|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Ach ten Julasek
Cytat:
![]() Igorek jest takim pociesznym dzieckiem, nic tylko całować Cudaczek malutki Cytat:
Nie no wystarczy, że posadzone będzie pewnie siedzieć, tylko czytałam, że póki samo nie siądzie nie można sadzać i bądź tu człowieku mądry![]() W necie czytałam, że mamy sadzają dzieciaczki, które jeszcze sztywno nie siedzą, właśnie do krzesełek, przypinają pasami i dzieciaczki sobie jedzą, tylko to z kolei kłóci mi sie trochę z filozofią tej metody, która mówi o tym, że jeżeli dzieć nie siedzi to nie jest gotowy na jedzonko Może jak przeczytam do końca to trochę mi się rozjaśni. Pytanie Jasne, że chcemy
|
|
#3692 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Debrah, jakby lepiej z TZ... Teraz to juz w ogole bedzie kochany, bo tesknil bedzie
dobrze nam to zrobi.Eee szef zaraz kolo mlodych? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3693 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Pstryń, ładują się.
![]() Illusion, a my mamy dużo takich zdjęć robionych przez gości, tylko akurat większość z nich się nie nadaje do pokazania.
|
|
|
|
#3694 |
|
Zadomowienie
|
Wstawię zaraz do klubu, mam nadzieję, że syn mi to kiedyś wybaczy
|
#3695 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi, o kurczaki jak dobrze, ze nic Ci nie jest!!!
Illusion, widze, ze spodobala Ci sie seria Rainforest ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3696 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Zapraszam chętnych na spam do klubu.
|
|
|
|
#3697 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A no właśnie zjaśniały mu włoski, jak był malutki to miał bardzo ciemne, a jak się urodził to czarne wręcz. Ale na tym zdjęciu to jaśniejsze wyszły niż w rzeczywistości, światło padało bo przy oknie no i telefonem robione ![]() A co do tego siadania i jedzenia to jak to ma się w takim razie do zaleceń że dzieci karmione mm po 4 miesiącu a kp po 6> Chyba głupi tego nie wymyślili? Widocznie w określonym wieku już mleko (mm czy mleko matki) nie dostarcza dziecku już odpowiedniej ilości niezbędnych składników. I teraz każdy sobie odpowiada na pytanie...czy ważniejsze jest żeby dziecko samo siadało czy żeby dostarczyć mu odpowiednich dla wzrostu i zdrowia składników? Ja nie uważam żeby siadanie było wyznacznikiem bo przecież dzieci rozwijają się różnym tempie i jedno usiądzie mając 6 miesięcy a inne 10.
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-07-12 o 17:29 |
|
|
|
|
#3698 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie co do diety: bo dostałam wczoraj słoiczki i tam np jagody z jogurtem po 6mcu to normalnie bez przygotowania mogę podać pół słoiczka? jeszcze 6mcy nie mamy, pytam na przyszłośc.
Albo - mamy też jabłko z bananem i biszkoptem - oczywiście zawiera gluten - to kiedy taki słoik można podać? W ogóle czy któraś mama kp wprowadziła już gluten? |
|
|
|
#3699 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Już lecę
|
#3700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jeszcze morele jedlismy z jogurtem.ja wprowadzam glutena od jakis 3 tyg, jak mlody skonczyl pol roczku. daje rano lyzeczke mannej do mm. jak narazie jest ok. te biszkopty tez mam. podam gdzies za miesiac |
|
|
|
|
#3701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Black kochanie, pewnie jutro nie będziesz zaglądać ale z całego serca życzę Ci pięknych chwil spędzonych u boku ukochanego,żebyście nigdy nie przestali się kochać i szanować. Pięknego dnia życzę Wam jutro i pomysl chociaż przez chwilkę jutro o nas, bo wiesz,że wszystkie jutro myślami będziemy z Tobą |
|
|
|
|
#3702 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Autorki pisze też, że to mit, że mleko matki po 6 miesiącu zmienia swoje wartości i staje się nie wystarczające dla dziecka. według niej spokojnie można zacząć podawanie stałych posiłków po 6 miesiącu bez żadnej szkody dla dziecka A i właśnie w książce jest napisane, że jeżeli dziecka nie jest gotowe na rozszerzanie diety to nie wolno go w tym poganiać. Tak jak jedno dziecko będzie raczkować w wieku 6 miesięcy inne w wieku 10 co nie oznacza, że każde dziecko w wieku 6 miesięcy trzeba na siłe uczuć raczkowania. Nalezy zaufać dziecku, bo ono samo wie kiedy jest dla niego najlepszy moment no stałe pokarmy, tak jak wie kiedy ma zacząć np. chodzić
23.01.2013-PIOTRUŚ 21.04.2015-MICHAŚ Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka . Edytowane przez insolito Czas edycji: 2013-07-12 o 17:45 |
|
|
|
|
#3704 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dziś mam już luz, jeszcze tylko muszę zrobić sobie manicure i pedicure, także jak mi mała zaśnie (a leży już nakarmiona i wykąpana w łóżeczku), to się tym zajmę... W każdym razie dziękuję Wam.
Lecę do klubu oglądać fotki Wisienki.
|
|
|
|
#3705 |
|
Zakorzenienie
|
kurde dochodzę do siebie powoli
widzę,że Leo też lepiej jak mame ma przy sobie Ninagg buziaki dla malej za skończone 7 miesięcy, kurde u nas zaraz też stuknie ![]() chciałam Wam powiedzieć,że moj dziedzić sam usiadł ze 3 razy, do tego raczkuje jak szalony i próbuje wstawać kolejny fizyczny dzieć- to po mamie |
|
|
|
#3706 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powodzenia jutro, zeby wszystko poszlo po Waszej mysli, zeby Oliwka byla grzeczna i dala sie mamie wyluzowac A na nowa droge zycia duuuzo milosci, wzajemnego szacunku i wszelkiej pomyslnosci
|
|
#3707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3708 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla Leosia ![]() Nagraj jak raczkuje
|
|
#3709 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję, ja też mam nadzieję ![]() Wisienka jaka fajna Polusia ![]() Laurko widać, że Misiowi krzesełko odpowiada ![]() Boże Marsi, aż mnie ciarki przeszły. Uważaj na siebie Iffonka dużo zdrowia dla Bartusia Illusion Igi zadowolony bo wszystko dobrze widzi i za piękne jedzenie Meneq ja bym na swoim ślubie szefa nawet pod stołem nie chciała Kurde, mam tyle roboty, że nie wiem od czego zacząć i oczywiście siedzę na wizażu :/ |
|
|
|
|
#3710 |
|
Zakorzenienie
|
http://pudelekx.pl/prawdziwa-masakra...ku-90-ran-8318
co za ku.r.wa!!!! |
|
|
|
#3711 | |
|
Zadomowienie
|
Właśnie Black, bo mnie jutro nie będzie, Wszystkiego dobrego, dużo miłości i szczęścia dla Ciebie i Tż
Cytat:
|Szok
|
|
#3712 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ogromne brawa dla Leo
|
|
#3713 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3714 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
|
|
|
|
#3715 |
|
Zakorzenienie
|
I o to chodzi pstryku!
![]() Black, ode mnie tez najlepsze zyczenia!! Oby jutro wszystko poszlo po Twojej mysli i zebys reszte zycia spedzila w szczesciu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3716 |
|
Zadomowienie
|
Black, przyłączam sie-dużo dużo miłości i wzajemnego szacunku
![]() Ola śpi już od 20 min , Co do obrotów na brzuszek tylko przez jedno ramię - przecwiczyłam dziś Ole trochę i po kapaniu już sama próbowała przez drugie ramię, nie mogła sobie poradzić, fakt, ale próbowała! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3717 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękujemy Opuściłam Michałowi oparcie, ale ten łobuz się podciągnął do siadu i sobie siedział ![]() Cytat:
Cytat:
Nie przyznawaj mu się ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Illusion, ale ładnie Igi je chrupka Fajne krzesełko,Wisienko Polcia pięknie się buja Cała, Julasek jest jedyny ![]() Miś już śpi, matka je serniczek na zimno z brzoskwiniami A dupa rośnie. Mąż mnie dziś namawiał na zakupy w lumpku, oczywiście dałam się namówić, kupiłam Michasiowi trochę ciuszków i zarąbisty śpiworek bawełniany na lato
|
||||||
|
|
|
#3718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, ale się cieszę ![]() ![]() Zarezerwowaliśmy z TŻ weekend nad morzem Może i między nami coś dzięki temu się ruszy Tylko martwię się jak dam sobie radę z małym dzieckiem, ale skoro Wy sobie dajecie to i ja chyba dam
Edytowane przez Ewik86 Czas edycji: 2013-07-12 o 19:50 |
|
|
|
|
#3719 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki spróbuję Was troszkę poczytać, ale jakoś nie mogę się wbić
Mąż wrócił, usypia Malutką, a ja oglądam mecz i poczytam co tam u Was, bo mnie skręca ze złości, że nie wiem
|
|
|
|
#3720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Już wiem - siatka leci, a ja nie wiedziałam Lecę w takim razie do kuchni po piwko A miałam iść spać ![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- kurcze, przegrywamy ![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- teraz ja gadam sama ze sobą
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.

Igorek ma już krzesełko do karmienia, na razie odchylam mu oparcie do tyłu i nie jest na siedząco. Grzecznie siedzi, wygodnie się karmi. Super regulacja wysokości, dopasowuję sobie żeby mi wygodnie było karmić w zależności czy na kanapie siedzę czy na krześle. O takie mamy
Wczoraj mieliśmy debiut flipsowy, kupiłam te długie okrągłe - tygryski się to nazywało i szamał aż miło, piszczało więcej ale tylko 2 dałam
Wsadziłam go do krzesełka, dałam flipsiora a sama robiłam obiad. Normalnie jakby dziecka nie było. Poniżej dowód
Nie wiedziałam, które zdjęcie wybrać.
i bądź tu człowieku mądry

dla Leosia 

Mąż wrócił, usypia Malutką, a ja oglądam mecz i poczytam co tam u Was, bo mnie skręca ze złości, że nie wiem