|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
3 | 9,09% |
| Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
|
2 | 6,06% |
| Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
|
0 | 0% |
| Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
2 | 6,06% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
14 | 42,42% |
| Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
|
2 | 6,06% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() My za 1.5 tyg. 2 szczepienie juz sie boje bo pamietam pierwsze i dobrze ze jedno uklucie .... pewnie znowu zaniesie sie na kilkanascoe sekund..wrrWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2012 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
ehh a ja tu już sobie wobrażałam że w przyszłym roku będe znowu z brzuszkiem ![]() -- a tak w ogóle to ciągle pada nanana i jak tak dalej będzie to znowu ze spaceru nici, a chciałam dzis kupić małemu ubranko na chrzest ![]() dziś od dawien dawna mały z rana sie napręzył i bez spinania wielogodzinnego strzelil ogromną kupę zadowolony najadł się jak bąk i śpi ![]() a ja robię to co na kurę domową przystało, sprzatanko, pranko i gotowanko ![]() Veronic myśle że przez kilka dni powinnaś próbować z tym mm i się okaże czy to znowu przypadek czy też nie a jak to nietolerancja to znowu potem podaj pierś normalnie i obserwuj ![]() Dzisiaj zrobił mi się ogromny guz na piersi, bo mały znowu kimał za dlugo od 20.30 do 2 więc musiałam kombinować półprzytomna z ciepłym prysznicem, laktatorem i małym ssaczkiem i na szczęście sytuacja opanowana ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- jak tak piszecie o tych szczepieniach to mam coraz większą ochotę wziąć skojarzone żeby dziecka nie stresować ile płaciłyście za menigokoki? bo z tego co pamiętam to pneumokoki można później doszczepić np przed pójściem do żłobka nie?
|
|
|
|
|
#2013 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() ja zebrałam do woreczka i przelałam do pojemniczka ![]() Cytat:
![]() i wydaje mi się, że każde laboratorium płatnie zrobi takie badanie ![]() nie ale ma to sens szczoteczkę do zębów wymieniasz co 3 miesiące a używasz rzadziej niż niektóre dzieci smoczek ![]() sto lat! Cytat:
![]() == dzień dobry za nami dobra noc Mały spał 4,5 godziny, zjadł i od razu zasnął kolejne 4,5 godziny spania i znów sen praktycznie od razu jeszcze później spał u mnie w łóżku godzinkę
|
|||
|
|
|
#2014 |
|
Zakorzenienie
|
HEj. Wczoraj jak tylko napisałam posta, mała w ryk, więc z powrotem na ręce. I tak do 23:40... od 14!! Mąż jedzie po Delicol albo cokolwiek... Dziś od rana też płacz... Jakby nie mama to ani bym nie zjadła, ani sie nie umyła... Biedna tak cierpi... W nocy obudziła się dopiero o 4:30... Przypuszczam, że była tak zmęczona... Bo nigdy tyle nie przespała... 2 razy zastosowaliśmy rurkę antykolkową, ale nie chcę ich używać, bo potem się sama nie wyrobi
|
#2015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do skojarzonych czy refundowanych - myślałam, że gorzej to zniosę ale nie było źle, Bartuś też szybko się uspokoił na szczęście jak wychodziliśmy z gabinetu to już w ogóle nie płakał
|
|
|
|
|
#2016 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2017 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
jak byłam z Natalką w szpitalu to dzieliłam pokój z klijentka z 6 mc córka która po ostaniej swojej szczepionce przestała jeśc i pić, a pić cokolwiek już wogóle , jest taka odwodniona że skóra na brzuchu wygląda jak u starej babki.....leża w szpitalu pod kroplówkami by sie nawdonić......lekarze niewiedza czego mała po szczepieniu stałą sie odrazu takim niejadkiem |
||
|
|
|
#2018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak wyszliśmy to dostał pierś, później go przewinęłam i już się słodko uśmiechał do mnie
|
|
|
|
|
#2019 |
|
Zadomowienie
|
my na plesniawki leczylismy Natalke prawie 3 tyg nystatyna przepisana przez lekarke i nic niepomogła, tylko jeszcze gorsze wyszły, potem spróbowałam aphtin (pomoni ze jest od roku, ale w szpitalu jak byłam lekarka mówiła ze można pędzlować jak sie niema innego leku) az dopiero w szpitalu pomógł flukonazol-lek dosustny
|
|
|
|
#2020 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Diabli kiedy ty spisz ?! mnie pocytowanie tych wszystkich postów cała noc by zajeło widziałam zdjecie z wycieczki i zazdroszcze, ja to nie moge do sklepu pojechać bo u nas całkowity sprzeciw jazdy w wózkuBanka STO LAT ![]() Ash ja nie jem nabiału, nie jesteś sama ![]() Axella trzymaj się, ma pomysły chłopak, zamknac sie w mieszkaniu , on nic nie wskóra chce tylko ci na złość zrobić, a przy okazji z siebie debila ![]() Mały dalej pieknie spi, dzisiaj od 21 do 5:30, a pozniej do 8:30 Waga mi tak ładnie schodziła i mam zastój maz jest kierownikiem na budowie u goscia ktory sprowadza ciasteczka z Niemiec i za kazdym razem przywozi po kilka paczek
|
|
#2021 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki by wam sie wszystko ułozyło jak najlepiej |
|
|
|
|
#2022 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mała ma chyba coś odwrotnego do skoku rozwojowego bo zaczęła sobie jeść po 5 minut i dość. A później 2h nie może wytrzymać bez jedzenia. Trzymam ją do tych 2h a ona popije 5minut i śpi przy cycu... A dziś poszłam jeść śniadanie i wzięłam nianie, a mała w łóżeczku leżała. I słyszę jakieś kocie kwiki w tej niani idę do łóżeczka patrzę a Laurunia sobie gada do ochraniacza. Normalnie zaczęła gaworzyć. I nie wiem czy świadomie czy nie ale jak do niej mówię i mam blisko twarz i się uśmiecham to ona też się uśmiecha
|
#2023 |
|
Zadomowienie
|
u nas standardowo Natka marudna, od 8 niespi juz, a w nocy to tez spała malutko....
niewiem czego (moze to przez pobyt w szitalu) mała nieumie dossac sie czesto do cyca, a jak ja kramie to płacze, prezy sie..niewiem moze se nienajada?? juz sama niewiem o co chodzi, delicol bierzemy juz miesiac i niewiem sama czy on daluj jej pomaga czy organizm juz do niego tak przywykł ze moze niedziała juz........ wczorej zauwazyłam czerwone plamy na główce i na nich jaky łuszczaca skóra--- czy to ciemieniucha???????? normalnie juz siły mi brak bo ciagle cos dolega mojej małej .po wyjsciu ze szpitala zaczeła mi kichac, sapac i chyba sie przyziebiła bo pokasłuje i jakby miała katar bo tak dzie=wnie oddychs przez nos majac 6 tyg juz przeszła: =okropne kolki co wieczór =plesniawki =ropne zapalenie pepka =pobyt w szpitalu =tradzik niemowlecy =biegunki =ropiejace oczka =teraz to paskudztwo na główce, chyba ciemieniucha =katar, pokasływanie normalnie moge ksiazki pisac o dolegliwosciach noworodów i niemwlaków kiedy to sie skonczy i bede cieszyc sie z macierzynstwa ![]() ......................... .................. mała zasneła mi na rekach, wiec uciekam gotowac obiad poki spi, bo jej sen moze trwac 5 min a moze 1 h - nigdy niewiadomo |
|
|
|
#2024 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie mam pojęcia co u Was... przez całą ciążę byłam z Wami bardzo na bieżąco i blisko, a teraz nie wiem nic. Szkoda... Ale mój Mały nie daje mi na nic czasu
|
#2025 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zobaczysz jak Twoje maleństwo podejdzie do szczepień, dla naszej to była megatrauma, a synek koleżanki się nie obudził i nawet nie kweknal ![]() nie wiem czy zawsze dwa lata, ja miałam różne komplikacje i zrosty ![]() Cytat:
może jak starszy to będzie trochę lepiej znosic ja mam taka duza nadzieje
|
||
|
|
|
#2026 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak, to chyba ciemieniucha.
|
|
#2027 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wczoraj zakupiłam wkładki laktacyjne babydream i według mnie są beznadziejne!! Dużo lepsze były te j&j. Kuzynka ma podobno zapasy i miała mi dać bo jej już nie potrzebne ale jak na razie nie może się wybrać. Zobaczę co będzie jak zużyję te.
Lecę prasować bo sterta pieluch na mnie czeka a trzeba wykorzystać jak mała śpi. ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- A i mam pytanie co do szczepień...większość z was daje skojarzone czy te z nfz? Bo ja bylam zdecydowana na skojarzoną ale ktoś ta mi znów zamotał że to wcale nie takie dobre i że lepsze te na nfz. Na rota nie szczepimy a o pneumokokach bedziemy myśleć przed wysłaniem małej do przedszkola.
|
#2028 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2029 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
ale się wyspałam
![]() Cytat:
ale szkoda że na potem nic nie ma Cytat:
![]() niee, ale ja się staram mniej więcej tak wymieniać. Przemek kocha smoczek uspokajający z Nuka, a tam się czasem resztki mleka dostają do środka i nie da się tego domyć więc z troski o bakterie wymieniam w szafce już dwa kolejne czekają, nie moglam się oprzeć bo teraz są w takiej fajnej wakacyjnej serii ![]() super Cytat:
mam nadzieję że kropelki pomogą. Cytat:
u nas jedyne co bylo to problemy z brzuszkiem na początku i ropiejące oczka ... |
||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2030 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to podeslij kilka chetnie skosztuje tez jestem lasa n dobre slodycze hehe Cytat:
Cytat:
- kolki - ktore nadal trwaj -gazy - problem z kupa - nadal - zanoszenie sie - nadal ale mniej juz - ropiejace oczka -tradzik niemowlecy- ale nic z nim nie robie - katar -kaszel -ciemieniucha - u mnie jest taka biala luska na glowie czerwonego nic nie ma bedzie dobrze bedziemy wzmocnione psychiczne hehe na nastepne rzeczy. teraz czekam tylko na zakonczenie problemow brzuszkowych mlody spi w foteliku ja przygotowalam do obiadu wszystko potem tylko usmazyc , ugotowac i zjesc :P i pojdziemy na spacer , musze akies ciacho kupic bo moze ktos mni odwiedzi ehhehe
|
|
#2031 |
|
Zakorzenienie
|
vvg ja to samo... w ogóle nie jestem w stanie dokładnie nadrobić tylko po łebkach... A od dwóch dni co usiąde, to schodzę bo mała ma ataki...
Axell trzymaj się dzielnie... Współczuję Najważniejsze, że odeszłaś...Ashy słońce jeszcze ci nie gratulowałam przeprowadzki Powodzenia w nowym miejscu![]() Co do szczepionek: ja będę brała na NFZ...
|
#2032 |
|
Wtajemniczenie
|
przyszła mata z tiny love, jest cudna
zobaczymy jak mały zareaguje na nową zabawkę ale póki co śpi
|
|
|
|
#2033 |
|
Wtajemniczenie
|
[/COLOR]A i mam pytanie co do szczepień...większość z was daje skojarzone czy te z nfz?.[/QUOTE]
nam prawdopodobnie neurolog da za miesiąc skierowanie na bezpłatne skojarzone. bo nawet mówiła żeby teraz nie szczepić bo to osłabi P. organizm a ma się skupić na wzmacnianiu lewej strony ciałka. ale jakby czasem nie dała to będziemy szczepić nfz. w 5 miesiącu życia pierwsze szczepienia |
|
|
|
#2034 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Spoko, mój też co chwila coś. -zakażenie organizmu po urodzeniu -wodonercze -drżenia kończyn -okropne badania: renoscentygrafia dwa razy, cystografia, pobierany płyn mózgowo-rdzeniowy dwa razy -przepuklina pępkowa -rehabilitacja -neurolog, urolog, patologia noworodka i tak w kołko od jednego do drugiego................. .................... no ale nie poddajemy się Ten trądzik też miał. Teraz kupy nie moze zrobić ciągle i się męczy.
"Je suis Saint Esprit Je suis sain d'esprit." Edytowane przez vvgh Czas edycji: 2013-07-12 o 11:15 |
|
|
|
|
#2035 |
|
Zakorzenienie
|
O właśnie: mogę trzymać małą od czasu do czasu w foteliku w domu?? Leżaczka na razie nie mamy... Mała ma dostać za miesiąc...
|
#2036 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2037 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my szczepilismy na nfz. Smutne to było, bo aż mu łezki poleciały. Ale ogolnie tylko przy wkłuciu płakał, a po chwili juz nie. Pani doktor była dzielna
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2038 | |
|
Wtajemniczenie
|
mały się obudził, z zamkniętymi oczami marudził "matka dawaj cyca bo spać dalej nie mogę"
najadł się i dalej kimono ![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciotki, a oto Daruś w swoje miesięczne urodzinki, już nawet nieco książeczką się interesuje. I prócz pięknego przyboru masy w miesiąc ( coś koło 1450) zmieniamy też ubranka na 62, bo 56 już za ciasne ![]() 20130712_111956.jpg 20130712_112010.jpg
|
|
#2040 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Cytat:
i tutaj życzę Ci wszystkiego co najpiękniejsze!!!:-* Cytat:
O matulu to się nacierpieliście:-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:30.

i szybkiego miniecia tych kolek 

pewnie znowu zaniesie sie na kilkanascoe sekund..wrr
ehh a ja tu już sobie wobrażałam że w przyszłym roku będe znowu z brzuszkiem 
ile płaciłyście za menigokoki? bo z tego co pamiętam to pneumokoki można później doszczepić np przed pójściem do żłobka nie?

, on nic nie wskóra chce tylko ci na złość zrobić, a przy okazji z siebie debila 
Sama chciałam go zrobić i dzwoniłam do kilku sieci labów w Warszawie i nikt tego nie robi
Ale może gdzieś koło Ciebie coś znajdziesz...

Ślub 27. X. 2012
Powodzenia w nowym miejscu