|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
3 | 9,09% |
| Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
|
2 | 6,06% |
| Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
|
0 | 0% |
| Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
2 | 6,06% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
14 | 42,42% |
| Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
|
2 | 6,06% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
|
|
#1982 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Mam pytanko, bo pamiętam, że wiele z Was to miało- strzelające kupki.
Dziś nam się trafiła. młody się prężył, gężył, więc wzięłam go na przewijak zmienić pieluchę i zrobić masażyk, a tam się okazało, że od 4h żadnej kupy nie było i podczas masażu sobie jedna wystrzeliła na ok 10 cm. Kolor jak zwykle żółty, rzadka jak zwykle z kilkoma grudkami. Czyli konsystencja jak zwykle, raczej się nie pieniła ( co to w ogóle znaczy, że się pieni? jak to wygląda) tyle, że wystrzeliła. Wiem, że miałyście z takimi rzeczami do czynienia i co? Jest to coś czym należy się niepokoić ( bo czytam w netcie różne informacje np.dot.biegunki) czy raczej spoko?
|
#1983 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
Aaaa podczytywałam, że wyszliście!!! Super! Dobrze, że jednak zacewnikowali go i wyszło jałowo.
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-07-11 o 22:52 |
|
|
|
|
#1984 |
|
Wtajemniczenie
|
ja myłam przez miesiąc płatkami dla niemowlaków z przegotowana wodą i któregoś razu mały dostał takiego odparzenia że płakac mi się chciało, zadzwoniłam do pediaty i kazała myć pupę zawsze pod bieżąca wodą, od miesiąca po każdej kupie chodzę z dzieckiem na przedramieniu pod kran i mydełkiem myję, mam już takie mięsnie bo w końcu prawie kg na jednej ręce nosić to niezłe ćwiczenie
|
|
|
|
#1985 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma
Cytat:
bleeee moj sie nie dal po calym dniu placzu i.plucia nim dalismu mu jego mleczko alez byla radosc heeet Cytat:
to ty tez idz spac My tez ale w urzedzie hee
|
|
#1986 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- idę spać, zmeczył mnie ten dzien, zwłaszcza załatwianie spraw budowy z 3 ekipami jednocześnie, obiecałam sobie sen o 22 a tu znowu dupa a jutro jest dzień ćwiczeń więc też nie pójdę wcześniej---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() --- mieliśy miec dzisiaj szczepienia... ale pani doktor zobaczyła morfologię z dwóch tygodni temu i jej się nie podobała...głównie ze względu na podwyższony Aspat, mamy 106 a norma do jakis 30 czy 40.. dostaliśmy skierowanie na USG jamy brzusznej na CITO, mam potwórzyc morfologie i zrobić mocz.. USG od razu zrobiliśmy - okazało się że wszystko w porządku Stąd pytanie o mocz bo nie dostałam skierowania - jak mam go zrobić- mam nalać do sterylnego pojemnika i zawieść do przychodni i mi go przyjmą, czy muszę mieć skierowanie, czy jakoś za to płacę?? Pisałyście o jakiś woreczkach, ale cos motyl pisała ze beznadzieja i lepiej do pojemnika zebrać, a ze sisior to powinno nie być problemu (chyba )
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odnośnie moczu to wydaje mi się, że powinnaś mieć skierowanie aczkolwiek w niektórych szpitalach dziecięcych czy położniczych można przywieść próbkę i po prostu opłacić badanie. Osobiście więc polecam zadzwoń sobie do szpitali u Was i zapytaj czy możesz przywieść próbkę na badanie bez skierowania i ile Cię to będzie kosztowało.
|
|
#1989 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1990 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
woreczki już uszyte, ryz kupiony - od jutra testujemy.Cytat:
nie lubie lata z podpaskami ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Cytat:
a w temacie porodu - widziałam dzisiaj dwutygodniowa dzidzie i jestem w szoku, ze mam już taaaakie duże dziecko. kurcze jak dzieci się ekspresowo zmieniają. dzidziuś taki zupełnie "nieświadomy", malutki. a ja mam w domu duza usmiechajaca się kontaktowa panienke |
|||||
|
|
|
#1991 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny, czytam Was karmiąc, ale odpisać nie mam za bardzo jak bo się ostatnio karmimy na leżąco... Dużo dłużej Sofcia wytrzymuje wtedy przy piersi i juz tak nie płacze przy jedzeniu, co nie znaczy, że generalnie mniej płacze... Diabli, nie wiem jak to będzie z neuronami, czy co tam się w związku z płaczem gorzej w mózgu wykształca u mojego dziecka Happy jestem cały czas tylko tak jakby zacznie. Przecież ja bez Was żyć nie mogę ![]() Zaczełam pisać tego posta jakieś dwie godziny temu, może wcześniej... W między czasie mieliśmy taki atak płaczu jak jeszcze chyba nigdy... Nic nie pomagało: noszenie, tulenie, karmienie, chusta, windi... Wydaje mi się, że zaczęło się bólem brzuszka, ale jak już się Sofia nakręciła to nawet jak już brzunio nie dokuczał to nie była w stanie się uspokoić... Z tego co widzę to chyba tylko ja zupełnie zrezygnowałam z nabiału Ale mam ogromne wątpliwości czy w jaki kolwiek sposób Sofii pomagam tym, czy tylko sobie szkodzę Do lekarza tutaj jeszcze się nie zapisaliśmy bo potrzebujemy dowodu że mieszkamy pod wskazanym adresem, a jeszcze nie mamy umowy. W niedzele chyba widzmy się z właścicielem mieszkania to już będziemy mieli wszystkie papiery. Więc w pon pewnie wezmę małą do pediatry. Zobaczymy jakie tu jest podejście do problemów brzuszkowych. W PL każdy pediatra mówił, że to normalne i trzeba przeczekać Nikt nie zaproponował żadnych badań... Dziś po raz pierwszy kupka mi kwaśno pachniała, a wczoraj pierwszy raz zobaczylam śluz. I po czym to? Być może, że po mufince jagodowej? Już boje się cokolwiek wprowadzać do diety Veronic - test kerrego czy jak to się tam zwie to chyba tylko w Białymstoku robią Sama chciałam go zrobić i dzwoniłam do kilku sieci labów w Warszawie i nikt tego nie robi Ale może gdzieś koło Ciebie coś znajdziesz...A tak bardziej pozytywnie: Dziś zaliczyliśmy pierwsze kąpanie w wiadrze. Rewelacja! Żałuję, że już w PL nie kupiliśmy. Dałoby radę je przesłać- wypakowałabym je ubraniami i nie zajmowałoby dużo dodatkowego miejsca. No ale trudno, zaczynamy teraz i Sofcia była w kąpieli bardzo zadowolona ![]() Nie wiem czy Wam pisałam ale ze wszystkich wkładek laktacyjnych, jakie próbowałam najlepsze są lansinoh. Właśnie sobie kupiłam w promocji zapas na 2 -3 m-ce(obym tylko tyle karmiła!). Są cienkie, ale chłonne, wyprofilowane, pakowane pojedyńczo (fajne to, bo higieniczne, ale mało ekologiczne) i z klejem w dwóch miejscach więc się nie przesuwają. Widziałam, że na all można duże ilości w dobrej cenie kupić. Choć wiadomo, że to trochę w ciemno zakup, bo kto wie jak długo będą potrzebne ![]() Wiecie, że tu o noc trwa od ok 23.30 do 3? Mam przez to problem ze spaniem, choć zmęczona ciągle jestem. tyle chciałam Wam napisać, do tylu wątków i poruszanych kwestii się odnieść ale już nie mam siły. Z resztą mało co pamiętam |
||
|
|
|
#1992 |
|
Zakorzenienie
|
Apropo tej utraty wagi to ja przez te stresy i zaledwie 2,5 dnia w szpitalu straciłam prawie wszystko i miesiąc po porodzie mam+1kg i naprawdę już prawie płaski brzuch..jest góreczka może na 2 cm.
Mam nadzieje, że jednak na pokarmie się to nie odbije.
|
#1993 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas dokładnie tak to dzisija wygladalo! Cytat:
a Nelcia - naprawdę bezproblemowa. oby jej tak zostało. wrocilismy do domu kolo 21, mala spedzala czas z babcia. zdziwiliśmy sie, ze dziecko jeszcze nie spi - pewnie imprezowaly szybki cycus, buziak, zgaszone swiatlo i dziecka nie ma. uwielbiam ja za to "samotne" zasypianie ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- Cytat:
jeszcze niedawno walczylas o laktacje. skoro masz mleko, maly przybiera i chcesz karmic to po co z tego rezygnować? a stres... wyluzuj. jesteś w szpitalu z powodu bakterii, nie z powodu niedożywienia wiec niech polozne spadają na drzewo i takie rady wypuszczaj drugim uchem!---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- wszyscy nam zazdroszczą, wiec już planujemy kolejna wyprawe tylko tym razem zabierzemy tate żeby mogl pchac wozek ![]() ---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- Helenka nadal drobinka Cytat:
ciesze się, ze cos sensownego podpowiedziałam ![]() ps. a woreczki przydadzą się później do cwiczen stopek - chwytanie palcami itd. noszenie ich na glowie (prosty chod) pamiętam z lekcji wf w podstawówce, chrześniak bawi się tak teraz na rytmice w przedszkolu ![]() Cytat:
mnie baaardzo kusi CA, mala leciałaby za free, wiec zal nie skorzystać. może cos wymyślimy za kilka miesięcy na razie pozwiedzamy nasza gorska okolice hehe.Cytat:
wczoraj już prawie wychodzilysmy do lekarza, a tu znow w rekach "szpony" ![]() ---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ---------- Cytat:
alez nie ma za co. po to tu jesteśmy. ja tez wylam po pierwszej wizycie u pediatry, tej z cyklu "nie przybiera-cos jest nie tak, przerostowe zwezene odźwiernika, refluks i inne cuda", a jak się okazało niepotrzebnie. gdyby nie forumowe ploty Nela już wtedy dostalaby butle mm, bo lekarz chciał "poobserwować". rozumiem, ze oni chuchają na zimne, ale po co strasza? masz racje trzeba wyluzować i zdac się na wlasna intuicje. dla mnie oczywiste było, ze dziecko spiace jak bąk, umorusane non stop mlekiem i z trzema podbródkami nie może być glodne
|
||||||||||||
|
|
|
#1994 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skoro cyce produkują i chce się/można.---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ---------- Cytat:
zazdroszczę masazu! chyba tez musze się wybrać bo tz stanowczo za szybk obola rece hehe.5kg? super przybiera. Nela wazy 5100 Cytat:
) niż te głupie szczepionki ---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ---------- Cytat:
wśród znajomych mam same takie dzidziusie i codziennie dowiaduje się o kolejnych ![]() dzisiaj spotkałam znajomego z dwutygodniowa corka, wczoraj dumny dziadek chwalil się, ze koledze początkiem czerwca urodzila się corka...swoja droga same dziewczynki! (Lilianka, Lenka, Marlenka, Zosia, Marysia, Jagodka, Zuzia, Michalinka) i tylko 3 chlopcow (Mateuszek, Bartus i Hugo). wszystkie dzieci maj-lipiec! oj wesoło będzie za jakiś czas. rodzice powspominają jak fajnie szalało się na osiedlu, a dzieci stworzą nowe pokolenie rozrabiakow ![]() ale jest inaczej niż kiedyś. srodek dnia, wakacje a plac zabaw pusty. dopiero pod wieczor rodzice wracają z pracy i robi się tłoczno. my biegaliśmy od rana do wieczora i nawet przerwa na obiad była kara... Cytat:
![]() ![]() za efekty wychowawcze wielkie ![]() ---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ---------- Cytat:
mnie dzisiaj humor poprawily zakupy obuwnicze gorzej ze spodniami - przymierzyłam w jakims mlodziezowym sklepie rozm. 42!!! i nie mogłam dopiac
|
||||||
|
|
|
#1995 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:02 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ---------- Cytat:
u nas tez w kolko "E!" a ostatnio mloda 3 razy powtorzyla cieniutkim glosem za tata "a guuuu" ![]() ---------- Dopisano o 01:05 ---------- Poprzedni post napisano o 01:02 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:07 ---------- Poprzedni post napisano o 01:05 ---------- zdarza się, ale coraz rzadziej ---------- Dopisano o 01:11 ---------- Poprzedni post napisano o 01:07 ---------- Cytat:
![]() Gabrys rosnie w ekspresowym tempie. przyznaj się, ze rozpuszczasz mu w mleku drozdze ![]() ---------- Dopisano o 01:13 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ---------- dwa razy postanowiłam mala wykapac w dzień, bo kupa była po pachy pod biezaca woda w umywalce jakos jeszcze nie udało nam się sprobowac. zazwyczaj wystarczają chusteczki, choć zużywam ich czasem naprawdę dużo :P---------- Dopisano o 01:16 ---------- Poprzedni post napisano o 01:13 ---------- Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 01:18 ---------- Poprzedni post napisano o 01:16 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1996 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a szczepienie - igla fakt była dluuuga, Nelka krzyczała na pol przychodni, ale była bardzo dzielna wystarczylo przytulenie się do mamy, polozenie w wozku, bezpiecznym miejscu które zna i spala nie martw się na zapas, bo maly wyczuje Twoje emocje. dacie rade ---------- Dopisano o 01:31 ---------- Poprzedni post napisano o 01:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1997 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Dziewczyny wasze dzieci wymiotowaly? chodzi mi o typowe wymioty a nie ulewanie. 2 h temu adi dwa razy chlusna potem jeszcze raz dzwonilismy na pogotowie do pediatry, podalam mu wode jak kazali i za godzine mam karmic, jak bedzie cos nie tak kazali przyjezdzac oby sie tylko nie odwodnil
|
|
|
|
|
#1998 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystkim facetom się obrywa za braciszka zycze szybkiego poskromienia malej zlosnicy ---------- Dopisano o 02:04 ---------- Poprzedni post napisano o 01:35 ---------- slyszalyscie taka teorie, ze smoczki wymienia się co 3 tygodnie? Cytat:
![]() tez najbardziej lubimy karmic się na lezaco. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 02:07 ---------- Poprzedni post napisano o 02:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 02:09 ---------- Poprzedni post napisano o 02:07 ---------- coraz mniej nocnych postow - czyzby dzieci dawaly Wam w końcu spac? czy już po prostu nie macie sily? nadrobiłam, można isc spac kolorowych gasze swiatlo.
|
||||
|
|
|
#1999 |
|
Zakorzenienie
|
Wiedziałam, że zerowa aktywność w dzień będzie się równać aktywności w nocy
|
#2000 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ---------- Cytat:
no wlasnie wyluzowac i pogodzic sie z losrm nasze nerwy nie skoncza kolek gazow itp. Ja tam nie wyobrazam sobie dnia bez nich heee Cytat:
My nocke taka se mlody zasna po 23 dopiero wstal po 2 potem po 5 Bleer niewyspana a teraz wstal i sprzedal mi serie usmiechow A ja zapraszam na torcika chrystusowy wiek mnie dopadl
|
|
#2001 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Co dom to eom. Mielismy idealna noc. Idealna!!! Mlody jadl o 17:30,sen, 21:50, sen, 00:30, sen, 3:30, sen, 6:30, sen. Teraz jezzcze nieco przysypia. Podejrzewam ze bedzie sie to rownalo jakiejs awanturze w dzien i moze jakims wiekszym wzdeciom ale teraz jestem szczesliwa tym bardziej ze mi sie dziexko przy pobudkach usmiechalo.
Zaczdlam podawac sab simplex przed kazdyk karmieniem, moze to tez pomaga. A w ogole konczymy dzis miesiac!!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2002 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja tak wczoraj sobie myślałam o tym jak długo będziemy razem tu pisać w komplecie czytam mamy grudniowe. Ich dzieci mają po 7 mc i tak miło się robi![]() Witam w ten pochmurny,szary dzień:-* Dziśíaj już 2 noc ładna od 22.20 do 5.50:-D Godzinka karmienia i aktywności i od 7 śpi dalej. Ja chyba też oko przymkne z tej okazji. Póki starsze łobuzy śpią
|
|
|
#2003 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V
Cytat:
|
|
#2004 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
hello
![]() wpadłam na chwilkę ![]() w nocy 2 razy dałam małemu "pyszny" nutramigen (grunt, że W nie narzeka ) tzn ok 21:30 no i potem o 00:30 , a nad ranem ok 4:30 10kropli delicolu i nakarmiłam go piersią.Mały ładnie spał ale znowu nie wiem czy to przypadek czy zależność ![]() muszę poobserwować Cytat:
), ja mam 1 i jest na nim napisane, że od urodzeniaCytat:
ja posmakowałam dosłownie odrobinkę i miałam odruch wymiotny![]() u mnie w aptekach nutramigen jest na receptę.... tak samo jak mleko sojowe.. Cytat:
no i za piekna noc![]() Cytat:
![]() ja tez podziwiam diabli === dobra spadam póki Młody przysypia, ja się pomaluję, bo na 10 do pediatry buzka, milego dnia |
||||
|
|
|
#2005 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nieżle, dużo zależy od tego ile się przytyło w ciążyCytat:
Cytat:
dziwie się, że w nocy po nakarmieniu macie siłę żeby do kompa siąść, ja wręcz krokiem lunatyka podążam za zapachem poduszki ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- tak pisałyście o tym bobie, że mam ochotę obciąć włosy do ramion, a z drugiej strony mi żal, bardzo długo mi rosną na domiar złego wyskoczyło mi coś olbrzymiego na czole, gruda z wodą w środku wielkości 7 mm, a jutro mam chrzest Nikosia |
|||
|
|
|
#2006 |
|
Zakorzenienie
|
Magiusa i Color fajnie ze mialyscie nocki spoko
W sumie jak ja Mloda dokarmie mm to tez mi ladnie spi az ja wtedy musze zazwyczaj wybudzic bo w nocy wyjatkowo w koncu mam twarde cycki tak że az serio wtedy wierze ze w nich cos mam bo za dnia to sie nie zdarza ![]() U nas brzydko i pochmurno juz drugi dzien ale mam nadzieje że da sie wyjsc dzis na spacer bo inaczej zwariuje chyba. ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Banka wszystkiego najlepszego!!!
|
|
|
|
#2007 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
tatuaż ![]() Cytat:
|
|
#2008 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2009 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2010 |
|
Raczkowanie
|
dzien dobry
bedzie bez pl znakow, bo karmie na lezaco:P Banka wszystkiego cudnego i szybkiego miniecia tych kolek ![]() noc mielismy masakryczna pierwszy raz od dawna - zamiast co 3-4 godziny pobudki i bol brzuszka maks co 1,5, zdycham pewnie to po tych szczepieniach, bo wczoraj odreagowywala stres i duuzo spala. Po tym co przezylysmy w srode nigdy nie pozwolilabym jej kluc wiecej razy, pierwszy raz plakala lzami i tak rozpaczliwie. nie moglam jej do tego ukoic cycem, bo moglaby ulac rota i kwadrans bidulka tak bezbrzeznie rozpaczala, okropne. Ale byla potem bardzo dzielna, zero ubocznych efektow procz sennosci. teraz ten brzuszek moze troche.u gina kontrola wczoraj - nie mialam z kim malej zostawic, ale przynajmniej dzieki temu czekalam godzine, a nie trzy ale szyjka ok, mam jeszcze na usg sie zapisac i do tego czasu zadnych cwiczen. Kurcze, bardziej mnie martwi, ze te dwa lata nie moge zajsc w ciaze, a harmonow nie moge brac - a przeciez inaczej jest ryzyko jednak. Dwa lata bez przytulancow? ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Diabli, dzieki za rady u nas pediatra mowila, ze jest ok, ale Malgonia mniej wiecej po rowno na oba boczki sie upiera. Wczoraj zaczela dawac na wprost pod karuzelka i guga do ukochanego misia tak slodko
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.

współczuję, bo pewnie część nie pasuje do sezonu.... allegro?
ale jak niektóre dziewczyny nie mogą znieść takich normalnych rewolucji brzuszkowych maluszków, jak ja nie mogłam, to może się sprawdzi. 

07.07.2012 

woreczki już uszyte, ryz kupiony - od jutra testujemy.

Ale mam ogromne wątpliwości czy w jaki kolwiek sposób Sofii pomagam tym, czy tylko sobie szkodzę
Sama chciałam go zrobić i dzwoniłam do kilku sieci labów w Warszawie i nikt tego nie robi 

i szybkiego miniecia tych kolek