|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 10
A propo tego mnie dzisiaj strasznie zniesmaczyła ta wypowiedź:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...kow#BoxWiadTxt Uważam, że przepraszanie za błędy rodziców to jakaś pomyłka. Nie wiem, jaka jest prawda, ale dzieci nie są winne temu, co zrobili ich rodzice, czy dziadkowie. I dla mnie to jest jakieś tanie szafowanie emocjami. Na takiej zasadzie to nie wiem, niech dzieci alkoholików przepraszają za to, że ich rodzice piją. (choć to bardzo miałkie porównanie w tym kontekście). |
|
|
|
#2402 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja w sumie wiem kto donosil ode mnie z klatki, sa dwie rodziny XD I jeszcze paru zomowcow i sbkow znam. Ale jakos kurcze nic im z tego nie robimy, zyjemy w sasiedzkiej zgodzie XD |
|
|
|
|
#2403 |
|
Konto usunięte
|
[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;41757204]A propo tego mnie dzisiaj strasznie zniesmaczyła ta wypowiedź:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...kow#BoxWiadTxt Uważam, że przepraszanie za błędy rodziców to jakaś pomyłka. Nie wiem, jaka jest prawda, ale dzieci nie są winne temu, co zrobili ich rodzice, czy dziadkowie. I dla mnie to jest jakieś tanie szafowanie emocjami. Na takiej zasadzie to nie wiem, niech dzieci alkoholików przepraszają za to, że ich rodzice piją. (choć to bardzo miałkie porównanie w tym kontekście).[/QUOTE] dokładnie. Nie wiem, czy oni myślą, że takie dziecko MUSI zgadzać się z poglądami rodziców? W takim razie powinno zaszyć się w lesie i przepraszać, że żyje? |
|
|
|
#2404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie bliżej mi do poprawnych stosunków dyplomatycznych niż do polowania na czarownice, ale akurat w tym wypadku to myślę, że nie powinno się ubierać w ładne słowa rzezi, tylko nazywać rzeczy po imieniu. Jestem przeciwna, "tuszowaniu" historii. Skoro było ludobójstwo to tak powinno się nazywać. Odrębną sprawą jest to co Polacy wyczyniali na Ukrainie.
|
|
#2405 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To jest tylko kwestia tego czy będziemy to nazywać rzeź czy ludobójstwo. |
|
|
|
|
#2406 | |
|
damn good coffee
|
Cytat:
Ano właśnie, o tym też nie zapominajmy Do tych zdjęć z Wołynia podchodziłabym z dużą ostrożnością. Bo nie wszystkie są prawdziwe czy autentyczne. Np słynna fotografia (tzw 'wianuszek' - dzieci powieszone wokół drzewa) która była m.in. inspiracją do postawienia pomnika ofiar Wołynia w Przemyślu, pochodzi... z 1923r. Jest często wykorzystywana na plakatach i w publikacjach dot. zbrodni wołyńskiej.
|
|
|
|
|
#2407 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#2408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To już zamknięty rozdział historii, więc tym bardziej nie rozumiem.
|
|
#2409 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I jeszcze zastanowiło mnie określenie "cotygodniowa tortura golenia". WTF? To co ona co tydzień robiła - zrywała sobie naskórek razem z włosami, czy co? Bo użyła okreslenia golenie, a nie depilacja, a golenie nie powinno być cierpieniem. Bardziej przemawia do mnie powód - nie goliłam się, bo mi się nie chciało, bo wtedy sympatyzuję się z autorem tych słów
Bloguję --> [recenzja] NYX The Caribbean Collection - 5 Color Eyeshadow Palette - 07 I dream of Jamaica --> [recenzja] Garnier Hydra Adapt - matujący ---- Edytowane przez linka_12 Czas edycji: 2013-07-12 o 14:38 |
|
|
|
|
#2410 | |||
|
Zakorzenienie
|
takie poglądy mnie dziwią:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2412 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie zdziwił za to ten komentarz pod artykułem:
"Ja dla przykładu praktycznie w ogóle nie dbam o higienie (poza myciem zębów) już od ponad roku. Dla mnie jest to niesamowicie wygodne, ponadto porządna warstwa brudu dobrze chroni skórę . Jedyne co irytuje, to fakt, że często słyszę ironiczne, strasznie niepochlebne komentarze ze strony innych, dotyczące zapachu mojego ciała (do którego zdążyłem się przyzwyczaić – nawet go lubię) i ogólnego wyglądu co więcej – większość “przyjaciół” oddaliło się ode mnie. Czysta zaściankowość, i terror, ale tym razem “higieny” – przecież nie kąpali się się już najwybitniejsi greccy myśliciele – podobnie jak autorka uważam, że mycie się nie jest obowiązkiem wynikającym z bycia człowiekiem. Brawo za odwagę i serdeczne pozdrowienia!"
|
#2413 |
|
Konto usunięte
|
Ja jak sie nie wydepiluje to mam wrazenie jakby mi pajaki po ciele chodzily. Przez to ze wloski o cos zahacza, rusza sie, ja to czuje i mnie to drazni. Zwlaszcza tam, gdzie wlosy sa dlugie.
Jak chca byc tacy naturalni to niech piora w rzece, nie chodza do dentysty bo producent proszku i plomby zarabia. |
|
|
|
#2414 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2415 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze jeden komentarz mnie naprawdę zadziwił: Ciebie nie musi interesować piękno, bo jesteś feministką.
Co ma piernik do wiatraka? |
|
|
|
#2416 |
|
lokalna gwiazda
|
|
|
|
|
#2417 |
|
Zakorzenienie
|
a skąd miałam wiedzieć, co jest na kolejnych stronach
te zdjęcia mnie o wiele bardziej zniesmaczyły niż żelki, do których większość tylko dotarła ;]
|
#2418 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, im nie chodzi o naturalność tylko bunt przeciwko upodobaniom mężczyzn czy zaślepionego społeczeństwa. Na złość mamusi odmrożą sobie paluszek
|
|
|
|
#2419 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2420 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Ja czytałam te wypociny na tym blogu. Ciągle tylko o tym uciemiężonym społeczeństwu, któremu nie daje się wyboru. Ojej. |
|
|
|
|
#2421 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Dziwi mnie, jak zostałam powiadomiona smsowo, że jedna znajoma dziewczyna urodziła: "X się rozsypała". Czy tylko dla mnie jest to jakieś takie niesmaczne?
|
|
#2422 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2423 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 10
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#2424 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
.Nie no, jakem robiła pierwszy raz podchody pod wiadomy wątek, to też trafiłam na jakieś kałowe fotki...
|
|
|
#2425 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo lepiej za pomysłem jednej z wizażanek "nie podchodzić do dziecka gdy płacze" i wtedy będzie kojarzyło "nie ma mamy-płaczę-mamy nadal nie ma".Czytając niektóre Wasze poglądy będę nieziemsko uważna i dociekliwa, jeśli będę zatrudniać nianię. Edytowane przez bordowa Czas edycji: 2013-07-12 o 16:56 |
|
|
|
|
#2426 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Niedługo wrócimy do epoki, gdzie się chodzi z młoteczkami na wszy. |
|
|
|
|
#2427 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
) to robią mi się takie małe podrażnienia więc argument o ciemiężeniu kobiet jest z dupy wzięty, co to tortury golenia to jak ja mam zły balsam i koszmarnie przesuszone nogi (Ziaja Kozie mleczko to złuo) to wtedy owszem, nawet golenie boli jak diabli.Cytat:
|
||
|
|
|
#2428 | |
|
sissy that walk
|
[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;41757204]A propo tego mnie dzisiaj strasznie zniesmaczyła ta wypowiedź:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...kow#BoxWiadTxt Uważam, że przepraszanie za błędy rodziców to jakaś pomyłka. Nie wiem, jaka jest prawda, ale dzieci nie są winne temu, co zrobili ich rodzice, czy dziadkowie. I dla mnie to jest jakieś tanie szafowanie emocjami. Na takiej zasadzie to nie wiem, niech dzieci alkoholików przepraszają za to, że ich rodzice piją. (choć to bardzo miałkie porównanie w tym kontekście).[/QUOTE] Mnie rowniez. Idac tym tokiem rozumowania jak rodzic popelni przestepstwo i np. umrze albo go zlapac nie bedzie mozna, to dziecko powinno odsiedziec wyrok. Zrobmy z calych rodzin jedna osobe, bedzie najprosciej. Ja akurat wiem w jaki sposob np. moj pradziadek dzialal w kontekscie sluzby ojczyznie i mysle, ze spodobaloby sie to wielu takim krzykaczom, ale rowniez szczycic sie tym nie zamierzam, bo to nie ja tylko moj przodek. Rozumiem poniekad, ze zal moze tkwic w czlowieku dlugo, ale ocenianie czy to osob, czy calych narodow pod katem wydarzen sprzed kilkudziesieciu lat uwazam za kompletnie nieporozumienie. Niechec do kogokolwiek zyjacego teraz na podstawie tego, co dzialo sie kilka pokolen wstecz, to kompletny nonsens. I gdyby ktos wymagal ode mnie przeprosin za to, ze moj przodek dzialal (wszystko jedno czy z wlasnej woli, czy nie) w niewlasciwy w jego ocenie sposob, to bym mu sie najpredzej kazala w dupe pocalowac.
|
|
|
#2429 |
|
Konto usunięte
|
Ostanio chyba w uwadze byl facet, ktory dostal ogromny rachunek za dom opieki spolecznej, gdzie zabrali jego rodzicow jak juz przepili mieszkanie, narobli dlugow i wszczynali burdy. Facet uciekl od nich jak najszybciej mogl bo tam meble latały i spal iobcy ludzie, ktorzy sie do niego rzucali. A tu nagle rachunek na kilkadziesiat tysiecy.
Mowil, ze nie zaplaci bo nie czuje sie z nimi zwiazany, skrzywdzili go, nie bedzie im teraz zycia sponsorowal. Powiedzieli mu tylko, ze ktos to musi zaplacic i zgodnie z prawem wlasnie on. Tak a propo bledow rodzicow. |
|
|
|
#2430 |
|
Zakorzenienie
|
Nie rany boskie, takie informacje dostałam ucząc się do matury. Chodzi o to, żeby po tym pół roku nie zakładać "płacze=dzieje mu się krzywda", bo może płakać z nudów czy żeby zobaczyć jak zareagujesz. I to raczej w kontekście uważnego przyjrzenia się, czy to płacz "potrzebny"czy wymuszony. Czyli jak najbadziej reagować, tylko adekwatnie do sytuacji.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.

To już zamknięty rozdział historii, więc tym bardziej nie rozumiem.

a jakoś ludzie uskuteczniali depilację. Chyba to o czymś świadczy.

Bo lepiej za pomysłem jednej z wizażanek "nie podchodzić do dziecka gdy płacze" i wtedy będzie kojarzyło "nie ma mamy-płaczę-mamy nadal nie ma".