|
|
#631 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
Cytat:
![]() i jak dziewczyny piszą - ciesz się, że na matę ;p Luuuzik - 10 min kąpiel, 10 min jedzonko, odłożony do łóżeczka po 5 min spał - bez kwęknięcia. A ja ogarnęłam kuchnię, zjadłam pyszną kolację, siedzę i czytam - fajnie czasem być samą w domu
|
|
|
#632 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------
|
|
|
#633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Wy u neuro dziś, czy u Palczewskiej też? Kaśka za co masz ostrzeżenie?
|
|
|
#634 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
kochana Roszek ma 70,5 cm i 6750 ,ostatni przysost 650 gr dokłaadnie w 6 tyg. i uwazam ze jest super .jest piekny ,zdrowy i zadowolony -czego chciec wiecej??? wiec Twój to szczuplak i tyle . Cytat:
a na tym etapie jakiekolwiek jedzonko raczej jest traktowane jako na posmakowanie predzej niz jako posiłek - duzo tego nie zje przeciez ..... a jak pisałam Roszek ma podobny przyrost rozciagniety na 6 tyg . i bedzie do 6 mies.na moim tylko mleku . co do reszty to ![]() Cytat:
|
|
|
#635 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#636 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie tez racja - Mata lepiej i szybciej sie wyczyscila ![]() Cytat:
a dla tych co nie maja - moze tez sie uda wam zobaczyc https://www.facebook.com/photo.php?v...type=2&theater Cytat:
gotowac takie pysznosci za ''nie oplacona rekalme - badz Spam '' i Spi Milus wypil 120 ... pospal 20 minut cos sie snilo bo z placzem sie obudzil ..... dostal smoka usnol - po 15 min slysze ze ciumka rece z oczami otworzonymi - wiec dostal 30 i - hihi Padl ..
|
|||
|
|
|
|
#637 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a co do poczekalni...j ak czasem czytam nasze posty sprzed roku to aż mnie w dołku ściska ze wzruszenia...dziewxzyny kawał historii za nami...pierwsze testy, wizyty, usg, ruchy, zgagi...pamietacie to? a pitem czekanie na pierwsze porody i radocha z kazdego dzieciaczka![]() Co tu dużo mówić, fajne z Was du...y... koleżanki : ![]() Cytat:
buziaczki, oklas i czekoladki![]() Cytat:
i gratuluję Zawsze jakies straty musza byc- za dobrze by było![]() Byou-ja niby kp ale też sie wkręcam czasem z tą ciążą;p zaijecie mnie, ale chyba wolałabym juz miec okres;p;p Sszczególnie jak mam wzdecia i bulgotki w brzuchu- czuć prawie tak samo jak malucha : ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- CZytam sobie własnie 1 wątek poczekalni naszej...pamietacie booziaczka?jak straciła fasolke,miala miec zabieg, a okazało się, ze ma drugiego maluszka? donosiła zdrowo ciąże Hehh niesamowite rzeczy się tam działy, qrcze jakby to było wieki tem,u....no na prawde skię rozczulam;p dobra ide coś zjeść, bo tz wraca;p Miała być romantyczna kolacja, ale będzie sama kolacja bez romantyzmów, bo mnie dziec i pies wykonczyli dziś;p Cukinia nadziewana mielonym, pomidoramia i kuskusem z zapiekanym serem żółtym....a co się będę!
|
||||
|
|
|
|
#638 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a fakt faktem Leci czas oj Leci - ale juz nie bd pisala ze Umieramy, bo mnie zaraz pozabijacie ![]() dupy mamy fajne .. i fajne Dzieci tez
|
|
|
|
|
|
#640 |
|
Zakorzenienie
|
hahaha Kasia odwzajemniam Twoje uczucie
płynnośc zachowana
|
|
|
|
|
#641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#642 | ||
|
Zakorzenienie
|
mi sie nie udało
![]() Cytat:
cudowne to było .... Cytat:
---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- ja tez pytam?
|
|
|
#643 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Nadrabiam z wczoraj ![]() uroczy bobas Cytat:
![]() a co do smoka, to wczoraj na spacerze widziałam takiego na oko 6-7latka, biegał ze smokiem w buzi ![]() Cytat:
spokojnie, będzie dobrze ![]() jak on czyta! Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale w sylwestra to lipa, bo urodzi sie we wrzesniu, latem w ciązy chodzić, nieeeee...to już lepiej teraz ![]() Cytat:
u mnie odwrotnie, najlepsze uśmiechy są dla taty ![]() Kasia, Miluś z kciukiem w buzi Jeszcze Moderna pytałaś o podkłady. Ja używam na wyjeździe i w domu na leżaczku (bo notorycznie kupa wyłaziła plecami ) oraz jak kładę Jasia bez pieluchy żeby pupe powietrzyć. Na przewijaku mam pieluchy tetrowe
Edytowane przez alliw Czas edycji: 2013-07-12 o 21:37 |
||||||
|
|
|
|
#644 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#645 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a owsiankę uwielbiam ![]() Cytat:
![]() i za kupę ![]() Cytat:
![]() też chciałabym zrobić, ale czasu brak cholerka bo wizaz trza nadrabiać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i brawo za mieszkanieCytat:
|
|||||||
|
|
|
|
#646 |
|
Zakorzenienie
|
a dalam posta ze szukam kogos na cos w wawie - i no ale juz nie bede ''reklamowac i spanowac'' chce miec dostep doo Wizazu 24h dobra Lece spac do jutra Slodkich snow |
|
|
|
|
#647 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do tej nadwrażliwości, to pani doktor niepotrzebnie cie stresuje. Będzie dobrze, zobaczysz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() z Was też koleżanko, Klementyno
|
||||
|
|
|
|
#648 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Palczewska i Podziorny Cytat:
Roszek koszykarz przy Torresiątku (62,5 cm) ![]() .Cytat:
Cytat:
![]() ale sam dół. 10 centyl.
|
|
|
|
#649 | |
|
Zakorzenienie
|
kasia nie mogę
![]() a foto fryzurki później, bo muszę poszukać w necie, bo tamtą znalazłam w normalnej gazecie. A propo poczekalni- żałuję, że tak późno do was dołączyłam, ale byłam w Niemczech w pracy, nie miałam tam neta i dopiero jak poszłam na chorobowe to siedziałam w domku i was znalazłam. No, ale lepiej późno niż wcale jak to mówią Cytat:
![]() mój tż jadł kaszę z butli jeszcze jak chodził do 1 klasy podstawówki ![]() dobra, lece się wykąpać i muszę moje dzieło robić. Znowu wsiąkłam w tę papierową wiklinę. Siedzę do nocy, rano też od 6 już się tym bawię ![]() Dobranoc |
|
|
|
|
|
#650 |
|
Zadomowienie
|
A Jasiek dziś miał dzień przewracania sie pleców na brzuch. Wczoraj jeszcze mu słabo wychodziło i musiałam mu pomagać, ale dziś już profeska
na przewijaku tez się przewrócił
|
|
|
|
|
#651 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
No co, rzygnął z wysiłku! Cytat:
Też już opanowałam kąpiel ![]() Cytat:
Ja tylko żałuję, że na dłuższy czas zniknęłam z wątku, a nawet w klubie byłam... Ale jakoś pogubiłam się w postach, zajęłam czymś... Cieszę się, że pod koniec ciąży wróciłam do Was I bardzo mi tu dobrze! ![]() A cukinia ![]() Cytat:
![]() Przez ten wizaż mało czasu na cokolwiek. Żebyśmy o dzieciach nie zapomniały Cytat:
|
|
|
#652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pffffff... sam dół.... to gdzie moje dziecię? jest jeszcze 3 chcesz się zamienić? "ja" bym chętnie przeskoczyła na 10
|
|
|
|
|
|
#653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzielny chłopak!!! i jaki przystojny (marian mu się zmierzwił )Cytat:
![]() ![]() hehe no, ale ja się boję, że znów spadnę. ledwo odskoczyliśmy
|
|
|
|
#654 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szukałaś poza nami i dlatego ( żartuje oczywiście)Cytat:
Zresztą, juz Ci to mówiłam jesteście w dobrych rękach, nie stresuj się - wiem co mówię bo jak mi się z Oli wizyta na Strzeleckiej zbliżała to dwie noce przed nie spałam- bo "znowu coś znajdą", jakos nie bylam w stanie przyjąć do wiadomości że One to robią dla dobra mojego dziecka.Tak, że spokojnie, spokojnie....wdech,wydech Michałek jest w dobrych rękach, ma świetną mamę- wszystko wyćwiczy i podskoczy na wadze. Cytat:
![]() :conf used:
|
|
|
#655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() eh, ostatnio mówiłam, że mnie to kiedyś przepędzą z tego osiedla, wszystkie trawniki wydepczę już wiem na którym o jakiej porze dnia jest cień i łażę w kółko żeby uśpić Jakuba. zostawiam po sobie takie wydeptane kółeczko i idę dalej. no, ale nie widziałam jeszcze tabliczki "zakaz wprowadzania wózków/dzieci na trawniki" więc luz ![]() spokojnie. jesteście w normie, średni przyrost tygodniowy dobry. zawsze słyszałam, że na samym cycu dzieci są na niższych centylach niż na mm (taka Klementyna zdarza się pewnie raz na nie wiem ile, swoją drogą zazdroszczę zarówno ilości jak i jakości mleka). |
|
|
|
|
|
#656 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepszego ale zleciałoCytat:
![]() Cytat:
![]() no za kupkęCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za mieszkanko za rechab.Cytat:
nie jest najgorzej, widać taka jego uroda podskoczy w swoim czasieCytat:
tęskno...no i z Nas jak możesz pomijać siebie ![]() Cytat:
![]() A ja tylko powiem że na zakupach byłam, i tak mleko w realu w prom. każde inne ale nie 1 ![]() W tesco pieluchy wykupione zostały się nam 4 więc wzięłam na zapas, no szok jak ludzie wykupili piegiem raptem 3 kartony 4 zostały i pusta paleta![]() Dobranoc bo padam |
|||||||||
|
|
|
|
#657 | ||
|
Kniaginia
|
Cytat:
Ale mi się filmik na fb nie włącza.Podoba mi się podsumowanie ![]() No, ba! Cytat:
Hehe, te włoski super są! |
||
|
|
|
|
#658 | |
|
Raczkowanie
|
ja dostałam we wtorek tj. w 12 tygodniu po porodzie
Cytat:
---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- cały dzień neta nie miałam bo mi mezulo komputer naorawiał, a teraz już mam, przeczytałam co natworzyłyście i teraz już nie mam sił pisac i idę spać. kosmatych snów
|
|
|
|
|
|
#659 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Nikoś urządził pobudkę o 4.45 poharcował trochę i kimono. Potem tż wstał do pracy, więc wypiłam z nim kawkę![]() Cytat:
![]() ha ha widzę, że postępy naszych maluchów idą seriami - jedno coś nowego zrobi i zaraz po kolei wszystkie Cytat:
Cytat:
Dzisiaj jadę do księdza w sprawie chrzcin. Tż ma na rano do pracy i muszę sama jechać tylko nie wiem, ile dają za chrzciny, Ile Wy dawałyście?
|
|||
|
|
|
|
#660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo Wy już wózki wybieralyście, a ja cały czas się telepałam nad Torreskiem (i tak zostało i co lekarz na to?!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:26.

na Mate 

klask i:
oklaski, podskoki, wrzawa, toasty i laurrrkkiii
i 
Dawno tak nie miałam.

bo wizaz trza nadrabiać