Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-12, 20:13   #2491
D0tk4
Zadomowienie

Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3

dziewczyny, które biora olej z wisiołka!!! jak się go bierzę? bo zaraz lecę go kupić, mam nadzieję, że tu w aptece bedzie
cały cykl sie go bierze? czy do owulki czy jak? i jaka dawka???
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 20:19   #2492
Pradip
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
ja widzę
a jakie globulki??
Ja kiedys dostałam Gynak czy jakoś tak ale rożne są na nadżerkę
Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość
A to nie wiedziałam, że na to też się coś bierze Myślałam, że tylko wymraża
najczęściej się leczy/zalecza globulkami a jak powraca to wtedy wypalanie albo zamrażanie ale oba zabiegi nie są polecane dla kobiet starających się o dziecko
Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Ja wróciłam już z laboratorium. Panie zgubiły mój wynik i muszą jakiś odpis robić ale mają wpisane w zeszyt, że wynik ujemny czyli nie wykryło bakterii

Chociaż tyle pocieszenia na ten cykl
Super że wynik w końcu dobry a panie w rejestracji
Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Wyznaczył mi też pierwszy dzień monitoringu i oczywiście d.upa blada, bo nachodzi mi na pracę Już mi słabo, bo wiem, że czekają mnie straszne boje, żebym mogła pójść na to badanie
oby w pracy dało radę się wyrwać monitoring dobra rzecz
Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Hey mam dwie wiadomości: beta HCG 377 czyli jestem w ciąży 4-5 tydzień, przynajmniej póki co.. Druga to ze zrobiłam bad ogólne moczu i mam liczne bakterie i podwyższone leukocyty czyli ewidenty stan zapalny.. Do gina dopiero w poniedziałek, chyba umrę ze stresu. Radze Wam zrobić sobie przed staraniami bad ogólne moczu żeby nie było tak jak u mnie dobra i zła wiadomość za razem
no to oficjale gratulacje
CO do wyników to kobiety w ciąży mają zupełnie inne normy wiec na Twoim miejscu profilaktycznie pojadłabym żurawinę i bez paniki skonsultowała wyniki z lekarzem
Cytat:
Zwariować można... Właśnie przeczytałam ulotkę od tego leku, który dostałam dziś na grzyba i jest tam napisane, że kobiety w wieku rozrodczym, stosując go muszą się skutecznie zabezpieczać, aż do wystąpienia pierwszej miesiączki po skończonym leczeniu! Kurczę, a lekarz nic takiego nie mówił - co więcej specjalnie dał ten lek, żeby pozbyć się grzyba zanim skończy mi się aktualny okres i żeby nic nie przeszkadzało w staraniach. Co ja mam robić?
masz możliwość skonsultować ten lek z innym lekarzem?
Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
Dziewczyny zaczyna mi się śluzik ciągnąć i wczoraj jak mierzyłam temp o tej porze to było 36, a teraz jest 36,9 więc jutro powinnam odnotować skok!
no to teraz nie ma ze mąż zmęczony do wyrka z nim

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
dziewczyny, które biora olej z wisiołka!!! jak się go bierzę? bo zaraz lecę go kupić, mam nadzieję, że tu w aptece bedzie
od 1dc do owulacji 3x2
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 20:24   #2493
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Do owulacji oj Dotka tyle razy już dziewczyny pisały

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Ja kiedys dostałam Gynak czy jakoś tak ale rożne są na nadżerkę

najczęściej się leczy/zalecza globulkami a jak powraca to wtedy wypalanie albo zamrażanie ale oba zabiegi nie są polecane dla kobiet starających się o dziecko

Super że wynik w końcu dobry a panie w rejestracji

oby w pracy dało radę się wyrwać monitoring dobra rzecz

no to oficjale gratulacje
CO do wyników to kobiety w ciąży mają zupełnie inne normy wiec na Twoim miejscu profilaktycznie pojadłabym żurawinę i bez paniki skonsultowała wyniki z lekarzem

no to teraz nie ma ze mąż zmęczony do wyrka z nim

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

od 1dc do owulacji 3x2
Właśnie zamrażanie jest dla kobiet co nie rodziły.
Wypalanie to już starodawna metoda.
Jeśli nadżerka nie ustępuje po lekach albo jest bardzo duża to nie ma innego sposobu jak wymrożenie.

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Cytat:
Dziewczyny zaczyna mi się śluzik ciągnąć i wczoraj jak mierzyłam temp o tej porze to było 36, a teraz jest 36,9 więc jutro powinnam odnotować skok!
Bardzo dobrze, do dzieła!
Stary 2013-07-12, 20:30   #2494
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie zamrażanie jest dla kobiet co nie rodziły.
Wypalanie to już starodawna metoda.
Jeśli nadżerka nie ustępuje po lekach albo jest bardzo duża to nie ma innego sposobu jak wymrożenie.
Z tego co mi kilku lekarzy w ostatnim czasie mówiło to ani wypalanie ani zamrazanie nie jest już standardową metodą i odchodzą od obu
Stary 2013-07-12, 20:33   #2495
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
od 1dc do owulacji 3x2
A jakbym (odpukać!) nie przyuważyła owu, tylko dopiero skok bym zauwazyło, to ok brać 1 czy 2 dni dłużej? czy trzeba mocno uważać żeby tylko do owu?

Cytat:
Do owulacji oj Dotka tyle razy już dziewczyny pisały
Wcześniej mnie ten temat jakoś bezpośrednio nie interesował, więc aż tak sie nie skupiałam na fakcie czy jest to od czy do owulacji
Stary 2013-07-12, 21:32   #2496
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co mi kilku lekarzy w ostatnim czasie mówiło to ani wypalanie ani zamrazanie nie jest już standardową metodą i odchodzą od obu
No mój lekarz twierdzi inaczej.
Jak ktoś ma małą nadżerkę to można zostawić ją w spokoju ale jak ktoś ma na tyle dużą, że zacznie krwawić niebawem to co ma zrobić? W takim wypadku już jest nikła szansa, że leki coś pomogą a zostawić samemu sobie też nie można bo się nie zagoi.
Mnie lekarz wziął na przetrzymanie, brałam leki (bardzo dużo różnorodnych) i nic to nie dało... nadżerka się powiększała.
Stary 2013-07-12, 21:46   #2497
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja biorę od 3 dni czyli od 1 dnia cyklu i będę zażywała do owulacji myślę, że tak do 12 dc przy średnio 27 dniowych. Na moim opakowaniu pisze chyba 3x2 tabl ja biorę 2, 1, 2.

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Kamel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 21:53   #2498
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
A jakbym (odpukać!) nie przyuważyła owu, tylko dopiero skok bym zauwazyło, to ok brać 1 czy 2 dni dłużej? czy trzeba mocno uważać żeby tylko do owu?
jak to 1 czy 2 dni dłużej? jak będziesz wiedziała że jesteś po owu to odstaw. Ja też zazwyczaj nie wiem kiefy mam i na oko odstawiam
Cytat:
No mój lekarz twierdzi inaczej.
Jak ktoś ma małą nadżerkę to można zostawić ją w spokoju ale jak ktoś ma na tyle dużą, że zacznie krwawić niebawem to co ma zrobić? W takim wypadku już jest nikła szansa, że leki coś pomogą a zostawić samemu sobie też nie można bo się nie zagoi.
Mnie lekarz wziął na przetrzymanie, brałam leki (bardzo dużo różnorodnych) i nic to nie dało... nadżerka się powiększała.
Nawet pytałam się jednego co w takim razie teraz się robi bo też się zdziwiłam ale nie pamiętam co powiedział bo ja mam nawracającą ale malutką
Stary 2013-07-12, 21:53   #2499
Leine
Zakorzenienie

Oznajmiam wszem i wobec, że 1 jazda nowym rowerkiem z córką i kaskiem ( na razie jej, bo mój jeszcze nie dojechał)zaliczona Obyło się bez płaczu, bez smoka super wrażenia. 45 min nas nie było

Cytat:
Hey mam dwie wiadomości: beta HCG 377 czyli jestem w ciąży 4-5 tydzień, przynajmniej póki co.. Druga to ze zrobiłam bad ogólne moczu i mam liczne bakterie i podwyższone leukocyty czyli ewidenty stan zapalny.. Do gina dopiero w poniedziałek, chyba umrę ze stresu. Radze Wam zrobić sobie przed staraniami bad ogólne moczu żeby nie było tak jak u mnie dobra i zła wiadomość za razem
Super, gratuluję
Cytat:
Zwariować można... Właśnie przeczytałam ulotkę od tego leku, który dostałam dziś na grzyba i jest tam napisane, że kobiety w wieku rozrodczym, stosując go muszą się skutecznie zabezpieczać, aż do wystąpienia pierwszej miesiączki po skończonym leczeniu! Kurczę, a lekarz nic takiego nie mówił - co więcej specjalnie dał ten lek, żeby pozbyć się grzyba zanim skończy mi się aktualny okres i żeby nic nie przeszkadzało w staraniach. Co ja mam robić?
Zadzwoń do niego, a jak nie możesz to stosuj się według jego zaleceń
Cytat:
super, u mnie już jest kremowy
Cytat:
bardzo możliwe, bo ja miałam to robione z 5 lat temu...
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 21:54   #2500
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nadiak1 Pokaż wiadomość
Jod? To mi o tym nie mówli. Tylko, że w ciąży będzie trzeba badać często poziom THS i w razie co zwiększać dawkę hormonu.
Ja w ciąży brałam, chyba dlatego, że dziecko też pobiera, w sumie 2 endo mi go kazały brać, po ciąży odstawić. Nie wiem jak to jest przy innych problemach z tarczycą. Wiem, że jod może zapisać mi mój ginekolog, bo u nas kolejki do endo nawet na rok naprzód

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Stary 2013-07-12, 21:54   #2501
D0tk4
Zadomowienie

kupiłam! na opakowaniu jest napisane, zeby brać 1 tabletkę dziennie. pewnie jakaś większa dawka jest w tej kapsułce. anyway, jest jakis sens, żebym zaczęła brać dziś (12dc, cykle 30-40 dniowe)?

Cytat:
jak to 1 czy 2 dni dłużej? jak będziesz wiedziała że jesteś po owu to odstaw. Ja też zazwyczaj nie wiem kiefy mam i na oko odstawiam
chodzi mi o to, ze mierząc tempkę o owulacji dowiaduję się z dwudniowym czy nawet trzydnowym opóxnieniem, wiec do tego czasu nei mogę być pewna, czy owu była. co prawda teraz zaczęłam badać szyjkę i przyglądam się śluzowi, więc nie powinnam jej przegapić, ale pytam tak na zapas!

Edytowane przez D0tk4
Czas edycji: 2013-07-12 o 21:57
Stary 2013-07-12, 21:56   #2502
papryczka160
Wtajemniczenie

Hej dziewczynki dawno mnie nie było , brak czasu , za dużo pracy ;-(.
Witam się z nowymi staraczkami ;-)
Katekate GRATULUJĘ BRAWO OBY FASOLECZKA ZDROWO ROSŁA ;-)
Przepraszam ale nie przerobie wszystkich postów za dużo .

24.07 idę na kontrolne badane gin, i jeśli wszystko będzie git ;-) od sierpnia zacznie znowu się starać . Bardzo się cieszę i już nie mogę się doczekać .

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 22:04   #2503
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
GRATULUJĘ i dużo zdrówka życzę

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Stary 2013-07-12, 22:06   #2504
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
No powiem Ci, że ja się nie dziwie że trzeba się zabezpieczać. Grzyb to grzyb i trzeba go zwalczyć, ewentualna ciąża raczej niewskazana.
Wiem, że to wkurzające sama się borykałam ciągle z czymś ale w końcu zaleczyłam wszystko.
Ale tutaj nie chodzi o samego grzyba - bo z tego co czytałam i słyszałam zawsze od lekarzy, to jest ona zagrożeniem dla dziecka dopiero podczas porodu (no chyba, że jest bardzo rozwinięta). Kobiety w ciąży bardzo często łapią grzybicę i są na nią leki, które nie szkodzą dziecku.

Chodzi o lek, który dostałam - ma on najwyraźniej skład zbliżony do trutki na szczury, bo trzeba się zabezpieczać ze względu na jego działanie (a nie na sam fakt grzybicy) i to nie tylko na czas brania: wyczytałam teraz, że bardzo powoli jest usuwany z organizmu, więc mimo, że bierze się go 1-2 dni, to potem trzeba używać podwójnego zabezpieczenia przez miesiąc (a amerykańscy lekarze zalecają nawet 2 miesiące!) I że nie zapisuje się do kobietom planującym ciążę, jeśli nie ma jakiejś wielkiej potrzeby - a u mnie nawet nie ma 100-procentowej pewności, że to grzybica, bo na wyniku cytologii napisali tylko, że to podejrzenie grzybicy (a ja nawet najmniejszych objawów nie mam, wizualnie też wszystko ok, więc nie sądzę, żeby to była bardzo rozwinięta infekcja, bo zawsze już przy małych infekcjach miałam straszne objawy).

Cytat:
Taki mam zamiar (tylko gorzej z czasem - ostatnio każdą wolną chwilę spędzam u lekarzy ). Będę się upierać, żeby zrobili mi posiew - nie mam zamiaru truć się na oślep

Dziewczyny, któraś wspominała, że bez skierowania dawała wymaz na posiew i jakieś niewielkie pieniądze za niego płaciła. Takie badania robią w prywatnych przychodniach czy w państwowych (za opłatą)? Bo chętnie bym sobie zrobiła takie badanie na własną rękę i poszła do lekarza już z wynikiem (zawsze o jedną wizytę lekarską mniej).

Wrrr, ale jestem wkurzona... Zwłaszcza, ze zapisał mi ten lek mój pan doktor od niepłodności - myślałam, że trafiłam na rozsądnego lekarza...

Edytowane przez Lea_ny
Czas edycji: 2013-07-12 o 22:11
Lea_ny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 22:06   #2505
D0tk4
Zadomowienie

papryczko super, że się odezwałaś! trzymam kciuki za sierpniowąwizytę, na pewno wszystko będzie ok i ruszycie ze staraniami
Stary 2013-07-12, 22:06   #2506
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki dawno mnie nie było , brak czasu , za dużo pracy ;-(.
Witam się z nowymi staraczkami ;-)
Katekate GRATULUJĘ BRAWO OBY FASOLECZKA ZDROWO ROSŁA ;-)
Przepraszam ale nie przerobie wszystkich postów za dużo .

24.07 idę na kontrolne badane gin, i jeśli wszystko będzie git ;-) od sierpnia zacznie znowu się starać . Bardzo się cieszę i już nie mogę się doczekać .
życzę pozytywnych wyników i owocnych starań

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Stary 2013-07-12, 22:10   #2507
katekatee
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, któraś wspominała, że bez skierowania dawała wymaz na posiew i jakieś niewielkie pieniądze za niego płaciła. Takie badania robią w prywatnych przychodniach czy w państwowych (za opłatą)?

Wrrr, ale jestem wkurzona...
Kupujesz taki pojemnik na wymaz ale musi być z żelem, no i możesz sobie pobrać sama ten wymaz i po prostu od razu zanosisz do przychodni, u mnie w każdej robią taki posiew ja płaciłam coś koło 25 zł.

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 22:10   #2508
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
kupiłam! na opakowaniu jest napisane, zeby brać 1 tabletkę dziennie. pewnie jakaś większa dawka jest w tej kapsułce. anyway, jest jakis sens, żebym zaczęła brać dziś (12dc, cykle 30-40 dniowe)?

chodzi mi o to, ze mierząc tempkę o owulacji dowiaduję się z dwudniowym czy nawet trzydnowym opóxnieniem, wiec do tego czasu nei mogę być pewna, czy owu była. co prawda teraz zaczęłam badać szyjkę i przyglądam się śluzowi, więc nie powinnam jej przegapić, ale pytam tak na zapas!
Jak się nazywa? ja mam oeparol, ale duże te kapsułki i już 2 razy mi się przykleiły gdzieś w gardle i nie mogłam ich popchnąć dalej heh

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x

Edytowane przez Kamel
Czas edycji: 2013-07-12 o 22:14
Stary 2013-07-12, 22:31   #2509
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Kupujesz taki pojemnik na wymaz ale musi być z żelem, no i możesz sobie pobrać sama ten wymaz i po prostu od razu zanosisz do przychodni, u mnie w każdej robią taki posiew ja płaciłam coś koło 25 zł.
Dzięki W poniedziałek sprawdzę czy w mojej przychodni też go robią
Stary 2013-07-12, 23:09   #2510
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka

No to poszaleliśmy Nawet gdyby owu miała przyjść w niedzielę lub poniedziałek, to dni płodne mam już bankowo
maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 23:11   #2511
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:

Ulżyło Ci to ja Cię nie pocieszę jeśli chodzi o nadżerkę...
Wszystko zależy od tego jak kto ma dużą... jak jest mała to owszem nie trzeba nic robić ale trzeba pamiętać o tym, że przy nadżerce łatwo o infekcje.

Jeśli masz taką dużą jak Ci gin powiedziała to nie jest dobrze. Przepisała Ci jakieś leki na to?

Ja miałam wykrytą w listopadzie zeszłego roku sporą nadżerkę. Brałam leki ale nic mi nie pomagały. No i w końcu miałam zrobiony zabieg - krioterapię, oczywiście prywatnie. Polegało to na zamrożeniu. Wszystko mi się wygoiło i jest bardzo dobrze.

Wiem, że niektórzy mówią żeby nie ruszać jak kobieta jeszcze nie rodziła ale to jest starodawne podejście. Jak niedługo zaczniesz krwawić bo nadżerka się cudownie nie zagoi to co wtedy? Też czekać na zbawienie czy jak, bo nie rozumiem?
Nadżerka sama nigdy się nie zagoi tym bardziej w takim zaawansowanym stanie.
krioterapia jest polecana dla kobiet które nie rodziły a jak leki nie pomagają to nie ma innego wyjścia.

Jak Ci poleciła witaminy za 200 zł to musi mieć niezły z tego zysk hahaha masakra. Ludzie nie śpią na pieniądzach.
Dobrze, że mój gin jest racjonalny i nie poleca mi takich drogich specyfików. Tylko kwas foliowy jakikolwiek i tyle.

wiesz co ja sie nie znam, nic nie dostalam póki co, za 2 tygodnie mam usg gin prof - tak pisze na skierowaniu, ale nie mam pojęcia co to ... ale to chyba tez z lekrzem to może wtedy zapytam...

No Pani się pytala, czy nie krwawie/plamię po stosunku, osobiscie nigdy tego nie zaobserwowalam, a po dzisiejszej wizycie u gin lecialo i to sporo;/

Cytat:
gratulacje, nie martw się na zapas, będzie dobrze

Powiem Wam, że nie wiem czy się te nasze starania jeszcze dalej w czasie nie przesuna, kolejna wizytę mam na połowe sierpnia... przeciez ja zwariuje w tej niewiedzy, ale jak czlowiek za młodu glupi to co zrobić
maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 23:16   #2512
perfuzja
Zakorzenienie

Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3

Cytat:
Ale tutaj nie chodzi o samego grzyba - bo z tego co czytałam i słyszałam zawsze od lekarzy, to jest ona zagrożeniem dla dziecka dopiero podczas porodu (no chyba, że jest bardzo rozwinięta). Kobiety w ciąży bardzo często łapią grzybicę i są na nią leki, które nie szkodzą dziecku.

Chodzi o lek, który dostałam - ma on najwyraźniej skład zbliżony do trutki na szczury, bo trzeba się zabezpieczać ze względu na jego działanie (a nie na sam fakt grzybicy) i to nie tylko na czas brania: wyczytałam teraz, że bardzo powoli jest usuwany z organizmu, więc mimo, że bierze się go 1-2 dni, to potem trzeba używać podwójnego zabezpieczenia przez miesiąc (a amerykańscy lekarze zalecają nawet 2 miesiące!) I że nie zapisuje się do kobietom planującym ciążę, jeśli nie ma jakiejś wielkiej potrzeby - a u mnie nawet nie ma 100-procentowej pewności, że to grzybica, bo na wyniku cytologii napisali tylko, że to podejrzenie grzybicy (a ja nawet najmniejszych objawów nie mam, wizualnie też wszystko ok, więc nie sądzę, żeby to była bardzo rozwinięta infekcja, bo zawsze już przy małych infekcjach miałam straszne objawy).

Taki mam zamiar (tylko gorzej z czasem - ostatnio każdą wolną chwilę spędzam u lekarzy ). Będę się upierać, żeby zrobili mi posiew - nie mam zamiaru truć się na oślep

Dziewczyny, któraś wspominała, że bez skierowania dawała wymaz na posiew i jakieś niewielkie pieniądze za niego płaciła. Takie badania robią w prywatnych przychodniach czy w państwowych (za opłatą)? Bo chętnie bym sobie zrobiła takie badanie na własną rękę i poszła do lekarza już z wynikiem (zawsze o jedną wizytę lekarską mniej).

Wrrr, ale jestem wkurzona... Zwłaszcza, ze zapisał mi ten lek mój pan doktor od niepłodności - myślałam, że trafiłam na rozsądnego lekarza...
A Ty nie masz teraz okresu teraz przypadkiem? Bo najlepszym lekiem na wszystkie male infekcje jest wlasnie krew miesiaczkowa - zawiera przeciwciala, które ładnie wszystko zabijają. Z tym, ze w tym momencie, trzeba odstawić tampony w 100%.

Co do posiewu: moi lekarze sa sceptyczni, ponieważ większość bakterii/grzybów, które robią najwiecej zamieszania nie hoduja sie na szalkach. Wiec i tak działa sie troche w ciemno.

Jesli naprawdę nie masz ŻADNYCH objawów, a jedynym wskazaniem do brania mocnego leku jest watpliwa cytologia, to darowalabym sobie na razie, za to rozpoczęła solidna kurację probiotykowa i postawiła generalnie na profilaktykę.

Edytowane przez perfuzja
Czas edycji: 2013-07-13 o 08:34
perfuzja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 08:16   #2513
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
A Ty nie masz teraz okresu teraz przypadkiem? Bo najlepszym lekiem na wszystkie male infekcje jest wlasnie krew miesiaczkowa - zawiera przeciwciala, które ładnie wszystko zabijają. Z tym, ze w tym momencie, trzeba odstawić tampony w 100%.

Co do posiewu: moi lekarze sa sceptyczni, ponieważ większość bakterii/grzybów, które robią najwiecej zamieszania nie hoduja sie na szlakach. Wiec i tak działa sie troche w ciemno.

Jesli naprawdę nie masz ŻADNYCH objawów, a jedynym wskazaniem do brania mocnego leku jest watpliwa cytologia, to darowalabym sobie na razie, za to rozpoczęła solidna kurację probiotykowa i postawiła generalnie na profilaktykę.
Dzień dobry
Ja chyba też zrezygnowałabym na razie z takiego silnego leku, tym bardziej w czasie starań

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Stary 2013-07-13, 09:12   #2514
katekatee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość

Co do posiewu: moi lekarze sa sceptyczni, ponieważ większość bakterii/grzybów, które robią najwiecej zamieszania nie hoduja sie na szalkach. Wiec i tak działa sie troche w ciemno.

Jesli naprawdę nie masz ŻADNYCH objawów, a jedynym wskazaniem do brania mocnego leku jest watpliwa cytologia, to darowalabym sobie na razie, za to rozpoczęła solidna kurację probio tykowa i postawiła generalnie na profilaktykę.
Ja bym na Twoim miejscu też tak zrobiła, zaczeła brać probiotyki i to najlepiej i ten do środka i ten do ustny, odstawić słodycze (gdzyby bardzo lubią słodycze) i zrobiła sama ten posiew. Moim zdaniem lekarze nie powinni podawać antybiotyków bez zrobienia posiewu bo jaką mają pewność co tam jest

Nie chce Was straszyć ale takie "batalie z lekarzami" to przy staraniach dopiero początek, zobaczycie co będzie jak będzie miały malutkie dziecko, będziecie pełne obawów a lekarze będą Was traktowac jak panikary...

A tak wogóle to dzień dobry Pozwolicie że tu u Was jeszcze posiedzę bo ja szczerze mówiąc ciągle w to wszystko nie dowierzam no i jeszcze ta infekcja i dopóki nie zobaczę serduszka i lekarka mi nie powie co z tą infekcją to nie będę na 100 % pewna że się udało.
No i chciałabym na wątek marcowo-kwietniowy przejść z którąś więc proszę mi sie tu intensywnie starać

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
całą wycinana

Tak ja miałam całą tarczycę wyciętą. jak guzki to nie wiem, możliwe, że odrastają.
A co do tycia, to nigdy nie byłam super szczupła, ale też nie taka przesadnie grupa, taki średniak, i tak jest wciąż no może teraz trochę przytyłam bo mało ruchu mam i wcinam słodkie. Tragedii nie ma, nie zauważyłam jakiegoś drastycznego zwrotu wagi. Chociaż lekarze mówią, że mogę mieć metabolizm spowolniony i pewnie trosze tak jest.

Ja też nie mam żadnych problemów, biorę tabletki, chodzę na kontrole i wszystko jest książkowo, lekarze mówią że spokojnie można w ciąże zachodzi tylko może to potrwać trochę dłużej. Poza tym mówią, że tak jak bym zdrowa była.
Z tym dłuższym zachodzeniem to ja bym nie wierzyła Bo ja właśnie wszystkich słuchałam że długo zachodzi, zwłaszcza przy tarczycy a tu bach. Mój lekarz mi mówi żeby TSh było naj najbliżej dolnej normy wtedy najłatwiej zajść w ciąże. Chodzisz do endokrynologa prywatnie czy na NFZ? Jak często chodzisz na wizyty?

Edytowane przez katekatee
Czas edycji: 2013-07-13 o 09:08
Stary 2013-07-13, 09:28   #2515
Lea_ny
Zakorzenienie

Odp: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3

Dziewczyny, dzieki za rady i słowa otuchy Na razie daruje sobie ten lek - zacznę od badań i wizyty u innego lekarza.

Wlasnie jade do pracy i juz sie boję rozmowy o zmianach w grafiku przez ten monitoring

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-07-13, 09:30   #2516
nadiak1
Rozeznanie

Cytat:
Z tym dłuższym zachodzeniem to ja bym nie wierzyła Bo ja właśnie wszystkich słuchałam że długo zachodzi, zwłaszcza przy tarczycy a tu bach. Mój lekarz mi mówi żeby TSh było naj najbliżej dolnej normy wtedy najłatwiej zajść w ciąże. Chodzisz do endokrynologa prywatnie czy na NFZ? Jak często chodzisz na wizyty?
Chodzę na NFZ, po operacji przypisali mnie do lekarza i on tak zawsze robi, żebym miała wizytę dwa razy do doku, robi mi wtedy wyniki krwi i usg. Po tygodniu dzwonię i mi mówi jakie są wyniki. A TSH mam 0,02.
nadiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 09:51   #2517
katekatee
Zadomowienie

Cytat:
Chodzę na NFZ, po operacji przypisali mnie do lekarza i on tak zawsze robi, żebym miała wizytę dwa razy do doku, robi mi wtedy wyniki krwi i usg. Po tygodniu dzwonię i mi mówi jakie są wyniki. A TSH mam 0,02.
Ja też chodzę na nfz, też dwa razy do roku ale mój lekarz oszczędza i nie daje mi całego pakietu tylko zazwyczaj 1 lub 2 parametry. No i teraz w ciązy to będę musiała chodzić część prywatnie bo co miesiąc powinnam miec badanie a on mnie na pewno co miesiąc nie przyjmie bo limity... Następną wizytę mam na wrzesień, spróbuje się jakoś wcisnąć a jak nie to 80 zł za wizytę nie moje.
I mój endo z tego co pamiętam to mówił że w ciąży nie patrzy się na TSH że najważniejsze jest ft4 i ft3, czy jak będziesz u swojego endo możesz o to zapytać, jestem ciekawa jak inni lekarze uważają.

Tamtą ciąże strasznie się bałam o tą tarczycę, czy synek będzie zdrowy. Teraz jestem trochę spokojniejsza ale ciągle te badania wizyty, teraz jeszcze ten mocz więc pewnie kasy na badania moczu +posiewy też ładnie wybule, no i ten ciągły stres przez 9 teraz już 8 miesięcy, potem stres z niemowlakiem... znowu się na to sama świadomie pisałam.... aż mi się ryczeć chce, mamy już fajnego odchowanego synka... mam jakieś doły ostatnio

Stary 2013-07-13, 10:01   #2518
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też chodzę na nfz, też dwa razy do roku ale mój lekarz oszczędza i nie daje mi całego pakietu tylko zazwyczaj 1 lub 2 parametry. No i teraz w ciązy to będę musiała chodzić część prywatnie bo co miesiąc powinnam miec badanie a on mnie na pewno co miesiąc nie przyjmie bo limity... Następną wizytę mam na wrzesień, spróbuje się jakoś wcisnąć a jak nie to 80 zł za wizytę nie moje.
I mój endo z tego co pamiętam to mówił że w ciąży nie patrzy się na TSH że najważniejsze jest ft4 i ft3, czy jak będziesz u swojego endo możesz o to zapytać, jestem ciekawa jak inni lekarze uważają.

Tamtą ciąże strasznie się bałam o tą tarczycę, czy synek będzie zdrowy. Teraz jestem trochę spokojniejsza ale ciągle te badania wizyty, teraz jeszcze ten mocz więc pewnie kasy na badania moczu +posiewy też ładnie wybule, no i ten ciągły stres przez 9 teraz już 8 miesięcy, potem stres z niemowlakiem... znowu się na to sama świadomie pisałam.... aż mi się ryczeć chce, mamy już fajnego odchowanego synka... mam jakieś doły ostatnio
Nie przejmuj się tak wszystkim, bo stres nie wpływa dobrze Ja też mam synka, ma 2 latka i teraz jest najfajniejszy, bo zaczyna mówić i to chyba najfajniejszy okres i Teraz staramy się o 2 dziecko Też mam obawy, wiele obaw, ale będzie dobrze
Z tarczycą też mam problemy i czeka mnie operacja ale hormony zawsze w normie więc jak zajdę to do endo po jod, a usg i wszelkie badania hormonów dopiero po porodzie chyba nawet po 3 miesiącach jak dobrze pamiętam.

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Stary 2013-07-13, 10:22   #2519
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:

Oj widzę, że ktoś zaczyna panikować.
Zachowujesz się tak jakbyś tego dziecka jednak nie chciała... nie lubię czytać takich rzeczy.
Stres stresem ale te ostatnie zdania co napisałaś nie brzmią fajnie
Stary 2013-07-13, 10:22   #2520
Elfka86
Zakorzenienie

katekatee gratulacje i nie stresuj się za bardzo, wszystko będzie dobrze na pewno

A mnie się dziś krowy śniły i wyczytałam w senniku, że to oznacza radosną nowinę oby taką jak trzeba
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości