|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Cytat:
Mi z kolei kolezanka ostatnio mówiła (bo ja sie oczywiście najbardziej do 32 tyg będę bała), ze od 20 do 30-32 zlecialo jej szybko za to pózniej sie ciągnęło.. Obawiam sie ze mi sie wlec bedzie cały czas ![]() Ale zniose to dzielnie. Niech sie ma co dluzyc!!!!! Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-07-13 o 11:27 |
|
|
|
|
#4802 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Monika Nawet przy przewijaniu pokazuj mu stópki stukaj nimi o siebie, rób a kuku, niech dotyka kolanek. Stasia zawsze bardziej interesowały bose niż w ubraniu. A i jeszcze mieliśmy takie skarpetki:
http://www.rossnet.pl/Produkt/SOXO-S...PREMIUM,238401 Też fajne były, ale na początku ubierałam jedną, bo na dwóch nie mógł się skupić
|
|
|
|
#4803 |
|
Zadomowienie
|
Zapomńialam sie "pochwalić", ze moj Maz wybrał imię
Chodzi i gada od o kilku dni do brzucha - Olaf ![]() Nie protestuje, bo na razie imię mi jakby to powiedzieć... "wisi" ale obawiam sie, ze sie jeszcze przyzwyczaje |
|
|
|
#4804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
strach był cały czas. zwłaszcza, że po 33 tc musiałam leżeć z nogami w górze![]() mnie zaczął uciekać jak sobie zadałam sprawę, że nie ma odwrotu i że nie mam nic dla tego dziecka i nic nie wiem o tym jak się zająć takim dzieckiem... Gagatku, Wy już w drodze? w końcu morze? Konkubent wypożycza auto. jak mu się uda, to ruszamy na wschód przygoda, przygoda, każdej chwili szkoda
|
|
|
#4805 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Iza, Kubek ![]() Agatka u mnie byłby prawie 25 tc, ale to zleciało. Mesia bardzo mi przykro Wiem jak jest ciężko żyć z takim dzieckiem, ile pracy to wymaga aby coś osiągnąć, ale wiesz przynajmniej, że nie są to jej humory. Ja zawodowo mam kontakt z takimi dziećmi.Kocur współczuję tych gości ja również jak Panika nie chciałam zaraz po powrocie nikogo przyjmować i mówiłam o tym otwarcie.
19.04.2013 r. Staś i Michaś Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego.... Edytowane przez edytte Czas edycji: 2013-07-13 o 11:36 |
|
|
|
#4806 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() podnosi nogi wysoko, ale jeszcze nie zauwaza stopek. a Ty masz jakies typy? moj tak sie do Oli przyzwyczail, ze chce ja natychmiast majstrowac ![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
![]() caly czas zapominam - Wiktorkuuuu, sto lat Slicznoto!!!!
|
|
|
#4807 |
|
Zadomowienie
|
Coś nam się wątek kończy pewnie jutro rozpoczniemy nową część.
---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Panika przepraszam gdzieś mi się pomyliło. ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Hosenka jak tam u Ciebie jak się czujesz, który to już tydzień?
|
#4808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jeszcze nie wiem gdzie...![]() hihi WY to szaleni jesteście ale masz rację .... szkoda czasu na jego marnowanie... Czy ja wiem czy przy weekendzie?? ![]() Boli mnie brzuś zrobiłam kawę i mam zamiar coś zacząć działać....ale normalnie ten brzuch mi spokoju nie daje do tego ten krwotok prawie że i jeszcze skrzepy lecą...![]() BERBIE czekam na efekty ![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- mnie się podoba a Tobie co się podoba??Measia wierzę że Ci teraz ciężko jest ale musi być dobrze! Mam nadzieję że będzie lepiej!!
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2013-07-13 o 12:14 |
|
|
|
|
#4809 |
|
Zakorzenienie
|
Pani Lada moment załapie
Agatko dołączam do @ Tylko u mnie strasznie skąpo Może weź nospę to lepiej się poczujesz. Wiktor Wszystkiego Najlepszego |
|
|
|
#4810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapraszam na kawę.agatko efekty pokaże jak już bedzie gotowe, na razie pogruntowałam ściany i czekam na tż i jedziemy po farbę. widzę, że tż jakoś bez oporów dał się namówić na spontaniczne malowanie, więc w następny weekend chyba salon odmalujemy, później kuchnie i korytarz... no i chyba będziemy się starać....
|
|
#4811 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co za solidarność
19.04.2013 r. Staś i Michaś Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego.... Edytowane przez edytte Czas edycji: 2013-07-13 o 12:33 |
|
|
|
|
#4812 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciesz się że skąpo bo ja co 2 godziny latam i się zmieniam i w dodatku mam te podpaski na noc! spoko spoko czekam aż będzie gotowe No i plan jest !! Cytat:
|
|
#4813 |
|
Zakorzenienie
|
To jest dopiero spontan.
aż tak wysoko sie nie zapedzamy ale kiedys na bank Cie nawiedzimy.
|
|
#4814 |
|
Zakorzenienie
|
po całości....jeszcze Nam odbije i w górach wylądujemy
|
#4815 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
TŻ dziś będzie o 14 więc oczywiście pogoda jest do Upy ![]() No u nas też, całkiem leci do tyłu. Ale już dałam spokój, nie obchodzi mnie to. (a przynajmniej tak sobie wmawiam), nie sprawdzam, lekarka tez nigdy nie sprawdza. Myślę że dlatego zauważasz to wszystko bo masz dzidzie z przejściami i wszystko starasz się wychwycić żeby nic nie przeoczyć.. ale Michałek tez ma prawo z pewnymi rzeczami być do tyłu, jak każde dziecko ![]() Twoje marzenie się spełniło! Cytat:
Cytat:
![]() Byłam pewna że będzie mi to przeszkadzało, ale przez ludzi - szczególnie kuzynostwo, bo młode, wrzucałam na luz i jakoś było mi raźniej. Najważniejsze to czuć sie komfortowo Cytat:
czasami aż mu do buzi trafię, no i Kamil wtedy próbuje je łapać ![]() Cytat:
Z tego co zauważyłam to kobietom z bezproblemową i beztroską ciążą własnie dłuży się 3trym bo są ociężałe itp. dla mnie 3 trym to było większe prawdopodobieństwo że faktycznie urodze to dziecko i przezyje więc leciał w miarę "szybko" |
||||
|
|
|
#4816 |
|
Zadomowienie
|
Też tak chcę. Niestety mam skrócony urlop i w poniedziałek idę do pracy
|
#4817 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dlaczego? Cytat:
![]() Cytat:
Jemy obiad,maluje się i jedziemy do kina
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||||
|
|
|
#4818 |
|
Zakorzenienie
|
Agatko ja zawsze miałam obfity, bywały czasy gdzie w ciągu godziny zmieniałam 4 podpaski maxi
Więc teraz zmiana co 2 godziny to dziwny stan
|
|
|
|
#4819 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Pani - jak bardzo na wschod? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4820 |
|
Zakorzenienie
|
Luna Przy podnoszeniu czuć czy dziecko ciągnie głowę
![]() Nie powinno się tego robić samemu, bo można krzywdę zrobić niemowlakowi. |
|
|
|
#4821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za miesiąc, bo czekam na tomografię i montaż drzwi w korytarzu, dopiero wtedy będę mogła malować korytarz.
|
|
#4822 |
|
Zakorzenienie
|
dlaczego? pracodawca Cie wezwal?
oradzisz sobie na bank. instynkt jest niewiarygodny. 90 km bardziej na wschod niz Ty mieszkasz ![]() ale doopa zbita. nie ma auta moze jutro...
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2013-07-13 o 15:33 |
|
|
|
#4823 | |
|
Zadomowienie
|
Panika ponieważ ktoś musi być w pracy i wypadło na mnie. Najlepsze w tym jest to że miałam mieć wolne do 25 sierpnia. Mam nadzieję, że posiedzę z tydzień- dwa i wrócę na wolne. Może ktoś inny przyjdzie później. Trzeba trzymać się pracy i nie protestować, bo mam umowę do połowy następnego roku. Myślę, że następną ( jeśli mi przedłużą) będę miała na czas nieokreślony.
---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
|
|
#4824 | |
|
Zakorzenienie
|
hehe
spookko. tylko, wiesz - nie moge sie doczekać ![]() Cytat:
Wiadomość od Wieki: "My jeszcze w szpitalu, u Usi bylo zakazenie i ma jeszcze antybiotyk do poniedzialku i juz mam nadzieje wyjdziemy. najwazniejsze ze rozyczka u Uski wyszla ujemna, paciorkowca tez nie zlapala ode mnie uff. Mala jest slodka i identyczna jak jej starszy brat szczescie niesamowite miec ja po drugiej stronie
|
|
|
#4825 |
|
Zakorzenienie
|
jesteś moim największym kibicem
|
#4826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie narzekaj Kochana! Po ciąży Ci się ustabilizowało
|
|
#4827 | ||||
|
Zakorzenienie
|
jeju, to musi być uczucie
Cytat:
najgorsze jest to, że człowiek nie ma siły i czasem huknie a tymczasem może się okazać, że dziecko wcale nie jest złośliwe tylko ma taki tok myślenia ![]() Cytat:
Kubek co do mdłości to lekarz mojej koleżance powiedział, ze to dobrze, bo znaczy, ze ciąża jest silna. Ile w tym prawdy to nie wiem ![]() Cytat:
mam to samo i pierwszy raz mi się zdarzyło, ze 2 razy dzisiaj zemdlałam z tego powodu. Mąż mnie znowu do szpitala ciągnie, ale co ja tam powiem? Ze mam @ i mdleje Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||||
|
|
|
#4828 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Hej!
U nas z TŻem coraz gorzej, zachowuje się jak małe dziecko i co najgorsze - Małego traktuje jak lalkę - pogłaska, potrzyma, ale: jak ja usypiam, to przychodzi i go zaczyna miziać - a ja usypiam Artura i godzinę i 1,5, bo czasami ciężko nam to idzie, a on sobie przyjdzie i mi go rozprasza, trzaska szafkami, o 13 obudził Małego, bo walnął drzwiami z łazienki, jak mu zwróciłam uwagę, to wielki foch, bo on tego nie zrobił specjalnie - jesteśmy już ponad 2 tygodnie w domu, a on się nie przyzwyczaił, że teraz trzeba uważać i trochę zmienić tryb życia... I pretensje, że mi odbiło, no normalnie myślałam, że mu coś powiem... Płakać mi się chce, bo jutro wyjeżdża moja mama i zostaję sama z Małym i z nim, a on nie dość, że mi niewiele pomoże, to jeszcze mnie wkurzy.... Ja nie chciałam i nie chcę nikogo w domu, Mały jest za mały na odwiedziny na razie i poczekamy z tym chyba do chrztu przynajmniej... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4829 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
Iza, Kubek gratulacje
![]() Kooocur swietne wiadomosci ![]() Perse pogadajcie z TZ na spokojnie - rozmowa dobra na wszystko ![]() Iza milego popoludnia - radosc plynie z Twoich postow
|
#4830 |
|
Wtajemniczenie
|
Pani, bo i co z tym autem? Ale z Was krejzole
Samych miłych przygód w takim razie życzę!Iza, już 17? Ojej... Ani się obejrzymy, a będziesz nam sms'y z porodówki słać ![]() Kubku, z kolei Twoja ciąża też mi się dłuży A mdłości niech szybko mijają. Berbie, łał! Się dzieje u Ciebie Ale się cieszę!Agatko, łączę się w bólu- mnie dziś też z rana @ skręciła... A niefajne jest to, że kolejna mi wypada w 1 dzień pobytu w Japonii Ja na Waszym miejscu jechałabym w góry- z dzieciątkiem nad morze pojedziesz, a w góry już nie bardzo ![]() Measia, przykro mi. Mam nadzieję, że wraz z psychologiem poradzicie sobie w tej sytuacji. A ten psycholog fajny, konkretny? Perse, mam nadzieję, że męża tylko chwilowo przyćmiło... Wika, bidulo... A zgłaszałaś swojemu ginowi te bolesne miesiączki? My dziś byliśmy na cmentarzu, żeby postawić Antosiowi lampkę w I rocznicę pogrzebu. Boże... Kiedy ten rok minął?
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:35.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Wiem jak jest ciężko żyć z takim dzieckiem, ile pracy to wymaga aby coś osiągnąć, ale wiesz przynajmniej, że nie są to jej humory. Ja zawodowo mam kontakt z takimi dziećmi.

zrobiłam kawę i mam zamiar coś zacząć działać....ale normalnie ten brzuch mi spokoju nie daje do tego ten krwotok prawie że i jeszcze skrzepy lecą...
zapraszam na kawę.
Co za solidarność

TŻ dziś będzie o 14 więc oczywiście pogoda jest do Upy
..
najgorsze jest to, że człowiek nie ma siły i czasem huknie a tymczasem może się okazać, że dziecko wcale nie jest złośliwe tylko ma taki tok myślenia