Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 19! - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-11, 11:13   #1681
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
parę fot z pokoiku Małej:
wow, fajny pokój w tych ciemnych mebelkach.
bardzo elegancko sie prezentuje

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
laski, kupuje chuste, ale mam dylemat z kolorem:
1.Mulu
2.fuego
3. zieleń
4.prowansja

help
http://allegro.pl/show_item.php?item=3365939677
mi sie mulu podoba albo prowansja

ZOSIA- trzymaj się dzielnie, już bliżej niż dalej! nie poddawaj się

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 11:15   #1682
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Jeszcze dzisiaj znajoma dzwoniła i mówię jej, że mam tą cc i muszę się zgłosić do szpitala. A ona, że cesarka? Że takie wyrwanie dziecka wcześniej? Że to taki szok dla Małego będzie, że sobie siedzi, a nagle Go wyciągają. Powiedziałam, że zaczekamy, aż ona będzie w ciąży i się po prostu rozłączyłam. No szlag mnie trafi!
dobrze jej powiedziałaś! kurcze wyrwane z brzucha. ona pewnie będzie rodzić lotosowo, żeby dusza dziecku nie uciekła po odcięciu pępowiny

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 11:15   #1683
Agrafka86
Wtajemniczenie

Malinka kichanie nie objaw choroby. Może Mała po prostu czyści w ten sposób drogi oddechowe. Gdzieś kiedyś czytałam, że kichanie to właśnie oczyszczanie organizmu z bakterii. Ale czy tak jest, to nie wiem.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 11:17   #1684
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
1.Mulu
2.fuego
3. zieleń
4.prowansja

help
Fuego lub prowansja
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 11:18   #1685
aremalgos
Rozeznanie

Cytat:
Fiazo trzymaj się Kochana!

Lachryma pokój piękny!

Jeszcze dzisiaj znajoma dzwoniła i mówię jej, że mam tą cc i muszę się zgłosić do szpitala. A ona, że cesarka? Że takie wyrwanie dziecka wcześniej? Że to taki szok dla Małego będzie, że sobie siedzi, a nagle Go wyciągają. Powiedziałam, że zaczekamy, aż ona będzie w ciąży i się po prostu rozłączyłam. No szlag mnie trafi!
generalnie poród to szok dla dziecka, boże co za ludzie
Stary 2013-07-11, 11:19   #1686
lachryma
Zakorzenienie

dziękujemy z Oliwią za pochwały dotyczące jej pokoju
Stary 2013-07-11, 11:19   #1687
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:

Lachryma pokój piękny!

o matko co za kobieta z tej twojej znajomej ...

a propos ciazy i przechodzenia jej to moja znajoma wczoraj mnie przepuscila w kolejce ... i razem doszlysmy do wniosku ze jak juz ktos przepuszcza to najszybciej kobieta ktora sama byla w ciazy i nie przechodzila jej ksiazkowo

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
piona!
piona

A co powiesz na to moje dretwienie brzucha? slyszalas o takim czyms?

Cytat:
dobrze jej powiedziałaś! kurcze wyrwane z brzucha. ona pewnie będzie rodzić lotosowo, żeby dusza dziecku nie uciekła po odcięciu pępowiny
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 11:21   #1688
Neni1984
Zakorzenienie

Hej
Miałam wczoraj do Was przyjść jak mąż zaśnie - i co? Sama zasnęłam I spało mi się super, bo pada i jest pochmurno
Miałam w planach poprać zapasowe kołdry i poduszki (w razie nalotu mamy, teściowej i innych gości) no ale jak pada to nic z tego

Kathe i Iwona, Fiazo, Balonik

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość

Neni a co się znalazło w Twojej różowej reklamówce?
Otóż droga DżoAno w mej różowej reklamówce mam:
- to, co potrzebne do przyjęcia do szpitala (wszystkie badania ciążowe, dowód osobisty itd)
- strój, w którym wystąpię - koszula, sweterek dłuższy (zamiast szlafroka), stanik sportowy, majtki, kilka tych wielkich podpasek Belli, klapki pod prysznic (zamiast kapci)-może będę chciała skorzystać a poza tym łatwiej je umyć w razie zabrudzenia
- frotki, pomadka do ust
- ręczniki: duży do wytarcia po prysznicu i mały do wycierania twarzy podczas porodu
- 3 małe wody z dziubkiem i landrynki
- zestaw startowy noworodka (pampers, zestaw ciuszków, niedrapki, 2 pieluchy tetrowe, kocyk)
Dopakuję jeszcze telefon, ładowarkę i może książkę Chociaż wątpię, że będę potrafiła skoncentrować się na czytaniu książki
Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Ale za to miałam owocne zakupy- kupiłam pościel do łóżeczka, dostałam od mamy szlafrok do szpitala iiii... zamówiłyśmy wózek i co najlepsze, rodzice mi za niego zapłacą

Cytat:
Jeszcze przytoczę fragment rozmowy z ginem:
G: można spróbować pić herbatkę z pokrzywy.. jest co prawda moczopędna, ale pomoże na obrzęki
Ja: o rany jeszcze częściej? ja już lunatykuję w nocy do toalety..
G: mam nadzieję, że nie chodzi pani po schodach?
Ja: (myśląc zbudyniałym mózgiem, że temat zmieniony) a nie.. jeżdżę windą
G: myślałem raczej o nocnych wyprawach do toalety, że nie ma schodów po drodze, trzeba piętro pokonać itp.
Ja: (słyszę chichot męża za parawanem) aaaa.. to oczywiście nie..nie mam takich przeszkód (burak na twarzy z uśmiechem)
G: a bo już się zastanawiałem gdzie pani tą windą zjeżdża..do sąsiada? (śmiech)
Ja: (śmiech)
Mąż za parawanem: (śmiech)

A wizyta podobna do mojej ostatniej. No poza rozwarciem, ale co mi z niego Fajna waga Malucha

Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość
Gratulacje kocurku.

A zapomnialam ze dzis zaczynam 36tc.
Gratuluję 36 tygodnia
Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
kocurku i katarzynko,gratulacje!k laski:

dziewczyny musze wam powiedziec ze drugi raz bym sie niezdecydowala na ten cewnik foleya,zakladanie nie bolalo,ale potem jakies dwie godz wylam z bolu,czulam jakbym mi szyjke rozszarpywalo,bole byly bardzo ciezkie jak dla mnie do zniesienia. teraz juz tylko pobolewa podbrzusze i da sie zyc. jutro od 6 wlanczaja mi oksy. jestem strasznie glodna i uziemiona,caly dzien w lozku pod ktg,noc tak samo. do wc tylko dwa razy mnie puscili,tak to basen niestety. wszystko mi dretwieje i boli od tego lezenia,mam juz powoli dosc,ale wiem ze musze byc silna dla gabi. tz mnie bardzo wspiera i jest tyle ile tylko moze ze mna. dam znac jutro jak sie sytuacja rozwinie,przepraszam ze sie tak zale tu wam,ale jest mi ciezko,chce by juz bylo po wszystkim...
O rety bidulko
Ależ się namęczysz
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
A ją jeszcze nie śpię. Żołądek ścisniety, rozwolnienie, było, trochę mi niedobrze. Na wizyte znów mega niedospana pojde.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Oj Ty się niedługo chyba rozpakujesz
Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Nie dostalam mmsa od katarzynki.wlasnie przeżywam kryzys.mam serdecznie dość szpitala.dupa nakluta boli.w kazdej rece igly.

Obiad mi sie do tej pory odbija.dieta ktora mam to malo kiedy jest prawidłowa.caly czas podwyzszony cukier-niby przez lek.
Nie wiem jak ludzie przesypiaja noce.ja sie kazdej mecze i czekam do 6 az zaczna pierwsze badania

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość

Do tego tesciowa mnie tak wkur ze glowa boli. Gada a jaka date wybierzesz Bo zebym byla dostepna i w szpitalu ci malym sie zajela i w domu potem bo cie natna zaszyja i potem tylko lezec bedziesz Mowie jej ze nie wiesz czy mnie natnal i czy zaszyja czy nie bo od nacinania juz 20lat temu sie odeszlo i albo natnal albo nie. To ona szok ze jak to. Masakra.
Mowie jej ze w szpitalu mam opieke a w domu meza. Poza tym chyba nie bede az tak zdychac ze dzieckiem sie nie zajme. Poza tym dziecko ma ojca zeby pomogl i Tz wezmie wolne i ze jak chce tesciowa to moze nas odwiedzic jeden dzien po tym jak wyjde ze szpitala. Potem nie ma odwiedzin i nikt mi nie przylazi bo ja chce byc sama z dzieckiem i ojcem. A ona mi wylatuje to kto dziecko umyje? I ze jak to odwiedzic bo ona myslala ze bedzie sie nim zajmowac O wlos bylam zeby jej powiedziec ze zajmowac to niech sie zajmuje swoimi synkami i soba. Cisnienie mi tak sie podnosi ze az mi zeby pulsuja mowie Wam

Ty się z nią masz
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
A no i się znowu chciałam pochwalić moim mężczyzną, bo od dzisiaj przez 3 msc próbnie będzie Kierownikiem Regionalnym w swojej pracy i jak przez 3 msc się sprawdzi to juz nim zostanie jestem z niego taaaaka dumna
Gratulacje

Idę nadrabiać dalej.
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 11:23   #1689
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość

A co powiesz na to moje dretwienie brzucha? slyszalas o takim czyms?

Może to po prostu skurcze? Zaczynają się przecież w dnie i później schodzą niżej, możesz to odczuwać chyba jak drętwienie...
szczerze mówiąc, to się nie spotkałam z czymś takim.

Filipiśko

Stary 2013-07-11, 11:23   #1690
rasha90
Raczkowanie

Witam się
na razie ruszam nadrabiać wczorajszy dzień, aż strach się bać tej ilości stron...
Sukcesy dnia dzisiejszego - krew i mocz oddane, pierwsze pranie ciuszków Małej wstawione
Stary 2013-07-11, 11:25   #1691
surka
Zakorzenienie

Hej Słneczka

Malinka
kichanie to nie objaw choroby, wczoraj pytałam się położnej, ponieważ moja też cały czas kicha i ma czkawkę u noworodków jest to normalne i mam się nie przejmować
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 11:25   #1692
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Może to po prostu skurcze? Zaczynają się przecież w dnie i później schodzą niżej, możesz to odczuwać chyba jak drętwienie...
szczerze mówiąc, to się nie spotkałam z czymś takim.
dzieki, pogadam dzis z ginem, a do tego czasu chyba jajko zniose albo Michałka
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 11:26   #1693
surka
Zakorzenienie

Baloniku bardzo się męczysz Trzymam , żby teraz poszło już wam błyskawicznie
Stary 2013-07-11, 11:27   #1694
Rockyyy
Zakorzenienie

Siemka
żabcie

Dzis nocka tez spokojna,Laura budziła sie o 23.30 o 2.30 a potem o 8 wiec wyspana nawet jestem.Powiedzmy .....

Teraz spi.U mnie ochłodzenie i deszczyk mały pada wiec fajnie sie w domu siedzi

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
Marcelek urodził się o 19:15 przez CC, waży 3150g i 53cm, 10 pkt.
Ideał
:
Dotka. I chyba nie zawsze placz oznacza glod, to moze byc mokra pielucha czy zwykla potrzeba bliskosci. Tak mi sie wydaje, ale to tak czysto teoretycznie gdybam
Zgadza sie Jakierko.Laura np. wczoraj była przebrana,najedzona bo cycka całego wypróżniła-tak mi sie wydawało a po 15 min. zaczeła płakac.Wziełam ją do siebie ,przytuliła sie,wzieła 2 łyki mleczka i zasnęlą.Ona poprostu chciała sie do mamy przytulic Polozna mi potwierdziła Ale mi sie na serduchu ciepło zrobiło
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Czy znacie jakieś sposoby na po ciąży na zlikwidowanie plam ciążowych z twarzy? Bo mi powychodziły brzydkie!
we wrzesniu zaczne w szkole regeneracje wiec bd Wam rady wrzucac itp. ale wiem ze sok z cytryny podobno jest dobry,rozjasnia no i np. maseczka z obierek z ogórka-moja mama czesto stosuje
Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
a jeszcze miałam się pożalić, NIE zrobią mi lewatywy((((((((((((((( (
niech to szlak
polecam Eneme-kolezanka stosowała i mowi ze sprawnie i szybko się oczysciła
Stary 2013-07-11, 11:27   #1695
shestiger
Rozeznanie

Cytat:
1.Mulu
2.fuego
3. zieleń
4.prowansja

help
Jak dla mnie 4
Cytat:

Nie słuchaj takiej "znawczyni" to strasznie wkurzające kiedy ludzie nie znający się na rzeczy "wiedzą lepiej"
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 11:27   #1696
magdalennne
Wtajemniczenie

Plan pierwszy wykonany Meble przestawione. Co prawda nie tak jak chciałam, ale mam znacznie lepszy dostęp do łóżeczka, więc sukces jest

I muszę pochwalić oficjalnie mój ZUS - bardzo systematycznie wypłaca pieniądze i co lepsze zawsze w czwartek, więc wiem dokładnie kiedy się ich spodziewać Każde zwolnienie w dwóch częściach, co tydzień. Mogę ruszać na zakupy i realizować punkt drugi
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 11:27   #1697
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Malinka kichanie nie objaw choroby. Może Mała po prostu czyści w ten sposób drogi oddechowe. Gdzieś kiedyś czytałam, że kichanie to właśnie oczyszczanie organizmu z bakterii. Ale czy tak jest, to nie wiem.
nam tak w szpitalu też mowili. Hania też od czasu do czasu sobie kicha a innych objawów nie ma

widzę, że chyba przeważa prowansja
Stary 2013-07-11, 11:28   #1698
jakierka
Zadomowienie

En, dla TZ, to fakt, nie ma to jak praca, ktora daje satysfakcje

She, Tysia, za tygodnie

Sammi, jak mi przykro z powodu samochodu!! Co za ludzie
I rzeczywiscie, poza samym samochodem, ktory Wam teraz jest bardzo potrzebny, to szkoda tych rzeczy siostry, pewnie miala tam sporo notatek i ksiazek..

Mela, za wizyte i rozwarcie i oby ruchy jelit byly przeczyszczaniem sie, a nie zatruciem.

Aremalgos, ja poduche kupilam, okazala sie dosyc sporych rozmiarow i jeszcze nie wiem czy mi sie rzeczywiscie przyda

Lachryma, za pokoik Oliwii. Sliczny jest

Karolajn, mnie sie podoba chusta MULU
Stary 2013-07-11, 11:29   #1699
paulinka777
Raczkowanie

Dzień dobry Mamusie

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Ja na chwilę...wyobraźcie sobie, że ukradli nam dzisiaj w nocy samochód mamy ubezpieczenie od kradzieży od marca, bo wtedy zrezygnowaliśmy z płatnego parkingu ale i tak jestem wściekła

Tż wyrwał się z pracy, jest na komendzie, potem jedziemy do PZU

En dla Tż
Trzymam kciuki za wizytujące i mające KTG

Czarowniczka wciąż ma problemy z łączem, będę w miarę możliwości podczytywać i jej pisać wieści.

Udzielać sie dzisiaj raczej nie będę, muszę sie trochę powkurzać wewnętrznie na złodziei

Wiecie, że to już drugi raz w przeciągu dwóch lat? Łódź to masakra pod tym względem. Tyle, że za 1 razem auto znalazło się po chyba 3 tygodniach, policja rozbiła szajkę, znaleźli ich dziuplę. A samochód był cały, w baku tyle paliwa ile zatankowaliśmy. Jeszcze pamiętam, że nim jechałam z plombą parkingu policyjnego na lusterku. Auto od razu sprzedaliśmy bo przez te trzy tygodnie zdążyliśmy kupić inne. Ale teraz nie uwierzę w takie szczęście...
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że cały bagażnik był zawalony rzeczami mojej siostry, mieliśmy jej przywieźć jutro do domu to wszystko po jej wyprowadzce z akademika chyba jeszcze bardziej tego nie mogę przeżyć.
Jestem w szoku! Nie wiem kiedy ostatnio słyszałam o kradzieży samochodu. I jeszcze te rzeczy w bagażniku :/ Masz prawo się podenerwować

Cytat:
Śliczne to drzewko! To z jakiegoś szablonu robione? I to imię? Czy to naklejka?

Cytat:
1.Mulu
2.fuego
3. zieleń
4.prowansja

help
Mulu i Prowansja z naciskiem na prowansję (uwielbiam fioletowy kolor )

Cytat:

Lachryma pokój piękny!

Bardzo dobrze zrobiłaś z tym odłożeniem słuchawki! Jak tak można powiedzieć!?! Normalnie aż sama się zdenerwowałam!
Stary 2013-07-11, 11:30   #1700
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
ale ładniutko i jaki porządek
ja mam już w kąciku małej jedną wielką ropier.duchę

i uwaga- mamy dwa tygodnie i 4 dni a zeszły nam dwie paczki pampersów 1 po 43 szt. i pół paczki Dady zbankrutuje przy tym obesrańcu
Stary 2013-07-11, 11:33   #1701
surka
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Plan pierwszy wykonany Meble przestawione. Co prawda nie tak jak chciałam, ale mam znacznie lepszy dostęp do łóżeczka, więc sukces jest

I muszę pochwalić oficjalnie mój ZUS - bardzo systematycznie wypłaca pieniądze i co lepsze zawsze w czwartek, więc wiem dokładnie kiedy się ich spodziewać Każde zwolnienie w dwóch częściach, co tydzień. Mogę ruszać na zakupy i realizować punkt drugi
Brawa dla zus

Cytat:
ale ładniutko i jaki porządek
ja mam już w kąciku małej jedną wielką ropier.duchę

i uwaga- mamy dwa tygodnie i 4 dni a zeszły nam dwie paczki pampersów 1 po 43 szt. i pół paczki Dady zbankrutuje przy tym obesrańcu
Hahaha

A tak wygląda mój brzuch 10 dni od porodu, trochę flak ale pracujemy nad tym

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1373535197870.jpg (68,2 KB, 75 załadowań)
Stary 2013-07-11, 11:35   #1702
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Hej Słneczka

Malinka
kichanie to nie objaw choroby, wczoraj pytałam się położnej, ponieważ moja też cały czas kicha i ma czkawkę u noworodków jest to normalne i mam się nie przejmować
Kochana pocieszyłaś mnie troszkę bo moja też bardzo często kicha a o czkawce to już nawet nic nie chcę mówić Ciągle ją łapie czy to po jedzonku, czy po przewijaniu, no po prostu ciągle.

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 11:37   #1703
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość

A tak w ogóle to świętujemy dziś z Igorkiem 38 tydzień czyli ciąża donoszona

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość

a wiecie ze ginekolog jesr jak dostawca pizzy?
mozedotkmac a nie moze sprobowac

Kciuki za KTG, daj znać później co tam wyszło
Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Ja już kończę śniadanko, ale niestety nie zdążyłam go przygotować, bo w trakcie zaczęłam wymiotować nienawidzę tego uczucia, jeszcze ciągle sprawdzałam w trakcie czy mi całkiem brzuch nie stwardniał, mam nadzieję, że nie pościskałam Alika całkiem

W ogóle mam dzisiaj dzień marudy, bo od rana tak mnie podbrzusze napiernicza, że szok, mały chyba już fest napiera, bo co 10 min siku, całe spojenie boli tak, że dzisiaj myślałam, że nie wstanę. W nocy już się boję przewracać na drugi bok, bo wiem, jak będzie bolało. Zawsze należałam do osób, które nie płakały z powodu byle bólu, ale jak sobie teraz pomyślę, że jeszcze tyle przede mną, a mnie ciągle cały dół boli, to aż mi się płakać chce. Nie wiem, jak mam ładować baterie na poród
A czemu wymiotowałaś
Muszę Ci powiedzieć w tajemnicy, że tak będziesz się prawdopodobnie czuła już do końca. Koleżanka mi opowiadała, że ona w 9tym miesiacu to tylko leżała i płakała, bo tak ją wszystko bolało, było jej ciężko, źle itp. Wtedy byłam w szczerym zdumieniu, a teraz już rozumiem
Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość

My dziś zaczynamy 37 tc!

Zerknęłam na pierwszą stronę, a tam już tyle dzieciaczków urodzonych- jak to teraz szybko idzie. Przeraża mnie to

Ja też dziś zerknęłam na pierwszą stronę, a tam kolejka lipcówek TAKA mała i ja TAK wysoko na niej
Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość
własnie uświadomiłam sobie że jestem w 37 tc

Cytat:
Cześć dziewczyny

Ja na chwilę...wyobraźcie sobie, że ukradli nam dzisiaj w nocy samochód mamy ubezpieczenie od kradzieży od marca, bo wtedy zrezygnowaliśmy z płatnego parkingu ale i tak jestem wściekła

Tż wyrwał się z pracy, jest na komendzie, potem jedziemy do PZU

Najgorsze w tym wszystkim jest to, że cały bagażnik był zawalony rzeczami mojej siostry, mieliśmy jej przywieźć jutro do domu to wszystko po jej wyprowadzce z akademika chyba jeszcze bardziej tego nie mogę przeżyć.

Strasznie mi przykro
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 11:40   #1704
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, prosze napiszcie czy którejs tak dretwieje troche brzuch

Ja to czuje jak go dotykam tylko, tak to nic a nic, jest taki jak np. po znieczuleniu u dentysty, jak juz troche puszcza ... i tylko nad pepkiem tak mam.
Ja tak miałam wcześniej przez parę dni, ale to okazało się, że Adaś się tak ułożył teraz znów boli mnie wyżej nad pępkiem i też czasami jakby drętwieje, ale akurat w tym miejscu coś mi bardzo Mały wypina i pewnie dlatego.

Cytat:
Bardzo ładnie urządzony pokoik

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Dziś ma nas odwiedzić położna Wczoraj dzwoniła czy może dziś do nas przyjechać. A już miałam nadzieję, że sobie o nas zapomniała Przez nią muszę dom posprzątać

Jutro umówiłam się na wizytę kontrolną z małą w szpitalu bo już mija dwa tygodnie jak wyszliśmy ze szpitala. Cieszy mnie ta wizyta bo mam kilka pytań do pani doktor, między innymi dręczy mnie to czemu mała tak często kicha a dziś rano to i kaszel ją męczył trochę No ale mam nadzieję, że chora nie jest i że to tylko chwilowy kaszelek był Kataru i gorączki nie ma, więc mam nadzieję, że wszystko jest ok.

Milenka dzisiaj śpi jak myszka Każdy ruch ją budzi
Ja kiedyś też czytałam, że takie kichanie to normalne, ale lepiej dopytac się lekarza. trzymam kciuki za wizyte polożnej.

Fiazo dasz radę kochana, już tak niewiele Ci do końca zostało. Wiem, że szpital to nic przyjemnego, ale jak już któraś z dziewczyn pisała, kwestia nastawienia się

Dziewczyny potrzebuję porady - szukam niedrogiego łóżeczka, a w miarę dobrego - wiem, że jedno z drugim trudno połączyć ale może któraś takie zakupiła i jest zadowolona??? prosiłabym bardzo o linka czy namiary
Tż wczoraj przywiózł to łóżeczko od swojej siostry i jestem załamana nie ma 5 szczebelków, do tego jest po prostu zniszczone i do tego jakieś niewymiarowe bo na długość maks ma 115 cm a na szerokość 52 może ja źle wymierzyłam nie wiem, ale oczywiście pożarłam się wczoraj o to z Tż, bo on twierdzi, że chce dobrze bo kasy nie ma a szczebelki się dokupi/dorobi ale szczebelki nie są jedynym problemem bo to łóżeczko generalnie jest po prostu zniszczone....
Ja naprawdę nie jestem wybredna, ale też nie chce dziadostwa dla Małego. Wiem, że pewnie Tż się obrazi ale chce kupić nowe.
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 11:41   #1705
jakierka
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
A tak wygląda mój brzuch 10 dni od porodu, trochę flak ale pracujemy nad tym

No i jest ok I tak nie powinno sie czwiczyc dopoki miesnie sie nie zejda, a potem to hulaj dusza, bedziesz w ogole laska
Stary 2013-07-11, 11:42   #1706
malaczarnakejt
Zakorzenienie

http://youtu.be/Q5pnYgJGw4M tak sobie wizażujemy z Filipem

Filipiśko

Stary 2013-07-11, 11:42   #1707
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Moze zamow na ebay czopki glicerynowe (polskie), ja zamowilam na wszelki wypadek i gdybym miala jakies zaparcia, to sobie pomoge. Pomysl o tym, czopka latwiej jest zastosowac, niz sobie robic wlasciwa lewatywe.
skuteczne są,ja dostałam w 3 dobie bo nie mogłam klexa zrobic,zastosowałam bo to wazne zeby wszystko zaczeło fajnie funkcjonowac
Cytat:
To ja jeszcze relację z wizyty zamieszczę

Najpierw miałam ktg, zapis ładny, choć w sumie nie usłyszałam nic o skurczach, może nie było. W trakcie przyszedł gin i od razu rzuciły mu się w oczy moje opuchnięcia.. pomacał sobie od kostek aż po kolana
Na wizycie w gabinecie na fotelu znowu sobie pooglądał stopy, ale ciągle pod kątem opuchnięć, a nie swędzących krost/pęcherzyków. Ogólnie wyszło na to, że wg niego ma to związek z obrzękami, nie zlecił żadnych dodatkowych badań. Mogę wprowadzić dietę wysokobiałkową, przyjmować umiarkowaną ilość (2,5-3l) płynów dziennie, tabletki na uczulenie (np. zyrtec i jakieś tam nazwy rzucał, ale w sumie chyba nie jestem przekonana by coś takiego łykać), które nie zaszkodzą, a mogą złagodzić swędziawkę, pić herbatę z pokrzywy (działa moczopędnie i może ciut pomóc w pozbywaniu się wody z organizmu), no i calcium. Mogę też wykupić ten lek od dermatolog.. zawiera sterydy, ale w niewielkiej ilości, powierzchownie nie zaszkodzi. No ale nie wiem co robić..na razie krochmalę stopy i dłonie i zobaczymy czy ulgę mi to przyniesie.
Poza tym Mały waży już ok. 3200g., szyjka zaczęła się skracać, główka w kanale niżej, o rozwarciu nic w sumie nie wspomniał. Jak do tygodnia nic się nie będzie dziać, to mam przyjść na samo ktg. No i w sumie to tyle.

Jeszcze przytoczę fragment rozmowy z ginem:
G: można spróbować pić herbatkę z pokrzywy.. jest co prawda moczopędna, ale pomoże na obrzęki
Ja: o rany jeszcze częściej? ja już lunatykuję w nocy do toalety..
G: mam nadzieję, że nie chodzi pani po schodach?
Ja: (myśląc zbudyniałym mózgiem, że temat zmieniony) a nie.. jeżdżę windą
G: myślałem raczej o nocnych wyprawach do toalety, że nie ma schodów po drodze, trzeba piętro pokonać itp.
Ja: (słyszę chichot męża za parawanem) aaaa.. to oczywiście nie..nie mam takich przeszkód (burak na twarzy z uśmiechem)
G: a bo już się zastanawiałem gdzie pani tą windą zjeżdża..do sąsiada? (śmiech)
Ja: (śmiech)
Mąż za parawanem: (śmiech)
słuszna waga małego a rozmowa-
Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość
Witam sie wieczorna pora.
Gratuluje wszystkich tygodni.

Wszystkiego dobrego dla jubilatki .

Gratuluje

Ps. U mnie w lublinie pada
przysłałaś mi deszczyk do Zamoscia
Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Katarzynia,kocuurek: Gratulacji E!!!!!!!!!!!

Iwonka,balonik: kciuki zacisniete!

Domu; fajnie z tym porodem w wodzie,myślę ze jest dużo lżej

Nie mam siły was po zarabiać chociaż co nieco podczytuje. Póki co jesteśmy w szpitalu,najszybciej wyjscie w Pt jak będzie ok. Dzisiaj usłyszałam ze pojawiła się dyskretna żółtaczka ale zobaczymy jutro co lekarz dalej powie. Idę siebzdrzemnac.
Laura miała żołtaczke fizjologiczną,i wyszłyśmy w 3 dobie do domku
Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
kocurku i katarzynko,gratulacje!k laski:

dziewczyny musze wam powiedziec ze drugi raz bym sie niezdecydowala na ten cewnik foleya,zakladanie nie bolalo,ale potem jakies dwie godz wylam z bolu,czulam jakbym mi szyjke rozszarpywalo,bole byly bardzo ciezkie jak dla mnie do zniesienia. teraz juz tylko pobolewa podbrzusze i da sie zyc. jutro od 6 wlanczaja mi oksy. jestem strasznie glodna i uziemiona,caly dzien w lozku pod ktg,noc tak samo. do wc tylko dwa razy mnie puscili,tak to basen niestety. wszystko mi dretwieje i boli od tego lezenia,mam juz powoli dosc,ale wiem ze musze byc silna dla gabi. tz mnie bardzo wspiera i jest tyle ile tylko moze ze mna. dam znac jutro jak sie sytuacja rozwinie,przepraszam ze sie tak zale tu wam,ale jest mi ciezko,chce by juz bylo po wszystkim...
trzymaj sie pisz ,jestesmy tu i Cie wysłuchamy
Cytat:
Mnie nie zniknela

Ja tez mam kreche,moze w koncu sie ulotni
Cytat:

[/COLOR]A no i się znowu chciałam pochwalić moim mężczyzną, bo od dzisiaj przez 3 msc próbnie będzie Kierownikiem Regionalnym w swojej pracy i jak przez 3 msc się sprawdzi to juz nim zostanie jestem z niego taaaaka dumna
zdolniacha pnie sie po szczeblach
Cytat:
Mój syn sobie zażyczył ledwie wstałam pare łyków coli i 4 wafelki kakaowe nie odmówiłam mu oczywiście
a ja wypiłam słabiutka kawke i zjadłam ciastko z morelą z Lidla,wczoraj tez je hapsnęłam ale nie zaobserwowałam zeby cosik Laurce o nim dolegało,no ale juz koniec ze słodkim
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
a wiecie ze ginekolog jesr jak dostawca pizzy?
mozedotkmac a nie moze sprobowac
musze to Tzowi powtorzyc
Cytat:
Cześć dziewczyny

Ja na chwilę...wyobraźcie sobie, że ukradli nam dzisiaj w nocy samochód mamy ubezpieczenie od kradzieży

.
O kurde co za skurczybyki
Stary 2013-07-11, 11:43   #1708
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Arabiata: spóźnione życzenia!!!szybkiego i bezbolesnego porodu!!

Fiazo,czarowniczko: 3majcie się dzielnie!! Jeszcze tylko troszke

Kathe,Iwonka,baloniki: 3mammocno kciuki!!
Teso: bądź dzielna i kciuki za leoska!

Gratuluje wszystkim poważnych tygodni!! I czekam na wieści.

U nas okey wszystko. Pozdrawiamy z Igorkiem

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 11:44   #1709
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
na coś kasę trzeba wydawać
Stary 2013-07-11, 11:44   #1710
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość

Dziewczyny potrzebuję porady - szukam niedrogiego łóżeczka, a w miarę dobrego - wiem, że jedno z drugim trudno połączyć ale może któraś takie zakupiła i jest zadowolona??? prosiłabym bardzo o linka czy namiary
Tż wczoraj przywiózł to łóżeczko od swojej siostry i jestem załamana nie ma 5 szczebelków, do tego jest po prostu zniszczone i do tego jakieś niewymiarowe bo na długość maks ma 115 cm a na szerokość 52 może ja źle wymierzyłam nie wiem, ale oczywiście pożarłam się wczoraj o to z Tż, bo on twierdzi, że chce dobrze bo kasy nie ma a szczebelki się dokupi/dorobi ale szczebelki nie są jedynym problemem bo to łóżeczko generalnie jest po prostu zniszczone....
Ja naprawdę nie jestem wybredna, ale też nie chce dziadostwa dla Małego. Wiem, że pewnie Tż się obrazi ale chce kupić nowe.
Ja mam z IKEA po 2 siostrzeńcach męża i się trzyma, a najtańsze, za 89 zł. Tylko szczebelki niewyjmowane.

Filipiśko

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości