Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 19! - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-11, 22:16   #1951
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Nadrabiam...

No ty by było na tyle na dziś. Ja jutro jadę na ostatni week do rodziców przed porodem prawdopodobnie więc trochę pospamuję do południa.
Dobrej nocy
Za nadrabianie no pięknie!!! i jak skrupulatne!!!

Z tymi skurczami to nieźle wyszło

To co kciuki dla pana Władzia

Biedna CZARO ciekawe czemu nie moze sie z nami połączyć:/

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 22:16   #1952
Niunia20
Rozeznanie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Niunia- masaż szyjki Ci robili. Dlatego tak bolało Trzymam kciuki za szybki rozwój akcji
ja dziękuję za taki masaż... żeby jeszcze coś on zdziałał a nie że skurcze ustały... teraz znowu mam skurcze ale nie są bolesne więc idę zaraz spać... czekam ... może 13.07.13 okaże się szczęśliwy i urodzę tak jak chciałam...

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
łaaaaaaa

Niunia już myślałam, ze to opis porodu...kurcze..to też sie namęczysz...
a Ty jestes po ślubie i to teściowa czy tylko mama Tż???
Nie fajnie sie kobiecina zachowuje....
teściowa ... 2 lata jesteśmy po ślubie i 2 lata się z nią użeram....
i już siedzę cicho bo trochę zmądrzałam przez ten czas i wiem że im mniej powiem tym lepiej dla mnie i tym gorzej dla niej ...

wiem że po urodzeniu małego nie będzie łatwo z nią ale od tego mam drzwi na klucz w pokoju żeby móc je zamknąć i się odciąć od niej choć na chwile... poza tym od czego są długie spacery

dzisiaj jeszcze jak byłam w szpitalu do sali przywieźli dziewczynę która urodziła w nocy i zaraz dali jej małą na ręce i zostawili ... i tak się zastanawiałam czy mnie też zostawią i nie pokażą co i jak... nie dołączą instrukcji obsługi?? co prawda to jej 2 dziecko więc wiedziała co i jak ale nikt jej o to nie zapytał czy potrzebuje jakiejś pomocy...

potem ona poszła się kąpać i zostawiła swoją kruszynkę pod moją opieką

a ja zielona jedyne co powiedziałam do maleństwa to to że jak będzie płakać to na pewno ja potrafię głośniej ale pomarudziła trochę, cyca poszukała i usnęła.... uffff

jak ja dam radę??
Stary 2013-07-11, 22:18   #1953
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Madi tylko Ci odpiszę, bo mi się w oko rzuciło - w bagażniku była m.in. brudna bielizna do prania mojej sis, dziś się śmiałyśmy, że bomba ekologiczna spadnie na złodziei i sami auto porzucą

Oli słodki kąpielak

Dobranoc, paaaa
i tego Wam życzę dobranoc

28.07.2013r.
Stary 2013-07-11, 22:19   #1954
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość

dzisiaj jeszcze jak byłam w szpitalu do sali przywieźli dziewczynę która urodziła w nocy i zaraz dali jej małą na ręce i zostawili ... i tak się zastanawiałam czy mnie też zostawią i nie pokażą co i jak... nie dołączą instrukcji obsługi?? co prawda to jej 2 dziecko więc wiedziała co i jak ale nikt jej o to nie zapytał czy potrzebuje jakiejś pomocy...

a ja zielona jedyne co powiedziałam do maleństwa to to że jak będzie płakać to na pewno ja potrafię głośniej ale pomarudziła trochę, cyca poszukała i usnęła.... uffff

jak ja dam radę??
Dasz radę spłynie na Ciebie łaska pod nazwą instynktu macierzyńskiego

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 22:21   #1955
madi82
Zakorzenienie

Cytat:

1) teściowa ...

2) a ja zielona jedyne co powiedziałam do maleństwa to to że jak będzie płakać to na pewno ja potrafię głośniej ale pomarudziła trochę, cyca poszukała i usnęła.... uffff

:
Ad 1...
Szczerze zatem współczuję...ona zawsze taka była do Ciebie nastawiona??
Czyzby zazdrosna o syna..?

Ad 2...
Agentka z Ciebie heheh

28.07.2013r.
Stary 2013-07-11, 22:33   #1956
Niunia20
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Ad 1...
Szczerze zatem współczuję...ona zawsze taka była do Ciebie nastawiona??
Czyzby zazdrosna o syna..?

Ad 2...
Agentka z Ciebie heheh
zaczęła taka dla mnie być po tym jak dostała zawału a ja wezwałam pomoc... bo wiedziała że powinna być mi wdzięczna a nigdy tego nie okazała i cała rodzina wiedziała że to dzięki mnie ją uratowali i ciągle ktoś z rodziny o tym do niej mówił i miała tego dosyć a potem jeszcze gorzej było jak ustaliliśmy datę ślubu .. i tak zostało...

teraz wiem że jak będzie źle się czuła to na mnie liczyć nie może ja będę chodzić na naprawdę długie spacery
Stary 2013-07-11, 22:35   #1957
mela1234
Zakorzenienie

Przypomniało mi się, wczoraj jechałam autem, i w radiowej Jedynce puścili ta piosenkę, a ja się popłakałam ze wzruszenia.
http://dariga.wrzuta.pl/audio/54xpQw..._pierwszy_znak

Uwielbiam jej głos.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 22:40   #1958
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Fiazo (ja cię jeszcze tak nazywam) trzymam kciuki.

Idzia mój dziad piekł mnie pierwsze 1,5 dnia do momentu zastosowania kremu z apteki. Teraz pojawia się i znika w zależności od częstotliwości wypróżniania. Najlepsze jest to, że wcale się nie napinam i czekam aż dwójka sama wyjdzie, a dziad i tak się pojawia. Zaraz muszę go posmarować, bo znowu miałam akcję z przeczyszczaniem dolnym i wolałam dziada niczym nie traktować bo i tak bym to wytarła po 5 minutach.
ja też nie mam problemów z dwójką ... i co ... i lipa jak u Ciebie. Mi gin mówił, ze to dziecko napiera i dlatego wylazł
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 22:42   #1959
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
ja też nie mam problemów z dwójką ... i co ... i lipa jak u Ciebie. Mi gin mówił, ze to dziecko napiera i dlatego wylazł
mojej mamie wyszły dopiero przy porodzie z wysiłku

Filipiśko

Stary 2013-07-11, 22:46   #1960
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Ale ja mam problemy z dwójką odkąd zaczęłam brać żelazo. Ale z doświadczenia się nie napinam. Mój pierwszy dziad pojawił się po parciu przy pierwszym porodzie. I od tamtej pory miałam spokój. Teraz mi się pojawił przy zatwardzeniach. Co prawda od 2-3 dni dwójka sama wychodzi lub płynie bo coś mi się rozstroiło, ale dziad jak się chowa tak szybko wraca.
Dobra laski pędzę spać. Nie mam siły męża molestować, mimo, że tak się odgrażałam!

Dobrej nocy wszystkim życzę.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 22:47   #1961
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Przypomniało mi się, wczoraj jechałam autem, i w radiowej Jedynce puścili ta piosenkę, a ja się popłakałam ze wzruszenia.
http://dariga.wrzuta.pl/audio/54xpQw..._pierwszy_znak

Uwielbiam jej głos.
Ja też

Mój Mały też kicha i ma czkawkę conajmniej 3 razy dziennie...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 22:48   #1962
fiazo
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny.nie nastawiam sie na razie.porodowke mam na koncu korytarza hehe.ciezko mi pisac bo stara kom ale bede dawac znac

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 22:54   #1963
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
ja dziękuję za taki masaż... żeby jeszcze coś on zdziałał a nie że skurcze ustały... teraz znowu mam skurcze ale nie są bolesne więc idę zaraz spać... czekam ... może 13.07.13 okaże się szczęśliwy i urodzę tak jak chciałam...

teściowa ... 2 lata jesteśmy po ślubie i 2 lata się z nią użeram....
i już siedzę cicho bo trochę zmądrzałam przez ten czas i wiem że im mniej powiem tym lepiej dla mnie i tym gorzej dla niej ...

wiem że po urodzeniu małego nie będzie łatwo z nią ale od tego mam drzwi na klucz w pokoju żeby móc je zamknąć i się odciąć od niej choć na chwile... poza tym od czego są długie spacery

jak ja dam radę??
Moj gin robi taki masaz ze kazda rodzi do 24 no max 48
A z tym tekstem do malenstwa nie no urodze ze smiechu ...

Cytat:
zaczęła taka dla mnie być po tym jak dostała zawału a ja wezwałam pomoc... bo wiedziała że powinna być mi wdzięczna a nigdy tego nie okazała i cała rodzina wiedziała że to dzięki mnie ją uratowali i ciągle ktoś z rodziny o tym do niej mówił i miała tego dosyć a potem jeszcze gorzej było jak ustaliliśmy datę ślubu .. i tak zostało...

teraz wiem że jak będzie źle się czuła to na mnie liczyć nie może ja będę chodzić na naprawdę długie spacery
To zamiast Ci dziekować to ona taka normalna nie jest ...
Jak czytam o takich tesciowych to chociaz wiem skąd te kawaly o tesciowych sie biora.

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
mojej mamie wyszły dopiero przy porodzie z wysiłku
mi gin wlasnie mowil, ze moje szczescie ze mam cc, bo przy sn na bank mi bardziej wywaliło by, juz teraz jest grubosci palca, blee no i jeden, mam nadzieje ze na tym koniec

mela ja nawet jak zelazo bralam to problemow nie bylo ... gorzej przed ciaza, ale pomimo problemow nie mialam wczesniej dziada ... teraz pierwszy raz wyszedl, nawet nie wiedziałam, ze to to

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-07-11 o 22:58
Stary 2013-07-11, 23:01   #1964
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Niunia
ja tez mam nadzieje ze ta tajemna wiedza macierzynska spłynie na mnie z momentem narodzin.
bo ja zielona jestem strasznie i tylko w teorii wiem co robic, ale w praktyce to u mnie dupa.
nigdy niemowlaka nie przebierałam ani nic takiego

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 23:05   #1965
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Zmykam do mycia i spania Dobranoc

Filipiśko

Stary 2013-07-11, 23:06   #1966
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
Niunia
ja tez mam nadzieje ze ta tajemna wiedza macierzynska spłynie na mnie z momentem narodzin.
bo ja zielona jestem strasznie i tylko w teorii wiem co robic, ale w praktyce to u mnie dupa.
nigdy niemowlaka nie przebierałam ani nic takiego
Ja też nie Wszystkiego uczę się i dowiaduję na bieżąco

Jak ja się cieszę, że tym razem uniknęłam masażu szyjki macicy.... Ale fakt, po tym poród idzie szybko.
Powoli muszę się rozejrzeć za maścią na blizny. Kupiłabym ten Contratubex, ale nie zniosę zapachu cebuli, zastanawiam się nad serum z Palmersa. Musi być i na bliznę po cc i na rozstępy...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 23:10   #1967
idzia111
Zakorzenienie

dobranoc
Stary 2013-07-12, 02:13   #1968
Niunia20
Rozeznanie

o kur... wmuszę dzwonić po taksówkę rodzę okur... o okr....
ale boli ....
wszystkie okresy to pikuś...
a miałam takie bolesne
tż w pracy i nie może wyjść bo ruszył produkcją maszyn nie zatrzyma w ciągu kilku godzin ... łaaaaaaaaaaaa ja nie ogolona
kurde.... ooooooooooo
skurcze co 4 minuty ale trwają długo.... trzymajcie kciuki odezwę się jak wypuszczą nas ze szpitala pewnie wcześniej nie

aaaaa koszule do porodu uprałam nie wyschła....
kur... kur... kur...
Stary 2013-07-12, 02:32   #1969
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Cześć

Podczytuje Was od czasu do czasu, ale ciężko mi teraz z systematycznością i tak dziwnie, że nie jestem z Wami a bieżąco W dzień w dzień wiedziałam co tam u Was słychać, a teraz co... tylko to co uda mi się przeczytać w miedzy czasie.

My sie docieramy, Franuś jest strasznym głodomorem i potrafi jeść co 2 godziny, wypija w przypływach 110ml i mam wrażenie, że wciąż mu mało. Dziś wybraliśmy się na wizytę patronażową i Mały już waży 3735g a ze szpitala został wypisany z wagą jaką osiągnął w dniu urodzenia.
Do tego dostaliśmy skierowanie do szpitala aby sprawdzić tą żółtaczkę, niby ładnie już mu schodzi, ale była dość wysoka.

Poza tym GRATULUJE nowym Mamusiom

Eveewe
Teso
Anulka_p
Elaine-Blath
Katarzynkajg
Kooocur

I jesli będzie mi dane to ide Was trochę po cytować
pieknacwaga Franusia,B ładnie rośnie..
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Jest czego gratulowac, Kochana!

To jest dobry i szczwany plan .

Magdalenne, juz kiedys pisalam, ze moj tez kategorycznie byl i jest na nie. Gdybym sie uparla jak osiol, to moze by zaliczyl ze mna te pierwsza faze - ale nie zrobilabym mu tego. Ja nie uwazam, zebym mogla wymagac czegos takiego tylko dlatego, ze urodzilam sie kobieta i jest mi jakby pisane nosic w sobie dziecko, jesli go zapragne, i to dziecko urodzic. Nie mezczyzn wina, ze tak to natura urzadzila - i czulabym sie beznadziejnie, gdyby maz byl na sali ze mna wbrew sobie i na przymus. Nie ma sie o co klocic, kochanie. Jesli TZ boi sie, brzydzi czy co tam jeszcze - nie zmuszaj go, nie szantazuj, nie rob wyrzutow - lepiej zabierz ze soba kogos, kto jest faktycznie silny na tyle, zeby Cie wesprzec, a nie obciazac dodatkowo wlasnym stresem, fochem czy lekiem.
jak zwykle oliath ma racjenic na sile,ale jak widzę twoje dalsze posty to na pewno się dogadacie i wypracujecie najlepsze wyjscie
Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
hej dziewczynki ja nadal w dwupaku. ten cewnik foleya z balonikiem o 4 rano mi wypadl i z 1.5cm rozwarcia zrobil cale 2cm.. od 8 rano na oksy jestem juz od 12 na najwyzszej dawce,bo stopniowo zwiekszali. skurczy brak. od polnocy caly czas bez jedzenia i picia,bardzo mi slabo. mozliwe ze jutro cc,jak sie nic nadal nie ruszy. to tyle relacji z porodowki,postaram sie dac znac jutro jak u mnie. pozdrawiam was,dziekuje za slowa otuchy i kciukasy,i przepraszam ze nie nadrabiam dokladnie,ale brak sil,wiekszosc czasu spie albo z tz siedze.
ojej,3mammocno kciuki!!
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41742890]Hej nie nadrabiam

Mam zmasakrowane brodawki :-( dziewczyny jak przystawiacie malucha do piersi? Bo moj robi taki dziubek i lapie za koncowke :-( normalnie masakra.. Tak wiec karmie roznie jak daje rade przed chwila butla wczesniej piersia i co dwie h bo malemu weszla dzis zoltaczka i jest troche sniety i nie chce mu sie jesc.. Wiec sie wazymy karmimy potem wazymy zapisujemu i co 2 h to samo

zmienilam pokoj i mam troche masakryczna towarzyszke :-(
zobaczymy jak bedzie potem.. Najwyzej ja udusze :-/

Zostajemy na bank do konca przyszlego tygodnia wiec musze na to zmobilizowac sily i hormony .. Dzis juz raz peklam i poplakalam sie przy pani ordynator.. Kosmos jakis.. No ale to trzecia doba , pamietam ze ze starszakiem ryszalam bez powoduz tydzien na pewno

Buziaki dla was, trzymam kciuki za szpitalne maluchy i mamy i za te czekajace na maluszki. Pa[/QUOTE]w sumie laski osdpisaly o karmieniu.. 3mam kciuki za leosia i wspolczuje wspollokatorki

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Po pompie z lekiem rozkurczowym strasznie sie trzeslam.lekarz zbadal.szyjka zgladzona i czekamy na skurcze
jakby co duuze kciuki!

Niunia: powodzenia!! 3mam mocno kciuki!!

U mnie noc po d znakiem nawału...

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 04:57   #1970
aremalgos
Rozeznanie

niunia - trzymam kciuki

Ehh chcialabym zasnac....
Stary 2013-07-12, 05:04   #1971
fiazo
Zakorzenienie

Jeszcze jestem na patologi ale juz ledwo chodze wiec zaraz powiem poloznej.skurczy nie czuje.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 05:52   #1972
kooocur
Zakorzenienie

Nuna powodzenia!!

My pierwsza wspolna nic w szpitalu.

Latwo nie jest bo nie spie od 24 h nie wspominajac 4 popdzednich dni mega skurczy

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 05:59   #1973
shestiger
Rozeznanie

Niunia20, Fiazo - za was

Ja się tylko witam i mykam będę dopiero jutro koło wieczora. Jak coś mam numer od meli chyba, tż przeszkolony że w razie porodu ma wam zaraz pisać
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 06:59   #1974
czerwony_balonik
Zadomowienie

niunia,fiazo trymam kciuki!

odlaczyli mh o 23 kroplowki i stwierdzili ze zatrzymuja indukcje bo nieskuteczna,dali mi nawet jesc. czekam na poranny obchod zeay sie dowiedziec co dalej. rozwarcie o 23 bylo nadal na 2cm. tak bym chciala juz dzis tulic Gabi i miec juz ten porod za soba
Stary 2013-07-12, 07:04   #1975
sammi24
Zadomowienie

Dzień dobry

Niunia, fiazo
trzymam. Chociaż cos mi mówi, że mamy kolejne maluszki na świecie

Madi dzięki, Ty to zawsze dostrzeżesz moje ciupanie-nadrabianie ale Tobie też by wypadało pogratulować, bo cały dzień Cię nie było, a też na bieżąco wszystkim poodpowiadałaś swoją drogą - ja gdy tyle cytuję za jednym razem co Ty, to przy odpowiedzi połowę cytowań mi zjada

Idzia, Mela współczuję dziadów... ja po żelazie 2x dziennie nie mam o dziwo problemów, raz przez 2 dni chyba w 5 albo 6 msc miałam, a tak to luzik. Ale widzę, że wszystko przede mną (witajcie skurcze parte).

koocur dobrze słyszeć, że u Was dobrze, i że wreszcie razem

Elaine i jak z nawałem, dajesz radę?

Perse a jak w ogóle rana po cc? boli, ciągnie jeszcze bardzo??

Ja wstałam z Tż jak to zwykle bywa, o 7.00 wychodzę do labu, bo od 7.30 krew pobierają. A ja muszę zrobić morfo, poziom żelaza, TIBC (zdolność wiązania Fe) i zdać siuśki. Dobrze, że mam tak blisko chociaż zawsze te parę metrów samochodem było lżej..

Wczoraj wieczorem zadzwoniła do nas ciotka mojego Tż, że będzie w mieście na weekend u koleżanki i czy by mogła w pon wpaść a to jest taka Krysia-fisia, jak to my mówimy roztrzepana nauczycielka fizyki, która ma swoje dziwactwa a ja mam w poniedziałek 2 wizyty lek i chyba wrócimy z weekendu u rodziców wcześniej żeby w niedzielę ją zaprosić, bo tak to będę zdana na nią sama w poniedziałek i jeszcze będę musiała wszystko w pośpiechu robić przez wizyty. Odmawiać nie chcemy, bo taka wizyta nas nie ominie, a im wcześniej - tym lepiej

Dobra zmykam, wrócę to pospamuję przy śniadaniu

---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ----------

Cytat:

odlaczyli mh o 23 kroplowki i stwierdzili ze zatrzymuja indukcje bo nieskuteczna,dali mi nawet jesc. czekam na poranny obchod zeay sie dowiedziec co dalej. rozwarcie o 23 bylo nadal na 2cm. tak bym chciala juz dzis tulic Gabi i miec juz ten porod za soba
Baloniku ale Cię meczą ciekawe co powiedzą na obchodzie. Pisałaś, że jeśli postepu nie będzie to prawdopodobnie cc ale skoro dali Ci jeść???
Trzymam kciuki
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 07:09   #1976
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Cytat:
ale boli ....
a miałam takie bolesne
tż w pracy i nie może wyjść bo ruszył produkcją maszyn nie zatrzyma w ciągu kilku godzin ... łaaaaaaaaaaaa ja nie ogolona
kurde.... ooooooooooo
skurcze co 4 minuty ale trwają długo.... trzymajcie kciuki odezwę się jak wypuszczą nas ze szpitala pewnie wcześniej nie

kur... kur... kur...
Trzymam kciuki oby poszlo szybko.

Witam sie z Wami .

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 07:49   #1977
Renessme1985
Rozeznanie

Cytat:
ale boli ....
a miałam takie bolesne
kurde.... ooooooooooo

kur... kur... kur...
kolejny Maluszek pewnie już na świecie...
a że boli to wierze z całego serca dasz radę ) ważne, że się zaczęło ja tp też mam na 17.07 ale u mnie cisza nic się nie rusza i blada...

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
pieknacwaga Franusia,B ładnie rośnie..

jak zwykle oliath ma racjenic na sile,ale jak widzę twoje dalsze posty to na pewno się dogadacie i wypracujecie najlepsze wyjscie

ojej,3mammocno kciuki!!
w sumie laski osdpisaly o karmieniu.. 3mam kciuki za leosia i wspolczuje wspollokatorki

jakby co duuze kciuki!

Niunia: powodzenia!! 3mam mocno kciuki!!

U mnie noc po d znakiem nawału...
Gratulacje elaine, bo jeszcze nie miałam okazji Cieszę się, że sprawnie poszło i już pewnie dzisiaj wyjdziesz do domciu
Nie spotkamy się w takim razie na porodówce, ale fajnie że zachwalasz ten oddział, bo moja kolej już niedługo
Cytat:

Na pewno na obchodzi powiedzą, co dalej... Kciukuje, żeby maluszek był już dzisiaj przy Tobie

Przepraszam, że sporadycznie się odzywam ale jeszcze jutro ostatni exam mnie czeka, więc musiałam trochę przysiąść, no i niestety dzisiaj też czeka mnie nauka... U mnie kompletnie nic się nie dzieje We wtorek u gina wszystko pozamykane i generalnie nie rodzimy pffff... Nie chce wyjść ten mój drugi syn Myślałam, że drugie dziecko, to jednak trochę sprawniej pójdzie, bo jednak szlak przetarty ale jak widać nie spieszy mu się Poczułam się rozczarowana wizytą, bo jednak miałam nadzieję na jakieś rozwarcie, czy coś co prawda moj ginex twierdzi, że drugi poród, to wystarczy parę skurczy i jest po szyjce, no ale chyba dotrwam do terminu środowego dalej nie wiem co... Jeszcze nie miałam żadnego KTG i na razie nic ginex nie wspominał, jak nic się nie ruszy mam dzwonić w czwartek i pewnie na wizytkę znowu ...

Oliath pisała chyba o nosidełku dla maluszka, ja osobiście bardzo polecam Babynjorn Active, może nie jest najtańsze ale świetnie się sprawdziło przy pierwszym synku i daje poczucie stabilności i wygody dziecka

GRATULUJE WSZYSTKICH NOWYCH DZIECIACZKÓW !! bo jeszcze nie miałam okazji

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 07:51   #1978
idzia111
Zakorzenienie

hej,

Niunia moze masz juz swoje malenstwo,oby, a jesli nie to mam nadzieje, ze wkrotce bedziesz miec

fiazo

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Nuna powodzenia!!

My pierwsza wspolna nic w szpitalu.

Latwo nie jest bo nie spie od 24 h nie wspominajac 4 popdzednich dni mega skurczy
zycze Ci snu i odpoczynku duzo

Cytat:

cos opornie idzie, oby sie ruszyło, powodzenia
Stary 2013-07-12, 07:59   #1979
yevele
Zadomowienie

cześć

Niunia, mocne i dziewczyny szpitalne też
Stary 2013-07-12, 07:59   #1980
rasha90
Raczkowanie

Niunia - wielkie kciuki żeby wszystko poszło sprawnie i bezboleśnie

Dzień dobry
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości