Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v 2 3,57%
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V 3 5,36%
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V 24 42,86%
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 22 39,29%
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 5 8,93%
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V 0 0%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-11, 21:38   #2101
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Nawet nie wiem kto to był narzeczony mówi, jest labrador, właśnie wiozą go do schroniska, a że chcieliśmy to się nie zastanawiałam. Mam nadzięję, że nie bedziemy mieć takich problemów z nim, jak Twoja przyjaciółka.
Na razie jest pod kontrola weterynarza, bo za malutki, ale rojber z niego niesamowity

Zmykam spać dobranoć Wam
Basiaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 21:39   #2102
ola_k11
Zadomowienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Hej. Będę miała syna
Miałam szybkie usg bo połówkowe za 2 tyg. Dostałam zwolnienie do 26 ! Jupi!!!
Idę teraz lulu ale jutro mam nadzieję, że się poudzielam
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 21:41   #2103
Anoula
Zakorzenienie

Ola gratuluję synka
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 21:41   #2104
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Hej. Będę miała syna
gratulacje
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 21:43   #2105
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Gratuluję
No już teraz zmykam jak Was nie nadrabiam, to znowu, nie umiem wyjść z forum, hehe uzaleznienie?
Basiaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 21:43   #2106
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Hej. Będę miała syna
Gratuluję synka

Pokaże Wam jaki kombinezon wypatrzyłam na tablicy, dzisiaj wysłałam kobitce pieniądze więc w następnym tygodniu powinnam go już mieć, już się nie mogę doczekać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 85409775_1_644x461_super-kombinezon-zimowy-ca-r68-gdansk.jpg (30,4 KB, 28 załadowań)
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 22:04   #2107
nemosek
Zakorzenienie

Też dzisiaj byłam w Tesco,fajne przeceny ale dużo już przebrane.Oprócz tego w Kapphal( 3 rzeczy w cenie 2 przecenione ) albo zniżka 20% na rzeczy nieprzecenione(można dostać w Yves Rocher taką książeczke czekową i tam jest zniżka właśnie min do Kapphalu)
No i odwiedziłam smyka.
Poszalałam,mężul w lekkim szoku,ale na wszystko pozwalał !!!A co
Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość

nemosek gratuluje 6 miesiącaMy też zaczeliśmy z synkiem we wtorek

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj odetchnęłam z ulgą... mamy zdrowego chłopca
I super

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Nemosek bo my tu już umieramy z ciekawości Twojego synka
Mówisz i masz
Zalatana jestem
Cytat:

maomami my bylismy z nia u lekarza jak miała 40 stopni i stwierdził zaczynająca się angine.Przy anginie dziecko moze gorączkowac wysoko nawet do 3 dni.Nas raz już karetka wzięła do szpitala i wiedziałam,że w szpitalu dobrze nam nie będzie Lila strasznie przeżyła tamtą wizytę-cewnikowanie,kroplówki,ci ągłe pobieranie krwi,ogromny to był dla niej stres!Wtedy to była inna sytuacja,bo leciała nam przez ręce,no i miała w ten dzień szczepienie,więc bano sie powikłań poszczepiennych.

Starałam sie nie panikowac tym bardziej,ze Lili byla cały czas przytomna.Choć nie powiem popłakaliśmy się z tż,miałam juz widmo sepsy,ale obserwowalam ją cały czas i oprócz temeperatury żadnych innych objawów nie było.Były dreszcze,ale to gorączkowe raczej.
O rany groźnie to zabrzmiało

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość

Ciekawe jak to jest, bo ja jak poczułam pierwszy raz ruchy i kopniaczki młodego to mąż też je poczuł pod ręką - tego samego dnia. A nie spodziwałam się, bo zawsze wszystkie pisały, że mija jakiś czas od momentu kiedy mama czuje kopniaczki do czasu kiedy są wyczuwalne przez tatę po przyłożeniu dłoni....
Mieliście ogromne szczęście

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
haha, wiecie co, tak sobie myślę, co by tu dobrego zjeść, kebaba z frytkami czy raczej coś zdrowszego jakieś jabłko czy cos.. inagle wpadłam na taka mysl zeby "urzadzić" w domu kolacje dla mojego meża i dla mnie, aby sie teraz na nowym mieszkaniu układało nam, bez kłótni i wiekszych problemów i tak myśle - zamarynuje mięso, na godzinke do lodówki, potem upieke na grillu elektrycznym, do tego sałatke z brokułów i młode ziemniaczki ( wiem wiem,raczej obiad niż kolacja, ale ze cały dzien bedziemy cos robić, sprzatac układac to obiadu nie bedzie pewnie) a na podwieczorek jakąś tarte z owocami i do tego mu winko a sobie kompot... pomysł super... szkoda ze póki co nie do zrealizowania nie mam lodówki i do soboty chyba nie bede miec, najwcześniej w przyszłym tyg chyba ze cos fajnego sie trafi

a co teraz zjeść nadal nie wymyśliłam.
A Twój mąż to winczacho popija?
Bo zazwyczaj to my babeczki winko lubimy

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Hejka
Kuźwa obratłam sie autem z sąsiadką Z jej winy, bo powinna mnie przepuścić ( na jej pasie na osiedlowej drodze stał samochód zaparkowany) . U mnie prawie nic nie widać, mamy szary samochód a u niej troszkę się lakier zdarł (czerwony) i ona mi mówi, że była u mechanika zobaczyć ile będzie kosztować zalakierowanie i jej powiedział 120euro i ona by chciała, żebym to ja pokryła Niech spada!! Mąż powiedział, że to jej wina i nic od nas nie dostanie. I mi i jej się taka sytacja pierwszy raz zdarzyła, ona jeszcze mówiła że w sobotę ten samochód sprzedaje a jak nie to będzie zmieniać...no i że jak nie sprzeda to spoko, nic sie nie stało Teraz sama nie wiem co o tym myśleć, ale powiedziałam jej, ze to nie moja wina i jeszcze porozmawiam o tym z mężem.
Nerwa mam normalnie Tak naprawdę to ja powinnam od niej żądać kasę, bo to jej wina była wrr...to się będzie nam dobrze żyło po sąsiedzku
No jeszcze czego!!!będziesz jej płacić jak z jej winy

Cytat:
Witam się po wizycie, no cóż wszystko jest w porządku, ładnie się rozwija, przez 3 tygodnie przytyłam 1 kg więc myślę że nie jest źle. Wynik glukozy miałam na czczo 4 a po dwóch godzinach 5,02 więc jest w porządku, morfologia mi trochę spadła ale narazie nie ma żadnej tragedii. No i mam łykać magne B6 bo zaczynają mnie budzić nocne skurcze łydek.
Kolejna wizyta za 3 tygodnie, a póki co nie dostałam żadnych skierowań na badania.
A teraz wybaczcie ale musze się iść położyć bo mam wrażenie że kręgosłup - krzyże najbardziej- zaraz mi pękną tak mnie boli że nie mogę wytrzymać, a jeszcze dzisiaj jakoś mnie tak zaczęły biodra boleć, albo miednica tak jakby sie rozchodziły na boki

Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość
Witam się jako Pani MGR

Ogólnie obrona poszła super, Nasza promotorka nawet się popłakała, 5 na obronie i na dyplomie także Pytania mi super podpasowały, ale opóźnienie było 3 godziny, więc dopiero o 17 zaczęłyśmy. Moje plecy już nie wytrzymywały po tylu godzinach w pozycji siedzącej bądź stojącej. Najważniejsze że już po i mogę się skupić wyłącznie na Ninu

Rybko
ten bujaczek kupiłam mojej chrześnicy i bardzo fajnie się sprawdzał, tyle że wtedy gdy ja go kupowałam kosztował 199zł więc za 84 zł to chyba fajna cena
Dzięki za info o tescowych wyprzach, w poniedziałek po wizycie skoczymy bo jest po drodze.

Ponadrabiam jutro, bo ledwo na oczy widzę

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość

NEMOSEK - gratuluje 6 miesiaca. Ale to juz poważnie brzmi co nie ?

CORALADY - za 6 mies I chcialam zapytac o ta czkawke? Jak ja poznac? Ja czuje cos dziwnego ostatnio w dole brzucha I zastanawiam sie czy to to

.
Nio coraz poważniej,ta 6 to taki jeden z przełomowych momentów

Mój synek chyba tez miał czkawkę,takie rytmiczne,szybkie stukanie przez jakiś czas w jednym miejscu czułam.I tylko raz sie do tej pory zdarzyło.Stwierdziłam że to czkawka

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 22:09   #2108
domii29
Zakorzenienie

Rybko proszę dopisz mi wizytę 30.07 godz. 9:00
Stary 2013-07-11, 22:17   #2109
nemosek
Zakorzenienie

Jak komuś jeszcze nie gratulowałam płci,kopów lub czegoś innego to wybaczcie teraz to czynię

Cytat:
Napisane przez Angie_gg Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj byłam na wynikach i słynnej glukozie. Myślałam, że będzie ciężko, ale obyło się bez dodatku cytryny - niestety nie dostałam naklejki "Dzielnego Pacjenta"

Czy odczuwacie już skurcze Braxtona-Hicksa?

Moja koleżanka ostatnio zwróciła po pól godzinie cała zawartość tak ją zmuliło :///
Chyba pójdę z workiem
Skurczy brak
Zakupy piękne

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny !

Melduję się po wizycie
Dziś wizyta była kontynuacją ostatniego Usg połówkowego, serduszko było już lepiej widać , Pani gin sprawdziła serduszko i inne narządy - wszystko jest ok Mój syn dalej został synkiem no i waży już 712 g W stosunku do OM jestem tydzień do przodu .

Lecę teraz Was nadrabiać i dziękuję za

Rybko wpisz mi proszę wizytę na 8.08.2013 godz. 13.45

O sporaczek

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
ja liczę na to że skoro oboje z mężem mieliśmy dokładnie po 2.600 kg to i moja córeczka taka mniej wiecej będzie
Moja siostrzenica miała 2750 ,taka drobina była

Cytat:

No właśnie nie umiemy na żadne się zdecydować, dlatego dalej nazywamy go Żelusiem
Wybór imienia jak się okazuje to nie taka prosta sprawa
Mam/y ten sam problem

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Aaa byłam na wizycie, o dziwo przyjął mnie o czasie
Weszłam i wyszłam w sumie, moje badanie nawet 5 minut nie trwało, rozebrałam się, zaglądnął, ubrałam się i wyszłam
Oczywiście dostałam skierowanie na glukozę i od razu ją kupiłam, w poniedziałek zrobię i będę mieć z głowy
Jaśka w prawdzie nie widziałam, ale za to słyszałam Położna stwierdziła że słychać go jak zza światów

Maomami w tym miejscu chciałam Ci baaaaaaaaaaaardzo podziękować Jesteś moją/naszą wybawicielką, kupiłam ten żel i o niebo lepiej. Aż TŻ kazał Ci podziękować więc dziękuję jesteś wielka !

Fajny kombinezonik
Cytat:
Hej. Będę miała syna

dopiero się dowiedziałaś dzisiaj o płci?

Zajadam malinki ,a przed chwilą zjadłam truskawki z kefirkiem.
Znowu o jedzeniu

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-11, 22:27   #2110
nemosek
Zakorzenienie

A tutaj foteczki KTOSIKA

1.Rączusie skrzyżowane
2.Nóżka na nóżkę

No i ostatnie pisiorek

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Edytowane przez nemosek
Czas edycji: 2013-07-11 o 22:40
Stary 2013-07-11, 22:33   #2111
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
A tutaj foteczki KTOSIKA

1.Rączusie skrzyżowane
2.Nóżka na nóżkę

No i przedostatnie pisiorek
Nie załączyly się fotki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-11, 22:34   #2112
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
A tutaj foteczki KTOSIKA

1.Rączusie skrzyżowane
2.Nóżka na nóżkę

No i przedostatnie pisiorek
Jaki słodki ktosik
P.S jeszcze przed chwilą fotki były i nagle zniknęły ale zdąrzyłam podglądnąć

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-07-11 o 22:35
Stary 2013-07-11, 22:37   #2113
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c

Witam się i żegnam
Jestem bez nastrojubi w stresie.
Jutro usg.
Dobranoc

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 22:39   #2114
paulinaizabela
Zakorzenienie

Issia super bryka pierwszy raz taką widzę ale podoba mi sie i cena atrakcyjna

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Widzę, że nie tylko w Polsce ludzie wariują na drodze. Oczywiście, że jeśli to pas sąsiadki był zajęty to wina leży po jej stronie i nie dajcie sobie wmówić, że jest inaczej i żeby Wam kazała płacić. Straszna baba
To było leciutkie obtarcie, żadne szaleństwo...no ale ślad pozostał I właśnie przed chwilą byli sąsiedzi, każda z nas trzyma swoja wersję, atmosfera ciężka się zrobiła, ale ja nie zamierzam płacić za nie swoją winę!! Poszli obrażeni do siebie... Głupio będzie bo to sąsiedzi zza ściany, ale i tak tylko część sobie mówiliśmy i nawet nie znamy się po imieniu, to irole. Mam nadzieję, że za jakiś czas emocje opadną i nie będzie żalu

Cytat:
Napisane przez iguana333 Pokaż wiadomość
No moja w 19tc ważyła 288g, a teraz nie zważył a też chodzę prywatnie 100 zł płacę za wizytę ale ten ginek nie ma 3 czy 4d tylko to podstawowe usg, ale to chyba nie ma nic do tego że nie może zważyć? Bo w 19 tyg byłam na tym 4d i mam nagrana na płytce i wszystko opisane za 250 zł.
Ja chodzę co miesiąc i moja ginka zawsze mierzy główkę, brzuszek, nóżki i chyba na podstawie tego wagę wymierza

Cytat:
Melduję się po wizycie
Dziś wizyta była kontynuacją ostatniego Usg połówkowego, serduszko było już lepiej widać , Pani gin sprawdziła serduszko i inne narządy - wszystko jest ok Mój syn dalej został synkiem no i waży już 712 g W stosunku do OM jestem tydzień do przodu .
kawał chłopa już

Cytat:
Moje upolowane ciuszki dla Majuni
śliczne

Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Witam Was mamusie

Gratuluję wizyt, cierpliwości do nie wizyt. Poznania płci i pierwszych ruchów

Wpadam tylko na chwilkę, pokazać co kupiłam dla siebie:

http://www.lcwaikiki.com/outlet-mode...ptionId=398327
i taką
http://www.lcwaikiki.com/outlet-mode...ptionId=403354 tylko, że na szerokich ramiączkach.

dałam 50 zł za dwie polecam Wam
świetne koszulki

Cytat:
Aaa byłam na wizycie, o dziwo przyjął mnie o czasie
Weszłam i wyszłam w sumie, moje badanie nawet 5 minut nie trwało, rozebrałam się, zaglądnął, ubrałam się i wyszłam
Oczywiście dostałam skierowanie na glukozę i od razu ją kupiłam, w poniedziałek zrobię i będę mieć z głowy
Jaśka w prawdzie nie widziałam, ale za to słyszałam Położna stwierdziła że słychać go jak zza światów
Super, że nie naczekałaś się i posłuchałaś serduszka

Cytat:
Hej. Będę miała syna
świetnie, to teraz odpoczywaj

Nemosku gdzie foto?? skasowałaś??

Dzidzia i za usg!!

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2013-07-11 o 22:43
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 22:41   #2115
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Nie załączyly się fotki
Edytowałam bo zapomniałam zamazać nazwiska

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-11, 22:48   #2116
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
A tutaj foteczki KTOSIKA

1.Rączusie skrzyżowane
2.Nóżka na nóżkę

No i ostatnie pisiorek
przystojnaczek i jak pozuje

za jutrzejsze wizyty

Dobrej nocki mamcie
Stary 2013-07-11, 22:50   #2117
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Edytowałam bo zapomniałam zamazać nazwiska
Teraz są super tylko nie możemy się doszukać z TŻ siusiaka, ale nie znamy się na USG za bardzo :x
Stary 2013-07-11, 23:07   #2118
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Jaki słodki ktosik
P.S jeszcze przed chwilą fotki były i nagle zniknęły ale zdąrzyłam podglądnąć

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Witam się i żegnam
Jestem bez nastrojubi w stresie.
Jutro usg.
Dobranoc

MEGA

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
przystojnaczek i jak pozuje

za jutrzejsze wizyty

Dobrej nocki mamcie
Na przyszłość mogę Ci podać numer telefonu co by Majka miała w kim wybierać

Cytat:
Teraz są super tylko nie możemy się doszukać z TŻ siusiaka, ale nie znamy się na USG za bardzo :x
Poniżej strzałki

Też nie zauważyłaś
Bo ja też nie widzę tam pisiorka,dla mnie to mógłby równie dobrze być np kawałek stópki

O rany jak późno idę spać,rano 6 pobudka i hop na wizytę
Dobranoc

dla wizytujących

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-11, 23:15   #2119
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:

Poniżej strzałki

Też nie zauważyłaś
Bo ja też nie widzę tam pisiorka,dla mnie to mógłby równie dobrze być np kawałek stópki

O rany jak późno idę spać,rano 6 pobudka i hop na wizytę
Dobranoc

dla wizytujących
My dalej nic nie widzimy, ale od tego mamy lekarzy, żeby nam powiedzieli co tam między nogami jest
Stary 2013-07-11, 23:28   #2120
rusalka12
Zadomowienie

Witam.
Troszke Was tu podczytuje. Mam na imie Aga, mam juz jednego szkraba - coreczke ur 04/09/2010. Obecnie oczekuje drugiego maluszka. Termin porodu 22/23 listopad. Jeszcze nie znamy plci - za tydzien w piatek mamy usg. Juz nie mozemy sie doczekac kiedy dowiemy sie co tam w brzuszku sobie plywa
rusalka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 23:35   #2121
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
http://www.camarelo.pl/w4.html

rodzaj Carera, kolor się nazywa CA-10 lub CA-13
jeszcze nie wiemy i te kolorowe elementy są w kropki chyba. W sklepie akurat mieli gładkie kolory.
Camarelo to był mój pierwszy typ , jak jeszcze planowałam sprowadzić wózek z Polski - o ten dokładnie http://www.google.pl/search?q=camare...ml%3B675%3B457

Cytat:
Napisane przez iguana333
No moja w 19tc ważyła 288g, a teraz nie zważył a też chodzę prywatnie 100 zł płacę za wizytę ale ten ginek nie ma 3 czy 4d tylko to podstawowe usg, ale to chyba nie ma nic do tego że nie może zważyć?
4d nie ma nic do tego . Sprzęt ustala wagę na podstawie wymiarów , jakich lekarz dokonuje na zwykłym USG . MI tez tylko jeden lekarz podał wage , jak już go zapytałam ..
Cytat:
Napisane przez Dzastino8
Wg. tego myślenia to Nasz Kamilek też będzie nie za duży Hihi,może się sprawdzi
Wg takiego myślenia , ja już powinnam się zacząć bać
Cytat:
Napisane przez Ola_k11
Hej. Będę miała syna
Gratulacje
I znowu chłopaczki górą

Cytat:
Napisane przez Nemosek
Mój synek chyba tez miał czkawkę,takie rytmiczne,szybkie stukanie przez jakiś czas w jednym miejscu czułam.I tylko raz sie do tej pory zdarzyło.Stwierdziłam że to czkawka
Szybkie stukanie ? Szybsze niż normalna ludzka czkawka tak ? To to by było to . Bo ja cos takiego czuję w dole brzucha , tylko mi to za szybkie na czkawkę było ..
Cytat:
Napisane przez Rusalka12
Witam.
Troszke Was tu podczytuje. Mam na imie Aga, mam juz jednego szkraba - coreczke ur 04/09/2010. Obecnie oczekuje drugiego maluszka. Termin porodu 22/23 listopad. Jeszcze nie znamy plci - za tydzien w piatek mamy usg. Juz nie mozemy sie doczekac kiedy dowiemy sie co tam w brzuszku sobie plywa
CZeść
Chcielibyście chłopaczka ? Czy dziewczynkę ? Wybraliście już ewentualne imiona ?

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 23:58   #2122
rusalka12
Zadomowienie

Jeszcze jakis czas temu chcielismy parke, teraz jak sie rozgladam po domu i widze jak sie zarozowilo, to fajnie bylony miec druga dziewuszke, ale wlasciwie to wszystko nam jedno. Wazne, zeby maluszek byl zdrowy
Imie dla dziewczynki mamy - Aleksandra
Dla chlopca wciaz nie mozemy nic wybrac. Tak samo bylo przy pierwszej ciazy. Od poczatku wolalismy na brzuchol Zuzka i tak juz zostalo
Stary 2013-07-12, 00:05   #2123
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV

No to pewnie bedzie Ola
Ja tez czulam od poczatku ze bedzie coreczka , choc wszystko wskazywalo na siusiorka .. Jak znosiłas poczatki ? Bylo ciezko?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-07-12, 00:16   #2124
rusalka12
Zadomowienie

W drugiej ciazy ciezej niz w pierwszej. Glownie dlatego, ze nie mam tyle czasu na odpoczynek co poprzednio. Panna Zuzanna to zywe srebro, nie lubi, kiedy mama leniuchuje w lozku. Ale poza zmeczniem wszystkie objawy podobne jak z Zuzka. Z tym, ze z Zuzia mialam nudnosci (moje codzienne rozmowy z lwami) do 39 tygodnia wlacznie. Codziennie. Obecnie wciaz miewam nudnosci, ale nie codziennie. Za to nie tylko rano i bardziej gwaltowne.
Tak samo mam zgage, migreny. Obecnie miewam uciazliwe bole plecow, ktorych nie bylo przy pierwszym dziecku. Powod bardzo prosty - pzed pierwszym baczkiem bylam bardzo wysportowana, biegalam, dzwigalam ciezary - na silowni bywalam 5dni w tyg. Po urodzeniu dziecka brako czasu i energii (poza tym mialam problemy z rana po cesarce) no wic wszystkie miesnie sie oslabily i teraz jest mi troszke ciezej. Ale toczymy sie jakos, toczymy

---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ----------

Zmykam bo juz po polnocy a mala litosci nie zna. Znowu rano bedzie - mamo wstawaj, obudz sie. Idziemy na sniadanko...
Stary 2013-07-12, 00:18   #2125
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV

Słyszycie??? Mdłości do 39 tyg

Miałas cesarke przy corce? Planowana z jakiegos powodu czy wyszło w trakcie? W takim razie daja Ci teraz szanse rodzic normalnie czy tez cesarka?

Ja musze isc spac , bo jutro mnie czeka wyprawa do budowlanego

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-07-12, 00:27   #2126
rusalka12
Zadomowienie

Cesarka nie byla planowana. Dzidzia byla 10dni po terminie, postanowili wywolywac porod, dostalam 5 kroplowek, meczylam sie cala noc, rozwarcie bylo tylko 2 cm i sie nie powiekszalo, wody nie odeszly, musieli przebic. W koncu po 15 godzinach malutka zaczynala slabnac, tetmo stawalo sie coraz slabsze. Lekarz swierdzil, ze jest zagrozona i szybko mnie przeniesli na sale operacyjna.
Teraz mowila, ze mam 70% szansy na porod naturalny. Jednak juz postanowilismy, ze bedzie kolejna cesarka. Nie chce powtorki z pierwszego porodu.
Dobranoc
Stary 2013-07-12, 06:23   #2127
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Moje Dziecię nr1 sie strasznie pochorowało w poniedziałek. Miała aż 41 stopni gorączki i nie dało się niczym zbic tej temperatury Leki pzreciwgorączkowe,okłady na całe ciało+kąpiel w chłodnej wodzie pomagały na chwilę,zbijaliśmy do 40 lub 39,5,po czym znów tempaeratura rosła.

Była juz spakowana i przygotowana na to,ze nas karetka weźmie.Rozmawiałam z dyspozytorem i radził mi nie panikować tylko wszelkimi sposobami zbijać gorączkę.Dopiero o 2 w nocy(a temp.była od 12 po południu)udało sie zbić do 38.Nie musze pisac jaką mieliśmy noc z tż-cała noc czuwania,zmiana okładów co 10 minut itd.Ja rano poszłam do pracy Przytomna to ja nie byłam

Na szczęscie już wszystko ok.Liluś zdrowiutka,tylko antybiotyk bierzemy do niedzieli.Matka to się martwić będzie całe życie!!!
Uff, dobrze, że z Lilką wszystko w porządku!

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj odetchnęłam z ulgą... mamy zdrowego chłopca

Cytat:
Napisane przez Margot156 Pokaż wiadomość
Przepraszam ale jakośc się uśmiałam jak to przeczytałam. Może dlatego że mam tak samo. Brzuch wreszcie wyrównał mi się z piersiami
Sama prawda

Cytat:
czy któraz dziewczyn korzysta z intenetu NETII ? albo CYFROWEGO POLSATU?bo musimy sobie internet tv wziąć a nie mam pojęcia skąd, bo osiedlowa to jakiś żart. haha
Ja mam z netii już chyba 2 lata i jesteśmy bardzo zadowoleni Bardziej niż z tp - z tp ciągle nam przerywało, zwalniało, działało jak chciało. A z netią chyba nigdy nie mieliśmy problemów

Cytat:
jest też wanienka,ale niestety cena była tak wysoko ze nie widziałam,ale była na stercie z przecenami, nocniki i maty do wanienek . Opróćz tego Z FP mata edukacyjna, ale jeszcze bezcenna, i taki bujaczekleżacze jakw zalaczniku za 84 zł . czy mamusie mogą sie wypowiedziec nt leżaczka ?
Leżaczek bardzo mi się podoba, tylko wydaje mi się, że on będzie się nadawał powyżej 2-3go miesiąca z racji dużego wygięcia plecków... Bo chyba nie rozkłada się na płasko. Ale cena mega okazyjna

Cytat:
Witam się po wizycie, no cóż wszystko jest w porządku, ładnie się rozwija, przez 3 tygodnie przytyłam 1 kg więc myślę że nie jest źle. Wynik glukozy miałam na czczo 4 a po dwóch godzinach 5,02 więc jest w porządku, morfologia mi trochę spadła ale narazie nie ma żadnej tragedii. No i mam łykać magne B6 bo zaczynają mnie budzić nocne skurcze łydek.
Kolejna wizyta za 3 tygodnie, a póki co nie dostałam żadnych skierowań na badania.
A teraz wybaczcie ale musze się iść położyć bo mam wrażenie że kręgosłup - krzyże najbardziej- zaraz mi pękną tak mnie boli że nie mogę wytrzymać, a jeszcze dzisiaj jakoś mnie tak zaczęły biodra boleć, albo miednica tak jakby sie rozchodziły na boki
Dobrze, że wszystko ok
Jak dziś krzyż?

Cytat:
Czy odczuwacie już skurcze Braxtona-Hicksa?
Wczoraj lekarz mi o nich mówił, jak mu opowiedziałam o lekkich twardnieniach brzuszka - powiedział, że to mogą być one, że na tym etapie ciąży to normalne i może występować ich nawet do 10ciu dziennie. Charakteryzują się tym, że brzuch twardnieje, ale nie boli.

Azealia, Wiedziałam, że pójdzie gładko Mgr opity?
dzidzia, za wizytę, na pewno wszystko ok! Coś się stało?

Widzę, że mi sporo nie zacytowało
Wszystkim gratuluję udanych wizyt, poznanych płci i dobrych wyników
nemosek, jaki duży synek! Ale pisiorka to ja się doszukać nie mogę

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-12, 06:33   #2128
aaby
Zakorzenienie

Witamy się z Niną w 25tym tygodniu!

Wczorajsza wizyta mega szybka. Wyniki ok. Co prawda morfologia poleciała w dół, ale tragedii nie ma. Dostałam końską dawkę żelaza - 2x2 tabletki dziennie do odwołania. Poza tym na wadze +0,8kg od ostatniej wizyty (w sumie +4,2kg).
W badaniu wszystko ok, więc moje uczucie schodzenia małej w dół to pewnie po prostu puszczanie więzadeł i przygotowywanie się macicy. Szyjka długa i twarda
Z racji, że nie miałam jeszcze echa, zrobił mi szybkie usg. Niestety ognisko w serduszku wciąż jest, także czekam na echo Im bliżej tym bardziej się boję
Poza tym wszystko dobrze. Serduszko bije jak dzwon!
Żadnych pomiarów nie robił, więc nie wiem, ile Mała waży. Pewnie zrobi na następnej wizycie.
rybko, dopisz mi proszę wizytę 08.08., godz. 17.20

Aaa, zapytałam, czy na zwykłym usg byłoby widać rozszczep podniebienia. Powiedział, że tak
Więc spokojnie, mamy śliczne zdrowe dzieciaczki!

Po wizycie byliśmy na zakupach i kupiłam parę rzeczy Nieważne, że nie będziemy mieli co jeść - ważne, że Nina ma piękne jeanski

Oto łupy:

body.jpg

dresy.jpg

legginsy.jpg

jeansy.jpg

+ dwie pary tyci skarpetek

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Edytowane przez aaby
Czas edycji: 2013-07-12 o 06:39
Stary 2013-07-12, 06:39   #2129
lineczka1989
Zakorzenienie

Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c

Hejo
W koncu udalo sie z glukoza :P wypilam juz to ohydztwo, pierwszy lyk poszedl jakos ale z kazdym bylo coraz gorzej ostatni byl z odruchem wymiotnym

Przepraszam ze nie cytuje ale zrobie to jak bede w domu

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 06:40   #2130
aaby
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Hejo
W koncu udalo sie z glukoza :P wypilam juz to ohydztwo, pierwszy lyk poszedl jakos ale z kazdym bylo coraz gorzej ostatni byl z odruchem wymiotnym

Przepraszam ze nie cytuje ale zrobie to jak bede w domu
Dzielna dziewczynka!
To teraz za kolejne 1,5h, żeby jakiś odruch wymiotny się nie przypałętał

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości