Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 21 38,18%
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 0 0%
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy 0 0%
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 26 47,27%
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 8 14,55%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-11, 15:27   #301
23Paula23
BAN stały

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
Ja dokładnie z Nowego Sącza jestem, a rodzić chciałabym w szpitalu sw. Elżbiety w Roztoce
mars i twix na mdłości hhaahahaha dobre oj to pewnie córunia będzie a test z sody...... nawet boję się zapytać co to to
Eeee to jednak nie taka bliska sąsiadka z Ciebie :P ale z tymi batonikami to nie zawsze raz ratował mnie mój tż pomarańczami zjadłam 4 na śniadanie i myślałam że zwymiotuje z przejedzenia ale mdłości jako takie odpuściły
Już podam przepis może ktoś zechce wypróbować

Test z sody:
Pierwszy poranny mocz w pojemniczku zasypać 2łyżkami sody, jak się pieni to chłopiec a jak nie to dziewczynka trafność 50%

Jest tu ktoś z okolic Zawiercia/Myszkowa?

Czy któraś z Was używa kosmetyków PERFECTA MAMA?
Zastanawiam się nad kupnem maja balsam na piersi niby skutecznie uśmierza ból i pomaga na obrzmiałe piersi i Balsam chłodzący na opuchnięte nogi co prawda jeszcze mi to nie dokucza ale czuje że juz niedługo...
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 16:09   #302
cobra115
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny

Podczytuję was od samego początku, ale dopiero dzisiaj byłam u lekarza i postanowiłam się dopisać
Ost. miesiączka 31.05, II kreski 29.06, a 1.07 beta ponad 500
Wg usg to 4t1d na razie widać tylko pęcherzyk, ale idę 1.08 znowu to mam nadzieję, że zobaczę już serduszko

P.S. elunka bardzo się cieszę, że tu jesteś
Stary 2013-07-11, 17:10   #303
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Ja dokładnie z Nowego Sącza jestem, a rodzić chciałabym w szpitalu sw. Elżbiety w Roztoce
mars i twix na mdłości hhaahahaha dobre oj to pewnie córunia będzie a test z sody...... nawet boję się zapytać co to to
Hej, ja jestem z Tarnowa i też mam na razie bardzo wstępny plan, żeby rodzić w Roztoce. Szwagierka tam rodziła i była bardzo zadowolona z opieki.

Cytat:
Napisane przez cobra115 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

Podczytuję was od samego początku, ale dopiero dzisiaj byłam u lekarza i postanowiłam się dopisać
Wg usg to 4t1d na razie widać tylko pęcherzyk, ale idę 1.08 znowu to mam nadzieję, że zobaczę już serduszko

, ja podobnie bo OM 1.06

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 18:32   #304
TrelciaMorelcia
Raczkowanie

No wlasnie co do tych objawow to w pierwszej od poczatku lekko mnie mulilo , piersi twarde i wrazliwe bol podbrzusza lekki a teraz nic , zupelnie nic .

No i bylam dzisiaj u gina . nie wytrzymalam . wedlug OM to 4t4d i nie ma pecherzyka jeszcze . mam przyjsc znowu w srode .. powiedzial mi tylko ze sciana troszke pogrubiona i jakis plyn w macicy mam . i ja nic z tego nie rozumiem , zaczynam sie martwic bo jeszcze mi powiedzial ze jakby przez weekend pojawily sie bole to odrazu przyjsc .

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

no i kazal mi isc na bete . pojde w sobote... zobaczymy czy rosnie ...
TrelciaMorelcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 19:05   #305
123spinka
Zadomowienie

cześć
chciałabym do was tak nieśmiało dołączyć
nieśmiało bo jeszcze nie dowierzam
ale od początku
ostatnia miesiączka 03.06
pierwsze testy - sikańce
03. i 04 .07 jedna krecha, a druga pojawiła się po 2-3 godzinach
06.07- II
08.07 beta hcg 131,8
dzisiejsza 11.07 413,3

wizyta u ginka była 09 ale jeszcze za wcześnie
więc idę teraz 23.07

i tak... podczytywałam was trochę i na 1 stronę chciałabym trafić ale po wizycie u ginki

staraliśmy się 10 miesięcy i w końcu się udało
mój mąż cieszy się jak szalony a ja ni dowierzam dalej
mam 26 lat wracam do nadrabiania was

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

co do objawów bo czasem mi niedobrze ale tak delikatny
i co dziwne czasem szczególnie w pracy jak postoje trochę na nogach to mam takie uczucie jakbym wciągała brzuch, tak od środka,taki ból/skurcz nie wiem jak to nazwać mam nadzieje ze to nic poważnego i tak ma byc
Stary 2013-07-11, 19:19   #306
benetta
Zadomowienie

Cytat:
Witam wszystkie nowe mamusie
Całkiem sporo nas już jest - 27 jeśli dobrze naliczyłam Któraś z Was pytała o listę na pierwszej stronie - tak jak pisałam kilka dni temu, listę mamsystematycznie uzupełniam ale wiem że nie wszystkie dziewczyny zgadzają się na umieszczenie ich na tej liście, niektóre wolą poczekać do wizyty i na serduszko.
Dziewczyny kto chce być już na liście na pierwszej stronie proszę o wpisanie w poście:
OM - termin ostatniej miesiączki
TP - przewidywany termin porodu,
byłoby miło znać wasze imiona i wiek jeśli nie macie nić przeciwko
Ja chyba tez poczekam do wizyty, a mam ją dopiero 20 lipca...
Monika
cześć
OM 21.05
TP 25.02.2014
25 lat

miłego wieczoru

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 19:23   #307
cobra115
Zakorzenienie

mona możesz mnie wpisać na pierwszą stronę jeśli mogę coś zasugerować, to może kto chce to niech dopisze która ciąża (albo ile już ma dzieci )i skąd mniej więcej jest?? Może trafimy na kogoś kto będzie rodził w tym samym szpitalu

Sylwia, 25 lat, om 31.05, tp 7.03 - I ciąża - woj. Śląskie/Cieszyn

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-11, 19:25   #308
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez sisterqa Pokaż wiadomość
OM - 23.05
TP - 27.02
Kasia, 22 lata

Aaa i pochwalę sie, widziałam dziś serduszko!
A mój ginekolog jest beznadziejny. Kolejna wizyta, która trwała jakieś 10 minut kosztowała mnie 150 zł
za serduszko
Zastanów sie nad lekarzem może

Cytat:
Napisane przez TrelciaMorelcia Pokaż wiadomość
Hej Mozna dolaczyc ? Z tej strony 23 letnia Karolina .. 5 tydzien ciazy , 2 kreski ujrzałam 3 dni temu , termin porodu wedlug OM to 16 marca .. mam juz synka to bedzie moje drugie dzieciatko
Witaj

Cytat:
Napisane przez xhankax Pokaż wiadomość

O naszą córcię walczyliśmy dokładnie 5,5 roku.. stąd taki szok teraz, bo to był zaledwie 12 cykl starań
Jesteś bardzo dzielna, ja bym chyba nie dała rady walczyć 5,5

Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość
Jestem trosze załamana bo mam po poprzednim porodzie pęknietą szyjke macicy i to dośc mocno. Zapytałam czy to ma jakś wpływ na ciąże to powiedziała że moga byc problemy z donoszeniem ciazy ale nie musza być. Mam być dobrej mysli.

Czyli dziewczyny tak jak Wam pisałam, mozna chodzic do prywatnego gina a badania robic na NFZ
Dla potwierdzenia jesli chcem usłyszeć serduszko to mam zrobić usg. Pani dokor powiedziała ze dopóki nie mam żadnych plamień czy bóli brzucha to napewno wszystko jest ok z dzidzią.
Fajnie, że doktorka Ci powiedziała o możliwości badań na nfz.

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość

I smarujecie się czymś dziewczyny przeciw rozstępom? Ja dzisiaj kupiłam emulsję z babydream i mam zamiar się smarować, bo do tej pory każde wahnięcie wagi to poorane uda i biodra... Wiem, że jak mam skłonność to niewiele pewnie mi to da, ale... łudzę się
Ja też to kupiłam ostatnio, ale widzę na kwc że nie ma rewelacyjnych opinii, i ciezko się rozsmarowuje.
Kupię następnym razem jakąś zwykłą oliwkę

Cytat:
Cześć Dziewczyny

Nawet nie wiesz jak ja się cieszę!! Moja Sylii

Cytat:
Napisane przez 123spinka Pokaż wiadomość
cześć
ale od początku
pierwsze testy - sikańce
06.07- II
08.07 beta hcg 131,8
dzisiejsza 11.07 413,3

więc idę teraz 23.07

i tak... podczytywałam was trochę i na 1 stronę chciałabym trafić ale po wizycie u ginki
Cześć spięta Spinka

Dziewczyny, jutro mam wizytę o 18. Już się nie mogę doczekać

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 19:31   #309
123spinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

Cześć spięta Spinka

Dziewczyny, jutro mam wizytę o 18. Już się nie mogę doczekać
czesc jeszczę się trochę pospinam bo wizyta dopiero 23.07
Stary 2013-07-11, 19:39   #310
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Ja też to kupiłam ostatnio, ale widzę na kwc że nie ma rewelacyjnych opinii, i ciezko się rozsmarowuje.
Kupię następnym razem jakąś zwykłą oliwkę
E, czy ja wiem czy złe? 3,8 w swoim przedziale cenowym nie ma lepszego oprócz oliwki, a ja akurat oliwkę mam z hipp - super skład, więc polecam. Nią się smaruję po kąpieli. Po prostu szkoda mi więcej kasy akurat na mazidło, skoro szansę na uchronienie się marne, a wydatków innych niekończąca się lista

Cytat:
czesc jeszczę się trochę pospinam bo wizyta dopiero 23.07
Cześć Spinka , to będziemy czekac razem, mam tego samego dnia, a OM 1.07.

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 19:48   #311
123spinka
Zadomowienie

Cytat:
E, czy ja wiem czy złe? 3,8 w swoim przedziale cenowym nie ma lepszego oprócz oliwki, a ja akurat oliwkę mam z hipp - super skład, więc polecam. Nią się smaruję po kąpieli. Po prostu szkoda mi więcej kasy akurat na mazidło, skoro szansę na uchronienie się marne, a wydatków innych niekończąca się lista

Cześć Spinka , to będziemy czekac razem, mam tego samego dnia, a OM 1.07.
oo super razem może jakoś zleci mój termin wg OM to 9 marca 2014 (i kalkulatorów internetowych)
Stary 2013-07-11, 19:51   #312
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet nie wiesz jak ja się cieszę!! Moja Sylii

od razu jutro pisz jak po wizycie

Ja zamówiłam sobie balsam z Palmersa, zobaczymy jak mi podejdzie, no i będę się chyba na zmianę smarować oliwką ale jeszcze nie wiem jaką, chyba babydreamem rossmanowskim bo lubię ich szampon

Matko jak mnie piersi bolą ale lekarka powiedziała 'to dobrze'
Stary 2013-07-11, 20:03   #313
justine_87
Raczkowanie

BrykBryk, ag9, TrelciaMorelcia, cobra115, meluzyna87, 123spinka witajcie! Gratuluję dwóch kreseczek

Cytat:
planowalam tak aby roznca byla do 2 lat nie wiecej . troche wczesniej sie udalo ale to moze i lepiej . jak dzieciatko sie urodzi to synek bedzie mial poltora roku ..
Naprawdę mała różnica wieku Choć moja mama też się pospieszyła, bo różnica wieku między mną a młodszą siostrą to tylko 11 miesięcy

Cytat:
Pytania:
I czy ja dobrzę liczę: jak np dziś mam 5 tygodni, 6 dni, to kończę szósty tydzien tak? i w sobotę zacznę siódmy? Nie wiem czy dobrze ogarniam

I smarujecie się czymś dziewczyny przeciw rozstępom? Ja dzisiaj kupiłam emulsję z babydream i mam zamiar się smarować, bo do tej pory każde wahnięcie wagi to poorane uda i biodra... Wiem, że jak mam skłonność to niewiele pewnie mi to da, ale... łudzę się
Hmm... nie wiem, jak to jest z tymi tygodniami, ale chyba kończysz 5 tydzień
Jeju, faktycznie - można już pomyśleć o jakiś balsamach na rozstępy!!!

Cytat:
Napisane przez xhankax Pokaż wiadomość
też nic nie mam,

ja smaruję brzuch oliwką Babydream z Rossmana. Przy pierwszej ciąży pomogła, mam nadzieję, że terez też
Też słyszałam o dobroczynnym działaniu oliwki - chodzi przecież o nawilżanie skóry. Rossmana mam pod samym blokiem, więc nie będę musiała wypuszczać się w miasto Bo mam takiego lenia na robienie czegokolwiek, nie wiem, co będzie jak wrócę do pracy

Cytat:
Napisane przez BrykBryk Pokaż wiadomość
na razie nic tylko muli w podbrzuszu i coś tam trochę kłuje, pobolewa. Pamiętam, że w pierwszej ciąży na początku strasznie mi się odbijało a około 7 tygodnia zaczęły się poranne rozmowy z panem niedźwiedziem

a tym lekarzem to też nie wiem co robić, my teraz jesteśmy na wakacjach u babci 600 km od domu i nie wiem czy iść tutaj potwierdzać czy czekać na wizytę gdzieś u siebie? Jesteśmy tutaj do 23 lipca więc jakieś 5 tygodni już będzie a trochę się martwię czy Maluszek dobrze zakotwiczył[COLOR="Silver"]
Znając siebie nie wytrzymałabym i skoczyła do jakiegoś gina

23Paula23, mona1
Wszystko będzie dobrze, musi! Trzymam za Was kciuki i to podwójnie mocno!

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Hej ja wlasnie wrocilam od gina- widzialam serduszko i krewetke ma juz 6 mm, czyli odpowiednio bardzo.
Om-26.05 i TP 02.03.2014 mozecie mnie dopisac oj, poryczalam sie ze wzruszenia- ten ciazowy mozg....

Krew pobrana, wizyta nastepna w moje imieniny za 15 dni. To juz bedzie 9. Tydzien

Mam za to brac do tego 2 razy w tyg. Zelazo, bo juz teraz mam go malo.
tak się cieszę! i nie mogę doczekać swojego serduszka, o którym wszystkie piszecie

Cytat:
No wlasnie co do tych objawow to w pierwszej od poczatku lekko mnie mulilo , piersi twarde i wrazliwe bol podbrzusza lekki a teraz nic , zupelnie nic .

No i bylam dzisiaj u gina . nie wytrzymalam . wedlug OM to 4t4d i nie ma pecherzyka jeszcze . mam przyjsc znowu w srode .. powiedzial mi tylko ze sciana troszke pogrubiona i jakis plyn w macicy mam . i ja nic z tego nie rozumiem , zaczynam sie martwic bo jeszcze mi powiedzial ze jakby przez weekend pojawily sie bole to odrazu przyjsc .

Może było za wcześnie na pęcherzyk w macicy...? Ja byłam w 4t5d -niby pęcherzyk było widać w macicy, ale może do zagnieżdżania doszło u Ciebie trochę później? Poza tym są usg i usg - może było mniej wrażliwe, starszej generacji?

Cytat:
Witam wszystkie nowe mamusie
Całkiem sporo nas już jest - 27 jeśli dobrze naliczyłam Któraś z Was pytała o listę na pierwszej stronie - tak jak pisałam kilka dni temu, listę mamsystematycznie uzupełniam ale wiem że nie wszystkie dziewczyny zgadzają się na umieszczenie ich na tej liście, niektóre wolą poczekać do wizyty i na serduszko.
Dziewczyny kto chce być już na liście na pierwszej stronie proszę o wpisanie w poście:
OM - termin ostatniej miesiączki
TP - przewidywany termin porodu,
byłoby miło znać wasze imiona i wiek jeśli nie macie nić przeciwko
Ja chyba tez poczekam do wizyty, a mam ją dopiero 20 lipca...
Monika
OM - 05.06.2013r.
TP - 13.03.2014r.
Justyna, 26 lat

Dziś byłam na pobraniu krwi - prawie dwie godziny czekałam w kolejce Poczekalnia to mały korytarz bez okien, więc było strasznie duszno...
Wcześniej skoczyłam do kasy szpitala, żeby dopytać się, czy płacę coś za badania na toxo o HIV - pani w okienku powiedziała, że raczej nie... Dodała tylko, że jak skierowanie jest wypisane w książeczce, to nie powinnam nic płacić.
Weszłam do gabinetu zabiegowego przygotowana na to, że bez potwierdzeń zapłaty za w/w badania nie zrealizują ich i będę musiała przyjść jeszcze raz... ale nie - pielęgniarki pobrały cztery probówki krwi (!), zabrały słoiczek z moczem i WSIO
Czyli nie zapłaciłam NIC
Wyniki będą do odbioru dopiero w czwartek...

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
justine_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 20:08   #314
teQiba
Moderator

Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Melduje sie po wizycie.
Pecherzyk 4mm. Wg USG 5t 1d - tak mi sie przynajmniej wydaje, bo w pewnym momencie przestalam sluchac tak sie na ta kropke zapatrzylam
Ciesze sie ze poszlam pomimo ze jestem lzejsza o stowke - chociaz mam wykluczana ciaze pozamaciczna.
Nastepna wizyta 31.07 chyba zeswiruje do tego czasu - ale to chyba juz do konca ciazy tak bedzie?
Stary 2013-07-11, 20:20   #315
cobra115
Zakorzenienie

justine a kiedy idziesz na następną wizytę?? Bo ja za 3 tyg i zastanawiam się kiedy zrobić badania, czy to ma jakieś znaczenie

teqiba ja też lżejsza o stówę, ale warto było i też czekam 3 tygodnie do następnej wizyty
Stary 2013-07-11, 20:22   #316
TrelciaMorelcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
Może było za wcześnie na pęcherzyk w macicy...? Ja byłam w 4t5d -niby pęcherzyk było widać w macicy, ale może do zagnieżdżania doszło u Ciebie trochę później? Poza tym są usg i usg - może było mniej wrażliwe, starszej generacji?
Sprzet mial '' na oko ''z tych nowych , usg mialam to dopochwowe a pecherzyka nie ma narazie .
Stary 2013-07-11, 20:27   #317
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
witajcie

Gratuluję wizyty.
I dzięki za tę intformację, muszę zadzwonić do swojej przychodni

Ja jestem w pierwszej ciąży i idę w środku 8. tygodnia. Jak za darmo wizyta to idź

Pytania:
I czy ja dobrzę liczę: jak np dziś mam 5 tygodni, 6 dni, to kończę szósty tydzien tak? i w sobotę zacznę siódmy? Nie wiem czy dobrze ogarniam

Ja się smaruję zwykłym balsamem nawilżającym. Robię to po kąpieli odkąd zobaczyłam II kreski.

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Hej ja wlasnie wrocilam od gina- widzialam serduszko i krewetke ma juz 6 mm, czyli odpowiednio bardzo.
Om-26.05 i TP 02.03.2014 mozecie mnie dopisac oj, poryczalam sie ze wzruszenia- ten ciazowy mozg....

Krew pobrana, wizyta nastepna w moje imieniny za 15 dni. To juz bedzie 9. Tydzien

Mam za to brac do tego 2 razy w tyg. Zelazo, bo juz teraz mam go malo.
Gratulacje Też chcę serduszko

Cytat:
Cześć Dziewczyny

Witam.

Cytat:

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Pęcherzyk się pewnie dopiero wytworzy. Daj mu czas. Tam się przeprowadzają skomplikowane procesy a to wymaga czasu.
Będzie dobrze.

Cytat:
cześć
ale od początku
pierwsze testy - sikańce
06.07- II
08.07 beta hcg 131,8
dzisiejsza 11.07 413,3

więc idę teraz 23.07

staraliśmy się 10 miesięcy i w końcu się udało
mój mąż cieszy się jak szalony a ja ni dowierzam dalej
mam 26 lat wracam do nadrabiania was

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

co do objawów bo czasem mi niedobrze ale tak delikatny
i co dziwne czasem szczególnie w pracy jak postoje trochę na nogach to mam takie uczucie jakbym wciągała brzuch, tak od środka,taki ból/skurcz nie wiem jak to nazwać mam nadzieje ze to nic poważnego i tak ma byc
Dosyć długo się staraliście. My z Tż 9 cykli i to dla mnie był długiiii czas.
Ale udało się. Witam w naszym gronie.

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Melduje sie po wizycie.
Pecherzyk 4mm. Wg USG 5t 1d - tak mi sie przynajmniej wydaje, bo w pewnym momencie przestalam sluchac tak sie na ta kropke zapatrzylam
Ciesze sie ze poszlam pomimo ze jestem lzejsza o stowke - chociaz mam wykluczana ciaze pozamaciczna.
Nastepna wizyta 31.07 chyba zeswiruje do tego czasu - ale to chyba juz do konca ciazy tak bedzie?
Czekanie jest najgorsze

Ale nas się dużo zrobiło i zasuwa ten wątek. Nie ma mnie chwile i już muszę nadrabiać.
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 20:41   #318
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
Sprzet mial '' na oko ''z tych nowych , usg mialam to dopochwowe a pecherzyka nie ma narazie .
ale będzie

P.S. justine super data ślubu
Stary 2013-07-11, 20:43   #319
teQiba
Moderator

Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
ja też lżejsza o stówę, ale warto było i też czekam 3 tygodnie do następnej wizyty
To razem musimy sie naczekac...
I juz do konca bedziesz chodzic prywatnie?

Cytat:
juz niedlugo bedzie pecherzyk.

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Ale nas się dużo zrobiło i zasuwa ten wątek. Nie ma mnie chwile i już muszę nadrabiać.
Tez to zauwazylam, ale fajnie moc pogadac z kims na podobnym etapie

Mnie strasznie irytuja ludzie ktorzy mowia ze pierwsza ciaza to na ogol zle sie konczy. Przynajmniej w moim otoczeniu czesto to slysze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez teQiba
Czas edycji: 2013-07-11 o 20:44
teQiba jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-11, 20:43   #320
23Paula23
BAN stały

Cytat:
Moja droga nie ma sie czym martwic ja byłam 5tc3dn na Usg i pani doktor stwierdziła że "niby widać pęcherzyk ale ledwo co" 2 tygodnie później widziałam już serduszko więc nie martw się na zapas
Stary 2013-07-11, 20:45   #321
justine_87
Raczkowanie

Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Melduje sie po wizycie.
Super Wizyta na pewno była warta tej stówki Też tyle płaciłam, ale tak się zastanawiam, czy ze względu na przyszłościową współpracę gin-pacjentka nie lekarze nie mogliby zejść trochę z ceny Moja Sis chodziła do ginekolożki i płaciła za wizytę 50zł... No, ale ja mam ten komfort, o którym pisałyście wcześniej, bo naprawdę lubię swojego gina... no i za komfort się płaci

Cytat:
justine a kiedy idziesz na następną wizytę?? Bo ja za 3 tyg i zastanawiam się kiedy zrobić badania, czy to ma jakieś znaczenie

teqiba ja też lżejsza o stówę, ale warto było i też czekam 3 tygodnie do następnej wizyty
Następną wizytę mam 24 lipca, więc badania robiłam równo dwa tygodnie przed wizytą, a czy to ma aż takie znaczenie - tydzień, czy dwa przed wizytą...? Chyba nieeee

Cytat:
Nie martw się na zapas Choć to nie jest takie proste, spróbuj skupić się na spokoju, bo teraz jest Ci on bardzo potrzebnym, pęcherzykowi też!!!

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
Stary 2013-07-11, 20:49   #322
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
To razem musimy sie naczekac...
I juz do konca bedziesz chodzic prywatnie?

Tez to zauwazylam, ale fajnie moc pogadac z kims na podobnym etapie
Tak, prywatnie... U nas nie ma fajnych lekarzy na nfz
Też się cieszę, że tu jedtem, fajnie tak słyszeć, że ktoś jest w tym samym tygodniu itd.

Aha i mam infekcję dostałam pimafucin-globulki - przez 6 nocy mam aplikować...
Stary 2013-07-11, 20:54   #323
TrelciaMorelcia
Raczkowanie

Dzieki dziewczyny bede czekac do srody a w sobote bete zrobie . to moje drugie dzieciatko a czuje sie jak w pierwszej ciazy ..

a co do badan to ja zawsze robilam przed sama wizyta zeby na'' swiezo '' byly I robilam ich multum i wszystkie prywatnie . teraz juz tak robic nie bede . Krew, mocz i cukier . i na koniec posiew .

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Zaraz moj pierwowrodny przyjdzie z TŻetem od dziadkow wiec spadam .. jutro wpadne do was na troche dluzej ''porozmawiac''__ dobranoc
Stary 2013-07-11, 20:54   #324
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
.
No tutaj sie zgadzam, można kupić coś co ma 4,8 i zamiast 13 zł dać 130,ale czy warto?
Cytat:
Aha i mam infekcję dostałam pimafucin-globulki - przez 6 nocy mam aplikować...
Brałam to kiedys na infekcję

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 20:55   #325
23Paula23
BAN stały

Cytat:

Badania powinny być jak najaktualniejsze ja robię 2dni przed wizytą.
Stary 2013-07-11, 21:28   #326
justine_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
Badania powinny być jak najaktualniejsze ja robię 2dni przed wizytą.
A coś się stanie, gdy będę miała dwutygodniowe wyniki?
Bo już sama nie wiem... Lekarz pytał się, kiedy planujemy zgłosić się na pobranie krwi i wszystkie powiedziałyśmy, że dzisiaj, a wizytę mamy za dwa tygodnie

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
Stary 2013-07-11, 21:38   #327
cobra115
Zakorzenienie

Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Hmm ja myślę, że dwutygodniowe wyniki nie będą jeszcze 'stare'

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-12, 05:17   #328
23Paula23
BAN stały

Cytat:
A coś się stanie, gdy będę miała dwutygodniowe wyniki?
Bo już sama nie wiem... Lekarz pytał się, kiedy planujemy zgłosić się na pobranie krwi i wszystkie powiedziałyśmy, że dzisiaj, a wizytę mamy za dwa tygodnie
Przez 2 tygodnie może się dużo zmienić bo np. w tym czasie możesz dostać zapalenia pęcherza(co chyba wiele kobiet w ciąży ma) i na wynikach nie będzie tego widać, możesz mieć np. obniżone wyniki a po 2tyg mogą już być dobre albo odwrotnie mój lekarz zawsze mówi żebym badania robiła przed samą wizytą 1-2dni.
Stary 2013-07-12, 06:53   #329
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85
Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

OM 01.06.2013
TP 08.03.2013
śląsk/gliwice
28 lat
1 ciąża
1 cykl starań

ostatnio widać było pęcherzyk tak jak pisałam, dostałam luteinkę pod język z powodu bólu brzucha i w celu rozpulchnienia macicy jeśli pamiętam. podobno mam mocne nie tyle tyłozgięcie co wycofanie do tyłu macicy więc leżę na brzuszku póki co na zalecenie gina. właścicie poza obolałymi piersiami i potwornym zmęczeniem nie mam objawów. no i brzuch się faktycznie chyba przygotowuje bo od czas do czasu zaboli a raczej swędzi skóra (to pewnie od picia niezliczonej ilości wody niegazowanej...pan doktor powiedział że trzeba pić ile się da).
Na serduszko czekam bo byłam w 5tc2dn i nie było widać jeszcze choć pan doktor pokazywał jakiś błysk mówił że to może być to docelowo. Nastęna wizyta 29.07. Pisałyście o cenach, ja płacę 130zł trochę dużo ale muszę się pogodzić podobno poza tym że pan doktor jest wspaniały chodzę do niego od lat to ma po prostu super nowoczesny sprzęt w tym dopochwowe usg które jest super czułe.

ah no rzecz jasna proszę o dopisanie
side85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 07:39   #330
teQiba
Moderator

Cytat:
Super Wizyta na pewno była warta tej stówki Też tyle płaciłam, ale tak się zastanawiam, czy ze względu na przyszłościową współpracę gin-pacjentka nie lekarze nie mogliby zejść trochę z ceny Moja Sis chodziła do ginekolożki i płaciła za wizytę 50zł... No, ale ja mam ten komfort, o którym pisałyście wcześniej, bo naprawdę lubię swojego gina... no i za komfort się płaci
No faktycznie powinny być jakieś promocje dla stałych pacjentek
I tak jak mówisz za komfort się płaci - chociażby taki szczegół jak ładny gabinet jest ważny, bo to trochę uspokaja...
Kiedyś byłam w szpitalu na badaniu ginekologicznym, to powiem Wam że się przeraziłam - fotel wyglądał jak narzędzie średniowiecznych tortur
Szkoda że nie stać mnie na poród w prywatnej klinice

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
Przez 2 tygodnie może się dużo zmienić bo np. w tym czasie możesz dostać zapalenia pęcherza(co chyba wiele kobiet w ciąży ma) i na wynikach nie będzie tego widać, możesz mieć np. obniżone wyniki a po 2tyg mogą już być dobre albo odwrotnie mój lekarz zawsze mówi żebym badania robiła przed samą wizytą 1-2dni.
Tak rozmawiacie o tych badaniach, a teraz sobie uprzytomniłam że lekarz tylko kazał mi brać kwas foliowy i przyjść za 3 tyg. nic nie mówił o badaniach

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości