|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
Cytat:
|
|
#1922 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
fiazo jak to dzis? Co sie dzieje?
Oli jaka maść miałaś na dziada??? |
|
|
|
#1923 |
|
Zakorzenienie
|
Po pompie z lekiem rozkurczowym strasznie sie trzeslam.lekarz zbadal.szyjka zgladzona i czekamy na skurcze
|
|
|
|
#1924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1925 |
|
Zakorzenienie
|
No ale jak to??? Nie mogą jakoś tego zatrzymać???
|
|
|
|
#1927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1928 |
|
Zakorzenienie
|
Byla mala dawka leku a ja jak osika sie trzeslam.nic przyjdzie na swiat miesiac wczesniej.ja tez sie wczesniej urodzilam
|
|
|
|
#1929 | |
|
Zakorzenienie
|
Na recepte - PIMAFUCORT = sterydy+antybiotyk
Cytat:
http://allegro.pl/listing/user/listi...95282&id=82661 ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- zosia, powodzenia!!!
|
|
#1930 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Poszliśmy na spacer. Generalnie dużo wyjaśniliśmy, ale jeszcze to nie jest to, co powinno
![]() TŻ stwierdził, że on nigdy nie powiedział, że nie będzie przy 1. fazie, tylko nie chce być przy porodzie No nie wiem, zobaczymy co z tego wyjdzie... Najgorsze, że moja mama go "oskarża" o te wszystkie moje kryzysy i robi się napięta atmosfera w domu Jak TŻ pójdzie na nockę, to siądę i z nią pogadam, bo nie chciałabym, żeby jakieś pretensje wzajemne narastały. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41741081]A my się ważyliśmy wczoraj i Artusiek waży 2410 Ze szpitala wyszedł z wagą 2010 g, a w piątek miał 2210 Już mu się pucki robią i takie pulchniutkie paluszki ![]() [/QUOTE] Pięknie rośnie Arturek ![]() Cytat:
Mój TŻ jest taki, że on chce wszystko sam. Nie lubi jak ktoś się wtrąca albo robi coś za niego. Zapowiedział nawet, że przy kąpaniu małego możemy być tylko ja i on... Decyzję pozostawiam jemu. Mi chodzi tylko o towarzystwo jakby miało to długo trwać i "trzepnięcie" kim trzeba jakby akcja za długo nie postępowała, a oni czekali na cud. No i nie każę mu być przy samym porodzie, tylko w tej fazie skurczów... Super ![]() Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41742890]Hej nie nadrabiam Mam zmasakrowane brodawki :-( dziewczyny jak przystawiacie malucha do piersi? Bo moj robi taki dziubek i lapie za koncowke :-( normalnie masakra.. Tak wiec karmie roznie jak daje rade przed chwila butla wczesniej piersia i co dwie h bo malemu weszla dzis zoltaczka i jest troche sniety i nie chce mu sie jesc.. Wiec sie wazymy karmimy potem wazymy zapisujemu i co 2 h to samo zmienilam pokoj i mam troche masakryczna towarzyszke :-( zobaczymy jak bedzie potem.. Najwyzej ja udusze :-/ Zostajemy na bank do konca przyszlego tygodnia wiec musze na to zmobilizowac sily i hormony .. Dzis juz raz peklam i poplakalam sie przy pani ordynator.. Kosmos jakis.. No ale to trzecia doba , pamietam ze ze starszakiem ryszalam bez powoduz tydzien na pewno [/QUOTE] Przez tą żółtaczkę tak długo was będą trzymać? Czy jakieś konsultacje jeszcze? Nie ma tam jakiejś sensownej położnej, która mogłaby pomóc z tym karmieniem? Teoretycznie wszystko można napisać, a jak ktoś pokaże, to jednak jest inaczej... Trzymam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A te skurcze cię bolą jakoś mocno? Dla mnie to jakiś kosmos wrócić do domu ze skurczami i rozwarciem... Cytat:
![]() dla Anulki i katarzynki też![]() To dla ciebie również
|
|
#1931 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie ja pierwsza przed terminem.na kazdego pora przychodzi.kiedy akcja sie zacznie to nie wiadomo
|
|
|
|
#1932 |
|
Zakorzenienie
|
Do jutra
|
|
|
|
#1933 |
|
Zakorzenienie
|
magdalennne bardzo dobrze, wole miec pewnosc ze bedzie ok i nie wyciagac na sile Michasia. Przekazałam dziewczynom nasze kciuki i w ich imieniu dziękuję
|
|
|
|
#1934 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję wizyty Dziada współczuję, świetnie, że go nie czujesz ![]() Domi nie przejmuj się głupimi komentarzami zazdrosnych ludzi. Moim zdaniem wygladasz super, brzusio masz kształtny, a w nim najwspanialszą istotę na świecie To trzymam za w miare bezbolesny poród. Dzidziol faktycznie nie ejst już najmniejszy ![]() Cytat:
za brak paciora ![]() Cytat:
http://allegro.pl/babylux-super-torb...359687993.html Tylko teraz mam problem z kolorem, mam jasnoszary wózek, tż kupił mi parasolkę brązową i teraz nie wiem czy torbę też kupić brązową Najbardziej podoba mi się kolor czrny+beż ![]() I zrobiła Lila w końcu kupkę Może nie chcecie czytać o kupkach, ale dla mnie to taki powód matczynej radości
|
|||
|
|
|
#1936 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Oooo jacie, no to trzymam zatem mocno kciuki żeby wszystko poszło sprawnie
dali Ci zastrzyki na rozwój płucek dziecka????Cytat:
za wizytęJa tez mam dziada i też nie bolącego na razie nic z nim nie robię, wezmę się za niego konkretnie po porodzie .Pozdrowienia dla Anulki i Katarzynki i ich chłopców Cytat:
![]() A co do paciora to witaj w klubie drętwych Cytat:
brawo dla Lili za kupsko
|
|||
|
|
|
#1937 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41741081]A my się ważyliśmy wczoraj i Artusiek waży 2410 Ze szpitala wyszedł z wagą 2010 g, a w piątek miał 2210 Już mu się pucki robią i takie pulchniutkie paluszki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Super ![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Extra pamiątka |
||||||
|
|
|
#1938 |
|
Zakorzenienie
|
domcia już się zaczaiłam, że to o brzusio chodziło ... tak czy siak nie ważne, ważne jest to, że masz małego skarba pod serduszkiem. kobieta w ciazy ma brzuch, bo co ma innego mieć, nie przejmuj się olej to ... czasami na mnie tez ludzie patrza i wiem, ze mysla ze mam ogromny brzuch itp. ale ja na to inaczej patrze ...
Pamietam jak kiedys myslalam o pępku wystajacym, jakies takie nie ladne, a teraz ... mam to w d...., Wszystkie mamy śliczne brzusie, a jeszcze piękniejszych mieszkańców w tych brzusiach. Dla Ciebie Domcia Ja normalna nie jestem, bo dopóki o dziadzie nie wiedziałam to bylo ok., a teraz jak już wiem to zaczynam go czuć Dlatego też nie oglądam reklam, bo połowa sklepu byłaby u mnie w domuMagolina skonsultuj się z lekarzem w sprawie dziada, bo z tego co wiem to trzeba go zaleczyc w ciąży, bo po porodzie może być znacznie gorzej ... szczególnie po sn, bo się prze, ale też cc, bo potem jest wysiłek jak sie z łóżka zwleka albo z dwójeczką jest problem Oli dziekuje za odp. Musze Was ponadrabiać, ale nie wiem czy dziś dam radę, za dużo emocji jak na jeden dzień
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-07-11 o 21:34 |
|
|
|
#1939 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1940 |
|
Wtajemniczenie
|
Niunia- masaż szyjki Ci robili. Dlatego tak bolało
Fiazo- dla Ciebie również ![]() Domcia- nie przejmuj się jakimś durnym komentarzem wygłoszonym jeszcze anonimowo. Niech się podpisze komentator. Super pamiątka. Żałuję że nie mam takiej z pierwszej i tej ciąży Neni- no same fajne osoby w tym klubie..i skromne... Idzia- za wizytę. Dziada współczuję
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-07-11 o 21:44 |
|
|
|
#1941 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio
Ja też uciekam
![]() Fiazo w ramach możlwiości daj znać
|
|
|
|
#1942 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1943 | |
|
Zakorzenienie
|
ZOSIA, juz nikt Cie nie nazywa FIAZO
![]() Cytat:
Koopa wazna rzecz, wiec klaskamy, a Ty bez krepacji wszystko opisuj W ZAŁĄCZNIKACH LILO podczas "skrótowej" kapieli w misce kiedy nam sie nie chce pajacowac z przewijakiem, bo jest pozno, spiaco i mama pada na pysk ![]() Lili ciasnota niestraszna, w cieplej wodzie nieodmiennie zasypia, pchajac glowine pod wode
|
|
#1944 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
łaaaaaaa
jak to???? Idzia nie zbieraj choróbsk...dobrze, ze dziada nie czujesz:/ A mały niech siedzi jeszcze trochę nie ma to tamto. Dzieki za info od dziewczynek. KCIUKI DLA NICH!!! Cytat:
Cytat:
a Ty jestes po ślubie i to teściowa czy tylko mama Tż??? Nie fajnie sie kobiecina zachowuje.... Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41742890]Hej nie nadrabiam Mam zmasakrowane brodawki :-( dziewczyny jak przystawiacie malucha do piersi? Bo moj robi taki dziubek i lapie za koncowke :-( normalnie masakra.. Tak wiec karmie roznie jak daje rade przed chwila butla wczesniej piersia i co dwie h bo malemu weszla dzis zoltaczka i jest troche sniety i nie chce mu sie jesc.. Wiec sie wazymy karmimy potem wazymy zapisujemu i co 2 h to samo a[/QUOTE] może te nakładki silikonowe by Ci pomogły.... Cytat:
KCiUKI WIELKIE!!!! ALE MASZ SUUUUPER PAMIĄTKĘ!!!! Kurcze!!! Az zadroszcze troszkę:/ Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41741081]A my się ważyliśmy wczoraj i Artusiek waży 2410 Ze szpitala wyszedł z wagą 2010 g, a w piątek miał 2210 Już mu się pucki robią i takie pulchniutkie paluszki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] B rawa dla Artosława!!!! [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41737936] Poza tym odpadł nam kikut <jupi> Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] brawa za brak kikutka!!!! Cytat:
Cytat:
super pokoik Oliwce na pewno sie spodoba!!!Cytat:
Cytat:
aż normalnie sobie ją machnę no!!! A wrzuciąłś ją do klubu coby nie zginęła??? A ja padam po wizytacji siostrzeńca Słodki maluszek praktycznie cały czas śpi, budzi się na jedzonko i dalej kimono...ale zaliczyłąm 1 przeberanie i olanie cioci ręki![]() PS. Sammi ale chamówa z tym autem....no w takim momencie Wam ukradli...a może zobaczyli, ze cos cennego jest w bagażniku??? |
|||||||||
|
|
|
#1945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1946 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41741081]A my się ważyliśmy wczoraj i Artusiek waży 2410 Ze szpitala wyszedł z wagą 2010 g, a w piątek miał 2210 Już mu się pucki robią i takie pulchniutkie paluszki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Brawa ślicznie rośnie, widac mamy mleczko dobrze wypływa na Artusia![]() Cytat:
![]() wow, podziwiam za taką systematyczność. Ja obiecywałam sobie, że jak będę w ciąży to będę tez takie cykała ... i co ... i nic, mam kilka fotek dosłownie, nawet nie pamiętam z którego tygodnia.Cytat:
![]() Ty to potrafisz dobrze zrobić zakupy, super torba, ... a kiecka za śmieszną cenę ![]() Cytat:
Cytat:
Miałaś masaż szyjki dlatego tak bolało. A długo on trwał? Mój gin robi góra 1 min., ale podobno to tak boli, że się dłuży mocno. Oby szybko się rozkręciło Rano być może przeczytamy, że urodziłaś
|
|||||
|
|
|
#1947 |
|
Zadomowienie
|
Nadrabiam...
Dzoan no to wizyta niezła. Oby Ci krochmal pomógł Mela ciężką miałaś noc i brawa za wizytę. Mimo, że masaż niedokończony, myślę że dobrze zrobiłaś, że zrezygnowałaś - nic na siłę. Fiazo przesyłam Ci pozytywne fluidy, trzymam kciuki Madi jak tam pobyt u siostrze ńca?Lachryma super pokoik Karolajn ja podziwiam ogólnie każdą matke z małym dzieckiem, że w ogóle daje radę ![]() Malinka kciuki za jutrzejszą kontrolę Agrafka ale masz beznadziejną tę koleżankę, brak słów na ten jej komentarz odnośnie cc... Magdalenne za wykonanie planu z meblami. I wierzę, że z Tż się dogadacie ostatecznie co do porodu![]() Surka na tym zdjęciu jesteś Ty po porodzie, niemożliwe! super! Eaine fajnie, że się odzywasz i że u Was ok Rocky generalnie VW, Audi to marki w 1 trójce najpopularniejszych aut, które są kradzione. Nasze 1 skradzione auto to własnie Audi, teraz VW więc się zgadza rozwaliło mnie na kawałki, jak napisałaś, że Laurka płakała bo chciała sie przytulić, kochane maleństwoTweed padłam - wymioty w ciąży na jedzenie ok ale na nieogolonego faceta? Neni jak zwykle przygotowana, onotatkowana ![]() Kejt obejrzałam te filmiki, idea b. fajna ale chwyt emocjonalny, którego nie lubię w kampaniach reklamowych A Filip jak skacze fajnie w brzuchu i późne ale najlepsze życzenia urodzinowe dla męża Dotkaa za KTGdomciatko fajnie, że szpiegujesz kocurka, na pewno sie nie pogniewa, zgadzam się z Dotką, że i do nas mogłaby parę słów napisać, skoro gdzie indziej się odzywa. stokrotka smęć jak tylko masz ochotę, ja też chodzę ostatnio nie teges, taka bez humoru ![]() paulinka no, no, sam Instytut Gosp Wodnej dzwonił Perse brawo za kikutka ![]() Skylie i jak zakupy w Jikeji? ![]() Ona dla WasPerse i dla Was też za wagęBaloniku trzymamy kciuki Oliath super zakupy juz szalejesz. Byłam w szoku gdy jakiś czas temu wrzuciłas aukcję z wózkiem retro, sobie myślę "ona ma czas na allegro?!"![]() Teso Niunia wow już myślałam, że napiszesz, że dzieć wyskoczył, a tu wypis do domu kolejny Ancymonek ![]() Sarna i jak tam, przeszło trochę? Idzia czyli data znana ![]() Gratuluję tygodni A ja byłam dziisaj na KTG prywatnie wieczorem. Szczerze to się wystraszyłam, bo mały od samego rana, bez przerw ciągle się przewalał i przewala ale to z takim impetem jak nigdy w całej ciąży. A jest generalnie WIELKIM LENIUCHEM, czasem się pokręci, wypchnie...no i strasznie się zmartwiłam, że może się poddusza ...zwłaszcza, że wczoraj cały dzień tak mnie bolałao i brzuch twardniał co minutę albo jak skała godzinami. Podejrzewałam, że pewnie udziela mu się moje poddenerwowanie w związku z samochodem, mimo że ja biorę to na luzaka ale widocznie podświadomie coś tam działa ![]() No i na tym KTG leżę, przy mnie Tż i go podpytuję co na wykresie. I pytam go w jakim zakresie tętno. Takie i takie. Aha to ok. A czy dolna linia gładka, bo to od skurczy. A Tż, że nie jest gładka, że co 3 minuty są ale za chwilę mi dziad mówi, że żartował za jakiś czas wchodzi ginka, patrzy i mówi "o, skurcze są", ja se myślę, pogrzało ich z tymi żartami, a ona do mnie "czuje je pani, są na 40% co 6-7 minut" coś tam niby czułam ale powoedziałam jej, że ja to od 20 tc miewam silniejsze 100 razy bóle a to to jakiś pikuś jest No i tyle, z małym ok, najważniejsze. Ale ogólnie jestem miło zaskoczona tymi skurczami ![]() Jeśli chodzi o auto, to już wszzystko połatwione, szczerze mówiąc nie ma wiele papierologii, komenda - notatka, PZU- zgłoszenie szkody, zdanie kluczy, dow rej etc. No i teraz w kontakcie z likwidatorem naszej szkody (jakiś pan Władziu). I czekać na umorzenie śledztwa przez policję (do miesiąca). Szczęście, że Tż ma auto służbowe, to mamy czym się poruszać... A teraz info od Czarowniczki - Antoś ciągle pod lampami dzielnie walczy, a jego mama bardzo chciałaby już z nim wyjść do domu, zresztą nie ma czemu się dziwić...i wciąż nie może się łączyć z netem więc do nas nawet nie może zajrzeć i czasu sobie wypełnić Teso - Czarowniczka pisze, że wie jak Ci ciężko, że tyle czasu w szpitalu musisz być bo sama nie daje rady i mocno Cię ściska ![]() I pozdrowienia od Czarowniczki dla nas wszystkich. Wysyłam jej pozdrowienia również od Nas ![]() No ty by było na tyle na dziś. Ja jutro jadę na ostatni week do rodziców przed porodem prawdopodobnie więc trochę pospamuję do południa. Dobrej nocy |
|
|
|
#1948 |
|
Zakorzenienie
|
Fiazo (ja cię jeszcze tak nazywam) trzymam kciuki.
Idzia mój dziad piekł mnie pierwsze 1,5 dnia do momentu zastosowania kremu z apteki. Teraz pojawia się i znika w zależności od częstotliwości wypróżniania. Najlepsze jest to, że wcale się nie napinam i czekam aż dwójka sama wyjdzie, a dziad i tak się pojawia. Zaraz muszę go posmarować, bo znowu miałam akcję z przeczyszczaniem dolnym i wolałam dziada niczym nie traktować bo i tak bym to wytarła po 5 minutach.
|
#1949 |
|
Zadomowienie
|
Madi tylko Ci odpiszę, bo mi się w oko rzuciło - w bagażniku była m.in. brudna bielizna do prania mojej sis, dziś się śmiałyśmy, że bomba ekologiczna spadnie na złodziei
i sami auto porzucą ![]() Oli słodki kąpielak Dobranoc, paaaa |
|
|
|
#1950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musiał pan dr zrezygnować bo inaczej drugą stroną fotela bym uciekła. Byłam blisko żeby go kopnąc - odruchowo mimo, że go bardzo lubię!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:56.

niby mam przy moim Roanie torbę ale wydaje mi się mała
A jak tak zachwalasz to też się skuszę

No nie wiem, zobaczymy co z tego wyjdzie... Najgorsze, że moja mama go "oskarża" o te wszystkie moje kryzysy i robi się napięta atmosfera w domu
Ze szpitala wyszedł z wagą 2010 g, a w piątek miał 2210 

ńca?
ale za chwilę mi dziad mówi, że żartował