|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
|
2 | 3,57% |
| Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
|
3 | 5,36% |
| Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
|
24 | 42,86% |
| Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
|
22 | 39,29% |
| Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
|
5 | 8,93% |
| Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Rybko ale ten Twój Kacperek ma super mieszkanko
![]() Cytat:
![]() Czaję się jeszcze na taki kombinezon miś z uszkami ale są same rozmiary na dziecko od 0 do 3 miesięcy więc na zime taki kombinezon mi raczej niepotrzebny bo to taki typowo wiosenno jesienny raczej ![]() Jak tak sprzątasz to może i mi pokój ogarniesz ? bo mnie dziś znowu leń jakiś opętał |
|
|
|
|
#2162 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
RYBKA bardzo prosze.
Nick rusalka12, imie Aga, co to za skrot OM? Termin porodu 22/23 listopad, plec poznamy niebawem to sie podziele ![]() Wizyta w szpitalu z USG 19 lipiec
|
|
|
|
#2163 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Gratuluję nie mogło być inaczej![]() Jejku są piękne!!Gdzie je kupiłaś??????? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
LINECZKA czy to Ty zamawiałaś tę pościel z Tchibo?Czy mi się coś pomyliło? Doszła już?Jak wygląda?Byłam w stacjonarnym ale nie było, trzeba zamówić przez neta. |
||||||||
|
|
|
#2164 | |
|
Wtajemniczenie
|
NA wstępie witam nowa mamusię Nemosek gdzie ten siusiak? ja na tym zdjęciu nie wiem gdzie co jest, ale zazwyczaj mam problem z połapaniem się![]() Basiaaaaaaaaa jak juz macie pieska to wrzuć foty ![]() ola_k11 gratuluję synusia ![]() domi cacany kombinezonik ![]() dzidzia trzymam kciuki za wizytę aaby jakie pieęęęęknę jeansyyyyyyyyyyyy lineczka i już po bólu( glokoza)niunia32 czekamy na relację z wizyty ![]() trele jeszcze chwila i będziesz na brzuszku mieć stupke odbitą ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
![]() za 27 tydzień![]() że ja sobie takich zdjęć nie robiłam, ale w sumie jak teraz zaczne to i tak będzie widać
|
|
|
|
|
#2165 |
|
Raczkowanie
|
Trele o ja pierdziulkam, to chyba kawał pupy jest co? Albo plecki?
![]() WIECIE ŻE JESZCZE NIE ZACZĘŁAM SPRZĄTAĆ Rybko ale fajnie wyglądają te nadruki z Puchatkiem Chyba się zakręcę koło dziecięcego, oby były w moim tesco.
Edytowane przez Azealia Czas edycji: 2013-07-12 o 10:59 |
|
|
|
#2166 |
|
Zadomowienie
|
RYBKA kochana wszystko przychodzi naturalnie. Ja bylam bliska depresji ale nie z powodu maluszka tylko problemow z rana po cesarce. Ale jakos przez to przebrnelismy.
Karmic nie umialam zupelnie, poza tym dzieciaczki po cesarce ciezej przystawic do piersi, dwa tygodnie plakalam z bolu przy kazdym karmieniu, cale sutki mialam pocharatane, ale w koncu obie sie nauczylysmy co i jak i kiedy odstawialam mala od piersi ( gdyby nie praca i brak miejsca do sciagania pokarmu to pewnie karmilabym dluzej) to mi bylo okropnie zal... Doswiadczenia z pieluchami, kapielami itp nie mielismy absolutnie zadnego. Nie mielismy tez nikogo do pomocy, jako,ze mieszkamy za granica. Ale wszystko jakos nam sie udalo. Od momentu kiedy wzielismy malutka w ramiona wieszielismy, ze bedzie ok wlasciwie to moj luby pierwszy sie nia zajal bo ja wyladowalam na sali pooperacyjnej. Ps. Sliczne brzusio
|
|
|
|
#2167 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rybko nie zacytowało mi Twojego postu, super brzuszek |
|
|
|
|
#2169 |
|
Zadomowienie
|
Haha, ale ze mnie gamon ;-)
OM 16 luty ![]() A dzidzia zamieszkala w brzuszku 28lutego ![]() Uciekamy na spacer
|
|
|
|
#2170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Ja miałam zawsze brzuszek I jakies sadełko a mimo to tak to widac . Wy wszystkie chudzinki dopiero zobaczycie co sie bedzie działo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2171 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam jakiś dziwny humor, a dlatego że potwierdziłam kuzynce przyjście na wesele 31.08 jest i wszystko pięknie i ładnie
![]() z tym że w tym dniu wesele ma też mój najbliższy kuzyn( tamte rodziny nie są spokrewnione) i rodzina się podzieliła kto do kogo idzie. TZ potwierdził u obu że będziemy więc do kuzynki idziemy na msze i obiad i ok 21 się zbierzemy i pojedziemy an 2 wesele. Wczoraj o tym rozmawiam z mężem i mówię mu że w 8 miesiącu ciąży to ja nie wiem jak się będę czuć i czy przetrwam te 2 wesela do nocy a ona do mnie że zapomniał że w ciąży jestem tzn tak wysoko, rozwalił mnie. FACECI
|
|
|
|
#2172 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witamy się piątkowo
Dziękuję Wam za pochwały dla synka I nie straszcie że nie widzicie pisiorka bo jeszcze się okaże że to babeczkanie no lekarka chyba wiedziała co mówi chociaż nauczona doświadczeniem z lekarzami różnie bywa.Ale tż potwierdził że widział i widzi,a jemu ufam w tej kwestii ![]() Isssia zapomniałam wczoraj napisać,teraz mi Trele przypomniała taki oryginalny ten wózek zwłaszcza przez te kolorowe felgi i stelaż ![]() Cytat:
Współczuję objawów.Nawet nie mogę sobie wyobrazić z tymi mdłościami do 39 tygodnia???? Cytat:
A może dzieciaki maja jakąś taka czkawkę przyśpieszoną? Cytat:
!!!Na pewno wszystko się ułoży i serduszko jest zdrowe Że te nasze dzieciaki muszą tak stresować,łobuziaki jedne ![]() O widzę Kapphal rządzi I kusiły mnie te co Ty masz w paski(beżowe) Może jeszcze wykorzystam bo mam zniżkę 20 % Lineczka Czyli masz już spokój Oby Twój organizm przyjął to spokojnie ![]() Cytat:
za tydzieńCytat:
![]() Cierpliwości kopniaki będą!!Cytat:
Opis pobrania krwi wyobraziłam sobie tą wiszącą żyłę ![]() antibia Łódż wikingów? |
||||||
|
|
|
#2173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas w labo rozrabiają na miejscu i musisz siedzieć. Ale fajnie czuć pływaka ![]() Coral za 6Maomami Oby szybko przeszło i kręgosłup i zębole.Jak leżysz to jest ok? Trele ale góreczka |
|
|
|
|
#2174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sukienusie przepiękne, ale same letnie, więc uznałam że i tak ich zimą nie założę. W sukienusie zaopatrzę się na wiosnę ![]() Ja też miałam -20% kupon, ale te spodnie są w tej promocji 3za2, a mój kupon nie łączył się z innymi promocjami, więc -20% dostałam tylko na body i skarpetki Ale w sumie udało mi się ze spodniami, bo te jeansy wisiały tam, gdzie promocja 3za2 i babka mówi, że jeansy nie wchodzą w tę promocję, ale skoro tam wiszą to ich strata - i zapłaciłam za jeansy i jedne dresy, a drugie gratis ![]() Dziękuję wszystkim za gratulacje i opinie nt. zakupów!
|
|
#2175 |
|
Rozeznanie
|
Witam w ten deszczowy dzień sam raz do zrealizowania ćwiczeń dla kobiet w ciązy w domu
LINK: http://www.youtube.com/watch?v=O_lq1...=TLYzeHkMdFDroSuper biore się za ćwiczenia
|
|
|
|
#2176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2177 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2178 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2179 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj chyba za bardzo wszystko przeżywasz,bo te koszmary to niech w końcu odpuszczą ![]() Instynkt mamy Ci pomoże w opiece Gratki za tydzień ![]() Rośnie Kacper rośnie Rybko Proszę o dopisanie wizyty 2.08,godz brak. Cytat:
tyle rzeczy do wyboru do koloru i co tutaj kupić,od czego zacząć???Jak już zakupiłam pierwsze bodziaki to poleciało potem już po kolei... Cytat:
Poniżej strzałki do kursora ![]() Szkoda że tak ewidentnie nasz dzieć się nie rozkraczył co by było widać nogi i krok ![]() Cytat:
![]() A i zapomniałam: po wizycie oki,szyjka dalej w porządku.Słyszałam serduszko i dostałam skierowanie na badanie min glukozę ![]() I pierwszy raz miałam dzisiaj ciśnienie 120/80 co nawet położną zdziwiło bo zawsze niskie było 90/60 z reguły.Pytała nawet czy się czymś zdenerwowałam. Zawsze się denerwuję,nawet nie wiem czym :/ No i się mam grzecznie prowadzić
|
||||
|
|
|
#2180 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale jakoś żyć musimy :d Jakiegoś ekstra remontu nie bedziemy robić,
|
|
#2181 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2182 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a przede wszystkim lepiej sie czuje ![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Ej Wy lenie
|
|
|
|
|
#2183 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja wzięłam tylko spodenki i body przecenione i dopiero babka przy kasie mi mówi żebym sobie dobrała 3 rzecz i będę wtedy miała za free jedną z nich.Fajnie No tak 20 % na rzeczy nieprzecenione. Dobra uciekam do miasta,tz obiecał zabrać mnie do Reserved Kids ![]() Stwierdził że spodobało mu się kupowanie ubranek.A matce jaką to frajdę sprawia. Jeszcze muszę kiedyś do lumpka wyskoczyć. miłego dnia |
|
|
|
|
#2185 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c
Hej.
Bardzo dziękuję za wszystkie kciuki. Były nadzwyczaj potrzebne. Mój Prof. pojechał na wesele i zapomniał mnie poinformować, ale jego podwładna (najlepszy lekarz jakiego znam jeśli chodzi o podejście) zrobiła usg. Pomierzyła Robaka, wszystkie przeplywy i wyszło, źe wszystko z nim ok. Do OM spoznia sie już tylko tydzień, nie 15 dni. Waży 501g i znużony moim zachowaniem ziewał jak ja płakałam ze szczęścia. Obie stopy i ręce przy buzi. Paluchami od nogi drapał się w nos. Poprosiłam o chwilę z nim i Pani dr wlaczyla mi 3d/4d. Jest podobny do siostrzyczki .A to wszystko na nfz, w szpitalu. Jestem taka szczesliwa. Godzinę wylam. I choć leje deszcz, nic się nie liczy. Tylko on i jego zdrówko. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2186 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko jakoś przeraża mnie ta ilość rzeczy do kupienia : mdleje:---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2187 |
|
Zakorzenienie
|
a tak w ogóle to chciałam się pochwalić ze jak przyszłam do doomu wczoraj to w lodówce widziałam 6pak piwka- dla mnie i tylko dla mnie
jakby coś to w simply market jest tak ze jak kupujesz 1 szt to płacisz 3,90/szt a jak 6 pak to za sztuke 3,20
|
#2188 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Cytat:
ile nerwów, wszystko ok a całe 0,5 kg brzmi dumnie ty płakałaś a on znudzony, ach ten ród męski![]() I pewnie dogoni OM, jeszcze ma czas, teraz będzie rósł ![]() trzeba to uczcić![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
ale czekam cierpliwieeeeeeeeeeee
|
||
|
|
|
#2189 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Cytat:
|
|
#2190 |
|
Przyczajenie
|
hej dziewczyny mam termin na listopad 2013 r. przyjmiecie mnie?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:41.

bo mnie dziś znowu leń jakiś opętał 

urządzanie nam chwile zajmie, ale postanowiłam podzielic to na etapy. Najpierw łazienke mąż zrobi, kafelki
za dzisiejsze wizyty 

mnie też teściówka podkurzyła mimo że nie rozmawiałam z nią tylko mój TŻ

za 27 tydzień

tzn tak wysoko, rozwalił mnie. FACECI

!!!
Magazynier nie opity, ale objedzony