|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
Cytat:
i na pewno dasz sobie radę
|
|
#3722 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tosz taki maz to prawdziwy Skarb! Cytat:
ale super! |
||
|
|
|
#3723 |
|
Wtajemniczenie
|
Laurko co kupiłaś Misiowi w lumpie?
|
#3724 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do Krynicy Morskiej Cytat:
|
||
|
|
|
#3725 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nie pocieszasz :P
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3726 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam za wszystkie miłe słowa! Tak dobrze, że Was mam
![]() Ellmi ja też uważam, że lepiej wynająć i niech kredyt się spłaca. Nina mnóstwo buziaków dla Oli ![]() ![]() ![]() Authentic moje gratulacje jeszcze raz! ![]() Black u nas ślub był na 17, wesele trwało do 7 rano, a miało być do czwartej Już dzisiaj życzę Ci wszystkiego co najlepsze! Dużo miłości i zrozumienia! Obyście całe życie byli tak szczęśliwi jak teraz! ![]() Bokeh zgadzam się z Tobą co do "zimnego chowu". Jak mnie wkurza jak słyszę,że przyzwyczajam Małą do noszenia na rękach, w tuli, do spania z nami. Że poświęcam jej za dużo czasu. Ale nawet nie wiecie jak ja lubię gdy Ona z nami śpi. IIiiii.. Kocham IKEE miłością bezgraniczną! i nia ma H&M Online, na moje szczęście, a właściwie mojego portfela ![]() Iffonka dużo zdrówka dla Maluszka ![]() Nawijko Kuba czekał z kupą aż Mu się więcej nazbiera Co się będzie rozdrabniał ![]() Illusion, lekarz jest super! Na prawdę. Ufam Mu w całej rozciągłości. Powiedział, że gdybyśmy zdjęli teraz, niedoleczając bioderka, to jak Mała zacznie chodzić mógłby być jeszcze większy problem. Igorek pięknie się prezentuje w krzesełku Debrah bardzo mocno trzymam kciuki za sesję ![]() Ania ja też kiedyś trafiłam 5 w totka. To było chyba z 10 lat temu Ale byłam zła, że ta jedna cyfra się nie sprawdziła Że niby ja jestem tą "szóstką w totka" ![]() Marsi co za przygoda! Masakra jakaś! Jak dobrze, że nic Ci się nie stało. Bóg nad Tobą czuwa jak nic! ![]() Cała jak tam u teściów? Twoja Jula jest wyjątkowym wygibasem ![]() Wisienko jaka radość z huśtawki na buzi! Ale pięknie już siedzi ![]() I śliczne zdjęcia ślubne ![]() Insolito jesteś bezduszna Syn Ci tego nigdy nie wybaczy ![]() Pstryczku ja już milion razy powtarzałam mężowi, że się z Nim rozwiodę i jeszcze raz zorganizujemy wesele Ewik jak super, że razem wyjedziecie! Myślę, że to dobrze Wam zrobi. ![]() Uffff... Nadrobiłam dzisiejszy dzień. Dziewczyny, może któraś zechce mi na maila wysyłać relację z całego dnia ![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- przegrali
|
|
|
|
#3727 |
|
Zakorzenienie
|
Black udanego weselicha jutro
ekstra pogody, świetnego humoru i uśmiechu od ucha do ucha ![]() Oraz szcześcia, szczęścia i jeszcze raz szczęścia przez całe życie
|
|
|
|
#3728 | |
|
Zakorzenienie
|
A co mi tam pochwalę się, tylko brzydkie zdjęcia w sztucznym świetle.
Cytat:
|
|
|
|
|
#3729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3730 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Czesc
Cytat:
No zapowiada sie na lovelasa bo do wszystkich kobitek sie usmiecha ![]() Cytat:
gptuje ktoras jeszcze??? nie zajmuje to wcale duzo czasu a Miko wcina az mu sie uszy trzesa Cytat:
Cytat:
a mi od dawna juz nic nie cieknie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
bedziesz wygladac przepieknie
|
|
#3731 |
|
Raczkowanie
|
Black wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia. Żeby jutro pogoda Wam dopisała, goście wspaniale się bawili i żeby to był Wasz najpiękniejszy dzień w życiu a kolejne dni, miesiące i lata były u Was pełne miłości, radości,szczęścia, zgody i zrozumienia.
|
|
|
|
#3732 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo ładne zdobycze Cytat:
udanego pobytu A mąż będzie miała już urlop ?
|
|
#3733 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
miłość rozkwita na nowo a właśnie ciekawe co tam u Djerby?a może tutaj zarzucisz jakąś fotkę, bo też bym chętnie zobaczyła a nie mam dostępu do klubu ![]() Cytat:
Matko dobrze że nic Ci się nie stało.Cytat:
![]() |
|||||
|
|
|
#3734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja poki co jabluszko mu tarlam na tarce a banana rozgniatalam widelcem i tak wcinal
|
|
#3735 |
|
Zakorzenienie
|
W koncu dorwalam sie do kompa i widze foty!!
Illusion, ale Igi sie zmienia!!! I jakie wloski ma blondziaste. Cudaczek do przytulania ![]() Pola jaki zaciesz na hustawce Widac, ze sie podoba!bokeh, jak dla mnie kieca na wesele odpada... Ale wlasnie na spacer akurat ![]() Misio slodki wsrod swoich klamotow ![]() Julas calej jak zwykle boski!!
|
|
|
|
#3736 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jabłko skrobie łyżeczką, wszystko inne traktuję blenderem. do siateczki też mu czasami daje jakis owoc i tak sobie wcina. A i truskawki też już próbował ale nie dawałam mu za dużo. W niedługim czasie wybieram się do ciotki tż po malinki
Edytowane przez karusia_2007 Czas edycji: 2013-07-12 o 21:25 |
|
|
|
|
#3737 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Hej dziewczynki..ja dziś cały dzień u teściów..bo mąż w domu zdychal..39 stopni....teraz ja z małym w domku a mąż za sciana u teściów... Wczoraj coś się zaczynało a dziś wzięło go na maxa...zapalenie górnych dróg...jakiś wirus i taaaka gorączka..lecę was nadrobić
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3738 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej mamusie
![]() nadrobiłam ale nie mam siły na nic, trochę pocytowałam ale nie za dużo także jakbym do czegoś ważnego się nie odniosła to przepraszam, z tż znowu przeboje, nie mam siły ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41751800]a nie wiem ![]() powiem tak - Agatka spała sama do ok 1,5 roku, noce były koszmarne a ja miałam głowę naładowaną "nie śpij z dzieckiem, bo się nauczy" zaczęła spać z nami - poprawiło się BARDZO a w sumie w maj 3 lata skończyła, i nadal potrzebuje spania z kimś mam wrażenie, że odrabia stracony czas ![]() a co prowadzicie? ty budżetówka, prawda? no tam niestety marniuchno ![]() pisałam wam? pierwsze pytanie obu rehabilitantek, neurolożka też o to pytała: gdzie pani trzyma dziecko? od razu podkreślenie, że podłoga najlepsza a z własnego podwórka - koleżanka ma córę, obecnie 2latkę, ale młoda ciągle była na rękach lub w łóżeczku, miała 9mcy i ani nie siadała sama (nawet prób nie było), ani nie raczkowała, ogólnie ruchowo b. słabo (tyle, co obroty były). Dopiero po moim ględzeniu zaczęła ją na podlogę puszczać i młoda zaczęła się ruszać.[/QUOTE] odnośnie zabaw na podłodze, jak się z takim małym dzieciem bawić? Ja go turlam, przekręcam, jak on leży to mu czytam, mówię do niego on się bawi zabawkami. Co jeszcze mogę zrobić, żeby pomóc mu się rozwijać? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
biedna mała...
|
|||
|
|
|
#3739 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla LeosiaCytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- nie wiem, czy będę jutro, dlatego już dzisiaj chciałam złożyć Black najserdeczniejsze życzenia, radości i zrozumienia na nowej drodze życia a fewciu dla Was spokojnej i szczęśliwej podróży, wracaj do nas prędko i ładnie odpoczywaj |
||||||
|
|
|
#3740 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny, tesknilam za Wami ale nie wyrabiam ostatnio, plus znowu mam jakis kryzys, zmeczona jestem tak fizycznie jak i psychicznie .. wczoraj w nocy mialam pobudki co pol max godzine i tak cala noc, pobudki na podanie smoczka albo wode, nie wiem czy az tak duszno mamy w pokoju czy moze w koncu Borys zabkuje bo ciagle cos gryzie, zuje, palce non stop w buzce, mimo wszytsko i tak sie wysypiam - chyba juz przywyklam ale co rano mam taki bol glowy jakby kto mi dziure w czaszce wiercil, wypijam jedna kawe za druga, czasem juz mi sie nawet latte nie chce robic tylk espresso od razu podwojne, do tego Borys jakis marudny wrecz histerczycny w dzien sie zrobil, ciagle tylko raczki i to ame raczki nie starcza bo trzeba po calym domu chodzic, jak chcemy gdzies z TZ na jakies jedznie wyjsc to tez na raczkach ciagle i lazenie, pokazywwanie wszytskiego, zabawianie, oczywiscie zabawki nie sa ciekawe, bardziej fascynuje koszyczek na stole, kwiatki obok itd
aha ... wiecie co, TZ jakis bardziej ludzki sie zrobil, pisalam w klubie ze powazne problemy od kilku mieiecy mial, i chyba przez to ze taki ogromny stres nad nim wisial non stop odbijalo sie to na naszych relacjach, teraz kiedy juz niestety musial upadlosc oglosic, jakby ulyzlo mu troche i czuje ze odzyl, jest ta osoba w ktorej zakochalam sie kiedys <3 ma duzo wiecej energi do zajmowania sie Boryskiem, niestety ja z kolei jestem jakas zmizerowana, dzisiaj mialam okazje jechac z Borsykiem do tesciow do Chorwacju i odpuscilam, bo jakis mega dol mnie zlapal, nie mam ochoty ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Postaram sie byc z Wami na biezaco bo za Chiny Was nie nadrobie
|
#3741 |
|
Konto usunięte
|
Blogerko, tak czy siak buziaki za Wasze pół roku
|
|
|
|
#3742 |
|
Wtajemniczenie
|
Powiedzcie mi czy dziecko moze sprężynowac? Bo TZ upodobal sobie taka zabawe z mldym a on jest caly podjarany i nic tylko by skakal?!
dzisiaj Borys skonczyl pol roku jestesmy w czarnej dupie z waga, znowu zero postepu, to samo z rozszerzaniem diety, az wstyd sie przyznawacnapiszcie jak to jest z wprowadzaniem glutenu? jak z kleikiem? znowu ma w dupie nutramigen i chyba musze zaczac kombinowac z czyms innym, a ze sloiczkow obiadki ma w glebokim powazaniu tylko desreki sa mniam ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41765797]Blogerko, tak czy siak buziaki za Wasze pół roku [/QUOTE]dzięki za pamięc ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41765797]Blogerko, tak czy siak buziaki za Wasze pół roku [/QUOTE]TZ kupil zyrafke sophie, bo mu gledzilam ;P zobaczymy czy Boryskowi przypasuje, bo on raczej zabawkami zainteresowany nie jest jeszcze dzisiaj zastanawialam sie nad ksiazeczka, albo taka jakby hmmm.. chusteczka? z metkami w kazdym mozliwym miejscu, ktore mooglby sobie obgryzac ale to tez ponad 50 zl kosztowalo, kurcze .. troche drogo jhak za taki kawalek materialu
12.01.2013 Edytowane przez blogerka Czas edycji: 2013-07-12 o 22:21 |
|
|
|
#3743 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Black... Trzymam kciuki..życzę powodzenia jutro i ja zawsze..w nowym wspólnym życiu
![]() A co do działalności...któraś pisala o obnizeniu cen....mamy jedne z nizszych w,Warszawie...a mycie auta w srodku od 50zl jak ktoras z Was pisala..to strata czasu..takie pranie jest ciężkie i męczące..porzadne wypranie wzglednie czystego auta to ok 4 godzin... A jak jest mocno upierdzielone..nie raz myje sie dwa razy dluzej...do tego Okna ..plastiki..... I pół dnia zleciało.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3744 | ||
|
Zadomowienie
|
O rety niby gaduly na urlopach a tu i tak tyle stron naklepane
![]() Cytat:
Cytat:
Probuje nadeobic na raty, ale ciezko mi idzie, bo od wczoraj tesciu u nas, dzisiaj mielismy w planach na chwile wyskoczyc na impreze do znajomych i rozdac zaproszenia slubne, dziec mial zostac z dziadzia, ale byl bez drzemki dzisiaj wiec wzielismy go w nosidlo i na impreze bylo duzo ludzi, popatrzyl popatrzyl, az w koncu padl, a my dzieki temu moglismy sie troche pouspoleczniac ![]() Jutro ruszamy ogarniac nasze nowe lokum, w przyszlym tygodniu przeprowadzka Black oby wszystko wypadlo po waszej mysli jutro, a jesli beda jakies niespodzianki to tylko te pozytywne
|
||
|
|
|
#3745 | |
|
Zakorzenienie
|
hello,
krzystam póki mogę bo moi starsi panowie są w kinie i mam chwilkę wolnego ![]() chciałam powiedzieć,że kupilam w rossmanie fantastyczny żel do kąpieli dla dzieci marki MIXA,niby nazywają się aptecznymi kosmetykami ![]() pachnie- zabójczo, tak kiedyś pachniały kosmetyki chicco, jest bardzo delikatny i chyba go podkradne mojemu synusiowi ![]() wąchalam jeszcze mleczko ale zapach mnie odstraszył, jest też płyn bez spłukiwania do przemywania skóry, chyba się skuszę bo coś chusteczki ostatnio nam nie służą Cytat:
dodam,że moj starszy nie miał 9 miesięcy jak chodził, mam nadzieję,że Leo poczeka, chociaż nic nie wskazuje na to,że będzie leniwy
|
|
|
|
|
#3746 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Buziaki dla Boryska za pół roczku Mam nadzieję, że humor Ci się poprawi Nie wiem czy się jeszcze jutro odezwę . Rano wyjeżdżamy na mazury, wracamy w pn wieczorem. nata raczej tam nie będzie, więc się żegnam z Wami
|
|
#3747 |
|
Konto usunięte
|
Marsi, wielkie gratulacje dla Leosia za siadanie i raczkowanie!
Black - cudownego ślubu Wam życzę i zarąbistej zabawy weselnej no i... noc poślubna uświadomiona jesteś, prawda? Illusion, PIĘKNE krzesło ![]() Debrah! ja cię kotuś przepraszam bardzo, coś mi się pochrzaniło, mam analizę rysunku rodziny, chcesz? Laurko, jakie łowy śpiworek obłędny! i spodnie! ja dzisiaj w SH byłam i mam dla Dorci 2 bluzeczki, jedną nową jutro dam fotyNancy, ja jutro wreszcie męża poproszę, by nakręcił co robię z Dorką, w sumie niewiele tego, i proste, ale podobno skuteczne Blogerko, kiedyś pisałam, że taki etap ze sprężynowaniem, najmniej przeze mnie lubiany :d ze 2mce to trwało... A taką zabawkę do gryzienia, na to się popularnie "kocyk" mówi, kupiłam w SH za 2 zł, firma label-label, nowe faktycznie 50zł :/ ale odpowiednikiem fajnym jest Pan Metka :d http://allegro.pl/k-s-kids-pan-metka...331143572.html w ogóle firma k's kids fajne zabawki ma W poniedziałek mąż jedzie teściów zawieźć na wieś, zabiera Agatkę do środy mam wone, odpocznę z Dorotką
|
|
|
|
#3748 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak go biorę za roczki i chcę zrobić "moja mam, moja" to ten bach i juz stoi. Ale tak chyba nie wolno mu jeszcze
|
|
#3749 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41766250]Marsi, wielkie gratulacje dla Leosia za siadanie i raczkowanie!
Black - cudownego ślubu Wam życzę i zarąbistej zabawy weselnej no i... noc poślubna uświadomiona jesteś, prawda? Illusion, PIĘKNE krzesło ![]() Debrah! ja cię kotuś przepraszam bardzo, coś mi się pochrzaniło, mam analizę rysunku rodziny, chcesz? Laurko, jakie łowy śpiworek obłędny! i spodnie! ja dzisiaj w SH byłam i mam dla Dorci 2 bluzeczki, jedną nową jutro dam fotyNancy, ja jutro wreszcie męża poproszę, by nakręcił co robię z Dorką, w sumie niewiele tego, i proste, ale podobno skuteczne Blogerko, kiedyś pisałam, że taki etap ze sprężynowaniem, najmniej przeze mnie lubiany :d ze 2mce to trwało... A taką zabawkę do gryzienia, na to się popularnie "kocyk" mówi, kupiłam w SH za 2 zł, firma label-label, nowe faktycznie 50zł :/ ale odpowiednikiem fajnym jest Pan Metka :d http://allegro.pl/k-s-kids-pan-metka...331143572.html w ogóle firma k's kids fajne zabawki ma W poniedziałek mąż jedzie teściów zawieźć na wieś, zabiera Agatkę do środy mam wone, odpocznę z Dorotką [/QUOTE]Pan metka fajny chyba Pani GAdzet miala go w swoim programie ale ta ksiazeczka wiecej metek miala moze wroce po nia do askotua sprezynwanie trwa u nas dopiero kilka dni a juz rady nie daje, rece mam jak flaki, nic tylk by skakala, ale ratuje go ta slodka minka <3 ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
mielismy do tej pory w miatre bezstresowe wyjscia do restauracji a teraz zajoba mozna dostac, takie cyrki wyprawia, mam nadzieje ze to minie za jakies czas tesciowie kilka dni temu wyjechali i powiem Ci ze "brakuje mi" tesciowej a raczej tego komfortu psychicznego ze w razie czego ona jest na kazde moje slowo i moze Boryska zabrac a teraz ... to ja moge sobie co najwyzej poplakac, chyba mimo wszytsko jej nie docenialam! a i dzisiaj mialam mzliwosc jechac do nich do Chorwacji ale mam jakis taki kryzys od kilku dni, ze nic mi sie nie chce, chyba przez te nieprzespane noce kltre sa coraz gorsze, poza tym Borys jest juz tak wymagajacy ze ja w ciagu dnia nie mam naprawde ani chwili dla siebie a poza tym marze o tym zeby spedzic czas tylko z TZ, bez mlodego, chcialabym z nim gdzies wyjsc na kolacje, na drinka, niestety tesciowej nie ma, zastanawiam sie nad siostra kuzyna TZ, bardzo sympatyczna dziewczyna, pracuje we Francji jak au pair, mam do niej zaufanie, musze to jeszze z TZ obgadac
|
|
#3750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
możesz, jeśli trzymasz go pod paszkam, nie wolno tylko za rączki ciągnać bo to faktycznie za wcześnie Blogerko- no widzisz no ale dobrze,że sobie pewne rzeczy poukładałaś może jak raz,jak wróci będziesz się z nią lepiej dogadywać |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:23.

Opuściłam Michałowi oparcie, ale ten łobuz się podciągnął do siadu i sobie siedział 
Tylko martwię się jak dam sobie radę z małym dzieckiem, ale skoro Wy sobie dajecie to i ja chyba dam 
i na pewno dasz sobie radę 

ale na szczęście plusy przeważają. Takie są uroki bycia mamą

Już dzisiaj życzę Ci wszystkiego co najlepsze! Dużo miłości i zrozumienia! Obyście całe życie byli tak szczęśliwi jak teraz!

śpiworek obłędny! i spodnie! ja dzisiaj w SH byłam i mam dla Dorci 2 bluzeczki, jedną nową