|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
2 | 6,06% |
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
0 | 0% |
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
2 | 6,06% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
14 | 42,42% |
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
2 | 6,06% |
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1981 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() |
#1982 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Mam pytanko, bo pamiętam, że wiele z Was to miało- strzelające kupki.
Dziś nam się trafiła. młody się prężył, gężył, więc wzięłam go na przewijak zmienić pieluchę i zrobić masażyk, a tam się okazało, że od 4h żadnej kupy nie było i podczas masażu sobie jedna wystrzeliła na ok 10 cm. Kolor jak zwykle żółty, rzadka jak zwykle z kilkoma grudkami. Czyli konsystencja jak zwykle, raczej się nie pieniła ( co to w ogóle znaczy, że się pieni? jak to wygląda) tyle, że wystrzeliła. Wiem, że miałyście z takimi rzeczami do czynienia i co? Jest to coś czym należy się niepokoić ( bo czytam w netcie różne informacje np.dot.biegunki) czy raczej spoko?
#1983 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
Aaaa podczytywałam, że wyszliście!!! Super! Dobrze, że jednak zacewnikowali go i wyszło jałowo.
Nasza Miłość - Matylda ![]() 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was ![]() Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-07-11 o 21:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1984 |
Wtajemniczenie
|
ja myłam przez miesiąc płatkami dla niemowlaków z przegotowana wodą i któregoś razu mały dostał takiego odparzenia że płakac mi się chciało, zadzwoniłam do pediaty i kazała myć pupę zawsze pod bieżąca wodą, od miesiąca po każdej kupie chodzę z dzieckiem na przedramieniu pod kran i mydełkiem myję, mam już takie mięsnie bo w końcu prawie kg na jednej ręce nosić to niezłe ćwiczenie
|
![]() ![]() |
![]() |
#1985 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma
Cytat:
bleeee moj sie nie dal po calym dniu placzu i.plucia nim dalismu mu jego mleczko alez byla radosc heeet Cytat:
to ty tez idz spac My tez ale w urzedzie hee
![]() |
#1986 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- idę spać, zmeczył mnie ten dzien, zwłaszcza załatwianie spraw budowy z 3 ekipami jednocześnie, obiecałam sobie sen o 22 a tu znowu dupa ![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1987 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() --- mieliśy miec dzisiaj szczepienia... ale pani doktor zobaczyła morfologię z dwóch tygodni temu i jej się nie podobała...głównie ze względu na podwyższony Aspat, mamy 106 a norma do jakis 30 czy 40.. dostaliśmy skierowanie na USG jamy brzusznej na CITO, mam potwórzyc morfologie i zrobić mocz.. USG od razu zrobiliśmy - okazało się że wszystko w porządku ![]() Stąd pytanie o mocz bo nie dostałam skierowania - jak mam go zrobić- mam nalać do sterylnego pojemnika i zawieść do przychodni i mi go przyjmą, czy muszę mieć skierowanie, czy jakoś za to płacę?? Pisałyście o jakiś woreczkach, ale cos motyl pisała ze beznadzieja i lepiej do pojemnika zebrać, a ze sisior to powinno nie być problemu (chyba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1988 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odnośnie moczu to wydaje mi się, że powinnaś mieć skierowanie aczkolwiek w niektórych szpitalach dziecięcych czy położniczych można przywieść próbkę i po prostu opłacić badanie. Osobiście więc polecam zadzwoń sobie do szpitali u Was i zapytaj czy możesz przywieść próbkę na badanie bez skierowania i ile Cię to będzie kosztowało.
![]() |
#1989 | |||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1990 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1991 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dziewczyny, czytam Was karmiąc, ale odpisać nie mam za bardzo jak bo się ostatnio karmimy na leżąco... Dużo dłużej Sofcia wytrzymuje wtedy przy piersi i juz tak nie płacze przy jedzeniu, co nie znaczy, że generalnie mniej płacze... Diabli, nie wiem jak to będzie z neuronami, czy co tam się w związku z płaczem gorzej w mózgu wykształca u mojego dziecka ![]() Happy jestem cały czas ![]() ![]() Zaczełam pisać tego posta jakieś dwie godziny temu, może wcześniej... W między czasie mieliśmy taki atak płaczu jak jeszcze chyba nigdy... Nic nie pomagało: noszenie, tulenie, karmienie, chusta, windi... Wydaje mi się, że zaczęło się bólem brzuszka, ale jak już się Sofia nakręciła to nawet jak już brzunio nie dokuczał to nie była w stanie się uspokoić... Z tego co widzę to chyba tylko ja zupełnie zrezygnowałam z nabiału ![]() ![]() Do lekarza tutaj jeszcze się nie zapisaliśmy bo potrzebujemy dowodu że mieszkamy pod wskazanym adresem, a jeszcze nie mamy umowy. W niedzele chyba widzmy się z właścicielem mieszkania to już będziemy mieli wszystkie papiery. Więc w pon pewnie wezmę małą do pediatry. Zobaczymy jakie tu jest podejście do problemów brzuszkowych. W PL każdy pediatra mówił, że to normalne i trzeba przeczekać ![]() ![]() Veronic - test kerrego czy jak to się tam zwie to chyba tylko w Białymstoku robią ![]() ![]() A tak bardziej pozytywnie: Dziś zaliczyliśmy pierwsze kąpanie w wiadrze. Rewelacja! Żałuję, że już w PL nie kupiliśmy. Dałoby radę je przesłać- wypakowałabym je ubraniami i nie zajmowałoby dużo dodatkowego miejsca. No ale trudno, zaczynamy teraz i Sofcia była w kąpieli bardzo zadowolona ![]() Nie wiem czy Wam pisałam ale ze wszystkich wkładek laktacyjnych, jakie próbowałam najlepsze są lansinoh. Właśnie sobie kupiłam w promocji zapas na 2 -3 m-ce(obym tylko tyle karmiła!). Są cienkie, ale chłonne, wyprofilowane, pakowane pojedyńczo (fajne to, bo higieniczne, ale mało ekologiczne) i z klejem w dwóch miejscach więc się nie przesuwają. Widziałam, że na all można duże ilości w dobrej cenie kupić. Choć wiadomo, że to trochę w ciemno zakup, bo kto wie jak długo będą potrzebne ![]() Wiecie, że tu o noc trwa od ok 23.30 do 3? Mam przez to problem ze spaniem, choć zmęczona ciągle jestem. tyle chciałam Wam napisać, do tylu wątków i poruszanych kwestii się odnieść ale już nie mam siły. Z resztą mało co pamiętam ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1992 |
Zakorzenienie
|
Apropo tej utraty wagi to ja przez te stresy i zaledwie 2,5 dnia w szpitalu straciłam prawie wszystko i miesiąc po porodzie mam+1kg i naprawdę już prawie płaski brzuch..jest góreczka może na 2 cm.
Mam nadzieje, że jednak na pokarmie się to nie odbije.
#1993 | ||||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wrocilismy do domu kolo 21, mala spedzala czas z babcia. zdziwiliśmy sie, ze dziecko jeszcze nie spi - pewnie imprezowaly ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- wszyscy nam zazdroszczą, wiec już planujemy kolejna wyprawe ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- Helenka nadal drobinka ![]() Cytat:
ciesze się, ze cos sensownego podpowiedziałam ![]() ps. a woreczki przydadzą się później do cwiczen stopek - chwytanie palcami itd. noszenie ich na glowie (prosty chod) pamiętam z lekcji wf w podstawówce, chrześniak bawi się tak teraz na rytmice w przedszkolu ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1994 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() 5kg? super przybiera. Nela wazy 5100 ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() dzisiaj spotkałam znajomego z dwutygodniowa corka, wczoraj dumny dziadek chwalil się, ze koledze początkiem czerwca urodzila się corka...swoja droga same dziewczynki! (Lilianka, Lenka, Marlenka, Zosia, Marysia, Jagodka, Zuzia, Michalinka) i tylko 3 chlopcow (Mateuszek, Bartus i Hugo). wszystkie dzieci maj-lipiec! oj wesoło będzie za jakiś czas. rodzice powspominają jak fajnie szalało się na osiedlu, a dzieci stworzą nowe pokolenie rozrabiakow ![]() ale jest inaczej niż kiedyś. srodek dnia, wakacje a plac zabaw pusty. dopiero pod wieczor rodzice wracają z pracy i robi się tłoczno. my biegaliśmy od rana do wieczora i nawet przerwa na obiad była kara... Cytat:
![]() ![]() za efekty wychowawcze wielkie ![]() ---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ---------- Cytat:
![]() mnie dzisiaj humor poprawily zakupy obuwnicze ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1995 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:02 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:05 ---------- Poprzedni post napisano o 01:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:07 ---------- Poprzedni post napisano o 01:05 ---------- zdarza się, ale coraz rzadziej ![]() ---------- Dopisano o 01:11 ---------- Poprzedni post napisano o 01:07 ---------- Cytat:
![]() Gabrys rosnie w ekspresowym tempie. przyznaj się, ze rozpuszczasz mu w mleku drozdze ![]() ---------- Dopisano o 01:13 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ---------- dwa razy postanowiłam mala wykapac w dzień, bo kupa była po pachy ![]() ---------- Dopisano o 01:16 ---------- Poprzedni post napisano o 01:13 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 01:18 ---------- Poprzedni post napisano o 01:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1996 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a szczepienie - igla fakt była dluuuga, Nelka krzyczała na pol przychodni, ale była bardzo dzielna ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:31 ---------- Poprzedni post napisano o 01:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1997 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Dziewczyny wasze dzieci wymiotowaly? chodzi mi o typowe wymioty a nie ulewanie. 2 h temu adi dwa razy chlusna potem jeszcze raz dzwonilismy na pogotowie do pediatry, podalam mu wode jak kazali i za godzine mam karmic, jak bedzie cos nie tak kazali przyjezdzac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1998 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 02:04 ---------- Poprzedni post napisano o 01:35 ---------- slyszalyscie taka teorie, ze smoczki wymienia się co 3 tygodnie? Cytat:
![]() tez najbardziej lubimy karmic się na lezaco. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 02:07 ---------- Poprzedni post napisano o 02:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 02:09 ---------- Poprzedni post napisano o 02:07 ---------- coraz mniej nocnych postow - czyzby dzieci dawaly Wam w końcu spac? czy już po prostu nie macie sily? ![]() nadrobiłam, można isc spac ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1999 |
Zakorzenienie
|
Wiedziałam, że zerowa aktywność w dzień będzie się równać aktywności w nocy
![]() ![]()
#2000 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ---------- Cytat:
no wlasnie wyluzowac i pogodzic sie z losrm nasze nerwy nie skoncza kolek gazow itp. Ja tam nie wyobrazam sobie dnia bez nich heee Cytat:
My nocke taka se mlody zasna po 23 dopiero wstal po 2 potem po 5 Bleer niewyspana a teraz wstal i sprzedal mi serie usmiechow A ja zapraszam na torcika ![]() ![]()
![]() |
#2001 |
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Co dom to eom. Mielismy idealna noc. Idealna!!! Mlody jadl o 17:30,sen, 21:50, sen, 00:30, sen, 3:30, sen, 6:30, sen. Teraz jezzcze nieco przysypia. Podejrzewam ze bedzie sie to rownalo jakiejs awanturze w dzien i moze jakims wiekszym wzdeciom ale teraz jestem szczesliwa tym bardziej ze mi sie dziexko przy pobudkach usmiechalo.
Zaczdlam podawac sab simplex przed kazdyk karmieniem, moze to tez pomaga. A w ogole konczymy dzis miesiac!!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2002 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja tak wczoraj sobie myślałam o tym jak długo będziemy razem tu pisać w komplecie ![]() ![]() Witam w ten pochmurny,szary dzień:-* Dziśíaj już 2 noc ładna od 22.20 do 5.50:-D Godzinka karmienia i aktywności i od 7 śpi dalej. Ja chyba też oko przymkne z tej okazji. Póki starsze łobuzy śpią
![]() |
#2003 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V
Cytat:
![]()
![]() |
#2004 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
hello
![]() wpadłam na chwilkę ![]() w nocy 2 razy dałam małemu "pyszny" nutramigen (grunt, że W nie narzeka ![]() Mały ładnie spał ![]() ![]() ale znowu nie wiem czy to przypadek czy zależność ![]() muszę poobserwować Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() u mnie w aptekach nutramigen jest na receptę.... tak samo jak mleko sojowe.. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja tez podziwiam diabli ![]() === dobra spadam póki Młody przysypia, ja się pomaluję, bo na 10 do pediatry buzka, milego dnia ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2005 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dziwie się, że w nocy po nakarmieniu macie siłę żeby do kompa siąść, ja wręcz krokiem lunatyka podążam za zapachem poduszki ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- tak pisałyście o tym bobie, że mam ochotę obciąć włosy do ramion, a z drugiej strony mi żal, bardzo długo mi rosną na domiar złego wyskoczyło mi coś olbrzymiego na czole, gruda z wodą w środku wielkości 7 mm, a jutro mam chrzest Nikosia ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2006 |
Zakorzenienie
|
Magiusa i Color fajnie ze mialyscie nocki spoko
![]() W sumie jak ja Mloda dokarmie mm to tez mi ladnie spi az ja wtedy musze zazwyczaj wybudzic bo w nocy wyjatkowo w koncu mam twarde cycki tak że az serio wtedy wierze ze w nich cos mam bo za dnia to sie nie zdarza ![]() U nas brzydko i pochmurno juz drugi dzien ale mam nadzieje że da sie wyjsc dzis na spacer bo inaczej zwariuje chyba. ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Banka wszystkiego najlepszego!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2007 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
tatuaż ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2008 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#2009 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#2010 |
Raczkowanie
|
dzien dobry
![]() bedzie bez pl znakow, bo karmie na lezaco:P Banka wszystkiego cudnego ![]() ![]() noc mielismy masakryczna pierwszy raz od dawna - zamiast co 3-4 godziny pobudki i bol brzuszka maks co 1,5, zdycham ![]() u gina kontrola wczoraj - nie mialam z kim malej zostawic, ale przynajmniej dzieki temu czekalam godzine, a nie trzy ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Diabli, dzieki za rady ![]() u nas pediatra mowila, ze jest ok, ale Malgonia mniej wiecej po rowno na oba boczki sie upiera. Wczoraj zaczela dawac na wprost pod karuzelka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:52.