Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2. - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-07-13, 13:21   #691
nestelle
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
mnie zastanawia że Pani jest już drugą osobą na wątku ktorej lekarz zaleca zupki z powodu "zbyt małego przyrostu" (cudzysłów bo wg mnie waga jak najbardziej ok). co to za metoda? i jak się ma do teorii że mleko do 6 m-ca (kp lub mm)? swoją drogą gdzieś ostatnio czytałam ze dzieciom z problemami z przyrostem wagi zaleca się wcześniejsze wprowadzanie posiłków stałych
lekarze idą na skróty . a niektórzy tez nie douczeni ,no bo jak mozna postawic diagnoze ,dawac rady jesli zadnych dodatkowych badan sie nie zrobiło ? podobnie było z tymi krostkami - od razu nabiał winny i tyle . No nie stety w tak szacownym zawodzie takze są są matoły i leniuchy .
Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
no i dostałam okres po 11 tygodniach od porodu.. buuu
łeeee .
Cytat:
Napisane przez kmagg81 Pokaż wiadomość
Kobitko powinni Ci pomnik wystawić za mądre słowa i za podejście do życia i spraw różnych ! Już kiedyś na poczeklani pisałam, że jesteś moim guru !!

Każde dziecko jest indywidualne i wyjątkowe i nie mozna go zamknąc w jakiś tabelkach itp. a najgorzej porównywać z innymi.
Ja jeszcze tydzien temu się martwiłam, że Maksio malo gaworzy, bo Wasze dzieciaki już hohoho, a tu teraz się mu buźka nie zamyka, gada do mamy, taty, zabawek i do kogo mu się spodoba, głowkę też jeszcze kilka dni temu ledwo chciał podnosić, a tu przyszedl dzien odpowiedni i głowka jest wysoko i rozgląda się po świecie.
A najważniejsze, że jak mame zobaczy to jest od razu cudnowny uśmiech
oj tam ,oj tam zaraz pomnik ,guru .... mądra jestem i tyle .
Nie ,a tak serio to mało ludzi ufa swojej intuicji i mało mysli logicznie .... czasem niektóre rzeczy same przez się wynikają . Ale wokół pełno poradników ,kazdy wokół uwaza sie za mędrca familijnego i ot efekt . A my matki same wiemy najlepiej , tylko w głąb siebie nalezy częsciej zajrzec i zaufac sobie . a dopiero potem konsultowac z wszech wiedzącymi doktorami ... i nie barc wszystkiego do siebie ....
A tak a propo tematu to ja własnie przestałam pisac co Mój Roszek potrafi a potrafi juz duuuzo i jeszcze wiecej przed nim . Nie bede pisac ile razy sie przewraca i czy z pleców na brzuch czy z brzucha no głowe ... ile mówi i w jakim jezyku .Postanowiłam ze napisze o wiekszych rewolucjach -wtedy sie pochwale - pierwszym słowem, raczkowaniem czy chodzeniem . (no chyba ze wyniknie cos z jakiegos zdarzenia).I tak samo z rozmiarami (chyba ze konkretnie ktos zapyta).
Chcąc nie chcąc - robią sie z róznych rzeczy konkurencje a co niektóre z mam pewne rzeczy przytłaczają - a po co to ...?
no to sie rozpisałam ..

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej

widzę że żadna z was nie prosi o głosy to ja poproszę o 3 dziennie
https://www.bebiklub.pl/home/nowe-be...rt=2750&id=219
poszło .fajny wierszyk .
Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
witamy w klubie
zamknijcie ten klub na 4 spusty .i nikogo nie przyjmowac juz prosze .
Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Masakra, śmiem twierdzić, że mnie poród bolał mniej, a na pewno krócej. Myślicie, ze to się w ogóle zagoi jak mały będzie ssał? Chciałam go nakarmić przez nakładkę, ale jak poczuł gumę to dostał ataku agresji A na smoczek to wręcz warczy, gryzie i nie da sobie w dzioba wsadzic
no to zaszalałas ... bo krócej to na pewno ale mniej ? nie umiem sobie wyobrazic tego ....mnie poród bardzoooo bolał tylko ze ja nigdy nie dostałam niczego przeciwbólowego .
No ale tym bardziej współczuje . sutki mnie bardzo bolały ale przez 1 tydzień do 2 to max .zaciskałam zęby (dosłownie)czasem z bólu łza poleciala ale przetrwałam . i nigdy wiecej nie bolało . A Ty biedulko jeszcze musisz sie męczyc .... a obydwa sutki masz tak zmasakrowane ,bo jesli nie to moze faktycznie dasz jednemu odpocząc na jakis czas....
Stary 2013-07-13, 13:24   #692
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
kasia nie mogę jak fajnie się śmieje
a foto fryzurki później, bo muszę poszukać w necie, bo tamtą znalazłam w normalnej gazecie.

A propo poczekalni- żałuję, że tak późno do was dołączyłam, ale byłam w Niemczech w pracy, nie miałam tam neta i dopiero jak poszłam na chorobowe to siedziałam w domku i was znalazłam. No, ale lepiej późno niż wcale jak to mówią
to czekam czekam

no i racje Lepiej pozno niz wcale

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
A Jasiek dziś miał dzień przewracania sie pleców na brzuch. Wczoraj jeszcze mu słabo wychodziło i musiałam mu pomagać, ale dziś już profeska na przewijaku tez się przewrócił
eeee Mariana tak jakby mniej bylo
co nie zmienia faktu ze przystojniak z niego

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Ogólnie dziwna z niej babka...:/

Ja tylko żałuję, że na dłuższy czas zniknęłam z wątku, a nawet w klubie byłam... Ale jakoś pogubiłam się w postach, zajęłam czymś... Cieszę się, że pod koniec ciąży wróciłam do Was I bardzo mi tu dobrze!
niooo ''okazaly okaz'' haha

tak wazne - i NIGDZIE SIE NIE RUSZAJ siedz jak ci dobrze

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
szkoda, że bliżej nie mieszkamy. Byłybysmy dwie
to zapraszam mieszkac do Bergen kiedy PADA ( w Pl wtedy LEJE ) 4 na 10 lasek spaceruja z dziecmi.

ogolnie czasami podoba mi sie ich podejscie do wychowania ... ale tylko w kilku nieliczych kwestaich inne - hardcor haha

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
szukałaś poza nami i dlatego ( żartuje oczywiście)
obiecujem ze JUZ NIE BEDEM

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Super!!! Ale mi się filmik na fb nie włącza.

Podoba mi się podsumowanie
a nawet jek wejdziesz przez moj profil ...

a do podsumowania - co sie bede

Cytat:
Dzień dobry
Nikoś urządził pobudkę o 4.45poharcował trochę i kimono. Potem tż wstał do pracy, więc wypiłam z nim kawkę

ha ha widzę, że postępy naszych maluchów idą seriami - jedno coś nowego zrobi i zaraz po kolei wszystkie

Dzisiaj jadę do księdza w sprawie chrzcin. Tż ma na rano do pracy i muszę sama jechać tylko nie wiem, ile dają za chrzciny, Ile Wy dawałyście?
ad 1 - moj sie obudzil o 3.15 i do 5 mial czas zabaw i rozmow
ad 2 - tosz to wiadomka kolej rzeczy
ad 3 - ''co laska'' min 300zeta

WSTALAM !!! zjadlam ... Odlaczylam Emilianowi Baterie i spi, zmienilam nastawilam posciel - teraz czas na WAS by ''nadrobic''

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 13:46   #693
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Ja kupowałam ostatnio mleko hipp za 36,99 w kauflandzie. Wydaje mi się ze się pomylili i zrobili promocje na wszystkie łącznie z początkowym.
W Carrefurze kupiłam kiedyś w promocji nan ha puszka za 9,99zł . To zrobili pomyłkę. Widziałam wtedy w tej cenie Bebilon 1 wszystkie rodzaje... Szkoda, że kupiłam tylko 1 szt. Następnego dnia już tylko pudełka nan 2 i chyba 3 były w tej cenie.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 13:51   #694
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziewczyny !!!
od poniedziałku w LIDLU promocja na pampersy - po 29,99
dzięki za info
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 13:51   #695
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość

Ja szczerze mówiąc wiem, że istniej coś takiego jak siatki centylowe ale co to dokładnie jest i z czym się to je to nie mam pojęcia i nie bardzo mnie to obchodzi... Kinga jest radosna i ma pucusie więc stwierdzam, że wszystko jest ok. Nie będę się wkręcać niepotrzebnie...
moja też, ale dałam się wkręcić początkowo

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-07-13, 14:01   #696
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja szczerze mówiąc wiem, że istniej coś takiego jak siatki centylowe ale co to dokładnie jest i z czym się to je to nie mam pojęcia i nie bardzo mnie to obchodzi... Kinga jest radosna i ma pucusie więc stwierdzam, że wszystko jest ok. Nie będę się wkręcać niepotrzebnie...
ja też jakoś nigdy nie zagłębiałam się w temat i mam takie samo zdanie jak Ty. Tym bardziej że Oliwka zdrowa

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

[QUOTE=nestelle;41771582

zamknijcie ten klub na 4 spusty .i nikogo nie przyjmowac juz prosze . [/QUOTE]

kiedyś to dobre i dla Was się skończy (do tych co jeszcze nie mają@)
chyba ze: Nestelle planujesz coś...???

Edytowane przez anika_s
Czas edycji: 2013-07-13 o 14:03
Stary 2013-07-13, 14:06   #697
kmagg81
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

Nie ,a tak serio to mało ludzi ufa swojej intuicji i mało mysli logicznie ....
i dokladnie za tą Twoja mądrość, którą się z nami dzielisz Ci dziękuję

Nestelle a mma takie pytanie, pisałaś kiedyś o takich nakładkach na palec do czyszczenia ząbków dzieciaczkom - gdzie to mozna kupić ??

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09km3h0o13o.png
kmagg81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 14:11   #698
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Odp: Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.

Cytat:
Nestelle a mma takie pytanie, pisałaś kiedyś o takich nakładkach na palec do czyszczenia ząbków dzieciaczkom - gdzie to mozna kupić ??
Widzialam na allegro jak zamawialam tetry itp do wyprawki, w rossmannie chyba tez i na dzialach dzieciecych w hipermarketach, tam gdzie butelki smoczki.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 14:14   #699
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:

apteka , allegro, hurtownie dziecięce
Stary 2013-07-13, 14:20   #700
kmagg81
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.

Cytat:
Widzialam na allegro jak zamawialam tetry itp do wyprawki, w rossmannie chyba tez i na dzialach dzieciecych w hipermarketach, tam gdzie butelki smoczki.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
dziekuje bardzo
bo pytałam w aptece i nie było;/to teraz juz wiem gdzie szukać

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

[

Cytat:
apteka , allegro, hurtownie dziecięce

Stary 2013-07-13, 14:26   #701
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

co do pierwszego - dziekuje Ci czuje sie wielce zawstydzona bo ja wiem ze jeszcze bardzo maaaało wiem . czasami sie sobie wydaje niezbyt lotna tylko dobrze to ukrywam .....

co do drugiego to widze ze dziewczyny juz odp. ja kupowałam w aptece ,razem z pastą dla maluszków . wygląda to tak http://allegro.pl/canpol-pierwsza-sz...323444859.html

zaczęłam gdy sie pojawił 1 ząbek (kuba 7 mies. ,ninka 2 tyg po 1 roku) , ostrzegam -trzeba byc niezwykle czujnym bo palec mozna stracic .... .
Stary 2013-07-13, 14:31   #702
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:

przyuważyłam, że tż mnie naśladuje jak nie widzę nie raz gadam coś do Jakuba, wygłupiam się a on się do mnie śmieje, "gada", itp i tż zazdrości, więc jak wychodzę z pokoju to próbuje powtarzać to co ja żeby i do niego Jakub się tak śmiał. i dziś przed kąpielą tak się synio fajnie zaśmiewał do mnie i ze mną, potem zostawiłam go z tż, poleciałam szykować kąpiel i słyszę, że próbuje robić to co ja robiłam. krzyknęłam żeby mnie nie naśladował a on do mnie: wychichałaś mi dziecko, dla mnie nic nie zostało
w sumie to czasem mi go szkoda, bo Jakub najpierw uśmiechał się do mnie, potem mojej mamy a dopiero potem do tż i tak on ciągle jest 3. chociaż jakby nie patrzeć nie jest to tylko kwestia tego, że tż pracuje ostatnio nawet synio śmiał się do mojej koszuli nocnej rzuconej na łóżko, chyba nie zaczaił, że mnie tam nie ma [COLOR="Silver"]
To nie jest kwestia pracowania moj pracuje od 7-21 i w soboty 7-14 a dziecko do mnie się tylko raz zaśmiało na głos, za to do niego śmieje się zaraz jak zaczną się wyglupiać ze mną czasami "porozmawiał" ale z TŻ to tylko jak go zobaczył to nawijali jak najęci. (ale teraz praktycznie wogóle nie guga) także ja to chyba jestem ta zła, a tata weekndowy jest super

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 14:35   #703
kmagg81
Raczkowanie

Cytat:
co do pierwszego - dziekuje Ci czuje sie wielce zawstydzona bo ja wiem ze jeszcze bardzo maaaało wiem . czasami sie sobie wydaje niezbyt lotna tylko dobrze to ukrywam .....

co do drugiego to widze ze dziewczyny juz odp. ja kupowałam w aptece ,razem z pastą dla maluszków . wygląda to tak http://allegro.pl/canpol-pierwsza-sz...323444859.html

zaczęłam gdy sie pojawił 1 ząbek (kuba 7 mies. ,ninka 2 tyg po 1 roku) , ostrzegam -trzeba byc niezwykle czujnym bo palec mozna stracic .... .

Stary 2013-07-13, 14:55   #704
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

1 - udalo mi sie nagrac jak Emilian sie Smieje - robilam mu ''kaczora'' i machalam Kucykiem - a on wszka nie zanosil sie od smiania, ale sie smial ze mnie

2 - polozylam go na macie by cwiczyl - tak siedze i odp poprzedniego posta, kiedy odwracam sie po ok 1minucie - zobaczyc co on robi a on w tym momencie PRZEKRECIL SIE NA BRZUSZEK - baa nawet sobie raczke wyprostowal by bylo wygodnie - ''minus'' tego wspanialego wydarzenia - na Mate
super

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
A Jasiek dziś miał dzień przewracania sie pleców na brzuch. Wczoraj jeszcze mu słabo wychodziło i musiałam mu pomagać, ale dziś już profeska na przewijaku tez się przewrócił
ale słodziak

Cytat:

mój ostatnio nawet w 3 się nie mieścił, był poniżej.

bo na 1 nigdy nie ma promocji ze względu na promowanie kp.

Dzisiaj jadę do księdza w sprawie chrzcin. Tż ma na rano do pracy i muszę sama jechać tylko nie wiem, ile dają za chrzciny, Ile Wy dawałyście?
u nas opolata 100 zł

Cytat:
Dziś w nocy jak karmiłam małego to ryczałam z bólu, mam naderwany sutek, smaruje bepanthenem, co jeszcze mogę zrobić? Ból jest nieziemski Kurczę, od początku nie miałam większych problemów z karmieniem, a teraz po 3 miesiącach ciągle coś...
ojej

Cytat:
ojejku współczuję

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

dziś mamy 3 miesięce

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość

[/COLOR]

eluśka87 i Pawełek 3 m-ce
Villga i Kinga 4 m-ce
klauda88 i Zuzanna Agnieszka... 2 miesiące
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 14:57   #705
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:

dziś mamy 3 miesięce

Cytat:
Poszły 3 głosy

---------------------------------
Byłam w Rossmanie i są wyprzedaże na pampersy Babydream pakowane w kartonach po 2 opakowania. Kupiłam 3-ki 90szt za 27zł i Huggisy 4-ki 50szt za 25zł
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 15:03   #706
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
.

100
Cytat:
czesc ,

ale ja nie podałam rozmiarów aby sie chwalic tylko abys zobaczyła ze róznica pomiedzy wys.dziecka a wagą jest podobna i do tego Torresik przybrał wiecej na tydz.Roszek tylko na poczatku leciał szybko -1,5 kg w miesiąc . Zresztą wzięłam ksiączeczki zdrowia moich starszaków i porównywałam .... i stwierdziłam ze sensu nie ma .
Wiesz przy poprzednich maluchach na zadnym forum sie nie udzielałam ,nie miałam pojecia o niektórych sprawach i .... dobrze -nie denerwowałam sie ,przyjmowałam wszystko tak jak jest i cieszyłam sie zdrowiem maluszka . nie porównywałam ze inne wieksze/mniejsze ,ze którys podnosi ,obraca głowe ,skacze ,pełza ,turla sie ... pełen relaks i radosc z kazdego postepu obojetnie jaki i kiedy by był . Oczywiscie nie namawiam do lekcewazenia porad/nakazów lekarzy ale ...wiecej dystansu i luzu . Dziecko to nie robocik nie idzie zaprogramowac .
Takze wiedza lekarza jest nie oceniona ale nasza intuicja i obserwacja takze . Ja usłyszałam ze Roszek minimalne minimum przybrał przez ostatnie 6 tyg . i co ? i nic ,nie zamierzam sie trząsc on zresztą tez nie .
Takze odetchnij głeboko , jak najmniej stresu i przede wszystkim porównan , słuchaj lekarza ale i siebie -Torresik tez doceni spokój mamusi i bedzie wdzieczny .
Nestelle -Ty to jesteś za☠☠☠ista babka

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
i mam +25 do za☠☠☠istości
kradnę, zapisuję i używam od dziś

Cytat:

Nie ,a tak serio to mało ludzi ufa swojej intuicji i mało mysli logicznie .... czasem niektóre rzeczy same przez się wynikają . Ale wokół pełno poradników ,kazdy wokół uwaza sie za mędrca familijnego i ot efekt . A my matki same wiemy najlepiej , tylko w głąb siebie nalezy częsciej zajrzec i zaufac sobie . a dopiero potem konsultowac z wszech wiedzącymi doktorami ... i nie barc wszystkiego do siebie ....
A tak a propo tematu to ja własnie przestałam pisac co Mój Roszek potrafi a potrafi juz duuuzo i jeszcze wiecej przed nim . Nie bede pisac ile razy sie przewraca i czy z pleców na brzuch czy z brzucha no głowe ... ile mówi i w jakim jezyku .Postanowiłam ze napisze o wiekszych rewolucjach -wtedy sie pochwale - pierwszym słowem, raczkowaniem czy chodzeniem . (no chyba ze wyniknie cos z jakiegos zdarzenia).I tak samo z rozmiarami (chyba ze konkretnie ktos zapyta).
Chcąc nie chcąc - robią sie z róznych rzeczy konkurencje a co niektóre z mam pewne rzeczy przytłaczają - a po co to ...?
no to sie rozpisałam ..

poszło .fajny wierszyk .
żebyś wiedziała
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 15:41   #707
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość

Byłam w Rossmanie i są wyprzedaże na pampersy Babydream pakowane w kartonach po 2 opakowania. Kupiłam 3-ki 90szt za 27zł i Huggisy 4-ki 50szt za 25zł
super cena.
Huggisy 4?? Nie próbowałam żadnych H., 16 lat temu były super

Używam Dada z biedry i są super, ciekawe, czy będą znów te kartony. Po ile wtedy płaciłyśmy?

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-07-13, 15:45   #708
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
super cena.

Używam Dada z biedry i są super, ciekawe, czy będą znów te kartony. Po ile wtedy płaciłyśmy?
Ja jeszcze nie miałam Huggisów ale były przecenione z 40zł na 25 więc stwierdziłam, że wezmę na wypróbowanie.
Stary 2013-07-13, 16:23   #709
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
i cycki mamy fajne
ooo tak moge powiedziec ze lubie moje cycki

Cytat:
Dziś w nocy jak karmiłam małego to ryczałam z bólu, mam naderwany sutek, smaruje bepanthenem, co jeszcze mogę zrobić? Ból jest nieziemski Kurczę, od początku nie miałam większych problemów z karmieniem, a teraz po 3 miesiącach ciągle coś...
zycze Ci bys szybko go wyleczyla

Cytat:
czesc ,
moje starszaki pojechały z tztem na ryby wiec musiałam wstac troche wczesniej .....w sobote
.... Roszek jeszcze spi i pewnie zaraz do niego dołącze ...

i co tu robic -mogłabym sprzatnąc w końcu .....ale jakby tego nie widze
no W SOBOTE tez czasami trzeba wczesnie wstac
ja wstalam o 12

yhmmm - weszliscie mi na ''ambicje'' i od 3h probuje sprzatc - w sumie polowe zaplanowanego juz wykonalam - a zmeczylam sie ze o ja cie

Cytat:
[/COLOR]dziś mamy 3 miesięce
Cytat:
[/COLOR]

eluśka87 i Pawełek 3 m-ce
Villga i Kinga 4 m-ce
klauda88 i Zuzanna Agnieszka... 2 miesiące
pijemy yeeeeeeeeeeyeeeeeeeeeeeee COLI COLI dajcie COLI

ok lece dalej
Mlodu usnol prawie 2h przygladal sie co mamusi robi z lozeczka, pozniej 30min na macie w salonie - jak wstawialm zmywarke i pranie wieszalam - ale pokonalo go cieple 120

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Cytat:
wspolczuje - i lacze sie w bolu
mnie to czeka za tydzien

Cytat:
współczuję Ci bardzo, bo doskonale wiem co to za ból. Ja karmiłam i płakałam z bólu:/ ja juz nie karmie 1,5 miesiąca i po kp zostało mi wgłębienie w sutku ;/ niestety jak strupek odpadl to już tak zostało
nie powiem ze bym chciala zobaczyc :P
ale mam nadzieje ze w niczym ci to nie przeszkadza

Cytat:
Napisane przez monnagiovanna Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

Także trzymajcie się dziewczyny, walczcie o kp ile dacie radę, ale nie za wszelką cenę, bo stan psychiczny matki też udziela się dziecku.
Trzymam za Was kciuki i pozdrawiam!
hej .. pogrubione - zgadzam sie z Toba i jak takze z Nestelle

eh powiem wam zem myslala ze WIECEJ naskrobalyscie

pewnie kazda dzis sprzata i po temu nikogo tu nie ma

Stary 2013-07-13, 16:24   #710
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
ale jak poczuł gumę to dostał ataku agresji A na smoczek to wręcz warczy, gryzie i nie da sobie w dzioba wsadzic
madre dziecko, ale Ty biedna...

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
i mam +25 do za☠☠☠istości

Cytat:
Napisane przez monnagiovanna Pokaż wiadomość
Podczytuję Was po cichu
pora czytac glosno - wbijaj!

Cytat:
dzienks! karmie i lece!

Cytat:
Ja jeszcze nie miałam Huggisów ale były przecenione z 40zł na 25 więc stwierdziłam, że wezmę na wypróbowanie.
no ja tez nie. chyba jedyne, kt. jeszcze nie mialam.
Klementyna, te drozsze Lidlowe w porzadku. szalu ni ma, ale po pampersach i dadach na pudle stoja

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 16:30   #711
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj, biedna... Witam w klubie

Cytat:
Każde dziecko jest indywidualne i wyjątkowe i nie mozna go zamknąc w jakiś tabelkach itp. a najgorzej porównywać z innymi.
Ja jeszcze tydzien temu się martwiłam, że Maksio malo gaworzy, bo Wasze dzieciaki już hohoho, a tu teraz się mu buźka nie zamyka, gada do mamy, taty, zabawek i do kogo mu się spodoba, głowkę też jeszcze kilka dni temu ledwo chciał podnosić, a tu przyszedl dzien odpowiedni i głowka jest wysoko i rozgląda się po świecie.
A najważniejsze, że jak mame zobaczy to jest od razu cudnowny uśmiech
No i o to chodzi!

Cytat:
hej

Wpisuję ten kod i nic się nie dzieje :/ Potem jeszcze spróbuję.

Cytat:
Masakra, śmiem twierdzić, że mnie poród bolał mniej, a na pewno krócej. Myślicie, ze to się w ogóle zagoi jak mały będzie ssał? Chciałam go nakarmić przez nakładkę, ale jak poczuł gumę to dostał ataku agresji A na smoczek to wręcz warczy, gryzie i nie da sobie w dzioba wsadzic
Współczuję Ci bardzo!... Przez pierwszy miesiąc kp czułam taki ból, że podczas karmienia leciały mi łzy i chciało mi się krzyczeć, ale bym wystraszyła dziecko Więc wiem, co to znaczy. Dobrze radzą dziewczyny - karm na razie tą drugą piersią, a z tej odciągaj ręcznie; aż się choć trochę zagoi! Powodzenia!

Witam się!!!
Działa mi ikonka LOVE Windows się zaktualizował i jest
Byliśmy dziś w końcu na spacerku, ładnie jest Z katarkiem u Krzysia chyba lepiej
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png

Edytowane przez Tasia34
Czas edycji: 2013-07-13 o 16:53
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 16:43   #712
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
no to sie rozpisałam ..
choc nie powiem - ''chwlaic sie to fajna sprawa''
ale tak juz bylo pisane - kazde dziecko rozwija sie indywidaualnie - mozna czasmi porownac - ale nie brac sobie do serca

Cytat:
czasami sie sobie wydaje niezbyt lotna tylko dobrze to ukrywam .....

juz poslalam siostrze linka by mi zamowila

nie no dziecko mi sie POPSULO a przeciez go nie ''chwalilam'' zje zje i co 20 min spi ... eh dobrze ze w nocy bez problemu zasypia

no nic trza sie isc bawic

Stary 2013-07-13, 16:43   #713
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

Poszły 3 głosy

---------------------------------
a te bd to tylko 3 czy wieksze tez?
Stary 2013-07-13, 16:52   #714
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
super cena.

Cytat:
A Huggiesy 3-ki też w promocji?? Używam teraz, bo dostałam pół paczki "w spadku" i oceniam je na b. dobre Fakt, że drogie są i nie wiem, czy bym sama kupiła, ale jeśli by były w takiej promocji...
Dada też lubię, miały być jako następne W przyszłym tyg. musi TŻ kupić, trzeba się zorientować w promocjach
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 16:58   #715
Villga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
To nie jest kwestia pracowania moj pracuje od 7-21 i w soboty 7-14 a dziecko do mnie się tylko raz zaśmiało na głos, za to do niego śmieje się zaraz jak zaczną się wyglupiać ze mną czasami "porozmawiał" ale z TŻ to tylko jak go zobaczył to nawijali jak najęci. (ale teraz praktycznie wogóle nie guga) także ja to chyba jestem ta zła, a tata weekndowy jest super
Ze mną gada i mi śpiewa ale jak tylko zobaczy Tżta to przegrywam rywalizację A ostatnio przyszedł mój brat dosłownie na 5 min. a Kinga tak się w głos rechotała jak mała żabka! Nosz niesprawiedliwe to! A do mojej mamy jak sie w głos śmieje!

Cytat:
super cena.

Chyba 50 zł za to duże kartonowe pudło. Kupiłam wtedy 2 op.4 bo 3 już nie było i mam na zaś. A Huggisy... Mi nie bardzo podeszły 3 i chyba ich więcej nie kupię. Dady lepsze Jeszcze mnie te rossmanowskie ciekawią.

Aaa: Małpka: głosuję oczywiście (choć nie mam pojęcia co to za konkurs hehe)

A tak w ogóle co za dzień W południe przyjechał chrzestny Kingi z siostrą na kawę. O 14 moja siostra z mężem i 6misięcznym synkiem. Teraz ma przyjechać moja koleżanka jeszcze z liceum Jednym słowem Kinga cały dzień przyjmuje na audiencji

Edytowane przez Villga
Czas edycji: 2013-07-13 o 17:03
Villga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 17:37   #716
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

A tak w ogóle co za dzień W południe przyjechał chrzestny Kingi z siostrą na kawę. O 14 moja siostra z mężem i 6misięcznym synkiem. Teraz ma przyjechać moja koleżanka jeszcze z liceum Jednym słowem Kinga cały dzień przyjmuje na audiencji
przynajmniej ci się nie nudzi
ja dziś sama z Karolem Julka z tż-tem pojechali na maliny mieliśmy jechać z nimi ale ze względu na ten katar zostaliśmy, gdyby było ciepło to jeszcze ale u nas dziś zimno
Stary 2013-07-13, 17:48   #717
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
a te bd to tylko 3 czy wieksze tez?
W tym Rosie gdzie byłam były jeszcze tylko 3-ki ale obstawiam, że wszystkie były na wyprzedaży, bo nie było już ani jednego pudełka innych rozmiarów. Też bym wzięła jeszcze 4-ki jak by były. Może w poniedziałek po wizycie u ortopedy zaglądnę jeszcze do innego Rossmanna.

Cytat:
A Huggiesy 3-ki też w promocji?? Używam teraz, bo dostałam pół paczki "w spadku" i oceniam je na b. dobre Fakt, że drogie są i nie wiem, czy bym sama kupiła, ale jeśli by były w takiej promocji...
też były
Tylko to nie jest promocja tylko wyprzedaż CND (cena na dowidzenia) taka zielona plakietka może kojarzycie.
Stary 2013-07-13, 17:50   #718
kmagg81
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

nie powiem ze bym chciala zobaczyc :P
ale mam nadzieje ze w niczym ci to nie przeszkadza

[/COLOR]
nie Kasiula w niczym mi już nie przeszkadza została mi jedynie pamiatka po karmieniu Maksia na wieki wieków.

Stary 2013-07-13, 18:09   #719
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Dada też lubię, miały być jako następne W przyszłym tyg. musi TŻ kupić, trzeba się zorientować w promocjach
Huggiesy do 17 lipca w promocji w biedrze. 32,99zł paka.
3-ki 80sztuk, czyli 0,41zł/sztukę,
4-ki 68sztuk, czyli 0,49zł/szt.
Jak rozmiarowo te 3 wyglądają?? Takie jak Dada??
http://www.promobaby.pl/promocja-14579.html

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Cytat:
W tym Rosie gdzie byłam były jeszcze tylko 3-ki ale obstawiam, że wszystkie były na wyprzedaży, bo nie było już ani jednego pudełka innych rozmiarów. Też bym wzięła jeszcze 4-ki jak by były. Może w poniedziałek po wizycie u ortopedy zaglądnę jeszcze do innego Rossmanna.

też były
Tylko to nie jest promocja tylko wyprzedaż CND (cena na dowidzenia) taka zielona plakietka może kojarzycie.
Plakietkę znam, ale obawiam się, że to czyścili magazyn
U mnie wczoraj nie widziałam kartonów. Kup sobie więcej bd, bo warto.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Edytowane przez bmma
Czas edycji: 2013-07-13 o 18:02
Stary 2013-07-13, 18:16   #720
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na moment, żeby Ci napisać, bo miałam to jak karmiłam Igora. Na rance robił się strupek, ale co karmienie był odrywany przez dziecko. Nakładka nic nie dała, bo mleko było pod nakładką i moczył strupka i znów odpadał. Nie powiem - ból był, nawet chciałam małego tylko drugą piersią karmić - po kilkunastu godzinach już zobaczyłam, że piersi różnią się 2 rozmiarami - ta z której karmiłam rosła w oczach, dostosowała się do pracy na 2 zmiany. Więc zacisnęłam zęby i karmiłam. W końcu po raz enty przy karmieniu odpadł strupek, odsunęłam paszczę Gucia, naciskam lekko pierś, a spod spodu wyleciała ropa. Od tej chwili zagoiło się w kilka godzin, ale rzeczywiście wspomnienia paskudne, bo zagoić trudno ranę, którą się ciąga i moczy.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości