jej nie mogłąm .. i se myśl - ale mi pomogla :/ no ale potem przeprosiła ..
pojechaliśmy, dużo nie nosiłam, raczej rzeczy lekkie ( kwiatka mojego męża ale ile razy zje.bke dostałam że krzywo trzymam aaa i deskorolkę musiałam mu wziąć) posprzątałam tam, jeszcze Lodówkę, pralkę, telewizor i sprzęt grający, głośniki itd musimy zawieźć ale wczoraj już nie miałam siły. nie umiem znaleźć taniej i dobrej lodówko-zamr. :/
no i z g-c musimy wóz Kacperka przywieźć ale to moze chwile poczekać
W sobote właśnie mamy już zamieszkać na nowym mieszkaniu wiec tą lodówke musimy kupić, nie wiem jak ja to ogarnę, bo przed chwilą pozbyłam ise 400 zł z wypłaty urządzanie nam chwile zajmie, ale postanowiłam podzielic to na etapy. Najpierw łazienke mąż zrobi, kafelki potem w kuchni chce miec wszystkie takie same szafki, salon jest w miarę ( bedziemy zmieniac meble ale to jak beda fundusze) a sypialnia bedzie zrobiona chwile przed przyjściem malego na świat bo on z nami będzie spał a my póki co mozemy spać tak jak jest :p

Co do wizyty... TRWAŁA 20 SEKUND. zdążyłam powiedzieć w rejestracji dzień dobry, do dr. B... /ale on kjest chory, dzwonilismy ale chyba mamy stary numer do Pani.
wyszłam .
powiedzcie mi czy ja mam takiego pecha czy co? ale umówiłam sie na wtorek, jak go nie bedzie to idę na IP i powiem że sie źle czuje itd. a jeżeli będzie długi czas oczekiwania to pójdę do lab. zrobie tą glukoze płatnie, droga nie jest, krew i mocz poczekają ( zreszta mocz teraz dopiero robiłam co) i na USG prywatnie zeby sprawdzić czy z małym jest wszystko ok ( wiem że tak!!!) a jak już sie dostane do tego lekarza i bedzie spoko to bede chodziła co dwa tygodnie na wszelki wypadek jakby cos sie zas stało . . . no wiec tak jak mówie wizyta nie odbyła się. ;( a od 4 nie spałam, bo sie stresowałam ( śniło mi sie ze ważyłąm 137 kg. )

za dzisiejsze wizyty

aaa, i pytanie jak bede miala jedną kołderkę ale dwie zmiany to mi starczy? czy kołderki minimum dwie? ( bede miała ten śpiworek, ale tylko na samym poczatku, jak sie nie sprawdzi to będę miała normalnie kołderkę, ale bez podusi, a jak sie sprawdzi to dopiero od tak 4 miesiaca kołderkę chce )

piękne tytuły wymyślacie
Dzięki
No jakoś tak Ci się nieszczęśliwe trafia z tymi wizytami.Ale od wtorku już będzie dobrze
Z mieszkaniem powoli, a systematycznie do celu

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 12:35   #2035
Firjal
Raczkowanie

GG do Firjal

Przyszła moja zamówiona poduszka rogal do spania i powiem wam dziewczyny jak się zastanawiacie czy kupować to można w ciemno. To były w końcu dobrze przespane dwie noce, bo ogólnie zawsze spałam na brzuchu i nie umiałam się przyzwyczaić do spania na boku - ręce to tak wykrzywiałam, że mnie strasznie bolały rano jak wstawałam.

I w końcu kupiłam pierwsze ubranko - pajaca w Pepco - uniwersalnego, beżowego.
Firjal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 12:42   #2036
nemosek
Zakorzenienie

A dzisiaj dla mnie i Syna piękny dzień 6 miesiąc zaczęty

Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość
Witam się przedobronowo
Stresu zero, ale pogoda mnie dobija. Wczoraj ponad 30 i patelnia, a dzisiaj ledwo 15. Chodzę jak śnięta ryba (Rybko wybacz ) A do tego sukienka, która tydzień temu była na mnie dobra, którą dzisiaj ubieram obecnie jest już tak opięta że jak siądę to mi suwak pójdzie po samą dupę

Przeleciałam Was na szybko i GDZIE FOTKI KTOSIKA NEMOSKU!?

Miki jesteś tak piękną dziewczyną, że nawet w miotle na głowie byłoby Ci do twarzy Fryzurka fajna

Dzidzia
Witek mi się bardzo widzi Mamy bliskiego znajomego Witka i fajny z niego gość
permannetny brak czasu

I wczoraj miałam wkleić ale strasznie net zamulał

Pepper Gratki

Weronisiek Fajne te spodnie w azteckie wzory, a la mode szkoda że wszystkie te modele takie krótkie :/

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-11, 12:48   #2037
domii29
Zakorzenienie

Ale mam lenia jeszcze ta pogoda dodatkowo dobija :/
Najchetniej polozylabym sie spac a tu tyle roboty jeszcze przede mna, a pozniej czeka mnie wizyta choc jakbym mogla to najchetniej bym ja przelozyla... Okropnie nie chce mi sie tam isc zeby godzine czekac w poczekalni a do gabinetu wejsc na chwile

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
A dzisiaj dla mnie i Syna piękny dzień 6 miesiąc zaczęty

permannetny brak czasu

I wczoraj miałam wkleić ale strasznie net zamulał

Pepper Gratki

Weronisiek Fajne te spodnie w azteckie wzory, a la mode szkoda że wszystkie te modele takie krótkie :/
za 6 miesiac
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 12:53   #2038
coralady
Wtajemniczenie

Witam się w 6 miesiącu i od razu tłumaczę swoją nieobecność

Moje Dziecię nr1 sie strasznie pochorowało w poniedziałek. Miała aż 41 stopni gorączki i nie dało się niczym zbic tej temperatury Leki pzreciwgorączkowe,okłady na całe ciało+kąpiel w chłodnej wodzie pomagały na chwilę,zbijaliśmy do 40 lub 39,5,po czym znów tempaeratura rosła.

Była juz spakowana i przygotowana na to,ze nas karetka weźmie.Rozmawiałam z dyspozytorem i radził mi nie panikować tylko wszelkimi sposobami zbijać gorączkę.Dopiero o 2 w nocy(a temp.była od 12 po południu)udało sie zbić do 38.Nie musze pisac jaką mieliśmy noc z tż-cała noc czuwania,zmiana okładów co 10 minut itd.Ja rano poszłam do pracy Przytomna to ja nie byłam

Na szczęscie już wszystko ok.Liluś zdrowiutka,tylko antybiotyk bierzemy do niedzieli.Matka to się martwić będzie całe życie!!!

Miki piękna fryzurka i choć już pisałam to sie powtórzę-śliczna z Ciebie dziewczyna!!!

dzidziadziumdzia ja też jestem wszystkorobiąca,ale ostatnio stwierdziłam,ze to nie ejst dobre.Trzeba facetowi dac sie wykazaćNiech sobie myśli,ze bez niego nie damy sobie rady

nemosek gratuluje 6 miesiącaMy też zaczeliśmy z synkiem we wtorek
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 12:57   #2039
anka_85
Zakorzenienie

Ja wczoraj odetchnęłam z ulgą... mamy zdrowego chłopca

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 13:03   #2040
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Witam się w 6 miesiącu i od razu tłumaczę swoją nieobecność

Moje Dziecię nr1 sie strasznie pochorowało w poniedziałek. Miała aż 41 stopni gorączki i nie dało się niczym zbic tej temperatury Leki pzreciwgorączkowe,okłady na całe ciało+kąpiel w chłodnej wodzie pomagały na chwilę,zbijaliśmy do 40 lub 39,5,po czym znów tempaeratura rosła.

Była juz spakowana i przygotowana na to,ze nas karetka weźmie.Rozmawiałam z dyspozytorem i radził mi nie panikować tylko wszelkimi sposobami zbijać gorączkę.Dopiero o 2 w nocy(a temp.była od 12 po południu)udało sie zbić do 38.Nie musze pisac jaką mieliśmy noc z tż-cała noc czuwania,zmiana okładów co 10 minut itd.Ja rano poszłam do pracy Przytomna to ja nie byłam

Na szczęscie już wszystko ok.Liluś zdrowiutka,tylko antybiotyk bierzemy do niedzieli.Matka to się martwić będzie całe życie!!!

Miki piękna fryzurka i choć już pisałam to sie powtórzę-śliczna z Ciebie dziewczyna!!!

dzidziadziumdzia ja też jestem wszystkorobiąca,ale ostatnio stwierdziłam,ze to nie ejst dobre.Trzeba facetowi dac sie wykazaćNiech sobie myśli,ze bez niego nie damy sobie rady

nemosek gratuluje 6 miesiącaMy też zaczeliśmy z synkiem we wtorek
Dobrze że już w porządku z Lilcią

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości