|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
|
2 | 3,57% |
| Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
|
3 | 5,36% |
| Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
|
24 | 42,86% |
| Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
|
22 | 39,29% |
| Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
|
5 | 8,93% |
| Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
za 6 miesiac
|
|
|
|
|
#2042 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Rybko powoli i sukcesywnie a przeprowadzicie się na dobre
![]() Nemosek bo my tu już umieramy z ciekawości Twojego synka Cora całe szczęście że z Lilusią już wszystko dobrze, ale nie wiem czy ja bym tylko wytrzymała, chyba prędzej bym się znalazła na jakimś pogotowiu albo gdzieś Peper super że wypad udany i za wybór imienia Gratuluję wszystkich rozpoczętych tygodni i miesięcy, ale ten czas zasuwa do przodu. Dla mamuś które mają problemy z puchnięciem nóg( z powodu nadmiaru wody w organizmie) wyczytałam dzisiaj w M jak mama że warto pić napar z pokrzywy i jeszcze zapobiega anemii. Ja jeszcze z godzinkę i zacznę się zbierać na wizytę, ciekawe jak tam moje wyniki z glukozy, mam nadzieję że dobrze
|
#2043 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2044 |
|
Wtajemniczenie
|
imię już wymyślone czy teraz będzie burza mózgów??
|
#2045 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje
Imię już mamy od jakiegoś czasu. Gabriel
|
#2046 | ||||
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie mamuśki
![]() Jechałam dzisiaj na badania krwi i moczu i oczywiście nie wzięłam pojemniczka ze sobą.... Osobisty się zdziwi jak po powrocie z pracy otworzy lodówkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2047 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
za kolejne tygodnie i miesiące!![]() Gratuluję synusia
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
|
|
#2048 |
|
Zakorzenienie
|
Cora dobrze że z Lilą wszystko ok .
![]() swoją droga do mnie przyjezdża Lila w przyszły weekend podobno (siostrzenica)czy któraz dziewczyn korzysta z intenetu NETII ? albo CYFROWEGO POLSATU?bo musimy sobie internet tv wziąć a nie mam pojęcia skąd, bo osiedlowa to jakiś żart. haha a i czy któras z Was planuje mieć te wizyty patronażowe położnej ?
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-07-11 o 15:13 |
|
|
|
#2049 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#2050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-07-11 o 15:24 |
|
|
|
|
#2051 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2052 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny
Gratuluje zdrowego syneczka!! Cytat:
Starałam sie nie panikowac tym bardziej,ze Lili byla cały czas przytomna.Choć nie powiem popłakaliśmy się z tż,miałam juz widmo sepsy,ale obserwowalam ją cały czas i oprócz temeperatury żadnych innych objawów nie było.Były dreszcze,ale to gorączkowe raczej. Czasem trzeba przetrzymać... ![]() Aaaaa i czuje czkawkę mojego synka od kilku dni
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2013-07-11 o 15:34 |
|
|
|
|
#2053 | ||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Mały Gabryś Super, gratuluję!Cytat:
Cytat:
|
|
#2054 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tym że On w futbol amerykański graCytat:
kobieta pracująca jesteś ale moja mama ma to samo ;]Cytat:
mnie też teściówka podkurzyła mimo że nie rozmawiałam z nią tylko mój TŻ![]() i właściwie rozmawiali o starszym bracie TŻ bo kupili samochód... znaczy popierdółkę a nie samochód i im w życiu tam się nie zmieści wózek no i się zaczęło, że oi tacy biedni, pokrzywdzeni zawsze pod górkę mają... mnie to się nikt nie żałuje że utrzymujemy się z jednej pensji, ale przynajmniej ja do naszego samochodu wsadzę 3 wózki i z 3 walizki jak nie więcej a oni nie ![]() hejo! :P gratuluję poznanych płci i zaczętych nowych tygodni i miesięcy! ![]() wzięłam się za sprzątanie i nie mogę dokończyć bo bratanek śpi a nie chcę odkurzaczem łolopą hałasować
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||
|
|
|
#2055 |
|
Zakorzenienie
|
haha, wiecie co, tak sobie myślę, co by tu dobrego zjeść, kebaba z frytkami czy raczej coś zdrowszego jakieś jabłko czy cos.. inagle wpadłam na taka mysl zeby "urzadzić" w domu kolacje dla mojego meża i dla mnie, aby sie teraz na nowym mieszkaniu układało nam, bez kłótni i wiekszych problemów i tak myśle - zamarynuje mięso, na godzinke do lodówki, potem upieke na grillu elektrycznym, do tego sałatke z brokułów i młode ziemniaczki ( wiem wiem,raczej obiad niż kolacja, ale ze cały dzien bedziemy cos robić, sprzatac układac to obiadu nie bedzie pewnie) a na podwieczorek jakąś tarte z owocami i do tego mu winko a sobie kompot... pomysł super... szkoda ze póki co nie do zrealizowania
a co teraz zjeść nadal nie wymyśliłam.
|
#2056 |
|
Zakorzenienie
|
Zbieram się na wizytę
![]() Napiszę wieczorem co i jak ale raczej cudów się nie spodziewajcie ![]() USG zapewne mieć nie będę i usłysze standardowy tekst że macica ładnie urosła i maluszek ma dużo miejsca W razie czego trzymajcie
|
|
|
|
#2057 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny ja już po weselu. Jestem padnięta ale było super, dwa dni tańców i zabawy. Myślałam że nie będę się za dobrze bawić i będę zmierzła ale nic z tego - bawiłam się doskonale i ciąża mi w tym nie przeszkodziła.
Zabieram się za nadrabianie zaleglości |
|
|
|
#2058 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdroszczę
|
|
#2060 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Kuźwa obratłam sie autem z sąsiadką Teraz sama nie wiem co o tym myśleć, ale powiedziałam jej, ze to nie moja wina i jeszcze porozmawiam o tym z mężem. Nerwa mam normalnie Tak naprawdę to ja powinnam od niej żądać kasę, bo to jej wina była wrr...to się będzie nam dobrze żyło po sąsiedzku ![]() Mya a Ty gdzie zaginęłaś?? Cytat:
Cytat:
teściu niech sie sobą zajmie a nie Ci gitare zawraca i się wtrąca w Wasze życie ![]() Cytat:
Super, że wszystko ok z synusiem a imię mi się podoba ![]() Oby to nic powaznego było!! [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41736390]Zgodnie z obietnicą pokazuję ostatnie zakupy Więcej zdjęć znajdziecie na moim blogu, właśnie zamieszczam wpis o zakupach ciążowych. Zapraszam http://wyznaniakosmetoholiczki.blogs...-zbiorczo.html[/QUOTE]Swietne zakupki ![]() Cytat:
![]() Gratulacje 6 miesiąca !!Cytat:
![]() Ojej bidulka mała się wymęczyła Anka Gratuluję zdrowego GabrysiaRybko coś masz pecha do ginów mam nadzieję, że we wtorek już wizyta się odbędzie...
Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-07-11 o 18:29 |
|||||
|
|
|
#2061 |
|
Zakorzenienie
|
paulina- oby sąsiadka się nie mściła
http://dawniejdzisiaj.pl/19440/Smaki-dziecinstwa - w nawiązaniu do niedawnego tematu z pop. wątku
|
#2062 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, w F&F wyprzedaże. U mnie pajace body i inne malutkie rzeczy.
5xbody tygrys kubuś puchatek itd 43 zl 3xbody tygrys kubus 26 zł 3xpajac z motywu kubuusia albo rózowe 36ł 5xpajac j/w 43zł jest też wanienka,ale niestety cena była tak wysoko ze nie widziałam,ale była na stercie z przecenami, nocniki i maty do wanienek . Opróćz tego Z FP mata edukacyjna, ale jeszcze bezcenna, i taki bujaczekleżacze jakw zalaczniku za 84 zł . czy mamusie mogą sie wypowiedziec nt leżaczka ?
|
#2063 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się po wizycie, no cóż wszystko jest w porządku, ładnie się rozwija, przez 3 tygodnie przytyłam 1 kg więc myślę że nie jest źle. Wynik glukozy miałam na czczo 4 a po dwóch godzinach 5,02 więc jest w porządku, morfologia mi trochę spadła ale narazie nie ma żadnej tragedii. No i mam łykać magne B6 bo zaczynają mnie budzić nocne skurcze łydek.
Kolejna wizyta za 3 tygodnie, a póki co nie dostałam żadnych skierowań na badania. A teraz wybaczcie ale musze się iść położyć bo mam wrażenie że kręgosłup - krzyże najbardziej- zaraz mi pękną tak mnie boli że nie mogę wytrzymać, a jeszcze dzisiaj jakoś mnie tak zaczęły biodra boleć, albo miednica tak jakby sie rozchodziły na boki
|
#2064 |
|
Raczkowanie
|
Witam się jako Pani MGR
![]() Ogólnie obrona poszła super, Nasza promotorka nawet się popłakała, 5 na obronie i na dyplomie także Pytania mi super podpasowały, ale opóźnienie było 3 godziny, więc dopiero o 17 zaczęłyśmy. Moje plecy już nie wytrzymywały po tylu godzinach w pozycji siedzącej bądź stojącej. Najważniejsze że już po i mogę się skupić wyłącznie na Ninu ![]() Rybko ten bujaczek kupiłam mojej chrześnicy i bardzo fajnie się sprawdzał, tyle że wtedy gdy ja go kupowałam kosztował 199zł więc za 84 zł to chyba fajna cena ![]() Dzięki za info o tescowych wyprzach, w poniedziałek po wizycie skoczymy bo jest po drodze. Ponadrabiam jutro, bo ledwo na oczy widzę
|
#2065 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kupiłam tylko czapeczki 2 sztuki z 17 zł przecenione na 11,90 i trampeczki czerwone na wiosnę przecenione z 29 zł na 14zł. ![]() Cytat:
za udaną wizytęCytat:
Paulina, nie ciekawa sytuacja z sąsiadką.. ale skoro to jej wina to nie rozumiem dlaczego ona się kasy domaga?Dziwna kobita... ;D Ale dzisiaj cisza ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-07-11 o 20:22 |
|||
|
|
|
#2066 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
GRTULACJE PANI MAGISTER ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2067 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c
Jednak u nas też jest obtarte nadkole
i też naprawa trochę wyniesie, na pewno więcej niż sąsiadce... Tak jak pisałam to była jej wina i ona powinna pokryć koszty naszej naprawy, ale mam nadzieję że się dogadamy i stosunki sąsiedzkie będą w miare ok ![]() Maomami - współczuję bólu pleców, odpocznij ![]() Azealia - Gratuluję Pani Magister, wiedziałam, że będzie 5 Lecę do koleżanki na manicure ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2068 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no własnie czytałam opinie i powiem Wam że niektóre mamy porównują go do tego z FP, nie wyczytałam bardzo złych opinii ale wolałam poznać Wasze.
|
|
#2069 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41736390]Zgodnie z obietnicą pokazuję ostatnie zakupy
Więcej zdjęć znajdziecie na moim blogu, właśnie zamieszczam wpis o zakupach ciążowych. Zapraszam http://wyznaniakosmetoholiczki.blogs...-zbiorczo.html[/QUOTE]Ta sukienka w kwiatki boska a te alladynki to ja mam beżowe i to jeszcze z takim pasem gumowym, więc prawie że ciążowe i są super. Wczoraj był żar niesamowity rano i w ogóle nie było mi w nich gorąco ![]() Cytat:
pierwszego zakupu ![]() Cytat:
![]() Suuuper Cytat:
za udaną wizytę Idź i odpoczywaj ![]() A mnie nogi do duszy wchodzą. Mąż miał dziś spotkanie z klientem i zostawił mnie na 2,5h w Galerii i przeklęłam go za to bo teraz chodzić nie mogę. Wchodziłam do każdego sklepu żeby czas zleciał i mam dość Kupiłam tylko jedną bluzeczkę w Cubusie, książkę w Empiku "Mama w czterech ścianach" Historia z życia wzięta więc taki odmóżdżacz też dobry dla zabicia czasu i łapki niedrapki w Smyku za 12zł 3szt na promocji ![]() Poza tym byliśmy w wielkim sklepie z wózkami dziecięcymi i chyba wybraliśmy ![]() Powiedzieliśmy panu, że potrzebujemy wózek terenowy na kamienie. Polecił dwa: TAKO LARET i CAMARELO i na 90% jesteśmy zdecydowani na Camarelo. Bardzo leciutki, na amortyzatorach, duża gondola, regulowane dno w gondoli, spacerówka przekładana, koła pompowane itp. itd. Wózek duży, ale lekki. Mnie się podoba. Aluminiowy, więc nie robi wrażenia, że zrobiony z plastiku. No i nowy 3w1 kosztuje 1400zł i składa się raz dwa i robi się płaski
|
|||
|
|
|
#2070 |
|
Zakorzenienie
|
Dzastin - u nas takie promocje są zawsze gdzieś osobno, albo na POWER ALEI albo gdzieś z wielkim napisem OBNIŻKA/PROMOCJA. nigdy nie jest np. na ciuszkowych rzeczach. Tym spiochom 5x z kubusia zrobiłam zdjęcia ale jest kiepskiej jakości i nie chciałam wrzucać, zreszta nie odpakowywalam ich, tylko takie zapakowane zrobiłam zdjęcie żeby mężowi pokazać..
może jutro zrobie lepsze i wrzuce
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:40.

Przytomna to ja nie byłam
Niech sobie myśli,ze bez niego nie damy sobie rady
za 6 miesiac

Imię już mamy od jakiegoś czasu. Gabriel
). Ale mimo, iż nigdy nie miałam płaskiego brzucha, a wielki biust był zawsze to muszę przyznać, że po raz pierwszy biust nie jest najbardziej wystającą częścią ciała 

mnie też teściówka podkurzyła mimo że nie rozmawiałam z nią tylko mój TŻ
Tak naprawdę to ja powinnam od niej żądać kasę, bo to jej wina była wrr...to się będzie nam dobrze żyło po sąsiedzku
mam nadzieję, że we wtorek już wizyta się odbędzie...
tak mnie boli że nie mogę wytrzymać, a jeszcze dzisiaj jakoś mnie tak zaczęły biodra boleć, albo miednica tak jakby sie rozchodziły na boki
i też naprawa trochę wyniesie, na pewno więcej niż sąsiadce... Tak jak pisałam to była jej wina i ona powinna pokryć koszty naszej naprawy, ale mam nadzieję że się dogadamy i stosunki sąsiedzkie będą w miare ok