Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-11, 15:29   #2341
Lea_ny
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3

Dostałam okresu! (już dawno nie cieszyłam się tak z @ )

Pisałyście o tych ubezpieczeniach grupowych w pracy - sprawdziłam co oferują u mnie i okazało się, że mogłabym dostać 800 zł (nieco przerażające jest, że za urodzenie martwego dziecka płacą 3 razy więcej ). Niby składka niewielka, bo 25 zł miesięcznie (ale to promocja tylko do końca roku, a nie napisali ile od przyszłego ).
Stary 2013-07-11, 15:32   #2342
Pradip
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
Ja dziś zawaliłam z temeraturą.. bo obudziłam sie ok. 4 pokręcilam się po mieszkaniu i poszłam spać, jak wstałam o 6 temperatura wyniosla 36,2 a wydaje mi się,że powinna być wyższa. Czyli co, jak nie bylo 3 h snu to nie brać pod uwagę tego wyniku?
zaznacz żeby program ignorował tą temperaturę
Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Oby

Wczoraj jak wróciłam do domu to latało nad nami 5 bocianów a małż mówi: o będą 5-raczki
o kurcze ale by było
Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Hej. Wpadłam na chwilkę żeby Wam powiedzieć że dziś rano zrobiłam bobo test i wyszła 2 kreska ale też słaba Myślałam że po 1 dniu będzie już zupełnie mocna Oczywiście mam już przeczytane z 10 artykułów o ciąży pozamacicznej To jest jakaś paranoja:
- Najpierw człowiek czeka na ovu, mierzy liczy, testuje,
- potem człowiek czeka na @, wyszukuje objawy świruje.
- potem człowiek czeka na przyrost bety
- potem na pierwsze usg czy pęcherzyk w dobrym miejscu
- potem czy serce bije...

No gdzie tu miejsce na radość Pójdę jutro na betę, staram się nie schizować ale same wiecie jak jest. Betę najlepiej z rana robić?
kochana spokojnie idź ćwiczyć z synkiem bo przy dwójce nie będziesz miała już tyle czasu :P
Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
Nie, po prostu idź z wykresami do lekarza

A ja mam pytanie śluzowe: Jak jest białawy i lekko ciągnący, to co?
to jest białawy i ciągnący żartuje im bardziej rozciągliwy tym lepszy dla żołnierzyków
Cytat:
Pierwszą miałam na miesiąc, potem na 3 miesiące, teraz mam na 6 miesięcy. Myślę, że następna, jak będzie, to albo na rok, albo na czas nieokreślony już, czyli by mi pokryło wszystko jak trzeba poczekam do następnej umowy, a starać się będę i tak o malucha, bo skoro zasiłek bym mogła jakiś dostać to trzeba wytrzymać dziękuję za informacje, bo ja w te tematy to się nigdy nie zagłębiałam dopiero teraz jak tak pomyślałam, że mogłabym zajść to mnie to zaczęło interesować
a to 3 umowa nie powinna być już na czas nieokreślony?
Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość
Kurcze, przeszły mi wszystkie bóle związane z @ - dzisiaj zero, nic, null kompletne! Zaczynam się zastanawiać... Wybijcie mi z głowy, że tempka może jeszcze skoczyć, bo jestem gotowa zaraz lecieć do łazienki z tak długo noszonym w torebce testem
testu nie rób i nie nakręcaj się a my dalej trzymamy kciuki
Cytat:
Napisane przez Kamel Pokaż wiadomość
Dziewczyny przypomnijcie mi nazwę kwasu foliowego w lepszej ofercie cenowej niż folik Dziś pytałam w aptece Pani mi pokazała jakiś 250 tabl za około 39-40 zł i chyba nazywał się poprostu kwas foliowy i firma co ma w logo chyba kwiatek
Mogłam od razu taki kupić a nie ten folik co miesiąc 30tabl
ja dostałam od lekarza kwas na receptę i płaciłam 1,99
Cytat:
Przestań się wściekać na te testy nie wszystkim one wychodzą i nie zawsze mówią prawdę leć męża molestować
Cytat:
Napisane przez nadiak1 Pokaż wiadomość
T są dane z zeszłego roku, ale myślę że za dużo się to tej pory nie zmieniło. Trochę to mnie przestraszyło bo w czterech cyklach, w których udało się ustalić owu fazę lutealną miałam od 5-8 dni.
W przyszły piątek mam wizytę u endokrynologa, który jest też ginekologiem to mu się zapytam.
Koniecznie się zapytaj
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 15:38   #2343
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Pisałyście o tych ubezpieczeniach grupowych w pracy - sprawdziłam co oferują u mnie i okazało się, że mogłabym dostać 800 zł (nieco przerażające jest, że za urodzenie martwego dziecka płacą 3 razy więcej ). Niby składka niewielka, bo 25 zł miesięcznie (ale to promocja tylko do końca roku, a nie napisali ile od przyszłego ).
U mnie przy 33 zł składki jest 1000 zł, a u mojego męża okazało się, że 2000 Tylko nie wiem jaką on ma składkę.

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
z
to jest białawy i ciągnący żartuje im bardziej rozciągliwy tym lepszy dla żołnierzyków

Przestań się wściekać na te testy nie wszystkim one wychodzą i nie zawsze mówią prawdę leć męża molestować
Wydedukowałam, że jest kremowy, bo ciągnąć to on się ciągnie na 2 mm, nie więcej

Masz rację, tak zrobię
maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 15:45   #2344
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Super! no to teraz tylko czekac na owu i akcja 'zapładnianie Leany' trzymam kciuki za ten cykl!
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 15:45   #2345
nadiak1
Rozeznanie

Cytat:
Witaj God przykro mi , że się skończyło jak u mnie, ale znowu zaczynamy prawie jednocześnie. Ja mam 3 dzień @ ale od rana jeszcze nic nie było-sucho. Także może jeszcze lekkie plamienie i koniec

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

To już 3, ktoś jeszcze
Ja mam dzisiaj 1 dzień @ więc dołączam
nadiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 16:13   #2346
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
musisz przepracować 12 miesięcy w ciągu 18 miesięcy aby dostać zasiłek, w razie co ja tak miałam, pół roku płacili, nie dużo, ale coś tam było
W ciągu ostatnich 18 miesięcy przed ewentualnym L4 tak?

Cytat:
wiesz moim zdaniem wszystko zależy od Waszej sytuacji , bo jeśli dacie radę tylko z pensji męża ( no i wiadomo dziadkowie tez mogą pomóc) to nie ma co czekać na marne grosze...
Z pensji męża właśnie było by ciężko, bo mamy ratę kredytu, rachunki i remont na głowie... a marne grosze tzn. ile? bo ja nie wiem ile zasiłki wynoszą??

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
a to 3 umowa nie powinna być już na czas nieokreślony?
Tylko, że to nie umowa o pracę a umowa zlecenie, więc tam to chyba nie obowiązuje
Stary 2013-07-11, 16:19   #2347
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:

Z pensji męża właśnie było by ciężko, bo mamy ratę kredytu, rachunki i remont na głowie... a marne grosze tzn. ile? bo ja nie wiem ile zasiłki wynoszą??

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Tylko, że to nie umowa o pracę a umowa zlecenie, więc tam to chyba nie obowiązuje
wiesz napisałam marne grosze, bo w porownaniu gdybyś miala inne warunki pracy to przed porodem moglabys dostawać kasę no i po na urlopie macierzynskim rocznym !!! tez.

A ze zleceniem to jest tak dziwnie, jak będziesz miala umowę powiedzmy do końca września, i dowiesz się we wrzesniu, że jesteś w ciąży to możesz iść do lekarza i jak dostaniesz zwolnienie ( a zapewne dostaniesz) to do porodu masz platne 100% wynagrodzenia ( z umowy lub średnia z ostatnich 12 miesięcy). Po porodzie lipszton.

Gdyby CI jednak mimo ciąży przedlużali umowę i płacili skladki chorobowe, to jeśli skladka bylaby oplacona w chwili porodu to możesz też liczyć na zasiłek macierzyński.
maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 16:25   #2348
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Hey byłam z synkiem u logopedy i okazało się że ma leniwy język (po tacie) i trzeba z nim ćwiczyć także trochę mnie odciągło od myślenia...

Bete zrobię jutro rano, od razu zrobię morfologię i TSH i badanie ogólne moczu. Muszę zadzwonić do lab kiedy będzie wynik żebym nie musiała długo czekać...

W 1 ciąży zrobiłam 1 test, teraz 5. Ale bilans wychodzi po 3 na 1 ciąże to nie tak źle

Ja jestem chyba najlepszym przykładem na NIE ROBIENIE TESTU PRZED TERMINEM @. Zwłaszcza jeśli termin wypada przed 30dc.

Ja bym chyba była sceptyczna na te testy z allegro
W 1 ciąży taki paskowy pokazał mi 2 kreski 2 dni po terminie @. Także ja mam sprawdzone a owu się pobawię

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Kamel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 16:30   #2349
brydziajones
Zadomowienie

ale mialam dzien afouuuu

czy ktoras z Was kiedys korzystala z uslug tarota albo innych wrozb?[COLOR="Silver"]

Ja dzisiaj z 3 roznych iiiiiii w ciazy w tym roku nie bede... nie wiem co mam o tym myslec. Ostatnia Pani powiedziala mi takie rzeczy ,ze mialam ciary na ciele i w ogole plakac mi sie zachcialo. NIe wiem czy to byl dobry pomysl ta cala kabala...najgorze jest to ze powiedziala prawde o mnie i moim stanie terazniejszym,,,szok:conf used:

Malzenstwo- 8.06.2013

27.12.13- IUI

2014- totalny spontan

Nie pale-http://www.suwaczek.pl/cache/e99fa1a9e5.png[/img][/url]

30.07.204 - dieta Montignac I faza
brydziajones jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 16:33   #2350
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Będzie raźniej
Ja dziś sprawdziłam wynik prolaktyny i mam 7,65, mam nadzieję, że to dobrze?

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Stary 2013-07-11, 16:34   #2351
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz napisałam marne grosze, bo w porownaniu gdybyś miala inne warunki pracy to przed porodem moglabys dostawać kasę no i po na urlopie macierzynskim rocznym !!! tez.

A ze zleceniem to jest tak dziwnie, jak będziesz miala umowę powiedzmy do końca września, i dowiesz się we wrzesniu, że jesteś w ciąży to możesz iść do lekarza i jak dostaniesz zwolnienie ( a zapewne dostaniesz) to do porodu masz platne 100% wynagrodzenia ( z umowy lub średnia z ostatnich 12 miesięcy). Po porodzie lipszton.

Gdyby CI jednak mimo ciąży przedlużali umowę i płacili skladki chorobowe, to jeśli skladka bylaby oplacona w chwili porodu to możesz też liczyć na zasiłek macierzyński.
Niestety zlecenie jest zleceniem także wiadomo, że szału nie będzie. Chociaż coś przebąkuje się w firmie, że mają nam zmieniać umowy na umowy o pracę, ale kiedy to nie wiadomo... może akurat doczekam, bo ja bym chciała w ciąży pracować ile dam radę
Stary 2013-07-11, 16:45   #2352
nadiak1
Rozeznanie

Cytat:
Będzie raźniej
Ja dziś sprawdziłam wynik prolaktyny i mam 7,65, mam nadzieję, że to dobrze?
To bardzo dobry wynik. Gratuluję! Ja mam 61 Już nie mogę się doczekać wizyty u endo w przyszły piątek, niech mi coś na to przepisze. Może się w końcu uda zafasolkować.
Stary 2013-07-11, 17:01   #2353
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
to fantastka jutro test, kateekatee bete, a następna która do testowania?
O, zostałam wytypowana Jeszcze nie wiem, czy jutro zrobię... Chciałabym, ale boję się że to za szybko. Na razie cały czas latam do wc i sprawdzam majciory, czy @ już jest czy to nadal to plamienie Gdyby jutro rano temperatura podskoczyła to zrobię na milion procent, ale jeśli spadnie znowu tak dużo w dół to się wstrzymam

Cytat:

Huraaaaa!

U mnie też za urodzenie martwego dziecka 2x więcej... Dokładnie tak, jak piszesz - przerażające...

Cytat:
U mnie przy 33 zł składki jest 1000 zł, a u mojego męża okazało się, że 2000 Tylko nie wiem jaką on ma składkę.
Buuu, my płacimy po 56 zł i też mamy tylko tysiaka Ale to może zależy od wielkości firmy... Nasza jest raczej mała...

Odebrałam dowód I obiadek już się robi, więc czas na relaks...

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

Edytowane przez fantastka
Czas edycji: 2013-07-11 o 17:03
fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 17:04   #2354
maxwelka
Zakorzenienie

Odp: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3

Dziewczyny, małż dzwonił, że termometr przyszedł

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-07-11, 17:06   #2355
fantastka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz.

Cytat:
Dziewczyny, małż dzwonił, że termometr przyszedł

No, to od jutra jedziesz na dwa ?

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-07-11, 17:08   #2356
maxwelka
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013

Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość
No, to od jutra jedziesz na dwa ?
Dokładnie Ale jeszcze dzisiaj sprawdzę różnicę między nimi

Stary 2013-07-11, 17:30   #2357
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem jakby to było, ale muszą przedłużyć umowę do czasu porodu i po 3 miesiącu ciąży nie mają prawa Ciebie zwolnić (a jak zagrożona ciąża to tym bardziej nawet przed 12 tyg ciąży- niby, ale nie wiem jak to z tym jest). A te 12 miesięcy w ciągu 18 (pracowałaś gdzieś jeszcze na umowę o pracę przed teraźniejszą pracą? - to też się liczy) to zostaniesz zasiłek 6 miesięczny po prostu jakby Ci nie przedłużyli
Cytat:

teraz doczytałam jak umowa zlecenie- to się niestety nie orientuję... na umowę zlecenie nie wypłacają i nie muszą Cię zatrzymywać jak się dowiedzą o ciąży :/
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 17:46   #2358
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
to fantastka jutro test, kateekatee bete, a następna która do testowania?
@ ma być w niedzielę albo w poniedziałek to z testem poczekam do wtorku chyba, że wcześniej zajrzę w majtki a tam niespodzianka oby nie

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Cytat:
nie wiem jakby to było, ale muszą przedłużyć umowę do czasu porodu i po 3 miesiącu ciąży nie mają prawa Ciebie zwolnić (a jak zagrożona ciąża to tym bardziej nawet przed 12 tyg ciąży- niby, ale nie wiem jak to z tym jest). A te 12 miesięcy w ciągu 18 (pracowałaś gdzieś jeszcze na umowę o pracę przed teraźniejszą pracą? - to też się liczy) to zostaniesz zasiłek 6 miesięczny po prostu jakby Ci nie przedłużyli

teraz doczytałam jak umowa zlecenie- to się niestety nie orientuję... na umowę zlecenie nie wypłacają i nie muszą Cię zatrzymywać jak się dowiedzą o ciąży :/
Wcześniej miałam umowy o pracę normalne. Z tym, że ta moja umowa zlecenie jest o tyle wyjątkowa, że normalnie mam płatne L4 i urlop i wszystkie składki - umowa wygląda jak zwykła o pracę, jedyne czego nie ma to wysokość wynagrodzenia, bo w każdym miesiącu jest zależne od obrotów. No nie wiem, będę się musiała kogoś z firmy zapytać kto się zna - a w razie czego się do ciąży nie przyznam dopóki mi umowy nie przedłużą
Stary 2013-07-11, 18:02   #2359
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Dostałam okresu! (już dawno nie cieszyłam się tak z @
oby ten cykl był ponad 9 miesięczny
Cytat:

Wydedukowałam, że jest kremowy, bo ciągnąć to on się ciągnie na 2 mm, nie więcej
A gdzie jesteś ubezpieczona?
Jak się rwie to lepki
Cytat:

Cytat:
Nie znam się dobrze ale wydawało mi się że chodzi po prostu o umowy na czas określony

A co jeśli nie ma się przepracowanych 12 miesięcy?
Cytat:
Napisane przez brydziajones Pokaż wiadomość
ale mialam dzien afouuuu

czy ktoras z Was kiedys korzystala z uslug tarota albo innych wrozb?[COLOR="Silver"]

Ja dzisiaj z 3 roznych iiiiiii w ciazy w tym roku nie bede... nie wiem co mam o tym myslec. Ostatnia Pani powiedziala mi takie rzeczy ,ze mialam ciary na ciele i w ogole plakac mi sie zachcialo. NIe wiem czy to byl dobry pomysl ta cala kabala...najgorze jest to ze powiedziala prawde o mnie i moim stanie terazniejszym,,,szok:conf used:
Nie wierz w takie rzeczy. Ja kiedyż gadałam z wróżką i mi nic się nie spełniło z tego co mówiła a znajome trąbiły że im wszystko się spełniło
Cytat:
To bardzo dobry wynik. Gratuluję! Ja mam 61 Już nie mogę się doczekać wizyty u endo w przyszły piątek, niech mi coś na to przepisze. Może się w końcu uda zafasolkować.
powinnaś bromka łykać
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 18:24   #2360
maxwelka
Zakorzenienie

Ok, różnic w pomiarze nie ma, oprócz tego, że microlife pokazuje dwa miejsca po przecinku ale dzięki instrukcji obsługi dowiedziałam się, żeby paszczy nie otwierać jak mierzę stąd chyba mogły wynikać moje dziwne pomiary... W zasadzie powinnam dotychczasowe usunąć z ovu i zacząć jutro od nowa z nowym termometrem

Cytat:
A gdzie jesteś ubezpieczona?
Jak się rwie to lepki
W Axa

Wpisałam w ovu, że kremowy
Stary 2013-07-11, 18:55   #2361
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
O to faktycznie więcej, ja zrobiłam sobie sama badanie, bo do gina za 5 dni to na wszelki wypadek.
A tsh, ft3, ft4 zawsze miałam w normie mimo, że operacja mnie czeka po ciąży już na pewno

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Cytat:
Ok, różnic w pomiarze nie ma, oprócz tego, że microlife pokazuje dwa miejsca po przecinku ale dzięki instrukcji obsługi dowiedziałam się, żeby paszczy nie otwierać jak mierzę stąd chyba mogły wynikać moje dziwne pomiary... W zasadzie powinnam dotychczasowe usunąć z ovu i zacząć jutro od nowa z nowym termometrem

W Axa

Ja gdzieś przeczytałam, że w ustach jest najmniej wiarygodny bo trudno za każdym razem utrzymać takie same warunki i chyba w różnych miejscach jest temp minimalnie inna itd.

A ja jak wpisałam na ovufriend w poprzednim cyklu już pod koniec 6 temp (bo po @ nie mierzyłam) to mi usunął owulację którą miałam zaznaczoną linia przerywaną. Teraz wyszedł chyba cykl bezowulacyjny A bóle miałam przez 2 dni .
Aha ja widzę róznicę w pomiarze między alkoholowym a microlife ok 1 kreskę. Na microlife mam mniej.

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x

Edytowane przez Kamel
Czas edycji: 2013-07-11 o 18:57
Stary 2013-07-11, 18:59   #2362
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
oby ten cykl był ponad 9 miesięczny
Byłoby miło Ale na razie i tak jestem szczęśliwa - teraz jaram się tym moim okresem strasznie

A z mniej miłych wiadomości, to odebrałam wynik cytologii i wynika z niego, że mam grzyba Zawsze jak coś łapałam, to nawet przy maleńkiej infekcji od razu miałam typowy "grzybowy" śluz i strasznie mnie swędziało, piekło i bolało - a teraz zero objawów! Śluz ładny, żadnych dolegliwości fizycznych nie mam, ginekolog podczas badania też mówił, że wszystko w środku ładnie wygląda... Ale pewnie mało prawdopodobne, żeby coś im się z tym wynikiem pomyliło, prawda?

Tak czy owak na szybko zaczęłam szukać ginekologa, który jutro by mnie przyjął i przypadkiem okazało się, że akurat zwolnił się termin u mojego doktora od niepłodności, u którego byłam wczoraj i który kazał mi przyjść w poniedziałek, jeśli dostanę okresu - tak więc tyle dobrego, że od ręki załatwię wszystko jutro

Edytowane przez Lea_ny
Czas edycji: 2013-07-11 o 19:01
Lea_ny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 19:00   #2363
Kamel
Wtajemniczenie

Nie mogę się doczekać aż będę miała więcej temp i bliżej owu jak to będzie tym razem. Szkoda, że nie mierzyłam w czerwcu.

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Stary 2013-07-11, 19:10   #2364
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Tak czy owak na szybko zaczęłam szukać ginekologa, który jutro by mnie przyjął i przypadkiem okazało się, że akurat zwolnił się termin u mojego doktora od niepłodności, u którego byłam wczoraj i który kazał mi przyjść w poniedziałek, jeśli dostanę okresu - tak więc tyle dobrego, że od ręki załatwię wszystko jutro
Kurczę, właśnie sobie uświadomiłam, że jednak niekoniecznie załatwię wszystko jutro, bo skoro mam okres, to pan doktor nie będzie mógł zrobić rozpoznania w sprawie mojego grzyba Bo chciałam zrobić posiew, żeby się upewnić co dokładnie i ile tego jest, żeby nie walić w ciemno i nie bujać się z tym Bóg wie ile czasu (liczę, że w tym cyklu owu przyjdzie i chcę się tego grzyba pozbyć do tego czasu!) - wrrrrr, zawsze pod górkę
Stary 2013-07-11, 19:44   #2365
nadiak1
Rozeznanie

Cytat:
O to faktycznie więcej, ja zrobiłam sobie sama badanie, bo do gina za 5 dni to na wszelki wypadek.
A tsh, ft3, ft4 zawsze miałam w normie mimo, że operacja mnie czeka po ciąży już na pewno

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Ja gdzieś przeczytałam, że w ustach jest najmniej wiarygodny bo trudno za każdym razem utrzymać takie same warunki i chyba w różnych miejscach jest temp minimalnie inna itd.

A ja jak wpisałam na ovufriend w poprzednim cyklu już pod koniec 6 temp (bo po @ nie mierzyłam) to mi usunął owulację którą miałam zaznaczoną linia przerywaną. Teraz wyszedł chyba cykl bezowulacyjny A bóle miałam przez 2 dni .
Aha ja widzę róznicę w pomiarze między alkoholowym a microlife ok 1 kreskę. Na microlife mam mniej.
Dlaczego operacja? Co jest nie tak? Ja jestem po usunięciu tarczycy i jestem na tabletkach do końca życia.

Ja też mierzę w ustach temp jakoś inaczej nie umiem się przekonać. Ale staram się zawsze po jednej stronie mierzyć i nie otwieram buzi
Stary 2013-07-11, 20:10   #2366
zubi89
Zakorzenienie

U mnie dziś śluz z krwią w tamtym miesiącu miałam też w 19dc ale nie miałam testów owu więc w tym sprawdzę ile dni po tym zabarwionym śluzie będzie owulka W styczniu miałam taki śluz i myślałam, że to plamienie imp. i się cieszyłam jak głupia, że na pewno w ciąży jestem a testy nie wychodzą bo za szybko zrobiłam a za 2 tygodnie przyszła @ ryczałam jak głupia od tamtej pory już się nie nakręcam.

P.s. Zapominałam dodać, że w styczniu nie mierzyłam temp i nie wiedziałam co i jak z cyklem.

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Cytat:

W Axa

Zostaw te dane które już masz a tylko zaznacz sobie, że od jutra mierzysz inaczej i na innym termometrze. Jak wszystko usuniesz a przypadkiem przyjdzie @ to w przyszłym miesiącu będziesz miała jako takie porównanie.

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 21:06   #2367
God Of War 20
Zakorzenienie

Wróciłam
U mnie dopiero się @ rozwinęła...
Brzuch mnie boli muszę teraz nadrobić to co naskrobałyście.

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
T są dane z zeszłego roku, ale myślę że za dużo się to tej pory nie zmieniło. Trochę to mnie przestraszyło bo w czterech cyklach, w których udało się ustalić owu fazę lutealną miałam od 5-8 dni.
W przyszły piątek mam wizytę u endokrynologa, który jest też ginekologiem to mu się zapytam.
To jak miałaś taką krótką fazę lutealną to już dawno powinnaś pójść do ginekologa.
Dane z zeszłego roku może i tak ale nie powinna być krótsza niż 10 dni i wszędzie to pisze. Niektórzy uważają, że min powinna mieć 12 dni.

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:
katekatee nie wypisuj głupot, tylko leć na betę!

a jaką ma pewność, że jej przedłużą? żadną... ludzie kombinują... ja bym nie czekała z dzieckiem, bo nigdy takowego 'dobrego czasu' nie będzie. Zawsze znajdzie się powód "nie teraz" Praca nie zając, nie ucieknie a z dzieckiem raczej nie można aż tak długo czekać
ja się starałam rok o dziecko- gdy podjęłam pracę i nic. Dopiero jak mi nie przedłużyli umowy- to zaszłam widocznie tak musiało być

musisz przepracować 12 miesięcy w ciągu 18 miesięcy aby dostać zasiłek, w razie co ja tak miałam, pół roku płacili, nie dużo, ale coś tam było
Oj tak na dziecko nigdy nie ma odpowiedniego momentu a jak już się człowiek zdecyduje to pojawiają się problemy...
Ja też nie pracuję na razie ale tak sobie pomyślałam, że jakbym teraz zaszła i urodziła to bym sobie spokojnie magisterkę dokończyła a potem poszukała pracy i już
A tak to bym dopiero szukała, czekała na umowę itp... trochę by zeszło.
Stary 2013-07-11, 21:16   #2368
agaaga89
Zakorzenienie

Nie no, dziewczyny, nie daję rady... dwa dni a Wy nastukałyście 10 stron, z pewnością tego nie ogarnę :roll eyes: Przejrzałam tylko wasze wiadomości, i testującym życzę wysokiej bety i dwóch kresek!! Oby tych cudownie zaskakujących II było jak najwięcej !!!

Leine
bodajże pytałaś o problem ze śluzem: miałam go dużo, ale...było go po prostu dużo, kleistego, białego, nigdy nie zaobserwowałam rozciągliwego śluzu postawiłam na wiesiołek żeby poprawić jakość i w pierwszym miesiącu już widzę efekty

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 21:47   #2369
nadiak1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
To jak miałaś taką krótką fazę lutealną to już dawno powinnaś pójść do ginekologa.
Dane z zeszłego roku może i tak ale nie powinna być krótsza niż 10 dni i wszędzie to pisze. Niektórzy uważają, że min powinna mieć 12 dni.
Ale ja nie wiedziałam, że mam taką krótką II fazę, mierzyłam temp tylko żeby zaliczyć nauki przedślubne, ale wyników nie interpretowałam. Nie było mi to potrzebne, a @ regularne. Teraz je wprowadziłam do ovufriend i tak mi pokazało. A w sumie to dzięku Tobie bo się zawstydziłam, że jestem leń
Teraz to na pewno zapytam endokrynologa co z tym fantem, za tydzień mam wizytę.
Stary 2013-07-11, 21:49   #2370
fantastka
Zakorzenienie

Jeszcze przed spaniem wam napiszę, że testowania nie będzie, przyszła @ Nie przejmuję się zbytnio, przyjmuję, że mój organizm dalej się reguluje po tabletkach anty branych jednak przez 2 lata A teraz spadam spać

Dobranoc

25.05.2013

Michał
Szymon

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości