|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
|
21 | 38,18% |
| Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
0 | 0% |
| Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
|
0 | 0% |
| Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
26 | 47,27% |
| Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
8 | 14,55% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Już podam przepis może ktoś zechce wypróbować Test z sody: Pierwszy poranny mocz w pojemniczku zasypać 2łyżkami sody, jak się pieni to chłopiec a jak nie to dziewczynka trafność 50% ![]() Jest tu ktoś z okolic Zawiercia/Myszkowa? Czy któraś z Was używa kosmetyków PERFECTA MAMA? Zastanawiam się nad kupnem maja balsam na piersi niby skutecznie uśmierza ból i pomaga na obrzmiałe piersi i Balsam chłodzący na opuchnięte nogi co prawda jeszcze mi to nie dokucza ale czuje że juz niedługo... |
|
|
|
|
#302 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Podczytuję was od samego początku, ale dopiero dzisiaj byłam u lekarza i postanowiłam się dopisać Ost. miesiączka 31.05, II kreski 29.06, a 1.07 beta ponad 500 ![]() Wg usg to 4t1d na razie widać tylko pęcherzyk, ale idę 1.08 znowu to mam nadzieję, że zobaczę już serduszko P.S. elunka bardzo się cieszę, że tu jesteś
|
|
|
|
#303 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#304 |
|
Raczkowanie
|
No wlasnie co do tych objawow to w pierwszej od poczatku lekko mnie mulilo , piersi twarde i wrazliwe bol podbrzusza lekki a teraz nic , zupelnie nic .
No i bylam dzisiaj u gina . nie wytrzymalam . wedlug OM to 4t4d i nie ma pecherzyka jeszcze . mam przyjsc znowu w srode .. powiedzial mi tylko ze sciana troszke pogrubiona i jakis plyn w macicy mam . i ja nic z tego nie rozumiem ![]() ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- no i kazal mi isc na bete . pojde w sobote... zobaczymy czy rosnie ... |
|
|
|
#305 |
|
Zadomowienie
|
cześć
chciałabym do was tak nieśmiało dołączyć nieśmiało bo jeszcze nie dowierzam ale od początku ostatnia miesiączka 03.06 pierwsze testy - sikańce 03. i 04 .07 jedna krecha, a druga pojawiła się po 2-3 godzinach ![]() 06.07- II 08.07 beta hcg 131,8 dzisiejsza 11.07 413,3 wizyta u ginka była 09 ale jeszcze za wcześnie więc idę teraz 23.07 i tak... podczytywałam was trochę i na 1 stronę chciałabym trafić ale po wizycie u ginki ![]() staraliśmy się 10 miesięcy i w końcu się udało mój mąż cieszy się jak szalony a ja ni dowierzam dalej ![]() mam 26 lat wracam do nadrabiania was ![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- co do objawów bo czasem mi niedobrze ale tak delikatny i co dziwne czasem szczególnie w pracy jak postoje trochę na nogach to mam takie uczucie jakbym wciągała brzuch, tak od środka,taki ból/skurcz nie wiem jak to nazwać ![]() mam nadzieje ze to nic poważnego i tak ma byc
|
|
|
|
#306 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() OM 21.05 TP 25.02.2014 25 lat miłego wieczoru
|
|
#307 |
|
Zakorzenienie
|
mona możesz mnie wpisać na pierwszą stronę
jeśli mogę coś zasugerować, to może kto chce to niech dopisze która ciąża (albo ile już ma dzieci )i skąd mniej więcej jest?? Może trafimy na kogoś kto będzie rodził w tym samym szpitalu Sylwia, 25 lat, om 31.05, tp 7.03 - I ciąża - woj. Śląskie/Cieszyn |
|
|
|
#308 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za serduszkoZastanów sie nad lekarzem może ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kupię następnym razem jakąś zwykłą oliwkę Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny, jutro mam wizytę o 18. Już się nie mogę doczekać
|
|
#309 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#310 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cześć Spinka |
|
|
|
|
#311 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
razem może jakoś zleci mój termin wg OM to 9 marca 2014 (i kalkulatorów internetowych)
|
|
|
|
|
#312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() od razu jutro pisz jak po wizycie ![]() Ja zamówiłam sobie balsam z Palmersa, zobaczymy jak mi podejdzie, no i będę się chyba na zmianę smarować oliwką ale jeszcze nie wiem jaką, chyba babydreamem rossmanowskim bo lubię ich szampon Matko jak mnie piersi bolą ale lekarka powiedziała 'to dobrze'
|
|
|
|
|
#313 | |||||||
|
Raczkowanie
|
BrykBryk, ag9, TrelciaMorelcia, cobra115, meluzyna87, 123spinka witajcie! Gratuluję dwóch kreseczek
![]() Cytat:
Choć moja mama też się pospieszyła, bo różnica wieku między mną a młodszą siostrą to tylko 11 miesięcy ![]() Cytat:
![]() Jeju, faktycznie - można już pomyśleć o jakiś balsamach na rozstępy!!! Cytat:
Bo mam takiego lenia na robienie czegokolwiek, nie wiem, co będzie jak wrócę do pracy Cytat:
![]() 23Paula23, mona1 ![]() Wszystko będzie dobrze, musi! Trzymam za Was kciuki i to podwójnie mocno! Cytat:
tak się cieszę! ![]() Cytat:
Cytat:
TP - 13.03.2014r. Justyna, 26 lat Dziś byłam na pobraniu krwi - prawie dwie godziny czekałam w kolejce Poczekalnia to mały korytarz bez okien, więc było strasznie duszno... Wcześniej skoczyłam do kasy szpitala, żeby dopytać się, czy płacę coś za badania na toxo o HIV - pani w okienku powiedziała, że raczej nie... Dodała tylko, że jak skierowanie jest wypisane w książeczce, to nie powinnam nic płacić. Weszłam do gabinetu zabiegowego przygotowana na to, że bez potwierdzeń zapłaty za w/w badania nie zrealizują ich i będę musiała przyjść jeszcze raz... ale nie - pielęgniarki pobrały cztery probówki krwi (!), zabrały słoiczek z moczem i WSIO ![]() Czyli nie zapłaciłam NIC ![]() Wyniki będą do odbioru dopiero w czwartek... |
|||||||
|
|
|
#314 |
|
Moderator
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Melduje sie po wizycie.
Pecherzyk 4mm. Wg USG 5t 1d - tak mi sie przynajmniej wydaje, bo w pewnym momencie przestalam sluchac tak sie na ta kropke zapatrzylam ![]() Ciesze sie ze poszlam pomimo ze jestem lzejsza o stowke - chociaz mam wykluczana ciaze pozamaciczna. Nastepna wizyta 31.07 chyba zeswiruje do tego czasu - ale to chyba juz do konca ciazy tak bedzie? |
|
|
|
#315 |
|
Zakorzenienie
|
justine a kiedy idziesz na następną wizytę?? Bo ja za 3 tyg i zastanawiam się kiedy zrobić badania, czy to ma jakieś znaczenie
![]() teqiba ja też lżejsza o stówę, ale warto było i też czekam 3 tygodnie do następnej wizyty
|
|
|
|
#316 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#317 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Będzie dobrze. Cytat:
Ale udało się. Witam w naszym gronie. Cytat:
Ale nas się dużo zrobiło i zasuwa ten wątek. Nie ma mnie chwile i już muszę nadrabiać. |
||||||
|
|
|
#318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() P.S. justine super data ślubu
|
|
|
|
|
#319 | |||
|
Moderator
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
I juz do konca bedziesz chodzic prywatnie? Cytat:
juz niedlugo bedzie pecherzyk.Cytat:
![]() Mnie strasznie irytuja ludzie ktorzy mowia ze pierwsza ciaza to na ogol zle sie konczy. Przynajmniej w moim otoczeniu czesto to slysze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-07-11 o 21:44 |
|||
|
|
|
#320 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#321 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Też tyle płaciłam, ale tak się zastanawiam, czy ze względu na przyszłościową współpracę gin-pacjentka nie lekarze nie mogliby zejść trochę z ceny Moja Sis chodziła do ginekolożki i płaciła za wizytę 50zł... No, ale ja mam ten komfort, o którym pisałyście wcześniej, bo naprawdę lubię swojego gina... no i za komfort się płaci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Choć to nie jest takie proste, spróbuj skupić się na spokoju, bo teraz jest Ci on bardzo potrzebnym, pęcherzykowi też!!! |
|||
|
|
|
#322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też się cieszę, że tu jedtem, fajnie tak słyszeć, że ktoś jest w tym samym tygodniu itd. ![]() Aha i mam infekcję dostałam pimafucin-globulki - przez 6 nocy mam aplikować...
|
|
|
|
|
#323 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki dziewczyny
bede czekac do srody a w sobote bete zrobie . to moje drugie dzieciatko a czuje sie jak w pierwszej ciazy .. ![]() a co do badan to ja zawsze robilam przed sama wizyta zeby na'' swiezo '' byly I robilam ich multum i wszystkie prywatnie---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Zaraz moj pierwowrodny przyjdzie z TŻetem od dziadkow wiec spadam .. jutro wpadne do was na troche dluzej ''porozmawiac''__ dobranoc |
|
|
|
#324 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#325 |
|
BAN stały
|
Badania powinny być jak najaktualniejsze ja robię 2dni przed wizytą.
|
|
|
|
#326 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo już sama nie wiem... Lekarz pytał się, kiedy planujemy zgłosić się na pobranie krwi i wszystkie powiedziałyśmy, że dzisiaj, a wizytę mamy za dwa tygodnie
|
|
|
|
|
#327 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Hmm ja myślę, że dwutygodniowe wyniki nie będą jeszcze 'stare'
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#328 |
|
BAN stały
|
Przez 2 tygodnie może się dużo zmienić bo np. w tym czasie możesz dostać zapalenia pęcherza(co chyba wiele kobiet w ciąży ma) i na wynikach nie będzie tego widać, możesz mieć np. obniżone wyniki a po 2tyg mogą już być dobre albo odwrotnie mój lekarz zawsze mówi żebym badania robiła przed samą wizytą 1-2dni.
|
|
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
OM 01.06.2013
TP 08.03.2013 śląsk/gliwice 28 lat 1 ciąża 1 cykl starań ostatnio widać było pęcherzyk tak jak pisałam, dostałam luteinkę pod język z powodu bólu brzucha i w celu rozpulchnienia macicy jeśli pamiętam. podobno mam mocne nie tyle tyłozgięcie co wycofanie do tyłu macicy więc leżę na brzuszku póki co na zalecenie gina. właścicie poza obolałymi piersiami i potwornym zmęczeniem nie mam objawów. no i brzuch się faktycznie chyba przygotowuje bo od czas do czasu zaboli a raczej swędzi skóra (to pewnie od picia niezliczonej ilości wody niegazowanej...pan doktor powiedział że trzeba pić ile się da). Na serduszko czekam bo byłam w 5tc2dn i nie było widać jeszcze choć pan doktor pokazywał jakiś błysk mówił że to może być to docelowo. Nastęna wizyta 29.07. Pisałyście o cenach, ja płacę 130zł trochę dużo ale muszę się pogodzić podobno poza tym że pan doktor jest wspaniały chodzę do niego od lat to ma po prostu super nowoczesny sprzęt w tym dopochwowe usg które jest super czułe. ah no rzecz jasna proszę o dopisanie
|
|
|
|
#330 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() I tak jak mówisz za komfort się płaci - chociażby taki szczegół jak ładny gabinet jest ważny, bo to trochę uspokaja... Kiedyś byłam w szpitalu na badaniu ginekologicznym, to powiem Wam że się przeraziłam - fotel wyglądał jak narzędzie średniowiecznych tortur ![]() Szkoda że nie stać mnie na poród w prywatnej klinice ![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.

a test z sody...... nawet boję się zapytać co to to

Perfect Housewife
. mam przyjsc znowu w srode .. powiedzial mi tylko ze sciana troszke pogrubiona i jakis plyn w macicy mam . i ja nic z tego nie rozumiem

za serduszko
Z tej strony 23 letnia Karolina .. 5 tydzien ciazy , 2 kreski ujrzałam 3 dni temu , termin porodu wedlug OM to 16 marca .. mam juz synka to bedzie moje drugie dzieciatko 

ale lekarka powiedziała 'to dobrze' 
Poczekalnia to mały korytarz bez okien, więc było strasznie duszno...
bede czekac do srody a w sobote bete zrobie . to moje drugie dzieciatko a czuje sie jak w pierwszej ciazy ..