Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 3 9,09%
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 1 3,03%
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 2 6,06%
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 0 0%
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 2 6,06%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 0 0%
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 1 3,03%
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 14 42,42%
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. 2 6,06%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-12, 13:38   #2071
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Magiusia Dareczek słodziak
Chyba tylko ja jeszcze nie wstawiłam zdjęć małej

Bańka sto lat sto lat niech żyje żyje nam

Diabli jak mowię coś w domu ze słowem diabli to momentalnie na myśl Ty mi przychodzisz

No nie... Ona śpi po 5 minut Najlepiej tylko na rękach Biedna moja... przy następnym karmieniu podam jej ten delicol...

Pytanie do mam stosujących delicol:

Dajecie przy każdym posiłku?? Czy mogę to rozłożyć?? U niej jazdy zaczynają się od 14...
Stary 2013-07-12, 13:41   #2072
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
to dwa lata trzeba czekać po cesarce na kolejną ciąże ? ehh a ja tu już sobie wobrażałam że w przyszłym roku będe znowu z brzuszkiem
minimum chyba rok w szpitalu była mloda laska, która chwalila się na prawo i lewo, ze będzie miała cc. lekarz zapytal dlaczego, jakie wskazanie, a ona "bo rok temu była", na co on "to proszę uwazac żeby za rok znow nie było"

Cytat:
jak tak piszecie o tych szczepieniach to mam coraz większą ochotę wziąć skojarzone żeby dziecka nie stresować ile płaciłyście za menigokoki? bo z tego co pamiętam to pneumokoki można później doszczepić np przed pójściem do żłobka nie?
pytałam o to wczoraj pediatrę. mowil, ze pneumo nie ma jakiegoś terminu, ale im wcześniej się zaszczepi tym lepiej, bo można je zlapac na każdym etapie zycia.

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
nie ale ma to sens szczoteczkę do zębów wymieniasz co 3 miesiące a używasz rzadziej niż niektóre dzieci smoczek my nie nadużywamy, są dni kiedy Bartek w ogóle smoka nie dostaje a i tak zauważyłam, że trochę się zużył
tego tematu jeszcze nie było, wiec WYMIENIAMY SMOKI! prawie jak apel Keglowy hehe.

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
HEj. Wczoraj jak tylko napisałam posta, mała w ryk, więc z powrotem na ręce. I tak do 23:40... od 14!! Mąż jedzie po Delicol albo cokolwiek... Dziś od rana też płacz... Jakby nie mama to ani bym nie zjadła, ani sie nie umyła... Biedna tak cierpi... W nocy obudziła się dopiero o 4:30... Przypuszczam, że była tak zmęczona... Bo nigdy tyle nie przespała... 2 razy zastosowaliśmy rurkę antykolkową, ale nie chcę ich używać, bo potem się sama nie wyrobi
biedna Julcia. wytrwalosci Nuna!
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 13:42   #2073
Elusiek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
u nas standardowo Natka marudna, od 8 niespi juz, a w nocy to tez spała malutko....
niewiem czego (moze to przez pobyt w szitalu) mała nieumie dossac sie czesto do cyca, a jak ja kramie to płacze, prezy sie..niewiem moze se nienajada?? juz sama niewiem o co chodzi, delicol bierzemy juz miesiac i niewiem sama czy on daluj jej pomaga czy organizm juz do niego tak przywykł ze moze niedziała juz........

wczorej zauwazyłam czerwone plamy na główce i na nich jaky łuszczaca skóra--- czy to ciemieniucha????????
normalnie juz siły mi brak bo ciagle cos dolega mojej małej jak "nie urok to sraczka"........czasem mysle ze mi ktos urok rzucił na to moje dziecko
.po wyjsciu ze szpitala zaczeła mi kichac, sapac i chyba sie przyziebiła bo pokasłuje i jakby miała katar bo tak dzie=wnie oddychs przez nos
majac 6 tyg juz przeszła:
=okropne kolki co wieczór
=plesniawki
=ropne zapalenie pepka
=pobyt w szpitalu
=tradzik niemowlecy
=biegunki
=ropiejace oczka
=teraz to paskudztwo na główce, chyba ciemieniucha
=katar, pokasływanie
normalnie moge ksiazki pisac o dolegliwosciach noworodów i niemwlaków
kiedy to sie skonczy i bede cieszyc sie z macierzynstwa
......................... ..................
mała zasneła mi na rekach, wiec uciekam gotowac obiad poki spi, bo jej sen moze trwac 5 min a moze 1 h - nigdy niewiadomo
może to naczyniaki, dziś pediatra u Adiego je stwierdziła i mają się wchłonąć

mamy pierwszy ząbek dolna jedynka wychodzi na świat
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 13:44   #2074
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Hej
Diabli kiedy ty spisz ?! mnie pocytowanie tych wszystkich postów cała noc by zajeło widziałam zdjecie z wycieczki i zazdroszcze, ja to nie moge do sklepu pojechać bo u nas całkowity sprzeciw jazdy w wózku
jak to kiedy? w nocy moja noc to zapewne Twój wczesny poranek w ciąży zmniejszylo mi się zapotrzebowanie na sen, wiec teraz 5-6 godzin zupełnie wystarcza a Nela spi jak szalona, nawet i do 9 rano...je i zno chrapie :d mam taki cudny leniwy egzemplarz.
Stary 2013-07-12, 13:47   #2075
nuna2
Zakorzenienie

Elusiek już ząbek??
Moją dopiero zaczęłam na brzusiu kłaść... Bo pępek odpadł dopiero w 20 dobie....I główki póki co nie podnosi...

Diabli ja wytrwam... tylko maleństwa szkoda...

Ma któraś książkę ,,Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy" w pdf??
Stary 2013-07-12, 14:01   #2076
vil84
Wtajemniczenie

Banka, ciągle zapominam napisać .... wszystkiego najpiękniejszego !!! spelnienia marzeń

Cytat:

Dajecie przy każdym posiłku?? Czy mogę to rozłożyć?? U niej jazdy zaczynają się od 14...
qrcze, to chyba klasyczna kolka ... u nas było prężenie się i płacz po każdym posiłku i na to pomógł delicol, podawaliśmy po 6 kropli do 130 ml mleka. w Waszym przypadku też bym podawała cały dzień, nie po konkretnej godzinie.

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
gratki
nam się wczoraj przebiła jedynka nad dziąsełko, teraz czekamy na drugą bo już widać delikatną białą krechę

mąż nauczył Przemka podciągania się na łapkach ja z nim się bałam tak bawić, a jak mąż go podciąga do siedzenia to trzyma pięknie główkę i wystarczy go złapać za łapki a sam się podciąga do góry wiem że pewni późno ale ja się cieszę bo miał problem z takimi rzeczami, na brzuszku nadal nie chce wysoko łebka trzymać.

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-07-12 o 14:03
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 14:16   #2077
Elusiek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
nie bedzie tak ze sam sie nie wyrobi. zobaczysz. ja uzylam 4-5 rurek, pierwsze to nawet 2x w ciagu 24h, a teraz nie uzywamy od kilku dni i Młody daje rade...choć przyznaje ze robie wszystko, masaze kilka eazy dziennie, biogaie, sab simplex i czasami kładę na brzuch.

Ciotki, a oto Daruś w swoje miesięczne urodzinki, już nawet nieco książeczką się interesuje.
I prócz pięknego przyboru masy w miesiąc ( coś koło 1450) zmieniamy też ubranka na 62, bo 56 już za ciasne

Załącznik 5322864

Załącznik 5322865

słodziak

Cytat:
Elusiek już ząbek??
Moją dopiero zaczęłam na brzusiu kłaść... Bo pępek odpadł dopiero w 20 dobie....I główki póki co nie podnosi...

Diabli ja wytrwam... tylko maleństwa szkoda...

Ma któraś książkę ,,Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy" w pdf??

dziś pediatra pokazała małego białego kiełka, Adi tak zamyka buzię że w domu nie mam jak jego pokazać dla tż, bo ciągle przykrywa go językiem lub paluszkami albo buzie zamknie i się śmieje

ja mam cały czas problem z tym brzuszkiem 2 minuty wytrzymuje i płacz, podniesie główkę na 2 sekundy i opuszcza

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Banka, ciągle zapominam napisać .... wszystkiego najpiękniejszego !!! spelnienia marzeń

qrcze, to chyba klasyczna kolka ... u nas było prężenie się i płacz po każdym posiłku i na to pomógł delicol, podawaliśmy po 6 kropli do 130 ml mleka. w Waszym przypadku też bym podawała cały dzień, nie po konkretnej godzinie.

gratki
nam się wczoraj przebiła jedynka nad dziąsełko, teraz czekamy na drugą bo już widać delikatną białą krechę

mąż nauczył Przemka podciągania się na łapkach ja z nim się bałam tak bawić, a jak mąż go podciąga do siedzenia to trzyma pięknie główkę i wystarczy go złapać za łapki a sam się podciąga do góry wiem że pewni późno ale ja się cieszę bo miał problem z takimi rzeczami, na brzuszku nadal nie chce wysoko łebka trzymać.

ale szybko tym maluszkom ząbki zaczynają rosnąc, czytałam że dopiero 4 miesiąca powinny się przebijać

muszę wypróbować tą metodę na podciąganie na łapkach, bo u nas krucho z tym, jedynie trochę jak jest w pionie się odpycha, a na brzuchu rozwala ręce na boki i tyle z tego było
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-12, 14:20   #2078
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
stoooo lat mamuska!!!
http://www.youtube.com/watch?v=wFh-rX_Sfhs no i party time!

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

hehe czasem się udaje

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

pff, podziwiać to Wy możecie moje zlote dziecko, które pozwala mi tu klikac
dzieki
Cytat:
czyli szczepic? jako dzialajaca w branzy medycznej przedstaw mi swoje zdanie na temat szczepien. prooosze! bo mnie już krew zalewa.

u nas jest karmienie i mala spi. wieczor jest rodzicow a później tata idzie spac, a ja soie lubie nocna pora posiedzieć przy kompie zazwyczaj odrywa mnie stekanie i kolejny cyc-czas wtedy już idziemy sobie razem spac i spimy do rana.

bobie, bób matkooo bób mnie przesladuje! macha do mnie z polek w warzywniaku. uwielbiam i mam taaaaka ochote. ale po tym wzdęcia warantowane odbije sobie za rok
ps. wiem, ze piszecie o fryzurze

POWODZENIA NA CHRZCINACH - ZDAJ RELACJE.

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

biedna Malgosia Nela to chyba twardzielka, bo ona tylko krzyczała pewnie tlumaczac z niemowlęcego na polski bylaby to wiazanka przekleństw

dwa lata? slyszalam, ze minimum rok...

super! u nas tez coraz lepiej. dzisiaj mala już sama glowke kladla na drugi boczek

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

pielegniarka probowala mala wkurzyc przed ukłuciem. troszkę ja podszczypywala żeby zaplakala...chyba wlasnie po to żeby sie nie zaniosła. ale ja nic nie rusza krzyk był wtedy kiedy mial być
ehhehe to tak jak u mnie kazala go wziasc na boczek i mocno przytulic i sciasnac troszke zeby skupil sie na tyma tylko ige wbila uuuuu bylo glosnoo hehe
Cytat:
Magiusia Dareczek słodziak
Chyba tylko ja jeszcze nie wstawiłam zdjęć małej

Bańka sto lat sto lat niech żyje żyje nam

Diabli jak mowię coś w domu ze słowem diabli to momentalnie na myśl Ty mi przychodzisz

No nie... Ona śpi po 5 minut Najlepiej tylko na rękach Biedna moja... przy następnym karmieniu podam jej ten delicol...

dziek
ja dawal do kazdego i dzisij wlasnie mis ie skonczyl
ale za to przyszedl bobotic hehehe
Cytat:

gratki

dzieki

moj mam wrazenie ze sie uwstecznil polozylam go mate na brzuszku o nawt na 1 cm glowy nie podnniosl tylko pchal te swoje pistki do buzi i zaslinil pol maty heheh a za rece jak go biore to podnosiznaczy chce podniesc glowe ale ja nie robie tak ze ja za niego go podnosze boje sie jakos heh
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 14:24   #2079
banka26
Zakorzenienie

Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

A mate nie kupowalam.bo kol. Znalazla w garazu wiec wypralam i jest
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1373635347699.jpg (78,5 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1373635393473.jpg (48,5 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1373635446666.jpg (55,2 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1373635461684.jpg (57,1 KB, 36 załadowań)
Stary 2013-07-12, 14:47   #2080
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
u nas standardowo Natka marudna, od 8 niespi juz, a w nocy to tez spała malutko....
niewiem czego (moze to przez pobyt w szitalu) mała nieumie dossac sie czesto do cyca, a jak ja kramie to płacze, prezy sie..niewiem moze se nienajada?? juz sama niewiem o co chodzi, delicol bierzemy juz miesiac i niewiem sama czy on daluj jej pomaga czy organizm juz do niego tak przywykł ze moze niedziała juz........

wczorej zauwazyłam czerwone plamy na główce i na nich jaky łuszczaca skóra--- czy to ciemieniucha????????
normalnie juz siły mi brak bo ciagle cos dolega mojej małej jak "nie urok to sraczka"........czasem mysle ze mi ktos urok rzucił na to moje dziecko
.po wyjsciu ze szpitala zaczeła mi kichac, sapac i chyba sie przyziebiła bo pokasłuje i jakby miała katar bo tak dzie=wnie oddychs przez nos
majac 6 tyg juz przeszła:
=okropne kolki co wieczór
=plesniawki
=ropne zapalenie pepka
=pobyt w szpitalu
=tradzik niemowlecy
=biegunki
=ropiejace oczka
=teraz to paskudztwo na główce, chyba ciemieniucha
=katar, pokasływanie
normalnie moge ksiazki pisac o dolegliwosciach noworodów i niemwlaków
kiedy to sie skonczy i bede cieszyc sie z macierzynstwa
......................... ..................
mała zasneła mi na rekach, wiec uciekam gotowac obiad poki spi, bo jej sen moze trwac 5 min a moze 1 h - nigdy niewiadomo
oj biedna nie zazdroszczę
a ta zlosc na cyca - spróbuj nakładki ja swoja mala oszukuje i zakładam nakladke ona sobie na początku spokojnie pije (ten natłok - zbiera jej się w zbiorniczku), a później zdejmuje nakladke i już pije normalnie zlosc minela. widocznie mleko za mocno jej leci albo musi wlozyc w ciagniecie zbyt dużo wysiłku.

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Nie mam pojęcia co u Was... przez całą ciążę byłam z Wami bardzo na bieżąco i blisko, a teraz nie wiem nic. Szkoda... Ale mój Mały nie daje mi na nic czasu
i liczymy, ze niebawem znow będziesz na bieżąco! buziaki dla Was.

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
A ja wczoraj zakupiłam wkładki laktacyjne babydream i według mnie są beznadziejne!! Dużo lepsze były te j&j. Kuzynka ma podobno zapasy i miała mi dać bo jej już nie potrzebne ale jak na razie nie może się wybrać. Zobaczę co będzie jak zużyję te..
babydream sa chłonne, ale grube. wlasnie dzisiaj je skonczylam. teraz koncze bella mama - cienkie, ale szybciej przemakają. kolejne kupie chyba lasinoh polecane przez Ash. do tej pory najlepsze według mnie były wkładki z canpola, ale cholerstwo drogie

Cytat:
Lecę prasować bo sterta pieluch na mnie czeka a trzeba wykorzystać jak mała śpi..
używacie tertry tylko do odbijania? bo my tak i dlatego nie prasuje

Cytat:
A i mam pytanie co do szczepień...większość z was daje skojarzone czy te z nfz? Bo ja bylam zdecydowana na skojarzoną ale ktoś ta mi znów zamotał że to wcale nie takie dobre i że lepsze te na nfz. Na rota nie szczepimy a o pneumokokach bedziemy myśleć przed wysłaniem małej do przedszkola.
składowo lepsze sa skojarzone (bezkomórkowe). mnie przekonalo to, ze w całej Europie wlasnie nimi dzieci szczepią...i ilość iniekcji. zobacz sobie w książeczce zdrowia na 64 stronie - na nfz 16 ukluc, a skojarzonymi tylko 9 (do 18 miesiąca zycia).

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Spoko, mój też co chwila coś.
-zakażenie organizmu po urodzeniu
-wodonercze
-drżenia kończyn
-okropne badania: renoscentygrafia dwa razy, cystografia, pobierany płyn mózgowo-rdzeniowy dwa razy
-przepuklina pępkowa
-rehabilitacja
-neurolog, urolog, patologia noworodka i tak w kołko od jednego do drugiego................. ....................

no ale nie poddajemy się

Ten trądzik też miał. Teraz kupy nie moze zrobić ciągle i się męczy.
o kurcze, biedny Jurek. dzielnie wszystko znosi, nasz maly bohater

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ciotki, a oto Daruś w swoje miesięczne urodzinki, już nawet nieco książeczką się interesuje.
I prócz pięknego przyboru masy w miesiąc ( coś koło 1450) zmieniamy też ubranka na 62, bo 56 już za ciasne

Załącznik 5322864

Załącznik 5322865
kochany sto lat dla Darka! swietuje razem z ciotka Banka hehe.
Stary 2013-07-12, 15:09   #2081
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
u nas cennik w przychodni jest 220 za hexe, 330 za rota, pneumo i meningo nie pamietam bo na razie te 2 dajemy, to drogo czy normalnie?
u mnie za pneumokoki 200 lub 270 w zależności o tego na którą się zdecydujemy
Cytat:

Cytat:
Elusiek już ząbek??
Bartka pielęgniarki kładły na brzuszku już w szpitalu

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-12, 15:09   #2082
Ashyshqa
Zakorzenienie

Jestesmy w parku, przysiadlam na laweczce I me dziecie spi, az jestem zdziwiona

Nuna, ja daje delicol przed kazdym karmieniem (ok zdarza mi sie zapomniec podczas karmienia nocnego od kilku dni nawet nie patrze na zegarek taka jestem wtedy nieprzytomna. Po prostu podlaczam mala do cyca I ide w kime )
Ale ja juz nie wiem co temu mojemu dziecku szkodzi... U nas bol brzuszka pojawia sie o roznych porach. Choc jeszcze niedawno byl tylko wieczorami...

Diabli wkladek z canpola nie probowalam. Lansinoc to ok 25zl za 60 wkladek, ja kupilam 180 za 55 wiec cenowo wyszly jak te z johnsona a sa o niebo lepsze.
To Ty pytalas czym rozni sie biogaia od dicofloru? I jedno I drugie to probiotyk tylko troche inne szczepy bakterii. Farmaceutka poradzila mi stosowac rozne probiotyki, ponoc to daje jeszcze lepsze efekty bo kolonizuja sie rozne dobroczynne bakterie. Skonczyl nam sie dicoflor, teraz podaje biogaie a nastepny dicoflor mam w pogotowiu. Ale sa pewnie jeszcze inne srodki.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 15:24   #2083
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:

a na brzuchu rozwala ręce na boki i tyle z tego było
mamy to samo. ostatnio zaczęliśmy mu podkładać ręce pod klatkę piersiową, wytrzymuje wtedy troszkę więcej i układamy łapki do przodu żeby załapał o co chodzi ale zaczyna chyba się pomału orientować że tak więcej widać a to wścibska bestia więc może będzie to dla niego motywacją

Stary 2013-07-12, 15:37   #2084
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
może to naczyniaki, dziś pediatra u Adiego je stwierdziła i mają się wchłonąć

Looo brawo ale szybkooo
Stary 2013-07-12, 15:45   #2085
Mysia mysz
Zakorzenienie

zaszalałam i kupiłam młodemu kojec podróżny

czadowy jest, myślę, że się przyda w domu i na wyjazdy czy do ogródka

http://www.mall.pl/podrozne-lozeczka...-2-w-1?src=sug

Edytowane przez Mysia mysz
Czas edycji: 2013-07-12 o 16:08
Mysia mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 15:52   #2086
nuna2
Zakorzenienie

Justi ja się bałam ze względu na pępek i któraś położna mówiła, żeby poczekać, aż odpadnie Teraz będziemy ćwiczyć.

vill też mi się wydaje, że to typowe kolki... Na razie ją wymasowałam, pomęczyłam na brzuszku, podałam kropelki i śpi... Na razie odpukać lepiej jak wczoraj... Bo ona ma ogółem problem nawet z odbeknięciem.

Ashy no ja w nocy dopiero raz usnęłam jak ją karmiłam, ale ona ze mną Bo z reguły to Julka ma 2 godzinne przerwy w spaniu...
Stary 2013-07-12, 16:09   #2087
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
A mate nie kupowalam.bo kol. Znalazla w garazu wiec wypralam i jest
kurde banka oddawaj mi mojego syna!
(no i wszystkiego naj naj )

wlasnie sie zachustowalismy w kieszonke. po raz pierwszy... udalo sie, i dzieki temu jem obiad
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 16:15   #2088
vil84
Wtajemniczenie

patrzcie co moje dziecko przed chwilą zrobiło bawił się tak z 20 min.

http://www.youtube.com/watch?v=gCiVw...ature=youtu.be

no normalnie mordka mi się cieszy ciągle

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-07-12 o 16:23
Stary 2013-07-12, 16:18   #2089
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość

wlasnie sie zachustowalismy w kieszonke. po raz pierwszy... udalo sie, i dzieki temu jem obiad
heheh mamy Florka i Michasia w jednym hehe podobni na maxa heeh

hehe brawo dla Przemusiaa suuperrr ale jak sciska koleczkoo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-12, 16:25   #2090
pearl87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Salviae, a robilas jakies testy nabialowe? Bo ja od miesiace jedyne na co sobie pozwolilam to raz drozdzowka I raz mufinka - zapewne mialy w sobie mleko. Po obu byla brzydla kupa + bol brzuszka. Ale to samo jest ja nic nabialowego nie jem nie mamy ani stwierdzonej skazy ani nietolerancji. Wszystki to moje domysly
to u nas tak samo, martwię się tylko, czy mi to nie wydrenuje calkiem wapnia z kosci w prenatalu troche jest, ale wiadomo, ze sie to gorzej wchlania niz z mlecznych rzeczy. Lekarz mowil, zeby z 6 miesiecy wytrzymac, potem probowac. Jak ja tesknie za platkami z mlekiem, smietana w zupie, maslem, lodami, budyniem, aaaaaaaaa

Cytat:

biedna Malgosia Nela to chyba twardzielka, bo ona tylko krzyczała pewnie tlumaczac z niemowlęcego na polski bylaby to wiazanka przekleństw

super! u nas tez coraz lepiej. dzisiaj mala już sama glowke kladla na drugi boczek
tak jak potem pisalam- mialam komplikacje, moze stad dwa lata

za gloweczke
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 16:30   #2091
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

my zamotaliśmy dziś, wyszliśmy przed klatkę - deszcz a w domu nie noszę w chuście

Cytat:

super

Stary 2013-07-12, 16:45   #2092
lonely_lady
Zakorzenienie

Melduję ze u nas wszystko ok. A nawet lepiej niż ok. Nie wiem czy to przypadek, ale od wczoraj podaje delicol i mały jest o wiele spokojniejszy, robi ładnie kupki i baczki i nie ma juz takiego stekania
Mam nadzieje ze tak juz zostanie..
Nuna putalas jak często podawać delicol..
Ja nie daje przed każdym karmieniem bo mały w dzien często je. Daje tak 3x dziennie.

I muszę sie pochwalić:
Dzisiaj zrobiliśmy sobie z Tz dzien shoppingu
Pojechaliśmy do innego miasta.. Przed samym wyjazdem o 11 odciagnelam butle mleka, nakarmilam małego drugim cycem, przewinelam i wyruszylismy. Mały mega grzeczny
Dopiero wracamy do domku wiec trochę go wymeczylismy..
Kupiłam sobie 4pary butów 2pary spodni i sukienkę

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 17:02   #2093
cloche
Zakorzenienie

Cytat:

wooow, ale fajnie sie juz bawi! no i jaki przystojniak
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
my zamotaliśmy dziś, wyszliśmy przed klatkę - deszcz a w domu nie noszę w chuście
ja sie przeszlam z ta chusta po ogrodzie chwile, ale u nas slonce prazy, wiec nie przesadzam normalnie to bym po domu tez nie nosila, ale juz glodna bylam, a nawet makaronu nie mialam jak odcedzic... mlody nie chcial ani chwili lezec sam. po godzinie w chuscie jednak zdecydowal sie nie marudzic w lozeczku i sobie spi
(aha, wyciaganie dziecka z kieszonki, znaczy sie rozplatywanie tego bez szkody dla dziecka , jest znacznie latwiejsze od rozbrajania tego wiazania X-owego!)
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
(...)Przed samym wyjazdem o 11 odciagnelam butle mleka, nakarmilam małego drugim cycem, przewinelam i wyruszylismy. (...)
aaale fajnie!
i to sie tak da? ja mecze dwa cyce i mam jedna nie za duza porcje dla mlodego... no ale w ten weekend to chyba bedziemy sie bardziej cyckowac niz odciagac, bo raczej nie dam rady z pompa biegac...
Stary 2013-07-12, 17:14   #2094
NoBoTak
Rozeznanie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
: Przed samym wyjazdem o 11 odciagnelam butle mleka, nakarmilam małego drugim cycem, przewinelam i wyruszylismy.
Jak ja bym tez tak chciała! Ja to musze odciagac z dwóch cyckow żeby taka nie duża porcja była, potem Młody się budzi, w cyckach pusto i musze mu dać to co odciagnelam... I tak w kółko :-(
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 17:14   #2095
Veronic
Wtajemniczenie

hej

vil- ale esktra ! już się nie mogę doczekać, ażz mój zacznie cos łapać, na razie tylko łapki pakuje do buzi

nuna- podawaj delicol przed każdym karmieniem, ja żałuję, że dopiero teraz zaczęłam to robić
bo widzę znaczną poprawę

lonely- super, że u was wszystko ok

===
my bylismy dzisiaj rano u pediatry, wiedziałam, ze nie ma po co isc do tej baby

oczywiscie stwierdziła, ze Młody wyje, bo "jest facetem" i ze jeszcze przez 46 lat swojej pracy nie spotkAŁA się, żeby jakaś dziewczynka tak wyła
generalnie niczego się od niej nie dowiedziałam, stwierdziła, że mamy nie używać za czesto rurki, bo Młody się przyzwyczai , a w dodatku moze odd tego będzie gejem

ja powiedziałam,ze podejrzewam nietolerancje laktozy to uznała, ze byc moze tak jest i moge podawac delicol

przy okazji się zważylismy i Mały ma 6070g
pediatra w szoku, ze tak szybko przybiera,..
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 17:19   #2096
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość

vil- ale esktra ! już się nie mogę doczekać, ażz mój zacznie cos łapać, na razie tylko łapki pakuje do buzi

oczywiscie stwierdziła, ze Młody wyje, bo "jest facetem" i ze jeszcze przez 46 lat swojej pracy nie spotkAŁA się, żeby jakaś dziewczynka tak wyła
generalnie niczego się od niej nie dowiedziałam, stwierdziła, że mamy nie używać za czesto rurki, bo Młody się przyzwyczai , a w dodatku moze odd tego będzie gejem

przy okazji się zważylismy i Mały ma 6070g
pediatra w szoku, ze tak szybko przybiera,..
ja właśnie byłam w szoku bo nie dość że pierwszy raz sam złapał to jeszcze do buzi trafił, mądry

omg co za lekarz waga piekna

Stary 2013-07-12, 17:26   #2097
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
to dwa lata trzeba czekać po cesarce na kolejną ciąże ? ehh a ja tu już sobie wobrażałam że w przyszłym roku będe znowu z brzuszkiem

-- a tak w ogóle to ciągle pada nanana i jak tak dalej będzie to znowu ze spaceru nici, a chciałam dzis kupić małemu ubranko na chrzest
dziś od dawien dawna mały z rana sie napręzył i bez spinania wielogodzinnego strzelil ogromną kupę zadowolony najadł się jak bąk i śpi
a ja robię to co na kurę domową przystało, sprzatanko, pranko i gotowanko

Veronic myśle że przez kilka dni powinnaś próbować z tym mm i się okaże czy to znowu przypadek czy też nie a jak to nietolerancja to znowu potem podaj pierś normalnie i obserwuj

Dzisiaj zrobił mi się ogromny guz na piersi, bo mały znowu kimał za dlugo od 20.30 do 2 więc musiałam kombinować półprzytomna z ciepłym prysznicem, laktatorem i małym ssaczkiem i na szczęście sytuacja opanowana

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

jak tak piszecie o tych szczepieniach to mam coraz większą ochotę wziąć skojarzone żeby dziecka nie stresować ile płaciłyście za menigokoki? bo z tego co pamiętam to pneumokoki można później doszczepić np przed pójściem do żłobka nie?
dwa lata po cesarce musisz mieć cesarkę (choć to zależy od blizny)

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Hej
Diabli kiedy ty spisz ?! mnie pocytowanie tych wszystkich postów cała noc by zajeło widziałam zdjecie z wycieczki i zazdroszcze, ja to nie moge do sklepu pojechać bo u nas całkowity sprzeciw jazdy w wózku
Banka STO LAT
Ash ja nie jem nabiału, nie jesteś sama
Axella trzymaj się, ma pomysły chłopak, zamknac sie w mieszkaniu , on nic nie wskóra chce tylko ci na złość zrobić, a przy okazji z siebie debila

Mały dalej pieknie spi, dzisiaj od 21 do 5:30, a pozniej do 8:30 przez 2 tygodnie raz wstałam w nocy, ale niestety po odstawieniu syropu wróciły problemy z wypchaniem kupy, wiec jakby co syrop prawoslazowy działa na brzuszek
Waga mi tak ładnie schodziła i mam zastój maz jest kierownikiem na budowie u goscia ktory sprowadza ciasteczka z Niemiec i za kazdym razem przywozi po kilka paczek i ja je pochłaniam w mega duzych ilosciach własnie ide po kawe i paczke ciastek
zazdroszcze ciastek, pojechałam po tort do cukierni żeby zawiećś do restauracji tam gdzie będą chrzciny i ślina mi po kolanach leciała, kupiłam dwa kawałki ciasta do domu przyszłam i patrzyłam na nie po czym schowałam do lodówki

Cytat:
A ja wczoraj zakupiłam wkładki laktacyjne babydream i według mnie są beznadziejne!! Dużo lepsze były te j&j. Kuzynka ma podobno zapasy i miała mi dać bo jej już nie potrzebne ale jak na razie nie może się wybrać. Zobaczę co będzie jak zużyję te.

Lecę prasować bo sterta pieluch na mnie czeka a trzeba wykorzystać jak mała śpi.

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

A i mam pytanie co do szczepień...większość z was daje skojarzone czy te z nfz? Bo ja bylam zdecydowana na skojarzoną ale ktoś ta mi znów zamotał że to wcale nie takie dobre i że lepsze te na nfz. Na rota nie szczepimy a o pneumokokach bedziemy myśleć przed wysłaniem małej do przedszkola.
skojarzone

Cytat:
czyli szczepic? jako dzialajaca w branzy medycznej przedstaw mi swoje zdanie na temat szczepien. prooosze! bo mnie już krew zalewa.

u nas jest karmienie i mala spi. wieczor jest rodzicow a później tata idzie spac, a ja soie lubie nocna pora posiedzieć przy kompie zazwyczaj odrywa mnie stekanie i kolejny cyc-czas wtedy już idziemy sobie razem spac i spimy do rana.

bobie, bób matkooo bób mnie przesladuje! macha do mnie z polek w warzywniaku. uwielbiam i mam taaaaka ochote. ale po tym wzdęcia warantowane odbije sobie za rok
ps. wiem, ze piszecie o fryzurze

POWODZENIA NA CHRZCINACH - ZDAJ RELACJE.

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

pielegniarka probowala mala wkurzyc przed ukłuciem. troszkę ja podszczypywala żeby zaplakala...chyba wlasnie po to żeby sie nie zaniosła. ale ja nic nie rusza krzyk był wtedy kiedy mial być
widać, że bardzo masz ochotę skoro pojawiło się takie skojarzenie

Cytat:

klask i:

musze pochwalić mojego Nikosia, był ze mna u fryzjera od 10,30 do 15,30 i był poprostu bajeczny, wszyscy się zachwycali jaki spokojny, leżał w gondoli bez kółek, trochę go koleżanka ponosiła z zainteresowaniem patrzył co się dzieje, po prostu anioł, jestem z niego taka dumna
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 17:31   #2098
lonely_lady
Zakorzenienie

Cloche, Nobotak - ja laktacji nawet specjalnie nie rozkrecalam ale mleczka mam sporo. Odciagalam ręcznie (jak zwykle) i w 5 min miałam 100, młody sie obudził wiec przerwalam i mimo ze z tego jeszcze ładnie lecialo to dałam mu drugiego.

To była nasza pierwsza wyprawa na tak długo z małym, nigdy nie lubił chodzić po sklepach, a tu taka miła niespodzianka

Edytowane przez lonely_lady
Czas edycji: 2013-07-12 o 17:32
lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 17:52   #2099
cloche
Zakorzenienie

ja sie zaloze, ze gdybym mogla od poczatku mlodego przystawiac po ludzku, to tez bym nie musiala niczego rozkrecac. a tak to ta pompa jest taka nieromantyczna i mnie w ogole nie kreci, a zatem i nie rozkreca niczego...
Stary 2013-07-12, 18:00   #2100
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
(aha, wyciaganie dziecka z kieszonki, znaczy sie rozplatywanie tego bez szkody dla dziecka , jest znacznie latwiejsze od rozbrajania tego wiazania X-owego!)
o widzisz!
Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
Jak ja bym tez tak chciała! Ja to musze odciagac z dwóch cyckow żeby taka nie duża porcja była, potem Młody się budzi, w cyckach pusto i musze mu dać to co odciagnelam... I tak w kółko :-(
w piersiach NIGDY nie jest pusto dziecko swoje wyciągnie, może trochę bardziej się pomęczy ale naje się
Cytat:
ja sie zaloze, ze gdybym mogla od poczatku mlodego przystawiac po ludzku, to tez bym nie musiala niczego rozkrecac. a tak to ta pompa jest taka nieromantyczna i mnie w ogole nie kreci, a zatem i nie rozkreca niczego...
myśl intensywnie o Florku jak odciągasz powinno pomóc ja tylko pomyślę o młodym to zaraz czuję igiełki a ostatnio aż się ze mnie polało

===
Chrzciny w kościele zgłoszone, w knajpie dogadane, mogę kupować zaproszenia

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości