|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
no pięknie!!! i jak skrupulatne!!!Z tymi skurczami to nieźle wyszło ![]() To co kciuki dla pana Władzia ![]() ![]() Biedna CZARO ciekawe czemu nie moze sie z nami połączyć:/ |
|
|
|
|
#1952 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
![]() Cytat:
i już siedzę cicho bo trochę zmądrzałam przez ten czas i wiem że im mniej powiem tym lepiej dla mnie i tym gorzej dla niej ... wiem że po urodzeniu małego nie będzie łatwo z nią ale od tego mam drzwi na klucz w pokoju żeby móc je zamknąć i się odciąć od niej choć na chwile... poza tym od czego są długie spacery ![]() dzisiaj jeszcze jak byłam w szpitalu do sali przywieźli dziewczynę która urodziła w nocy i zaraz dali jej małą na ręce i zostawili ... i tak się zastanawiałam czy mnie też zostawią i nie pokażą co i jak... nie dołączą instrukcji obsługi?? ![]() co prawda to jej 2 dziecko więc wiedziała co i jak ale nikt jej o to nie zapytał czy potrzebuje jakiejś pomocy...potem ona poszła się kąpać i zostawiła swoją kruszynkę pod moją opieką a ja zielona jedyne co powiedziałam do maleństwa to to że jak będzie płakać to na pewno ja potrafię głośniej ale pomarudziła trochę, cyca poszukała i usnęła.... uffffjak ja dam radę??
|
|
#1953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobranoc
|
|
|
|
|
#1954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spłynie na Ciebie łaska pod nazwą instynktu macierzyńskiego
|
|
|
|
|
#1955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze zatem współczuję...ona zawsze taka była do Ciebie nastawiona?? Czyzby zazdrosna o syna..? Ad 2... Agentka z Ciebie heheh |
|
|
|
|
#1956 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
teraz wiem że jak będzie źle się czuła to na mnie liczyć nie może ja będę chodzić na naprawdę długie spacery
|
|
#1957 |
|
Zakorzenienie
|
Przypomniało mi się, wczoraj jechałam autem, i w radiowej Jedynce puścili ta piosenkę, a ja się popłakałam ze wzruszenia.
http://dariga.wrzuta.pl/audio/54xpQw..._pierwszy_znak Uwielbiam jej głos.
|
#1958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra laski pędzę spać. Nie mam siły męża molestować, mimo, że tak się odgrażałam! Dobrej nocy wszystkim życzę.
|
|
#1961 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]() Mój Mały też kicha i ma czkawkę conajmniej 3 razy dziennie... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny.nie nastawiam sie na razie.porodowke mam na koncu korytarza hehe.ciezko mi pisac bo stara kom ale bede dawac znac
|
|
|
|
#1963 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z tym tekstem do malenstwa nie no urodze ze smiechu ... Cytat:
normalna nie jest ... Jak czytam o takich tesciowych to chociaz wiem skąd te kawaly o tesciowych sie biora. mi gin wlasnie mowil, ze moje szczescie ze mam cc, bo przy sn na bank mi bardziej wywaliło by, juz teraz jest grubosci palca, blee no i jeden, mam nadzieje ze na tym koniec![]() mela ja nawet jak zelazo bralam to problemow nie bylo ... gorzej przed ciaza, ale pomimo problemow nie mialam wczesniej dziada ... teraz pierwszy raz wyszedl, nawet nie wiedziałam, ze to to
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-07-11 o 22:58 |
||
|
|
|
#1964 |
|
Zakorzenienie
|
Niunia
ja tez mam nadzieje ze ta tajemna wiedza macierzynska spłynie na mnie z momentem narodzin. bo ja zielona jestem strasznie i tylko w teorii wiem co robic, ale w praktyce to u mnie dupa. nigdy niemowlaka nie przebierałam ani nic takiego |
|
|
|
#1965 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam do mycia i spania
Dobranoc
|
|
|
|
#1966 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Wszystkiego uczę się i dowiaduję na bieżąco ![]() Jak ja się cieszę, że tym razem uniknęłam masażu szyjki macicy.... Ale fakt, po tym poród idzie szybko. Powoli muszę się rozejrzeć za maścią na blizny. Kupiłabym ten Contratubex, ale nie zniosę zapachu cebuli, zastanawiam się nad serum z Palmersa. Musi być i na bliznę po cc i na rozstępy... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc
|
|
|
|
#1968 |
|
Rozeznanie
|
o kur... wmuszę dzwonić po taksówkę rodzę okur... o okr....
ale boli .... wszystkie okresy to pikuś... a miałam takie bolesne tż w pracy i nie może wyjść bo ruszył produkcją maszyn nie zatrzyma w ciągu kilku godzin ... łaaaaaaaaaaaa ja nie ogolona kurde.... ooooooooooo skurcze co 4 minuty ale trwają długo.... trzymajcie kciuki odezwę się jak wypuszczą nas ze szpitala pewnie wcześniej nie aaaaa koszule do porodu uprałam nie wyschła.... kur... kur... kur...
|
#1969 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nic na sile,ale jak widzę twoje dalsze posty to na pewno się dogadacie i wypracujecie najlepsze wyjscieCytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41742890]Hej nie nadrabiam Mam zmasakrowane brodawki :-( dziewczyny jak przystawiacie malucha do piersi? Bo moj robi taki dziubek i lapie za koncowke :-( normalnie masakra.. Tak wiec karmie roznie jak daje rade przed chwila butla wczesniej piersia i co dwie h bo malemu weszla dzis zoltaczka i jest troche sniety i nie chce mu sie jesc.. Wiec sie wazymy karmimy potem wazymy zapisujemu i co 2 h to samo zmienilam pokoj i mam troche masakryczna towarzyszke :-( zobaczymy jak bedzie potem.. Najwyzej ja udusze :-/ Zostajemy na bank do konca przyszlego tygodnia wiec musze na to zmobilizowac sily i hormony .. Dzis juz raz peklam i poplakalam sie przy pani ordynator.. Kosmos jakis.. No ale to trzecia doba , pamietam ze ze starszakiem ryszalam bez powoduz tydzien na pewno Buziaki dla was, trzymam kciuki za szpitalne maluchy i mamy i za te czekajace na maluszki. Pa[/QUOTE]w sumie laski osdpisaly o karmieniu.. 3mam kciuki za leosia i wspolczuje wspollokatorki Cytat:
Niunia: powodzenia!! 3mam mocno kciuki!! U mnie noc po d znakiem nawału...
|
|
#1970 |
|
Rozeznanie
|
niunia - trzymam kciuki
Ehh chcialabym zasnac.... |
|
|
|
#1972 |
|
Zakorzenienie
|
Nuna powodzenia!!
My pierwsza wspolna nic w szpitalu. ![]() Latwo nie jest bo nie spie od 24 h nie wspominajac 4 popdzednich dni mega skurczy
|
|
|
|
#1973 |
|
Rozeznanie
|
Niunia20, Fiazo -
za was Ja się tylko witam i mykam będę dopiero jutro koło wieczora. Jak coś mam numer od meli chyba, tż przeszkolony że w razie porodu ma wam zaraz pisać
|
|
|
|
#1974 |
|
Zadomowienie
|
niunia,fiazo trymam kciuki!
odlaczyli mh o 23 kroplowki i stwierdzili ze zatrzymuja indukcje bo nieskuteczna,dali mi nawet jesc. czekam na poranny obchod zeay sie dowiedziec co dalej. rozwarcie o 23 bylo nadal na 2cm. tak bym chciala juz dzis tulic Gabi i miec juz ten porod za soba
|
#1975 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Niunia, fiazo trzymam. Chociaż cos mi mówi, że mamy kolejne maluszki na świecie ![]() Madi dzięki, Ty to zawsze dostrzeżesz moje ciupanie-nadrabianie ale Tobie też by wypadało pogratulować, bo cały dzień Cię nie było, a też na bieżąco wszystkim poodpowiadałaś ![]() ![]() Idzia, Mela współczuję dziadów... ja po żelazie 2x dziennie nie mam o dziwo problemów, raz przez 2 dni chyba w 5 albo 6 msc miałam, a tak to luzik. Ale widzę, że wszystko przede mną (witajcie skurcze parte). koocur dobrze słyszeć, że u Was dobrze, i że wreszcie razem Elaine i jak z nawałem, dajesz radę? Perse a jak w ogóle rana po cc? boli, ciągnie jeszcze bardzo?? Ja wstałam z Tż jak to zwykle bywa, o 7.00 wychodzę do labu, bo od 7.30 krew pobierają. A ja muszę zrobić morfo, poziom żelaza, TIBC (zdolność wiązania Fe) i zdać siuśki. Dobrze, że mam tak blisko chociaż zawsze te parę metrów samochodem było lżej..Wczoraj wieczorem zadzwoniła do nas ciotka mojego Tż, że będzie w mieście na weekend u koleżanki i czy by mogła w pon wpaść a to jest taka Krysia-fisia, jak to my mówimy roztrzepana nauczycielka fizyki, która ma swoje dziwactwa a ja mam w poniedziałek 2 wizyty lek i chyba wrócimy z weekendu u rodziców wcześniej żeby w niedzielę ją zaprosić, bo tak to będę zdana na nią sama w poniedziałek i jeszcze będę musiała wszystko w pośpiechu robić przez wizyty. Odmawiać nie chcemy, bo taka wizyta nas nie ominie, a im wcześniej - tym lepiej ![]() Dobra zmykam, wrócę to pospamuję przy śniadaniu ---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ---------- Cytat:
Trzymam kciuki |
|
|
|
|
#1976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby poszlo szybko. Witam sie z Wami .
|
|
#1977 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() kolejny Maluszek pewnie już na świecie...a że boli to wierze z całego serca dasz radę ) ważne, że się zaczęło ja tp też mam na 17.07 ale u mnie cisza nic się nie rusza i Cytat:
Cieszę się, że sprawnie poszło i już pewnie dzisiaj wyjdziesz do domciu ![]() Nie spotkamy się w takim razie na porodówce, ale fajnie że zachwalasz ten oddział, bo moja kolej już niedługo ![]() Cytat:
![]() Przepraszam, że sporadycznie się odzywam ale jeszcze jutro ostatni exam mnie czeka, więc musiałam trochę przysiąść, no i niestety dzisiaj też czeka mnie nauka... U mnie kompletnie nic się nie dzieje Myślałam, że drugie dziecko, to jednak trochę sprawniej pójdzie, bo jednak szlak przetarty ale jak widać nie spieszy mu się Poczułam się rozczarowana wizytą, bo jednak miałam nadzieję na jakieś rozwarcie, czy coś dalej nie wiem co... Jeszcze nie miałam żadnego KTG i na razie nic ginex nie wspominał, jak nic się nie ruszy mam dzwonić w czwartek i pewnie na wizytkę znowu ... Oliath pisała chyba o nosidełku dla maluszka, ja osobiście bardzo polecam Babynjorn Active, może nie jest najtańsze ale świetnie się sprawdziło przy pierwszym synku i daje poczucie stabilności i wygody dziecka ![]() GRATULUJE WSZYSTKICH NOWYCH DZIECIACZKÓW !! bo jeszcze nie miałam okazji
|
|||
|
|
|
#1978 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej,
Niunia moze masz juz swoje malenstwo,oby, a jesli nie to mam nadzieje, ze wkrotce bedziesz miec fiazo ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1980 |
|
Raczkowanie
|
Niunia - wielkie kciuki
żeby wszystko poszło sprawnie i bezboleśnie![]() Dzień dobry
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:22.

no pięknie!!! i jak skrupulatne!!!

co prawda to jej 2 dziecko więc wiedziała co i jak ale nikt jej o to nie zapytał czy potrzebuje jakiejś pomocy...
i sami auto porzucą 

nie no urodze ze smiechu ... 

W dzień w dzień wiedziałam co tam u Was słychać, a teraz co... tylko to co uda mi się przeczytać w miedzy czasie.
a ze szpitala został wypisany z wagą jaką osiągnął w dniu urodzenia.
za was
będę dopiero jutro koło wieczora. Jak coś mam numer od meli chyba, tż przeszkolony że w razie porodu ma wam zaraz pisać