|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
masakra czego się tam mozna dowiedzieć. W sobotę będe w mieście to kupię te z netto i zobacze jakie są bo w rankingu wyszły nieźle.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3512 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Deli, pewnie, ze sie da!
Ja napierniczam ciasta co tydzien w niemal identycznym. Kurczaka i rybke tez spokojnie zrobisz ![]() Ellmi, troszke sie pokomplikowalo i wyglada na to, ze wcale nie pojedziemy - tata mi fisiuje :/ Nancy, wlasnie sie waham. Nie wiem czy meczyc najpierw jednoskladnikowe czy jesli np byla marchewka to teraz dac marchewke z ziemniakiem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3513 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
życzę aby był synuś i wyskoczył w nowy rok.Cytat:
wiem coś o tym bo my też na rehabilitację uczęszczamy. Kciuki zaciśnięte za pozytywne wiadomości z Kielc ![]() Caławdeszczu Dla Julaska wielkie buziole za skończone pół roczku Marsi Wszystkiego najlepszego dużo miłości od twoich wspaniałych mężczyzn oraz dużo seksiku po którym do wspaniałego grona dołączy córunia
|
|
#3514 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
co do dawania jedzonka nowego to na poczatku robilam to bardzo ostroznie. Dzielilam na 4 dni wszysko, teraz dziele na dwa. A dzis jej dalam caly sloiczek banana z lesnymi owocami ;p a wczesniej nie jadla tego sloiczka;p jak juz Amelka poznala marchewe to dawalam marchewa ziemniak nastepnie ziemniak dynia itd. Pozzniej groszek,groszek ziemnia marchewa itd;p
|
|
|
#3515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się w 10000000% |
|
|
|
|
#3516 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo się spełni, ja w to wierzę, trzeba sobie wizualizować same pozytywne rzeczy ![]() Wiadomo jak nie ma innego wyjścia to lepszym rozwiązaniem jest kredyt i mieszkanie u siebie, niż całe życie komuś do kieszeni mamonę pakować . Najlepiej jak byście wzieli ślub, wtedy wspólnota małżeńska i w razie W. kredyt do spłaty na spółę ( oczywiście życzę Ci wspaniałej miłośći z Tz przez całe życie) Cytat:
Cytat:
nie fajnie a czemu fisiuje ?
|
|
#3517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się !!! Jeszcze może by było inaczej jakbym miała taki park z prawdziwego zdarzenia, albo jakieś place zabaw blisko bloku. A u nas go nawet nie ma. I tak sobie myślę, gdzie ja z tym dzieckiem będę chodzić. A prawda jest taka , że będę musiała wsiąść w auto/autobus by pojechać na plac zabaw, nad wodę. Ale na dom - wiecie kredyt byśmy dostali na dom - ale raty kredytu by nas zniszczyły. |
|
|
|
|
#3518 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() dziecko wbrew pozorom nie siada z leżenia na plecach, tylko najpierw właśnie boczek i wspomaganie ręczne ale Pstryniu spokojnie, młody ma czas na to, a dosadniej: jakby teraz siadł samodzielnie to zrobiłby to bardzo wcześnie ![]() samodzielne, terminowe siadanie (nie siedzenie!) to 8-10 miesiąc. Cytat:
u nas w szpitalu pierwsze, potem na patronażu od razu dostałam skierowanie do poradni rehabilitacyjnej (bo u nas to budynek obok pediatry i tam usg robi ortopeda raz w tygodniu), i na podstawie tego skierowania wizyta koło 6 tygodnia powinna być a potem na przełomie 3/4 mca. Cytat:
myśmy też dzisiaj romantyczny dzień sprzątania mieli Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fewciu szybko minie kochana, bądź dzielna! Idę spać bo młodzież się niebawem obudzi. |
|
|
|
|
#3520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) , a 200 to juz jest roznica;p ![]() ![]() Kocham tzta, pragne i zycze sobie zebysmy zawsze byli ze sobą ale chcialabym tez miec jakies zabezpieczenie, mimo wszystko..
|
|
|
#3521 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
fajnie tak, bo można tak naprawdę wrzucić warzywko jakie się ma w domu
|
||
|
|
|
#3522 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że fenistil pomoże...Cytat:
Cytat:
i zapach świeżo skoszonej trawy ![]() co do spacerów to ja na szczęście mieszkam w bloku gdzie jest winda ale spacer max 2 h i najlepiej gdzieś niedaleko bo ostatnio odstawia cyrki w wózku, u mnie parku nie ma, ba nawet kawałka zieleni nie ma tzn jest niedaleko cmentarz i tam jest trochę zieleni i widziałam, że mamusie na tych ławeczkach co się siedzi przed grobem zasiadały z dzieciami ale mi tak trochę głupio, przejść przez cmentarz to jeszcze ale siedzieć na nim to także rozumiem w pełni Cytat:
![]() a co z tatą? Edytowane przez nancykenator Czas edycji: 2013-07-11 o 22:28 |
||||
|
|
|
#3523 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi wszystkiego
![]() Julasku całus od cioci ![]() Fewciu, przykro mi... ale myśl, ze to dla jej dobra ![]() Autenthic, tak sobie myślałam wczoraj o Tobie kiedy się odezwiesz wiesz, tak myślę: Kurczę, ale sobie przeorała, ale za chwilę to myślę: ALe ma fajnie Będziesz mieć już dwójeczkę odchowaną na dodatek z jednego roku super całuję w pępuszek
|
|
|
|
#3524 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jeszcze lodówka z piwami smakowymi![]() a co do zupki, to wszystko tak na oko robiłam z tego co miałam, nie wiem czy dobrze; jeden słoiczek mam z ziemniaka, marchewki, pietruszki,pora, indyka + natka pietruszki, a dwa inne z marchewki ziemniaka, selera, cukinii, groszku, indyka + koperek; no i dodałam trochę oleju rzepakowego, bo oliwa mi się przeterminowała nie wiem, czy to dobre połączenia, ale jakoś tak mi wyszłoCytat:
|
|
#3525 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A nie moglibyście wziąć skromnego ślubu, albo tylko cywilny? Jeśli nie chcesz to nie odpowiadaj ![]() Cytat:
![]() No dziwno trochę tak na cmentarzu Cytat:
![]() Dziewczyny ja już mykam, bo Tż mi kompa zabiera
|
|
#3526 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3528 |
|
Raczkowanie
|
Hehe "ale sobie przeorała"
dobre, dobre... Też tak myślałam, ale po głębszym zastanowieniu- dobrze się stało. Bo po porodzie jaki przeżyłam, jeszcze dłuuuuuuuugo bym się nie zdecydowała. A tak- zdecydowało się samo. I ja się cieszę. Znajomi mają córki rok po roku i mnie ten widok rozczula. A teraz jak pomyślę jakie cudowne Święta będą w tym roku, to mmmmm.... Zawsze byłam sama z rodzicami (jedynaczka), a teraz Ale to jak dzieciaki zaczną chodzić, gadać i będą kumały o co chodzi ze zwierzakami w domu.
|
#3529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my mamy póki co ratę ok 1300-1400 ale za kilka lat będzie po 2000 i wtedy to masakra będzie ciężko żyje się z myślą, że musi być na kredyt ale z drugiej strony gdzieś trzeba mieszkać a przy wynajmie płaci się mniej więcej tyle samo a nabijasz kabzę jakiemuś buraczanowi, co to wcześniej wpadł na pomysł kupna, kupił jak była dziura w ziemi, wykończył i teraz wynajmuje ![]() w k. zdjęcia mojego Bączka
|
|
|
|
|
#3530 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jutro robię dalej, bo dzisiaj mi żona TŻ kuzyna przerwała, bo przyszła ze swoim dzieciaczkiem w odwiedziny; póki mam wenę, to wolę zrobić i będzie na potemCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
pogadaj z hope![]() Cytat:
jak nie ma innego wyjścia, to wiadomo, że lepiej z kredytem i na swoim
|
|
#3531 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle, że kredyt możesz wziąć po 2 latach prowadzenia działalności (Pierwszy kredytobiorca). Ja jako (2 kredytobiorca) musiałam prowadzić przynajmniej 6 miesięcy (jak widzisz ani ja ani mąż nie pracujemy na Umowę o pracę a kredyt dostaliśmy). Nam od złożenia papierów do banku do przelania pieniędzy na konto sprzedającego zajęło dokładnie 4 tygodnie - Z wszystkimi formalnościami po drodze. Właśnie dziś przelali pieniążki. W poniedziałek się wyprowadzają i odbieramy klucze. Robimy panele malowanie i z początkiem sierpnia się wprowadzamy. ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
Pierwszy kontakt: 04.02.09 Poznaliśmy się: 14.02.09 Jesteśmy razem: 22.03.09 Zaręczyny: 16.10.10 Data zaślubin: 02.06.2012 ![]() Ola 11.12.2012 Wojtek 14.10.2015 Edytowane przez ninagg Czas edycji: 2013-07-11 o 23:20 |
||
|
|
|
#3532 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
reh. też powiedziała, że gdy zaciskanie piąstek jest objawem zdenerwowania, to spokojnie natomias nie wiem, jak z odruchem moro, bo u nas nie ma od dawna kiedy macie termin neuro? Cytat:
![]() a mama jako najbliższy świat jest szalenie interesująca u nas łapanie za włosy,nos, okulary ojca, drapanie nieraz też Cytat:
Cytat:
więc jeśli wcześniej jest z brzuszka na plecy, to na bank jest przypadkowy Cytat:
i jej muzykę lubię, a co?Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41749152]przypomniałaś mi, bo miałam pisać wczoraj - neuroożka mi powiedziała, że NAJPIERW dziecko przewraca się świadomie z pleców na brzuszek, NIE odwrotnie! bo najpierw pojawia się obrót na boki, potem siłą rzeczy na brzuszek, a dopiero na koniec - z brzuszka na plecy!
więc jeśli wcześniej jest z brzuszka na plecy, to na bank jest przypadkowy [/QUOTE] pisałam o tym kiedyś, bo w dzieciowej gazecie wyczytałam; i właśnie dziwne to dla mnie było, bo większość naszych dzieciaczków najpierw z brzuszka na plecy no ale jak tak lekarz mówi, to widocznie tak ma być
|
#3534 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Nancy, beznadziejna sprawa z tym cmentarzem :/ nie dziwie Ci sie.
Dziekuje Wam za odp dot.sloiczkow. Ellmi, insolito, nancy - tata sam wpadl na pomysl wyjazdu, a teraz probuje sie wycofac, ze niby nie lubi kurortow, ze gorac, masa ludzi, itp. Ale on akkurat znany jest z rzucania pomyslow i szybkiej ewakuacji ![]() Mama wsciekla, bo juz sie nastawila... Takze gesta atmosfera ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3535 |
|
Konto usunięte
|
Mikakrolikowa, już ci o odruchach piszę:
-akustyczno-twarzowy to takie coś, że klaśniesz obok ucha dziecku, a ono mruga w reakcji na ten dźwięk, od po 10 dni życia się pojawia i do końca życia zostaje, patologią jest, jeśli nie ma tego po 3mcu życia -optyczno-twarzowy - nagle zbliżasz dłonie w kierunku otwartych oczu, reakcją (pojawia się po 3mcu życia) powinno być mruganie, zostaje też do końca życia, patologią jest, gdy po 5mcu życia się nie pojawi |
|
|
|
#3537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- idę spać dobranocki
|
|
#3538 |
|
Konto usunięte
|
Marsi, buziaki urodzinowe
![]() No i dla Julaska gratulacje za pół roku! |
|
|
|
#3539 |
|
Zakorzenienie
|
A i zapomniałam, ale Ola dziś skończyła 7 miesięcy
Boże kiedy to zleciało
|
|
|
|
#3540 |
|
Rozeznanie
|
K. ;(
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.

masakra czego się tam mozna dowiedzieć. W sobotę będe w mieście to kupię te z netto i zobacze jakie są bo w rankingu wyszły nieźle.
dodatkowo wzięliśmy wersję dwugarażową, bo jeden garaż przerobiliśmy na pralnię spiżarkę i coś tam jeszcze, a drugi to już normalnie miał garażem zostać; a teraz się TŻowi usr.ało, że to jednak nie będzie garaż, tylko "miejsce spotkań dla uciśnionych mężów" i zamiast bramy garażowej wstawi okna, w środku bedzie stół bilardowy i penis jeszcze wie co
ja już za nim nie nadążam, co przyjeżdża, to nowe pomysły ma

Myślałam, że laktacja "wstrzymuje" płodność 

ślub 28.04.2012
i zapierdzielam jak głupia z wywieszonym ozorem: dziecko pod pachą w drugiej ręce prowadzę, nieporadnie wózek, cała mokra i jeszcze z powrotem po schodach
bo się spełni, ja w to wierzę, trzeba sobie wizualizować same pozytywne rzeczy 

myśmy też dzisiaj romantyczny dzień sprzątania mieli
ale następnym razem będzie lepiej

za pół roczku dla Julaska