|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
2 | 6,06% |
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
0 | 0% |
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
2 | 6,06% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
14 | 42,42% |
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
2 | 6,06% |
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2071 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Magiusia Dareczek słodziak
![]() Chyba tylko ja jeszcze nie wstawiłam zdjęć małej ![]() Bańka sto lat sto lat niech żyje żyje nam ![]() ![]() Diabli jak mowię coś w domu ze słowem diabli to momentalnie na myśl Ty mi przychodzisz ![]() No nie... Ona śpi po 5 minut ![]() ![]() Pytanie do mam stosujących delicol: Dajecie przy każdym posiłku?? Czy mogę to rozłożyć?? U niej jazdy zaczynają się od 14...
#2072 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2073 | |
BAN stały
|
Cytat:
mamy pierwszy ząbek ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2074 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2075 |
Zakorzenienie
|
Elusiek już ząbek??
![]() Moją dopiero zaczęłam na brzusiu kłaść... Bo pępek odpadł dopiero w 20 dobie....I główki póki co nie podnosi... Diabli ja wytrwam... tylko maleństwa szkoda... Ma któraś książkę ,,Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy" w pdf??
#2076 | |
Wtajemniczenie
|
Banka, ciągle zapominam napisać .... wszystkiego najpiękniejszego !!! spelnienia marzeń
![]() Cytat:
gratki ![]() nam się wczoraj przebiła jedynka nad dziąsełko, teraz czekamy na drugą bo już widać delikatną białą krechę ![]() mąż nauczył Przemka podciągania się na łapkach ![]() ![]() Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-07-12 o 14:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2077 | |||
BAN stały
|
Cytat:
słodziak ![]() Cytat:
dziś pediatra pokazała małego białego kiełka, Adi tak zamyka buzię że w domu nie mam jak jego pokazać dla tż, bo ciągle przykrywa go językiem lub paluszkami ![]() ![]() ja mam cały czas problem z tym brzuszkiem 2 minuty wytrzymuje i płacz, podniesie główkę na 2 sekundy i opuszcza ![]() Cytat:
![]() ![]() muszę wypróbować tą metodę na podciąganie na łapkach, bo u nas krucho z tym, jedynie trochę jak jest w pionie się odpycha, a na brzuchu rozwala ręce na boki i tyle z tego było ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2078 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja dawal do kazdego i dzisij wlasnie mis ie skonczyl ![]() ale za to przyszedl bobotic hehehe Cytat:
![]() ![]() moj mam wrazenie ze sie uwstecznil polozylam go mate ![]()
![]() |
#2079 |
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
A mate nie kupowalam.bo kol. Znalazla w garazu wiec wypralam i jest
![]()
#2080 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ta zlosc na cyca - spróbuj nakładki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2081 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2082 |
Zakorzenienie
|
Jestesmy w parku, przysiadlam na laweczce I me dziecie spi, az jestem zdziwiona
![]() Nuna, ja daje delicol przed kazdym karmieniem (ok zdarza mi sie zapomniec podczas karmienia nocnego od kilku dni nawet nie patrze na zegarek taka jestem wtedy nieprzytomna. Po prostu podlaczam mala do cyca I ide w kime ![]() Ale ja juz nie wiem co temu mojemu dziecku szkodzi... U nas bol brzuszka pojawia sie o roznych porach. Choc jeszcze niedawno byl tylko wieczorami... Diabli wkladek z canpola nie probowalam. Lansinoc to ok 25zl za 60 wkladek, ja kupilam 180 za 55 wiec cenowo wyszly jak te z johnsona a sa o niebo lepsze. To Ty pytalas czym rozni sie biogaia od dicofloru? I jedno I drugie to probiotyk tylko troche inne szczepy bakterii. Farmaceutka poradzila mi stosowac rozne probiotyki, ponoc to daje jeszcze lepsze efekty bo kolonizuja sie rozne dobroczynne bakterie. Skonczyl nam sie dicoflor, teraz podaje biogaie a nastepny dicoflor mam w pogotowiu. Ale sa pewnie jeszcze inne srodki. |
![]() ![]() |
![]() |
#2083 |
Wtajemniczenie
|
mamy to samo. ostatnio zaczęliśmy mu podkładać ręce pod klatkę piersiową, wytrzymuje wtedy troszkę więcej i układamy łapki do przodu żeby załapał o co chodzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2084 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Looo brawo ale szybkooo
#2085 |
Zakorzenienie
|
zaszalałam i kupiłam młodemu kojec podróżny
![]() czadowy jest, myślę, że się przyda w domu i na wyjazdy czy do ogródka ![]() http://www.mall.pl/podrozne-lozeczka...-2-w-1?src=sug
Michaś 02.07.16 ![]() Edytowane przez Mysia mysz Czas edycji: 2013-07-12 o 16:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#2086 |
Zakorzenienie
|
Justi ja się bałam ze względu na pępek i któraś położna mówiła, żeby poczekać, aż odpadnie
![]() vill też mi się wydaje, że to typowe kolki... Na razie ją wymasowałam, pomęczyłam na brzuszku, podałam kropelki i śpi... Na razie odpukać lepiej jak wczoraj... Bo ona ma ogółem problem nawet z odbeknięciem. Ashy no ja w nocy dopiero raz usnęłam jak ją karmiłam, ale ona ze mną ![]()
#2087 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
|
![]() ![]() |
![]() |
#2088 |
Wtajemniczenie
|
patrzcie co moje dziecko przed chwilą zrobiło
![]() http://www.youtube.com/watch?v=gCiVw...ature=youtu.be no normalnie mordka mi się cieszy ciągle ![]() Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-07-12 o 16:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2089 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe brawo dla Przemusiaa suuperrr ale jak sciska koleczkoo
![]() |
#2090 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2091 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2092 |
Zakorzenienie
|
![]() Melduję ze u nas wszystko ok. A nawet lepiej niż ok. Nie wiem czy to przypadek, ale od wczoraj podaje delicol i mały jest o wiele spokojniejszy, robi ładnie kupki i baczki i nie ma juz takiego stekania ![]() Mam nadzieje ze tak juz zostanie.. ![]() Nuna putalas jak często podawać delicol.. Ja nie daje przed każdym karmieniem bo mały w dzien często je. Daje tak 3x dziennie. I muszę sie pochwalić: Dzisiaj zrobiliśmy sobie z Tz dzien shoppingu ![]() Pojechaliśmy do innego miasta.. Przed samym wyjazdem o 11 odciagnelam butle mleka, nakarmilam małego drugim cycem, przewinelam i wyruszylismy. Mały mega grzeczny ![]() Dopiero wracamy do domku wiec trochę go wymeczylismy.. Kupiłam sobie 4pary butów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2093 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() (aha, wyciaganie dziecka z kieszonki, znaczy sie rozplatywanie tego bez szkody dla dziecka ![]() Cytat:
i to sie tak da? ja mecze dwa cyce i mam jedna nie za duza porcje dla mlodego... no ale w ten weekend to chyba bedziemy sie bardziej cyckowac niz odciagac, bo raczej nie dam rady z pompa biegac... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2094 |
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Jak ja bym tez tak chciała! Ja to musze odciagac z dwóch cyckow żeby taka nie duża porcja była, potem Młody się budzi, w cyckach pusto i musze mu dać to co odciagnelam... I tak w kółko :-(
|
![]() ![]() |
![]() |
#2095 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() vil- ale esktra ! ![]() ![]() nuna- podawaj delicol przed każdym karmieniem, ja żałuję, że dopiero teraz zaczęłam to robić ![]() bo widzę znaczną poprawę ![]() lonely- super, że u was wszystko ok ![]() === my bylismy dzisiaj rano u pediatry, wiedziałam, ze nie ma po co isc do tej baby ![]() oczywiscie stwierdziła, ze Młody wyje, bo "jest facetem" i ze jeszcze przez 46 lat swojej pracy ![]() ![]() generalnie niczego się od niej nie dowiedziałam, stwierdziła, że mamy nie używać za czesto rurki, bo Młody się przyzwyczai , a w dodatku moze odd tego będzie gejem ![]() ![]() ja powiedziałam,ze podejrzewam nietolerancje laktozy to uznała, ze byc moze tak jest i moge podawac delicol przy okazji się zważylismy i Mały ma 6070g ![]() pediatra w szoku, ze tak szybko przybiera,.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2096 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() omg co za lekarz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2097 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() musze pochwalić mojego Nikosia, był ze mna u fryzjera od 10,30 do 15,30 i był poprostu bajeczny, wszyscy się zachwycali jaki spokojny, leżał w gondoli bez kółek, trochę go koleżanka ponosiła z zainteresowaniem patrzył co się dzieje, po prostu anioł, jestem z niego taka dumna ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2098 |
Zakorzenienie
|
Cloche, Nobotak - ja laktacji nawet specjalnie nie rozkrecalam ale mleczka mam sporo. Odciagalam ręcznie (jak zwykle) i w 5 min miałam 100, młody sie obudził wiec przerwalam i mimo ze z tego jeszcze ładnie lecialo to dałam mu drugiego.
To była nasza pierwsza wyprawa na tak długo z małym, nigdy nie lubił chodzić po sklepach, a tu taka miła niespodzianka ![]() Edytowane przez lonely_lady Czas edycji: 2013-07-12 o 17:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#2099 |
Zakorzenienie
|
ja sie zaloze, ze gdybym mogla od poczatku mlodego przystawiac po ludzku, to tez bym nie musiala niczego rozkrecac. a tak to ta pompa jest taka nieromantyczna i mnie w ogole nie kreci, a zatem i nie rozkreca niczego...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2100 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() === Chrzciny w kościele zgłoszone, w knajpie dogadane, mogę kupować zaproszenia ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:18.