Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-12, 12:51   #2761
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV

Cytat:
Napisane przez exclusivee Pokaż wiadomość
No wlasnie wiem Te niebieskie mi sie spodobaly, i normalnie bym je zamawiala, z tym ze ja kase mam po 20stym, a tz mi zamowil juz ze swoich ta spodnice, i czesci do auta jakies i nie chce go naciagac teraz Kurde ja to mam pecha A do kiedy ta promocja jest?
Wiesz co to wyprzedaż jest więc nie ma chyba konkretnej daty, tylko dopóki im się nie wyprzeda pewnie
BLOND_PRINCESSKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 12:55   #2762
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BLOND_PRINCESSKA Pokaż wiadomość
Wiesz co to wyprzedaż jest więc nie ma chyba konkretnej daty, tylko dopóki im się nie wyprzeda pewnie
Kurcze to moze sie jeszcze zalapie Mam nadzieje

Ale ta pogoda mnie dobija Zima zima nie byla, a teraz lato to jakas jesien bardziej

Jasny popielaty brąz
exclusivee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 12:55   #2763
Lavia15
Wtajemniczenie

Witajcie laski

pół nocy nie spałam płakałam przez Tż-ta i teraz mam spuchnięte oczy i nie wiem jak pojadę na tą rozmowę ale nie chce mi sie za bardzo o tym gadać....niby dzis rano juz wyjasnilismy sobie, ale i tak sama niewiem co myslec

co do ostrego to ja tak jak i wy nie przepadam i nie jadam ostrych potraw, bo po tym mnie wywala na buzi. Zawsze w restauracji Tż bierze ostry sos a ja czosnkowy

Ex też uwielbiam te wafle ryzowe z czekoladą a jadłaś te z algami, bananem i kokosem?

Bunyy tez bylam na gastro raz w życiu i kazdy mnie nastraszył, że bede wymiotować itd a ja nawet nie bekalam !!!
tylko to co bylo krępujące to strasznie slina mi ciekła... ;/ aleto norma przy tym.... aha i widzialam na ekranie tv mój przewód pokarmowy od środka i nie był to zbyt miły widok więc odwróciłam sie odrazu żeby na to nie patrzeć

u mnie też leje i ma tak być niestety do wtorku
miłego dnia blondasy
treningi z Ewą Ch. i Mel B.
ZUMBOMANIACZKA
Lavia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 12:59   #2764
Ninedin
Zakorzenienie

ex jak podjęłaś decyzję, że zostajesz w domu z młodym to ustal z TŻ, że z wpłaty będzie ci dawał kasę na tzw. "życie" - zawsze sobie z tego coś wygospodarujesz dla siebie I okazje nie będą ci przechodzić koło nosa
Stary 2013-07-12, 13:57   #2765
Agatau88
Zakorzenienie

EX
to się musimy zgadac, a jak

LAVIA
z tymi Tztami tak jest ze chyba lepiej ich nie mieć
co rusz któras z Was przez TZta placze...ja przoduję w tym na pewno, ale u mnie to zawieje ciagle wiec ja się już przyzwyczaiłami pcaze pro formaAle u Was wszystkich zawsze jak opisujecie to Ci TZci tacy idealni. Ja tylko narzekamno ale jak widać nie ma rozy bez kolców.

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Dziewczyny ja mam do Was pytanie. Odkad nie biore tabsów czyli kilka mcy mam bolesne miesiączki. Ból odczuwam już na dzień przed a w dniu wystąpienia bez nurofenu się nie obejdzie, a i tak całkowicie nie przechodzi. Macie jakies sposoby na szybkie uśmierzenie tego bolu? I w ogole ostatnio byłam u gina i pyta mnie czy mam regularne cykle. Ja mysle mysle a Ona zebym podała najkrótszy i najdluzszy jaki pamiętam. To ja 27-32 dni. A Ona ze to bardzo regularne. Choć teraz przez sesje miałam rozregulowana @. Bo ostatni cykl miałam 32 dni, liczyłam ze @ dostane w ten poniedziałek,a tu dziś jak mnie brzuch boli, lyknelam procha, polezalam i @ przyszla...czyli ten cykl 26 dniowy.
Ale to może kwestia stresu sesyjnego.
Tak czy siak moja pytanie jest takie-czy Wy macie bardzo regularne @? Jak w zegarku, co do dnia? Czy nie jestem wyjątkiem z tymi kilkudniowymi wahaniami?
Dodam jeszcze, że zawsze w sumie odkąd się temu "przypatruje" czuję owulke, ból jak na @ ale krócej i mniejszy. Znaczy przeciąga się w ciągu dnia, ale boli słabiej i co jakiś czas zakuje a nie ciagle jak na @.
Jakos jak lykalam tabsy problem bolesnych miesiączek był mi obcy a teraz boli.
Agatau88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 14:09   #2766
Ninedin
Zakorzenienie

Ja nie mam regularnych od 28-32, ale kiedyś miałam może ze dwa- trzy lata równo, co 28 dni.
Teraz mam bardziej stresujący tryb życia i może dlatego. Bolesnych nie mam, ale ostatnio może z pół roku to w dniu, w którym mam mieć @ lub kilka (np. dzień lub dwa) przed to czuję się taka słaba, jakbym miała zemdleć
Stary 2013-07-12, 14:12   #2767
Agatau88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ninedin Pokaż wiadomość
Ja nie mam regularnych od 28-32, ale kiedyś miałam może ze dwa- trzy lata równo, co 28 dni.
Teraz mam bardziej stresujący tryb życia i może dlatego. Bolesnych nie mam, ale ostatnio może z pół roku to w dniu, w którym mam mieć @ lub kilka (np. dzień lub dwa) przed to czuję się taka słaba, jakbym miała zemdleć
To ja mam i tę slabosc i dodatkowo bol. To masz jednak regularne, wg mojej gin. Wg niej regularna to taka do 6 dni roznicy w cyklach, tak około. wiec w sumie załapujemy się. Ja tez jak mam stres to mi się rozregulowuje. Tyle ze bez leku pbolowego się nie obejdzie...
Stary 2013-07-12, 14:18   #2768
Ninedin
Zakorzenienie

Raz pamiętam, że mi się o tydzień @ spóźniło, czyli jak 6 dni w cyklu to normalne może być nawet co 34?
No i od zawsze mam dziwnie: @ trwa ok. 5 dni z czego dwa pierwsze to dość i w dzień i w nocy, później w dzień coraz mniej, a w nocy nic
Od zawsze tak miałam, to normalne?

A tabsów unikam teraz bo na jednej nodze mam powiększoną żyłę - i chyba nie za bardzo można przy tendencji rodzinnej do żylaków? No nie?
Stary 2013-07-12, 14:23   #2769
Agatau88
Zakorzenienie

Cytat:
Raz pamiętam, że mi się o tydzień @ spóźniło, czyli jak 6 dni w cyklu to normalne może być nawet co 34?
No i od zawsze mam dziwnie: @ trwa ok. 5 dni z czego dwa pierwsze to dość i w dzień i w nocy, później w dzień coraz mniej, a w nocy nic
Od zawsze tak miałam, to normalne?

A tabsów unikam teraz bo na jednej nodze mam powiększoną żyłę - i chyba nie za bardzo można przy tendencji rodzinnej do żylaków? No nie?
Ja mam tak jak Ty, z ta noca i dniem. jak najbardziej normalne. 3 nocy już w ogole nic nie mam a 4 dzień w dzień prawie nic.

A tabsy to od wielu czynników zaleza, najlepiej isc do gina. Bo jedna zyla o niczym nie swiadczy. Kobiety mają zylaki i biora tabsy.

Dlugosc cyklu to ponoc od 24 dni do 36 dni. To takie widełki. Mniej za mało, więcej za dużo.
Stary 2013-07-12, 14:31   #2770
kitkulka
Zakorzenienie

Odp: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV

Ex szkoda, że się nie uda, może kiedyś

Kylie z kwaskiem to chyba się wsypuje, wlewa wody i gotuje

Agatko nie wiem jak to jest, ja juz nie pamietam co to znaczy miec @ ostatnia mialam w marcu

Ale jestem dzisiaj zła Mama niechcąco stuknęła mnie w zegarek bransoletką i mam rysę na pół szkła tego raczej nie zareklamuję, prawda? Bo uszkodzenie mechaniczne ale szkiełko nie powinno się dac tak łatwo zarysowac, inmy zegarek od ponad 5 lat męczę i szkło jak nowe

Ja sobie szkło mogę wymienić na swoj koszt ale tez nie wiem czy w aparcie robia? A jak zrobie u zwyklego zegarmistrza to mi gwarancja przepadnie, bo zegarek byl otwierany w nieautoryzowanym punkcie ja to mam takiego parszywego pecha do nowych rzeczy eh

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kitkulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 14:33   #2771
Ninedin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agatau88 Pokaż wiadomość
Ja mam tak jak Ty, z ta noca i dniem. jak najbardziej normalne. 3 nocy już w ogole nic nie mam a 4 dzień w dzień prawie nic.

A tabsy to od wielu czynników zaleza, najlepiej isc do gina. Bo jedna zyla o niczym nie swiadczy. Kobiety mają zylaki i biora tabsy.

Dlugosc cyklu to ponoc od 24 dni do 36 dni. To takie widełki. Mniej za mało, więcej za dużo.
to się muszę dokładnie zapytać

Cytat:
Napisane przez kitkulka Pokaż wiadomość
Ex szkoda, że się nie uda, może kiedyś

Kylie z kwaskiem to chyba się wsypuje, wlewa wody i gotuje

Agatko nie wiem jak to jest, ja juz nie pamietam co to znaczy miec @ ostatnia mialam w marcu

Ale jestem dzisiaj zła Mama niechcąco stuknęła mnie w zegarek bransoletką i mam rysę na pół szkła tego raczej nie zareklamuję, prawda? Bo uszkodzenie mechaniczne ale szkiełko nie powinno się dac tak łatwo zarysowac, inmy zegarek od ponad 5 lat męczę i szkło jak nowe

Ja sobie szkło mogę wymienić na swoj koszt ale tez nie wiem czy w aparcie robia? A jak zrobie u zwyklego zegarmistrza to mi gwarancja przepadnie, bo zegarek byl otwierany w nieautoryzowanym punkcie ja to mam takiego parszywego pecha do nowych rzeczy eh

Zadzwoń do nich i zapytaj, albo podejdź

Pamiętasz o foto okularów?
Stary 2013-07-12, 14:33   #2772
Agatau88
Zakorzenienie

KITKA wlasnie Ty masz teraz dobrze ze @ nie masz
ale ztego co pamiętasz, mialas regularne? Czy nie? I bolesne?

Szkielko zmienisz, ale nie wiem jak z reklamacja...mogą nie uznac...
Stary 2013-07-12, 14:45   #2773
kitkulka
Zakorzenienie

Odp: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV

Ninedin pamiętam zjem tylko, umyje okulary i cykne podeslij mi moze adres mailowy na pw

Agatko nie miec @ to mega uczucie, naprawde ale na poczatku i tak mialam bole jakby sie zblizala
Mialam bardzo regularne, mimo tego ze nigdy nie bralam tabsow. I tez obserwowalam swoj organizm i wiedzialam dokladnie kiedy bedzie, kiedy mam owulacje i wszystko, ale owulacja w marcu zrobila nam psikusa i przyszla wczesniej, wiec jak juz to zaobserwowalam to wiedzialam, ze cos nam sie z tego urodzi

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Ah no i bolesne mialam pierwsze dwa dni, praktycznie lezalam albo snulam sie po domu, i dosc obfite przez te dwa dni. Pozniej 3 i 4 dzien prawie nic i koniec

Stary 2013-07-12, 14:47   #2774
Agatau88
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV

Bo na owu to taki śluz rozciągliwy? Tez tak mam przed owu. A potem kluje. Odkad nie biote antyków tez obserwuje co nieco.

To mialas jak ja z tym bolem i długoscia cykli.
Lykałas przeciw bolowe?

No wlasnie, w marcu mialas psikusa. Ale to chyba tak pierwszy raz od 4 lat taki psikus co?

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

A bardzo regularne co tak co do dnia?
Stary 2013-07-12, 14:57   #2775
kitkulka
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV

Cytat:
Bo na owu to taki śluz rozciągliwy? Tez tak mam przed owu. A potem kluje. Odkad nie biote antyków tez obserwuje co nieco.

To mialas jak ja z tym bolem i długoscia cykli.
Lykałas przeciw bolowe?

No wlasnie, w marcu mialas psikusa. Ale to chyba tak pierwszy raz od 4 lat taki psikus co?

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

A bardzo regularne co tak co do dnia?
No pierwszy, bo inaczej z 5 dzieci juz bysmy mieli widzisz, w dzisiejszych czasach niczego nie mozna byc pewnym nawet swojego organizmu.

Dokladnie tak jak piszesz z tym sluzem, czasem mnie nawet pobolewalo bardziej niz przed @

A regularne to tak, albo tego samego dnia kazdego miesiaca albo +/- jeden dzien

Stary 2013-07-12, 15:01   #2776
Ninedin
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV

Przy moich nieregularnych cyklach to naturalna metoda, jak rosyjska ruletka
Stary 2013-07-12, 15:03   #2777
Agatau88
Zakorzenienie

Bo Wy już 5 lat razem. Ale byscie mieli
Kitka chyba po porodzie będziesz musiala myslec o jakiejś konkretnej antykoncepcji, co?
Bo sama widzisz roznie bywa a weź miej jedno dziecko a tu za 3 mce znowu ciąża

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:
Przy moich nieregularnych cyklach to naturalna metoda, jak rosyjska ruletka
U mnie tez by była bo co z tego jak sluz zaobserwuje? Wtedy musowo bez seksu kilkanaście dni! Ja praktykuje przerywany póki co
Stary 2013-07-12, 15:12   #2778
Ninedin
Zakorzenienie

a ja z gumkom
Stary 2013-07-12, 15:15   #2779
kitkulka
Zakorzenienie

Cytat:
Bo Wy już 5 lat razem. Ale byscie mieli
Kitka chyba po porodzie będziesz musiala myslec o jakiejś konkretnej antykoncepcji, co?
Bo sama widzisz roznie bywa a weź miej jedno dziecko a tu za 3 mce znowu ciąża

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

U mnie tez by była bo co z tego jak sluz zaobserwuje? Wtedy musowo bez seksu kilkanaście dni! Ja praktykuje przerywany póki co
pewnie, tylko na początku chciałabym karmić cycem jeśli się da, więc żadne tabsy wtedy nie wchodzą w grę.

Ninedin zrobiłam foty, zaraz zrzucam i wysyłam, chwilę to potrwa, bo mają spory rozmiar, a w lustrze jakoś nie umiem zmieniać i mam nadzieję, że dobre wyszły, bo kiepsko mi było robić foto okularów bez nich na nosie, ślepa jestem
Stary 2013-07-12, 15:18   #2780
Agatau88
Zakorzenienie

Cytat:
a ja z gumkom
Leee to lipa bo niewygodnienie wiem czemu nie lubie gumek...nie tyle może gumek jako gumek ale samego tego faktu zakładania gumki

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:
pewnie, tylko na początku chciałabym karmić cycem jeśli się da, więc żadne tabsy wtedy nie wchodzą w grę.

Ninedin zrobiłam foty, zaraz zrzucam i wysyłam, chwilę to potrwa, bo mają spory rozmiar, a w lustrze jakoś nie umiem zmieniać i mam nadzieję, że dobre wyszły, bo kiepsko mi było robić foto okularów bez nich na nosie, ślepa jestem
Kitka ale kobiety karmiące mogą lykac tabsy. Inne, takie jednoskladnikowe. Ginekolog Ci wyjasni ale spokojnie można.
Stary 2013-07-12, 15:20   #2781
Ninedin
Zakorzenienie

Cytat:
Leee to lipa bo niewygodnienie wiem czemu nie lubie gumek...nie tyle może gumek jako gumek ale samego tego faktu zakładania gumki

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Kitka ale kobiety karmiące mogą lykac tabsy. Inne, takie jednoskladnikowe. Ginekolog Ci wyjasni ale spokojnie można.
Mnie nie przeszkadza

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:

Dzięki
Stary 2013-07-12, 15:21   #2782
kitkulka
Zakorzenienie

Cytat:
O to chwała Bogu, bo mój TŻ to najchętniej by mi zaraz całą gromadkę spłodził

ale wiecie co, za to teraz nie mam za bardzo ochoty na igraszki, Mamuśki, powiedzcie, że to minie
Stary 2013-07-12, 15:24   #2783
Agatau88
Zakorzenienie

Cytat:
O to chwała Bogu, bo mój TŻ to najchętniej by mi zaraz całą gromadkę spłodził

ale wiecie co, za to teraz nie mam za bardzo ochoty na igraszki, Mamuśki, powiedzcie, że to minie
Tylko gina dopytaj ale spokojnie, w dzisiejszych czasach jst już większość udogodnień

A TZ chyba by sam rodził potem, to niech płodzi

Ja nie mamuska, ale chyba minie. Hormony, hormony-tych co odpowiadają za igraszki teraz masz mniej. Coz poradzić...przeczekać. No ale znowu po ciąży to ja nie wiem czy ochota przyjdzie, jak jest maluch w domu. Kiteczko, zależy tez jak chcesz rodzic, Pogadaj ze swoja gin prowadzaca za i przeciw naturalnemu i cesaece. Jak zechcesz cos do mnie napisac, pisz, co będę wiedziała odpisze.bo po naturalnym wiadomo ze tam w srodu wszystko się musi zagoic wiec i seks odpada na jakiś czas. ale znowy cesarka-zabieg wiec tez sil nie ma.
Stary 2013-07-12, 15:31   #2784
kitkulka
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko gina dopytaj ale spokojnie, w dzisiejszych czasach jst już większość udogodnień

A TZ chyba by sam rodził potem, to niech płodzi

Ja nie mamuska, ale chyba minie. Hormony, hormony-tych co odpowiadają za igraszki teraz masz mniej. Coz poradzić...przeczekać. No ale znowu po ciąży to ja nie wiem czy ochota przyjdzie, jak jest maluch w domu. Kiteczko, zależy tez jak chcesz rodzic, Pogadaj ze swoja gin prowadzaca za i przeciw naturalnemu i cesaece. Jak zechcesz cos do mnie napisac, pisz, co będę wiedziała odpisze.bo po naturalnym wiadomo ze tam w srodu wszystko się musi zagoic wiec i seks odpada na jakiś czas. ale znowy cesarka-zabieg wiec tez sil nie ma.
Na pewno wypytam, ale to jeszcze sporo czasu, jeszcze 5 miesięcy do samego porodu

też mu to mówię, jak urodzisz to możesz płodzić

A poród nie wiem, chciałam bardzo cesarkę, ale stwierdziłam, że jeszcze mam czas do namysłu. Jeśli z dzieciątkiem i ze mną będzie wszystko idealnie, jeśli nie będzie wielkie i dobrze się ułoży - urodzę naturalnie, jeśli tylko poczuję, że nie jestem na siłach to będę chciała CC.
I niech jakaś nawiedzona matka mi nie mówi, że myślę tylko o sobie i że przez to dziecka nie kocham, bo takie teksty można czasem przeczytać, paranoja jak dla mnie
Stary 2013-07-12, 15:34   #2785
Agatau88
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno wypytam, ale to jeszcze sporo czasu, jeszcze 5 miesięcy do samego porodu

też mu to mówię, jak urodzisz to możesz płodzić

A poród nie wiem, chciałam bardzo cesarkę, ale stwierdziłam, że jeszcze mam czas do namysłu. Jeśli z dzieciątkiem i ze mną będzie wszystko idealnie, jeśli nie będzie wielkie i dobrze się ułoży - urodzę naturalnie, jeśli tylko poczuję, że nie jestem na siłach to będę chciała CC.
I niech jakaś nawiedzona matka mi nie mówi, że myślę tylko o sobie i że przez to dziecka nie kocham, bo takie teksty można czasem przeczytać, paranoja jak dla mnie
Ale Kiteczko ktoś Ci tak powiedział?
Ze jak chcesz cesarka to dziecka nie kochasz?

Ja od razu napisze ze dziecko mnij się meczy rodzac się cesarka niż naturalnie.Wiec co znaczy ze nie kochasz? Dla dziecka to wysiłek naturalny poród a jak już głowka wychodzi i nie da się urodzić dalej i trzeba kleszczowy robic? Niech osoby tak mowiac się zastanowią 2 razy...:/
Stary 2013-07-12, 15:43   #2786
Ninedin
Zakorzenienie

Dla niektórych kobiet poród naturalny to stres- koleżanka miała takie schizy, że nie urodzi, że umrze, że dziecko owinie się pępowiną itp. Lekarze jej ustąpili i zrobili CC mimo, że wskazań jako takich nie miała.
Ja mam chorobę kręgosłupa po wypadku i mam medyczne wskazania do CC, ale są różni lekarze i jakbym miała już mieć dziecko to rodziłabym w prywatnej klinice żebym była na tryliard % pewna, że będzie. Przy naturalnym porodzie groziłby mi paraliż, ale są lekarze, którzy uważają, że trzeba za wszelką cenę naturalnie.

Kitka dostałam

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Widzę, że nie mają takich nosków ruchomych - nie wiem czy dobrze to nazywam...
Powiedz mi kochana czy nie swędzi cię nos? Miałam kiedyś takie z tworzywa i strasznie mnie nos swędział - chyba uczulenie na materiał czy co
Stary 2013-07-12, 15:47   #2787
Agatau88
Zakorzenienie

No wiesz NINE na materiał w okularach masz uczulenie a na gumki nie

Jeśli chodzi o cesarkę w szczegoly nie będę się zaglebiac na forum. Jakby co będziemy pisać PW. zarówno o kwestiach technicznych jak i wskazaniach
Stary 2013-07-12, 15:48   #2788
kitkulka
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Kiteczko ktoś Ci tak powiedział?
Ze jak chcesz cesarka to dziecka nie kochasz?

Ja od razu napisze ze dziecko mnij się meczy rodzac się cesarka niż naturalnie.Wiec co znaczy ze nie kochasz? Dla dziecka to wysiłek naturalny poród a jak już głowka wychodzi i nie da się urodzić dalej i trzeba kleszczowy robic? Niech osoby tak mowiac się zastanowią 2 razy...:/
Agatko, mi nikt tak nie powiedział, spróbował by tylko :pała: ale czytałam już takie rzeczy na forach i się za głowę łapałam, że te baby takie farmazony są w stanie stworzyć i dalej propagować i do w XXI wieku.
Cytat:
Dla niektórych kobiet poród naturalny to stres- koleżanka miała takie schizy, że nie urodzi, że umrze, że dziecko owinie się pępowiną itp. Lekarze jej ustąpili i zrobili CC mimo, że wskazań jako takich nie miała.
Ja mam chorobę kręgosłupa po wypadku i mam medyczne wskazania do CC, ale są różni lekarze i jakbym miała już mieć dziecko to rodziłabym w prywatnej klinice żebym była na tryliard % pewna, że będzie. Przy naturalnym porodzie groziłby mi paraliż, ale są lekarze, którzy uważają, że trzeba za wszelką cenę naturalnie.

Kitka dostałam

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Widzę, że nie mają takich nosków ruchomych - nie wiem czy dobrze to nazywam...
Powiedz mi kochana czy nie swędzi cię nos? Miałam kiedyś takie z tworzywa i strasznie mnie nos swędział - chyba uczulenie na materiał czy co
wysłałam jeszcze 3 bo już się nie mieściły w jednego maila
Nie swędzi mnie nos ale muszą być bardzo dobrze dopasowane, bo inaczej boli byłam na jednej poprawce, bo aż miałam na nosie taki ślad od noska, że aż mi się mały siniak zrobił, ale troszkę poluzowali i jest ok
Wygodne są, nie czuję ich na nosie
Stary 2013-07-12, 15:50   #2789
Ninedin
Zakorzenienie

Cytat:

Jeśli chodzi o cesarkę w szczegoly nie będę się zaglebiac na forum. Jakby co będziemy pisać PW. zarówno o kwestiach technicznych jak i wskazaniach

ale już wiem, że nie mogę truskawkowych

ależ mam bogate doświadczenie życiowe
Stary 2013-07-12, 15:51   #2790
kitkulka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja Cię pomęczę o to ale później, póki co nie chcę sobie zaprzątać głowy porodem

Ale wiecie cooo, od dwóch dni czuję ruchy mojego brzdąca delikatne bardzo, ale raczej się nie mylę, jelito ani żołądek to to raczej nie jest więc czasem mnie tam smyrnie, wieczorem albo rano
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości