|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 | |
BAN stały
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Już podam przepis może ktoś zechce wypróbować Test z sody: Pierwszy poranny mocz w pojemniczku zasypać 2łyżkami sody, jak się pieni to chłopiec a jak nie to dziewczynka trafność 50% ![]() Jest tu ktoś z okolic Zawiercia/Myszkowa? Czy któraś z Was używa kosmetyków PERFECTA MAMA? Zastanawiam się nad kupnem maja balsam na piersi niby skutecznie uśmierza ból i pomaga na obrzmiałe piersi i Balsam chłodzący na opuchnięte nogi co prawda jeszcze mi to nie dokucza ale czuje że juz niedługo... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#302 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Podczytuję was od samego początku, ale dopiero dzisiaj byłam u lekarza i postanowiłam się dopisać ![]() Ost. miesiączka 31.05, II kreski 29.06, a 1.07 beta ponad 500 ![]() Wg usg to 4t1d ![]() ![]() P.S. elunka bardzo się cieszę, że tu jesteś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#303 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#304 |
Raczkowanie
|
No wlasnie co do tych objawow to w pierwszej od poczatku lekko mnie mulilo , piersi twarde i wrazliwe bol podbrzusza lekki a teraz nic , zupelnie nic .
![]() No i bylam dzisiaj u gina . nie wytrzymalam . wedlug OM to 4t4d i nie ma pecherzyka jeszcze ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- no i kazal mi isc na bete . pojde w sobote... zobaczymy czy rosnie ... |
![]() ![]() |
![]() |
#305 |
Zadomowienie
|
cześć
chciałabym do was tak nieśmiało dołączyć nieśmiało bo jeszcze nie dowierzam ale od początku ostatnia miesiączka 03.06 pierwsze testy - sikańce 03. i 04 .07 jedna krecha, a druga pojawiła się po 2-3 godzinach ![]() 06.07- II ![]() 08.07 beta hcg 131,8 dzisiejsza 11.07 413,3 wizyta u ginka była 09 ale jeszcze za wcześnie więc idę teraz 23.07 i tak... podczytywałam was trochę i na 1 stronę chciałabym trafić ale po wizycie u ginki ![]() staraliśmy się 10 miesięcy i w końcu się udało mój mąż cieszy się jak szalony a ja ni dowierzam dalej ![]() mam 26 lat ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- co do objawów bo czasem mi niedobrze ale tak delikatny i co dziwne czasem szczególnie w pracy jak postoje trochę na nogach to mam takie uczucie jakbym wciągała brzuch, tak od środka,taki ból/skurcz nie wiem jak to nazwać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#306 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() OM 21.05 TP 25.02.2014 25 lat miłego wieczoru ![]()
![]() |
#307 |
Zakorzenienie
|
mona możesz mnie wpisać na pierwszą stronę
![]() ![]() ![]() Sylwia, 25 lat, om 31.05, tp 7.03 - I ciąża - woj. Śląskie/Cieszyn |
![]() ![]() |
![]() |
#308 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zastanów sie nad lekarzem może ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kupię następnym razem jakąś zwykłą oliwkę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, jutro mam wizytę o 18. Już się nie mogę doczekać ![]()
![]() |
#309 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#310 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cześć Spinka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#311 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() od razu jutro pisz jak po wizycie ![]() Ja zamówiłam sobie balsam z Palmersa, zobaczymy jak mi podejdzie, no i będę się chyba na zmianę smarować oliwką ale jeszcze nie wiem jaką, chyba babydreamem rossmanowskim bo lubię ich szampon ![]() Matko jak mnie piersi bolą ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#313 | |||||||
Raczkowanie
|
BrykBryk, ag9, TrelciaMorelcia, cobra115, meluzyna87, 123spinka witajcie! Gratuluję dwóch kreseczek
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jeju, faktycznie - można już pomyśleć o jakiś balsamach na rozstępy!!! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() 23Paula23, mona1 ![]() Wszystko będzie dobrze, musi! Trzymam za Was kciuki i to podwójnie mocno! Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
TP - 13.03.2014r. Justyna, 26 lat Dziś byłam na pobraniu krwi - prawie dwie godziny czekałam w kolejce ![]() Wcześniej skoczyłam do kasy szpitala, żeby dopytać się, czy płacę coś za badania na toxo o HIV - pani w okienku powiedziała, że raczej nie... Dodała tylko, że jak skierowanie jest wypisane w książeczce, to nie powinnam nic płacić. Weszłam do gabinetu zabiegowego przygotowana na to, że bez potwierdzeń zapłaty za w/w badania nie zrealizują ich i będę musiała przyjść jeszcze raz... ale nie - pielęgniarki pobrały cztery probówki krwi (!), zabrały słoiczek z moczem i WSIO ![]() Czyli nie zapłaciłam NIC ![]() Wyniki będą do odbioru dopiero w czwartek... |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#314 |
Moderator
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Melduje sie po wizycie.
Pecherzyk 4mm. Wg USG 5t 1d - tak mi sie przynajmniej wydaje, bo w pewnym momencie przestalam sluchac tak sie na ta kropke zapatrzylam ![]() Ciesze sie ze poszlam pomimo ze jestem lzejsza o stowke - chociaz mam wykluczana ciaze pozamaciczna. Nastepna wizyta 31.07 chyba zeswiruje do tego czasu - ale to chyba juz do konca ciazy tak bedzie? |
![]() ![]() |
![]() |
#315 |
Zakorzenienie
|
justine a kiedy idziesz na następną wizytę?? Bo ja za 3 tyg i zastanawiam się kiedy zrobić badania, czy to ma jakieś znaczenie
![]() teqiba ja też lżejsza o stówę, ale warto było ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#316 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#317 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Będzie dobrze. Cytat:
Ale udało się. Witam w naszym gronie. Cytat:
Ale nas się dużo zrobiło i zasuwa ten wątek. Nie ma mnie chwile i już muszę nadrabiać. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() P.S. justine super data ślubu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#319 | |||
Moderator
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
I juz do konca bedziesz chodzic prywatnie? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mnie strasznie irytuja ludzie ktorzy mowia ze pierwsza ciaza to na ogol zle sie konczy. Przynajmniej w moim otoczeniu czesto to slysze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-07-11 o 20:44 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#320 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#321 | |||
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też się cieszę, że tu jedtem, fajnie tak słyszeć, że ktoś jest w tym samym tygodniu itd. ![]() Aha i mam infekcję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#323 |
Raczkowanie
|
Dzieki dziewczyny
![]() ![]() a co do badan to ja zawsze robilam przed sama wizyta zeby na'' swiezo '' byly ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Zaraz moj pierwowrodny przyjdzie z TŻetem od dziadkow wiec spadam .. jutro wpadne do was na troche dluzej ''porozmawiac''__ dobranoc ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#324 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#325 |
BAN stały
|
Badania powinny być jak najaktualniejsze ja robię 2dni przed wizytą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#326 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Bo już sama nie wiem... Lekarz pytał się, kiedy planujemy zgłosić się na pobranie krwi i wszystkie powiedziałyśmy, że dzisiaj, a wizytę mamy za dwa tygodnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#327 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Hmm ja myślę, że dwutygodniowe wyniki nie będą jeszcze 'stare'
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#328 |
BAN stały
|
Przez 2 tygodnie może się dużo zmienić bo np. w tym czasie możesz dostać zapalenia pęcherza(co chyba wiele kobiet w ciąży ma) i na wynikach nie będzie tego widać, możesz mieć np. obniżone wyniki a po 2tyg mogą już być dobre albo odwrotnie mój lekarz zawsze mówi żebym badania robiła przed samą wizytą 1-2dni.
|
![]() ![]() |
![]() |
#329 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
OM 01.06.2013
TP 08.03.2013 śląsk/gliwice 28 lat 1 ciąża 1 cykl starań ostatnio widać było pęcherzyk tak jak pisałam, dostałam luteinkę pod język z powodu bólu brzucha i w celu rozpulchnienia macicy jeśli pamiętam. podobno mam mocne nie tyle tyłozgięcie co wycofanie do tyłu macicy więc leżę na brzuszku póki co na zalecenie gina. właścicie poza obolałymi piersiami i potwornym zmęczeniem nie mam objawów. no i brzuch się faktycznie chyba przygotowuje bo od czas do czasu zaboli a raczej swędzi skóra (to pewnie od picia niezliczonej ilości wody niegazowanej...pan doktor powiedział że trzeba pić ile się da). Na serduszko czekam bo byłam w 5tc2dn i nie było widać jeszcze choć pan doktor pokazywał jakiś błysk mówił że to może być to docelowo. Nastęna wizyta 29.07. Pisałyście o cenach, ja płacę 130zł trochę dużo ale muszę się pogodzić podobno poza tym że pan doktor jest wspaniały chodzę do niego od lat to ma po prostu super nowoczesny sprzęt w tym dopochwowe usg które jest super czułe. ah no rzecz jasna proszę o dopisanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#330 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() I tak jak mówisz za komfort się płaci - chociażby taki szczegół jak ładny gabinet jest ważny, bo to trochę uspokaja... Kiedyś byłam w szpitalu na badaniu ginekologicznym, to powiem Wam że się przeraziłam - fotel wyglądał jak narzędzie średniowiecznych tortur ![]() Szkoda że nie stać mnie na poród w prywatnej klinice ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.