Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 19! - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-11, 20:32   #1921
Oliath
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Oli zakupy pierwsza klasa
A namiary na torbę bym prosiła niby mam przy moim Roanie torbę ale wydaje mi się mała
Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Super zakupy, mi tź kupił też parasolkę w tym kolorze choć nie pasuje mi do wózka możesz podać linka do torby , bo też potrzebuję A jak tak zachwalasz to też się skuszę
http://allegro.pl/babylux-mega-duza-...359681618.html
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 20:34   #1922
idzia111
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

fiazo jak to dzis? Co sie dzieje?

Oli jaka maść miałaś na dziada???
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 20:37   #1923
fiazo
Zakorzenienie

Po pompie z lekiem rozkurczowym strasznie sie trzeslam.lekarz zbadal.szyjka zgladzona i czekamy na skurcze

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 20:38   #1924
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Po pompie z lekiem rozkurczowym strasznie sie trzeslam.lekarz zbadal.szyjka zgladzona i czekamy na skurcze
No to my trzymamy kciuki
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 20:38   #1925
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
No ale jak to??? Nie mogą jakoś tego zatrzymać???
Stary 2013-07-11, 20:43   #1926
fiazo
Zakorzenienie

Jak beda skurcze to nie beda zatrzymywac tylko na porodowke.dziecko we wtorek wazylo 2800g wiec duze

Synek
Stary 2013-07-11, 20:45   #1927
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Jak beda skurcze to nie beda zatrzymywac tylko na porodowke.dziecko we wtorek wazylo 2800g wiec duze
no spore rzeczywiście, powodzenia jakby co
Stary 2013-07-11, 20:48   #1928
fiazo
Zakorzenienie

Byla mala dawka leku a ja jak osika sie trzeslam.nic przyjdzie na swiat miesiac wczesniej.ja tez sie wczesniej urodzilam

Synek
Stary 2013-07-11, 20:51   #1929
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
fiazo jak to dzis? Co sie dzieje?

Oli jaka maść miałaś na dziada???
Na recepte - PIMAFUCORT = sterydy+antybiotyk
U tego samego sprzedajacego inne wzory i kolory:

http://allegro.pl/listing/user/listi...95282&id=82661

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

zosia, powodzenia!!!
Kubulek
Stary 2013-07-11, 20:52   #1930
magdalennne
Wtajemniczenie

Poszliśmy na spacer. Generalnie dużo wyjaśniliśmy, ale jeszcze to nie jest to, co powinno
TŻ stwierdził, że on nigdy nie powiedział, że nie będzie przy 1. fazie, tylko nie chce być przy porodzie No nie wiem, zobaczymy co z tego wyjdzie... Najgorsze, że moja mama go "oskarża" o te wszystkie moje kryzysy i robi się napięta atmosfera w domu Jak TŻ pójdzie na nockę, to siądę i z nią pogadam, bo nie chciałabym, żeby jakieś pretensje wzajemne narastały.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41741081]A my się ważyliśmy wczoraj i Artusiek waży 2410 Ze szpitala wyszedł z wagą 2010 g, a w piątek miał 2210 Już mu się pucki robią i takie pulchniutkie paluszki
[/QUOTE]

Pięknie rośnie Arturek

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Magdalenne, juz kiedys pisalam, ze moj tez kategorycznie byl i jest na nie. Gdybym sie uparla jak osiol, to moze by zaliczyl ze mna te pierwsza faze - ale nie zrobilabym mu tego. Ja nie uwazam, zebym mogla wymagac czegos takiego tylko dlatego, ze urodzilam sie kobieta i jest mi jakby pisane nosic w sobie dziecko, jesli go zapragne, i to dziecko urodzic. Nie mezczyzn wina, ze tak to natura urzadzila - i czulabym sie beznadziejnie, gdyby maz byl na sali ze mna wbrew sobie i na przymus. Nie ma sie o co klocic, kochanie. Jesli TZ boi sie, brzydzi czy co tam jeszcze - nie zmuszaj go, nie szantazuj, nie rob wyrzutow - lepiej zabierz ze soba kogos, kto jest faktycznie silny na tyle, zeby Cie wesprzec, a nie obciazac dodatkowo wlasnym stresem, fochem czy lekiem.
Jakbym wzięła kogoś innego, to już w ogóle byłaby katastrofa Mój TŻ jest taki, że on chce wszystko sam. Nie lubi jak ktoś się wtrąca albo robi coś za niego. Zapowiedział nawet, że przy kąpaniu małego możemy być tylko ja i on... Decyzję pozostawiam jemu. Mi chodzi tylko o towarzystwo jakby miało to długo trwać i "trzepnięcie" kim trzeba jakby akcja za długo nie postępowała, a oni czekali na cud. No i nie każę mu być przy samym porodzie, tylko w tej fazie skurczów...

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
pokaze Wam cos,
moj ostatni projekt
brakuje tylko jednego zdjecia
Super Ale pamiątka

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
hej dziewczynki ja nadal w dwupaku. ten cewnik foleya z balonikiem o 4 rano mi wypadl i z 1.5cm rozwarcia zrobil cale 2cm.. od 8 rano na oksy jestem juz od 12 na najwyzszej dawce,bo stopniowo zwiekszali. skurczy brak. od polnocy caly czas bez jedzenia i picia,bardzo mi slabo. mozliwe ze jutro cc,jak sie nic nadal nie ruszy. to tyle relacji z porodowki,postaram sie dac znac jutro jak u mnie. pozdrawiam was,dziekuje za slowa otuchy i kciukasy,i przepraszam ze nie nadrabiam dokladnie,ale brak sil,wiekszosc czasu spie albo z tz siedze.
Dobrze, że chociaż nie masz bolących skurczów. A bez jedzenia to długo nie pociągniesz.

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41742890]Hej nie nadrabiam

Mam zmasakrowane brodawki :-( dziewczyny jak przystawiacie malucha do piersi? Bo moj robi taki dziubek i lapie za koncowke :-( normalnie masakra.. Tak wiec karmie roznie jak daje rade przed chwila butla wczesniej piersia i co dwie h bo malemu weszla dzis zoltaczka i jest troche sniety i nie chce mu sie jesc.. Wiec sie wazymy karmimy potem wazymy zapisujemu i co 2 h to samo

zmienilam pokoj i mam troche masakryczna towarzyszke :-(
zobaczymy jak bedzie potem.. Najwyzej ja udusze :-/

Zostajemy na bank do konca przyszlego tygodnia wiec musze na to zmobilizowac sily i hormony .. Dzis juz raz peklam i poplakalam sie przy pani ordynator.. Kosmos jakis.. No ale to trzecia doba , pamietam ze ze starszakiem ryszalam bez powoduz tydzien na pewno
[/QUOTE]

Przez tą żółtaczkę tak długo was będą trzymać? Czy jakieś konsultacje jeszcze?
Nie ma tam jakiejś sensownej położnej, która mogłaby pomóc z tym karmieniem? Teoretycznie wszystko można napisać, a jak ktoś pokaże, to jednak jest inaczej... Trzymam

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Ja zrobiłam coś znacznie gorszego
W zeszłym tygodniu poszłyśmy z Mamą do lidla na zakupy...
Uwiązałam Sierść pod sklepem, zrobiliśmy zakupy i w połowie drogi do domu Mama pyta czy nie chciałabym wrócić po psa bo mu chyba nudno pod tym sklepem tyle czasu leżeć
I musiałam na sygnale lecieć po psa Dobrze, że chociaż ona w ciąży dawno nie była i jej się przypomniało bo inaczej mógłby tam siedzieć do dzisiaj
Biedna psinka

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Wiesz jak ja weszłam do gabinetu to pierwsze co powiedziałam z wielkim uśmiechem to "Panie doktorze ja dziś poproszę o informację, że szyjka zgładzona i rozwarcie ma ileś tam cm i, że dziś lub jutro rodzę".
Uśmiechnął się i powiedział, zaraz sprawdzimy. A jak sprawdził, że nic się nie zmieniło to zaczął działać bez pytania, ale wiedział, że się nie sprzeciwię. Tyle, że jak już zaczęło bardzo boleć i powiedziałam, że zacznę krzyczeć to mi pozwolił. Ale nie chciałam siary robić! Powiedziałam, że mam dość i już nie chcę i nie wiem jak urodzę to dziecko. Odpuścił i nie wiem na ile zrobił, a na ile nie. W każdym razie w pewnym momencie powiedział, że ładnie brzuch stwardniał. Nie wiem o co chodzi.
Ależ ci się spieszy. Poczekaj na swoją kolej może co?

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
WITAJCIE
GRATULUJĘ WSZYSTKIM NOWYM ROZPAKOWANYM
A te skurcze cię bolą jakoś mocno? Dla mnie to jakiś kosmos wrócić do domu ze skurczami i rozwarciem...

Cytat:
Witajcie po wizycie, nie rodze, szyjka trzyma i wszystko pieknie. Tylko mały na usg wychodzi małusi, rosnie, ale wolniej. Nie przejmuje sie, bo juz tak było raz, a ja miałam tez cykle długie, wiec ten termin na 31 jest taki mocno orientacyjny. Bo ja miałam nie raz i 39 dniowy cykl. Wg usg 12-13 tc termin byl na 4 sierpnia az wiec klade sie do szpitala 29 lipca a cc 30. Chyba, że coś wcześniej będzie się działo.

A teraz wiadomość od Anulki: wyszła dziś do domu, próbuje karmić piersią. Prosi o kciuki w tej intencji. Jak będzie mogła to zajrzy do nas i wstawi w klubie zdjęcie Michasia. Pozdrawia nas gorąco.

Wiadomość od katarzynkajg: czuje się w miarę dobrze, rana ciągnie ale nie ma tragedii, wczoraj o 21 stawili ją na nogi, od rana jest z małym, starają się karmić piersią.
I dobrze, że nic się nie dzieje jeszcze

dla Anulki i katarzynki też

Cytat:
Uwaga. Moge zmalezc sie dzis na porodowce!!!!!!!!!
To dla ciebie również
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 20:56   #1931
fiazo
Zakorzenienie

Dziewczyny nie ja pierwsza przed terminem.na kazdego pora przychodzi.kiedy akcja sie zacznie to nie wiadomo

Synek
Stary 2013-07-11, 20:57   #1932
Neni1984
Zakorzenienie

Do jutra
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 20:57   #1933
idzia111
Zakorzenienie

magdalennne bardzo dobrze, wole miec pewnosc ze bedzie ok i nie wyciagac na sile Michasia. Przekazałam dziewczynom nasze kciuki i w ich imieniu dziękuję
Stary 2013-07-11, 21:04   #1934
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie po wizycie, nie rodze, szyjka trzyma i wszystko pieknie. Tylko mały na usg wychodzi małusi, rosnie, ale wolniej. Nie przejmuje sie, bo juz tak było raz, a ja miałam tez cykle długie, wiec ten termin na 31 jest taki mocno orientacyjny. Bo ja miałam nie raz i 39 dniowy cykl. Wg usg 12-13 tc termin byl na 4 sierpnia az wiec klade sie do szpitala 29 lipca a cc 30. Chyba, że coś wcześniej będzie się działo.

Ze złych wieści to dowiedziałam się, ze mi dziad wychodzi Oli miała dziada, któraś jeszcze (nie pamietam która?) miała dziada, mam i ja

Ja się smieje, bo mnie nic nie boli, nie czuje pieczenia, nic a nic, a gin jak go zobaczył to było ,,o jacie, Ty jeszcze na tyłek możesz usiąść?" No, w szoku jestem. Dostałam od gina maść za free

No a kolejna wiadomość to kość mi sie rozchodzi (po raz kolejny pozdrawiam en). Pozostało mi tylko sie śmiać

Ze względu na tę kość i tego dziada to i tak gin polecałby mi cc.

A teraz wiadomość od Anulki: wyszła dziś do domu, próbuje karmić piersią. Prosi o kciuki w tej intencji. Jak będzie mogła to zajrzy do nas i wstawi w klubie zdjęcie Michasia. Pozdrawia nas gorąco.

Odp. jej, że trzymamy kciuki i tez pozdrawiamy.

Wiadomość od katarzynkajg: czuje się w miarę dobrze, rana ciągnie ale nie ma tragedii, wczoraj o 21 stawili ją na nogi, od rana jest z małym, starają się karmić piersią.

Gratuluję wizyty Dziada współczuję, świetnie, że go nie czujesz

Domi nie przejmuj się głupimi komentarzami zazdrosnych ludzi. Moim zdaniem wygladasz super, brzusio masz kształtny, a w nim najwspanialszą istotę na świecie

Cytat:
To trzymam za w miare bezbolesny poród. Dzidziol faktycznie nie ejst już najmniejszy

Cytat:

Co do paciora to go nie mam chociaż tyle Oni tak dziwnie napisali przy tym słowie wyhodowano, ale u mnie tak pisza własnie. A ogolnie jest ,,nb" co oznacza nie obecne.
za brak paciora

Dziękuję , ale chyba wezmę jednak tą od tego użytkownika

http://allegro.pl/babylux-super-torb...359687993.html

Tylko teraz mam problem z kolorem, mam jasnoszary wózek, tż kupił mi parasolkę brązową i teraz nie wiem czy torbę też kupić brązową Najbardziej podoba mi się kolor czrny+beż

I zrobiła Lila w końcu kupkę Wcześniej to były same kleksy, ale teraz to było prawdziwe kupsko Może nie chcecie czytać o kupkach, ale dla mnie to taki powód matczynej radości
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 21:12   #1935
fiazo
Zakorzenienie

Jak bedzie sie cos dzialo to dam znac.teraz ide odpoczywac

Synek
Stary 2013-07-11, 21:12   #1936
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Oooo jacie, no to trzymam zatem mocno kciuki żeby wszystko poszło sprawnie dali Ci zastrzyki na rozwój płucek dziecka????

Cytat:

Ze złych wieści to dowiedziałam się, ze mi dziad wychodzi Oli miała dziada, któraś jeszcze (nie pamietam która?) miała dziada, mam i ja

Ja się smieje, bo mnie nic nie boli, nie czuje pieczenia, nic a nic, a gin jak go zobaczył to było ,,o jacie, Ty jeszcze na tyłek możesz usiąść?" No, w szoku jestem. Dostałam od gina maść za free

Odp. jej, że trzymamy kciuki i tez pozdrawiamy.

za wizytę
Ja tez mam dziada i też nie bolącego na razie nic z nim nie robię, wezmę się za niego konkretnie po porodzie.
Pozdrowienia dla Anulki i Katarzynki i ich chłopców'

Cytat:
A co do drętwiejącego brzucha ... to okazało sie, ze to jest w tym miejscu, w którym malusi sie wypina i tak czasami sie zdarza. Nie jestem pierwsza, czasami kobiety nie wiedza o tym, że im tak drętwieje, bo nie obserwują tego i tyle.

Co do paciora to go nie mam chociaż tyle Oni tak dziwnie napisali przy tym słowie wyhodowano, ale u mnie tak pisza własnie. A ogolnie jest ,,nb" co oznacza nie obecne.
Ooooo to dobrze, że to drętwienie od dziecia bo też tak mi się zdarza
A co do paciora to witaj w klubie drętwych

Cytat:
I zrobiła Lila w końcu kupkę Wcześniej to były same kleksy, ale teraz to było prawdziwe kupsko Może nie chcecie czytać o kupkach, ale dla mnie to taki powód matczynej radości
brawo dla Lili za kupsko
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 21:31   #1937
tysia222
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość

Sam, tysia ogólnie wizyta ok, ale co do tego cholerstwa na stopach i dłoniach, to wychodzi na to, że nim nie urodzę nie mam szans na pozbycie się tego.. Ciągle się tylko zastanawiam czy wykupić receptę z tym lekiem na sterydach. Te sterydy trochę mnie przerażają. Choć gin zezwolił. To jedyna deska ratunku.. bo żadne diety, herbatki, calciumy i krochmale nie pomogą.
Dzisiaj znowu mi się rozszerzyła ta wysypka Swędzi jak diabli.
Pomyśl o tym tak, ze ważne, że na dziecko nie mato wpływu. A jak gin zezwolił na sterydy to ja bym się osobiście zdecydowała- skoro może Ci to pomóc, a widać, że bardzo Ci to doskwiera.

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Fiazo trzymaj się Kochana!

Lachryma pokój piękny!

Jeszcze dzisiaj znajoma dzwoniła i mówię jej, że mam tą cc i muszę się zgłosić do szpitala. A ona, że cesarka? Że takie wyrwanie dziecka wcześniej? Że to taki szok dla Małego będzie, że sobie siedzi, a nagle Go wyciągają. Powiedziałam, że zaczekamy, aż ona będzie w ciąży i się po prostu rozłączyłam. No szlag mnie trafi!
Co za kobita! Dobrze zrobiłaś

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
http://youtu.be/Q5pnYgJGw4M tak sobie wizażujemy z Filipem
Jej super

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Aaa no i tysia, tak jak prosiłaś

MASECZKA PEEL OFF NA ZASKÓRNIKI

2 łyżki żelatyny
2 łyżki mleka

Mleko i żelatynę podgrzac w mikrofali (ok 20-30s), po wyjęciu dokładnie rozmieszac żelatynę, odstawi do ostygnięcia. Po wystygnięciu nałożyc na wybrane miejsce i trzymac ok 20-30min, aż maseczka porządnie wystygnie.

Uwaga na delikatniejsze miejsca, z włoskami, bo maseczka działa silnie depilująco

Przed polecam zrobienie parówki (ja zaszalałam i zrobiłam z samego wrzątku )
Dzięki

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
kejt ale ten Fifik Ci daje w brzuchu! tańczy jak szalony wow!!

i pytanie:
czy któraś z Was zdecydowała się na pieluchy wielorazowe??
Ja jestem zbyt leniwa na to, choć może się zdecyduję przy odzwyczajaniu od pieluszek na rzecz nocniczka

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
wiecie co,
myśląc o NASZEJ przyszłości, to czy po wszystkich porodach macie zamiar przenieść się na "ODCHOWALNIE" na wizaż??
jakoś kontakt utrzymywać??
czy nie?
Może założymy na odchowalni wątek mam lipcowo- sierpniowych i tam się spotkamy wszystkie?

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41741081]A my się ważyliśmy wczoraj i Artusiek waży 2410 Ze szpitala wyszedł z wagą 2010 g, a w piątek miał 2210 Już mu się pucki robią i takie pulchniutkie paluszki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Super

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
pokaze Wam cos,
moj ostatni projekt
Extra pamiątka
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 21:32   #1938
idzia111
Zakorzenienie

domcia już się zaczaiłam, że to o brzusio chodziło ... tak czy siak nie ważne, ważne jest to, że masz małego skarba pod serduszkiem. kobieta w ciazy ma brzuch, bo co ma innego mieć, nie przejmuj się olej to ... czasami na mnie tez ludzie patrza i wiem, ze mysla ze mam ogromny brzuch itp. ale ja na to inaczej patrze ...
Pamietam jak kiedys myslalam o pępku wystajacym, jakies takie nie ladne, a teraz ... mam to w d....,
Wszystkie mamy śliczne brzusie, a jeszcze piękniejszych mieszkańców w tych brzusiach. Dla Ciebie Domcia

Ja normalna nie jestem, bo dopóki o dziadzie nie wiedziałam to bylo ok., a teraz jak już wiem to zaczynam go czuć Ta moja podświadomość, jestem za bardzo podatna na sugestię ... Dlatego też nie oglądam reklam, bo połowa sklepu byłaby u mnie w domu

Magolina skonsultuj się z lekarzem w sprawie dziada, bo z tego co wiem to trzeba go zaleczyc w ciąży, bo po porodzie może być znacznie gorzej ... szczególnie po sn, bo się prze, ale też cc, bo potem jest wysiłek jak sie z łóżka zwleka albo z dwójeczką jest problem

Oli dziekuje za odp.

Musze Was ponadrabiać, ale nie wiem czy dziś dam radę, za dużo emocji jak na jeden dzień

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-07-11 o 21:34
Stary 2013-07-11, 21:35   #1939
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Powodzenia Zosiu!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 21:40   #1940
skylie
Wtajemniczenie

Niunia- masaż szyjki Ci robili. Dlatego tak bolało Trzymam kciuki za szybki rozwój akcji

Fiazo- dla Ciebie również

Domcia- nie przejmuj się jakimś durnym komentarzem wygłoszonym jeszcze anonimowo. Niech się podpisze komentator.

Super pamiątka. Żałuję że nie mam takiej z pierwszej i tej ciąży

Neni-
no same fajne osoby w tym klubie..i skromne...

Idzia- za wizytę. Dziada współczuję Dobrze że nie boli

WOJTUŚ

Edytowane przez skylie
Czas edycji: 2013-07-11 o 21:44
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 21:41   #1941
surka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio

Ja też uciekam Dobrej nocki

Fiazo w ramach możlwiości daj znać
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 21:46   #1942
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 21:47   #1943
Oliath
Zakorzenienie

ZOSIA, juz nikt Cie nie nazywa FIAZO

Cytat:
Dziękuję , ale chyba wezmę jednak tą od tego użytkownika

http://allegro.pl/babylux-super-torb...359687993.html

Tylko teraz mam problem z kolorem, mam jasnoszary wózek, tż kupił mi parasolkę brązową i teraz nie wiem czy torbę też kupić brązową Najbardziej podoba mi się kolor czrny+beż

Jakbym wiedziala, to moglam od Ciebie odkupic te brazowa parasolke... no nic, po prostu kup sobie nową do kompletu do torby, ktora Ci sie widzi najbardziej, a brazowa sprzedaj na All/ Tablicy

Koopa wazna rzecz, wiec klaskamy, a Ty bez krepacji wszystko opisuj

W ZAŁĄCZNIKACH LILO podczas "skrótowej" kapieli w misce kiedy nam sie nie chce pajacowac z przewijakiem, bo jest pozno, spiaco i mama pada na pysk
Lili ciasnota niestraszna, w cieplej wodzie nieodmiennie zasypia, pchajac glowine pod wode
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_4584.jpg (139,2 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_4585.jpg (139,9 KB, 52 załadowań)
Kubulek
Stary 2013-07-11, 21:51   #1944
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
łaaaaaaa
jak to????

Cytat:
Witajcie po wizycie,....
Idzia nie zbieraj choróbsk...dobrze, ze dziada nie czujesz:/
A mały niech siedzi jeszcze trochę nie ma to tamto.

Dzieki za info od dziewczynek.
KCIUKI DLA NICH!!!

Cytat:
wiecie co....
normalnie az mi sie przykro zrobilo....

napisalam dzis notke na moim blogu
i dostalam anonimowy ciekawy komentarz pod notka,
az mi sie przykro zrobilo([COLOR="Silver"]

!!
coś złego napisali???

Cytat:
WITAJCIE

ja w niedzielę jak wam pisałam wkurzyłam się na teściową żeby odreagować poszłam na długi spacer przez co w nocy bolało mnie w miejscu lewego jajnika ale po jakimś czasie przeszło więc się nie przejęłam

w poniedziałek spałam pół dnia o 13.30 miałam KTG u swojego gin i wyszły mi regularne skurcze gin mnie zbadał szyjka miała 1 cm ale jeszcze rozwarcia nie było i powiedział że jak skurcze nie przejdą przez 2 godz mam się zgłosić do szpitala bo chyba coś z tego będzie...skurcze na początku nie bolały a potem były na zmianę z brzucha i z krzyża

po 3 godzinach ze skurczami co 4 minuty pojechaliśmy na IP mąż oczywiście papierosek przed wejściem a ja patrzę z przerażeniem na korytarz...
a tam gin którego bardzo nie chciałam więc za torbę i do samochodu z krzykiem że tu rodzić nie będę zadzwoniłam do mamy i mówię że jadę do niej do szpitala ale uspokoiła mnie że jeszcze 18 nie ma i gin się zmieni... no to weszliśmy na IP tam przyjął mnie ten niechciany gin ale już na oddziale badał mnie inny u nas jest tylko 1 gin na noc ...
...
Niunia już myślałam, ze to opis porodu...kurcze..to też sie namęczysz...
a Ty jestes po ślubie i to teściowa czy tylko mama Tż???
Nie fajnie sie kobiecina zachowuje....

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Ja Jak tylko tyłeczek mojego Dziecka do nich dorośnie

Ja zrobiłam coś znacznie gorszego
W zeszłym tygodniu poszłyśmy z Mamą do lidla na zakupy...
Uwiązałam Sierść pod sklepem, zrobiliśmy zakupy i w połowie drogi do domu Mama pyta czy nie chciałabym wrócić po psa bo mu chyba nudno pod tym sklepem tyle czasu leżeć
I musiałam na sygnale lecieć po psa Dobrze, że chociaż ona w ciąży dawno nie była i jej się przypomniało bo inaczej mógłby tam siedzieć do dzisiaj
i nie piszczał jak odchodziłyście? niezłą masz tą sierść,,,bardzo cierpliwa jest
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41742890]Hej nie nadrabiam

Mam zmasakrowane brodawki :-( dziewczyny jak przystawiacie malucha do piersi? Bo moj robi taki dziubek i lapie za koncowke :-( normalnie masakra.. Tak wiec karmie roznie jak daje rade przed chwila butla wczesniej piersia i co dwie h bo malemu weszla dzis zoltaczka i jest troche sniety i nie chce mu sie jesc.. Wiec sie wazymy karmimy potem wazymy zapisujemu i co 2 h to samo

a[/QUOTE]

może te nakładki silikonowe by Ci pomogły....

Cytat:
hej dziewczynki ja nadal w dwupaku. ten cewnik foleya z balonikiem o 4 rano mi wypadl i z 1.5cm rozwarcia zrobil cale 2cm.. od 8 rano na oksy jestem juz od 12 na najwyzszej dawce,bo stopniowo zwiekszali. skurczy brak. od polnocy caly czas bez jedzenia i picia,bardzo mi slabo. mozliwe ze jutro cc,jak sie nic nadal nie ruszy. to tyle relacji z porodowki,postaram sie dac znac jutro jak u mnie. pozdrawiam was,dziekuje za slowa otuchy i kciukasy,i przepraszam ze nie nadrabiam dokladnie,ale brak sil,wiekszosc czasu spie albo z tz siedze.
Trzymaj się tam dzielnie, dasz radę!!!

KCiUKI WIELKIE!!!!

Cytat:
pokaze Wam cos,
moj ostatni projekt
ALE MASZ SUUUUPER PAMIĄTKĘ!!!!
Kurcze!!! Az zadroszcze troszkę:/

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Kurde, mego małża wciąż nie ma.. Głodna jestem.. Chyba będzie jadł zimne, bo ja już dłużej czekać nie będę
Jeszcze muszę zarobic ciasto na pizzę..wieczorem mamy gości Bliska koleżanka z narzeczonym wpadną.. Sama zaprosiłam, bo lada dzień jadą na urlop, później jak urodzę znowu przez jakiś czas się nie spotkamy.. A i ostatnio dawno się nie widziałyśmy

Miłego popołudnia i wieczorku
a kuzynka się dziś nie dobijała?

B rawa dla Artosława!!!!

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41737936]

Poza tym odpadł nam kikut <jupi>

brawa za brak kikutka!!!!

Cytat:
Oj jak dobrze, ze odezwały sie dziewczyny ktorym tez brzuch dretwieje ...
Kurcze..mi nic nie drętwieje, jak coś to twardnieje...

Cytat:
znow wyszpiegowałam wiaodmosci od kocuuurka:

[COLOR=Purple]

mualam cesarke bo skurcze byly mega i po calym dniu rozwarcie 5 cm a tetno zaczelo Piernikowi lecieciec. Nie czeka juz tylko cieli.

porod to koszmar ale juz mam swoj skarb

.
dzięki za info, szkoda, ze u nas też nie wkleiła...

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
parę fot z pokoiku Małej:
super pokoik Oliwce na pewno sie spodoba!!!

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość

MASECZKA PEEL OFF NA ZASKÓRNIKI[/B]

Przed polecam zrobienie parówki (ja zaszalałam i zrobiłam z samego wrzątku )
Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Mamusie!!!! I mamusie -dwupaczki!
Pytanko: czym posmarowac Laurce rączki bo jej skóra z zewnętrznej strony dłoni lekko schodzi??? Wczoraj je poolowkowałam na śpiocha ale nie wiem za bardzo...bo ona jednak bierze te rączki do buzi ??????
mojemu siostrzeńcowi też się skórka łuszczy i kąpią go w oliatum tak położna zaleciła...

aż normalnie sobie ją machnę no!!!
A wrzuciąłś ją do klubu coby nie zginęła???

A ja padam po wizytacji siostrzeńca Słodki maluszek praktycznie cały czas śpi, budzi się na jedzonko i dalej kimono...ale zaliczyłąm 1 przeberanie i olanie cioci ręki

PS. Sammi ale chamówa z tym autem....no w takim momencie Wam ukradli...a może zobaczyli, ze cos cennego jest w bagażniku???

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 22:00   #1945
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
ZOSIA, juz nikt Cie nie nazywa FIAZO

W ZAŁĄCZNIKACH LILO podczas "skrótowej" kapieli w misce kiedy nam sie nie chce pajacowac z przewijakiem, bo jest pozno, spiaco i mama pada na pysk
Lili ciasnota niestraszna, w cieplej wodzie nieodmiennie zasypia, pchajac glowine pod wode
grunt, ze małej sie podoba

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 22:05   #1946
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
wiecie co,
myśląc o NASZEJ przyszłości, to czy po wszystkich porodach macie zamiar przenieść się na "ODCHOWALNIE" na wizaż??
jakoś kontakt utrzymywać??
czy nie?
ja myślę, że pójdziemy na odchowalnię, wiadomo, że tyle spamu nie będzie, bo dzieciaczki czas nam zajmą, no ale zawsze coś tam popiszemy. Ja jestem za

Brawa ślicznie rośnie, widac mamy mleczko dobrze wypływa na Artusia

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Cześć

Podczytuje Was od czasu do czasu, ale ciężko mi teraz z systematycznością i tak dziwnie, że nie jestem z Wami a bieżąco W dzień w dzień wiedziałam co tam u Was słychać, a teraz co... tylko to co uda mi się przeczytać w miedzy czasie.

My sie docieramy, Franuś jest strasznym głodomorem i potrafi jeść co 2 godziny, wypija w przypływach 110ml i mam wrażenie, że wciąż mu mało. Dziś wybraliśmy się na wizytę patronażową i Mały już waży 3735g a ze szpitala został wypisany z wagą jaką osiągnął w dniu urodzenia.
Do tego dostaliśmy skierowanie do szpitala aby sprawdzić tą żółtaczkę, niby ładnie już mu schodzi, ale była dość wysoka.
no no... potrafi zjeść młody

Cytat:
pokaze Wam cos,
moj ostatni projekt
wow, podziwiam za taką systematyczność. Ja obiecywałam sobie, że jak będę w ciąży to będę tez takie cykała ... i co ... i nic, mam kilka fotek dosłownie, nawet nie pamiętam z którego tygodnia.

Cytat:
Oby coś szybko ruszyło ... trzymam

Cytat:
Nikt nie rodzi... to sie pochwale zakupami z tej okazji
Ty to potrafisz dobrze zrobić zakupy, super torba, ... a kiecka za śmieszną cenę

Cytat:
Oliath moja torba taka,
ale chyba nei ma tyle bajerow jak twoja i jest mniejsza niestety.
no ale byla z wozkiem, wiec nie bede szalec i teraz nowej kupowac, chyba ze w przyszlosci
też fajna jest

Cytat:
WITAJCIE

ja w niedzielę jak wam pisałam wkurzyłam się na teściową żeby odreagować poszłam na długi spacer przez co w nocy bolało mnie w miejscu lewego jajnika ale po jakimś czasie przeszło więc się nie przejęłam

w poniedziałek spałam pół dnia o 13.30 miałam KTG u swojego gin i wyszły mi regularne skurcze gin mnie zbadał szyjka miała 1 cm ale jeszcze rozwarcia nie było i powiedział że jak skurcze nie przejdą przez 2 godz mam się zgłosić do szpitala bo chyba coś z tego będzie...skurcze na początku nie bolały a potem były na zmianę z brzucha i z krzyża

po 3 godzinach ze skurczami co 4 minuty pojechaliśmy na IP mąż oczywiście papierosek przed wejściem a ja patrzę z przerażeniem na korytarz...
a tam gin którego bardzo nie chciałam więc za torbę i do samochodu z krzykiem że tu rodzić nie będę zadzwoniłam do mamy i mówię że jadę do niej do szpitala ale uspokoiła mnie że jeszcze 18 nie ma i gin się zmieni... no to weszliśmy na IP tam przyjął mnie ten niechciany gin ale już na oddziale badał mnie inny u nas jest tylko 1 gin na noc ...

w szpitalu rozwarcie na 1,5 cm skurcze nadal co 4 minuty przed lekarzem badała mnie położna...cholera jedna jak to bolało darłam się tak że tż słyszał mnie z innego oddziału ... dostałam pustą 3 osobową salę z łazienką i miałam czekać na rozwój sytuacji o 21 skurcze przeszły więc wyprosili tż a mi kazali iść spać...

rano i przez cały wtorek zero skurczy badał mnie ordynator jeszcze mocniej niż położna aż się popłakałam... oczywiście powiedział że poród boli bardziej powiedziałam że porównam...

w środę wieczorem znowu skurcze i znowu badanie przez położną tym razem inną i nie bolało -można? - można !!!!! rozwarcie na 2,5 cm... odszedł czop.. więc położna kazała się szykować za godzinkę do lewatywy ale przez godzinkę skurcze znowu ustały i poszłam spać...

dzis rano skurcze słabe nieregularne ordynator stwierdził że tak czekać to mogę i w domu i mnie wypisał ... jutro mam ktg u swojego lekarza... z USG wychodzi że mały waży 3,5 kg +- 0,5 kg

lekarz juz się ze mnie śmiał że mam leniucha w brzuchu i poród rozkłada sobie na raty żeby się nie zmęczyć a drugiemu mówiąc dziś do widzenia odpowiedział mi do zobaczenia ja mam dzisiaj dyżur... więc obstawia że jednak dzisiaj wrócę
poszłam z tż na spacer żeby małego jakoś skłonić do wyjścia ale nic z tego chyba dzisiaj

a teściowa z babką tż zdążyły już mnie obgadywać ale starałam się schodząc ze schodów nawet tego nie słuchać więc tylko strzępki do mnie dotarły których nie chcę nawet składać w całość...

będąc w szpitalu dotarło do mnie że nie mam laktatora przewijaka parasolki i że powinnam dokupić jedną koszulę do karmienia i podkład z froty na materac ...

Miałaś masaż szyjki dlatego tak bolało. A długo on trwał? Mój gin robi góra 1 min., ale podobno to tak boli, że się dłuży mocno.

Oby szybko się rozkręciło

Rano być może przeczytamy, że urodziłaś
Stary 2013-07-11, 22:08   #1947
sammi24
Zadomowienie

Nadrabiam...

Dzoan no to wizyta niezła. Oby Ci krochmal pomógł
Mela ciężką miałaś noc i brawa za wizytę. Mimo, że masaż niedokończony, myślę że dobrze zrobiłaś, że zrezygnowałaś - nic na siłę.
Fiazo przesyłam Ci pozytywne fluidy, trzymam kciuki
Madi jak tam pobyt u siostrzeńca?
Lachryma super pokoik
Karolajn ja podziwiam ogólnie każdą matke z małym dzieckiem, że w ogóle daje radę
Malinka kciuki za jutrzejszą kontrolę
Agrafka ale masz beznadziejną tę koleżankę, brak słów na ten jej komentarz odnośnie cc...
Magdalenne za wykonanie planu z meblami. I wierzę, że z Tż się dogadacie ostatecznie co do porodu
Surka na tym zdjęciu jesteś Ty po porodzie, niemożliwe! super!
Eaine fajnie, że się odzywasz i że u Was ok
Rocky generalnie VW, Audi to marki w 1 trójce najpopularniejszych aut, które są kradzione. Nasze 1 skradzione auto to własnie Audi, teraz VW więc się zgadza rozwaliło mnie na kawałki, jak napisałaś, że Laurka płakała bo chciała sie przytulić, kochane maleństwo
Tweed padłam - wymioty w ciąży na jedzenie ok ale na nieogolonego faceta? szok
Neni jak zwykle przygotowana, onotatkowana
Kejt obejrzałam te filmiki, idea b. fajna ale chwyt emocjonalny, którego nie lubię w kampaniach reklamowychA Filip jak skacze fajnie w brzuchu i późne ale najlepsze życzenia urodzinowe dla męża
Dotkaa za KTG
domciatko fajnie, że szpiegujesz kocurka, na pewno sie nie pogniewa, zgadzam się z Dotką, że i do nas mogłaby parę słów napisać, skoro gdzie indziej się odzywa.
stokrotka smęć jak tylko masz ochotę, ja też chodzę ostatnio nie teges, taka bez humoru
paulinka no, no, sam Instytut Gosp Wodnej dzwonił
Perse brawo za kikutka
Skylie i jak zakupy w Jikeji?
Ona dla Was
Perse i dla Was też za wagę
Baloniku trzymamy kciuki
Oliath super zakupy juz szalejesz. Byłam w szoku gdy jakiś czas temu wrzuciłas aukcję z wózkiem retro, sobie myślę "ona ma czas na allegro?!"
Teso
Niunia wow już myślałam, że napiszesz, że dzieć wyskoczył, a tu wypis do domu kolejny Ancymonek
Sarna i jak tam, przeszło trochę?
Idzia czyli data znana

Gratuluję tygodni

A ja byłam dziisaj na KTG prywatnie wieczorem. Szczerze to się wystraszyłam, bo mały od samego rana, bez przerw ciągle się przewalał i przewala ale to z takim impetem jak nigdy w całej ciąży. A jest generalnie WIELKIM LENIUCHEM, czasem się pokręci, wypchnie...no i strasznie się zmartwiłam, że może się poddusza ...zwłaszcza, że wczoraj cały dzień tak mnie bolałao i brzuch twardniał co minutę albo jak skała godzinami. Podejrzewałam, że pewnie udziela mu się moje poddenerwowanie w związku z samochodem, mimo że ja biorę to na luzaka ale widocznie podświadomie coś tam działa
No i na tym KTG leżę, przy mnie Tż i go podpytuję co na wykresie. I pytam go w jakim zakresie tętno. Takie i takie. Aha to ok. A czy dolna linia gładka, bo to od skurczy. A Tż, że nie jest gładka, że co 3 minuty są ale za chwilę mi dziad mówi, że żartował za jakiś czas wchodzi ginka, patrzy i mówi "o, skurcze są", ja se myślę, pogrzało ich z tymi żartami, a ona do mnie "czuje je pani, są na 40% co 6-7 minut" coś tam niby czułam ale powoedziałam jej, że ja to od 20 tc miewam silniejsze 100 razy bóle a to to jakiś pikuś jest No i tyle, z małym ok, najważniejsze. Ale ogólnie jestem miło zaskoczona tymi skurczami

Jeśli chodzi o auto, to już wszzystko połatwione, szczerze mówiąc nie ma wiele papierologii, komenda - notatka, PZU- zgłoszenie szkody, zdanie kluczy, dow rej etc. No i teraz w kontakcie z likwidatorem naszej szkody (jakiś pan Władziu). I czekać na umorzenie śledztwa przez policję (do miesiąca).

Szczęście, że Tż ma auto służbowe, to mamy czym się poruszać...

A teraz info od Czarowniczki - Antoś ciągle pod lampami dzielnie walczy, a jego mama bardzo chciałaby już z nim wyjść do domu, zresztą nie ma czemu się dziwić...i wciąż nie może się łączyć z netem więc do nas nawet nie może zajrzeć i czasu sobie wypełnić
Teso - Czarowniczka pisze, że wie jak Ci ciężko, że tyle czasu w szpitalu musisz być bo sama nie daje rady i mocno Cię ściska
I pozdrowienia od Czarowniczki dla nas wszystkich.

Wysyłam jej pozdrowienia również od Nas

No ty by było na tyle na dziś. Ja jutro jadę na ostatni week do rodziców przed porodem prawdopodobnie więc trochę pospamuję do południa.
Dobrej nocy
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 22:08   #1948
mela1234
Zakorzenienie

Fiazo (ja cię jeszcze tak nazywam) trzymam kciuki.

Idzia mój dziad piekł mnie pierwsze 1,5 dnia do momentu zastosowania kremu z apteki. Teraz pojawia się i znika w zależności od częstotliwości wypróżniania. Najlepsze jest to, że wcale się nie napinam i czekam aż dwójka sama wyjdzie, a dziad i tak się pojawia. Zaraz muszę go posmarować, bo znowu miałam akcję z przeczyszczaniem dolnym i wolałam dziada niczym nie traktować bo i tak bym to wytarła po 5 minutach.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 22:12   #1949
sammi24
Zadomowienie

Madi tylko Ci odpiszę, bo mi się w oko rzuciło - w bagażniku była m.in. brudna bielizna do prania mojej sis, dziś się śmiałyśmy, że bomba ekologiczna spadnie na złodziei i sami auto porzucą

Oli słodki kąpielak

Dobranoc, paaaa
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 22:15   #1950
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
ja myślę, że pójdziemy na odchowalnię, wiadomo, że tyle spamu nie będzie, bo dzieciaczki czas nam zajmą, no ale zawsze coś tam popiszemy. Ja jestem za

Oczywiście, ze pójdziemy na Odchowalnię. Ustaliłyśmy już, że jak wszystkie urodzą to się przeniesiemy.

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Nadrabiam...
Mela ciężką miałaś noc i brawa za wizytę. Mimo, że masaż niedokończony, myślę że dobrze zrobiłaś, że zrezygnowałaś - nic na siłę.
Musiał pan dr zrezygnować bo inaczej drugą stroną fotela bym uciekła. Byłam blisko żeby go kopnąc - odruchowo mimo, że go bardzo lubię!
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości